Perhosäiti ja hämähäkki

Anonyymi

Niityllä hehkui kesäinen päivä. Perhosäiti lenteli lapsineen kedolla. Lapset olivat edistyneet taitolennossa ja kukkatuntemuksessa. Vain yksi lapsista jäi jälkeen muista. Hänen siipensä olivat jääneet toispuoleisiksi ja lisäksi pikkuinen oli värisokea. Perhosäiti joutui odottamaan lastaan ja neuvomaan oikean kukan löytämisessä muiden lasten liihotellessa ja kisaillessa tuulen kanssa. Joskus perhosäitiä väsytti. Hän tunsi pienen haikeuden nuoruusaikoihinsa palaavan nähdessään kuhnurin ja heinäsirkan soittelevan ja viettävän huolettomia poikasettomia päiviä. Kuitenkin perhosäiti oli iltaisin onnellinen ja tyytyväinen kootessaan lapsensa nukkumaan tuttuun puun onkaloon.

Eräänä päivänä perhosäiti kohtasi hämähäkin, joka myös piti perhoslapsista. Hämähäkki ihasteli perhosäidin perhettä ja kiinnitti huomiota hitaaseen poikaseen:

Hämähäkki; Kylläpä Sinulla on hienot perhoslapset. Olet raatanut perheesi eteen enemmän kuin kohtuullista olisi. Olen tarkkailut teitä niityllä ja huomannut, että joudut auttamaan viimeistä poikastasi kaiken päivää. Vajaakykyinen perhoslapsi on Sinulle kohtuuton rasitus. Lennä toki koiranputkien välistä ja johdata lapsesi kutomaani verkkoon.

Perhosäiti: Älä hassuttele. Isoäitini hoiti vieläkin isompaa lapsikatrasta. Ei heillä ollut nykyajan ulkomaisia kukkalajeja ja silti he kasvattivat poikasensa.

Hämähäkki; Minä olen perhosemojen ystävä ja etujenne puolustaja. Haluan vain auttaa teitä pääsemään hieman helpommalla. Niitylle on julistettu torakoiden laki, jonka mukaan Sinulla on perhosnaaraan oikeus jälkiaborttiin. Eihän hidas poikasesi edes vielä ole oikea perhonen. Sen käyrät siivet ovat rumat ja olen huomannut, ettei se kykene suunnistamaan kohti suurtakaan kukkaa. Eihän sellainen vielä ole mikään perhonen vaan tuskin toukka.

Perhosäiti: Minulle kaikki lapset ovat yhtä rakkaita. Perhosmummo neuvoi pitämään lapsista huolta ja varomaan hämähäkkien puheita.

Hämähäkki: Mummosi oli vanhanaikainen höpsö. Jo moni perhosemo on
noudattanut viisasta neuvoani vähentää rasitustaan. Sivumennen sanottuna kuulin sontiaiselta, että puolisosi viihtyy kukkabaarissa neitoperhosen kanssa. Siippasi oli selvästi simassa Sinun raataessa lapsiesi eteen.

Perhosäiti: Voi, nyt olen todellakin vihainen perhosisälle, kun kuulen hänet petturiksi ja hunsvotiksi. Viallinen poikanen on vielä niin isänsä näköinen, että ehkä tosiaan johdatan lapsen verkkoosi. Pääsen viettämään laatuaikaa kuhnurin ja heinäsirkan kanssa. Näytän perhosisälle, että vielä minunkin siivissäni on säihkettä.

Hämähäkki: Tuo on modernin perhosen edistyksellistä puheetta. Perhosnaaraiden oikeuksien puolue on jo pitkään ollut hämähäkkien kanssa samaa mieltä perhoslapsien oikeuksista lentää vain toivottuina…

Syksyllä perhosäidin siivet olivat jo haalistuneet. Hän tiesi ensimmäisen pakkasen olevan kohtalokkaan. Kuhnuri ja heinäsirkka olivat muuttaneet etelään niityn meden ehtyessä. Öiden pimetessä perhosäiti ajatteli yhä useammin rujoa poikastaan, joka ei ollut aavistanut pahaa törmätessään hämähäkin verkkoon. Repaleisilla siivillään se lepatteli hämähäkin luo.

Perhosäiti: Anna lapseni takaisin. Vaihda hänet tynnyriin hunajaa, sillä tuo rujo lapseni oli minulle lopulta rakkain.

Hämähäkki: Katso itse eteesi. Omasta tahdostasi johdatit lapsesi verkkooni. Vältit rasituksen ja sait nauttia vapaudesta. Eikö tämä ollut reilu kauppa.

Perhosäiti: Valehtelit perhosisästä. Hän murtui kuullessaan rujon perhoslapsen kohtalosta. En tiedä minne hän sen jälkeen katosi.

Hämähäkki: En palauttaisi lastasi, vaikka se olisi mahdollista. Perhosisät ovat sontiaisia ja perhosnaaraidenkin militantti puolue on hämähäkkien kanssa samaa mieltä siitä, että on aivan oikein rangaista likaisia perhossovinisteja johdattamalla heidän perhoslapsensa verkkooni. Jos kaipaat lastasi, se on vain merkki siitä, että sinussa on jotakin vikaa. Tiedostava naarasperhonen välttää rasitusta eikä käytä aikaansa poikasiin, kun niitty keväällä kukkii.

Pian kylmyys tappoi viimeiset kukat. Niitty peittyi lumeen.

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Huono. Onneks tuli jatko-osa. 🥺🥺🥺

    • Anonyymi

      Pieni tarina avaa näkökulman niityn tapahtumien sosiaaliseen monimutkaisuuteen. Jos tarkastelemme syitä perhosvauvan myöhäisabortointiin, nousee useita näkökulmia:

      1. Jos torakoiden lakia ei olisi ollut, ei koko juttua olisi tapahtunut. Laki ei kuitenkaan pakottanut perhosäitiä.

      2. Hämähäkki uskoi itse auttavansa perhosnaaraiden vapautusliikettä, vaikka ideologin tarinoihin sekoittui omaakin etua. Hän jakoi informaatiota, mutta jätti vastuun teosta perhosäidille.

      3. Perhosäitikö olisi ratkaisija? Hän vain työlääntyi mieheensä, suutahti ja käytti laillisia oikeuksiaan saatuaan selvitystä hämähäkiltä. Sellaista voi sattua miltei kenelle tahansa.

      4. Olisiko perhosisä syyllinen? Hän oli poissa, kun puolisonsa pimahti. Mutta olisiko hänen pitänyt ottaa selvää hämähäkin tarinoista?

      5. Mikä vastuu on Perhosnaaraiden oikeuksien puolueella ja neuvostolla, joka kommunikeoissaan toistaa perhosisien kelvottomuutta ja heidän harrastamaansa patriarkaalista sortoa. Eikös tämä edistä perhosnaaraiden oikeuksia sekä pelasta heidät hellan ja nyrkin välistä?

      6. Näyttivätkö kuhnuri ja heinäsirkka huonoa esimerkkiä perhosäidille? Eivätkö he sittenkin olleet vain moderneja hyönteisiä?

      7. Oliko lopulta varsinainen syyllinen kuolemaansa perhosvauva itse. Hän oli selvästi vammainen ja torakoidekin lain mukaan rasittava? Eihän perhosvauva vielä tiennyt mitään niittypolitiikasta ja monimutkaisesta elämästä, josta verkko hänet armahti. Ehkä kuolema oli hänenkin etunsa?

      Miksi perhosäiti kuitenkin suri lastaan?

    • Anonyymi

      Tämä aloitus oli niin kuumaa tavaraa, että sen kommentointi estettiin.

    • Anonyymi

      Milloin hämähäkit joutuvat vastuuseen teoistaan?

    • Anonyymi

      Hämähäkki ei tunne sääliä perhoslasta eikä perhosäitiä kohtaan.

      • Anonyymi

        Hämähäkit vihaavat koko aitoa perhosperhettä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hämähäkit vihaavat koko aitoa perhosperhettä.

        Abortti-hämähäkkien verkkoon on Suomessa tarttunut jo 700 000 lasta.


    • Anonyymi

      Kuinka perhosäidin lapsille käy ensi kesänä....?

    • Anonyymi

      Perhosäitien ei tule luovuttaa lastaan ja naiseuttaan ideologisille telaketju-hämähäkeille.

    • Anonyymi

      Hieno osoitus siitä miten abortinvastustajat elää fiktion maailmassa. Ei kosketusta enää todellisuuteen.

      • Anonyymi

        Osuu ja uppoaa taas tämäkin vertauskuva. :) Joiden merkitys tosin taitaa olla liian vaikeaa monen suosijafanaatikon käsitettäväksi..


    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7937
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      177
      1755
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      62
      1031
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      193
      945
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      823
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe