Ukko.fi ja muiden kevytyrittäjäyritysten kokemuksia

Anonyymi

Hei!

Eli tein viimevuonna töitä ukko.fi kevytyrittäjän palvelulle. Sain keikkatöitä joita pystyi tehdä ainoastaan freelancerina, ja koska minulla ei ollut yrittäjä kokemusta tai aikomusta jatkaa freelance hommia ajattelin että kevytyrittäjyys sopisi.
Lueskelin Ukko.fi sivuilta kaikki oppaat palvelun käyttämiseen. Lähetin myös useaan otteeseen sähköpostia Ukko.fi asiakaspalveluun ja yritin kysyä neuvoja ja mitä tarvitsee ottaa huomioon kun alkaa käyttää palvelua ja laskutuksessa ylipäätään.
He mainostivat palvelua kokoajan hyvin helppona minulle, tarvitsee vain täyttää omat tiedot ja lähettää verokortti, he hoitavat loput palvelumaksua vastaan.

Palkkani toimeksiantajalla sisälsi alvit tuntipalkkaan, sillä he olettivat (ja minä) että saan ALV huojennuksen kun kyseessä oli vain parin kuukauden keikkatyö. Näin työstä tuli minulle ihan hyvä palkka. Nyt ALV huojennusta tehdessäni minulle valkeni että siihen en ole oikeutettu. Näin ollen minulta lähti 1/4 palkasta.

Pienituoloisena tämä oli minulle aivan järkyttävä taloudellinen tappio. Mietin vain onko muillakin ollut samanlaisia kokemusia? Ymmärsin että kaikki kevytyrittäjäfirmat eivät käyttäydy näin, vaan heidän kautta saa tätä huojennusta. Omaa tyhmyyttähän tämä tosiaan oli, olisi pitänyt osata esittää oikeat kysymykset Ukko.fi:lle, näin aloitteilijana veroviidakossa ei vain aina ole helppoa. Ja siitä sain maksaa. Muutenkin Ukko.fi asiakaspalvelu oli aivan surkeaa, en kyllä suosittele tätä firmaa kenellekkään, ehkä muut firmat osaavat paremmin.

6

3741

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kevytyrittäjä ei voi hyödyntää arvonlisäveron alarajahuojenusta, koska kevytyrittäjällä ei ole Y-tunnusta. Tämä olisi pitänyt kyllä selvittää jo ennen sopimista. Ja laskustushinta olisi pitänyt määritellä sen mukaan, että siitä vähennetään ALV ja se on vielä sen jälkeen kannattava.

      • Anonyymi

        Tämä ei pidä täysin paikkaansa. Op-Kevytyrittäjänä saat oman y-tunnuksen ja näin ollen alv- alarajahuojennuksen sekä muut toiminimeä koskevat verovähennykset. 5% laskutuspalkkion kirjaavat menoksi joka osaltaan vähentää maksettavaa alvia.

        Ukolla olet ilmeisesti suoraan työntekijänä, et yrittäjänä -> alv huojennos sataa Ukon laariin!

        t. Op-kevytyrittäjänä 2017-2020, nykyisin Oy-yrittäjä.


    • Anonyymi

      Hyvä näin josko opettaisi jotain
      Loppuken lopuksi ett voine muita asiasta syyttää kun itseäsi.
      Se että koitetaan ( hyötyä ) ilman asioiden selvittämistä
      Kannattaisiko ensikerralla selvittää asiat kolmesti ennekuin lähtee tuusaamaan oletusten pohjalta.
      Ja ihmetyttää tuo kevyt-yritys palvelun neuvontakin jos eivät ole asiaa sinulle osanneet kertoa.Vai olisiko niin että ett ole osannut asioita oikein kysyäkkään.
      Sieläå on ollut oletus että tiedäy kuinka ALV käyttäytyy lebytyrittäjänä, joka ei ole oikea yrittäjä.

    • Anonyymi

      Ensinnäkään palkkasi ei putoa 1/4:aa vaan noin 1/5:n koska ALV sisältyy palkkaasi eikä sitä lasketa sen päälle. Toiseksi tuloverotuksen progressio pienentää eroa. Kolmanneksi onko se Ukko Oy:n vika, jos työn tilaaja on antanut sinulle väärää tietoa ALV in hyvittämisestä.

      • Anonyymi

        Ja lisäksi alarajahuojennuksesta (etu) pitää maksaa vero eli tappiosi on jossa on 10-20% välillä.


    • Anonyymi

      Samaan juttuun minäkin kompastuin alvin kanssa. Selvitin asiaa. Homma menee siten, että kevytyrittäjä lähettää Ukolle pyynnön laskuttaa ja Ukko laskuttaa kevytyrittäjän asiakasta. Koska Ukon iikevaihto ylittää alv-alarajahuojennukset, et voi vähentää niitä verotuksessa. Jos tälle on tarvetta, etsi laskutuspalvelu, joka antaa sinulle oman y-tunnuksen. Tällöin sinä olet laskuttaja ja sinulla on mahdollisuus alvin alarajahuojennukseen, jos liikevaihtosi on tarpeeksi pientä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      313
      3566
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1669
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1500
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      56
      1425
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1290
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1250
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      49
      1212
    8. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    9. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      182
      1161
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1147
    Aihe