Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Tämä palsta teki minusta ateistin

Anonyymi

Tämä palsta todistaa ettei jumalaa ole olemassa. Mikäli jumala olisi olemassa ja hän olisi yhtään niin fiksu kuin esimerkiksi minä, niin hän olisi antanut selvät teologiset ohjeet mihin uskotaan ja mihin ei uskota. Nyt kaikki kristinuskon suuntaukset on hajaannuksessa ja helluntailaisillakin on hirvittävä määrä erilaisia oppeja ja näkemyksiä. Tuo oppien ristiriita osoittaa, että mikäli jumala olisi olemassa hän olisi ihan helvetin tyhmä. Jopa minä ymmärtäisin kirjoittaa sellaisen kirjan, ettei siihen jäisi spekulaation varaa. Jumala taitaa olla joko melko tyhmä tai sitten häntä ei ole. Minusta tuli ateisti osittain lukemalla tätä palstaa. Viimeisen iskun asialle antoi kun luki uskovien facebook ryhmiä. Pelkkää riitaa ja nimittelyä kuten tälläkin palstalla. Jatkakaa samaan malliin. Teette helvetin hyvää työtä. Tänne eksyvät "totuuden" etsijät kääntyvät jo ovella ja päättävät olla uskomatta

31

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tiedät kai että paholainenkin on kiinnostunut tästä palstasta ja lähettää tänne omia agenttejaan tuhoamaan toisten uskon!

      Hän haluaa tehdä tyhjäksi jokaisen vilpittömän kirjoituksen.

      Miksi muuten ateistit ja entiset uskovaiset olisivat kiinnostuneita tästäkään palstasta!

      Varmaan useimmat kiertelevät mukana keskusteluissa tarkoituksenaan joku muu kuin Raamatun ymmärtäminen ja ihmisten ohjaaminen pelastukseen.
      Toiset taas pyrkivät oikaisemaan vääriä väitteitä.

      Tuskin tämä on tie pelastukseen kenellekään, mutta kenties avaa silmät näkemään omiakin ajatusvirheitä, ja etsimään pysyviä perusteita näkemyksilleen.

      • Anonyymi

        "Tiedät kai että paholainenkin on kiinnostunut tästä palstasta ja lähettää tänne omia agenttejaan tuhoamaan toisten uskon!"

        Jos usko on vakaalla pohjalla, niin ei sitä kukaan toinen voi tuhota. Omakohtainen usko ei ole riippuvainen muiden puheista tai teoista. Jos taas usko perustuu hengellisiin auktoriteetteihin eikä Kristuksen seuraamiseen, niin se on päälle liimattua, ei omakohtaista ja itse pohdittua.

        Sen vuoksi Jeesus opetti, että "uskon rakennus" tulee rakentaa kustannuslaskelmien kanssa Jumalan sanan kalliolle. Silloin se kestää vastoinkäymisetkin, joita kaikille tulee. Kustannuslaskelma tarkoittaa, että päättää uskoa, tuli mitä tuli. Usko ei ole fiiliksiä ja ihmeitä, se on päivittäinen valinta: haluan seurata sinua Herra, vaikka juuri nyt tuntuu pahalta tai ei tunnu miltään.


    • Anonyymi

      Epäilen, että tämä palsta ei edusta koko kristinuskoa. Paljon tehdään myös hyvää työtä lähimmäisten auttamiseksi kristillisten järjestöjen ja kirkonkin osalta.

      Ajattelisin niin, että palstoilla on "huonoin aines" ja ne jotka saa aikaan jotain, on oikeasti kentällä. Jos saa niin sanoa ja voin lukea itseni samaan....mutta niin.

      T. LS

    • Anonyymi

      Jos meitä korkeampi voima on olemassa, se on varmasti on viisas.

      Ihmiset ovat ne tyhmät.

      • Anonyymi

        Meitä korkeampi voima on Donald Trump. Mutta kuitenkin Trump on tyhmä kuin saapas. Siis korkeampi voima on tyhmä, ja muut ihmiset viisaampia.


      • Anonyymi

        Eihän se voi olla mikään "meitä korkeampi voima", vaan jokin fyysinen olento. Ei pelkkä "voima" voi ajetella ja sitten toimia.


    • Anonyymi

      Kumma kun uskovat yrittävät väistää vastuunsa! Uskovat tekevät puheillaan ihimisistä ateisteja

      • Anonyymi

        Kasva aikuiseksi. Jokainen vastaa omista valinnoistaan Jumalansa edessä. Siellä on turha syyllistää muita. Vastuun ottamista kannattaa ryhtyä harjoittelemaan jo täällä ajassa. Se nimittäin parantaa myös elämän laatua.


    • Hieno juttu. Enää muutama miljardi eksynyttä jäljellä! :D

    • Anonyymi

      Täällä on niin tyhmiä juttuja, etten tahdo olla ateisti.

    • Ei täällä kyllä monta uskossa olevaa ole. Sitä ihmettelen että on muutamia uskoviakin jotka tulevat tänne parjaamaan yhdessä pilkkaajien ja ateistien kanssa kanssamatkaajiaan. Kertoisivat mieluummin evankeliumia. Tämä on todella sielunvihollisen temmellyskenttä. Voisi niinkin ajatella että ei kannata tulla heittämään helmiään sikojen eteen ja mutta juuri noiden totuuden etsijien vuoksi seuraan tätä. Jos kommenttisi on totta, niin eipä sille mitään voi, jos syö vihollisen koukun ja päätyy tuohon ja kadotuksen tielle. Vaikutat hyvin katkeroituneelta ja sillä mielellä ei ole mielekästä elää. Ihminen on vapaa valitsemaan Jumalan tahdon tai sitten jumalattomuuden. Jumala ei pakota ketään uskoon! Jos täällä käy lähiaikoina joku jota uskonasiat todella kiinnostaa niin parmepi kääntyä portaaliin www.tuleuskoon.fi ja kuunnella vaikka Radiopatmoksen ohjelmia.

      • Anonyymi

        Aloittaja puhuu synkretismistä vaikkei hän sitä itse huomaakaan. Silti hän vaatii samalla selkeitä nuotteja uskoon. Hän ei ole tajunnut sitä, mitä sinäkään et ole tajunnut, että kirkkokunnat ja lahkot ovat keksineet omat oppinsa, joilla ei ole kovinkaan paljon yhteistä sen uskon kanssa, mihin Jeesus itse uskoi. Jeesuksen uskoma uskonto alkoi muuttua jo melko pian hänen kuolemansa jälkeen. Uskonnon kehittymisen huomaa hyvin kun lukee vanhimpia Uuden testamentin kirjoja (Esim Pavalin aidot omat kirjeet, joira on vain seitsemän kappaletta ja Markuksen evankeliumi) ja vertaa niitä nuorempiin (esim deuteropaavalilaiset kirjat, Johanneksen evankeliumi, Johanneksen ilmestys ja katoliset kirjat).

        Sitten kun täällä kertoo siitä mihin Jeesus usko, leimataan uskosta osattomaksi tajuamatta kuitenkaan sitä, että kirkkokunnat ja kirkkoisät ovat muuttaneet uskontoa vuosisatojen kuluessa niin paljon, ettei Jeesuskaan enää tunnistaisi sitä omakseen. Ei siis ihme, ettei tälläkään palstalla Jeesuksen alkuperäistä uskoa enää kukaan tunnista.

        Aloittaja onkin oikeassa siinä, että kirkkokuntien jäsenet taistelevat henkihieveriin asti omista opinkohdistaan ja niiden oikeutuksesta. Mutta aloittajalle tiedoksi, että se usko, joka Jeesuksella oli ja se uskonto, johon hän uskoi ja kuului, on löydettävissä niille, jotka haluavat sen löytää. Se on niin selkeä ja yksinkertainen, että sen tajuavat lapsetkin eikä siitä tarvitse riidellä. Mutta koska kirkkokunnat ovat sen muyttaneet, pitää osata etsiä ja silloin joutuu tuon synkretismin takia taistelemaan kaikenlaisten oppien saarnaajia vastaan.

        Jeesuksen alkuperäinen usko on löydettävissä mutta jos sen haluaa löytää, on pois-opittava kaikki kirkkokuntien opit, esim kolminaisuusoppi, Jeesuksen kuviteltu jumaluus, Marian neitsyenä synnyttäminen ja paljon muuta. On jätettävä nykyuskontojen perinnäissäännöt ja osattava erottaa Raamatusta usko ja kulttuurilliset ajatukset (kehotukset).

        Jeesus oli paljasjalkainen juutalainen, joten hänen juurensa löytyvät Vanhan testamentin historiasta, juutalaisuuden historiasta, heprealaisuudesta ja heidän kulttuuriensa ymmärtämisestä eli siis Raamatun historialllisesta tutkimuksesta, Pyhän hengen johdolla.

        Ihmisiä, jotka aidosti haluavat uudistua tiedossa Jumalansa tuntemiseksi sanotaan tällä palstalla harhaoppisiksi, joten aloittaja todistaa asiansa todeksi.

        Kunpa te vain näkisitte asian, kuten Jeesus sen näki. Hän ei ollut kristitty eikä tullut perustamaan mitään kirkkokuntia. Hän tuli yhdistämään seuraajansa mutta sen sijaan hänen seuraajansa haluavat erottua ja eriytyä omilla opeillaan. Jos Jeesus tulisi nyt vierailulle teidän kirkkoonne, hänet ajettaisiin rakkautensa tähden pois vääräoppisena. Jeesus ei saarnaisi nykykirkkojen nykyuskoa vaan sitä alkuperäistä uskoa, jossa hän itse eli mutta siitä te ristiinnaulitsisitte hänet. Ei Jeesus sarnannut nykyopinkohtia. Hänellä oli hyvin selkeä ydinajatus: tehkää hyviä tekoja ja uskokaa Jumalaan sekä rakastakaa Jumalaanne ja lähimmäisiänne. Jeesuksen ajatus oli perustaa valtakuntansa tänne elinaikanaan. Siksi se usko, johon meidän pitäisi palata on hänen elinaikansa usko.


    • Radiopatmoksen aamuvieraana 27.5. Joel Hallikainen uusintana klo 17.05 https://youtu.be/dZkH5TsPV20

    • Anonyymi

      Usko taisi olla heikoissa kantimissa? Niin käy kun ei katso Kristukseen, vaan odottaa ihmisiltä "selkeitä ohjeita". Jeesus kuvaili tällaista tilannetta talon rakentamiseen hiekalle, jolloin rankkasade ja tulvat (=elämän vaikeudet) veivät sen mennessään.
      Usko on kasvamista Kristuksen tuntemisessa. Se on aina henkilökohtainen matka, jossa ei kannata vilkuilla sivuille, ja kuunnella kaikenlaisia sivusta huuteluja.

    • Anonyymi

      Voithan selitellä millä vain epäuskoasi.

      Mutta usko ei perustu ihmisten käyttäytymiseen, eikä siihen varsinkaan, että täällä olevat "uskovat", eli oikeasti uskosta osattomat tyrkyttävät harhaoppejaan.

      Lisäksi se on Raamatun tosi-asia, että Raamatun opetusten ei tulekkaan aueta uskosta osattomille !

      Se aukeaa vain Pyhän Hengen avaaman Raamatun Sanan kautta ja avulla.

      Uskosta osattoman kohdalla uskoontulo tapahtuu evankeliumin sanoman uskomisella, jonka uskon syntymisen saa Jumala aikaan ihmisessä.

      Siinä kohtaa ei vielä tarvitse tietää mitään Raamatun opetuksista !

      Uskoontulosta vasta siis alkaa asioiden oppiminen juurikin Pyhän Hengen avaamana.

      Raamatun opetukset eli ns. "tiedon aarteet" on salattuna ja kätkettynä, uskosta osattomilta !

      6 Kuitenkin me puhumme viisautta täydellisten seurassa, mutta emme tämän maailman viisautta emmekä tämän maailman valtiasten, jotka kukistuvat,
      !!!
      7 vaan me puhumme salattua Jumalan viisautta, sitä kätkettyä, jonka Jumala on edeltämäärännyt ennen maailmanaikoja meidän kirkkaudeksemme,
      !!!

      8 sitä, jota ei kukaan tämän maailman valtiaista ole tuntenut-sillä jos he olisivat sen tunteneet, eivät he olisi kirkkauden Herraa ristiinnaulinneet-
      9 vaan, niinkuin kirjoitettu on: "mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mikä ei ole ihmisen sydämeen noussut ja minkä Jumala on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat".
      10 Mutta meille Jumala on sen ilmoittanut Henkensä kautta, sillä Henki tutkii kaikki, Jumalan syvyydetkin.
      11 Sillä kuka ihminen tietää, mitä ihmisessä on, paitsi ihmisen henki, joka hänessä on? Samoin ei myös kukaan tiedä, mitä Jumalassa on, paitsi Jumalan Henki.
      12 Mutta me emme ole saaneet maailman henkeä, vaan sen Hengen, joka on Jumalasta, että tietäisimme, mitä Jumala on meille lahjoittanut;

      !!!
      13 ja siitä me myös puhumme, emme inhimillisen viisauden opettamilla sanoilla, vaan Hengen opettamilla, selittäen hengelliset hengellisesti.
      14 Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti.
      !!!

      • Anonyymi

        itse en ole "ateisti", vaikka helluntailaisuus tuttua onkin.
        Veivät vaan, mitä veivät . . . ja paljonkin . . .

        lapsuuden vilpitön usko, joka jo olikin, ne se kyllä "katoaa" helluntai-opissa !!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        itse en ole "ateisti", vaikka helluntailaisuus tuttua onkin.
        Veivät vaan, mitä veivät . . . ja paljonkin . . .

        lapsuuden vilpitön usko, joka jo olikin, ne se kyllä "katoaa" helluntai-opissa !!!

        "lapsuuden vilpitön usko, joka jo olikin, ne se kyllä "katoaa" helluntai-opissa !!!"

        Jokainen joutuu kasvamaan lapsuuden uskosta aikuisen omakohtaiseen uskoon. Se on luonnollinen kehityskulku, ei tragedia. Lapsellisuudesta kertoo juuri se että, että puhut edelleen jostain mystisestä "helluntaiopista", etkä omakohtaisesta uskosta. "Helluntaioppi" ja raamattu opettavat opetuksen arviointia Jumalan sanan valossa. Jos omasta uskonelämästä ei ota vastuuta, niin jää ikuiseksi kitiseväksi vauvaksi.


      • Anonyymi

        "Uskosta osattoman kohdalla uskoontulo tapahtuu evankeliumin sanoman uskomisella, jonka uskon syntymisen saa Jumala aikaan ihmisessä."

        Tiedätkö ollenkaan kuonka hoopolta tuo kuulostaa?

        Jos joku on uskosta osaton, hän ei kykene uskomaan. Ei evankeliumia eikä muutakaan. Tätä sinä olet saarnannut täällä. Nyt kuitenkin keksit jälleen uusia opetuksiasi.

        Mikset jo vihdoin rupeaisi saarnaamaan Raamatun sanaa sen sijaan, että keksit Raamatun teksteille omia merkityksiäsi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "lapsuuden vilpitön usko, joka jo olikin, ne se kyllä "katoaa" helluntai-opissa !!!"

        Jokainen joutuu kasvamaan lapsuuden uskosta aikuisen omakohtaiseen uskoon. Se on luonnollinen kehityskulku, ei tragedia. Lapsellisuudesta kertoo juuri se että, että puhut edelleen jostain mystisestä "helluntaiopista", etkä omakohtaisesta uskosta. "Helluntaioppi" ja raamattu opettavat opetuksen arviointia Jumalan sanan valossa. Jos omasta uskonelämästä ei ota vastuuta, niin jää ikuiseksi kitiseväksi vauvaksi.

        Mitä vikaa on kitisevissä vauvoissa? Lasten kaltaisten on taivasten valtakunta.

        Monille riittää yksin Jeesus. Täällä pikkutarkat suorittajat koittavat pingottaa omaa uskonnon kaapuaan muiden päälle. Onneksi me emme ole robotteja, joiden olisi pakkoa uskoa kaikki juuri teidän tavallanne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Uskosta osattoman kohdalla uskoontulo tapahtuu evankeliumin sanoman uskomisella, jonka uskon syntymisen saa Jumala aikaan ihmisessä."

        Tiedätkö ollenkaan kuonka hoopolta tuo kuulostaa?

        Jos joku on uskosta osaton, hän ei kykene uskomaan. Ei evankeliumia eikä muutakaan. Tätä sinä olet saarnannut täällä. Nyt kuitenkin keksit jälleen uusia opetuksiasi.

        Mikset jo vihdoin rupeaisi saarnaamaan Raamatun sanaa sen sijaan, että keksit Raamatun teksteille omia merkityksiäsi?

        Lue nyt edes vähän enemmän sitä Raamattuasi !!!

        Mitä tässä esim. sanotaankaan ?

        Joh. 6:44 Ei kukaan voi tulla minun tyköni, ellei Isä, joka on minut lähettänyt, häntä vedä; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä.

        Entäpä tässä:

        Joh. 6:29 Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Se on Jumalan teko, että te uskotte häneen, jonka Jumala on lähettänyt".

        Mutta nyt onkin kysymys siis siitä, että miksi sinä et näitä vielä ole löytänyt ja ymmärtänyt edes noinkaan selvää asiaa ???


    • Anonyymi

      ateisti on lähempänä Jumalan valtakuntaa kuin helluntailainen

      • Anonyymi

        heluntailaisuuden henkivalta on antikrisstuksen voimasta syntynyt lahkoliike


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        heluntailaisuuden henkivalta on antikrisstuksen voimasta syntynyt lahkoliike

        jotakin "outoa", - sisäänpäinkääntymistä, tms. on !

        asiat on: aina: (rivijäsenelle) , nooh, "oletko seurannut "herran tietä. . . ,
        ja kun se umpihuumeidenkäyttäjien keskuudesta tullut tänne , jotka eivät ole osanneet elää EDES maallisten lakien mukaan, ( "varjele") jos joku "viaton" norm. elämää elänyt (jo uskossa) , sellaisen ottavat hampaisiinsa, vaikkapa vain joku evankelista/ tai yksittäinen jäsen, jne. Noh, "sinullahan ei "ikävää" menneisyyttä, ja: et "kuitenkaan uskovaisen perheen lapsi", nih, tyyliin: "mitäs täällä sitten teet, ja KATEUS nousee . . ."

        se on kun "mustavalkoisuus nostaa päätään", siitä ei yleensä hyvää seuraa . ..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        jotakin "outoa", - sisäänpäinkääntymistä, tms. on !

        asiat on: aina: (rivijäsenelle) , nooh, "oletko seurannut "herran tietä. . . ,
        ja kun se umpihuumeidenkäyttäjien keskuudesta tullut tänne , jotka eivät ole osanneet elää EDES maallisten lakien mukaan, ( "varjele") jos joku "viaton" norm. elämää elänyt (jo uskossa) , sellaisen ottavat hampaisiinsa, vaikkapa vain joku evankelista/ tai yksittäinen jäsen, jne. Noh, "sinullahan ei "ikävää" menneisyyttä, ja: et "kuitenkaan uskovaisen perheen lapsi", nih, tyyliin: "mitäs täällä sitten teet, ja KATEUS nousee . . ."

        se on kun "mustavalkoisuus nostaa päätään", siitä ei yleensä hyvää seuraa . ..

        moni pettyy helluntailaisten lahkoon ja menettää mielenterveytensä ja omaisuutensa

        kannattaa lukea uskontojen uhrien ry:n sivuja ja varoa hurmahenkisyyttä ja helluntailaisuuden henkivaltaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        heluntailaisuuden henkivalta on antikrisstuksen voimasta syntynyt lahkoliike

        mistä tuon kuulit vai nöuitkö jotain unta?


    • Anonyymi

      Uskontojen totuudet ovat niin kummallisia, ettei niihin voi millään uskoa.

      • Anonyymi

        Ei pidäkkään uskoa hurmahenkien totuuksiin.

        Kannattaa odottaa sitä kun Jumala ottaa yhteyttä ja antaa oikean uskon ilman mitään vastapalvelusta ihmisen puolelta.


    • Anonyymi

      Vai että muka tämä keskustele helluntailaisuudesta -palsta teki sinusta ateistin. Löperöpuhetta. Sillä eivät suinkaan palstan erilaiset aiheet tee kenestäkään Jeesukseen uskovasta ateistia, vaan Sinä olit jo palstalle tullessasi ateisti, elikä suoraan suomeksi sanottuna, epäuskoinen jumalaton syntinen.

    • Anonyymi

      Tämä palsta ei oo tehnyt minusta mitään, eikä mikään muukaan Suoli 24 palsta. Herkkien ja vaikutuksille alttiiden kannattaa pysyä ihan irrallaan Someen maailmasta, jos jo tällainen Suoli 24 palsta saa ihmisessä aikaan aloittajan kaltaisia muutoksia.

      • Anonyymi

        Sata metriä irti kaikesta ylöspäin niin ei ole niin vaaraa tulla miksikään -tistiksi.

        siellä tulee korkeintaan korkean paikan kammotus huimaus ja putous eli heikosti meni sekin vaihtoehto.


    • Anonyymi

      Näitä kun lukee niin voi tulla mielleen sellainen ajatus että puoli suomea on avohoitopotilaita.

      onneksi tämä foorumi on vain sellainen juusto joka vetää puoleensa niitä joilla on jo valmiina siinä ja siinä pään seutu ja todellisuus on jotain muuta, joko pahempi taiparempi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2087
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1798
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      19
      1677
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1480
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1433
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1348
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1302
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe