Armaijan käyneet vellipe*****ä?

Anonyymi

Olen tehnyt sellaisen havainnon että armeijan käyneet miehet on laiskoja ja raukkiksia ikää katsomatta.
kyllä ovat rehvakkaita silloin kun kerrotaan armeijajuttuja työpaikan kahvitilassa mutta sitten työssä eivät saa mitään aikaan.
Ja pomo vielä suosii armeijan käyneitä koska se opettaa. Itse hymyilen vaan vieressä koska en sitä ole käynyt (välilevyn rappeuma) ja olen meidän työpaikan kovin tekemään työtä. Olisin kyllä halunnut käydä sen mutta ei annettu.

En jaksa valittaa kuin akat vaan teen työni. Tästä kertoo jotain myös se että armeijan käyneillä palkka on paljon huonompi kuin minulla joka ei sitä ole käynyt.

Kaikista pahimmat ovat niitä jotka ovat käyneet "kovan koulun" eli ovat sotilaspoliiseja, rauhanturvaajia tai laskuvarjojääkäreitä. Viimeinen on kaikista pahin. Kaikki on huonosti. Joutuu aamulla heräämään aikaisin eikä oikein jaksaisi enää perjantaita olla kun väsyttää.

Itse en ottaisi töihin kuin sivareita tai totaaleita.

7

82

  Vastaukset

  • Ehkä jonkun Italian armeijan käyneet ovatkin. Suomessa velliperseet löytyvät Lapinjärven varuskunnasta.

  • "Kovin tekemään töitä" -iImaisu viittaa ojankaivuuseen lapiopelillä tai muuhun ruumiilliseen työhön. Järki ei ole näköjään riittänyt muuhun. Ei kannattais paljoo ylpeillä tuollaisella.
   Järjen pahaan puutteeseen viittaa sekin tietysti, ettei hyväksytty inttiin.
   Pysyttele alalla ja jatka valitsemallasi uralla. Pidä huolta että ojalinja pysyy suorana.

  • En itse käynyt armeijaa mutta minulla on mielipide aloitukseen. Itse pääsin ilmavoimiin kouluun kun tarpeeksi treenasin pääsykokeisiin.
   Se oli aivan upeaa koulutusta ja työkokemusta. Ensin oli n1 kk "sotilashommia" eli alokas+lentosotamieskoulutus. Opetettiin marssimista ja pyssyttelyä. Koko alokasajan kuuluin tukiryhmään ja sain lisäopetusta. Meitä oli muutama kundi joiden pohjakoulutusessa oli parannettavaa. Saimme iltaopetusta matikassa, fysiikassa, kielissä jne. Opettajina olivat vanhemmat, paremmin koulutetut oman kurssin varusmiehet.
   Sitten ylennys oppilaaksi ja pääsimme muuttamaan varuskunnasta oppilasasuntolaan. Varsinainen koulutrus oli upeaa. Luokkahuoneissa, labroissa ja lentokentällä. Koulun jälkeen sitten 4-5kk palveluksessa eri lentueissa. Ennen reserviin siirtymistä oli vielä jotain pyssypuuhastelua kun kuulemma piti olla sotilasarvon mukaista osaamista???
   Aivan upea kokemus joka avasi paljon ovia siviilissä. Pääsin opiskelemaan haluamalleni alalle ja sisäänpääsyä avitti tämä intin koulutus ja paperit.
   Jos siis joku väittää, ettei intin käymisestä ole mitään iloa, niin se on vain ja ainoastaan kyseisen henkilön omien sössimisien syytä!
   Eiväthän kaikki saa edes autokoulun käytyään ajokorttia ja tarpeeksi hölmö hukkuu heti sukelluskurssin käytyään. Tuo viimeksi mainittu ei onneksi roiku täällä haukkumassa sukelluskurssia.

   • Armeijan vuoden 2015 jälkeen käyneet ovat kovia kantamaan laukkuja. Aiemmin käyneet taas olivat vielä oikeita sotilaita.


   • "Itse pääsin ilmavoimiin kouluun kun tarpeeksi treenasin pääsykokeisiin. "

    -Intti on tarjonnut sellaisia koulutusmahdollisuuksia, ettei vastaavia kerta kaikkiaan ole löytynyt siviilikolutus-Suomesta. Valitettavasti on jo historian havinaa, mutta esimerkiksi vanha SähkötK eli Sähköteknillinen koulu Riihimäellä antoi tutkista ja tutkatekniikasta sellaista teknistä koulutusta, ettei lähellekään vastaavaa pakettia ollut millään, edes korkeakouluilla silloin eikä nykyään tarjota. Nykyisiä pääsykoe-vaatimuksia en tunne, mutta aikanaan esimerkiksi sähkö/elektroniikka-alan insinööriopintoihin sai tuosta ylläkerrotusta muistaakseni 9kk: a vastaavia työkokemuspisteitä. Ainakin itseä se auttoi pääsemään opiskelemaan sitä mitä halusin ja asiaa pohjustin jo kutsunnoissa pyrkimällä viestiaselajiin, sieltä kun oli helpompi hakea tuonne. Ja tutkayhtälön osaan vieläkin....

    Avaavan kaltaisille nämä tarinat ovat valitettavasti hepreaa.


  • "Olen tehnyt sellaisen havainnon että armeijan käyneet miehet on laiskoja ja raukkiksia ikää katsomatta."

   Nykyisin työssä käyvistä miehistä siis mielestäsi noin kolme neljästä ovat laiskoja...??

   Jokaisella on luonnollisesti oma näkökulmansa...

   En kovin montaa sivaria tunne, mutta ne muutamat ovat kyllä sellaisia tapauksia, etten osaa edes kuvitella, missä töissä he ikinä oman leipänsä ansaitsisivat.

  • Tähänkään ei voi muutako vastata että hyhmm...Aloittaja vastasi jo itse itselleen!

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuka maksaa ei-turvallisesta maasta tulevan pakkokatanteenin..

   ..eivät kai veronmaksajat Kelan ansiosidonnaisella päivärahalla? Vastuuton mokailija maksakoon mokiensa kulut itse! Se on Ruotsin risteilyltä tai Balk
   Maailman menoa
   134
   3859
  2. Järkyttäviä Paljastuksia Nikon TV-sarjasta

   Tänään se sitten alkaa, sarja nikosta ja katiskasta. Ennakkotietojen mukaan sisältö paljon ikävämpää kuin luulin. Niko käyttänyt huumeita jo 13 vuotia
   Kotimaiset julkkisjuorut
   124
   3723
  3. Henna ja Tauski jälleen yhdessä onnellisina

   Kihlatkin hankittu. https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/503fdd42-5bef-4519-ae07-de01ca6aa9ba
   Viihde ja kulttuuri
   24
   2345
  4. Suomi olisi itse tarvinnut kehitysapua

   suomen koronatalous ja sannan lahjarahat italiaan on kestämätön setti. Suomen julkinen ajetaan alas, teitä ei kunnosteta, omaa taloutta ei elvytetä..
   Maailman menoa
   195
   2162