Yksinäisyys

Anonyymi

Moikka! Olen 14 vuotias tyttö joka on aivan yksinäinen,mulla ei ole yhtäkään ystävää eikä parasta ystävää.Ei siis ollenkaan ketään. Pienempänä minulla oli hyvä ystävä jonka tunsin päiväkodista asti mutta peruskoulun aikana hän ei enää ollut yhteydessä ja päätti katkaista välit ilman mitään syytä.Koulukiusaamisesta myös olen kärsinyt aivan pienestä asti.Luonteeltani olen ystävällinen,rauhallinen mutta iloinen mutta osaan myös hassutella.Enää en jaksa edes yrittää hankkia ystäviä koska aina olen joutunut pettymään.En tiedä mikä on vikana.

Haluaisin oppia nauttimaan yksinäisyydestä,ja löytää asiasta positiivisen puolen koska joudun kuitenkin oppia elämään sen kanssa kun kavereita ei millään tule.Omistan pahan paniikkihäiriön joten yksinäisyydestä nauttiminen on haastavaa kun ulos on haastava mennä!Mulla on 2 kania ja olen eläinrakas joten he piristävät päiviäni.Tykkään myös piirtää.Tulevaisuudelle ei ole suuntaa jos en edes ulos pysty mennä yksin,mites sitten omille muutto ja kauppareissut ja elämästä nauttiminen työpaikka,opiskelut yms?Olen ammattilaisella käynyt juttelemassa paniikkihäiriöstä mutta apua siitä ei ollut. Mikä neuvoksi? :'(

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hei sinä!

      Yritetään keksiä yhdessä jotain!
      Mietitään mitä eri mahdollisuuksia olisi.

      Oletko selannut läpi kaikki kaupungin/kunnan/kylän harrastusryhmät nuorille?
      Entä saurakunnan toiminnat?

      Voisit myös mennä kirjastoon ja etsiä jonkun kirjan "miten saan ystäviä", on olemassa neuvoja, joita voisi kokeilla.

      Tuon paniikkihäiriön saisi varmaan pois jotenkin. Sitä on monella.
      Milloin se alkoi, jokin syyhän siihen on. Ja jokaiseen asiaan löytyy joku tapa miten taklata.
      Kirjoita vaikka ylös mitä voisi tehdä kun se yllättää.
      Jatka ammattilaisella käyntiä.
      Oletko puhunut vanhempiesi kanssa?

      Voisit myös jutella opettajasi kanssa ja kertoa että tunnet itsesi yksinäiseksi.
      No koulut loppuu pian, mutta heti syksystä.

      Kaikki järjestyy kun itse haluaa kovasti.
      Mee ulos vaikka ensin pikkureissu, ja sitten pitennä vähän.
      Onko jossain nuortenlehdessä vielä kirjepalstoja.

      Ole varovainen netin kanssa, siellä on huiputtajia jotak yrittävät hyväksikäyttää nuoria tyttöjä, elä mee lankaan.
      Vaikutat hyvin järkevältä.

      Kerro miten menee!
      Kaikkea hyvää sinulle!

      • Anonyymi

        Jassåå, minun piti mennä 15 v Kotkaan merimieskouluun. En päässyt alaikäinen, tosin karkasin. Karkumatka kesti n.740 metriä. Sitten lukioon.

        Tiesin jo 10 v.että olen merimies, täällä maissa missä nyt olen,olen vain kärsinyt. Luen nytkin merenkulkua.

        En voi muuta kuin suositella opiskelua. Työ&talous.

        Tv:eräs yössä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jassåå, minun piti mennä 15 v Kotkaan merimieskouluun. En päässyt alaikäinen, tosin karkasin. Karkumatka kesti n.740 metriä. Sitten lukioon.

        Tiesin jo 10 v.että olen merimies, täällä maissa missä nyt olen,olen vain kärsinyt. Luen nytkin merenkulkua.

        En voi muuta kuin suositella opiskelua. Työ&talous.

        Tv:eräs yössä.

        Hyvä ehdotus olisi että rupeisit soittamaan jotain soitinta.

        Itse rupesin soittamaan 14-vuotiaana, ja niinhän minusta tuli muusikko!

        Oletko kiinnostunut jostain erityisestä soittimesta?
        Voin antaa vinkkejä.


    • Anonyymi

      Hei,
      Nykyään on paljon yksinäisiä, niin ihmisiä kuin perheitä . Ennen oli kyläyhteisöjä, missä elämä oli yhteisöllisempää ja mielestäni kaupunkilaistumsen myötä ihmisten elämäntapa on muuttunut yksinäisempään suuntaan ja moni ihminen voi huonosti.

      Sanotaan, että huominen tuo omat murheensa ja siksi kannattaakin keskittyä tähän päivään eikä liikaa murehtia tulevaisuutta, sillä huomisesta emme tiedä ja sinunkin paniikihäiriösi on voinut poistua kun päätät muuttaa pois kotoa ja olet voinut saanut elämääsi hyvän ystävän. Mutta tärkeän kohdan toit esiin, haluat nauttia elämästä tänä päivänä ja näin sitä pitääkin. Meidän kaikkien pitäisi yrittää tehdä tästä hetkestä hyvä, siilä muuhun emme voi vaikuttaa ja tästä sitten saamme voimaa tulevaan.

      Tykkäätkö kasvattaa kukkia tai hyötykasveja? Jos ei siemenestä halua tai voi, niin monia kaupan vihanneksia mm. porkkanaa, salaatteja ja yrttejä voi kotona uudelleen kasvattaa, ihan kerrostalon parvekkeelakin. Niiden kasvua on mukava seurata ja siitä saat itselle ja kaneillesi hyvää ruokaa myös.

      Kuten aikaisempi kirjoittaja mainitsi, seurakunnalla on nuorille toimintaa myös ja kun mainitsit eläimistä tykkääväsi, niin vähän vanhempana, täysi-ikäisenä voi mennä mukaan vaikka eläinsuojelutoimintaa, jos sellainen on paikkakunnallasi . Esim. kotia etsiville kissoille on erittäin tärkeää, että he tottuvat ihmisiin ja siellä kunsitten heidän seuraneitinään on, niin samalla tutustuu muihin vapaaehtoisiin.
      Kannattaa keskittyä siihen mistä tykkää, kuten tuo piirustus mistä mainitsit ja kehittää vaikka sitä taitoa, jos siltä tuntuu. Joissain paikkakunilla voi olla myös piirustuskerhoja ja sieltä löytyä samanhenkisiä ihmisiä.

      Mukavia kesäpäiviä sinulle

    • Anonyymi

      Hei ap, mulla oli myös nuorena, n.16-20 vuotiaana paha paniikkihäiriö, sosiaalistentilanteiden pelko ja näistä johtuen vähän masennustakin. Ajattelin myös, etten koskaan tule pystymään työelämään, kun jo ajatuskin esim. kesätöiden hakemisesta ahdisti aivan suunnattomasti. Hain sitten kuitenkin opiskelemaan, kun tuntui että on pakko. Ja se olikin mun pelastus! Olin hyvä koulussa, ja se antoi itsevarmuutta, kun pärjäsin opinnoissa, vaikka alkuun tietenkin pelotti enkä oikein osannut puhua luokkakavereiden kanssa mitään. Vähitellen pääsin kuitenkin paniikkioireista eroon, ja nyt olen jo vuosikausia ollut työelämässä. Kavereita ei ole nytkään juurikaan, mutta on sentään tuttavia joiden kanssa joskus voi jotain puhua, ja työkavereiden kanssa satunnaisesti käynyt töiden jälkeen lasillisella tms. Eli toivoa on kyllä sinullakin! :) Hyvä, että sulla on iloa tuovia asioita elämässäsi, kuten kanit! Tsemppiä sulle! :)

    • Anonyymi

      Muista myös, ettei näitä aikuisuuden asioita sun kannata vielä yhtään murehtia :) siihen kotoa pois muuttamiseen on vielä aikaa ja tässä ajassa ehtii tapahtua nuoren elämässä paljon, ihan jo henkistä kasvua huomaamatta. Muistan itsekin, että tuntu sun ikäsenä todella hankalalta kuvitella, että ikinä asuisin yksin saati hoitais kaikkia tärkeitä asioita..

      Oisko sun naapurissa jotain sun ikäsiä?.. Alkuun voi vaikka vaan moikata. Olin sun ikäsenä ihastunut yhteen vuotta vanhempaan naapurin poikaan ja kun en uskaltanu jutella niin laitoin lapun sen postiluukusta (jonka tottakai sen pikkuveli luki ensin) 😆 noh, meistähän tuli lopulta pari ja tää rakkaustarina kesti teinimäisesti sen 2 viikkoa. Mutta tarinan opetus oli se, ettei aina kannata pelätä sitä, että näyttäis jotenki tyhmältä tai nolais ittensä 😊 just tälläsistä voi seurata hyviä asioita.. Ja vaikkei seuraiskaan ni hauskoja muistoja silti.

      Mua on itteä jälkikäteen jääny harmittamaan se, etten tutustunu koulussa muutamaan yksinäisempään tyttöön. Ne vaikutti tosi ihanilta, mutta jostain syystä ne omat "piirit" tuntu niin paljon mielenkiintosemmilta. No ne piirit kaikkine pinnallisuuksineen jäi heti koulujen loputtua, kun taas niistä toisista tytöistä olisin voinu saada elinikäsiä ystäviä. Oisko teijän koulussa joku samassa tilanteessa (vaikka vuotta nuorempi tai vanhempi) ?.. Alkuun sitä juttua ei välttämättä tuu niin paljon, mutta kyllä sieltä lopulta niitä yhteisiä puheenaiheita löytyy (ärsyttävät opettajat, ihastukset, harrastukset, koulu, meikit/vaatteet tai ihan vaan elämä yleensä).

    • Anonyymi

      Toton Orphan kappaleessa on aiheeseen liittyvät sanat. Kannattaa kuunneella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1184
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1016
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      50
      701
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      700
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      674
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      660
    8. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      614
    9. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      602
    10. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      35
      585
    Aihe