Markkinoille euron kasvosuojia.

Anonyymi

Ihmettelen vain, että miksi kukaan ei ole kehittänyt suojamaskia, jossa olisi vaihdettavat suodatinlaput.
Luulisi näitten vaihdettavien lappusten tulevan paljon halvemmiksi, kuin koko maskin vaihtaminen vähän väliä.
https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/a928efdb-9238-4dd7-8ea7-df146184edc5

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei varmaankaan tulisi halvemmaksi koska sellaisen hengityssuojan "runko-osan" valmistaminen tulisi hyvin kalliiksi, jotta suoja kokonaisuudessaan toimisi oikein. Nykyinen kirurginen suu-nenäsuoja on bulkkitarvike jota tehdään koneellisesti hyvin suurina määrinä ja sen vuoksi sen hinta on saata alhaiseksi. Tuo "päivän hinta" Suomessa (euron kappaleelta) on selvää ylihintaa. Kaukoidässä missä näitä valmistetaan ja käytetään suurin määrin, hinnat ovat luokkaa 10-15 senttiä kappaleelta, ehkä jopa halvempiakin (ns. kansanmaskit).

      Jos haluaisi parhaiten suojaavan ja vaihdettavilla suodattimilla olevan maskin, voi ostaa virallisen kasvosuojan johon saa erilaisia suodatinosia, jotka ovat jopa tehokkaampia kuin esimerkiksi ffp3 hengityssuoja. Nuo kasvosuojat suojaavat vain käyttäjäänsä suodattamalla sisäänhengitysilmaa, uloshengitys tapahtuu täysin avoimesti venttiilin kautta, kuten kertakäyttöisissä venttiilillä varustetulla hengityssuojallakin.

      • Anonyymi

        Jos Suomessakin saataisiin maskien hinnat tuolle kansainväliselle- / globaalille 10 sentin tasolle, niin sitten pitäisin vaihtosudatin maskin kehittämistä kustannuksiltaan haasteellisena.
        En tarkoittanut, että tämä kehitettävän maskin runko-osa olisi sellainen painava kuminen versio. Näitähän on jo olemassa likaisia töitä tekeville.
        Vaan voitaisiin kehittää semmoinen kevytversio esim. paperi- / osittain muovirakenteinenkin runko-osa. Tätä runko-osaa ei tarvitsisi sitten vaihtaa vaikkapa useaan kertaan päivässä.
        Runko-osa täytyisi olla myöskin riittävän halpa hintainen.
        Automaattiset suodatin lappujen leikkurikoneet kyllä leikkaavat suodatinmateriaalista vahtolappusia niin nopeasti, että niille ei jäisi muuta, kuin se suodatin materiaalin hinta.


    • Anonyymi

      "Mielenkiintoinen" artikkeli. Apteekkialan edustaja ihmettelee K-ketjun uutisointia ja tarttuu uutisen puutteisiin. Sitten molemmat unohtavat hartaasti ne tarvittavat ohjeet, kun K-ketjun edustaja tarttuu yhteen apteekkipuolen sanaan 'kangasmaski'. Sen jälkeen alkaa kova väheksyntä ja oman tuotteen mainostaminen. Tästä kaikesta on kuluttajalle vain suurta haittaa.

    • Anonyymi

      Mikä järki on kaikkien pukeutua maskeihin kun tartuntamäärät ovat näin alhaiset? Maski ei anna todistettua suojaa ja 5 500 000 ihmistä kulkee ne päällä joka päivä vaikka tartuntamäärät minimissä?

      Ei ymmärrä?

      Useilla paikkakunnilla ei viikkoihin yhtään tartuntaa kuten täällä meillä. Miksi me hikoilisimme märät liinat kasvoilla ja vetäisimme happea kiivaammin jossain kaupassa?

      Ja miksi vaikka tartuntamäärät laskeneet ilman maskejakin hyvin?

      Nuo maskit ovat olleet käytössä tietyissä maissa jo kauan. Ei ne nyt ole niitä tauteja suojanneet. Enemmän se on tapa eristäytyä ulkopuolisista ihmisistä koska se on "henkinen suoja" tyyppiä "älä häiritse".

      Ainakaan minä en halua maailmaa jossa koko ajan kuljetaan maski kasvoilla peläten sitä ja tätä, sillä joka vuosi niitä flunssia vaan tulee, mutta ei todellakan kaikille vaan pienelle osalle väestöä.

      • Anonyymi

        Vastaavia "naamasuojia" on käytetty kaukoidän maissa jo vuosia koska siellä on suurissa kaupungeissa todella likainen ilma. Ei sielläkään suojia käytetä maaseudulla tai kylissä.

        Kyllähän Suomessakin on käytetty jopa noita tehokkaimpia hengityssuojia rakennuksilla likaisissa ja pölyisissä töissä. Nyt noita "raksasuojaimia" myydään vauhkolle kansalle moninkertaisella hinnalla ja porukka kulkee kuonokoppa naamalla - turhaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vastaavia "naamasuojia" on käytetty kaukoidän maissa jo vuosia koska siellä on suurissa kaupungeissa todella likainen ilma. Ei sielläkään suojia käytetä maaseudulla tai kylissä.

        Kyllähän Suomessakin on käytetty jopa noita tehokkaimpia hengityssuojia rakennuksilla likaisissa ja pölyisissä töissä. Nyt noita "raksasuojaimia" myydään vauhkolle kansalle moninkertaisella hinnalla ja porukka kulkee kuonokoppa naamalla - turhaan.

        Virukisilta tuskin suojaavat, nimittäin kun otat pois, kätesi tai hiahasi on kuitenkin mahdollisesti kontaminoitunut eli altistunut virukselle. Onhan niitä toki myynnissä, mutta hinta n noin 100 euroa 100 kpl. Joku on keksinyt bisneksen.


    • Anonyymi

      Olen miettinyt tuota maskiasiaa ja tullut tulokseen että jos käyttö tulisi pakolliseksi niin silloin niitä pitäisi saada ilmaiseksi.
      Kun ajattelee köyhimpiä ihmisiä, esim. pienituloiset eläkeläiset, niin millä he voisivat ostaa maskeja kun joutuvat nyt jo miettimään ostavatko ruokaa vai lääkkeitä.

      Eikä nyt tarvitse ajatella että voivathan he pysyä kotonaan. Se ei mene niin, ihmisten täytyy joka tapauksessa hoitaa asioitaan ja liikkua ainakin jonkin verran.

      En itsekään ostaisi maskeja euron kappalehintaan vaikka en älyttömän köyhä olekaan.
      On tärkeämpiäkin juttuja joihin haluan rahani laittaa.

      • Anonyymi

        K-kauppaketju on kehittänyt näistä euron "kansanmaskeita" uuden rahankeräyskeinon. Nyt niitä mainostetaan kovin että saataisiin varastoon hankitut suuret määrät myytyä äkkiä pois ennen kuin asiakkaat huomaa jujun.


    • Anonyymi

      Muutama kuukausi sitten kirurgimaskeja myytiin 8€/50kpl ja siinäkin on mukana monen portaan katteet. Eli ei tekeminen kallista ole kun hommaa koneet.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      223
      3460
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2181
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      80
      1630
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe