miksi narsisti haluaa pahaa mieltä jättäjälle?

Anonyymi

ainoa mikä velloo mielessäni edelleen suhteen päättymisestä olevan jo aikaa..
Miksi narsisti haluaa hänet jättäneelle ja sille joka ymmärtää juosta pakoon hänen vaikutusvallastaan, niin paljosti aiheuttaa pahaa mieltä?

Omasta menneisyyden ihmisestä tämän ymmärsin ja nyt olen jo kaukana mutta sattuu ajatus siitä että hän pelasi peliänsä niin että saisi mieleni pahoitettua reilulla kädellä..

mikä semmoinen mielihyvän tunne on ihmisessä, että valinnat tuottaa toiselle särkyneen sydämen?? ei pysty ymmärtämään..

15

702

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ihan_nopsasti

      Ihan nopsasti tähän heitän, tulee mieleen että haluaa peloitella. Uhri tietää hänestä jotain sellaista mitä ei halua muiden kuulevan ja uhri halutaan loukata, pienentää, mitätöidä, vaientaa hiljaiseksi ja pelokkaaksi. Uhrin täytyy myös jäädä ajattelemaan omia vikojaan tai ainakin kuvittelemaan että niitä on runsaasti.

    • Anonyymi

      täällä oli hyvät koetut kirjoitukset, mutta narsisti ilmeisesti on poistanut .

    • Anonyymi

      Suurin loukkaus narsistille on jättää hänet, koska omasta mielestään narsisti on täydellinen ja täydellistä ei voi jättää kukaan.

    • Anonyymi

      Minun mielestä N haluaa olla yksinkertaisesti paras, suurin, vahvin ja muiden ihailema. N elää tästä.

      Jos on tekemisissä N henkilöiden kanssa, niin pitää ymmärtää että semmoisen henkilön päämäärä on nujertaa kaikki lähimmäiset omaan tahtoonsa ollakseen voittaja.. Niin käy joka kerta ja jokaiselle.

    • Anonyymi

      Jätetyksi joutuminen on suuri loukkaus kenelle hyvänsä, ei tarvitse olla narsisti. Aika harva sellainen, jota on loukattu syvästi, haluaa hyvää sille, joka loukkasi. Itse en sellaisia tiedä enkä tunne.

      • Anonyymi

        Hei. Luin viestisti ja ihmisen itsensä kannalta olisi parempi, että hän toivoisi hyvää kaikille. Ei siksi että he ansaitsisivat sen, vaan siksi että ihminen itse on sellainen, että toivoo hyvää kaikille. Tämä on sellainen ajatus mitä kannattaa vähän pyöritellä mielessään. Ihminen voi pahoin jos vihaa pitkään jotain toista, vaikka siihen olisi syytäkin.

        Voimme kaikki paremmin jos ajattelemme hyvää toisista. Se on vähän sama asia kuin jos olisit kuolemassa janoon jossain autiossa maassa ja mutaisessa maassa menisi hevoskärryn rattaiden urat joissa olisi likaista vettä, mutta veden pinnassa olisi ohut kerros puhdasta vettä, niin sinun pitäisi yrittää ottaa se hyvä vesi siitä, itsesi takia, että selviydyt.


      • Anonyymi

        Mm_Saattaa

        Mm. Saattaa joskus olla sellainen tilanne että jätetty kokee ettei ole tullut kuulluksi, on ymmärretty hänet väärin ihmisenä ehkä useillakin tärkeillä alueilla.
        Yleesä sellainen kuitenkin hyväksytään, kun se "jättäjä" yleensä normaali ihminen eikä tee asiasta numeroa, menee omia menojaan eikä jää laulamaan oopperaa exästään ja tämän ominaisuuksista... Syyt jättämiseen voivat olla ihan jossain muualla kuin siinä exässä myös.
        "Jättäjä" elelee omaa elämäänsä eikä jää roikkumaan jättämänsä ihmisen perskärpäseksi odottaen tältä milloin mitäkin.
        Joskus jätettykin ymmärtää että jättäjällä jokin erilainen skenaario edessään kuin jätetylle ja jätetty voi oikein hyvin yhtyä jättäjän näkökulmaan että noinhan se menee että mene vaan...
        Ystäväyyskin voi edelleen jäädä jollain tasolla elämään, koska on päädytty ystävälliseen ja kohteliaaseen kanssakäymiseen.

        Mutta narsisti... Se on kokonaan eri juttu.


    • Anonyymi

      Narsisti ei pyydä anteeksi, eikä unohda.

      • Anonyymi

        "Narsisti ei pyydä anteeksi, eikä unohda."
        -Tuo on se käyttövoima joka pitää narsistin
        ainaisessa vihasssa uhriaan kohtaan.
        Oikea rakastaminenei voi sujua.
        Kun normaali ihminen katuu ja pyytää
        anteeksi, ja myös saa anteeksi,
        hän rakastaa anteeksi antajaa.


      • Anonyymi

        Juurikin näin! Narsisti ei näe tehneensä mitään väärää. Kuittaa vaan tapahtuneen ja porskuttaa eteenpäin!


    • Anonyymi

      Niin, miksei vaan siirry seuraavaan siinä joukossa, jossa ottajia on jonoksi asti. Ei, narsisti alkaa kiusaamaan jättäjää toden teolla. Ehkä kyse on tosiaan siitä, että kuvitteli olevansa yli kaikkien naisten viehättävyydessään, vaikka kaikki oli vain peliä ja toisen ihmisen koukuttamista kyseenalaisilla keinoilla.

      Jättämisen jälkeen alkaa narsistin oma show, joka ei kaihda keinoja. Otetaan kiertoteitse selville, missä jätetty liikkuu ja yllättäen muka ilmestytään hups paikalla kaupan hyllyn takaa, tupsista vaan, oo, mikä sattuma. Tosiasiassa kaikki on vain narsistin peliä. Soitetaan puheluita, joissa annetaan huutia, kun jätetty estää numeron, niin narsisti hommaa uuden prepaidliittymän, josta pääsee taas yllättämään. Narsistille ei riitä, että kiusanteko kohdistuu vain jättäjään, vaan sitä laajennetaan jättäjän lähipiiriin. Täysin osattomat ihmiset joutuvat myös kiusaamisen kohteeksi, jopa niin, että jättäjä alkaa pelätä heidän henkensä puolesta, koska narsisti uhkailee tekevänsä heistä selvää. Ehkä kiristää sillä, että kertoo muka totuuden jättäjän lähipiirille, jota he eivät muka tiedä. Tosiasiassa narsistin touhut tiedetään laajasti jättäjän tuttuja ja sukulaisia myöten, jossa vain odotetaan, että älyäisi nyt lopettaa touhunsa.

      Samaa siis ihmettelen, että mikä se on, joka noin sekoittaa ihmisen pään ja miksi? Mitä on tapahtunut narsistin historiassa sellaista, joka saa tuonkaltaisen toiminnan aikaiseksi? Joku riippuvuus, läheisyyden jano, hylätyksitulemisen pelko vai ehkä puhkeamassa oleva mielen sairaus? Ja kuinka tavanomaista narsistille on, että muuttaa nimensä ja asuinpaikkansa ja mistä se kertoo, jonkintasoisesta parantumisesta vai tilanteen pahenemisesta?

    • Anonyymi

      Usein se vain menee niin päin, että se narsisti on siinä jättäjän roolissa. Ensin nostetaan toinen jalustalle ja ansaitaan luottamus sekä ihannoidaan toista. Jonkin ajan jälkeen narsisti tekee uudelleenarvioinnin, ja alkaa ajatella kierosti pahaa toisesta, kertomatta sitä suoraan kuitenkaan. Tämä kaksinaamaisuusvaihe kestää aikansa, samalla riidat lisääntyy, ts narsisti vetelee oikeista naruista ja provosoi toisen niihin mukaan. Tässä vaiheessa uhri yleensä herää, ja haluaisi selvittää juttelemalla asioita, mutta se ei onnistu koska narsistin kanssa ei voi käydä hedelmällistä keskustelua. Sitten narsisti hetken aikaa pelaa mind-gamea, toisinaan hän myös pettää tai aloittaa jo uuden suhteen kaksoiselämänä. Narsisti yleensä pakenee keskustelua tässä vaiheessa, ja tuo korkeintaan esille yksipuoliset syytökset huonosta suhteesta tms.. Samalla narsisti kuitenkin vielä yrittää hyväksikäyttää uhrin jäljellä olevia tunteita, esim rahan lypsämisen muodossa. Lopulta narsisti jättää uhrinsa kylmästi ja häikäilemättömästi, usein myös suurella ylimielisyydellä, mikäli uusi suhde jo odottamassa.

      Usein uhri jää suuren katkeruuden valtaan, koska narsisteilla on tapana erota pitkän kaavan mukaan, jossa ensin leikitään toisen tunteilla pitkän aikaa, petetään yms, ja vasta lopuksi jätetään. Periaatteessa koko suhde tuntuu usein jälkikäteen vain hyväksikäytöltä. Täten ei siis ole ihme, että normaalikin ihminen tuntee suurta vihaa ihmistä kohtaan, joka on ryöstänyt häneltä vuosia aivan hukkaan. Ja kun tuntee vihaa, on aivan normaalia että haluaa vihan kohteelle pahaa ja muuta sellaista.

      Monesti uhrilla on kova työ selvitä erosta narsistista. Koska narsisti on usein monta askelta edellä, ja uhrilla on kova työ miettiä mikä on totta ja mikä valetta. Uhri alkaa usein epäillä jopa omaa mielenterveyttään, sen verran narsisti on tehnyt kaikkea hämmennystä jo pidemmän aikaa. Ja kun narsisti vielä voi valehdella mistä tahansa, tai kiistää päivänselviä asioita, jopa kiistää itse kirjoittamiansa tekstiviestejä, ja syyttää vielä kaupan päälle vainoharhaisuudesta.

      Eräskin henkilö tuli minulle pitkä aika eron jälkeen näyttämään, erästä kuvakaappausta, missä hänen ex-puolison kirjoituksia jollekin salarakkaalle. Hän kysyi minulta, että lue nyt sinäkin nuo viestit, kun hän ei tiedä kuvitteleeko hän vain ne viestit jotenkin epäilyttäväksi. Koska hänen exänsä oli vielä eron jälkeenkin kiistänyt ja syyttänyt että tämä vain kuvittelee ja tulkitsee aivan normaalit viestit jollain sairaalla tavalla. No, luin ne kuvakaappausten viestit sitten, eikä kyllä jäänyt mitään epäselväksi, selvä salarakas oli kyseessä, täysin satavarmasti.

      Mutta narsisteilla on tapana myös hakea oikeutusta erolle, vaikka sitten valehtelemalla. He ovat taitavia siinä, tai no, enemmänkin taipumuksellisia kaatamaan kaiken syyn itseltään pois. Kaikki projisoidaan toisen syyksi.

      Usein jätetty potee huonouttaan vielä pitkän aikaa eron jälkeen, ja osa syyttelee jopa itseään täysin syyttä. Vain siksi että narsistit saavat toiset niin helposti tuntemaan syyllisyyttä. Sen sijaan jättämisen jälkeen narsisti porskuttaa usein jo uudessa suhteessa, ja ylimielisesti ihmettelee miksei jätetty halua olla hänen kanssaan tekemisissä enää, ja että miksi tämä jätetty ei osaa iloita kun hänellä menee nyt hyvin..

    • Anonyymi

      Oma skenaarioni on näistä jokapäiväisistä narsistiaiheisista kirjoituksista, ettei kirjoittajalla ole ihan kaikki OK. Että hän on traumaattinen persoonallisuus.

      Perusteluni mukaan on kirjoittajalla ei ole lääketieteellistä pätevyyttä toisen ihmisen narsistidiagnoosiin.

      Väitän jopa, että hänen lääkkeitään ei kirjoiteta terveyskesksessa vaan psykiatrinvastaanotolla.

    • Anonyymi

      Olet loukannut narsistia törkeällä tavalla. Narsisti on äärimmäisen heikko ihminen joka on rakentanut ylivertaisuuden kuoren peittämään heikkouttaan.

      Narsisti on niin heikko, ettei kestä ajatusta ettei olisi ylivertainen aina ja kaikessa. Nyt olet kolhaissut ylivertaisuutta jättämällä narsistin vaikka narsistin kuuluu jättää.

      Sinä ole narsistin lelu, jonka kuuluu odottaa hyllyssä ja olla käytettävissä tai heitettävissä nurkkaan kun narsisti niin haluaa. Kolhaisemalla ylivertaisuutta olet paljastanut siivun sitä ääretöntä heikkoutta jota narsisti on valmis suojelemaan kovinkin keinoin.

      Samalla muistutat kuoren heikkoudesta, nostat pelon pintaan. Uskon, että narsistia vaivaa myös kateus ja katkeruus siitä, että sinulla voi olla normaalia elämää vaikka et ansaitse sitä, hänen mielestään. Vain narsisti ansaitsee parasta.

      Kun olet kerran elämäsi hänen käyttöön antanut, sen pitää olla hänen käytössään ja hänen ehdoillaan, forever. Ja kuten joku kirjoitti, mukana on varmastikin pelkoa siitä että tiedät liikaa. Tiedät heikot kohdat kuoressa ja pahimmillaan paljastat ne muillekin. Nyt sinut pitää pitää narsistin pelossa ja nuhteessa jotta päähäsi ei mahdu ajatusta narsistin heikoista kohdista. Että unohdat kaiken muun ja olet vain vakuuttunut narsistin ylivertaisuudesta. Asiaa varmistetaan sotkemalla elämääsi monin tavoin, mm. yrittämällä kääntää läheisesi sinua vastaan, levittämällä juoruja jne.

      Syitä kiusaamiseen ja vainoamiseen siis riittää yllin kyllin. Narsistin pelot, kateus ja katkeruus ovat voimakkaita tunteita, usein niin voimakkaita ettei sitä voi tajutakaan. Ne ohjaavat narsistia uskomattomalla tavalla, tekemään asioita joissa ei ole järjen hiventäkään.

    • Anonyymi

      Totta narsisti ei unohda varmaan kirjoittaa Mielipuolen päiväkirjaa että varmasti muistaa vuosikymmenten takaisia asioita jopa ennen syntymää. Kun on niin kiva kiusata.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      9214
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      41
      2709
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      152
      2493
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2019
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1766
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1527
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1464
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      7
      1330
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe