Intiaani, talon osto, ovi

Anonyymi

Pyytäisin tulkkausta unelleni,
Unessa menin jostain syystä exäni kanssa asuntonäyttöön. (Erosta jo 5v aikaa ja en koe kantavani hälle kaunaa tai ole muutenkaa ollut yht enää)
Taloa tuli näyttämään hyvin vanha ja vakava intiaani päälikkö. Hän oli jotenkin ankara myös. Exäni jotenkin vahingossa tiputti maahan jotain muovikuulia tms (?) Ja intiaani suuttui kovin luonnon sotkemisesta. Ja kielsi exääni tulemasta katsomaan taloa. Hän oli minulle kuitenkin asiallinen ja sain mennä katsomaan pihaa. Pihassa oli paljon kasveja, näytti vähän jopa metsältä mutta oli pieni ja aidattu. Talo oli pieni ruskea mökki jonka seinissä oli köynnöstä ja sammalta katossa. Muistan että sanoin exälleni että: onpa ihana, kuin leikkimökki metsässä!
Talo oli siis intiaanin vanha, lopuksi exä ei halunnut taloa mutta minulle jäi fiilis että aion sen vielä ostaa.

Tämän jälk unessa tulin lapseni kanssa koti-ovelle missä nyt asun. Ovi oli lukossa, otin avaimet ja huomasin että lukko oli vähän vaikea avata mutta sain oven auki ja menimme sisään hyvin mielin. Toissayönä unessa taas pidin ovea kiinni ja joku uhkaavaksi tuntema mies yritti väkisin avata ovea. Lopulta ovi hajosi ja mies ei ollutkaan uhka vaan korjaaja ja menin käytävään puhumaan hänelle..
Vuosi sitten näin ovi-unia joissa en saanut ovia lukkoon tai koitin pitää ovea väkisin kiinni kun joku yritti sisään ja heti heräsin, nyt pitkästä aikaa ovi unet palasivat ja ovat erilaisia.
Ja tuo intiaani uni pohdituttaa, koen intiaanit viisaina ja kiehtovina, nimenomaa nämä vanhat maya intiaanit kuten unessa on mutta muuten en ymmärrä miksi unessa oli intiaani ja mitä se kertoo..
Kiitos jos täällä joku osaisi avata unta enemmän..

3

87

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yleensä talo mielletään unissa perheen ja parisuhteen sekä turvallisuuden perustaksi. Jokainen ymmärtää oman kodin merkityksen.

      Kerrot, että olet vuosia sitten nähnyt unia, joissa et saanut ovea lukkoon taikka yritit estää jotakuta pääsemästä sisään väkisin. Minusta tämä kertoo ajatuksesta ja uhasta, että perusturvallisuutesi on tai ainakin on ollut uhattuna. Toisin sanoen koet jonkin uhkaavan kohdistuvan johonkin sinulle erittäin tärkeään ja läheiseen asiaan. Jokaista ahdistaa kun häntä ahdistelee joku, jonka edessa kokee olevansa voimaton. Tämä ahdistaja on tietysti jokaisella eri, kenellä se on ex, kenellä sisarus jne.

      Kerrot edelleen, että sinulla on tytär, ja että joku yö sitten näit unta jossa pitelit ovea kiinni ja yritit estää jotakuta miestä pääsemästä sisälle. Kun et enää kyennyt estämään, ovi hajosi eikä hän ollutkaan uhka vaan korjaaja.

      Mennään nyt varsinaiseen uneesi:

      Sinulle esiteltiin taloa, siis yhteistä elämää exäsi kanssa. Hän mokasi tilanteen tekemällä jotain sopimatonta, mutta sinua talo ympäristöineen kuitenkin viehätti.

      Toisin sanoen, sinulla on toive pääsystä yhteen exäsi kanssa, vaikka sitä pelkäätkin.

      Mitä maya-intiaaniin tulee, oli hän sinulle eräällä tavalla sovitteleva ja sovintoon pyrkivä hahmo. Eräällä tavalla hän vahvisti, että toiveesi päästä suhteisiin exäsi kanssa olisi viisasta.

      En osaa sanoa sinulle mitään ohjetta unesi lisäksi, sillä ne ovat pitkälti vain omien toiveittemme ilmentymiä. Kiitos sen jakamisesta kuitenkin.

    • Anonyymi

      Kiitos tulkinnastasi. Minulta on vaarantunut todella perusturvallisuus jo vauvana trauman vuoksi.
      Tuo intiaani ja talon näyttö jäi vielä pohdituttamaan koska en kyllä itse ainakaan tietoisena ole edes ajatellut exääni ja uskon että ihan uusi ihminen olisi elämääni tulossa. Voiko tuota tulkata muulla tavalla? T ap
      Mitä muuten meinaa meri ja auringonlasku unessa?

    • Anonyymi

      Oven avaus voisi viitata johonkin uuteen asiaan/tulevaan kuten myös talon osto unessa, luultavasti hyviä asioita. Exät ovat yleisiä vierailijoita unissa, näin siis minulla eikä ole ollut mitään merkitystä heillä (emme ole tavanneet vuosiin) muuta kun ilmestyvät silloin tällöin uniin. Kaikki ihmiset joita on joskus tavannut saattavat ilmestyä uniin myöhemmin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe