Ihan loppu mikä mua vaivaa

Anonyymi

Kertokaa mistä johtuu jatkuva hermostuneisuus/levottomuus, jännittäminen. Ei ole mitään väliä onko yksin vai porukassa olo seuraa kokoajan eikä mihinkään pääse pakoon. Pää ei oo enää yhtään mukana missään ja jatkuvasti on hutera/pyörryttävä olo ja tuntuu ettei kädetkään enää tottele. En osaa enää edes tehdä mitään tän olon takia. Elämä on yhtä vapinaa, jännittämistä ja hermostuneisuutta. Oon ihan loppu tähän ja tätä kestänyt 8 vuotta eikä loppua näy.. Kaikki psyykelääkkeet kokeiltu ja jopa bentsot joista niistäkin piti tämän päälle vielä kokea vieroitus myös kaiken maailman terapiat kokeiltu ihan yhtä tyhjän kanssa. Hyi helvetti ei tää ole enää mitään elämää. Mihinkään ei pysty keskittymään ja jatkuvasti on hartiat korvissa, kun jännitän vaikka olen vittu yksin kotona. En enää ymmärrä. pahin oire kuitenkin varmaan on se, että kävelystä eikä seisomisesta meinaa tulla mitään, kun tuntuu ettei pysy edes pystyssä. Taustaa siis sen verran, että syömishäiriötä (bulimiaa ja anoreksiaa) sairastanut 8 vuotta, mutta siitäkin nyt vuoden verran olen ollut parantuneena ja lisäksi on kilpirauhasen vajaatoiminta, mutta arvot on ihan ok eikä pitäisi siitä johtua. Auton kyydissäkin olen joku hermoraunio kun pelkään, että joku onnettomuus tapahtuu ja hiemankin lujempi vauhti ottaa mahasta liikaa. Tämän lisäks vanne kiristää päässä kokoajan ja kaulaa kihelmöi korvia myöten. Tää on siis ihan päivittäistä tää olotila eikä tule mitenkään kohtauksittain. Sanomattakin on varmaan selvää, että en ole näistä oireista johtuen pystynyt olemaan juurikaan työ enkä opiskelu elämässä ja erittäin yksinäinen oon, mutta en kyllä pystyiskään olla kenenkään kanssa, koska se vie energiatasot ihan loppuun, kun pitää pinnistellä, ettei kädet vatkais kokoajan ja pyörtyis. Nämä oireet alkoi hiipimään elämään vähän sen jälkeen kun sairastuin syömishäiriöön. Tupakin, alkoholin, bentsot ja syömishäiriö elämän siis olen jättänyt taakseni, mutta nämä oireet ei vittu häviä mihinkään.

13

698

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ja siis bentsojen jälkeen en ole mitään lääkkeitä enää suostunut syömään, koska ne vaan huononti veriarvoja ja muuta, mutta oireisiin ne ei auttanut. Bentsoista kuitenkin tulin jollain tavalla tyhmäksi käytin niitä noin 3 vuotta päivittäin. Ehkä jonkilainen aivovaurio.

    • Anonyymi

      Oletko syönyt normaalit ateriat ja välipalat ja juonut riittävästi vettä päivän aikana?
      Jos olet, niin lääkäriin on kai pakko mennä selvittelemään noita oireita. Sekin on hyvä muistaa, että me ihmiset ollaan erilaisia, toiset jännittää enemmän kuin toiset ja useimmat meistä hyväksyvät nämä piirteet toisissa ihmisissä.
      Itselleen kannattaa olla armollinen.

      • Anonyymi

        Omasta mielestä syön hyvin ja sen 5 krt päivässä. ja noin puoli toista litraa vettä päivässä. Jotenkin aivot vaan ei toimi . Helvetin yksinkertaisetkin asiat tuntuu tahmaiselta ja äärettömän vaikeilta ja tää helvetin pyöryttävä olotila välillä tulee päähän sellasia humahduksia kuin lattia lähtisi alta ja täyty oiken ottaa tukea. Lääkärillä olen käynyt asian tiimoilta, mutta mitään ei tehdä.


    • Anonyymi

      Kokeilisit vaikka luontaisia hoitoja. Akupunktiota, ayervedisiä ja homeopattisia valmisteita, yrttejä. Ns puolipesut kylmällä vedellä useita kertoja päivässä rauhoittavat hermoja. Eli kastele etenkin päälaki, naama, korvat ja korvien taustat, niska kyynärpään sisäpuoli, polvitaipeesta alaspäin jalkaterät mukaan lukien. Sitten vessanpytyllä huuhtely kylmällä vedellä.

      Näistä kylmäkylvyistä on ihan tieteellistäkin näyttöä. Me jotka joogataan ja meditoidaan tehdään puolipesu aina ennen joogaa, meditaatiota, nukkumaan menoa, herätessä yms. Ns kiirtan tanssi mantroja laulaen on ollut itselle paras tapa rentoutua. Siinä kosketellaan lattiaa ison varpaan kärjellä, joka on myös vyöhyketerapiassa käytetty piste rauhoittamaan aivoja. Lisäksi mantran laulanta rauhoittaa myös.

      Kärsin itsekin aikoinani paniikkihäiriöistä niin etten poistunut kotoa viiteen vuoteen, paitsi metsässä kävelin joskus. Anoreksia ja bulimania on tuttuja myös, näissä kaikissa jutuissa auttoi ehkä eniten kiirtan, homeopatia ja meditaatio.

      Akupunktiota voit tehdä itsekin akupaineluna. Itselläni on polven kanssa ongelmia, akupainelu, jooga ja homeopatia on auttanut kymmeniä vuosia pysymään kävelykunnossa ilman leikkausta tai särkylääkkeitä, joita suositeltiin jo 30 vuotta sitten.

    • Anonyymi

      Lääkärit on sellasia. Valittelin samanlaista asiaa ja lääkäri väkisin määräsi lääkettä sosiaalisten tilojen pelkoon vaikka kuinka sanoin että se on sama olenko yksin vai kokonaisen auditorion edessä. Töissä olen toistaseksi pystynyt käymään mutta olen saanut vapautuksen aivotyöstä. Teen siis käsitöitä, mutta huimaus ja tavaroiden pudottelu häiritsee pahasti työtä. Kaikki kokeet on tehty ja syön hyvin, muttei virta riitä työn lisäksi muuhun. Joskus oikein toivoo, että rikkoisi vahingossa jotain kallista ja tulisi potkut.

    • Anonyymi

      Aloittajalla ei ole aivovauriota.
      Ongelma taitaa olla siinä että ei luota itseensä, ei ole sinut itsensä kanssa.
      Kannattaa yrittää tutustua itseensä ja miettiä miksi kaikki tuntuu miltä tuntuu. Miksi esim. jännittää, mikä siinä on että jatkuvasti jännittää, jostainhan se johtuu.
      Se ei ole ulkoinen tekijä etenkään enää silloin jos se on aivan jatkuvasti päällä, toisin kuin vaikka sosiaaliset pelot tms.

      Onko menneisyydessä jotain sellaista joka hävettää tai jota ei anna itselleen anteeksi, että se on jäänyt kummittelemaan ajatuksiin.
      Ne pitäisi saada kaivettua ulos sieltä pääkopasta nimenomaan puhumalla, lääkkeillä ne ei tule ulos.
      On iso apu kun hyväksyy itsensä sellaisena kuin on, esim. menneille tapahtumille ei enää pysty tekemään mitään, niitä ei saa muutettua, niiden kanssa on opittava elämään, hyväksymään se että ne ovat olleet osa elämää ja se siitä.

      Sorry, aika suoraa tekstiä.

    • Anonyymi

      Ehkä ei ole aivovauriota, mutta en voi sitäkään pois sulkea, koska bentsoja meni useampi vuosi päivittäin plus siihen muita ssri tai snri lääkkeitä milloin mitäkin. En muista, että ennen bentsoja mun tilanne olisi ollut millään tavoin näin paha edes kotitöistä ei meinaa enää tulla mitään kokeile nyt sitten lähteä töihin tai muuten vaan ihmisten ilmoille. Hermosto oireita on siis nonstoppina keinuttavaa huimausta jatkuvasti, käsien tärinää, paineen tunnetta päässä ja korvissa, silmät usein kipeät, lihasnykinöitä, lihasjäykkyyttä, motorisia ongelmia yms. Voisin sanoa, että viimeiset 4 vuotta on mennyt täysin sumussa ja mitään en oikeastaan muista viime vuosista. Toki alun alkaen kun apua hain oli mulla ahdistusta, mutta ei se nyt ollu jumalauta mitään verrattun tähän.

    • Anonyymi

      Kysseessä selvästi parasympaattisen hermoston toimintavika. Käytettävät lääkkeet Propral 40-200mg, Lyrica 150-300mg ja Xanor 3-6mg. Sairaudesta tai oikeastaan viasta on hyvin vähän tutkimuksia, mutta googlettamalla löytyy tietoa. Tähän ei ole valitettavasti löydetty mitään hoitokeinoja muutakuin oppia elämään lääkkeiden avull jotka rauhoittaa sympaattista hermostoa. Jos siis nämä hermostot toimivat epätasapainossa olet jatkuvassa ylivireystilassa, joka taas aiheuttaa kaikki oireet joita kuvailit.

    • Anonyymi

      Aloittajan olo kuulostaa aivan samalta kuin urheilijan ylirasitystila jos on treenannut liian kovilla rasitustasoilla liian paljon. Silloin nousee stressihormoni kortisolin määrä. Tähän kun vielä kiskoo pannullisen kahvia aamulla ja menee töihin niin on kuin joku syväjäädytetty hämähäkinseitti, että kun sitä hipaisee niin se räjähtää pirstaleiksi.... Heh heh... Mutta tuohon on varmasti olemassa jokin hoitokeino!

    • Anonyymi

      Hermostoonsa, tai paremminkin, kehonsa hermostoon voi vaikuttaa rauhoittavasti ja pysyvästi tekemällä helpon tuntuisia hengityksen kanssa rauhoittumisen "harjoituksia".

      Sitä kun tekee joka päivä pitkään niin hermosto ja aivot kerää siitä pysyviä muutoksia itseensä. Tulee enemmän tilaa päähänkin eikä ole niin reaktiivinen ja kireä. Reaktiot on myös viisaampia ja todennäköisemmin paremmin tilanteisiin sopivia, luonnollisia, koska ne tulee luonnollisesta paikasta, eli ihmisen luontaisesta rentoutuneesta olotilasta.

      Ala tekemään joka päivä yksi ohjattu meditaatio tai harjoitus, mutta sen pitää tuntua helpolta, koska sitähän siinä haetaan, eikä mitään väkisin yrittämistä ja pinnistämistä. Mutta parhaat tulokset saa kun tekee hengityksen tarkkailua joka päivä lyhyitä pätkiä vaikka ei tuntuisikaan siltä että se kannattaisi.

      Suosittelen youtuben laajaa ohjattujen meditaatioiden ja rentoutumisten videioiden varastoa. Yksi hyvä sivu on myös Headspace, jossa on ilmaisia videoita ja nauhoja englanniksi.

    • Anonyymi

      Sähän oot tehnyt upeeta duunia! Voi kun itsekin olisin pystynyt.... Mä oon aloittanut nettiterapian ja myös sellaista tunnelukkojen omahoitoa. En halua lääkkeitä myöskään!

      • Anonyymi

        Terapia eikä mikään muukaan jauhaminen auta tähän hermoston vikaan. itellä ollu jo noin 30 vuotta ja sama paska päivästä toiseen jatkuu. Ite saanu lääkkeitä rauhottavia. Xanor Depot 4mg pv. Pregapalin 150X2 pv ja Propral 120mg pv. Näiden avuilla pystyy käymään kaupassa,


    • Anonyymi

      Jep ei auta terapiat.. Hermosto tässä selkeästi nyt on sekasin. Ap

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3879
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2759
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2144
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2091
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe