Hävittäjistä

Anonyymi

Jokainen ajatteleva suomalainen ymmärtänee, että varustaudumme Venäjää vastaan. Suomi on ostamassa 64 hävittäjää. Kaiketi jokainen ajatteleva ihminen ymmärtää, etteivät ne koneet mahdu edes ilmaan, jos niitä vastaan aletaan sotimaan.

Ne koneet ostetaan jenkeiltä ja yritetään taas hivuttautua lähemmäksi natoa. Nato ei toisi Suomelle turvaa vain kustannuksia. 64 hävittäjää ja naapurilla on tuhansia.

Maasta ammuttavat ohjukset olisivat paljon halvempi ja toimivampi ratkkaisu.

Toki hävittäjäkauppoja lobbaavat haglund, wallin ja kenraalikunta eivät tällöin rikastuisi. Suomenruottalaiset ja rkp hyvin edustettuina.

20

61

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kanerva on hauska.

    • Anonyymi

      "Nato ei toisi Suomelle turvaa vain kustannuksia."

      NATO:n mukanaan tuomat kustannukset tiedetään ja eivät ne mitään vuorenkorkuisia setelikasoja edusta. Toiseksi, sanohan kuinka monen NATO-jäsenmaan kimppuun Venäjä on hyökännyt milloinkaan?

      NATO-jäsenyyden mukana saisimme muutamia valtti-kuvakortteja pelaavaan käteen. Ensimmäinen olisi pääsy järjestön tiedustelutietoon ja tilannekuvaan. Ilman ennakkovaroituksia peli on jo pitkälti ennalta menetetty.

      Kuten tiedät, Suomella ei ole AWACs-koneita joten reaaliaikainen laaja ilmatilannekuva puuttuu. NATO-jäsenyyden myötä tilanne muuttuisi tämän asian osalta kirjaimellisesti, kuin napin painalluksella.

      Toinen on materiaaliyhteistyö ja sen myötä tarvittaessa saatavat täydennykset. Kyllä, niistä pitää maksaa käypä hinta silloin, kun tarvitaan. Ilman jäsenyyttä niitä täydennyksiä ei tipu, vaikka mitä maksaisi.

      Kun naapurina on tälläkin sekunnilla hyökkäys- ja valloitussotaa käyvä maa, joka piut paut välittää kansainvälisistä sopimuksista ja on taistelukentällä täydellisen arvaamaton, silloin on lapsen uskoa ajatella Suomen pärjäävän mitenkään yksin. EU:lla ei turvatakuita ole antaa.

      En usko yhdenkään NATO-pataljoonan kiirehtivän tänne ja ei se ole tarkoituskaan. Jokainen NATO-jäsenmaa on velvoitettu hoitamaan oma puolustuksensa riittävällä tehokkuudella ja siinä edellä mainitut asiat ovat kiistattoman tärkeät.

      Päin vastoin tulisi kalliiksi, kun halutaan uskottava puolustus suurvaltaa vastaan, niin se vasta kalliiksi tulisi järjestää se ihan yksinään.

    • Anonyymi

      Ovatko ne 60 hornettia vieneet Suome ntoon? Eivät. Tuomiojan ansiosta niihin ei saatu edes aseita lisää välillä. Mutta jokainen niistä kantaa 8 ilmasta-ilmaan -ohjusta. Ei nykyisin käydä koiratappeluita kone konetta vastaan, vaan ammutaan ohjuksia horisontin takaa. Mitähän veli itänaapurin johdolle tapahtuisi, jos se antaisi käskyn hyökätä Suomeen ja tunnin päästä 200 migiä ja sukhoita olisi tuhottu? Se valtionjohto saattaisi ehtiä pakoon omiaan, hyvällä tuurilla.

      • Anonyymi

        Täydennän vielä, että joku Kiina voisi menettää nykyaikana 200 konetta ja johto selvitä. Ehkä. Mutta Venäjän johto ei ota sellaista riskiä.


      • Anonyymi

        "Mitähän veli itänaapurin johdolle tapahtuisi, jos se antaisi käskyn hyökätä Suomeen ja tunnin päästä 200 migiä ja sukhoita olisi tuhottu?"

        Juuri tuossa maalailemassasi skenaariossa F-35 on se tuntematon valttikortti, jota vastaan ei kannata lähteä bluffaamaan tai yrittämään. Pudotusmäärien ei tarvitse olla edes kymmentä (1:10 suhteella) osaa edellisen kirjoittajan lukemista, kun kyseessä olisi Suurelle ja Mahtavalle niin täydellinen kasvojen menetys, ettei sitä vuosikymmenessä kurottaisi kiinni. Sitä riskiä ei ihan hevillä punatähtipilottien ylin johto ota.

        "Mutta Venäjän johto ei ota sellaista riskiä."

        Jostain syystä tästä olen samaa mieltä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Mitähän veli itänaapurin johdolle tapahtuisi, jos se antaisi käskyn hyökätä Suomeen ja tunnin päästä 200 migiä ja sukhoita olisi tuhottu?"

        Juuri tuossa maalailemassasi skenaariossa F-35 on se tuntematon valttikortti, jota vastaan ei kannata lähteä bluffaamaan tai yrittämään. Pudotusmäärien ei tarvitse olla edes kymmentä (1:10 suhteella) osaa edellisen kirjoittajan lukemista, kun kyseessä olisi Suurelle ja Mahtavalle niin täydellinen kasvojen menetys, ettei sitä vuosikymmenessä kurottaisi kiinni. Sitä riskiä ei ihan hevillä punatähtipilottien ylin johto ota.

        "Mutta Venäjän johto ei ota sellaista riskiä."

        Jostain syystä tästä olen samaa mieltä!

        Ensimmäiseksi tuhotaan HUOLTO ja sen perään naapuri sitten miehittää - ja USA/NATO ei ota kontolleen sitä, että sota laajenee USA'n maaperälle.


    • Anonyymi

      Tunnistustehtävät tehdään niin että ammutaan ensin ohjus kohti ja tunnistetaan kone sitten maahan pudonneista romuista!

    • Anonyymi

      NATO OTAN on mennyttä aikaa. Samoin varsovan liiton paska.
      Malli 1965 itäsaksan vientimalli on samoin käytöstä täysin poistunut.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Valmiin hävittäjätukikohdan muuttamisen F-35-käyttöön maksavan neljän maan kokemusten perusteella 500–600 miljoonaa dollaria.
      Tästä syystä monet F-35-maat keskittävät koneensa vain yhteen tukikohtaan. Norjassa se on Ørland, Italiassa Amendola, Britanniassa Marham.
      Kustannuksia nostavat edistykselliset it-laitteet ja satelliittiyhteydet Yhdysvaltoihin. Ne korostavat samalla F-35:n täydellistä riippuvuutta koneen rakentajamaasta.

      Tällaisilla kustannuksilla Suomessa jouduttaisiin luopumaan toisesta päätukikohdasta. Sekä Siilinjärven Rissalan että Rovaniemen varustaminen F-35-tasoon tulisi liian kalliiksi.

      EDUSKUNNAN puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok) muistuttaa kaikkein tiukimmasta HX-hankkeen kritiikistä, jonka mukaan uudet hävittäjät ovat oikeassa sodassa hyödyttömiä, koska Venäjä ampuu ohjuksin tai muin katalin keinoin niiden tarvitsemat tukikohdat ja kiitotiet soraläjiksi.

      Ilmavoimien vastaus tähän on hajauttaminen. Kriisin uhatessa koneet siirretään kahdesta pysyvästä päätukikohdasta muille kentille ja maantietukikohtiin.

      lmavoimien esikuntapäällikkö, prikaatikenraali Juha-Pekka Keränen ei kerro maantietukikohtien lukumäärää. Niiden pituus on keskimäärin kaksi kilometriä ja leveys 25-40 metriä. Mitoitukset ovat MiG- ja Draken-aikojen peruja ja riittävät hyvin nykyisillekin koneille.

      Kaksi kilometriä ei kuitenkaan riitä F-35:lle. Se tarvitsee 8 000 jalan eli lähes 2,7 kilometrin kiitotien.

      Francis Tusa kertoo Yhdysvaltain merijalkaväen F-35-jotoksesta tilapäistukikohtaan. Henkilöstön, maakaluston ja varaosien kuljettamiseen tarvittiin lähes 20 isoa C-130 Hercules-kuljetuskonetta. Yhden F-35-laivueen peruslogistiikka painaa 650 tonnia.

      Ruotsissa maantietukikohdista toimiminen sen sijaan on arkipäivää. Tusa kertoo katselleensa sivusta, kun 12-henkinen miehistö vaihtoi Gripenin moottorin ja aseisti koneen uudelleen tunnissa tien poskessa.

      https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/suomi-varautuu-satojen-miljoonien-eurojen-rakennustoihin-uusien-havittajien-tullessa-rahan-kayttokohteet-hamaran-peitossa/?shared=1155385-44e84392-500

    • Anonyymi

      Lopettakaa höpinät hävittäjistä. Laukkuralliin tarvitaan Saksalainen työjuhta VW Transporter jolla laukut liikkuu rivakasti.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Pitäisikö isoja lennokkeja/droneja hankkia muutama sata?.

    • Anonyymi

      Kaupoissa on varmasti myös kyse kaupallisesta yhteistyöstä ja kenties muustakin, eikä pelkästään niistä koneista.

    • Anonyymi

      Mistä Venäjän höyrykoneilla toimiviin hävittäjiin riittää iiltä?

      • Anonyymi

        Ei siinä niin sanottu, vaan siinä todettiin kohtuuhintaiseksi tarkoitetun uusimmilla ominaisuuksilla varustetun hävittäjän kuten F-35 hinnan nousevan korkeaksi, ja vaikka kalliin F-35:n rinnalle alettaisiin suunnitella täysin uutta kohtuuhintaista parhailla ominaisuuksilla varustettua hävittäjää nousisi senkin hinta korkeaksi.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Venäjän ulkoministeri Lavrov lausui juuri hiljattain: "Jos jaluat rauhaa, vamistaudu sotaan". Ja sitten Venäjän hallinto esittää tyhmän kysymyksen: "Ketä vastaan Suomi varustautuu?".

      • Anonyymi

        Ei jaluat, vaan haluat. Lavrov sanoi "jos haluat rauhaa - valmistaudu sotaan. Ja sitten kysytään miksi varustaudutaan. Eihän tuollaiseen tarvitse edes vaivautua vastaamaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1465
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1092
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe