Kiireellinen sijoitus kokemuksia!!

Anonyymi

Olisko kellään kokemuksia kiireellisestä sijoituksesta ja sossujen toiminnasta. Onko kellään tullut vastaan mielipuolisia ja epäpäteviä sossuja.
Lapset haettiin joulukuussa koulusta ja ollut siitä asti sijoituksessa vaikkei ollut mitään ”välitöntä vaaraa”, ja kun tästä on yritetty sossuilta kysyä että mikä se välitön vaara oli, niin ei olla saatu kunnon vastausta.
Eikö kiireellisissä sijoituksissa pitäisi ensiksi katsoa onko ketään sukulaista joka voisi ottaa lapset sillä hetkellä, ettei tarvitsisi mennä tuntemattomaan paikkaan?

7

2411

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      nämä ovat senverran tavallisia tapauksia että monikaan ei viitsi edes vastata. Jatka taistelua niin kauan että sydänkäyrä suorenee. Vastassa on kova vihollinen mutta jos löydät oikean juristin saat lapsesi takaisin. Lapsista on tullut maassamme kauppatavaraa. Lastenryöstäjät liikkuvat joka alueella ja haluavat huostaanottoja milloin mistäkin syystä. Toivon että saat lapsesi takaisin , mutta helppoa se ei tule olemaan. Intressitahoja on yksinkertaisesti niin paljon.

    • Anonyymi

      Mitä se lapsesi on tehnyt?

    • Anonyymi

      Onko lapsi saanut pitää sinuun yhteyttä? Tiedätkö miten tilanteessa toimittiin? Esim näkivätkö koulutoverit?

    • Anonyymi

      Ei tarvitse kiireellisessä kartoittaa lähiverkostoa. Mutta silloin jos ja kun kiireellinen sijoitus tehdään, tulee sen perustua vakavaan asiaan, joka uhkaa lapsen henkeä ja terveyttä. Kiireellinen sijoitus on voimassa 30vrk, jonka aikana on asiaa selvitettävä ja tehtävä päätös lapsen sijoituksen tarpeen jatkosta tai kotiinpaluusta mahdollisten tukitoimin kera. Kiireellistä sijoitusta voi jatkaa tarvittaessa toiset 30vrk. Mutta tästäkin on tehtävä päätös ja annettava se tiedoksi huoltajalle. Tämä poikkeaa muista lastensuojelun toiminnasta niin, että tästä päätöksestä ei voi valittaa, ei ole valituskelpoinen päätös, niin sanotusti.

      • Anonyymi

        Kyllä voi valittaa, me olemme ainakin valittaneet oman lapsen kaappauksesta.


    • Anonyymi

      Poikamme oli 6-vuotiaana sijoitettuna 3,5 kuukautta, ensin kiireellisesti kuukauden ja loppuajan avohuollon sijoituksessa. Syynä kiireelliseen sijoitukseen oli, että poika oli kertonut perhetyöntekijälle isän liian ankarasta kurinpidosta. Kyse ei missään vaiheessa ollut lapsen henkeä uhkaavista teoista tai tilanteista.

      Meille vanhemmille soitettiin sijoituspäivänä ja ilmoitettiin sijoitusaikomuksesta ja sen syystä. Pojan isoäiti oli menossa hakemaan häntä esikoulusta, eikä lasta päästetty mummun mukaan, koska päiväkoti oli saanut tiedon sijoituspäätöksestä. Me ja isovanhemmat olimme tietenkin suunniltamme järkytyksestä emmekä tänäkään päivänä hyväksy tuolloista tökeröä menettelyä.

      Alusta asti oli selvää, että poikamme sai puhua kanssamme puhelimessa ja tavata meitä valvotusti. Jouluna, kun kiireellinen sijoitus oli loppumassa, poika oli kotona luonamme, ja vuodenvaihteen hän vietti ensin äidin-, sitten isänpuoleisen mummunsa luona.

      Sijoitus jatkui avohuoltopuolella - onneksi samassa perheessä - , kunnes meidän tilanteemme saatiin kohenemaan. Mieheni oli tuolloin erittäin uupunut, ja sossu sanoi minulle useaan kertaan, että isän aggressiivinen käytös oli ainoa syy sijoitukseen. Mielestäni ls-prosessi oli kokonaisuus, ja jos kerran pojan vaatetusta, ruokailua ja ulkoilukäyttäytymistä oli syytä muuttaa, oli erittäin typerää, että sossu sanoi: "Ei me nyt siitä puhuta" tai "Se ei ole se ls-asia", kun otin puheeksi sen, ettei mieheni ole kertaakaan pahoinpidellyt minua emmekä me estä poikaa elämästä normaalia elämää. Muutenkin sossulla oli taipumusta määritellä jotkin mainitsemani asiat epätärkeiksi, vaikka hän kerran sijoituksen alussa jopa vihjasi, että mieheni ja muun perheen pitäisi muuttaa erilleen, elleivät kurinpitotavat muuttuisi!

      Vaikka poika saatiin kotiin viime vuoden maaliskuussa ja ls-asiakkuus päätettiin joulukuun alussa, meitä loukkaa edelleen se, ettei meille sanallakaan mainittu sijoituksen mahdollisuudesta eikä siihen johtaneesta asiasta, ennen kuin toimiin oltiin jo ryhtymässä! Mieheni on koko ajan ollut sitä mieltä, ettei hänelle ole riittävän selvästi osoitettu, missä tilanteissa ja millä tavoin hän olisi pahoinpidellyt poikaa. Lapsi muistaa yhä sijoituksen alun ja puhuu ajasta joskus. Tuolloinen vastaanottoperhe toimii nykyään poikamme tukiperheenä.

      Luojan kiitos, meille ei kertaakaan sanottu eikä meistä myöskään tuntunut siltä, ettei lastamme oltaisi palauttamassa kotiinsa.

      • Anonyymi

        Nuo tapaukset ovat juuri niin kauheita. Otan osaa, varmasti poikannekin muistaa koko loppuelämän kyseisen tilanteen. On hirveää joutua yhtäkkiä ventovieraaseen paikkaan tietämättä, milloin saa seuraavan kerran tavata omia vanhempiaan. Hankalaa se on vanhemmillekin joten aivan hirveää se on varmasti lapsille. Tunnen myötätuntoa myös miestäsi kohtaan. On varmasti hirveää, kun lapsi viedään yhtäkkiä ilman, että kerrotaan miten tilannetta voisi parantaa vaan vain syyllistetään siitä, että on toiminut jotenkin väärin.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      281
      4672
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2508
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2176
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1462
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1442
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      343
      1418
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1357
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1247
    Aihe