Saksan ja Ranskan rahastolle täystyrmäys Ruotsissa

Anonyymi

Vastuullista journalismia -logo
Sinulla on oikeus muodostaa mielipiteesi luotettavan tiedon pohjalta.

Saksan ja Ranskan rahastolle täystyrmäys Ruotsissa.

HEIKKI JANTUNEN | 25.05.2020 | 12:47- päivitetty 25.05.2020 | 14:22

Ruotsi haluaa Tanskan, Hollannin ja Itävallan kanssa järjestystä Euroopan talousasioihin.

Ruotsissa ei kannateta Saksan ja Ranskan esittämää 500 miljardin euron elvytysrahastoa.

Pääministeri Stefan Löfvenin (s.) mukaan yksimielisiä ollaan siitä, että elvytysrahasto voisi edistää Euroopan talouden kasvua, kertoo Svenska Dagbladet.

Ruotsi, Tanska, Hollanti ja Itävalta eivät kuitenkaan hyväksy Ranskan ja Saksan ehdotusta rahastosta, joka lainaisi jäsenmailta yhteisesti rahaa ja jakaisi sitä sitten koronasta eniten kärsineille maille.

– Rahaston pitää olla väliaikainen, määräaikainen instrumentti, joka antaa lainoja niitä tarvitseville selkein ehdoin, jotka on täytettävä lainojen saamiseksi, Löfven totesi lauantaina uutistoimisto TT:lle.

Hänen mukaansa Ruotsi haluaa yhdessä Tanskan, Hollannin ja Itävallan kanssa järjestystä ja selkeyttä Euroopan talousasioihin. Lisäksi EU:n budjetin koko täytyy pitää kurissa.

Nämä neljä maata esittävät, että EU:n jäsenmaat saisivat ottaa lainaa jo sovitun 540 miljardin euron lisäksi.

Lainat pitäisi Itävallan lauantaina julkaiseman esityksen mukaan suunnata toimiin, jotka eniten tukevat elpymistä, kuten tutkimukseen ja innovaatioihin, terveydenhoidon valmiuden parantamiseen ja vihreän muutosohjelman varmistamiseen.

Saksa ja Ranska esittelivät ehdotustaan elvytysrahastosta viime viikolla. Ehdotus herätti Ruotsin television SVT:n mukaan pohjoismaissa suurta epäilystä.

Valtiovarainministeri Magdalena Anderssonin (s.) mukaan epäilyksiä herätti ennen kaikkea ajatus, jonka mukaan EU lainaa rahaa ja myöntää sitä sitten tukena. Hänen mielestään se olisi EU-budjetin alijäämärahoitusta.

– Meidän mielestämme voidaan olemassaolevia voimavarojamme käyttää tehokkaammalla tavalla. Kun nyt olemme kriisissä, on ehkä asioita, joita meidän ei tarvitse tehdä, Andersson totesi TT:lle viime keskiviikkona.

2

<50

  Vastaukset

  • Toivokaamme, että suomalaiset eivät nyt anna vetää itseään höplästä!

   Mekö, kylmänkolean maan asukkaat joutuisimme maksamaan italialaisten ja espanjalaisten tuhlaukset!

   Ei käy.

   • Mutta hallitus ei uskalla panna vastaan,

    kun ihan ulkomaalaiset määräävät.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Loppu tulee

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/de4f134c-da1b-45ba-88bd-47c1c70283ec Vihdoinkin Umpilla on tajuttu Jämsän heikon sijainnin merkitys bisnekselle. Vi
   Jämsä
   60
   1315
  2. Stefun sisko ja Sofia parhaat ystävät

   Stefun sisko laittanut ig storyyn videon Sofiasta sydämillä. Sofia laittoi ig storyynsa Stefun siskosta videota, Rapumestari ja pusuhymiö. Stefun sisk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   184
   1310