Porissa nuorisojoukkojen koronakokoontumiset

Anonyymi

Porissa kokoontunut jopa satapäin nuorisoa - poliisi kypsyi: ”Mussutusta on nyt kuunneltu riittävästi”
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/d4dcf89b-fe85-48da-990d-39bce37ea8c8
"Poliisi on joutunut pääsiäisviikonloppuna hajottamaan nuorten laajoja kokoontumisia Porissa.

Lounais-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan joutuneensa pääsiäisviikonlopun aikana hajottamaan nuorisojoukkoja useaan otteeseen.

Poliisi on viikonlopun kaikkina iltoina hajottanut parhaimmillaan jopa satapäisiä nuorisojoukkoja useaan kertaan eri paikoissa. Mukana on ollut alle mopoikäisiä nuoria sekä autolla liikkeellä olleita täysi-ikäisiä.

– Lapsellista ja tyhmää. Juuri tällä hetkellä tuollaisissa paikoissa ei kerta kaikkiaan ole mitään järkevää tekemistä, poliisi nuhtelee.

Poliisi vetoaa vanhempiin, jotta nämä huolehtisivat jälkikasvustaan.

– Huoltajien olisi nyt erinomaisen hyvä huolehtia ainakin nuorimmat osallistujat pois tuollaisesta. Ei menisi lainkaan hukkaan, jos vähän vanhemmatkin lapset viettäisivät aikansa jossain hyödyllisemmässä puuhassa, poliisi viestittää.

Kolmena peräkkäisenä iltana poliisi on antanut nuorisojoukolle ohjeita, neuvoja ja poistumiskäskyjä.

– Mussutusta on nyt kuunneltu nyt riittävästi. Seuraavana keinovalikoimassa ovat niskoittelusta johtuvat sakkorangaistukset tai poliisilain nojalla tehdyt vapauteen kohdistuvat toimet, poliisin tiedotteessa todetaan."

Sakot voidaan kyllä antaa ja alaikäisien kohdalla, vielä vanhemmillekin kun tehdään selkeä päätös ja kielletään tuollaiset kokoontumiset erittäin suolaisen sakon uhalla.

Miettikää nyt, nämä nuoret todennäköisesti tapattavat viattomia ihmisiä (epäsuorasti). Jos suomalaiset eivät ota sääntöjä tosissaan niin niitä pitää muuttaa heti. Voisiko hallitus ottaa kopin, välittömästi.

Kokoontuvien joukkojen mobiililaitteet voidaan myös selvittää ja laittaa vaikka liittymät poikki, niin somessa ym. eivät kokoontumisia enää suunnittele.

39

55

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mopojonneissa mukana mm. lastensuojelun sosiaalityöntekijän, poliisin sekä diakonin kakara, olipa yhden opettajankin kersa.
      Loput sekalaista kuoroa erilaisilta vanhemmuudessa kyvyttömiltä ameeboilta,
      sitä nuori perässä mitä idiootti vanhempi edellä.

      Asenteet opitaan kotona ja usein virkanilkin kakara oppii jo tissiltä alkaen että säännöt on muita varten.

      • Anonyymi

        15-30 vuotiaita jonneja, siis keskenkasvuisia, joilta ei nykykasvatuksella voi enää olettaa ja odottaa muuta kuin norkoilua kartsalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        15-30 vuotiaita jonneja, siis keskenkasvuisia, joilta ei nykykasvatuksella voi enää olettaa ja odottaa muuta kuin norkoilua kartsalla.

        Mielenterveys kärsii säännöistä ja sitten vedetään vielä tabuja tupakan-sähkötupakan, alkoholin ja ruohon lisäksi.


      • Anonyymi

        Eikö olisi selkeintä määrätä alle 18 vuotiaat ulkoliikkumiskieltoon ellei heillä ole erillistä lupaa. Pääsääntöisesti vanhemmat voivat hoitaa nuorten kauppa-asiat ja pieni rauhottuminen ei olisi muutenkaan pahasta. Nuorethan eivät näytä potevan covid-19 kovin yleisesti, mutta onko tutkittu kuinka paljon heistä on taudinkantajia aka levittäjiä. Kielto selkiyttäisi poliisin toimintaa, nuorison toiminta ei ole ongelma vain Porissa, Keravalla...


      • Anonyymi

        Pullamössökansakunta
        Muualla maailmassa on tämän biouhan ja osalle kuolemanvaarallisen tartuntatautipandemiaepidemian takia ulkonaliikkumiskiellot, rangaistuksena sakko tai jopa vankeus. Meillä vain kehotuksia ja suosituksia. Ei ihme, ettei väki tottele.


      • Anonyymi

        Alaikäisistä lastensuojeluun ilmoitus, koska vanhemmat eivät näytä käsittävän, että kyseessä on tappava sairaus ja täysikäisille kakaroille tuntuvat sakot. Jos laittaa oman terveytensä tuulen vietäväksi, niin okei , mutta piittaamattomuus toisia kohtaan on jo rangaistava teko. Kyllä sitten tullaan vaatimaan hoitoa, kun tauti osuu kohdalle.


      • Anonyymi

        Osa tämän saman ajatusmaailman jakavista täysi-ikäisistä itkee jo pääseekö kesällä jo ulkomaanlomille. Uskomatonta heeboilua. Kun ulkomaille joskus pääsee lomalle niin sieltä palaavien pitää kustantaa myös oma 2-3 viikon vartioitu pakkokaranteeninsa eristyskuljetuksineen sinne lentoasemalta ainakin takaisin Suomeen palattuaan. Järkevät maat tekevät tämän saman myös "lomailijoiden" maahan sapuessa. Viikon loma kohteessa tarkoittaa siis minimissään 5-7 viikon lomaa karanteenit molemmissa suunnissa mukaanlukien, ja tietenkin omaan laskuun.

        Voiko kesällä taas matkustaa? Professori: ”Kyse tulee olemaan eurooppalaisesta yhteispäätöksestä”
        https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/8bd2d6d9-80b7-424d-a73a-76f4ce8b28c7
        "Pandemian loppuessa voi taas Suomessakin miettiä ulkomaille matkustamista. Kysymys on, milloin tämä tapahtuu?"


      • Anonyymi

        Ikävästi tulee ihmisten tyhmyys näkyviin näinä aikoina!


      • Anonyymi

        Eivät ymmärrä että juuri näillä juoksuillaan pitkittävät sulkuja ja rajoituksia.
        Kaikille olisi pian saatava se maskipakko joiksikin viikoiksi ja sen jälkeen rajojen yli vain ainakin 2 viikon valvotun pakkokaranteenin jälkeen, jossa henkilö myös karanteenikuljetettaisiin sinne karanteeniin. Löysäilyllä tämä tilanne saattaa jatkua jopa ensi vuonnakin.


      • Anonyymi

        Hallitus on kehottanut poliisia sakottamaan yksinäistä Uusmaalaista eläkeläistä, joka yksin yrittää mennä omistamalleen mökille. Mikä estää sakottamasta kokoontumiskieltoa vastustavia nuoria, jotka lisäksi rettelöivät?


      • Anonyymi

        Hyödylliseen työhön
        Tuollaiset tyypit pitäisi laittaa hyödylliseen työhön, esim. maatiloille, marjoja poimimaan, jne, niin ei olisi energiaa enää tappeluun.
        No tes-palkka pitäisi silti maksaa mutta sen kanssa.


      • Anonyymi

        Tämän takia ainoa joka toimii on ulkonaliikkumiskielto. Ihmiset eivät ota tosissaan tautia ja häiriöt lisääntyy. Rajoittakaa nyt kaupassa käynnit 1 terve per talous, pieniin kauppoihin rajoituksia paljonko väkeä kerralla sisään ja kaikki yli 2 hlön kohtaamiset seis!!! Joukkoliikenne seis myös. Tämä voimassa toukokuun loppuun niin tauti nujertuu. Vähempi ei tule riittämään juuri siitä syystä että kukaan ei usko suosituksia.
        Tietenkin kauppoihin heti jakeluun perussuojaimet kun niitä saadaan tarpeeksi Kiinasta tai suomalainen valmistus saadaan käyntiin lähiviikkoina. Näin koronavirusepidemia saadaan Suomessa tukahdutettua.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Alaikäisistä lastensuojeluun ilmoitus, koska vanhemmat eivät näytä käsittävän, että kyseessä on tappava sairaus ja täysikäisille kakaroille tuntuvat sakot. Jos laittaa oman terveytensä tuulen vietäväksi, niin okei , mutta piittaamattomuus toisia kohtaan on jo rangaistava teko. Kyllä sitten tullaan vaatimaan hoitoa, kun tauti osuu kohdalle.

        Lastensuojelu se riemastuu saadessaan tarpeettomia / perusteettomia ilmoituksia pöydilleen.


    • Anonyymi

      Lounais-Suomen poliisi on saanut tarpeekseen nuorison touhuista pääsiäisviikonloppuna Porissa. Poliisin tiedotteen mukaan parhaimmillaan jopa satapäinen joukko on ”ajelehtinut” ainakin Tikkulan ABC:llä ja Mikkolan Prismalla, eikä käsikähmältä ole vältytty.
      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006473056.html
      "Poliisi on joutunut kolmena päivänä peräkkäin käskemään väkeä matkoihinsa eri puolilla Poria. Tiedotteessa tapahtumia luonnehditaan ”nuorison pääsiäisnäytelmäksi”.

      Poliisin mukaan Porin porukassa on ollut sekä alle mopoikäisiä että auton ratissa istuvia aikuisia.

      – Isossa joukossa on ollut keskenään erimielistä väkeä ainakin Lähi-idästä ja Satakunnasta, poliisi kertoo tiedotteessa.

      Porukassa on ollut uhoamista ja tappeluita.

      – Lapsellista ja tyhmää, tiedotteessa todetaan.

      Kuri ei ole väkivaltaa. Kuri on nyt unohtunut täysin. Käyttäkää sitä. Se on välittämistä ja jopa nuorten suojelemista."

      Näillä kaikilla nuorilla on mobiililaitteet mukana ja niiden tunnistetiedot saadaan tarvittaessa äkkiä selvitettyä, ketkä ovat samalla alueella kokoontumisissa, kuten on selvitetty myös mm. Uudenmaan liikenteen määrää ja eri paikkakuntien liikkujien määrää teletietojen avulla.

      Nyt on kyse jopa kuolemanvaarallisen tartuntatautipandemiaepidemian ja biouhan levittämisestä, joten syy tällaisten kokoontumiseen osallistujien kännyköiden paikantamiseen ja yksilöimiseen kyllä saadaan. Ei voi olla niin että turhautuneet ja ikävystyneet psyykkiseltä kehitykseltään keskenkasvuiset vaarantavat muiden terveyden ja elämän.
      Keinoja kyllä löytyy ja tässä tapauksessa ne ovat täysin aiheellisia.

      • Anonyymi

        "– Isossa joukossa on ollut keskenään erimielistä väkeä ainakin Lähi-idästä ja Satakunnasta, poliisi kertoo tiedotteessa."

        Tämänkö takia Ruotsi ei edes uskaltanut ottaa rajoituksia käyttöön?


      • Anonyymi

        Poliisin pitää toimia ankarasti heti, eikä antaa yhtään löysiä, kun kasvatus on retuperällä. Totta kai tulee hankaluuksia kun on vielä kulttuurieroja. Poliisit kun kertoisivat kuinka heidän työnsä on hankaloitunut avointen rajojen takia. Eipä ole ihme, että poliiseja on lopettanut ja on aikeissa lopettaa työnsä, kun työt eivät todellakaan ole helpottumassa.


    • Anonyymi

      On se nyt kumma etteivät vanhemmat osaa selittää nuorille miksi nyt olisi tärkeää pysyä kotona. Mitä kauemmin tämä touhu jatkuu sitä kauemmin saamarin karanteenissa ollaan. Stay home!!!

      • Anonyymi

        Ainakin Tikkalan Abc parkkipaikka oli tupaten täynnä lauantai iltana. Järkyttävää ettei tämä sukupolvi tunne vastuutaan, vaikka koko maailma on polvillaan. Vanhemmat tuntuvat olevan aivan kädettömiä lastensa suhteen.


      • Anonyymi

        Poikkeustilaa on vaikea ymmärtää, joidenkin aikuistenkin. Miten sitten nuorison. Kun ei löydy motivaatiota mihinkään, eikä pystytä itse luomaan mitään järkevää. Tähän tepsii Alkot Kiinni. Mitä nuoriso kotona tekee jos vanhemmat ovat koko ajan kännissä. 1500 hengen sopulivaellus Hankoon, sama ilmiö. Jotkut eivät vain usko THLn joka päiväisiä pohdintoja mediassa, ja samoja, joka päivä uudestaan ja uudestaan. Vai onko niin että tarvitaan se "nyrkki naamaan" ennemminkin kuin 5 viisasta naista ohjeineen ja kehotuksineen. Tapaus Pori ei tule olemaan ainoa. Lockdown Uusimaa tulisi jatkaa ainakin toukokuun loppuun ellei yli Juhannuksen. Valitettavasti.


      • Anonyymi

        Koko Suomi ulkonaliikkumiskieltoon pariksi viikoksi ainakin! Eihän tästä muuten mitään tule. Tympii myös nämä jatkuvasti harrastuksissa ramppaajat ja mökkeilijät, jotka eivät millään tajua kehoitusta pysyä kotona. Kehoitukset eivät uppiniskaiselle kansalle tee mitään. On otettava kielto käyttöön ja rangaistukset kiellon rikkomisesta. Muuten korona jatkaa täällä loppuvuoteen asti. Kukaan ei tiedä oletko sinä se, joka saa viruksen todella pahana tai sairastuttaa läheisensä.


    • Anonyymi

      Ihmiset menettävät elantonsa ja omaisuutensa noudattaessaan itse ja koska asiakkaat joutuvat noudattamaan näitä rajoituksia. Ja jotkut menettävät terveytensä, jopa henkensä, kun löytyy edelleen väkeä, joka ei suostu näitä noudattamaan. Nyt kyllä yhteiskunnan pitäisi ryhtyä rajumpiin toimiin kuin pelkkään nuhteluun.

    • Anonyymi

      Kun on lusikalla annettu, ei voi kauhasta vaatia.

    • Anonyymi

      Eiks perkeleen kytillä taas ole muuta vinkumista, painuisivat uudenmaan rajoille vahtimaan toisiaan. Voi vittu samalla matut raiskaa ja rettelöi, kytät vainoo suomalaisnuoria?

      • Anonyymi

        Vanhemmat lapset?
        Yli 10 hengen kokoontumiset on kielletty, joten poliisi voisi sakottaa surutta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vanhemmat lapset?
        Yli 10 hengen kokoontumiset on kielletty, joten poliisi voisi sakottaa surutta.

        Sitähän ne apinat tekee, sakottaa kun ei tarvi ite kärsiä ja ajanvietosta kuukausipalkkaa, joka revitään veroista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitähän ne apinat tekee, sakottaa kun ei tarvi ite kärsiä ja ajanvietosta kuukausipalkkaa, joka revitään veroista.

        Siis ainoa ajanviete on satoje ihmisten kokoontumisajot. Eikös pienemmällä kaveriporukalla kehtoo?


      • Anonyymi

        "Autonratissa olevilta" ajokortti pois ja mopoilijoilta oikeus ajoneuvon kuljettamiseen omaavaan ajokorttiin 5 vuodeksi hyllylle. Tuollaiset kaverit ei ole kypsiä liikenteeseen vaan tarvitsevat vielä muutaman vuoden äiskän syliä ja iskän opetusta.
        Lapsellista touhua.


    • Anonyymi

      Maskit naamaan heti
      Nyt ne maskit pakollisiksi, että porukka tajuaa mistä on kysymys ja osaa suojata itsensä ja muut! Olkoot ne sitten itsetehtyjä, huiveja tai ammattimaisia. Kun kaikilla on suojus, vähenee tartunnat ja ymmärrys kasvaa taudin vakavuudesta. Suojus vaatii myös tiettyä värkkäämistä ja vaivannäköä: onkin helpompi jäädä kotiin, jos ei jaksa väsätä tai metsästää suojuksia.

      Erityisesti tupakointi ja sähkösavukkeet lisäävät puhalletussa savussa ja höyryssä koronavirustartunnan saannin vaaraa, ja sitähän näissä porukoissa harrastetaan ahkerasti. Kaikille ulkona liikkujille nyt maskipakko ja sakkorangaistus sen noidattamisesta jättämisestä. Jos rikkoo useammin, jalkapanta ja kotiarestiin.

    • Anonyymi

      Okein! Poliisi toimi tässä täysin oikein, mutta ainoana negatiivisena juttuna tässä kirjoituksessa on alle mopoikäisten lasten läsnäolo täysi-ikäisten kanssa. Ehkä meistä jokainen tietää, mitä tuossa porukassa tehdään ja mitä siellä liikkuu.

    • Anonyymi

      Hölmöä löysäilyä. Miksette rankaise saman tien? Onhan asiasta varmasti puhuttu ja viestitty riittävästi. Putkaan vaan, sakko perään ja vanhemmat lunastamaan.

    • Anonyymi

      Eikö nyt jo olisi korkea aika ymmärtää tilanteen vakavuutta? meneekö se perille vasta kun on liikkumiskielto?!
      Ihmisiä oikeasti menehtyy epätavallisen paljon tähän virukseen ja lisään tähän näin myös (nuoria ja perusterveitä)
      Kuvittelisi että nuoriso ketä asuu vielä vanhemmilla saisi hiukan kuria että ei mennä levittämään virusta ja huolehditaan sekä kunnioitetaan sääntöjä eli siis säästämme näin ihmishenkiä, vai onko kyse nyt siitä että vanhemmat ei vaan ”jaksa” vaivautua, että lapset olisivat kotona..... pysykää nyt kotona, ei se nyt voi olla niin vaikeaa!

    • Anonyymi

      Eikös aikuisetkin saa sakkoja jos kokoontuvat yli kymmenen hengen voimin? Pulikoijat putkaan, henkilötiedot ylös ja sakko vanhemmille, jos ovat alaikäisiä. Oppisivat vanhemmatkin pitämään ne 16-vuotiaat "pikku pilttinsä" sisätiloissa iltaisin. En tiedä onko tässä taustalla muka se, että ne vanhemmat haluavat vähän omaa aikaa ja pistävät jälkikasvun ulos ovesta vai mikä?

    • Anonyymi

      Sakkoja kaikille, kun eivät sanaa usko.

    • Anonyymi

      Tokihan nuoriso saa ulkoilla kimpassa. Ei siihen pitäisi olla poliisilla mitään "muusutettavaa". Mitä kuvittelevat olevansa, kun laittomasti käskevät nuoria kotiin.

    • Anonyymi

      Valvottu karanteeni 2 viikkoa.

      Jalkapanta.

      Ilmoitus lastensuojeluun.

      Sakot.

      Tautisille linnatuomio murhayrityksestä.

    • Anonyymi

      Porissa on Suomen heikoimmat geenit Turun Varissuon ja Itä-Helsingin jälkeen

      • Anonyymi

        Levittäytynee Varissuolta ja Itäkeskuksesta Poriin, jäi vain iltapaskalta "vahingossa" mainitsematta, ilmeisesti samaa Teljän kirkon päänkatkoja porukkaa osin! IS sentään kertoo jotain!


      • Anonyymi

        Levittäytynee Varissuolta ja Itäkeskuksesta Poriin, jäi vain iltapaskalta "vahingossa" mainitsematta, ilmeisesti samaa Teljän kirkon päänkatkoja porukkaa osin! IS sentään kertoo jotain!


      • Anonyymi

        Levittäytynee Varissuolta ja Itäkeskuksesta Poriin, jäi vain iltapaskalta "vahingossa" mainitsematta, ilmeisesti samaa Teljän kirkon päänkatkoja porukkaa osin! IS sentään kertoo jotain!


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4925
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3114
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1621
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1233
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1207
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1197
    Aihe