Potilaan oikeudet psykiatriassa/ mielenterveyshoidossa

Anonyymi

Millaisia kokemuksia asiasta? Toteutuvatko?

107

559

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mulla on kokemusta molemmin päin.
   Ovat joskus toteutuneet ja joskus eivät.

   On ollut valheellisia lausuntoja, lääkärille ovat hoitajat valehdelleet asioistani.
   Tosin tuntui hyvältä kun sain ne loppujen lopuksi oikaistua.

   Joskus on osastoilla ollut myös todella ala-arvoista halventavaa kohtelua.
   Paljon on tullut erilaisia juttuja koettua takavuosina, sekä hyvää että pahaa.

   Nykyään kun menee oikeasti jo paremmin niin pystyy pitämään paremmin puoliaan jos tulee jotain tilanteita eteen, hoitopuolella.
   Ja helpottaa kun huomaa että on oikeus sanoa omat mielipiteensä eikä siitä seuraa mitään ikävää, kuten on joskus tapahtunut.

   • Anonyymi

    Se ei ole uskottavaa, psykiatriassa ei saa koskaan kertoa mielipiteitään, niistä rangaistaan heti ja isketään pimeään kaasuttomaan kammioon jos palute on negativinen, vapaus pois ja vankilaan, ja rangaistus ja kismdutusmuotona pakko (lääkitys) myrkytys, koska joka piikistä valtio maksaa tonnin hermomyrkky tehtaille, ei siinä kansa ole kuin kauppatavaraa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Se ei ole uskottavaa, psykiatriassa ei saa koskaan kertoa mielipiteitään, niistä rangaistaan heti ja isketään pimeään kaasuttomaan kammioon jos palute on negativinen, vapaus pois ja vankilaan, ja rangaistus ja kismdutusmuotona pakko (lääkitys) myrkytys, koska joka piikistä valtio maksaa tonnin hermomyrkky tehtaille, ei siinä kansa ole kuin kauppatavaraa.

    Varsinais-Suomessa Vasson johto ja hallitus ja yhteistyötahot, VSSHP johto ja hallitus ja poliittiset valvojat, kuntien sote-palveluista päättävät hallinnot ja lautakunnat, mt-yksityissektorien johto ja omistajahallinto, valvontaviranomaiset, Turun yliopisto, KELA, THL, STM, käypä hoito -suositusten puheenjohtajat, keksi loput itse

    -> Järjestys on sattumanvarainen.
    -> Kysele näiden tahojen vastuuhenkilöiltä ja organisaatioihin kuuluvilta tutkijoilta, miten on käynyt vääriä mt-diagnooseja ja haitallista mt-hoitoa saaneille potilaille, joita ei ole missään vaiheessa ajoissa kuunneltu hoito- ja asiakassuhteissa eikä ole selvitetty terveydenhuollossa annettujen mt-hoitojen lainmukaisuuttakaan, ja kun heitä lopulta viimein on kuunneltu niin ei ole haluttu, ymmärretty, osattu tai voitu auttaa oikealla tavalla, vaan on vain jätetty "raadot" mitään selittelemättä terveyskeskuslääkäreiden kontolle, joilta kunnan ylin virkakunta ja poliittiset päättäjät vaativat ja odottavat yli-inhimillisiä kykyjä auttaa sote-systeemin rattaiden _pyörittäjien_ toiminnassa _lopullisestikin_ tuhoutuneita ihmisiä


  • Anonyymi

   Potilas on mielestäni melko yksin asioista päätettäessä. Tällöin joutuu tilanteeseen jossa potilaan sana henkilöstön sanaa vastaan. Räikeitäkin tapauksia sattunut. Potilasasiamies on mutta jaksavatko tai kykenevätkö kaikki pitämään puoliaan/ oikeuksistaan kiinni. Asialle tulisi tehdä jotain.

  • Anonyymi

   Siinähän se suurin ongelma periaatteessa piileekin kun ihminen on tarpeeksi heikko, esim. sairautensa takia niin hänen on aika vaikea pitää puoliaan.

   Muistan omalta kohdaltani aivan saman kun kauan sitten olin huonossa kunnossa henkisesti ja suoraan sanottuna luovutin, en enää jaksanut ja heittäydyin muiden armoille, tässä tapauksessa psykiatrian armoille.
   Se oli silloin nuorena elämäni suurin virhe, tavallaan tiesin sen jo silloin mutta ymmärsin sen vasta vuosien päästä.

   Helpommassa asemassa on aina siinä vaiheessa kun osaa ja jaksaa pitää puoliaan, koska on totta että kukaan muu ei sitä tee.

   • Anonyymi

    Ainut sairauden tunoton on koululääketiede, ja julkishallinto, joka teetättää räkänokka julkistohtoreilla poliittisia hullun papruja heti ovella kriitikkojen kehon kivuista ja ei korjaa kun yksityiseltä oikea diaknoosi tuodaan,
    Ainakin minun tapauksessa julkinen hävitti kortistosta aivokalvon tulehdus paprun ja hullun pprut jätti, koska ne oli antisosialismini takia eli mielipiteistä, sosialisti juokinen tekee hullun papruja, eli lopetappas toisia sairauden tunnottomksi haukkuminen,
    Eikö se ole mielisairas ja sairauden tunnoton joka täysin tuntemattomien päänsärystä sorvaa hullun paprut ja akitoi muut tohtorit mukaan sadaismiinsa, joista jokainen räkänokka käy sivaltamassa oireita mielisairaideksi ja sama jatkuu koko elin iän ja tämän sadismin takia yksilö ei voi mennä akitoituun myrkytettyyn ilmapiiriin vaivojaan valittaa tai itkien tulee pois ja joutuu maksamaan kaikki hoitonsa, itse räjähtäneistä sappirakoista aivokasvaimiin yksityisellä, ja tähän sadismiin akitoi psykiatrit koska minusta ei saatu millään sadimilla kauppa tavaraa hermomyrkky tehtaille.. ainoa mielisairas ja stalinia pahempi sadisti oli julkisterveys ja äärimmäsisen sairauden tunnoton.

    Omaa arkkuaan suomi naulaa kirjoittamalla kuin saksalainen juutalaisille omalle kansalleen kehon kivuista mistä vaan hullun papruja.eikä korjaa

    Kansa muistaa sen sadismin kun tulee kriisi ja ajattelevat tätä järjetöntä ohmisoikeus rikollis valtiota minä ainakaan en puolusta joka on kuin saksan nazi ja tekee hullun papruja sosialisti julkisella kuin soviet..eli ihan sama onko omat stalinit vai naapurin stalinit hallinnssa.
    Hullun papruja suomi on sorvannut aina kriitikoille enemmän kuin soviet koskaan teki ja haukkunut niitä joille tilasi poliittiset hullun paprut valtion tohtoreilta sairauden tunnottomaksi.

    Jos valtion aloitteesta tehdään hullun paprut, (eikä yksikään omainen joka tuntee henkilön pidä häntä kuin erittäin terävänä havainnoijana mieleltään sharppina)
    Kyllä silloin on aina sosialistit liikenteessä ja käskevät valtion tohtoteita puoskaroimaan hullun paprut, eli keskittyvät kidutukseen ja käyttävät kidutukseen vapauden riistoja ja injektoivat ranhaostuksena ja kidutus menetelmänä hermomyrlkyjään että saavat kasavatettua perusteellisen suomi inhon ihmisille jotka ennen oli valmiita kuolemaan suomen puolesta, mutta kun ovat nähneet sadistiset julmat julkistohtorit ja heidän stalin mentaliteetin, heille tulee suomi pelko ja viha, ja kriisin tullen ajattelevat, vieköön ruski julkishallinto sosialisti suomen siperian saloille villi kojootteja sadismissaan hullun papruja sorvaamaan.
    Siperia on ainut oikea paikka tallaiselle sadisti julkishallinnolle, joka poliittisia hullun papruja tilaa ja kiskoo kriitikkoja psykiatreille kidutettavaksi.
    Omaa arkkuaaan suomi tällä kansan mielisairaaksi haukkumiella naulaa.


   • Anonyymi

    Ei psykiatria vastaan kukaan voi pitää puoliaan,eli alistusta,nöyryytystä, mitätöimistä ja muuta sadismia vastaan jota psykiatria on..
    Se olisi sama kuin kysyisi kuinka juutalainen onnistui pitämään puolensa eugenisti psykiatreja vastaan jotka kalloharpilla mittasi ja sitten kaasutti väärät kallon muodot.
    Mielisairas sana on kieli kuva eli haukkuma sana, joten ei sellaista sadismia vastaan voi kukaan eikä pidä yrittää täistella, vaan pitää vaatia kieltämään teorioiden teko ihnisten näkymättömästä sisimmästä, jota psykiatri ainakaan ei näe ja sillä puoskarointi lopullisesti..piste.


  • Anonyymi

   Kyllä samat oikeudet toteutuvat psykiatriassa kuin sitä edeltävässä eugenismi psykiatriassa,
   Kun silmä väristään hullun dikanoosin saaneet vaati poitamaan hullun diaknooseja, heille vastattiin kuten nyt kehon kivuistaan hullun paprujen poistoa vaativille :" sairauden tunnottomia, pidätettävä"
   Koska eivät usko vainoharhaisiin sadistisiin koululääketieteen huijari teorioihin ihmisten näkymättömästä sisimmästä, eivätkä usko silmä väristä tai kehon kivuista paksunnettuihin jatko häpäisemiseen tehtyjä diaknooseja.

   Eivätkä näe sisimmässään mitään sairautta, eikä kukaan joka henkilön tuntee näe heitä mielisairaina, miksi heidän pitäisi uskoa tuntemattomia vainoharhaisia koululääketieteen € huijareita.

   Tosin sama tilanne oli sovietissa stalinin aikaan kuin meillä nyt.
   Antisosialistien kehon kivut soviet julkinen merkkasi mielisairaudeksi ja heillä oli samat oikeudet kuin meillä nyt,
   Haidät pakotettiin psykiatrille kun menivät päänsärkyään valittamaan, heti tehtiin paksut diaknoosit kuten suomessa nyt ja kun eivät menneet psykiatrille eli ansaan,
   HEILLE TULI KOTIIN AMBULANSSI JA POLIISI JA HEIHDÄT VIETIIN OIKEIN SADISTISILLE PSYKIATREILLE KUIN RIKOLLINEN KIDUTETTVAKSI.

   TASAN SAMAA SUOMI TEKEE NYT .
   MEIDÄN VAPAUS ON nollan arvoinen.
   Julkisterveys ja hallinto on ihmisoikeus rikollien kuin stalinin hallinto.
   Psykiatria on valtion kidutus ja rankaisu keino kuin stalinin hallinnossa.

   Jos haet oikeutta ja vaadit perustettoomia hatusta tempaistuja hullun papruja korjattavaksi, vastaus on sama kuin stalinilla, niitä ei korjata koska ne on poliitisista syistä tehty.

   Leimatut voivat suomessa käyttää yksityistä, ja sovitissa pimeitä tohtoreita, jotka otti kotona vastaan ja hoiti stalinin leimauttamia, jotka julkinen olisi vanginnut kuten suomessa nyt.

   Suurin osa hullun papruista on meillä kuten sovietissa valtion tuntemattomien etukäteen akitoitujen, eli tuntemattomien tohtorien tekemiä, jotka toimii ilmapiiri myrkkynä ja häpäisee kriitikot ja heti ovalla tekevät hullun diaknooseja.

   Suomen julkisterveys ja julkishallinto ei ole muuta kuin stalinsitista ihmisoikeus rikollisuutta ja pelolla hallintaa ja psykiatrien rautakoura kidutus hoitoja kriitikoille antava pelättävä lafka.
   Tähän kaikki kilpailuttomat järjestelmät ajautuvat ja valtiot jotka ajautuvat psykiatrian väärikäyttäjä-ihmisoikeus rikos valtioiksi..ei sosialidemokratia stalinista poikkea tässä pätkääkään, sen näkee siitä että kertaakaan suomen historiassa ei ole korjattu esim.päänsärystä tehtyjä hullun papruja, vaikka tuot kasvaimesta kuvan ja lähetteet aivokirurgin arvioon,
   Maksumääräys kielletään ja hullun papruja ei korjata.

   EI MINUN SILMISSÄ SUOMI OLE KUIN SYYTTOMIÄ PIDÄTTÄVÄ JA POLIITTISIA HULLUN PAPRUJA TEHTAILEVA STALIN..

   Jos olisi se paha USA n vakuutus ensimmäsiäkään hullun papruja ei minun päänsärystäni olisi tehty, koska vakuutus olisi maksanut tutkimukset, suomen valtio ei.
   EIKÄ SUOMESSAKAAN YKSITYINEN PILKKAA EIKÄ SOLVAA KRIITIKOITA MIELISAIRAAKSI, SITÄ TEKEE VAIN VALTION TOHTORIT, JOISTA KRIITIKKOJEN ON PYSYTTÄVÄ EROSSA KUIN ANTIKOMMUNSITIN KGB, STÄ, KOSKA JULKINEN PIDÄTTÄÄ KRIITIKOT KUIN KGB..JA PSYKIATRIT TOIMII VALTION KIDUTTAJINA.
   SIINÄ ON KAIKKI OIKEUS MITÄ MEILLÄ ON.

   eli ei ole mitään suomea olemassa on vain stalin mentaliteetilla hallinnoiva suomea puhuva julkishallinto provinssi..
   Joka on samaa sosialismia kuin soviet hallinto ja tulee pysymääm, ei tuollaisia autoritaarisia sosialisti terveyksiä sivistä mikään, eli sosialistinen diktatuuri suomen julkisterveys on ja ihmisoikeus rikollinen kuin soviet hallinto.

  • Anonyymi

   Asiaa on tutkittukin. Luin yhden väitöskirjan, jonka aiheena on mielenterveyspotilaan oikeusturva. Aika karua luettavaa. Aineistona oli parikymmentä oikeudenkäyntiä. Jos potilas oli yksin asiansa kanssa ei mitään mahdollisuuksia. Omaisten tuki auttoi jo hieman. Jos joku henkilökunnasta oli potilaan puolella mahdollisuudet oli jo hyvät.
   Mielenterveyskuntoutujalla ei ole minkäänlaista arvoa todistajana ja tapa jolla häntä luonnehditaan asiakirjoissa on jopa loukkaava. Itse voisin sanoa tapaa rasistiseksi.
   Päätelmänä voi sanoa, että mielenterveyskuntoutujalla ei ole Suomessa oikeusturvaa.

   • Anonyymi

    Kiinnostavaa. Muistatko kuka kyseisen väitöskirjan on tehnyt, ja olisiko sinulla laittaa vaikka linkkiä siihen?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kiinnostavaa. Muistatko kuka kyseisen väitöskirjan on tehnyt, ja olisiko sinulla laittaa vaikka linkkiä siihen?

    Harmittavasti en löytänyt googlaamalla juuri tätä tutkimusta mistä kerroin. Mielenterveys aiheisia väitöskirjoja on niin paljon. Mutta suosittelen hakemaan nimenomaan väitöskirja ja mielenterveys hakusanoilla. Löytyy paljon mielenkiintoisia tutkimuksia. Ja vähän vankempaa tietoa kuin keskustelupalstoilla.


   • Anonyymi

    Mitäköhän tarkoittaa sana "mielenvikainen" tuomarin kirjoittamana? Tietääkö joku?


  • Anonyymi

   Suomessa on opittu autoritaarisyyteen, julkistohtorien ja hallinnon koskemattomuuteen kuten sosislismiin kuulluu,
   Suomessa on normaalia että valtion eli täysin tuntemattomat julkistohtorit hyökkää jo odotus huoneessa kriikikon kimppuun (antisososialisteja) ja tekee sekunnisssa paksuja hullun diaknooseja..tätä ei tapahdu yhdessäkään vakuutus terveys maassa, koska he ei saa valtion palkkaa, joten heillä ole velvoitteita tehdä likaisia kidutus töitä valtiolle, kuten julkis tohtorit tekevät niiden yksilöiden elämän helvetiksi.
   Eikä kukaan mene kilpailu tilanteessa sellaiseen paikaan, jossa hän on sadismin tikkataulu.
   Yitin 25 vuotta lopettaa sadismi, en onnistunut läytämään sovhoosita ketään joka olisi tarttunut.
   Minun piti tehdä pesäero suomen julkisen kanssa, että en koskaan jalallani astu sinne sadismn tikatauluksi.
   Toteisin suomi on pahempi kuin stalinin sosialismi, paljon pahempi valtio..

   Ainoa keino päästä tästä valtion terrorista ulos on vakuutus teeveys, joka maksaa kaikille palvelun tuottajille tasan saman summan kustakin hoidosta ja jos joku sadisti räkänokka tohtori tekee kehon kivuista hullun paprut, vakuutus terveys maissa hän joutuu välittömästi ne korjaamaan ja maksamaan potilaan maineen paskaaminen, tai virka pois.
   Ja jokainen käy siellå missä parhaiten kohdellaan ja sosikka ei toimi diktaattori stalinina ja dominoi missä ihmiset käy terveyden hoidossa, vakuutus maksaa julkiselle saman kuin muillekin jokaisesta jo suoritetusta hodosta joten sossikat saa köydä paratiisi julkisissaan, koska sossikalle ne ei tee poliittisia hullun papruja, koska he ovat jo sosialisteja.

   Meidän sosialismissa jokainen virkatohtori saa harjoittaa mitä sadismia tahasa sosialisti avit ja muut sossu oikeuslaitokset ei käsittele julkisesta tehtyjä valituksia.

   Tämä johtaa pysyvään suomi inhoon ja oikeutettuun vihaan, sillä ei tallaista räkänokka valtiota siedä kukaak jossa sossiu virkamiehet tilaa psykiatreilta poliittisia hullun papruja ja poliittisia kidutus hoitoja,
   Sieperiaan tallainen sossu valtio kuuluu.
   Täysin ihmisoikeudeton sosialisti valtio kuten stalinin hallinto.

  • Anonyymi

   Naurettavaa edes kysyä kuinka ihmisoikeudet toteutuvat mielen terveys hoidossa?
   1. Missään sosialismissa ei koskaan ole mitkään ihmisoikeudet toteutuneet, ei meillä eikä muualla,
   sosialistinen oikeuslaitos avi suojelee julkistphtoreita kansalta, ja valvoo varmasti että julmia ihmisoikeus rikoksia, perusteettomia vapauden riistoja ja ihmisten kulakki pidätyksiä ei käsitellä, eikä tuoda valoon jos ihmisoikeus rikollinen on sosialisti julkinen,
   Jos yksityinen tiputtaa kupin vahongossa vanhiksen jalalle avi vie sen seuraavan päivän lehteen etusivun uutiseksi kuinka vastuuton yksityinen on.

   On naurettavaa sosialismissa edes puhua ihmisoikeusksista.
   Todella naurettavaa.

   • Anonyymi

    Kannattaa kuunnella asiantuntijaa.
    Mielen sairauksiin liittyy sairauden tunteen puuttuminen. Pätevä psykiatri ja neuroleptit. Kyllä se siitä


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kannattaa kuunnella asiantuntijaa.
    Mielen sairauksiin liittyy sairauden tunteen puuttuminen. Pätevä psykiatri ja neuroleptit. Kyllä se siitä

    Syö vaan sinä itse neuroleptisi itse. kun krran uskot että maksan, munuaisten ja haiman myrkyttämisellä näkymätön sisin paranee taudeista jota heillä ei ole olemassakaan.
    Neuroleptit tekee kemiallisen AIDS taudin, eli laskevat valko solusi hiv potilaan tasolle ja mieli ei parane mutta kuolet haimatulehdukseen tai syöpään, jota kemaillisessa AIDS sissä olevasta kehosta edes kemoterapia ei pysty parantamaan.
    Joten ihmiskauppias popsii vain itse neuroleptinsa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kannattaa kuunnella asiantuntijaa.
    Mielen sairauksiin liittyy sairauden tunteen puuttuminen. Pätevä psykiatri ja neuroleptit. Kyllä se siitä

    Ihmiskauppiaita ne psykiatrit on jotka markkinoi ihmisiä orjaksi hermomyskky tehtaille ja siksi he leimaa jokaista polvikipua mielisairaudeksi -koska ovat sadisteja
    Ja sadismia harjoittamalla saa paljon kauppatavaraa hermomyrkky tehtaille, jos sanot asiantuntojoiksi niitä jotka käy kauppaa rahasta ihmisillä, varmaan ihailet afrikan orjakauppiaita myös ja sanot heitä auttjiksi ja asiantuntijoiksi auttamiseksi, kun saivat orjista rahaa.
    Psykiatrian orjakauppa tulee myös sulkea ja se joka vastustaa sitå on orjakauppias ja kuuluu vankilaan itse.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ihmiskauppiaita ne psykiatrit on jotka markkinoi ihmisiä orjaksi hermomyskky tehtaille ja siksi he leimaa jokaista polvikipua mielisairaudeksi -koska ovat sadisteja
    Ja sadismia harjoittamalla saa paljon kauppatavaraa hermomyrkky tehtaille, jos sanot asiantuntojoiksi niitä jotka käy kauppaa rahasta ihmisillä, varmaan ihailet afrikan orjakauppiaita myös ja sanot heitä auttjiksi ja asiantuntijoiksi auttamiseksi, kun saivat orjista rahaa.
    Psykiatrian orjakauppa tulee myös sulkea ja se joka vastustaa sitå on orjakauppias ja kuuluu vankilaan itse.

    Ihmiset tuntevat pelkoa ja vihaa maata kohtaan joka voi koska tahansa mistä tähansa tehdä keinotekoiset hullun paprut ja pidättää ihmisiä.
    Sellaista on ankarasti rangaistava, virat pois ja linnaan jotka sellaista tekee,
    Mutta koska olemme sosialismi jossa jokainen valtion palkaa nauttiva on koskematon, he ovat tulleet vuosi vuodelta aina vain suuremmiksi ihmisoikeus rikollisiksi.
    Yk,n lain mukaan ketään ei saa alentaa sairauden takia ala arvooseen asemaan sairauden aiheuttamista kehon kivuistaan, eli ei saa tehdä hullun papruja tutkimattolista kehon kivuista ja tätä suomi on tehnyt koko itsenäisyytensä ajan, jokainen niistä on ihmisoikeus rikos ja kansan viha ei asetu tätä rikollis valtiota vastaan, kunnes rikolliset tuomitaan ja rikoksiin köytetty psykiatria kielletään ihmisoikeusrikollisena vaarallisena vallan ja voiman näyttönä ja pelättävänä hirmuhallintan, roskatieteen professuurina.


  • Anonyymi

   Mikähän mahtaa olla syynä etten saa potilastietojani? Minua myös painostetaan ottamaan injektio vaikka tablettimuotoinen olisi mahdollista. Lisäksi siedän neuroleptejä huonosti.
   Kärsin luottamuspulaa hoitoa kohtaan koska pelkään että ylitseni taas jollain tavoin kävellään. Tuntuu että jokainen kritiikki vedetään mielisairauden piikkiin. Lääkityksen myötä työkykyni, muistini, jaksamiseni on kääntynyt laskuun. Tämäkin kuuluu tietenkin sairauteeni. Uskon että jonain päivänä katsomme tätä aikaa kuin aikaa jolloin lobotomia oli hoitokeinona. Mielisairauksien hoito on yhä paljon uskomuksien varassa ja näitä uskomuksia viljellään totuuksina koska emme vielä ymmärrä ihmismielestä paljon mitään. Tieteellä ei ole vielä muuta tarjottavaa meille kuin näennäisteorioita ja me olemme koekaniineja.

   • Anonyymi

    Olet hankalassa asemassa. Potilastietojen saamisenhan voi estää lakisääteisesti perusteella, että siitä (muka) olisi haittaa henkilölle itselleen tai jollekin toiselle. Estäminen ei saisi kuitenkaan olla pysyvää, vaan tietoja saa vaan "viivyttää."

    Koeta vaan kertoa, mitä neuroleptit vaikuttavat sinuun, ja saada neuvotelluksi ne ensin tableteiksi ja sitten, jos pystyt itse vähentämään hitaasti.

    Vertaistukea:
    https://madinfinland.org/

    Kannattaako psykoosilääkkeitä käyttää?
    https://madinfinland.org/psykoosilaakkeet/


   • Anonyymi

    Totuus on että ihmisillä ei ole niitä tauteja joita he listaa sun näkymättömän sisimmän sairatavan.
    Kai sie ymmärrät ettei ne sun näkymätöntä sisintä nää.

    Tajuatko myös että he oavt kuin puhelin myyjiä, he vaan markkinoivat psyykke pillereitä ja valehtelevat että tämä hermomyrkky parantaa näkymätöntä sisintä, vaikka se ainoastaan myrkyttää sun maksaa, munuista ja haimaa

    Pysy poissa niistä jos pystyt, älä sano suoraan niille mitään, ei yhtään mitään, ne kostaa ja rankaisee, ellet kehu heitä. Vaikka olisit saanut mitä traumoja niistä kommunsmia kovemmista puoskareista, vaikene, pysy poissa, ja fyysinen hoito jos mahdollista yksityisellä, sillä julkinen on paha, jos kuka tahansa tohtori huomaa, että et tuota rahaa syömällä pillereitä, joista KELA maksaa tohtorien lääketehtaille n.700-1200€/kk eli 12.000 vuosi ja 120.000/10 v.
    Ja ellet syö sinut pidätetään.
    Kai ymmärrät että psykatrit ei näe kenekään sisintä.
    Vaikka väittävät että heillä on järkkymätön totuus ja tieto hallinnassa kunkin yksilön näkymättömästä sisimmästä, siksi heillä on oikeus leimata.

    Sano aina, että nyt tapaaminen ei käy, (et voi sanoa ettet pidä haidän barbaari hoitotavastaan)
    Ainoa keino päästä niistä piikeistä eroon, on olla menemättä sinne, mikä tarkoittaa, että ne laittaa bulanssin ja poliisin, koska yhdestä piikistä saa 1000 € kelalta lääketehtaalle.
    Sinun vapautesi ei heidän mielestä ole 1000 € arvoinen.

    Voitko olla silloin jossain muualla, vaikka metsässä tai kotona valot pimeänä, siten että näytää tyhjältä ja pistä postilaatikko täyteen 1 kk vanhoja lehtiä, että luulevat että olet kauempana.
    Ne on kuin muslimit kristittyjen vangitsijoita, joten varaa paikka minne menet, ystäville ei kannata paljon huudella, koska joku voi olla autoritaarisyyden, julkishallinnon kannattaja ja vaatii, että kaikkien on tarkalleen noudatettava mitä virkatohtori sanoo, joka on silkkaa tyhmyyttä ja tietämättömyyttä siitä että psyykke hoito tuottaa rautakouraisuudellaan ja väkivaölla pahoja TRAUMOJA , koska ei ole normaali ihmisten toimintaa hakea kotoaan rauhassa eläviä ihmisiä kuin sovietissa kulakkeja, psykiatrien kammottaviin "hoitoihin..
    Se usko, että.mitään apua niistä ei ole..he ketäävät sinusta vain rahaa KELALTA ja pidättävät, ellet tuota....irrotu hissukseen puhumatta mitään kellekkään.
    Kun on hoito aika, mene päivää ennen tai päivää jälkeen, jolloin he eivät voi ottaa sinua vastaan koska heillä on toinen henkilö, toinen tulon lähde vastaan otolla silloin, joten he eivät voi syyttää sinua ettet olisi käynyt..

    Parasta jos vain et mene, ja et käy julkisterveydessä, ne pidättää.
    Käy yksityisellä, jos € ja , yksityinen ei pidätä, vaikka et tuotakaan rahaa hermomyrkky tehtaille.


   • Anonyymi

    Joo muakin huijattiin uskomaan että oireen jotka jatkuivat 11 vuotta olisivat sairauden aiheuttamia

    Lopetin lääkityksen ja kaikki oireet , n 30 katosivat viikon kuluessa

    Nyt 3 vuoden jälkeen kun elän täysin erilaista elämää totean vain tähän loppuun;

    Ota oma elämä haltuun, lääkkeet eivät paranna, ne vain aiheuttavat lisää ongelmia

    Mene terapiaan


   • Anonyymi

    Etkö ole vielä tajunnut että autoritaari julkishallinto on autoritaarisempi kuin soviet kommunismi ja se ei noudata edes a lkeellista avoimuutta kuten potilas tietojen antamista heti kun ne kirjoitetaan, koska kansa on rotta jonka ei sallita puolustautuvan autoritaarista ylhäältä stalin ottein komentelevaa julkishallinnon diktaattoritohtoreita vastaan ja he kirjoittaa kortistoon PAKSUJA VALHEITA mustamaalatakseen yksilöitå.
    Eli siksi et saa kortistoa, ettet näe niitå valheita joita sinusta on kirjoitettu, koska ne ei kestä päivänvaloa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Etkö ole vielä tajunnut että autoritaari julkishallinto on autoritaarisempi kuin soviet kommunismi ja se ei noudata edes a lkeellista avoimuutta kuten potilas tietojen antamista heti kun ne kirjoitetaan, koska kansa on rotta jonka ei sallita puolustautuvan autoritaarista ylhäältä stalin ottein komentelevaa julkishallinnon diktaattoritohtoreita vastaan ja he kirjoittaa kortistoon PAKSUJA VALHEITA mustamaalatakseen yksilöitå.
    Eli siksi et saa kortistoa, ettet näe niitå valheita joita sinusta on kirjoitettu, koska ne ei kestä päivänvaloa.

    Tiedän yhden tapauksen, kun eräs tutun tuttuni oli paljon puhunut omasta elämästään viralliselle taholle. En nyt sano, missä. Hän kävi usein kuitenkin siellä keskustelemassa ongelmistaan. Sitten hän pyysi saada kopioita siitä, mitä hänestä oli kirjoitettu heidän tiedostoihin. Hänelle kopioitiin ne paperit. Nähtävästi olivat tulleet katumapäälle, kun hän oli poissa kotoa, hänen asuntoonsa oli menty todennäköisesti huoltomoiehen avaimilla, ja ne paperit oli viety. Hänelle tehtiin useita puhelinsoittoja, ja kokeiltiin, vastaako hän. Jos vastasi, laitettiin puhelin kiinni. Hänellä oli silloin vielä lankapuhelin. Kävivät sitten penkomassa tavaroita, kun hän oli poissa kotoa. Hän sanoi, että tiesi tarkalleen, missä ne paperit olivat keittiön kaapissa. Arvata saattaa, kuinka järkyttynyt hän oli.


  • Anonyymi

   Huomasin että lääkärivastaanotolle kannattaa otta "tukihenkilö" tai henkilö joka voi tarvittaessa todistaa. Yksin sinua usein johdatellaan, painostetaan ja syyllistetään. Suosittelen

   • Anonyymi

    Onks siellä sellasii maskuliinisia naisia jotka johdattelee ja syyllistää.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Onks siellä sellasii maskuliinisia naisia jotka johdattelee ja syyllistää.

    Ei voi ikinä tietää kuka on vastassa....


   • Anonyymi

    Minä en ole mielenterveyspotilas, mutta auttavassa puhelimessa koin tuollaista niin että siitä olen meinannut tulla hulluksi, Juurikin saivat selville, että olin silloin kokonaan yksin ja fyysisesti hyvin sairas. Sain vissiin maistaa sen puhelimen kautta tuota mielenterveysmaailmaa. Hirvittävää varsinkin mielenterveysongelmia kokemattomalle. Kun yhtäkkiä ollaan ihan oudoissa jutuissa. Vaitinkin puhelimeen että yrittävät tehdä ihmisiä hulluksi

    "poiuytfghj"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Minä en ole mielenterveyspotilas, mutta auttavassa puhelimessa koin tuollaista niin että siitä olen meinannut tulla hulluksi, Juurikin saivat selville, että olin silloin kokonaan yksin ja fyysisesti hyvin sairas. Sain vissiin maistaa sen puhelimen kautta tuota mielenterveysmaailmaa. Hirvittävää varsinkin mielenterveysongelmia kokemattomalle. Kun yhtäkkiä ollaan ihan oudoissa jutuissa. Vaitinkin puhelimeen että yrittävät tehdä ihmisiä hulluksi

    "poiuytfghj"

    Ehkä tosiaan se yksi auttavan puhelimen työntekijä on hyvällä asialla kun haluaisi kieltää koko puhelinta puhumasta minulle. Häippään sieltä.

    "poiuytfghj"


  • Anonyymi

   Tukihenkilö mukana vastaanotolla on toisaalta hyvä juttu, mutta siinä on myös kääntöpuoli.
   Kun on joku toinen mukana niin usein saattaa vastaanotolla tulla enemmänkin käsitys että potilas ei itse pärjää, eikä osaa toimia tilanteessa ja hoitaa itse omia asioitaan.
   Eli tavallaan huono asia. Silloin herkästi kuvitellaan että potilas on sairas eikä pärjää.

   Olen huomannut myös somaattisen puolen vastaanotoilla kun olen ollut jonkun mukana tai joku minun mukana, silloin yleensä lääkäri puhuu potilaan ohi tälle saattajalle. Ihan kuin potilas itse ei ymmärtäisi mitään.

   Eli molempi parempi, tai huonompi.
   Tukihenkilön/saattajan läsnäolo on tosin hyvä juuri sen takia jos tulee jotain ongelmia niin voi toimia todistajana.
   On ollut tilanteita itsellänikin että olisi ollut todistajista hyötyä. Onneksi tosin on yleensä tilanteet pystynyt selvittämään ilmankin todistajaa.

   • Anonyymi

    Vastaanoton voi äänittää. Lain mukaan on sallittua tallentaa oma keskustelunsa, ja siitä ei tarvitse kertoa vastapuolelle. Tallenteita ei saa levittää julkisesti, mutta niitä voi käyttää esim. oikeudessa todisteena. Tallentaa voi puhelimelle tai sanelukoneelle.


   • Anonyymi

    Yksityisellä käydessä tukihenkilö ei ole tarpeen,
    Mutta julkisella pitää olla aina, koska kilpailuttomuus on tehnyt niistä tohtoreista pahoja, suorastaan sadisteja.

    Ainakaan.minä en lähtisi julkiselle ilman todistajaa.
    Yksityisellä todistaja on täysin tarpeeton, ellei ole psykiatri köynti, en tiedä millaisia ovat yksityisellä, julkisella ovat piruja.


   • Anonyymi

    Nuuhi vastaanoton ilmapiiri, jos ilmapiirissä on myrkkyä, lähde heti pois, sillä et sinä etkä todistajasi voi poistaa sitä akitaatio myrkkyä, eikä se ole turvallinen ilmapiiri puolustautua tai puhua.
    Ja jos luottamusta ei ole, ei kannata mennä todistajankaan kanssa, koska jos valtio on päättånyt että sinua ei hoideta, niin sille et voi mitään eikä todistajasi eikä kukaan.

    Antaa vasemmisto diktatuurin dominoida kaikki vero rahat julkiselle jossa hoidattavat itseään.
    Sinä maksa itse terveyden hoitosi kuten puolet suomalaisista maksaa, koska ilmapiiri julkisella on niin myrkytetty valtion virkamiesten akitoimana etukäteen, että julkista ei ole terveellistä käyttää siinä tapauksessa lainkaan, koska saat ainostaan sadismia hoidoksi kuten stalinin hallinnolta.

    Ilmapiiristä tiedät heti hoidetaanko sinut tai ei.
    Neuvon tämän pitkän ajan kokemuksena.
    Älä luota valtion lupauksiin hoitaa sinut,
    Valtion lupaukset ovat megafora eli kielikuva, jossa on lupa luvata kuu taivaalta verorahojen saamikseksi lompakostasi
    Virkamiesten hallintaan, kun rahasi on saatu, olet roska virkatohtoreille jotka ei sinua hoida.

    Venäläistä sosialismia tää jullisterveys ja hallinto on ja yhtä luotettava kuin stalin lupauksissaan.


  • Anonyymi

   Jos keskustelun aikoo nauhoittaa niin siitä on kerrottava keskustelukumppaneille. Näin se vain on.

   • Anonyymi

    Ei, lain mukaan yksityiskeskustelun äänittämisestä ei tarvitse kertoa keskustelukumppanille. On toki kohteliasta kertoa ja kysyä lupakin, mutta se ei ole pakollista. Sitä vastoin yritykset ja organisaatiot ja myös yksityiset ammatinharjoittajat ovat velvollisia kertomaan äänittämisestä asiakkailleen, koska organisaation ollessa kyseessä äänitteet muodostavat henkilörekisterin. Tästä on tietosuojavaltuutetun linjaus olemassa. Sen vuoksi nykyään onkin ilmaantunut automaattisia tiedotteita äänittämisestä viranomaispuhelujen alkuun.

    Ei siis tarvitse kertoa toiselle osapuolelle, jos yksityishenkilönä äänittää oman keskustelunsa. Esim. hoitoneuvottelu tai lääkärinvastaanotto on tilanne, jossa potilas on yksityishenkilö ja saa nauhoittaa, vaikka salaa. Organisaation edustajan kuten lääkärin tms. on kerrottava potilaalle, jos aikoo äänittää keskustelun.

    Ulkopuolisten keskusteluja, siis sellaisia joihin ei itse osallistu, ei tietenkään saa äänittää. Se on salakuuntelua.

    Äänitettä ei saa levittää. Niitä voi esittää esim. potilasasiamiehelle valituksen yhteydessä. (Jos nauhoittaa kavereidensa kanssa käymiään keskusteluja, tulee levittämisrikos helposti
    kyseeseen jos niitä soittaa muille. Samoin voi olla kyse yksityiselämän tietojen levittämisestä tai kunnianloukkauksesta, riippuen keskustelun sisällöstä. Mutta
    nyt on kyse viranomaisen kanssa käydystä keskustelusta.)

    Äänittäminen on oikeastaan ainoa tapa saada varmasti dokumentoitua, mitä tilanteessa puhuttiin. Huomioikaa, että lääkärit kirjoittavat kaikista vastaanotoistaan potilastekstejä, joiden sisältöön potilas ei voi vaikuttaa. Selvät asiavirheet on mahdollista saada korjattua, jos tekee potilastietojen oikaisupyynnön. Käytännössä tämäkään ei aina onnistu, sillä päätös
    on aina lopulta hoitoyksikön ylilääkärien harkinnan varassa. Suurin osa psykiatrian potilastiedoista on kirjoittajan subjektiivista tulkintaa. Kirjoituksilla on kuitenkin suuri vaikutus kohteena olevan ihmisen henkiseen hyvinvointiin, ja psykiatriassa se vaikutus on monen kohdalla negatiivinen.

    Äänitteen olemassaolo mahdollistaa ainakin itselle keskustelun muistamisen sellaisena kuin se todella oli. Psykiatria gaslighttaa, eli sumuttaa ja manipuloi rutiininomaisesti potilaitaan... On haaste pysyä täysjärkisenä, kun pitkään käy näillä "vastaanotoilla." Todellisuuskäsitystä horjutetaan järjestelmän puolesta tarkoituksellisesti. Kaikki psykiatrit ja muut alalla toimivat eivät tee sitä tietoisesti eivätkä tahallaankaan, heille vaan on koulutuksestaan johtuen aivan normaalia ajatella, että he ovat päteviä sanomaan toisen ihmisen asioista "objektiivisen" mielipiteen.


   • Anonyymi

    https://www.potilaanlaakarilehti.fi/laakarin-aani/vastaanoton-saa-nauhoittaa-vaikka-salaa/

    Kansain­vä­li­sissä lääke­tieteen leh­dissä on vii­me ai­koina kiinni­tetty huo­miota sii­hen, et­tä vastaa­not­to­ti­lan­teiden tallen­ta­minen on äly­pu­he­limien aika­kau­della yleis­tynyt. Myös sala­nau­hoi­tuksia on teh­ty (1). Suomes­sakin tieto­suo­ja­val­tuu­tettu on ot­tanut kan­taa asiakkaan oi­keuteen nau­hoittaa pu­helu tai lää­kärin vastaa­notto kerto­matta si­tä lääkä­rille (2). Asiak­kaalla on sii­hen oi­keus.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    https://www.potilaanlaakarilehti.fi/laakarin-aani/vastaanoton-saa-nauhoittaa-vaikka-salaa/

    Kansain­vä­li­sissä lääke­tieteen leh­dissä on vii­me ai­koina kiinni­tetty huo­miota sii­hen, et­tä vastaa­not­to­ti­lan­teiden tallen­ta­minen on äly­pu­he­limien aika­kau­della yleis­tynyt. Myös sala­nau­hoi­tuksia on teh­ty (1). Suomes­sakin tieto­suo­ja­val­tuu­tettu on ot­tanut kan­taa asiakkaan oi­keuteen nau­hoittaa pu­helu tai lää­kärin vastaa­notto kerto­matta si­tä lääkä­rille (2). Asiak­kaalla on sii­hen oi­keus.

    Minä olen edelleem järkyttynyt auttavista puhelimista jotka ovat osittain mielestäni todella kummallista peliä ja nimenomaan peliä. Myös sieä esitetään muka järkevinä faktoina aivan älyttömiä asioita aina vaan. Puhelut ovat varsin manipulatiivisia usein paradoksaalisesti johdatellen soittajan huonoon emotionaalisen tilaan, vaikka hän olisi ollut puhelun alussa iloinen ja reipas. Häntä yritetään ärsyttää, saada suuttumaan väkisin vaikka soittaja ei suostu olemaan vihainen, yritetään johdatella pelkotilaan jne.

    "poiuytfghjk"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Minä olen edelleem järkyttynyt auttavista puhelimista jotka ovat osittain mielestäni todella kummallista peliä ja nimenomaan peliä. Myös sieä esitetään muka järkevinä faktoina aivan älyttömiä asioita aina vaan. Puhelut ovat varsin manipulatiivisia usein paradoksaalisesti johdatellen soittajan huonoon emotionaalisen tilaan, vaikka hän olisi ollut puhelun alussa iloinen ja reipas. Häntä yritetään ärsyttää, saada suuttumaan väkisin vaikka soittaja ei suostu olemaan vihainen, yritetään johdatella pelkotilaan jne.

    "poiuytfghjk"

    Myöskin he "kuulee" kummallisia asioita.
    Olen jopa nauhoittanut puhettani, ja olen vakuuttunut siitä etten kuullosta millään muotoa vihaiselle ihmiselle. Joskus kuulostan intohimoiselle ja kiihkeälle jos puhun erityiskiinnostuksistani.
    Mutta he sanoo tämmösiä: "Kuulen että olet vihainen ?"
    Kun tiedustelin kuuostanko tosiaan vihaisellevaikka minulla ei lainkaan ole sellaista tunnetta ? No myönsivät etten kuulosta, mutta kuulemma olisi luonnollista että OLISIN vihainen, ja sitten seityksiä: "Monesti ihmiset ajattelee ettei saa olla vihainen ..."
    Tota vihaisuuspaskaa ovat jauhaneet jo yli 5 vuotta. Olkoon itse siellä vaan vihaisia kun se heille on niin luonnolista. Mulle ei ole.

    "poiuytrfghj"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Myöskin he "kuulee" kummallisia asioita.
    Olen jopa nauhoittanut puhettani, ja olen vakuuttunut siitä etten kuullosta millään muotoa vihaiselle ihmiselle. Joskus kuulostan intohimoiselle ja kiihkeälle jos puhun erityiskiinnostuksistani.
    Mutta he sanoo tämmösiä: "Kuulen että olet vihainen ?"
    Kun tiedustelin kuuostanko tosiaan vihaisellevaikka minulla ei lainkaan ole sellaista tunnetta ? No myönsivät etten kuulosta, mutta kuulemma olisi luonnollista että OLISIN vihainen, ja sitten seityksiä: "Monesti ihmiset ajattelee ettei saa olla vihainen ..."
    Tota vihaisuuspaskaa ovat jauhaneet jo yli 5 vuotta. Olkoon itse siellä vaan vihaisia kun se heille on niin luonnolista. Mulle ei ole.

    "poiuytrfghj"

    He on aivan kuin äitini yrittävät kaikkensa provosoida minua vihaiseksi ja kun ei onnistu heitä ärsyttää. Haluaisivat minulla olevan vihaisuuden luonteenheikkous, ja niin potuttaa heitä kun ei ole, kun sen avulla olisi niin hyvä alistaa emotionaalisesti. En ole niin tyhmä että alkaisin mielikseen vihaiseksi.

    "poiuytfghjk"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    He on aivan kuin äitini yrittävät kaikkensa provosoida minua vihaiseksi ja kun ei onnistu heitä ärsyttää. Haluaisivat minulla olevan vihaisuuden luonteenheikkous, ja niin potuttaa heitä kun ei ole, kun sen avulla olisi niin hyvä alistaa emotionaalisesti. En ole niin tyhmä että alkaisin mielikseen vihaiseksi.

    "poiuytfghjk"

    Pääosin puheeni on huomattavasti keskivertoista lempeämpää. Kenties siksi kuuostan heille viisikymppisenä parikymppiselle. Mulla om lempeä herkkä ääni. kuulen kyllä, puhuessani filosofiasta ääneni saattaa muuttua kiihkeäksi, koska mä tunnen intohimoa filosofiaan, mutta se on hyvä ei huono asia.

    "poiuytfghj"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pääosin puheeni on huomattavasti keskivertoista lempeämpää. Kenties siksi kuuostan heille viisikymppisenä parikymppiselle. Mulla om lempeä herkkä ääni. kuulen kyllä, puhuessani filosofiasta ääneni saattaa muuttua kiihkeäksi, koska mä tunnen intohimoa filosofiaan, mutta se on hyvä ei huono asia.

    "poiuytfghj"

    Kriittisen ajattelijan on lisäksi nähdäkseni tärkeää olla cooli.
    Kriittisiä ajatuksia ei ole edes fiksua esittää mitenkään kovin vihaisesti. Siten niiltä menisi arvo. Sitä arvon menetystä he kai yrittää mulle kaiken aikaa.

    "poiuytrdfgh"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kriittisen ajattelijan on lisäksi nähdäkseni tärkeää olla cooli.
    Kriittisiä ajatuksia ei ole edes fiksua esittää mitenkään kovin vihaisesti. Siten niiltä menisi arvo. Sitä arvon menetystä he kai yrittää mulle kaiken aikaa.

    "poiuytrdfgh"

    Olen huomannut rakastuvanikin kauniisiin abstrakteihin ideoihin lähinnä. Siksi kai oon ikisinkku,

    "poiuyfghj"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Olen huomannut rakastuvanikin kauniisiin abstrakteihin ideoihin lähinnä. Siksi kai oon ikisinkku,

    "poiuyfghj"

    mun mielestä kuuntelevat tosi huonosti, kun ihan väärin kaiken kuulevat. Yksikin mies kuuli minun puhuvan jotain sellaista mitä en sanonut lainkaan. Kun yritin korjata mitä oikeasti sanoin, hän nopeasti lopetti puhelun. Tosi outoa touhua.

    "poiuytfghj"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    mun mielestä kuuntelevat tosi huonosti, kun ihan väärin kaiken kuulevat. Yksikin mies kuuli minun puhuvan jotain sellaista mitä en sanonut lainkaan. Kun yritin korjata mitä oikeasti sanoin, hän nopeasti lopetti puhelun. Tosi outoa touhua.

    "poiuytfghj"

    Ja yksi mies selitti että olen onnekas että saan puhua miehelle auttavassa puhelimessa.
    Yritin olla kohtelias ja sanoa että niin joo varmaan täällä on miehet vähemmistönä.

    "poiuytfghj"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ja yksi mies selitti että olen onnekas että saan puhua miehelle auttavassa puhelimessa.
    Yritin olla kohtelias ja sanoa että niin joo varmaan täällä on miehet vähemmistönä.

    "poiuytfghj"

    Hänen mukaansa kuulemma yli 70-vuotiailla ei ole enää mitään vaikutusvaltaa, jos ollaan realistisia. Minunkin kuulemma tulisi ymmärtää se.

    "poiuytfghj"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hänen mukaansa kuulemma yli 70-vuotiailla ei ole enää mitään vaikutusvaltaa, jos ollaan realistisia. Minunkin kuulemma tulisi ymmärtää se.

    "poiuytfghj"

    En ole todellakaan sitä mieltä. Elämäni vaikutusvaltaisimmat ihmiset hyvässä ja pahassa ovat yli 70 vuotiaita. Ja joku sentään puhelimessa ymmärsi että monien valtioiden päämiehetkjinm ovat yli 70 vuotiaita

    "poiuygfghj"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    En ole todellakaan sitä mieltä. Elämäni vaikutusvaltaisimmat ihmiset hyvässä ja pahassa ovat yli 70 vuotiaita. Ja joku sentään puhelimessa ymmärsi että monien valtioiden päämiehetkjinm ovat yli 70 vuotiaita

    "poiuygfghj"

    Hyvää siinä puhelimessa on se että lähes kaikki ovat vakuuttaneet minut ehdottomasti olevan nuori nainen, (50v) :)

    "poiuytfghj"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hyvää siinä puhelimessa on se että lähes kaikki ovat vakuuttaneet minut ehdottomasti olevan nuori nainen, (50v) :)

    "poiuytfghj"

    Menen kuulema parikymppisestä..heh

    "poiuytffghj"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Menen kuulema parikymppisestä..heh

    "poiuytffghj"

    Kaikkien heidän itseään viisaampien ajatukset kuulostaa heille erikoisille.
    Sano heille jonkun tunnetun viisaan ajatuksia ja he vastaavat: "Käytsä lääkärissä tai onks sul joku lääkitys ?"
    Kysyinkin yhdessä puhelussa, että :
    "Jos täällä esittää minkään ajattelulleen iian vaikean kysymyksen, ehdottovatko he aina ratkaisuksi terapiaa tai lääkitystä ?"
    Vastaaja sentään hieman tajusi naurahtaa,.

    "poiuyfghj"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kaikkien heidän itseään viisaampien ajatukset kuulostaa heille erikoisille.
    Sano heille jonkun tunnetun viisaan ajatuksia ja he vastaavat: "Käytsä lääkärissä tai onks sul joku lääkitys ?"
    Kysyinkin yhdessä puhelussa, että :
    "Jos täällä esittää minkään ajattelulleen iian vaikean kysymyksen, ehdottovatko he aina ratkaisuksi terapiaa tai lääkitystä ?"
    Vastaaja sentään hieman tajusi naurahtaa,.

    "poiuyfghj"

    Olen kyllä nyt viimeistään tullut siihen johtopäätökseen että on vioisainta olla kuuntelematta heidän puheitaan. Niillä joutuu kadotukseen,

    "poiuytfghjk"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Olen kyllä nyt viimeistään tullut siihen johtopäätökseen että on vioisainta olla kuuntelematta heidän puheitaan. Niillä joutuu kadotukseen,

    "poiuytfghjk"

    Äitini on jo kenties peruuttamattomasti johdettu kadotukseen, minua ei ehkä vielä....
    Vastaajien aivot keskumäärin kulkevat puolet hitaammin ku mulla.

    "poiuygfdfghj"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Äitini on jo kenties peruuttamattomasti johdettu kadotukseen, minua ei ehkä vielä....
    Vastaajien aivot keskumäärin kulkevat puolet hitaammin ku mulla.

    "poiuygfdfghj"

    Mulle aivojen nopeatahtisuus on hyvä asia. Haluaisin vielä nopeamman kuin mulla on,.

    "poiuytfghj"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mulle aivojen nopeatahtisuus on hyvä asia. Haluaisin vielä nopeamman kuin mulla on,.

    "poiuytfghj"

    Jo nuorena jos vaikka chattailin tykkäson semmosesta chatista jossa toisenkin osapuolen teksti virtaa nopeasti koko ajan uudella ajatuksella.

    "poiuytfghj"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jo nuorena jos vaikka chattailin tykkäson semmosesta chatista jossa toisenkin osapuolen teksti virtaa nopeasti koko ajan uudella ajatuksella.

    "poiuytfghj"

    En oikeastaan halua välttis puhua monologia kuin vain silloin kun toisen osapuolen keskustelu tuntuu jarruttavan ajatteluani, kun se tehostaa sitä, rakastan keskustelua vastavuoroisesti

    "poiuytfghj"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    En oikeastaan halua välttis puhua monologia kuin vain silloin kun toisen osapuolen keskustelu tuntuu jarruttavan ajatteluani, kun se tehostaa sitä, rakastan keskustelua vastavuoroisesti

    "poiuytfghj"

    En halua vaikeita kysymyksiö tainnutettavan vaan kysyttävän vielä vaikeampia kysymyksiä.
    Luurin mukaan filosofit pohtivat kysymyksiä joihin eivät koskaan löydä vastauksia.
    Ovatkos he itse sitten löytäneet jotenkin parempia vastauksia ?

    "poiuytrfdfghj"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    En halua vaikeita kysymyksiö tainnutettavan vaan kysyttävän vielä vaikeampia kysymyksiä.
    Luurin mukaan filosofit pohtivat kysymyksiä joihin eivät koskaan löydä vastauksia.
    Ovatkos he itse sitten löytäneet jotenkin parempia vastauksia ?

    "poiuytrfdfghj"

    Olivat harmnissan kun sanoiin heille että mielestäni hioedän tulisi kannustaa äitiäni parempaan käytökseen ei huonompaan. Vastasivat että kuulevat minun olevan vihainen.
    Kun en ollut he ihmettelivät että kun kerran äiti on kiusannut minua miksi en ole vihainen.
    No siksi kun pointtini on siinä että on äitini etu kannustaa häntä käyttätymään paremmin ei huonommin, Mutta tämä logiikka lienee aivoilleen liikaa. He eivät tunnu ymmärtävän että äheisen kannustaminen hyvään k'äytökseen on rakkautta ei vihaa.

    "poiuytfghj"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Olivat harmnissan kun sanoiin heille että mielestäni hioedän tulisi kannustaa äitiäni parempaan käytökseen ei huonompaan. Vastasivat että kuulevat minun olevan vihainen.
    Kun en ollut he ihmettelivät että kun kerran äiti on kiusannut minua miksi en ole vihainen.
    No siksi kun pointtini on siinä että on äitini etu kannustaa häntä käyttätymään paremmin ei huonommin, Mutta tämä logiikka lienee aivoilleen liikaa. He eivät tunnu ymmärtävän että äheisen kannustaminen hyvään k'äytökseen on rakkautta ei vihaa.

    "poiuytfghj"

    Ei semmonen loputon "anteeksaiantaminen" missä ihmisen käytös menee lopulta aivan paskaksi ole mitään erityistä mielenterveyttä.

    "poiuytfghj"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei semmonen loputon "anteeksaiantaminen" missä ihmisen käytös menee lopulta aivan paskaksi ole mitään erityistä mielenterveyttä.

    "poiuytfghj"

    Kun joku tekee vääron sitä ei pidä peitellä mutta ei myöskään hyökätä erehtynyttä.
    Kissa pitää nostaa pöydälle, ei kuitenkaan ruhjoa kissaa joukolla, jos se löytyy. Vaan kissakin pitää saattaa hyvään kuntoon, jotta virheet voisivat vähentyä.

    "poiuytfgh"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kun joku tekee vääron sitä ei pidä peitellä mutta ei myöskään hyökätä erehtynyttä.
    Kissa pitää nostaa pöydälle, ei kuitenkaan ruhjoa kissaa joukolla, jos se löytyy. Vaan kissakin pitää saattaa hyvään kuntoon, jotta virheet voisivat vähentyä.

    "poiuytfgh"

    Mutta joo tällain en ajattelu on heille iian monimutkaista. Suureksi hämmästykseseni heillä ei oe juuru muuta aivorataa kuin seuraava:
    Joku käyttäytyy asiattomasti, sille ei vpi mitään, uhri on varmasti vihainen, sille ei voi mitään, uhri lääkäriin ja lääkkeillä hengiltä...

    Mun logiikka on sauraava:
    Joku käytäytyy asiattomasti: Hänet pitää rohkaista käyttäytymään hyvin, jos se ei toimi pitää olla kohtuullisesti sosiaalista painetta käyttäytyä hyvin. Ei tule niin paljon vihaisia eikä tarvita niin paljon lääkkeitä


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mutta joo tällain en ajattelu on heille iian monimutkaista. Suureksi hämmästykseseni heillä ei oe juuru muuta aivorataa kuin seuraava:
    Joku käyttäytyy asiattomasti, sille ei vpi mitään, uhri on varmasti vihainen, sille ei voi mitään, uhri lääkäriin ja lääkkeillä hengiltä...

    Mun logiikka on sauraava:
    Joku käytäytyy asiattomasti: Hänet pitää rohkaista käyttäytymään hyvin, jos se ei toimi pitää olla kohtuullisesti sosiaalista painetta käyttäytyä hyvin. Ei tule niin paljon vihaisia eikä tarvita niin paljon lääkkeitä

    Mun mielestä noi jotkut puhelinpalvelut ei yhtään käytännössä vastaa sitä mitä ne kattojärjestöt selittää sen tarkoituksena olevan vaan lähes päinvastaista.

    "poiuyfghj"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jo nuorena jos vaikka chattailin tykkäson semmosesta chatista jossa toisenkin osapuolen teksti virtaa nopeasti koko ajan uudella ajatuksella.

    "poiuytfghj"

    Tässä kohtaa huomasin jutuissasi pienen " mokan ".
    Aiemmin tuolla kirjoitit olevasi 50-vuotias ja tässä kirjoitat kuinka nuorena chattailit.
    Voin olla aika varma itsekin viisikymppisenä että silloin kun olin nuori ei ollut vielä minkäänlaisia chattailu mahdollisuuksia.
    Eli koitahan poiu pysyä asiassa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tässä kohtaa huomasin jutuissasi pienen " mokan ".
    Aiemmin tuolla kirjoitit olevasi 50-vuotias ja tässä kirjoitat kuinka nuorena chattailit.
    Voin olla aika varma itsekin viisikymppisenä että silloin kun olin nuori ei ollut vielä minkäänlaisia chattailu mahdollisuuksia.
    Eli koitahan poiu pysyä asiassa.

    No olin mielestäni kolmekymppisenä nuori. Silloin kyllä oli chatti

    "poiuytfghj"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No olin mielestäni kolmekymppisenä nuori. Silloin kyllä oli chatti

    "poiuytfghj"

    oli muistaakseni jo joskus 27 v

    "poiuygfgh"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    oli muistaakseni jo joskus 27 v

    "poiuygfgh"

    Muistan ku 27-28 v opettelin sähköpostin käytön. Hyvin lähellä niitä akoja kävin ulkomaalaisissa chateissa.

    "poiuytrfghjj"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Muistan ku 27-28 v opettelin sähköpostin käytön. Hyvin lähellä niitä akoja kävin ulkomaalaisissa chateissa.

    "poiuytrfghjj"

    https://en.wikipedia.org/wiki/Online_chat

    Ensimmäinen chatti on perustettu olessani noin 10v
    Huvittavaa että ne harvat kerrat kun minut muka otetaan kiinni virheistä, sieä ei ole mitään virhettä :)

    "poiuytfghjk"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No olin mielestäni kolmekymppisenä nuori. Silloin kyllä oli chatti

    "poiuytfghj"

    Ok. Itsekin oon sitä mieltä että kyllä kai kolmekymppinen on vielä aika nuori.
    Se taisi olla sitä aikaa kun alkoi näitä koneita ym. nettejä tulla laajemmin markkinoille.
    Mä oon vähän vanhanaikainen ja nää konejutut on mulle edelleenkin vieraita. Ja toisaalta mua ei edes kauheesti kiinnosta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ok. Itsekin oon sitä mieltä että kyllä kai kolmekymppinen on vielä aika nuori.
    Se taisi olla sitä aikaa kun alkoi näitä koneita ym. nettejä tulla laajemmin markkinoille.
    Mä oon vähän vanhanaikainen ja nää konejutut on mulle edelleenkin vieraita. Ja toisaalta mua ei edes kauheesti kiinnosta.

    Mä muistan kun menin Yliopiston kirjastoon aikoinaan olisko joskus 25 vuotiaana en muista,
    Ja he neuvoi etsimään tietokneelta. Vähän aikaa siinä pähkäilin että kuinkahan hiirtä käytetään ja vähin äänin poistuin paikalta..heh

    "poiuytfghj"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Minä olen edelleem järkyttynyt auttavista puhelimista jotka ovat osittain mielestäni todella kummallista peliä ja nimenomaan peliä. Myös sieä esitetään muka järkevinä faktoina aivan älyttömiä asioita aina vaan. Puhelut ovat varsin manipulatiivisia usein paradoksaalisesti johdatellen soittajan huonoon emotionaalisen tilaan, vaikka hän olisi ollut puhelun alussa iloinen ja reipas. Häntä yritetään ärsyttää, saada suuttumaan väkisin vaikka soittaja ei suostu olemaan vihainen, yritetään johdatella pelkotilaan jne.

    "poiuytfghjk"

    Et kai sä psykiatrien apu puhelimiin soittele, piruja ne on aina, alistajia, nöyryyttäjiä, mitätöiviä, sinua halveeraavia..jne

    Soita vaikka kirkon palvelevaan puhelimeen,siellä vastaa "diakonit"
    Joille voit luotramuksella puhua, eivätkä ole sellaisia HEI HITLER vallan ja voiman näyttäjiä ja väärin käyttäjiä kuin psykiatrit, jotka ei kunnioita kenenkään tahtoa -vapautta ei mitään,
    Pakkolääkitys on rangaistus, noyryytys ja kidutus muoto,
    -henkistä ja fyysistä kidutusta.

    Kukaan sivistynyt ei koske toisen kehoon lupaa kysymättä, he ovat 100% barbaareita.
    Pyrkikää eroon niistä teistä KELA lta rahaa nyhtävistä psykiatresta,
    Te olette heille roska. Vain tuoton kohde. Usko pois


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Myöskin he "kuulee" kummallisia asioita.
    Olen jopa nauhoittanut puhettani, ja olen vakuuttunut siitä etten kuullosta millään muotoa vihaiselle ihmiselle. Joskus kuulostan intohimoiselle ja kiihkeälle jos puhun erityiskiinnostuksistani.
    Mutta he sanoo tämmösiä: "Kuulen että olet vihainen ?"
    Kun tiedustelin kuuostanko tosiaan vihaisellevaikka minulla ei lainkaan ole sellaista tunnetta ? No myönsivät etten kuulosta, mutta kuulemma olisi luonnollista että OLISIN vihainen, ja sitten seityksiä: "Monesti ihmiset ajattelee ettei saa olla vihainen ..."
    Tota vihaisuuspaskaa ovat jauhaneet jo yli 5 vuotta. Olkoon itse siellä vaan vihaisia kun se heille on niin luonnolista. Mulle ei ole.

    "poiuytrfghj"

    1.on oikeus olla vihainen.ja kuulostaa vihaiselta, eikä se ole lääkinnällinen asia.
    2. Ihminen vihaa sitä mitä hän pelkää, eli jos pelkäät heitä aiemmin heidän tekemien traumojen seurauksena, silloin jokainen psykiatri käynti ja psykiatri sanan kuulemiken vaikka mediassa nostaa traumasi pintaam, ja silloin olet tramatisoitunut heistä jos vihaisuus näkyy ainoastaan psykiatreja kohtaan, se on merkki että tämä on se ryhmä, joka sulla laukaisee post trauamaattisen stressin, eli et ole muulloin vihainen kun vain silloin kunntapaat psykiatrin, eli selvä merkki, että ovat brutaalisti pidättäneet sinut kuin kommunksmissa kulakin ilman mitään syytä tai antaneet mielipuolisia rangaistuksiaan nöyryyttääkseen sinut.
    Tai pakkolääkinneet josta jää lähtemätön inho ja traumat,
    Koska kehosi on sinun ja on normaalia , että inhoat sitä joka käyttää henkistä ja fyysistä kidutusta iskemällä väkivalloin € ruiskeita nahkaasi.

    Saatat tietämättäsi olla vihainen heille..sinun pitää se tunnustaa itsellesi että traumatisoivat sinut. Heille et voi sitä sanoa, ne kostaa ja rankaisee jos kerrot mitään heille päin naamaa nenän edessä mitä ajattelet, silloin istut lopun ikääsi heidän getoissaan.
    Mutta jos olet sitoutunut, ettet koskaan käy julkisterveudessä, joka on pidätys paikka, ellet syö hermomyrkkyjä, niin silloin voit puhelimitse kertoa varovasti mitä ajattelet tais suoraan, jos olet lähellä jonkun maan rajaa, jonne pujahtaa, jos pikkusielu psykiatrit
    Kostaa negatiivi palautteen.

    Parasta on että et ole heihin yhtydessä, se ryhmä on kovempi luupää kuin stalin, pysy poissa niistä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kriittisen ajattelijan on lisäksi nähdäkseni tärkeää olla cooli.
    Kriittisiä ajatuksia ei ole edes fiksua esittää mitenkään kovin vihaisesti. Siten niiltä menisi arvo. Sitä arvon menetystä he kai yrittää mulle kaiken aikaa.

    "poiuytrdfgh"

    Jos yksilölle on syntynyt traumat esim. Psykiatrien rautakoura vallan ja voiman näytöstä,
    Traumat tekee sen että viha näkyy ja silti se juttu on enemmän kuin totta,
    Koska yksilö puhuu silloin traumatisoivimmasta tekijästä elämänsä aikana ja jos trauma on syvä, siihen kuuluu aina viha sen tekijää kohtaan.

    Kuvittele raiskattua, joka on ollut kauan insestin uhri,
    Puhuuko hän latteasti ja kauniin tuntoisesti raiskarista,
    -vai lyökö hän nyrkin pöytään ..sinä saataxxn raiskari
    Kun näkee kyseisen raiskarin,
    Pelko saa hänen äänensä huutamaaan ja vihaiseksi ja se on normaalia myös silloin jos j kun psykiatrit traumatisoi rauta hansikkaillaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jos yksilölle on syntynyt traumat esim. Psykiatrien rautakoura vallan ja voiman näytöstä,
    Traumat tekee sen että viha näkyy ja silti se juttu on enemmän kuin totta,
    Koska yksilö puhuu silloin traumatisoivimmasta tekijästä elämänsä aikana ja jos trauma on syvä, siihen kuuluu aina viha sen tekijää kohtaan.

    Kuvittele raiskattua, joka on ollut kauan insestin uhri,
    Puhuuko hän latteasti ja kauniin tuntoisesti raiskarista,
    -vai lyökö hän nyrkin pöytään ..sinä saataxxn raiskari
    Kun näkee kyseisen raiskarin,
    Pelko saa hänen äänensä huutamaaan ja vihaiseksi ja se on normaalia myös silloin jos j kun psykiatrit traumatisoi rauta hansikkaillaan.

    Myönnän että itselleni on jäänyt pieniasteinen trauma paljosta kokemastani takavuosina.
    Sekä lääkityksistä että hoitopaikoista.
    Ajoittain aika rankkaakin kohtelua potilaita kohtaan, eli en ole ollut ainoa vaan myös seurannut muidenkin potilaiden saamaa kohtelua.

    Lääkityksistä en voi tavallaan ketään syytellä suuremmin, itsehän ne aina ostin ja nielin. Tosin aina ihmettelin kun sekakäyttäjälle määrättiin jos vaikka mitä tietäen sen että väärinkäyttöä tulee olemaan.
    En myöskään koe mitään vihan tunteita menneitä kokemuksia tai mennyttä kohtelua kohtaan koska siitä ei ole mitään hyötyä.
    Mieluummin olen yleensä ajattelematta vanhoja asioita niin pysyn henkisestikin paremmassa kunnossa.

    Toki joskus puhuessani arvostelen aika rankastikin psykiatriaa ja lääkkeiden määräämistä ym. mutta asenteeni on kuitenkin sellainen että en halua enkä jaksa turhaa vihaa kantaa sisälläni.

    Ja kun nykyään asiani ovat paljon paremmin kuin silloin ennen, siinä jo riittää ilon ja onnen aihetta. Kaikki se ikävä on takana päin, sinne ei kannata vajota ikuisiksi ajoiksi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei, lain mukaan yksityiskeskustelun äänittämisestä ei tarvitse kertoa keskustelukumppanille. On toki kohteliasta kertoa ja kysyä lupakin, mutta se ei ole pakollista. Sitä vastoin yritykset ja organisaatiot ja myös yksityiset ammatinharjoittajat ovat velvollisia kertomaan äänittämisestä asiakkailleen, koska organisaation ollessa kyseessä äänitteet muodostavat henkilörekisterin. Tästä on tietosuojavaltuutetun linjaus olemassa. Sen vuoksi nykyään onkin ilmaantunut automaattisia tiedotteita äänittämisestä viranomaispuhelujen alkuun.

    Ei siis tarvitse kertoa toiselle osapuolelle, jos yksityishenkilönä äänittää oman keskustelunsa. Esim. hoitoneuvottelu tai lääkärinvastaanotto on tilanne, jossa potilas on yksityishenkilö ja saa nauhoittaa, vaikka salaa. Organisaation edustajan kuten lääkärin tms. on kerrottava potilaalle, jos aikoo äänittää keskustelun.

    Ulkopuolisten keskusteluja, siis sellaisia joihin ei itse osallistu, ei tietenkään saa äänittää. Se on salakuuntelua.

    Äänitettä ei saa levittää. Niitä voi esittää esim. potilasasiamiehelle valituksen yhteydessä. (Jos nauhoittaa kavereidensa kanssa käymiään keskusteluja, tulee levittämisrikos helposti
    kyseeseen jos niitä soittaa muille. Samoin voi olla kyse yksityiselämän tietojen levittämisestä tai kunnianloukkauksesta, riippuen keskustelun sisällöstä. Mutta
    nyt on kyse viranomaisen kanssa käydystä keskustelusta.)

    Äänittäminen on oikeastaan ainoa tapa saada varmasti dokumentoitua, mitä tilanteessa puhuttiin. Huomioikaa, että lääkärit kirjoittavat kaikista vastaanotoistaan potilastekstejä, joiden sisältöön potilas ei voi vaikuttaa. Selvät asiavirheet on mahdollista saada korjattua, jos tekee potilastietojen oikaisupyynnön. Käytännössä tämäkään ei aina onnistu, sillä päätös
    on aina lopulta hoitoyksikön ylilääkärien harkinnan varassa. Suurin osa psykiatrian potilastiedoista on kirjoittajan subjektiivista tulkintaa. Kirjoituksilla on kuitenkin suuri vaikutus kohteena olevan ihmisen henkiseen hyvinvointiin, ja psykiatriassa se vaikutus on monen kohdalla negatiivinen.

    Äänitteen olemassaolo mahdollistaa ainakin itselle keskustelun muistamisen sellaisena kuin se todella oli. Psykiatria gaslighttaa, eli sumuttaa ja manipuloi rutiininomaisesti potilaitaan... On haaste pysyä täysjärkisenä, kun pitkään käy näillä "vastaanotoilla." Todellisuuskäsitystä horjutetaan järjestelmän puolesta tarkoituksellisesti. Kaikki psykiatrit ja muut alalla toimivat eivät tee sitä tietoisesti eivätkä tahallaankaan, heille vaan on koulutuksestaan johtuen aivan normaalia ajatella, että he ovat päteviä sanomaan toisen ihmisen asioista "objektiivisen" mielipiteen.

    Minulta revittiin nauhuri väkivaltaisesti kädestä pois sanottuani, että nauhotan, koska nyt tapahtuu asioita, joita ei saisi koskaan tapahtua kenellekään. Voidaan sitten selvitellä asiat totuudenmukaisesti. Niinhän siinä sitten kävi, että selvisivät tekosistaan valehtelemalla.


  • Anonyymi

   11+3 vuoden hoitovirhe väärän diagnoosin kautta, ei oikein toteutunu potilaan oikeudet

   HUS lähti salaamaan tapaustani

   Älkää syökö mielikuvituslääkkeitä

  • Anonyymi

   Ei ole oikein että hoitovirheitä "piilotellaan ja koetetaan peitellä". En ymmärrä miksi mielenterveyspotilaalla ei ole oikeutta korvauksiin. Lääkkeillä voi olla vakavat haitat terveyteen ja jopa talouteen. Miten tämä on edes mahdollista suomessa?

  • Anonyymi

   Vinkki -> Sattumanvaraisessa järjestyksessä:
   Varsinais-Suomessa Vasson johto & hallitus & yhteistyötahot, VSSHP johto & hallitus & poliittiset valvojat, kuntien sote-palveluista päättävät hallintotasot & lautakunnat, mt-yksityissektoripalvelujen tarjoajat & johto & omistajahallitus, valvontaviranomaiset, Turun yliopisto, KELA, THL, STM, käypä hoito -suositusten puheenjohtajat

   -> Kysele vaikkapa näiden tahojen vastuuhenkilöiltä & jokapaikanhöyliltä & organisaatioihin kuuluvilta tutkijoilta, miten on käynyt vääriä mt-diagnooseja & haitallista mt-hoitoa & turvallisuuden vaarantavaa ja sairastumista aiheuttavaa kohtelua saaneille potilaille, kun heitä ei ole missään vaiheessa ajoissa kuunneltu hoito- ja asiakassuhteissa, eikä esim. ole selvitetty terveydenhuollossa annettujen mt-hoitojen lainmukaisuuttakaan, ja kun heitä lopulta viimein on kuunneltu, niin ei ole haluttu tai ymmärretty tai osattu tai voitu auttaa oikealla tavalla, vaan on vain sysätty "rikki revityt raadot" mitään selittelemättä terveyskeskuslääkäreiden kontolle, joilta kunnan virkavastuulliset ylin johto & poliittiset päättäjät vaativat ja odottavat yli-inhimillisiä kykyjä auttaa SO&TE-systeemin _rattaita pyörittävien henkilöiden toiminnassa_ liian usein _lopullisestikin tuhoutuneita_ ihmisiä

   -> Luultavasti vastuutahojen vastuuhenkilöt tietävät enemmän kuin julkisuuteen ja muille organisaatioille kertovat, ja joissain tilanteissa ja vaiheissa tälle tietenkin voi olla _myös_ hyväksyttäviä syitä.

   -> Erikoista on kuitenkin se, että havaittuihin diagnosointi-, hoito- ja potilasturvallisuusongelmiin ei puututa siten, että ne selvittäisiin heti suoraan potilaiden kanssa, vaan annetaan haitallisen hoidon ja potilasturvallisuuden rikkomisen jatkua potilaiden kohdalla niin kauan kuin nämä esimerkiksi pysyvät hengissä "hoidosta huolimatta".

   -> Mieleen muistuu, miten KupittaaG1-tapauksen jälkeen hoitajat saivat kuulla joka tuutista että "jos et puutu, olet itse ongelma", ja monille puuttumisesta tulikin kunnia-asia. Sen sijaan tämän G1-keissinkin myötä turkulaispsykiatrien keskinäinen omertan laki sen kun vaan vahvistui. Eräässä keskustelussa mietittiinkin, että olisikohan "Turun pienellä psykiatripiirillä" ollut "avoimessa ja vapaassa kerronnassa" ilmitulleiden paljastusten vuoksi sen verran paljon menetettävää, että lopulta piti oikein psykiatrikerhon sivuilla kuuluttaa käytöstapoja, miten ei kollegan hoitomenetelmiin pidä puuttua jos tämä perustelee toimintaansa käypä hoito -suosituksilla. Toki on niinkin, että koska psykiatriassa tapahtuvista diagnosointi- ja hoito-ongelmista ei psykiatrien suulla käydä avointa keskustelua, niin on myös vaikea tietää mitä oikeasti milläkin julkisella lausumalla milloinkin tarkoitetaan. Siksi keskustelussamme päädyttiinkin johtopäätökseen, että "niin on, miltä näyttää". Tämä politiikasta tuttu sanonta voi päteä myös psykiatriaan liittyvässä salamyhkäiseltä tuntuvassa vaikuttamistyössä.

   -> Potilaat ovat hyvin hämmästyneitä ja hämillään psykiatrian olemattomasta halusta ja kyvystä käydä julkista keskustelua alaansa pesiytyneistä vakavista ongelmista.
   -> Rehellisyyden nimissä on kuitenkin myös todettava, että on ollut ilo havaita melko monien psykiatrien jakavan potilaiden hämmästyksen tässä asiassa :)

   (nyt huomasin että tämä sepustus meni ensin vahingossa väärään kohtaan, nyt siis tässä näin)

   • Anonyymi

    Koska asia on tärkeä niin paikataanpa edellistä laittamalla lauseeseen sana, joka siitä on tipahtanut pois. Elikä, kaikkien terveydenhuollon ammattihenkilöiden tulee muistaa jokapäiväisessä työssään:

    Jos et puutu ongelmiin, olet itse ongelma.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Koska asia on tärkeä niin paikataanpa edellistä laittamalla lauseeseen sana, joka siitä on tipahtanut pois. Elikä, kaikkien terveydenhuollon ammattihenkilöiden tulee muistaa jokapäiväisessä työssään:

    Jos et puutu ongelmiin, olet itse ongelma.

    Nykymaailmassa usein tuntuu vain menevän niin että jos puutut ongelmiin niin sinulle tulee ongelmia.
    Useampia kertoja on nähnyt ja kuullut kuinka joku saa potkut siitä syystä kun päästää suustaan julkisuuteen jotain sellaista mitä ei saisi ääneen sanoa.

    Ja onhan se oikeasti ongelma silloin jos huomaa epäkohtia ja haluaisi puuttua mutta ei uskalla, esim. sen takia että voi mennä työpaikka alta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nykymaailmassa usein tuntuu vain menevän niin että jos puutut ongelmiin niin sinulle tulee ongelmia.
    Useampia kertoja on nähnyt ja kuullut kuinka joku saa potkut siitä syystä kun päästää suustaan julkisuuteen jotain sellaista mitä ei saisi ääneen sanoa.

    Ja onhan se oikeasti ongelma silloin jos huomaa epäkohtia ja haluaisi puuttua mutta ei uskalla, esim. sen takia että voi mennä työpaikka alta.

    Tietenkin ihmiselle tulee vain iisää ongelmia jos menee tai päätyy johonkin rankkaan kohteluun. Huono kohtelu on aina väärin .

    "poiuytfghjk"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nykymaailmassa usein tuntuu vain menevän niin että jos puutut ongelmiin niin sinulle tulee ongelmia.
    Useampia kertoja on nähnyt ja kuullut kuinka joku saa potkut siitä syystä kun päästää suustaan julkisuuteen jotain sellaista mitä ei saisi ääneen sanoa.

    Ja onhan se oikeasti ongelma silloin jos huomaa epäkohtia ja haluaisi puuttua mutta ei uskalla, esim. sen takia että voi mennä työpaikka alta.

    Niin helppo on ulkopuolelta vaatia että muiden on puututtava ongelmiin, jos näkee väärinkäytöksiä.
    Kaikkihan sen tietää että ongelmien ilmoittamisesta tulee ongelmia just näille ilmoittajille eikä ongelmien aiheuttajille ja pomoille.
    Jos joutuu kärsimään siitä että ilmoittaa ongelmista niin ei kyllä varmaan ilmoita toista kertaa.
    Jos syyttä menee työpaikka niin ei ehkä enää halua muissakaan asioissa itse toimia niin oikein kuin pitäisi koska muistaa miten muutkin saivat tehdä väärin.

    Työntekijöille työpaikka ja kaikkien työntekijöiden suojelu on yhtä tärkeitä asioita kuin potilaille hyvä ja turvallinen mielenterveyshoito.
    Jos mielenterveyshoitoja oikeasti haluttaisiin valvoa kunnolla niin väärinkäytösten ilmoittajat suojattaisiin lailla.
    Jos olisi laki joka suojelee ilmoittajia niin terveydenhuollon taloudellisistakin väärinkäytöksistä uskallettaisiin kertoa.
    Väärinkäytöksistähän joku hyötyy rahallisesti.
    Yksityisellä hyötyä mitataan rahassa. Julkisella johtoasemakin on hyötymistä.


   • Anonyymi

    Hyvin kirjoitttu, näin on.
    Omertan laki " älä tartu meidän asioihin, mielivaltaan ja päätöksiin" kuuluu kaikkeen sosialismiin koska missään sosialismissa kukaan valvova virkamies ei tartu toisen virkamiehen tekemiin ihmisoikeus rikoksiin, ja kun he ovat koskemattomia ja lisäksi kilpailuttomia, joten kilpailijakaan ei pakota julkista korjaamaan ihmisoikeus rikoksiaan ja paranemaan pahuudestaan jota koskemattomuus ja kilpailuttomuus heissä saa aikaan sen että heistä tulee ihmisiä kytäätäävä, poliittisia hullun papruja tehtaileva ihmisiä pidättävä junta kuin stalinin koneistosta.

    Me emme voi maallemme ja sen pahuudelle mitään, koska olemme puhdas sosialismi ja autoritaarisempi kuin soviet..
    Olemme nähneet kaiken saman tapahtuvan maassamme kuin stalinin kommunismissa lukuun ottamatta niskaplaukauksia ja KGB,n niskaan hengittämistä kadulla,
    Mutta muuten suomen julkinen on ihmisoikeus rikollinen kuin stalinin paha koneisto.


  • Anonyymi

   Eihän psykiatriassa ole mitään JÄRKEÄ. Ei sivistysvaltiossa voi kertakaikkiaan kohdella ihmistä näin. Jostain syystä hoidon tulokset ovatkin parempia muualla. Miten mätä voi systeemi olla että oikeutetaan rikokset sen perusteella että ihminen on "vailla ymmärrystä"

  • Anonyymi

   Mitä potilaan oikeudet on? Ei niitä missään kerrota. Miten voi tietääkään että toteutuuko ne.

  • Anonyymi

   Psykologi Aku Kopakkala, Yle:n Dosentti-ohjelma, Onko Suomi sairas lääkkeistä?

   "Se että puhuu totta ei saa aiheuttaa potkuja..." Aku Kopakkala sai potkut Mehiläisestä, koska kertoi tietojaan ja ajatuksiaan MOT-ohjelmassa. Tässä haastattelussa hän kertoo syvemmin näkemyksiään mielenterveyden hoidosta Suomessa ja lääkkeistä.

   https://www.youtube.com/watch?v=UYNqCCqUzow

  • Anonyymi

   Potilaalla on oikeus turvalliseen hoitoon. Mutta jos potilaat eivät tiedä, mitä potilasturvallisuus tarkoittaa, niin miten hyvin he voivat tehdä oikeaa arviota saamastaan hoidosta?

   Potilasturvallisuudesta pikagooglailulla seuraavia faktatietoja:

   1) Potilaalla on oikeus saada hyvää terveyden- ja sairaanhoitoa.

   2) Potilasta on kohdeltava niin, että hänen vakaumustaan ja yksityisyyttään kunnioitetaan, eikä hänen ihmisarvoaan loukata.

   3) Potilasturvallisuus on sitä, että potilas saa oikeaa hoitoa, oikeaan aikaan ja oikealla tavalla, jolloin hoidosta on hänelle mahdollisimman vähän haittaa.

   4) Potilasturvallisuuteen kuuluu, että terveydenhuollon ammattihenkilö varmistaa antamansa hoidon vaikuttavuuden ja keskeyttää vaikuttamattoman hoidon antamisen.

   5) Potilasturvallisuus on otettava huomioon kaikessa terveydenhuollon toiminnassa.

   6) Potilasturvallisuudella tarkoitetaan sitä, että terveydenhuollossa potilaan hoito varmistetaan noudattamalla lakien ja määräysten vaatimia käytäntöjä ja periaatteita.

   7) Potilasturvallisuuteen kuuluvien käytäntöjen ja periaatteiden hallitseminen on terveydenhuollossa toimivien ammattilaisten ammattitaitoa eli ammatillista ja eettistä osaamista.

   8) Potilasturvallisuuden periaatteiden ja käytäntöjen noudattaminen kuuluu terveydenhuollossa myös hyvään hallintotapaan ja johtamiseen.

   9) Potilasturvallisuudesta vastaavat terveydenhuollon ammattihenkilöt, johto ja hallinto eivät saa peitellä potilasvahinkoja.

   *
   Viime aikoina monissa keskusteluissa on vaadittu, että hyvä ja potilasturvallinen hoito pitäisi varmistaa ennakoivasti testaamalla opiskelijoiden soveltuvuus alalle jo opintojen hakuprosessissa. Monet ajattelevat, että soveltuvuustesteillä onnistutaan karsimaan alalle soveltumattomat opiskelijat.

   Mutta miten opintojen hakuprosessissa voidaan selvittää, kuka soveltuu esimerkiksi lääkäriksi ja kuka ei? Mitä tutkimukset kertovat erilaisten soveltuustestien osuvuudesta ja sopivuudesta opiskeluhakuprosesseissa?

   Tähän kiinnostava, tieteellisesti perusteltu näkökulma Duodecimin videolta "Oikeat ihmiset koulutukseen".

   *
   Kukin googlailkoon itse ylläolevista kohdista tarkempia tietoja esim. hakusanoilla

   -Potilaslaki laki potilaan asemasta ja oikeudesta

   -Parempaa potilasturvallisuutta
   (tuore katsausartikkeli, jonka lopussa tieteellisistä tutkimuksista kirjallisuusluettelo)

   -Potilaan asema ja oikeudet

   • Anonyymi

    Juuri näinhän sen pitäisi olla mutta sain vain 2/9 oikein.
    Jos tätä nyt vaikka tietovisana arveeluttelisi, tai eihän tuota tarvitse edes arvailla.

    Aina ei voi voittaa. Ottaa kyllä totisesti päähän kun useinkin tuntuu ettei nää lakipykälät ole jokaisella lääkärillä hallinnassa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Juuri näinhän sen pitäisi olla mutta sain vain 2/9 oikein.
    Jos tätä nyt vaikka tietovisana arveeluttelisi, tai eihän tuota tarvitse edes arvailla.

    Aina ei voi voittaa. Ottaa kyllä totisesti päähän kun useinkin tuntuu ettei nää lakipykälät ole jokaisella lääkärillä hallinnassa.

    monessa asiassa on hyvät lait ja eettiset säännöt, mutta pääongelma on se että niiden pitäisi toteutua myös käytännössä.

    "poiuytrfgh"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    monessa asiassa on hyvät lait ja eettiset säännöt, mutta pääongelma on se että niiden pitäisi toteutua myös käytännössä.

    "poiuytrfgh"

    Mutta ei sitä ainakaan niin tapahdu että jos ihmiset ei opiskele niitä ja vaadi niiden toteutumista. Miksi mua pilkataan että teen niin ? Mitä huonoa siinä on ?

    "poiokjhgdfg"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mutta ei sitä ainakaan niin tapahdu että jos ihmiset ei opiskele niitä ja vaadi niiden toteutumista. Miksi mua pilkataan että teen niin ? Mitä huonoa siinä on ?

    "poiokjhgdfg"

    Niitä ottaa päähän se kun sulla on tietoa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mutta ei sitä ainakaan niin tapahdu että jos ihmiset ei opiskele niitä ja vaadi niiden toteutumista. Miksi mua pilkataan että teen niin ? Mitä huonoa siinä on ?

    "poiokjhgdfg"

    jos kaikki ajattelee niinkuin jossain auttavassa puhelimessa että mun pitäisi ymmärtää ettei ne tietenkään käytännössä toteudu että ne nyt on vaan jotain semmosia sääntäjä, niin eihän se sitten ole ihmekään ettei toteudu, ja aina vain huonommin toteutuu tätä menoa jos ei tule asennemuutosta

    "poiuytrdfgh"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    jos kaikki ajattelee niinkuin jossain auttavassa puhelimessa että mun pitäisi ymmärtää ettei ne tietenkään käytännössä toteudu että ne nyt on vaan jotain semmosia sääntäjä, niin eihän se sitten ole ihmekään ettei toteudu, ja aina vain huonommin toteutuu tätä menoa jos ei tule asennemuutosta

    "poiuytrdfgh"

    Ei se sitä paitsi ole totta ettei niiden opiskelu ja vaatiminen mitään hyödytä.
    Kyllä se hyödyttää olla mahdollisimman teräväpäinen, niin sitten ei niin tarvi psykiatriakaan

    "poiuytrfdfgh"


   • Anonyymi

    Potilaan oikeudet ovat vain sanahelinää. Niillä luodaan kulissi, johon me hyväuskoiset uskomme, kunnes tulee omia kokemuksia.
    Potilaanoikeudet käytännössä eivät toteudu. Ne on vain paperilla.


  • Anonyymi

   Viittaan edellä olevaan anonyymiin ("sain vain 2/9 oikein")

   Potilasturvallisuushan on siitä hieno "peli", että peliä pelaamattakin siinä voittavat kaikki. Niin potilaat, terveydenhuollon ammattihenkilöt kuin yhteiskuntakin.

   Potilasturvallisuus tuottaa valtavasti voittoa: potilaille terveyttä, terveydenhuoltoon osaamista, työpaikalle työhyvinvointia, ja yhteiskunnassa veroeurojakin riittää enemmän vaikuttavaan sairaudenhoitoon.

   Terveydenhuollossa potilasturvallisuudesta viimeisen päälle kiinni pitäminen tuottaa myös potilasvahingon aiheuttaneelle enemmän hyötyä kuin haittaa, koska potilasturvallisuuteen kuuluu se, että työpaikan johto on luonut käytännöt, jotka turvaavat !myös! potilasvahingon !aiheuttaneelle! oikeaa ja hänen tarvitsemaansa tukea, kun tapahtuneita asioita selvitellään.

   Näissä tilanteissa potilasturvalliset käytännöt tarkoittavat sitä, että potilasvahingon aiheuttajaa ei jätetä työyhteisössä yksin ja ilman tukea selvittämään tapahtumia ja kärsimään hankalia tunteitaan, koska 1) eihän hän ole toiminut virheellisesti tahallaan (oletus), ja 2) hänen on uskallettava kertoa ihan kaikki tietonsa tapahtumien kulusta, koska ne tiedot auttavat estämään virheiden toistumisen ja kehittämään potilasturvallisuutta, ja 3) hänen tietonsa ennen kaikkea auttavat potilasvahingon kärsinyttä potilasta saamaan oikeutta.

   Olisi inhimillisesti kohtuutonta vaatia, että potilasvahingon kohteeksi joutunut potilas ei saisi syyllistää potilasvahingon aiheuttajaa, mutta työpaikan johto ja työyhteisö ei koskaan saa selvittää tapahtumaan johtaneita asioita syyllistämismenetelmin.

   Potilasvahingon aiheuttaja ja muut työntekijät tietoineen ovat avainasemassa kun potilasvahinkoon johtaneita asioita selvitellään. Työpaikan kulttuurin on oltava reilun hengen mukainen, jotta kaikki uskaltavat kertoa kaiken mitä tietävät. Näiden tietojen avulla työpaikalla kaikki oppivat välttämään niitä virheitä, joiden seurauksena oli potilasvahinko, ja näiden tietojen avulla potilaat saavat oikeutta.

   Tieto on valttia "potilasturvallisuuspelissä".

   Terveydenhuollossa jokaisella potilaalla pitää olla oikeus olla vain potilas.

   • Anonyymi

    Peliäpä tosiaan, potilaille terveyttä ja vaikuttavaa terveydenhoitoa....
    Olisikin sitä mutta kun saa samaa vaivaa valittaa muutaman vuoden ennenkuin joku lääkäri kiinnostuu asiasta, ja sitten vasta alkaa vika löytyä ja asian eteen tapahtua jotain.

    Kulkee pikkuisen hitaasti tämä hoidonkulku ainakin meillä päin.


  • Anonyymi

   Tää on nii tätä mitä meille tarjoillaan.. En puhu kahvista. Käytäntö onkin eri juttu:( Oispa lääkkeiden määräys yhtä hankalaa. Mutta nappia saa heti kun pyytää. Sanoma vois ottaa tästä jutunaihetta. Ei taida uskaltaa.

  • Anonyymi

   Fyysinen kuritus on paheksuttu niin kemiallinen on se joka rules. Hyvin menee. Enkä nyt ole fyysisen kurituksenkaan kannattaja.

  • Anonyymi

   Erittäin hyvä pointti Sinulla, Anonyymi Eilen 16:34! Nostat esille potilasturvallisuusriskin, joka on seurausta potilaalle syntyneestä hoitovelasta.

   Hoitovelka on potilasturvallisuusriski, jos se syntyy siitä syystä, että terveydenhuolto ei toimi oikealla tavalla, tai lääkäri ei kuuntele ammattinsa mukaisesti potilasta, tai lääkäri ei ymmärrä potilasta, tai lääkäri ei lainkaan selvitä potilasdekkarista potilaan aiempaa oire-, sairaus-, lääkitys- ja hoitosuunnitelmahistoriaa.

   Mutta huom! Sitten on myös niin, että kaikki sairaudet eivät anna itsestään heti ja riittävästi sellaisia merkkejä, että ne voitaisiin tunnistaa jo alkuvaiheessa.

   -> Onko kenelläkään antaa vinkkiä artikkeleista / uutisjutuista / twiittiketjuista, joissa

   1) perus- tai erikoisterveydenhuollon lääkärit / terveydenhuollon johtotaso / terveydenhuollon resursseista päättävät poliitikot kertoisivat oman näkemyksensä potilasturvallisuutta vaarantavasta hoitovelasta (missä, milloin, miksi sitä syntyy ja miten se jää pysyväksi), sekä

   2) vastaisivat potilaiden ihmettelyyn, mistä eri syistä johtuu se, että potilaiden pitää "samaa vaivaa valittaa muutaman vuoden ennenkuin joku lääkäri kiinnostuu asiasta, ja sitten vasta alkaa vika löytyä ja asian eteen tapahtua jotain"

   (Koronavirus toi terveydenhuollon ammattilaisten hoitovelka-huolen kansalaisten tietoisuuteen, mutta aikuisten oikeasti tiedetään, että hoitovelka on ollut kapulana rattaissa jo pitkään, koska päättäjät ovat antaneet terveyskeskusten toiminnan rapistua, eivätkä muutenkaan ole kiinnittäneet huomiota terveyserojen kaventamiseen yhtään sen enempää kuin mitä heillä menee aikaa kintaalla viittaamiseen.)

  • Anonyymi

   kupittaan johdolle huonot pisteet potilasturvallisuusasioissa. toivottavasti eivät enää nykyään seuraa sivusta miten potilas pärjää huijarin hoidossa. ikuiseksi arvoitukseksi jää se että tiesikö kupittaatyks-johto mitä teki kun ei puuttunut potilasta haitallisesti lääkinneen ja potilasta manipuloivan kollegansa toimintaan

  • Anonyymi

   Potilaanoikeuslistoissa on valuvika. Kukaan kun ei usko potilaan kertomaa tapahtumien kulusta. Psykiatri ottaa kopion potilaanoikeuslistastasta ja väittää niin toimineen. Se siitä. Potilasta ei usko kukaan.

   • Anonyymi

    Kuule, tuossa olet sataprosenttisen oikeassa, potilasta ei usko kukaan. Mutta ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin. Kiitos joidenkin sairaan hyvien valittajien, valvontaviranomaisetkin nykyään tietävät, että valituksen kohteen antamaan selvitysvastaukseen on viisasta suhtautua kuten vilunkikauppiaiden käsienpesuohjelmaan. Sanot myös, että potilaanoikeuslistoissa on valuvika. Niinhän niissä on siinä mielessä, että potilaslaki ei toimi käytännössä. Valitettavasti _jotkut_ psykiatrit myyvät mitä vaan saadakseen puhtaat kädet, myyvät jopa selkärankansa.

    ---Kun valvontaviranomainen sanoo mediassa, että [annetuissa selvitysvastauksissa] meille on jopa valehdeltu, niin kansalainen kysyy, mistä valvontaviranomaiset osaa varmistaa aina ajoissa, onko annettu selvitysvastaus totta vai ei, ja miten sen ylipäätänsä varmistatte, jos potilaat eivät tiedä oikeuksistaan voidakseen vaatia oikeutta itselleen---


  • Anonyymi

   Tuli eteen ihan uusi tieto. Nyt kuluttajaliittokin on alkanut tekemään työtä potilaiden oikeuksien parantamiseksi.

   Googlaa lisätietoa Kuluttajaliiton sivustolta hakusanoilla
   -> Potilasoikeusneuvonta Kuluttajaliitto
   -> Tiedote: Tietoisuutta potilaan oikeuksista tulee parantaa

   Sivustolla kerrotaan, että Kuluttajaliitto tarjoaa maksutonta neuvontaa
   - potilaiden oikeuksista, ja
   - sosiaalipalvelujen asiakkaiden oikeuksista.

   Neuvontapalvelu on tarkoitettu potilaille/asiakkaille, omaisille ja ammattilaisille. Palvelu aloitti toiminnan 2.3.2020, mutta on nyt kesätauolla.

   Kuluttajaliiton potilasoikeusneuvonnan aloittamisen taustalla on potilaiden yleisesti tuntema tosiasia: Moni potilas ei ole riittävän tietoinen omista oikeuksistaan potilaana ja terveydenhuollon asiakkaana.

   - "Potilaan oikeudet ovat perusoikeuksia, jotka kuuluvat kaikille. Potilaana ihminen on usein heikoimmillaan ja juuri silloin oikeuksien turvaaminen on tärkeimmillään."

   - ”Potilas onkin lähtökohtaisesti haavoittuvassa asemassa ja siksi potilaiden oikeuksiin liittyvät kysymykset ovat tärkeitä ja aina ajankohtaisia”, Kuluttajaliitosta muistutetaan.

   !! Googlaa myös -> Vieraskynä: Mistä potilas saa tietoa oikeuksistaan

   Tässä Kuluttajaliiton Vieraskynä-blogissa on tietoa potilaan oikeuksista. Juttu on kirjoitettu hyvin. Se on helposti ja nopeasti luettavaa.

   Blogin viimeinen lause kertoo, että potilaiden huonot kokemukset ovat kirjoittajan tiedossa.

   [Potilaat ovat tässä ja muissa keskusteluketjuissa kirjoittaneet, miten ovat huomanneet, että potilaan oikeudet ovat pelkkää sanahelinää joillekin terveydenhuollon työntekijöille ja vastuullisille hallintoihmisille. On ollut jopa tilanteita, että potilaille ei ole haluttu kertoa eikä ole kerrottu potilaiden oikeuksiin kuuluvista asioista. Joskus näillä pimityksillä on ollut jopa katastrofaaliset seuraukset potilaiden elämälle.]

   Blogin loppukaneettina on kysymys, johon moni potilas haluaisi kuulla rehellisen vastauksen terveydenhuollon työntekijöiltä ja vastuullisilta hallintoihmisiltä. Että miten on omasta mielestänne, oletteko hoitaneet tehtävänne ja vastuunne, jotta teoria on käytäntöä myös potilaiden oikeuksien suhteen:

   *Näin siis teoriassa - mutta minkälaista on potilaiden tiedonsaanti omista oikeuksistaan käytännössä?*
   (Vieraskynä-blogin kirjoittajan esittämä tärkeä kysymys)

   • Anonyymi

    Kiitos tiedosta, tuo on hyvin tärkeää informaatiota. Että potilaan oikeuksista voi saada tietoa myös Kuluttajaliitosta. Se kertoo siitäkin, että terveyspalvelujen käyttäjät aletaan nähdä entistä enemmän asiakkaina, eikä niinkään potilaina. Käsitteillä on valtava periaatteellinen ero... joka heijastuu myös palvelujen käyttäjän kohtelussa.

    Mielen ongelmissa ei pitäisi koskaan joutua ottamaan potilaan roolia. Psyykkinen kärsimys ei ole sairautta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kiitos tiedosta, tuo on hyvin tärkeää informaatiota. Että potilaan oikeuksista voi saada tietoa myös Kuluttajaliitosta. Se kertoo siitäkin, että terveyspalvelujen käyttäjät aletaan nähdä entistä enemmän asiakkaina, eikä niinkään potilaina. Käsitteillä on valtava periaatteellinen ero... joka heijastuu myös palvelujen käyttäjän kohtelussa.

    Mielen ongelmissa ei pitäisi koskaan joutua ottamaan potilaan roolia. Psyykkinen kärsimys ei ole sairautta.

    Kiitos itsellesikin, pointtisi on tärkeä, psyykkinen kärsimys ei ole sairautta. Olenkin ihmetellyt, miksi kärsimystä aiheuttava elämäntilanne johtaa terveydenhuollossa siihen, että ihminen joutuu ottamaan potilaan roolin.

    Toisaalta. Asiakas on hankala termi terveydenhuoltopalveluissa, jos se sumentaa lääkärin ymmärrystä ammatillisesta ja eettisestä vastuustaan. Ansaintamielessä lääkäri voi jättää kertomatta hoito- ja lääkehaitoista asiakkaalle ja antaa hänelle turhia vaikuttamia hoitoja, koska kokee, ettei ole asiakkaasta samalla tavalla hoitovastuussa kuin potilaasta.

    Kuluttajaliiton uusi maksuton potilasoikeusneuvonta on tarpeellinen. Ehkä Kuluttajaliitto on saanut viranomaisyhteistyönkin kautta tietoa terveydenhuoltopalvelujen sellaisista käytännöistä, jotka ovat vastoin potilaan/asiakkaan etua ja turvallisuutta. Pirstoituneessa terveyspalvelujärjestelmässä tarvitaan laaja-alaista otetta niin palvelujen valvontaan kuin potilaiden/asiakkaiden neuvontaankin.


   • Anonyymi

    Potilaan oikeudet ovat tärkeä juttu mutta lisäksi nykyään viljellään myös sanaa itsemääräämisoikeus.
    Joissain yhteyksissä vedotaan itsemääräämisoikeuteen ja outoa kyllä, joissain tapauksissa se myös ns. kierretään.
    Siihenkään ei näköjään mikään lakiasetus toimi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Potilaan oikeudet ovat tärkeä juttu mutta lisäksi nykyään viljellään myös sanaa itsemääräämisoikeus.
    Joissain yhteyksissä vedotaan itsemääräämisoikeuteen ja outoa kyllä, joissain tapauksissa se myös ns. kierretään.
    Siihenkään ei näköjään mikään lakiasetus toimi.

    Netistä löytyy Ihmisoikeusliiton sivustolta blogikirjoitus, jossa on asiaa itsemääräämisoikeudesta ja potilaan oikeusturvasta
    Blogi löytyy googlaamalla-> Itsemääräämisoikeuslakia tarvitaan selkeyttämään potilaan oikeusturvaa

    Huom! Mikään nykylaki ei salli hoitosuhteessa sellaista yhteisymmärrystä, että terveydenhuollon ammattihenkilö (esim. psykiatri, psykoterapeutti) saisi hoitaa potilasta väärin ja haitallisesti sillä perusteella, että terv.huoll.ammattihenkilö kertoo hoitavansa potilasta yhteisymmärryksessä tämän kanssa. Terv.huoll.ammattihenkilö ei myöskään saa hyväksikäyttää potilasta millään tavoilla (esim. seksuaalisesti, taloudellisesti, henkisesti, fyysisesti) perustelemalla toimintaansa potilaan kanssa yhteisymmärryksessä tapahtuvaksi. Yhteisymmärrykseen vetoaminen ei anna terv.huoll.ammattihenkilölle oikeutta toimia vastoin rikoslakia. Tämä toki normaalisti toimivissa terveyspalveluissa ymmärretään ja hyväksytään.


  • Anonyymi

   Psykoosilääkkeiden uusien käyttäjien määrä kaksinkertaistui 10 vuodessa alle 18-vuotiaiden potilaiden hoidoissa, kertoo tuore tutkimus. Huhhuh!!! Nyt ei kysytä pelkästään potilaan oikeuksien perään, vaan myös että kuka suomalaisessa psykiatriassa vastaa siitä, että lasten oikeudet toteutuvat !

   Tutkimus perustuu Kelan lääkeosto- ja vammaistukirekistereihin 2008-2017.

   • Anonyymi

    Hirveää. Eikö kukaan välitä siitä, että neuroleptit kutistavat aivoja, siis tuhoavat hermosoluja. Ja lapsille vielä....


  • Anonyymi

  Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Joku pahoitti mielensä Afrikantähti pelistä

   Rasismikohu Helsingin yliopistossa – riistoleikkejä ja Afrikan tähti -vitsailua: ”Olen sanaton” Musta vaihto-opiskelija tyrmistyi, kun opiskelijat esi
   Maailman menoa
   601
   9497
  2. Professori tyrmää Marinin hallituksen korona toimet

   https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/6a55281c-4f12-46d6-be17-f9ee97637f12 Professori Martin Scheinin esittää rajua kritiikkiä Suomen koronapäätöksi
   Maailman menoa
   144
   2761
  3. Oho! Sointu Borg juhli rajusti Tallinnassa: Nahkarotsi hävisi, korjaussarja kutsui: "Johan oli vklp"

   No nyt! Sointu Borg on räväkkä nainen, joka ei peittele sanomisiaan, eikä muotojaan. Instagramissa hän kuvailee itseään #röyhkeästirohkea. Tarkkasilmä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   9
   2277
  4. Seksikäs naispari! Sita Salminen innoitti Jukka Haapalaista: "Toteutui monenlaiset päivä- ja yöunet"

   Sita Salminen ja Kia Lehmuskoski vetivät naisparina hitaan, mutta sitäkin sensuellimman valssin Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa. Ja saivat sekä yle
   Kotimaiset julkkisjuorut
   25
   2241
  5. Sofia hehkutti kovaan ääneen lapsen tekoa

   Mutta eipä sekään homma etene. Ehkä parempi niin.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   64
   1021
  6. Piispa Laajasalo paholaisen asialla.

   Koskaan kukaan todellinen Jumalan palvelija ei ole alentunut sanomaan noin tuomitsevia ja syyllistäviä lausuntoja julkisesti ihmisistä, jopa omista se
   Maailman menoa
   339
   867
  7. mies kysymys sulle

   missä haluaisit meidän näkevän?
   Ikävä
   57
   853
  8. Pub marjuskan anniskeluluvat

   hyllylle kunnes vanhan miehen pahoinpitely selvitetää perinpohjaisesti. Nyt ois mikan aika astua julkisuuteen tapahtumien kulun suhteen ettei kaikki p
   Haapavesi
   11
   722
  9. Oon kait mä vähän

   Typerä kun mä jatkan vaan vaikka sä yritit kait hiljaisuudella kertoa ettet edes tykkää?? 🤔😟
   Ikävä
   56
   676
  Aihe