Rasismi kristinuskossa ja islamissa?

Anonyymi

Kummassa uskonnossa ilmenee enempi rasismia?

12

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kun maa pakenee alta, eikä ole kaijesta mihin tartua
      - näin uskomuksista totuus näyttäytyy

      Uskonnot on sanojen helinää,
      - mutta totuuden henki on aina valitseva iankaikkisuutta

    • Anonyymi

      Vai meinataan jotain pylväille puhumalla saavuttaa
      - vaikka syntyminen ain tapahtuu mitään puhumatta

    • Anonyymi

      Islamissa syrjitään huomattavasti enemmän kuin kristinuskossa, esim. vääräuskoisille ja naisille on eri säännöt, rotusyrjintä jäänee toissijaiseksi, koska syrjintä nyt ylipäätään on hyväksyttyä islamissa. En tunne käytäntöä islamilaisissa valtioissa, mutta uskoisin, että sitä esiintyy kyllä.

      Reformoitu nykyajan kristinusko ei lähde siitä, että toinen rotu olisi arvokkaampi kuin toinen, mutta mielestäni myös nykyajan kristinusko syrjii naisia. Islamissa syrjintä on kuitenkin huomattavasti räikeämpää.

      • Anonyymi

        Raamatussa sanotaan: "Vaimon tulee olla miehelle alamainen." Naisen alistamista? Täytyy huomioida tilanne, jossa se ohje annettiin. Seurakunta kasvoi, oli vastustusta ja vainon uhka. Ympäröivää yhteiskuntajärjestystä ei haluttu tarpeettomasti ärsyttää ja kerjätä ongelmia. Niinpä kristityn vaimon piti ei-uskovalle aviomiehelleen olla edelleen alamainen, kuten kristityt orjat olivat yhä alamaisia omistajilleen. Jos taas mies kääntyi kristityksi, piti hänen omaksua uusi näkemys vaimostaan. Vaimo oli "yhtäläillä armon ja elämän perillinen", hänelle piti osoittaa kunnioitusta ja muistaa, että hän on "heikompi astia". (Heikompi ei tarkoita huonommuutta vaan sitä, että nainen on rakenteeltaan hauraampi. Hauraus ei tee naisesta huonompaa, sillä astiakin voi olla helposti särkyvää posliinia, mutta sellainen on rahallisesti arvokas. Esim. muovinen tai puinen kippa ei säry helposti, mutta huolimatta paremmasta kestävyydestään, niitä ei pidetä posliinisen tai vaikka lasisen astian arvoisena.) Vaimoa piti rakastaa kuin omaa ruumistaan ja jopa enemmänkin, sillä aviomiestä kehotettiin rakastamaan vaimoa kuin "Kristus seurakuntaa" eli uhrautuvaisesti. Samoin kristityksi kääntyvän orjan omistajankin piti ainoastaan kohdella orjaa hyvin ja muistaa, että heilläkin on taivaassa Isäntä, joka ei tee eroa ihmisten välillä. Heitä ei vaadittu vapauttamaan orjia. Vielä sanotaan suoraan, että on yhdentekevää onko ihminen orja vai vapaa, mies vai nainen, juutalainen vai kreikkalainen (ympärileikkaamaton), sillä Kristuksessa he kaikki ovat yksi. He ovat saman ruumiin, seurakunnan, jäseniä. Eli Raamatun naisvastaiset kohdat kertovat vain vallitseviin yhteiskunnallisiin normeihin sopeutumisesta. Seurakunnan sisällä kuitenkin isäntä ja orja olivat samanarvoisia, veljiä keskenään, naiset taas olivat kuin sisaria miehille. Epäilemättä jotkut tulkitsevat Raamattua liian kirjaimellisesti, joka taitamattomuuttaan tai sovinistisuuttaan. Voi olla kristillisiä yhteisöjä, joilla on naisia sortavia käytäntöjä tai kristittyjä yksilöitä, jotka toimivat naisia syrjivästi. Itse kristillinen usko ei kuitenkaan ole naisvastainen: naista alistava tai syrjivä. Tosi kristillisyys ei ole koskaan ollut, eikä koskaan ole, naisia väheksyvää!

        Minä iloitsen siitä, että ympäröivä yhteiskunta syyttää kristinuskoa naisvastaiseksi. Koska se osoittaa, että menneinä vuosisatoina kristinuskon onnistui muuttamaan ympäröivän maailman asenteita naisiin paremmiksi. Nyt yhteiskunta puolustaa naisia kirkkoa vastaan ollen kristillisempi kuin kirkko itse! Todella hienoa! Mitä taas tulee kristittyihin miehiin, jotka ehkä miettivät: Onko syytöksissä perää ja tahtooko Jumala siis syrjivän naisia? Heille sanon, että Jumala ei tahdo naisia kohdeltavan huonosti. Jokaisen kristityn miehen tulisi omassa kristillisessä yhteisössään taistella siellä esiintyviä naisia syrjiviä Raamatun tulkintoja ja naisvastaisia asenteita vastaan. Naisvastaiset asenteet ovat mielestäni niitä kasveja, joista Jeesus sanoisi, että ne eivät ole hänen taivaallisen Isänsä istuttamia ja ne tulee repiä juurineen pois. Eli sovinistisiä kristittyjä miehiä tulisi neuvoa asiassa, tarvittaessa nuhdellakin. Kristittyjä naisia taas tulisi kannustaa ottamaan tehtäviä seurakunnassa, sillä heillä on paljon annettavaa Kristuksen kirkon rakennukseksi. Tosin heitä tulee varoittaa, että seurakunnan vastuuhenkilöt joutuvat todennäköisemmin ja enemmän maailman taholta tulevan pilkan, syrjinnän ja vainon kohteeksi.


    • Anonyymi

      Melkein kaikki uskonnot ovat pahasta. Uskontojen nimessä on kautta aikain tehty suuria julmuuksia ja käyty verisiä sotia.

      • Anonyymi

        Tämä on täysin totta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä on täysin totta!

        Entäpä nykyaikana, kumpi uskonto on. Rasistisempi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entäpä nykyaikana, kumpi uskonto on. Rasistisempi?

        Rasismi riippuu enemmän etnisyydestä kuin uskonnosta. Ihonväreissä on molempia uskontoja edustettuna, mutta syrjintä riippuu muista seikoista. Kristinusko ei oppien mukaan sitä sallisi, islamin piirissä enemmän.


    • Anonyymi

      Kaikki uskonnot syrjivät ajattelevaa ihmistä.

    • Anonyymi

      Musliminainen ei saa seurustella tai mennä avioon ei-muslimin kanssa. Siinä yksi esimerkki islamin rasistisuudesta.

      • Anonyymi

        No miten se sitte eroaa kotimaisesta leslamista ja hellamista mitenkään.


      • Anonyymi

        Siten että sääntö koskee koko islamilaista maailmaa mutta kristinuskosxa vain muutamia lahkoja.
        Tataarit ovat poikkeus, hehän ovat suvaitsevaisia muslimeja.


    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1957
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1506
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      27
      1423
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe