Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

virheviisikko pääsi otsikoihin

Anonyymi

tutkijat listasivat koronakriisin hoidossa epäonnistuneita maita. mukana usa, venäjä, ruotsi, ja tietenkin suomi. näin kertoo tänään iltalehti. joku täällä tuntuu jatkuvasti inisevän, kun ei pysty hyväksymään tosiasioita.totuus ei pala tulessakaan ,ei vaikka kuinka yrittää vänkätä. itse olen samaa mieltä, kun tutkijatkin, eipä ole mennyt putkeen. raha ei tietenkään ole pääasia, paitsi sitten kun sitä ei enää ole.

20

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Saatavilla ollut tilasto keskiviikkona 13.5.2020

      - - - - - -
      SUOMI
      Asukkaita 5 518 000
      Tartuntoja 6 003
      Kuolleita 275

      RUOTSI
      Asukkaita 10 230 000
      Tartuntoja 27 272
      Kuolleita 3 313

      NORJA
      Asukkaita 5 368 000
      Tartuntoja 8 157
      Kuolleita 228

      TANSKA
      Asukkaita 5 806 000
      Tartuntoja 10 501
      Kuolleita 527
      -------------------------------------

      Avaajan kannattaisi lukea muutakin kuin iltapäivälehtien otsikkoja, niin välttäisi munaamasta päivittäin itseään.

    • Anonyymi

      iltalehden uutinen ei ollut pelkkä otsikko, vaan asiasta oli perusteellinen selvitys. tämän hetkinen uhriluku ei välttämättä kerro mikä tilanne on vaikka puolen vuoden päästä.joukosta löytyy aina henkilöitä, jotka uskovat siihen mitä haluavat uskoa. virheitä on tehty, ja tullaan tekemään jatkossakin, siinä päänaisen sanoma. viisas hallitus pyrkii oppimaan virheistä, nykyinen hallitus ei näin halua toimia. ei jatkoon.

      • Anonyymi

        Potaskanpuhujat jälleen hyvässä vauhdissa. Korjataanpa taas pahimpia kämmejä heiltä.

        ”iltalehden uutinen ei ollut pelkkä otsikko, vaan asiasta oli perusteellinen selvitys.”

        Täyttä potaskaa.
        Edes viittaamasi ”kohu-uutisen” alkuperäissivuilla ”ajatushautomossa” ei sanallakaan avata miten nuo ainakin Suomen kohdalta saadut virheelliset johtopäätökset on tekaistu. Mainitaan että ”suhteellinen tarttuvuus on kääntynyt kasvuun” ja kyseinen väite ei valitettavasti pidä Suomen kohdalla paikkaansa.

        Asian voi tarkistaa vaikka THL:n sivuilta ja jos (epäilen) kielitaitosi antaisi perisi niin esimerkiksi ”worldometer” sivustolla on kuvaavat grafiikat. Ainoa ”tutkimuksesi” viittaama käyrä, joka ei ole kääntynyt laskuun on menehtyneiden määrän kuvaaja.

        Osaatko mitenkään keksiä selitystä sille?

        Kuten sanoit, on henkilöitä jotka uskovat mitä haluavat, ja sinä näytät kuuluvan niihin. Samoin näytät kuuluvan siihen helposti narrattavissa olevaan kansanosaan, jolla ei oma osaaminen riitä selvittämään alkuperäisiä väitteitä. Kielitaitokysymys ehkä? Vai ongelmia luetun ymmärtämisessäsi?

        ”tämän hetkinen uhriluku ei välttämättä kerro mikä tilanne on vaikka puolen vuoden päästä”

        -Ainoa raaka fakta on se, että tämän hetken tartunta- ja uhrilukujen valossa Sanna Marinin hallitus on onnistunut aivan kerta kaikkiaan erinomaisesti. Kaikki muu spekulointi ja jossittelut ovat pelkkää säälitävää arvailua.

        Miksi olet noin herkkäuskoinen takertumaan kannaltasi mukavan kuuloisiin jossitteluihin joilla ei ole todellisuuspohjaa?

        ”joukosta löytyy aina henkilöitä, jotka uskovat siihen mitä haluavat uskoa”.
        -Esitetyn valossa SINÄ kuulut juuri siihen kansanosaan kiistattomasti.

        ”virheitä on tehty, ja tullaan tekemään jatkossakin, siinä päänaisen sanoma”

        -Harvinaisen rohkea ja suoraselkäinen tunnustus. Nostan hattua Sanna Marinin suoruudelle ja rehellisyydelle! Todella harva suomalainen poliitikko on siihen ikinä kyennyt, edes pienemmissä asioissa.


        ”viisas hallitus pyrkii oppimaan virheistä, nykyinen hallitus ei näin halua toimia”

        Huomaan, ettet kykene hahmottamaan kovin monimutkaisia kokonaisuuksia alkuunkaan. Olisi parempi jos jättäisit johtopäätösten teon ja kirjoittelun sellaisille, joilla on kapasiteettiä siihen.


    • Anonyymi

      samaa mieltä , virheitä on tullut aivan liikaa, tosin tilanne on vaikea. täysin kokematon porukka joutui liian kovaan paikkaan.

      • Anonyymi

        ja kun tämän valtaisan koettelemuksen läpi pääsevät ovat ehdottomasti piinkovia jermuja.
        Ainakin monet heistä. Parempaa koulua ei ole, kuin joutua nuorella iällä tulikasteeseen.


    • Anonyymi

      IL 14.5.2020

      "Tuoreet vasta-ainetutkimukset murskasivat Ruotsin haaveet laumaimmuniteetista"

      Tämä ei ole hyvä uutinen Ruotsille, epidemiologi Tove Fall Uppsalan yliopistolta myönsi keskiviikkoiltana SVT:n Aktuellt-ohjelmassa.

      Se ei myöskään ole hyvä uurinen niille, jotka ovat tykittäneet *ontaa pääministerin niskaan tasalta ja puolelta, perusteena mm. Ruotsin mallin etevyys ja kuinka muka (jollain selittämätömällä ihmetempulla) Suomi tulisi lopulta olemaan enempi kärsinyt maa.

      -Veikkaan että pääepidemiologi Tengell Ruotsissa on viettänyt unettoman yön ja on yrittänyt keksiä uusia seliselityksiä tekosilleen.

    • Anonyymi

      joku nero, joka ei todellakaan ole penaalin terävin kynä vänkäröi, ja kehuu hallitusta, joka lupaa tehdä jatkossakin virheitä. hehkutus loistavasti hoidetun pandemian hoidosta on mielestäni täysin ennenaikaista, kun lopputulemasta ei edes virheviisikolla ole tietoa. tämän hallitus on itsekkin kertonut. onneksi nyt on löytynyt nero, joka ilmeisesti työskentelee astral teeveessä, kun tietää tulevan. suomen talous tulee sakkaamaan huomattavasti enemmän kun muiden pohjoismaiden. konkurssiaallossa uhreja tulee niin paljon, että nykytaso on alkusoittoa. 90 luvulla aikuisia olleet tämän muistavat, vänkäröivä tuskin sitä aikaa muistavaa.

      • Anonyymi

        toimivaa rokotetta ei ole. Siihen asti kaikki maat, yritykset ja ihniset ovat löysässä hirressä. Jos rajoitteet pidetään tiukkoina niin tauti pysyy aisoissa. Kun rajoitteita poistetaan niin varmasti tauti lähtee leviämään. Suo siellä vetelä täällä. Aikaa vastaan pelataan. Mitä nopeammin rokotteet saadaan sitä parempi kaikille. Konkursseja tulee varmasti. Ja paljon. Siltä kurimuksesta ei pelasta mikään. Maski naamassa ei ravintolassa syöminen onnistu. Oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa ei kyetä takaamaan jokaiselle. Toistaiseksi se jotenkin Suomessa onnistuu. Jatkossa jaetaan vuohiin ja lampaisiin. Ei voi verrata 90-luvun lamaan. Syy ei ole finanssimarkkinoissa, eikä hallituksessa vaan viruksessa joka syö meidät elävältä. Tämä homma ratkeaa vain lääketieteen keinoin ja rokotteella, jos sellainen toimiva rokote edes saadaan kehitettyäkään.


      • Anonyymi

        No niin!

        ”joku nero, joka ei todellakaan ole penaalin terävin kynä”

        -Kirjoitustesi perusteella sinuna en sitä asiaa ottaisi julkisesti puheeksi.

        ”…vänkäröi, ja kehuu hallitusta”

        -Kehut heille jotka ovat kehut ansainneet!
        Kiistaton fakta on se, että osoitettavissa olevan tiedon valossa koronaviruksen vastaiset toimet ovat Suomessa onnistuneet hienosti, maailmanlaajuisesti vertaillen.

        Kiitos tästä kuuluu Sanna Marinin hallitukselle. Ja erityisesti nostan sen lisäksi hattua kaikille terveydenhuollossa työskenteleville!

        ”joka lupaa tehdä jatkossakin virheitä”

        -Kerrankin Suomen historiassa meillä on johtajat, jotka ymmärtävät ja tunnustavat sen, ettei niin monimutkaista ja ennakoimatonta asiaa kuin koronakriisiä ole mahdollista hoitaa ilman, että jokin asia jälkikäteen katsottuna olisi voitu tehdä paremmin.

        Näitä avaajan kaltaisia jälkiviisaita vaan keskustelufoorumit on tänä päivänä pullollaan.

        ”hehkutus loistavasti hoidetun pandemian hoidosta on mielestäni täysin ennenaikaista”

        -Väärin, väärin. Koko ajan on hehkutettu ja kehuttu sitä, miten tähän asti on onnistuttu. Ja onhan se maailmanlaajuisesti tarkastellen kiistattomasti mennyt hyvin Suomessa.

        Miksi meillä hyvin sujunut koronasota sinua harmittaa?

        ”…kun lopputulemasta ei edes virheviisikolla ole tietoa.”

        -No kenellä sitten tässä maailmassa sitten on tulevasta tietoa? Voihan jösses sentään mikä pölkkypää olet!

        ”onneksi nyt on löytynyt nero, joka ilmeisesti työskentelee astral teeveessä, kun tietää tulevan.”

        -Ihan turha yrittää laittaa sanoja toisen suuhun. Koko ajan on alleviivattu käytettävissä olevan virallisen faktan pohjalta todisteltavia asioita. Ja niitä kelpaa näyttää vaikka ruotsalaisille!

        Tulevaisuudesta ei ole kukaan muu arvaillut kuin sinä itse.

        ”suomen talous tulee sakkaamaan huomattavasti enemmän kun muiden pohjoismaiden”

        -Asiasta on täydellisen vastakkaisia kirjoituksia olemassa. Eilen viimeksi. Tavalliseen tapaasi ilmeisesti valikoit itsellesi sopivat uutiset luettavaksi?

        ”konkurssiaallossa uhreja tulee niin paljon, että nykytaso on alkusoittoa”

        Oletkos olevinasi joku uudestisyntynyt Aino Kassinen, kun koko ajan annat ymmärtää tietäväsi mitä tulevaisuudessa ja tulevaisuuden taloudessa tapahtuu. Ja vielä kehtaat asiasta muita kirveillä heitellä! (”onneksi nyt on löytynyt nero, joka ilmeisesti työskentelee astral teeveessä, kun tietää tulevan.”)

        Paraskin puhuja!

        ” 90 luvulla aikuisia olleet tämän muistavat, vänkäröivä tuskin sitä aikaa muistavaa.”

        -Totta kai muistan. Laskusuhdanteita on iät ja ajat tullut ja niiden perästä on tullut aikanaan noususuhdanteita. Etkö tosiaan tiennyt`?

        Veikkaan että seuraavaksi avaat jälleen uuden keskustelusäikeen, kun et kykene vastaamaan aikaisempiin jyrättyihin väitteisiisi. Huomaan että olet tavattoman arka poloinen väittelemään mistään asiasta. Aina kun ontuvat väittämäsi on lytätty, kiirehdit avaamaan uutta otsikkoa.

        Niinkö nytkin?


    • Anonyymi

      vänkäri tuossa satuilee, että pandemia on suomessa hoidettu hyvin. tekstin jatkuessa vänkääjä väittää itseään valehtelijaksi, kun ilmoittaa ettei kukaan tiedä tulevasta mistähän nero sitten tietää, että kriisi on hyvin hoidettu? tarpeeksi kun pyörii ympyrää, niin huomaa, että on itsekkin sekaisin. vika ei ole sinussa, vaan sinussa on vika. laulussakin lauletaan, että köyhän ainut huvitus, on vilkas mielikuvitus. koita rauhoittua, huomenna kaikki on paremmin. lisätään tuohon vielä tilastotietoa. 90 luvun lamasuomessa tehtiin 14 000 itsemurhaa. äläkä viitsi perätä linkkiä googleta ihan ite.

      • Anonyymi

        Ja pieni Aino Kassinen nostaa taas kohdallasi päätään ja et malta olla ennustelematta tulevaisuutta....


        Alkaa juttusi olemaan sen verran sekavaa, että olisiko sinun taas aika avata taas kokonaan uusi keskustelu, kun vanhan kanssa jäit täysin nalkkiin?

        Ja täällä vapaapäivä huomenissa. Olenkin säästellyt Remu Martin Cellar 28:a konjakkia jo monta vuotta. Pitänee ottaa parit hiukan parempaa laatua olevat näkäräiset hienosti sujuvan koronasodan kunniaksi!


      • Anonyymi

        "Lama tappoi ihmisiä"-kommenttien heikkous piilee ajoituksessa. Ellei väitä, että ihmiset aavistivat 90-luvun alun laman jo 70-luvulta lähtien, miten on selitettävissä itsemurhayleisyyden raju kasvu jo aiemmin? Miten on selitettävissä, että sillä hetkellä, kun 90-luvun alun lama varsinaisesti vasta alkoi, itsemurhayleisyys oli jo kääntynyt laskuun?

        En äkkiseltään keksi häpeällisempää toimintaa kuin itsemurhilla ja mielenterveysongelmilla ratsastamisen.


    • Anonyymi

      kovaa porukkaa kinaamaan. itsemurhien määrä oli suurimmillaan vuonna 1990, jolloin suomessa tehtiin 1520 itsemurhaa. koko 90 luvulla tehtiin 14 500 itsemurhaa, enemmän, kuin koskaan ennen suomen itsenäisyyden aikana. lähde tilastokeskus.

    • Anonyymi

      Valeuutisia. Rumpin fake news.

    • Anonyymi

      vänkäri ei koskaan luovuta, kukaan ei ratsasta millään, se on vaan vänkärin mielikuvitus kun laukkaa, vähän niin kuin huono ravihevonen. ongelmien välttämiseksi onkin ensiarvoisen tärkeää saada virheviisikko eroamaan. suomea ei vaan pidä päästää konkurssiin. pankissa jo aikanaan sanottiin, että suhtaudu takauksiin samalla tavalla, kun velka olisi omasi. virheviisikko ei tätä tunnu ymmärtävän, kun laitetaan suomalaiset takaamaan muiden maiden velkoja. itse takaan vain sen etten tule ikinä nykyisiä hallituspuolueita äänestämään.

      • Anonyymi

        Mukava huomata, että otit opiksesi, etkä paennut jälleen kerran uuteen keskusteluotsikkoon. Muistaessani sanon myös heti tähän alkuun, että kun aikuinen mies, kuten sinä, uskoo selvänäkijöihin ja horoskooppeihin ei kyllä mitenkään lisää uskottavuuttasi. Totta puhuen se antaa varsin helposti narrattavissa olevan ihmisen leiman sinulle.

        Mutta asiaan, ja tuoreimmat tiedot menestyksekkäästä Suomen koronasodasta ”worldometer” -sivustoon perustuen.
        (” It was voted as one of the best free reference websites by the American Library Association”)


        14.5.2020 koronavirus-tiedot (15.5. julkaistut)

        Norja
        Sairastuneita kaikkiaan 8.196
        Uusia tartuntoja 21
        Uusi kuolleita 3
        Kuolleita kaikkiaan 232

        Tanska
        Sairastuneita kaikkiaan 10.730
        Uusia tartuntoja 46
        Uusi kuolleita 4
        Kuolleita kaikkiaan 537

        Ruotsi
        Sairastuneita kaikkiaan 28.582
        Uusia tartuntoja 673
        Uusi kuolleita 69 (13.5.2020 147kpl eli neljänneksi eniten koko aikana)
        Kuolleita kaikkiaan 3529

        Suomi
        Sairastuneita kaikkiaan 6.145
        Uusia tartuntoja 91
        Uusi kuolleita 3
        Kuolleita kaikkiaan 287
        - - - - - - - - - - - - - - - -

        THL ylilääkäri Puumalainen pääministerin tiedotustilaisuudessa 15.5.2020:

        ” Puumalaisen mukaan Suomen strategia on ollut muihin maihin verrattuna varsin menestyksekäs.”

        -Tuosta asiasta on helppo olla samaa mieltä. Ei tarvitse kuin verrata lukuja, vaikka muihin pohjoismaihin, hyvin on todistettavasti mennyt!

        Pitääkin ihmetellä muutamia täydellisiä pölvästejä, jotka ensin mielikuvituksessaan kuvittelevat kaikenlaisia mielikuvitus-hankaluuksia syksylle. Ja sitten tältä puhtaalta mielikuvituspohjalta jaksetaan vaatia hienosti tosielämässä onnistuneen hallituksen eroa. Kuin unensa pohjalta vaatisi !


        Ja täällä viikonloppuvapaa huomenissa. Olenkin säästellyt vieläkin Remu Martin Cellar 28:a konjakkia jo monta vuotta. Pitänee jälleen kerran ottaa parit hiukan parempaa laatua olevat näkäräistä hienosti sujuvan koronasodan kunniaksi!


    • Anonyymi

      helsingin mm kisat 7.5 2003 jääkiekko. suomi johti ruotsia vastaan toisessa erässä 5-1, mutta hävisi lopulta koko ottelun. nyt voi pandemiassa käydä samoin. tulee toinen, kolmas aalto, ja jos tulee niin ilmeisesti rajuna.vänkärille vaan tiedoksi, että tämänhetkinen tilanne ei välttämättä ole lopputulos. toivottavasti olen väärässä. ruotsilla on ollut avoimet ovet, entäs sitten kun suomi avaa ovet.

      • Anonyymi

        Turun Sanomien pääkirjoitus 16.5.2020

        Koronakriisissä eri maat ovat valinneet erilaisia strategioita kansalaistensa, terveydenhuoltonsa ja taloutensa suojelemiseksi. Jos vertaillaan sairastuneiden, tehohoidettujen ja koronavirukseen kuolleiden määriä, Suomi on onnistunut strategiassaan hyvin. Rajoitukset ja ohjeistukset ovat purreet, ja tartuntaluvut ovat hiipumaan päin.

        Voisitko kertoa, mitä kohtaa tuosta et ymmärtänyt ja erityisesti sen, mistä asiasta olet perustellen eri mieltä? Vai avaatkos taas uuden keskusteluketjun?

        ” ruotsilla on ollut avoimet ovet, entäs sitten kun suomi avaa ovet.”

        Ruotsi piti skandaalimaisesti ”ovet auki” sillä tuloksella, että heillä on nyt VIISINKERTAINEN (5x) määrä koronavirukseen vahvistetusti sairastunutta (26.206 vs. 6.228) ja lähes KOLMETOISTAKERTAINAN (13x) määrä (3.646 vs. 287)kuolleita kuin Suomessa. Eiliset eli 15.5.2020 menehtyneiden määrät olivat Ruotsi 146 vs. Suomen 6. Mikään tiedossa oleva asia ei anna edes pienintä viitettä siitä että tilanne millään muotoa muuttuisi.

        IL 14.5.2020

        "Tuoreet vasta-ainetutkimukset murskasivat Ruotsin haaveet laumaimmuniteetista"

        Olemassa olevan tiedon valossa venäläinen ruletti Ruotsissa johti tuhansien ihmisten täysin tarpeettomaan kuolemaan. Sellaisiin, jotka olisivat olleet ilman Tengellin soopaa vältettävissä. Tällä hetkellä olevan tiedon valossa Ruotsi ei saavuttanut tuolla uhrimäärällä mitään, verrattuna mihinkään muuhun maahan. Siellä pyrittiin käsittääkseni saavuttamaan ns. laumasuoja; josta ei ollut silloin juuri mitään tietoa ja tuoreet tutkimukset ”murskasivat Ruotsin haaveet laumaimmuniteetista".

        Mielestäni faktoihin perustumaton jossittelu sitä – jossittelu tätä tulevasta, on samaa halpahintaista roskaa horoskooppien kanssa.


    • Anonyymi

      vänkäri kärähti, kun kun kirjoitti itsensä umpikujaan, josta ei ole pakotietä. vänkäri lyttäsi täysin jossittelun syksystä. virheviisikon ministeri mika lintilä ilta- sanomien haastattelussa jossittelee jokseenkin paljon. suora lainaus. kyllä minua pelottaa ihan hirveästi syksy. mitä jos syksyllä tulee uusi lockdown, niin lasku tulee olemaan suomelle tähtitieteellinen. lintilän sanojen perusteella edessä onkin varsin pitkä epävarmuuden aika. luulin virheviisikon olevan astral teeveen hommissa, mutta nyt paljastuikin että siellä tekeekin ennustuksia kaikki ministerit. tästä ei vänkäri pääse ulos, ei vaikka satuilisi niitä näitä. tarkkaile tarkasti päivätilastoja, ja jätä järkikommentit niille, jotka sen taitavat.

      • Anonyymi

        Pupujussi horoskooppiukko se yrittää karata kokonaan toiseen aiheeseen ennen kuin alkuperäinen on ruodittu. Näyttää kannaltasi tavattoman kiusalliselle, kun suollat lukuisia avauksia päättäjien muka epäonnistumisista, ja käykin ilmi, että hallituksen toimenpiteet ovat onnistuneet yli kaikkien odotusten.

        Se on hyvin, hyvin noloa kannaltasi.

        Kun et sanallakaan kiistänyt TS pääkirjoituksessa kerrottuja onnistumisia, voidaan kai todeta, että tunnustit olleesi täydellisen väärässä, ja että kirjoituksesi olivat pelkkää kateellista ja pahansuopaa tietämättömän ihmisen panettelua asioista, joita ei ymmärrä. Koronakriisin toimenpiteet olivat vastoin väittämääsi lähes täydellinen menestys.

        Jos olet asiasta eri mieltä, voinet yksilöidysti asian perustella. Vaikka ihan uudessa keskusteluketjussa jos se on sinusta mukavampaa.

        Kun et näytä kykenevän tarkistamaan väitteiden alkuperäisiä lähteitä, niin olisi asiallista olla avaamatta valheellisia ja virheellisiä keskusteluotsikoita.

        ”änkäri kärähti, kun kun kirjoitti itsensä umpikujaan, josta ei ole pakotietä.”

        -Oletkos ollut kirjoitellessasi jotenkin vaikka nousuhumalan uhon vallassa vai onkos ymmärryksellesi tullut vaan rajat vastaan.

        ”vänkäri lyttäsi täysin jossittelun syksystä.”

        -Ja varsinkin tietämättömän horoskooppiukon jossittelut. Kaikki tähänastiset väitteesi kun on lytätty paikkansa pitämättöminä.


        ”virheviisikon ministeri mika lintilä ilta- sanomien haastattelussa jossittelee jokseenkin paljon.”

        -Voisi noin löysiä jossitteluja lateleva ministeri lähteä suoraan ovesta ulos. Toisaalta kun muistetaan millä ärhäkkyydellä koronakriisin alkuaikojen laimeisiin lausuntoihin oppositio ja lehdistö tarttuivat, tuo housuihin pukeutuva ja miehen nimeä kantava mummo selkeästi petaa selustaansa tulevia kyselyjä silmälläpitäen. Faktoihin perustumattomista maailmanlopun ennusteista ei naulata ristille, vähättelevistä kyllä.

        ”mitä jos syksyllä tulee uusi lockdown, niin lasku tulee olemaan suomelle tähtitieteellinen”

        -Samassa artikkelissa oli linkki suomalaisten asiantuntijoiden antamaan lausuntoon: ” Aikaisemmin lauantaina useat Ylen haastattelemat asiantuntijat arvioivat ettei koronavirusepidemian toinen aalto Suomessa ole mitenkään vääjäämätön tapahtuma.”

        -Kuten olen jo aikaisemmin sanonut, näytät lukevan uutisia hyvin harppoen, ja poimien vain omaan tyhjään ja kapeakatseiseen maailmaasi sopivat sanomiset.


        ”lintilän sanojen perusteella edessä onkin varsin pitkä epävarmuuden aika.”

        -Lintilä ei edusta asiantuntijaa muuten kuin elinkeinoministerin toimessa. Korona-asiantuntijaksi hänestä ei ole. Etkö tosiaan tiennyt, Lintilän sana ei edusta jumalansanaa tässä koronapandemia-asiassa.

        ”luulin virheviisikon olevan astral teeveen hommissa”

        -Ensinnäkin voisit lopettaa tuon termin ”virheviisikko” käyttämisen. Varsinkin kun tässäkin ketjussa on todistettu koronaviruksen vastaisten toimien loistava onnistuminen.

        -Piti oikein googlesta katsoa mikä ihme on Astral-tv… Miten ihmeessä aikuisen suomalaisen miehen kielenkäyttöön on jokin horoskooppi- ja ennustajasivusto noin juurtunut. Olikos se sitä, kun luulet omaavasi niitä ennustajan- ja selvänäkijän lahjoja, kun olet kertonut useasti tulevista tapahtumista tälläkin palstalla.

        ”mutta nyt paljastuikin että siellä tekeekin ennustuksia kaikki ministerit.”

        -Ministerit eivät todellakaan tee mitään ”ennustuksia”. Miten ihmeessä olet voinut asian noin väärin ymmärtää??

        Koronakriisin etenemisestä kyllä THL laatii yhteistyökumppaneineen matemaattiseen kaavaan perustuvia mallinnuksia ja joiden pohjalta osaksi Valtioneuvosto on julkaissut exit- ja jälleenrakennustyöryhmän tuottaman ”KORONAKRIISIN VAIKUTUKSET JA SUUNNITELMA EPIDEMIAN HALLINNAN HYBRIDISTRATEGIAKSI” ihan noin suoraan otsikko copypastettuna.

        Tietämättömät arvailusi menivät jälleen kerran päin mäntyä:

        1. Ministerit eivät ylipäätään itse tee ennusteita.
        2. Kukaan ei tee ylipäätään mitään tarkoittamiasi kristallipallo-ennusteita. On aika hassua että kukaan edes ajattelee noin nykypäivänä.
        3. Matemaattiseen pohjaan perustuvalla laskennalla pyritään mallintamaan, mihin suuntaan epidemia etenee. Sillä ei ole mitään tekemistä astral-tv:n tai horoskooppien kanssa, kuten näytät luulevan.

        Se maalailemastasi Astral-TV-ennustamisesta.


        ”tästä ei vänkäri pääse ulos, ei vaikka satuilisi niitä näitä.”

        -Mitä ihmettä oikein naukkailit kirjoitellessasi. Pitikö ottaa oikein pirtua, että sai tuollaisen perusteettoman uhon päälle?

        ”tarkkaile tarkasti päivätilastoja, ja jätä järkikommentit niille, jotka sen taitavat.”

        Kiitos kyllä vaan, yritän kyllä jatkossakin kirjoitella näistä asioista aika tavalla yksinkertaistaen, kuten lapselle; että sinäkin pysyisit kärryillä. Olet kyllä järkyttävästi hakoteillä kaikissa asioissa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2183
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1847
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1575
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 63
      1415
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      93
      1336
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe