Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Luottokortin kuukausimaksu

Anonyymi

Vuosia ollut luotto-ominaisuus kortissa enkä ole kertaakaan käyttänyt ennen tätä vuotta.
Ostin sillä nyt kokeeksi yhden satasen tuotteen ja pankki veloittaa kuukaudessa 30 euroa.
Jos ostan toisen satasen tuotteen niin veloittaako pankki silloin edelleen 30 euroa vai nouseeko summa. Ei sillä väliä ole mutta uteliaisuuttani kysyn kun on tuo luoton käyttö uusi juttu.
Olen kuullut että osa ihmisitä ei tee ruokaostoksiakaan muulla kuin luotolla.
Onko tästä jotain etua suoraan pankkitililtä maksamiseen verrattuna?

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      ✅ Jos kaikki ostoksensa maksaa luottokortilla, saa kuukauden lopussa luottokortin laskussa hyvän käsityksen kulutusmäärästään.

      ✅ Luottokorttiluotto on korotonta ensimmäisen kuukauden aikana, joskin useimmat perivät laskutusmaksun.

      ✅ Verkko-ostokset ja matkat kannattaa aina maksaa luottokortilla, jotta saa ylimääräistä turvaa konkurssin ym. varalta.

      ✅ Moniin luottokortteihin sisältyy vakuutus, esim. tuote- tai matkavakuutus.

      https://www.kkv.fi/ajankohtaista/Uutiset/2017/viikon-vinkki-verkkokaupassa-kannattaa-maksaa-luottokortilla-tai-laskulla/

      • ✅ Moniin luottokortteihin sisältyy vakuutus, esim. tuote- tai matkavakuutus.

        tuo vakuutus on vain 3 kk -6 kk ja varsinkin puhelimissa hurjan suuri omavastuu.

        on täysin ilmaisia luottokortteja, mutta jos maksat luottokortti maksuja 5 e kk 60 e vuosi, niin saat kyllä tuolla summalla paljon patemmat vakuutukset.

        Tuo on minulle paras luottokortti , kokemusta jo useilta vuosikymmeniltä ja jos maksaa kuukauden kulutuksensa, on kortti täysin ilmainen. Olen käyttänyt noin 28 eri maassa, eikä koskaan mitään ongelmaa.

        https://www.plussa.com/K-Plussa-MasterCard/


    • Anonyymi

      En ehkä ymmärtänyt tuota 30 euron kysymystäsi oikein, mutta ainakin Bank Norwegianilla on minimilyhennys 30 euroa (aina kuitenkin vähintään 3 prosenttia avoimesta saldosta). Tulee itselle tietenkin halvemmaksi, että maksaa pyydetyn minimilyhennyksen sijasta koko laskun, jottei kortille jää korollista luottoa.

      • Anonyymi

        ”Tulee itselle tietenkin halvemmaksi, että maksaa pyydetyn minimilyhennyksen sijasta koko laskun, jottei kortille jää korollista luottoa.”

        Tarkoitin: Tulee itselle tietenkin halvemmaksi, että maksaa pyydetyn minimilyhennyksen sijasta koko avoimen saldon, jottei kortille jää korollista luottoa.


    • Anonyymi

      Tuo maksamasi 30 euroa on todennäköisesti minimilyhennyssumma eli sinun on lyhennettävä luottoa vähintään 30 eurolla kuukaudessa. Summa pysyy samana, vaikka käyttäisit korttia koko luottorajasi edestä. Jos lyhennät vain minimin, kertyy luotolle myös korkoa maksettavaksi. Lisäksi pankki voi veloittaa tilinhoitomaksua koron lisäksi. Korttia voi käyttää myös ns. maksuaikakorttina, jolloin maksat koko luottosumman kerralla pois.

      • Anonyymi

        Joissakin luottokorteissa asiakas pystyy itse säätämään, laskutetaanko e-laskussa koko avoin saldo vai vain minimisumma. Kummassakin tapauksessa asiakas pystyy halutessaan itse muuttamaan verkkopankissa kunkin laskun maksettavaa summaa (kunhan minimi tulee maksetuksi).


    • Anonyymi

      Aika harvinaista olisi, että minimilyhennys muuttuisi velkasaldon mukaan, joten samana 30 eurona aika varmasti pysyy. Korttisopimuksestasi löydät sitten ihan varman tiedon.

      Monet luottokortit tarjoaa jonkinlaista etua niillä tehdyistä ostoksista; kaikenlaisia bonuspisteitä, lahjoja, tai ihan vaan suoraa rahaa takaisin (kotimaisissa harvinaista).
      Jotkut kai kans kokee, että kulutusmenoja on helpompi seurata kun kertyvät erilliselle laskulle sen sijaan, että menisivät tililtä.

    • aloittajalle, jos sinulla on mahdollisuus maksaa, kannattaa maksaa koko summa pois, se vähittäismaksu on uskomatoman kallista.

      se 30 e oli minimimaksu, saa maksaa enemmän , minkä verran vaan jaksat maksaa. kyllä koneet laskee ja kuten sanoin maksa kaikki jos on rahaa.

    • Anonyymi

      Ei se osamaksu niin kovin kallista ole, jos on säätänyt kortin sillä tavalla kuin esimerkiksi minä olen tehnyt. Visassa on luottorajana 6000€, mutta minimiveloitus 3000€, silloin esimerkiksi lentolippujen tilaus saattaa maksaa 3000€ ja muut ostot kuukauden aikana 700€, Tällöin 700€ siirtyy seuraavalle kuukaudelle maksettavaksi korollisena, ellen päätä maksaa sitäkin korottoman maksuajan puitteissa. Seuraavassa kuussa on todennäköisesti ostoksia alle 2300€, joten tuo yli jäänyt 700€ tulee maksettua nopeasti ja vain jokusen euron korkomenoilla. Itsellä korolliselle puolelle ei tyypillisesti mene ostoksia edes kerran vuodessa, mutta esimerkiksi matkalla on mukavaa, että kortin maksuvara riittää vaikka joutuisi ostamaan uudet lentoliput kotiinpaluuta varten syystä tai toisesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2354
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      53
      2054
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1873
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1648
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1572
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1446
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1410
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1402
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1380
    Aihe