Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kolme yleistä harhaluuloa autohuolloista tiesitkö nämä

Anonyymi

Harhaluulo 3: Huollossa on käytettävä automerkin omia varaosia
https://www.iltalehti.fi/autouutiset/a/d5cb130b-6fd4-4a2f-9701-eb8e06ffd578

Missään ei vaan niitä laatueroja ole kerrottu, testattu jne. Varaosilla on silti kaikilla sama takuu, on se sitten 50 euron osa tai 500 euron osa. Huolloissa voi säästää todella suuria rahoja monesti. Joutuu vaan itse näkemään vaivaa, voi joutua itse hankkia ne osat kun korjaamot tila avaan jostain tukusta osiaan. Toinen asia mihin kannattaa kiinnittää huomiota joskus ainakin on se että x huoltokohteella saattaa olla jokin ohjeaika paljonko sen korjaamiseen menee aikaa. Todellisuudessa korjaus pitäisi mennä paljon nopeammin. Jos vaikka aatellaan laakerinvaihtoa ja ohjeaika sille on jopa 3h niin kuka vääntää laakerin kanssa ihan oikeasti todellakin 3h. Eri asia onkin jos työvaiheessa tulee ongelmia osien irti saamisessa mutta tätähän ei kerrota, työ voi mennä tunnissa ja sitten laskutetaan 3h verran työtunteja. Kyllä näissä kusetetaan, onkin ikävää kun voi olla vaikea itse tietää paljonko siinä hommassa oikeasti menee aikaa, kilpailutus auttaa toisinaan tähän että aivan pilvissä huitelevat tarjoukset ei päivänvaloa tule näkemään. Omakohtaisestikin juuri laakerinvaihdosta on viimeksi kokemuksia missä korkein tarjous taisi olli jo aika liki tonnin, kullattu laakeri timanttikoristein ja ohjetyöaika päälle morjens.. Homma on hoidettu reilulla 200 eurolla.

Vinkki korjaamon valintaan, pieni taka-askel siinä kohtaan ja varautuminen jos auton korjaamista tarjoaa ihan joku autopesula että mitä heppoja siellä oikein vääntää ja mitä. Innokkuutta voi olla enemmän kuin osaamista, jos ei pizza luonnistu niin voihan sitä korjailla autoja vaikka tyyliset paikat. Tuntiveloituksissa ei ole monesti isoja heittoja, puskaradioistakin monesti saa tietoa hyvistä paikoista, paikkakunnalla on varmaan useampikin elämäntyökseen autojen korjaamisen ottaneita pienkorjaamoita jotka monesti välittää vähän enemmän asiakkaasta kuin joku isompi korjaamo eikä toiminta ole niin jäykkää.

2

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Paljon Pärnänen on käyttänyt vaivaa ja keksinyt valheita ja keksittyjä ongelmia omaksi edukseen.
      Nuo korjauksen ohjeajat on hyviä siksi että ne on oikeasti aikoja joissa homma tehdään kun osaava ja koulutettu asentaja sen tekee, eikä asiakas joudu maksamaan lisää jos homma ei luonnistunutkaan siinä ajassa. Merkkiosat on aina sopivia ja laadukkaita, Pärnäsen osista et voi olla koskaan varma mitä tällä kertaa on asennettu.
      Takuu ja goodwill toimii jos auto on huollettu merkkiliikkeessä, mutta ei aina Pärnäsen jäljiltä. Merkkiliike tekee aina päivitykset joita tehdas lähettää joskus jopa vanhempiinkin autoihin. Merkkiliike antaa aina takuun työlleen ja osille. Merkkiliikkeestä saa usein liikkumisturvan jos auto jättää jostain syystä tienpäälle, jopa vanhempiinkin autoihin joillain merkeillä. Toki Pärnänen on joskus halvempi, mutta usein se säästö tulee maksuun jossain vaiheessa ja korkojen kanssa.
      PS. molempia tyylejä olen käyttänyt pitkän kokemukseni aikana ja nykyää käytän merkkiliikkeen huoltoa, tosin en aja yli 5-6 vuotta vanhoilla autoilla.

    • Anonyymi

      Itse jos tilaisin huoltoa ei-merkkihuoltoon, niin sanoisin, että osat on oltava alkuperäisiä merkkiosia tai vastaavia, ei mitään dorman-paskaa tai bwd:tä (Broken When Delivered)...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2358
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2133
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      80
      1764
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1567
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1556
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1495
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1459
    8. 54
      1325
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      83
      1284
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe