Opettelen gitiä. Olenko ymmärtänyt oikein, että gitissä kaikki uudet projektin tiedostot lisätään joko gitiin uutena tiedostona tai muutoksena vanhaan, eikä versioita voi poistaa? Jos vaikka laittaisin vahingossa jonkun todella ison multimediatiedoston gitiin, niin saako sitä mitenkään pois, vai onko tämän jälkeen versiohistoria ikuisesti todella laaja?
Voiko gitistä poistaa tiedostoja?
Anonyymi
14572
0Äänestä
Muut lukivat myös
Odottaa vastausta
Näihin keskusteluihin ei ole vielä vastattu. Ole ensimmäinen.
Vastaukset 14
Vanhimmat
Voihan sen poistaa https://help.github.com/en/github/administering-a-repository/deleting-a-repository
Koko repon poisto on aivan eri asia, eiköhän tässä kysytty yhden tiedoston poistoa historiasta.
Voi, mutta ihan helppoa se ei ole.
Hae googlesta vaikka sanoilla "delete file from git history".
Ja sama niin, että vaikka filu on jo pushattu serverille.
Tiedostojen poisto tapahtuu roskakori kuvaketta klikkaamalla.
Tapahtumahistorian poisto tapahtuu paikallisesti omalta koneelta käsin:
git reset --hard HEAD~1
tuo poistaa aina viimeisimmän merkinnän historiasta. Kun olet toistanut sitä sen minkä verran nyt sitä historiaa haluatkin siivota, saata muutokset voimaan
git push origin HEAD --force
Siinä se.
Hard reset ei poista tiedostoja gitistä, se vain pakittaa taaksepäin puussa, josta voit lähteä vaikka eri suuntaan, mutta tiedostot jää gittiin.
Ei poistakaan, se poistaa viestejä s24 sivulta, mutta viestit jää kuitenkin tänne.
Voi että miten vihaan tuon tyhmää moderointia.
ei kun
Voi että miten vihaan tuota tyhmää moderointia.
tarkoitan että konemoderointi toimii, mutta käsin tehty ei.
Voihan sen paskakoodin poistaa, tai korvata laatukoodilla.
M-Kar älä viitsi.
Version hallinnan idea on taltioida versiohistoria. Että siinähän jää tiedosto sinne.
Eihän se kun poistat ja teet commitit, voila!
Kannattaa sitten olla varuillaan tuon gitlab-systeemin kanssa. On nimittäin käynyt myös niin, että koodit saatu nettiin ja tämän jälkeen n. vuoden päästä lisätty dokumentaatiot. Seurauksena n. neljän vuoden päästä dokumentaatio on kadonnut jäljettömiin ja versiohallinnasta löytyy pelkät ensimmäiset koodit push:ittuna! Varmaankin jokin backup-palautus käytäntö aktivoitu, mutta sieltä ei ole löytynykkään kaikkea.. eli työkalu on nykyään bittitaivaassa, vaikka tarkoitus oli säästää se ikuisesti käyttämällä gittiä. Pitäisikö palveluntarjoajalla olla jokin vastuu tai velvollisuus taata koodien säilyminen?
Luultavasti sama ongelma kuin täällä S24 sivuilla, koneellinen valvontajärjestelmä on ennalta arvattavaa, ja niitä sääntöjä on helppo noudattaa, mutta käsin tehtyihin poistoihin ei kukaan voi ennalta arvata syytä.