Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

totuuden ja valheen suhde

Mediaviestintä.
Kansalainen kirjoittaa: Kesäkuussa 2020 Moskovassa Suomen kommunistit valehtelevat kaupungin koronavirustartunnoista.
Myöhemmin toinen kansalainen vastaa aloitukseen: Suomalaiset kommunistit syrjäyttivät Viron hallituksen vuonna 1940.

Suomen kommunistit lausuvat virallisessa kannanotossa naisen fyysisen koskemattomuuden puolesta.
Erään puolueen "totuusexpertti" kirjoittaa: Raiskauksia tulee sen tähden paljon, koska suomalainen nainen ei antaudu intiimisti puutteessa olevalle miehelle.

Media tai some. Arvio: Valheviestintä on lisääntynyt huimasti viime vuosina Suomessa ja maailmalla.

57

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Useissa tärkeissä ihmiselämään liittyvissä asioissa vihapuhe on lisääntynyt kymmenessä vuodessa reippaasti. Totuutta esittävää kohtaan saatetaan ryöpyttää massamitassa törkyä ja sitä nimitetään maalittamiseksi.
      Somessa on tuhansia tarkoituksellisia valhemedioita, joissa valheita levitetään juttujen siteenä olevan totuuden ripauksen kera.
      Valikoiva journalismi on tullut muotiin. Keskitytään johonkin aiheeseen ja jota toistetaan asiayhteydessä missä tahansa.

      Uskoisin, että somen/median totuuskriisi on todellinen.

    • Anonyymi

      Tuo kuvaa kyllä hyvin Suomen Kommunistista "puoluetta".

      Totuuden ja valheen suhteesta voisin vielä lisätä, että kommunisteille, etenkin Suomen Kommunistiselle "puolueelle" on totuutta selvästi tärkeämpää on oman aatteen levittäminen. Sitä voidaan hyvin tehdä totuuden kustannuksella.

    • Anonyymi

      Ja kuten Partacuksen aloituksesta näemme, niin hän valehtelee siinäkin.

      Katellaanpa asiaa.

      Partacus:

      "Myöhemmin toinen kansalainen vastaa aloitukseen: Suomalaiset kommunistit syrjäyttivät Viron hallituksen vuonna 1940."

      Ja oma kommenttini ketjussa Miksi kommunistit valehtelevat aina ???, johon hän viitannee.

      23.6.2020
      Anonyymi
      Tänään 16:15:

      "Suomalaiset kommunismidiktatuurin puuhastelijat ovat toistaneet Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin ja myöhemmin myös Putinin Venäjän valehtelua siitä, että Viro ja muut Baltian maat olisivat liittyneet Neuvostoliiton kommunismidiktatuuriin vapaaehtoisesti."

      Ei siinä kauaa tarvinnut valistuneen lukijan keskusteluja penkoa kun tuokin asia selvisi.

    • Anonyymi

      Tampereen valtuusto päätti pari vuotta sitten, että kaupungin tiloja ei vuokrata rasistisille järjestöille.
      https://yle.fi/uutiset/3-11411850

      Jotain myönteistäkin löytyy. Yhteiskunta antaa vastaiskua valheille.

    • Anonyymi

      https://yle.fi/uutiset/3-11411736
      Yhdysvalloissa etenee Suomen Silakkiliikettä vastaava demokraattinen liike Tik Tok somessa. Trumpilainen medisvääristely saa vastavoiman.

    • Silakkaliike kesti koronamyllytyksen. Se toimii epäpoliittisena sivistysliikkeenä sekä valhemediaa vastaan.

      "Silakkaliike kehottaa kaikkia medioita kiinnittämään erityistä huomiota Jukka Hankamäen ja Suomen Perustan julkaisuun Totuus kiihottaa (2020) sekä Perussuomalaisten toimintaan julkaisun ympärillä. Julkaisu rikkoo suurella todennäköisyydellä OKM:n kriteerejä toiminta-avustuksien myöntämiselle. Julkaisussa esitetään perustuslaillisesti ja rikosoikeudellisesti erittäin arveluttavaa sisältöä. Se on lukuisilla eri tavoilla hyvän tutkimustavan vastainen ja harhaanjohtava. Julkaisutilaisuudessa kirjoittaja hyökkää räikeästi tiedeyhteisöä ja toimittajakuntaa kohtaan. Julkaisu vaikuttaa olevan osa Perussuomalaisten laajempaa viestintästrategiaa, jolla omiin kannattajiin iskostetaan
      uhrin rooli kritiikkiä kohdatessa. Silakkaliike haastaa toimitukset ja toimittajat rohkeasti ja kriittisesti tarkastelemaan sitä, mitä julkaisuun johtaneessa prosessissa on tapahtunut ja miten tämä epätieteellinen julkaisu vaikuttaa yhteiskunnalliseen keskusteluun. "
      https://silakkaliike.fi/download/2020-06-12-Silakkaliikkeen-kannanotto-julkisin-varoin-tuettuun-epatieteelliseen-julkaisuun.pdf

      Hankamäen eli Perussuomalaisten julkaisu on täsmälleen sitä, mitä Silakkaliikkeen kannanotto sisältää. Jokainen sivu, jonka aukaisee, esittää joko typeryyttä tai tieteiden vastaisuutta.

      Huomio kiinnittyy lauseeseen. "Julkaisussa esitetään perustuslaillisesti ja rikosoikeudellisesti erittäin arveluttavaa sisältöä."
      Tämäkin on totta. Kuka tahansa lukija voi sen havaita. Jos eteen sattuu kappale, jota lukija ei ymmärrä, hän ei ole tyhmä vaan teksti on sekavuuden ylistys.
      Ihmiset haluavat sittenkin asettua objektiivisen totuuden sisälle. Absoluuttista totuutta puolestaan ei ole olemassa.
      Kun Hankamäki ja ps-puolue esittää totuudeksi kansallisuuskäsitteen, joka kieltää muut kuin satoihin sukupolviin ulottuvan kantaväestön niin hän kirjoittaa totuuden vastaisesti. Jokaisen valtion sisällä kansakunta on enemmän tai vähemmän etnisesti sekoittunut ja tulee olemaan. Esimerkkeinä USA, Venäjä, Kiina ja kaikki muutkin valtiot.

      Hankamäen ja Suomen Perustan tekele.
      https://web.archive.org/web/20200609110525/https://www.suomenperusta.fi/content/uploads/2020/06/Hankamaki_Totuus_kiihottaa_8_6_2020.pdf

    • Anonyymi

      Niin ikää suomalaiset kommunismidiktatuurin puuhastelijat valehtelevat Venäjän Ukrainaan kuuluvan Krimin miehityksen ja alueen laittoman Venäjään liittämisen suhteen väittäessään Venäjän miehityksensä jälkeen järjestämän niin sanotun kansanäänestyksen olleen muka laillinen toimenpide.
      Näinhän ei suinkaan ollut.

      Näissä keskusteluketjuissa kirjoittava nimimerkki-Partacus on muun muassa siteerannut hyväksyvään sävyyn Ukrainan kommunistisen puolueen johtaja Petro Symonenkon lausuntoa, jossa tämä vaatii Venäjälle asetettujen sanktioiden poistamista ja niiden suuntaamista sen sijaan Ukrainalle.

      Kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden mielestä rikoksen tekijänä oleva Venäjä on päästettävä kuin koira veräjästä kun taas rikoksen uhrina olevaa Ukrainaa on rangaistava.
      On näiden koijareiden kommunismilogiikassa tervejärkisillä ihmisillä miettimistä.


      Venäjän Krimin miehitys ja siellä järjestämä äänestys oli farssi, ja tragedia Euroopan turvallisuuden kannalta.

      "Krimin kansanäänestyslipussa kaksi vaihtoehtoa: Kyllä ja kyllä liittymiselle Venäjään

      Äänestäjille tarjotaan käytännössä lyhyt ja hieman pitempi tie osaksi Venäjää, ei mahdollisuutta pitää Krim Ukrainan autonomisena osana."

      https://yle.fi/uutiset/3-7131723

      "Miksi Krimin miehitys ja liittäminen Venäjään on laiton"

      https://rauhanpuolustajat.org/miksi-krimin-miehitys-ja-liittaminen-venajaan-laiton/

      Tuo on vain yksi osoitus siitä, että suomalaiset kommunismidiktatuurin puuhastelijat jatkavat Kremlin edessä konttamistaan aivan entisajan malliin.

    • "Krimin tapauksessa vetoaminen alueen julistautumiseen itsenäiseksi perustelemalla sitä kansojen itsemääräämisoikeudella ei riitä, sillä siinäkin tapauksessa pääperiaate on, että irtautumiseen ei ole oikeutta ilman kotivaltion suostumusta, ja että itsenäistymisyritys käy selvästi laittomaksi, jos sitä ovat auttaneet vieraan valtion asevoimat kuten Krimin tapauksessa tapahtui."
      Tähän pykälään kai kaatui Katalonian ero Espanjasta.

      Porvarit ovat kautta kapitalismin historian luoneet kansallisvaltioidensa rajoja väkivallan avulla mutta myös siirtomaanimellä aluelaajennuksia. Myös Euroopassa näin.
      Porvareiden erikoisnimike on "kaadetaan diktaattori" eli toimitaan väkivallalla uhaten tai sen kera istuvan hallituksen kaatamiseksi.
      Krimillä on todella järjestetty kansanäänestys, jonka seurauksena se erosi Ukrainasta ja liittyi kansanäänestyksellä Venäjään. Ukraina ei ole hyväksynyt päätöstä. Riita on kahden oligarkkisen kapitalistimaan välillä. Ukraina näyttää kyllä lannistuneen Krimin suhteen.

      Edelleen Minsk. 2.0 sopimus olisi toteutuskelpoinen Itä-Ukrainan kriisin kohdalla.
      Muut osapuolet paitsi Ukraina ja USA ei halua sitä toteuttaa eli saattaa voimaan Ukrainassa vähemmistökansoille samat oikeudet kuin Suomessa mm. ruotsinkielisille.
      Ukrainan ja Venäjän väliset suhteet ovat kahden porvarillisen valtion suhteita. Suomen kommunistinen puolue ei siihen kykene vaikuttamaan. Ukrainan kommunistit tukevat Minsk. 2. 0 sopimusta.
      Porvareiden tulee ratkaista keskinäiset riitansa Ukrainan konfliktissa sekä Krimin osalta.

      Yhtä lailla porvarit ovat vastuussa EU:n velkaannuttamisessa vastoin sen sopimuksia.

      Ukrainan kriisiä on persut jankuttaneet vuositolkulla. Menkää ja puhukaa osapuolten porvareille järkeä päähän. Itse en enää oio tiedän höpötyksiä päivästä toiseen.

      • Anonyymi

        "Porvarit ovat kautta kapitalismin historian luoneet kansallisvaltioidensa rajoja väkivallan avulla mutta myös siirtomaanimellä aluelaajennuksia. Myös Euroopassa näin.
        Porvareiden erikoisnimike on "kaadetaan diktaattori" eli toimitaan väkivallalla uhaten tai sen kera istuvan hallituksen kaatamiseksi."

        Samaa mieltä, että diktaattorit ovat lähes poikkeuksetta vasemmistolaisia, yleensä vielä kommunisteja.

        "Edelleen Minsk. 2.0 sopimus olisi toteutuskelpoinen Itä-Ukrainan kriisin kohdalla.
        Muut osapuolet paitsi Ukraina ja USA ei halua sitä toteuttaa eli saattaa voimaan Ukrainassa vähemmistökansoille samat oikeudet kuin Suomessa mm. ruotsinkielisille."

        Etenkin kommunistit vastustavat Ukrainassa vähemmistökansojen oikeuksia. Hyvä, että edes Ukraina ja USA niitä kannattavat.

        "Ukrainan kriisiä on persut jankuttaneet vuositolkulla. Menkää ja puhukaa osapuolten porvareille järkeä päähän. Itse en enää oio tiedän höpötyksiä päivästä toiseen."

        Ei tuo riitä, kun vasemmisto, etenkin kommunistit, ovat immuuneja järkipuheelle. Valitettavasti vasemmistolla on vielä valtaa monella alueella. Kommunismi on onneksi jo lähes kokonaan kuollut.


      • Anonyymi

        "Suomen kommunistinen puolue ei siihen kykene vaikuttamaan. Ukrainan kommunistit tukevat Minsk. 2. 0 sopimusta.
        Porvareiden tulee ratkaista keskinäiset riitansa Ukrainan konfliktissa sekä Krimin osalta"

        Kerrankin "Partacus" puhuu asiaa. SKP ei totta vie pysty vaikuttamaan yllä mainittuun asiaan - eikä kyllä mihinkään muuhunkaan asiaan.


    • Anonyymi

      "Ukrainan kriisiä on persut jankuttaneet vuositolkulla."

      Venäjän Krimin ja Itä-Ukrainan miehitys on valitettavasti kestänyt jo vuositolkulla, ja mitä tulee asiasta käytävään keskusteluun, niin sinä itse teit aloituksen juuri tuosta Ukrainan kommunistisen puolueen johtaja Symonenkon haastattelusta, josta ylempänä mainitsen.
      Älä nurise joutavia jos joudut höpelöiden kirjoitustesi vuoksi tikun nokkaa.

      Eipä ole tullut perussuomalaisten sanomisia Ukrainan suhteen seurattua muutoin kun Tom Packalenin osalta, joka näyttää olevan yhtälailla Kremlin edessä konttaaja kuin kommunistitkin.
      Kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden propagandajulkaisussa toimittelija, jota Partacuskin taannoin mainosteli kommentissaan, matkailee Venäjän miehittämällä Krimillä ja kehua retostelee miehitystä Neuvostoliitto-nostalgian hengessä.
      Sama toimittelija on kirjoittanut omassa blogissaan näin:

      "Siis vielä kerran, oli välttämätöntä ja historiallisesti oikein sekä myös poliittisesti oikein, että Krimi liittyi virallisestikin takaisin Venäjään."

      Tuntuuko tutulta tekstiltä?

    • Anonyymi

      Ja oiotaanpa sitten jälleen Partacuksen patologista valehtelua.

      "Krimillä on todella järjestetty kansanäänestys, jonka seurauksena se erosi Ukrainasta ja liittyi kansanäänestyksellä Venäjään"

      Venäjä miehitti ensin Ukrainaan kuuluvan Krimin.

      "Putin: Krimin valtaus osoitus Venäjän armeijan kyvystä

      Venäjän presidentti Vladimir Putin on myöntänyt ensimmäistä kertaa, että Venäjän joukot valtasivat Krimin niemimaan."

      https://yle.fi/uutiset/3-7161714

      Tämän jälkeen Venäjä vaihtoi Krimin aluehallinnon johtoon omat miehensä ja alkoi sen jälkeen järjestelemään niin sanottua kansanäänestystä, jossa, kuten aiemmassa kommentissani linkittämästäni Ylen artikkelista ilmenee, oli vaihtoehtoina ainoastaan nopeampi ja hitaampi tie Krimin Venäjään liittämiseen, muttei lainkaan vaihtoehtoa Ukrainassa pysymiseen.

      Tuo saattaa olla kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden omilla kriteereillä hyvinkin asianmukainen toimintatapa, mutta ei sillä ole mitään jakoa kv-oikeudesta puhuttaessa, kuten Rauhanpuolustajien kirjoituksesta ilmenee.

      "Hannikaisen ja Lundstedtin mukaan myöskään Krimin tapauksessa vetoaminen alueen julistautumiseen itsenäiseksi perustelemalla sitä kansojen itsemääräämisoikeudella ei riitä, sillä siinäkin tapauksessa pääperiaate on, että irtautumiseen ei ole oikeutta ilman kotivaltion suostumusta, ja että itsenäistymisyritys käy selvästi laittomaksi, jos sitä ovat auttaneet vieraan valtion asevoimat kuten Krimin tapauksessa tapahtui."

      Krimin aluehallinolla ei ollut Ukrainan perustuslain mukaan oikeutta järjestää yksipuolisesti kyseisen kaltaista eroäänestystä, puhumattakaan siitä, että nyt sen organisoi alueella sotilaallisena miehittäjänä oleva Venäjä, vieläpä oikean vastauksen saannin varmistaen.

      Suomalaisille kommunismidiktatuurin puuhastelijoille näyttää sopivan Kaikki käy-valtakirja silloinkin kyseessä on Partacuksen itsensä mukaan "kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen" Venäjä.

    • Valheita tai ei mutta kommunismi ei ole koskaan vapauttanut mitään vaan aina pyrkinyt alistamaan. Kommunistit ne kaappasivat vallan Virossakin 1940 luvun alussa, siitä ei edes voi kiistellä. Virossa ei ollut vapaita vaaleja vaan kommunismi tyyliset johdetut vaalit joiden tulos muistaakseni jopa kerrottiin ennen kuin vaalien ovat sulkeutuivat koska Moskovan jullit eivät olleet oikein tietoisia aikavyöhykkeistä.

      Erilaiset sosialismit ovat viimeisen sadan vuoden aikana olleet ne pahimmat vitsukset ihmiskunnalle. Ne ovat tappaneet kymmeniä miljooniaa vain pysyäkseen vallassa ja pököpäisessä himossaan maailman hallinnassa ne vielä alkoivat II maailmansodan yhdessä, siis komu ja kansallinen sosialismin malli.

      Kommunistien kuten sosialistienkaan viestintään ei ole koskaan voinut luottaa, he esittävät asian kuten heidän ideansa sanoo vaikka totuus olisi vallan muuta. Totuus on se ensimmäinen asia, jonka kaikkin sosialismit heittävät romukoppaan!

      • Anonyymi

        Aina löytyy jostain kuitenkin muutama henkilö, jotka näkevät vallanhimossaan havittelevat paikkaa maailman hallitsijana tai hallitsijan lähimiehinä, jotta pääsisivät käsiksi hyvään elintasoon muita alistamalla.


    • Anonyymi

      Kommunismidiktatuurin puuhastelijat valehtelevat Viron, Latvian ja Liettuan liittyneen kesällä 1940 vapaaehtoisesti Neuvostoliittoon.

      Katsotaanpa mitä Neuvostoliiton ulkoasiain kansankomissaari
      Vjatšeslav Molotov ilmoitti Liettuan ulkoministeri Vincas Krėvė-Mickevičiukselle Moskovassa kesäkuussa 1940:

      ”Teidän on ymmärrettävä, että pienet kansat tulevat häviämään tulevaisuudessa. Teidän Liettuanne ja muiden Baltian kansojen, Suomi mukaan luettuna on liityttävä kunniakkaaseen neuvostokansojen perheeseen. Sen vuoksi teidän tulisi nyt alkaa perehdyttää kansaanne neuvostojärjestelmään, joka tulevaisuudessa tulee hallitsemaan kaikkialla Euroopassa ja jota tullaan toteuttamaan nopeammin joissakin paikoissa, kuten Baltian maissa ja myöhemmin muualla.”

      Kun Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin piti viedä järjestelmänsä puna-armeijalla Baltiaan, ja sitä samaahan se oli yrittänyt jo edellistalvena Suomessa, niin millä muulla keinoin kuin asevoimin Stalin, Molotov ja muu Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin rosvojoukko olisi hallinut maita "kaikkialla Euroopassa"?

      "Viron nukkehallituksesta 80 vuotta"

      https://www.verkkouutiset.fi/viron-nukkehallituksesta-80-vuotta/#c4c8e4d2

    • Kaikenlaiset porvarit Suomessa ja maailmalla tappelevat keskenään. Varustautuvat aseilla, tappavat toisiaan. Ovat toistensa niskassa eivätkä osaa päättää mikä olisi oikea ratkaisu ongelmiin.
      Sitten huudetaan hädässä apuun kommunisteja. "Tulkaa ja ratkaistaa meidän erimielisyydet".
      Ettekö kotimaiset ja ulkomaiset porvarit osaa ratkoa yksinkertaisiakaan pulmia! Aina kommunistien tulisi sanoa teille mitä tehdä. Porvarit ja varsinkin rahaporvarit ovat muuttuneet nyhveröiksi valtion ja kuntien apurahojen vonkujiksi. Porvarien touhut näyttäytyvät lasten leikkiltä hiekkalaatikolla.

      Annan neuvon: Lopettakaa edes sota-asetuotanto ja sotaihannepropaganda niin tekisitte miehen työn. Ihmiskunnan tulevat sukupolvet hamaan auringon muuttumiseen novaksi saakka kiittäisi teitä miehen työstä. Olen varma, että kommunistit tukisivat teitä tässä operaatiossa.

      • Tänään ei ole porvareita kuin Partacusen ja parin muun komuloisen märissä unissa. He kun häipyivät Hansaliiton mukana!

        Tänään Partacusi on vain työläisiä! Tosin tehtävät eroavat toisistaan mutta työläisiä kuitenkin jokainen juoksupojasta presidenttiin, kauppa-apulaisesta pääjohtajaan. Kannattaa sinunkin Partacusi siirtyä tähän päivään Hansa-ajasta!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Tänään ei ole porvareita kuin Partacusen ja parin muun komuloisen märissä unissa. He kun häipyivät Hansaliiton mukana!

        Tänään Partacusi on vain työläisiä! Tosin tehtävät eroavat toisistaan mutta työläisiä kuitenkin jokainen juoksupojasta presidenttiin, kauppa-apulaisesta pääjohtajaan. Kannattaa sinunkin Partacusi siirtyä tähän päivään Hansa-ajasta!

        Koska ette ole porvareita mutta tunnustatte olevanne työväenpuoluelaisia niin vaatikaa sota-asetuotannon lakkauttamista. Me työtä tekevät emme tarvitse toistemme surmaamistuotantoa.
        Kun toimitte näin, saatte kommunisteilta täyden kympin opinnäytetyöstänne.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Koska ette ole porvareita mutta tunnustatte olevanne työväenpuoluelaisia niin vaatikaa sota-asetuotannon lakkauttamista. Me työtä tekevät emme tarvitse toistemme surmaamistuotantoa.
        Kun toimitte näin, saatte kommunisteilta täyden kympin opinnäytetyöstänne.

        Kaikki puolueet ovat työväenpuolueita mutta kaikki eivät silti ole vasemmiston alistavassa ohjauksessa, vaan vapaiden ja ajattelevien kansalaisten puolueita.

        Kun saat ensin nuo maailmanvallankumousta suunnittelevat nykyiset ja entiset vasemmistolaiset siihen aseiden hävittämiseen suostumaan.

        Sinäkin teet vain jonkun muun työtä, omaasi teet vasta yrittäjänä joten kohdallasi se muu on se joka sanoo mitä tehdään.

        Mitä hyötyä on kommunistien kympeistä, ollette kaiken vaikutusvallan ulkopuolella sivistysmaissa kuten Suomessa. Teidän pitää tehdä todellinen komu-uskonpuhdistus sillä olette menettäneet kansan luottamuksen tyystin. Olette pyrkineet useampaan kertaan hävittämään maastamme demokratian ja se ei käy päinsä! Noiden yritysten estämiseen pitää varata aseita!


    • Totuus voi löytyä Kokoomuksenkin sisältä.
      Kokoomuksen palstalta tunnetun porvarillisen nimimerkin lausunto, joka on sataprosenttisesti totta:
      "Jos yritykset saavat rahaa niin sehän sataa ajanmittaan kuluttajien taskuun sillä ei kassassa seisova raha tuota, vaan se sijoitetaan toimintaan, joka taas tarkoittaa työpaikkoja!"

      Oletetaan, ettei tällä tarkoiteta sota-asetuotantoa, huumebisnestä ja sen kaltaista, jotka tuhoavat kansantaloutta niin päätelmä on totuus.
      Päätelmä on marxilaisen työnarvoteorian mukainen. Vain työ luo arvoa ja jota mitataan rahassa. Keinotekoinen velka tai työn arvo pelkässä rahamuodossa ei tuota mitään. Kun yhteiskuntaan syntynyt lisäarvo muunnetaan tuotannon laajentamiseksi, uudeksi tuotannoksi tai sosiaaliselle sektorille niin uutta arvoa syntyy uutena tuotteena tai sosiaalisina palveluina.
      Saada lisää rahaa on harhakuvitelma, jota lähes jokainen tahattomasti toitottaa. Rahaa ei voi syödä eikä se yöllä lämmitä. Saada lisää tarpeellisia käyttötuotteita, siinä piilee totuus.

      ps. Käytännössä kun puhutaan palkasta tai voitoista rahana niin sen sisältö on määrästä tuotteita.
      Marxilaisen kansantalouden työnarvoteorian perusmääritelmä. Työvoiman kulutus tuottaa ensinnäkin kuluneen tuotannon arvon (yksinkertainen uusintaminen) ja vähän uuttakin eli lisäarvoa (laajennettu uusintaminen).

      Lähde. Karl Marx; Pääoma I osa.

    • Anonyymi

      Totuus.
      Omantunnon totuus.
      Eutanasiakeskustelu.

      https://yle.fi/uutiset/3-11402209
      Artikkeli esittää kärjistettyä esimerkkiä sairaanhoidon kuluista. Esimerkiksi, voidaanko hoitaa sellaista jonka lääkekulut olisivat vuodessa miljoona euroa.
      Olisiko järjellistä pitää 90 vuotiasta hengityskoneessa tai letkuravinnon varassa, jossa jomman kumman puute aiheuttaisi kuoleman.
      Kysymyksessä on moraali ja raha vastakkain mutta muutakin.
      Jo nyt on olemassa potilaan oikeus kieltäytyä mm. letkuhoidosta, jos se muuttuisi välttämättömäksi. Maailmalla on joissakin valtioissa tarkoin määritelty eutanasialainsäädäntö.

      Aihe on todellinen. Ratkaisu voi olla monimutkainen.

    • Anonyymi

      Pystytkö mitenkään tarkentamaan mitä viestejä tarkoitat, vai keksitkö nuo itse? Onko tuo Kansalainen joku nettilehti vai mikä?

      Mikä taho nykyään edustaa Suomen kommunisteja, kun taitaa olla usemapia keskenään riidoissa olevia muutaman hengen porukoita. Missä tällainen Suomen kommunistien virallinen kannanotto on luettavissa? Onko se julkaistu mainoksena jossain paperilehdessä vai missä? Kuinka se liittyy tuohon aloituksen alun aiheeseen?

      Kuinka tuo viestin loppu liittyy näihin edeltäviin aiheisiin?

      • Anonyymi

        Niitä ex kommunisteja taitaa löytyä eniten vihreistä.


    • Siirtomaita omistaneissa valtioissa on syntynyt eräänlainen totuuskomissioliike. Kansalaiset vaativat poistettavaksi siirtomaarosvousta ylläpitäviä monumentteja.
      USA:ssa vaaditaan orjuutta ja rotuerottelua puolustaneiden merkkihenkilöiden merkkejä poistettavaaksi julkisilta paikoilta.
      https://yle.fi/uutiset/3-11392699
      Orjuuden tukeminen on totta mm. USA:ssa. Sen takana on henkilöitä, se on totta. Heidän aatetta ei saa tukea ja se on totuus.
      Voiko merkkien poistaminen poistaa orjuusaatteen uudelleenpaluun. Ehkä osittain voikin. Kansalaiset havahtuvat liikehdinnän seurauksena oman menneisyytensä mustiin kohtiin ja joita ei toivota toistuvan.

      • Anonyymi

        Kuinka tuo liittyy keskustelun aloitusviestiin? Miksi kommentoit omaa aloitustasi?


    • Anonyymi

      Sotilaspapit ja vankilapapit hoitavat virkojaan siksi, että oikeus harjoittaa uskontoa kuuluu keskeisiin ihmisoikeuksiin. Katsomuksellisesti puolueeton valtio ei voi pakottaa kansalaisiaan uskonnottomuuteen edes pakkolaitoksessa.
      Niin kauan kuin valtio sulkee ihmisiä armeijan tai vankilan kaltaisiin umpioihin, sen on huolehdittava, että sotilaat ja vangit eivät tule eristetyksi uskonnostaan.
      Niin kauan kuin valtio sulkee ihmisiä armeijan tai vankilan kaltaisiin umpioihin, sen on huolehdittava, että sotilaat ja vangit eivät tule eristetyksi uskonnostaan.
      khttps://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jaakkoheinimaki/61765-kenttapiispa-on-hitlerin-lahja-suomen-kirkolle/irkollinen työ välttämätöntä.

      Totta ja valhetta samassa paketissa.
      Uskonnon harjoittaminen on ihmisoikeus siitäkin huolimatta, että opit uskonnoissa ovat todellisen tiedon vastaisia.
      Teologi Heinimäki esittää, että Vapaa-ajattelijoiden liitto haluaa estää uskonnon harjoittamisen vankilassa. Väite on valhe. Vapaa-ajattelijat esittävät, ettei valtion toimesta ja palkattuna saa olla pappeja vankiloissa. Vangit tai uskonjärjestöt voivat kustantaa halukkaille saarnamiehiä. Sekulaari valtio tarkoittaa yhteiskunnan laitosten olemista vapaa minkään uskonnon harjoittamisesta tai erityisestä tukemisesta.

      Keskimmäinen lause.
      Sotilaat saavat armeijassa vapaa-ajallaan harrastaa vaikka Väinämöisen palvontaa. Luterilaisten pappien toimi valtion palkkaamana sotii uskonnonvapautta vastaan.
      Miksi yleensä uskonto pyrkii armeijaan, jonka tehtävä on opettaa tappamaan. Se on ainakin kristinuskon vastainen teesi. "Älä tapa".

      Viimeinen lause on tolkuton. Ken uskoo jumaliin, rikoksesta tuomittukin, hän takuuvarmasti saa rukoilla, lukea uskonkirjoja, lauleskella virsiä, ajatella taivaita jne..

      Totuus ja valhe voi kulkea samassa lauseessakin. Sotilaat ja vangit saavat ns. sielunhoitoa halutessaan ilman valtion palkkaamia pappejakin.

    • Anonyymi

      Edellisen kolumnissa sijaitsi tosiasia. Rytin hallitus perusti armeijaan 1941 natsien mallin mukaisesti kenttäpiispan viran. Virka on voimassa edelleen.
      Papitko eivät siunaa omien voittoa eli vastapuolen sotilaiden väistämätöntä surmaamista. Vaikkei sitä suoraan sanottaisi, niin sitä sotapapit esittävät. Tässä Heinimäki kirjoitti palturia.

      • Anonyymi

        Tarkoitatko nyt siis Kansalaisessa julkaistua kolumnia? Kuka sen kirjoitti? Voitko linkittää sen?


    • Anonyymi

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/puolustusvoimien-kenttapiispalta-hammentava-kirjoitus-naiset-palautettava-synnyttajiksi-vapaa-seksi-ajaa-suomen-turmioon/7853640#gs.95n28y

      Puolustusvoimien nykyinen kenttäpiispa Pekka Särkiö hiljan yhtyi J.Hankamäen (ps) propagandakirjaan naisten asemasta. Homot, seksi ym teilataan bolsevikkisena kiihotuksena. Hankamäki jätti bolsevikit pois mutta korvasi sen Perussuomalaisten vihervasemmistokäsitteellä.
      Särkiön kirjoitus on todellinen kirjoitus mutta sisältö persumaista ihmisvihaa, joka on kaivettu menneisyydestä.
      Saa nähdä, puuttuuko Puolustusministeriö papin pornografiseen politikoimiseen.

      • Anonyymi

        Kuinka tämä nyt liittyy keskustelun aloitusviesiin?

        Särkiön tekstiin tuo kuvauksesi ei liity mitenkään.


    • Anonyymi

      Edustaako Tiedonantaja oikeaoppista kommunismia, vai harhaoppisuutta.Kuinka monta puoluetta siltä syrjältä löytyy. Ei sitä tiedä vaikka liittyis vallankumouksen kannattajiin.

    • Anonyymi

      Oikea kristitty kertoo.
      Kristinuskon papit tulee poistaa armeijasta. Uskonnon käyttäminen tappamisen ja aseiden siunaamiseen on sairasta houretta. Viides käsky: Älä tapa.
      Kristillinen pappi sodassa molemmin puolin vetoaa Jeesukseen omien voiton puolesta välittämättä ihmisuhreista. Evl kirkko käyttää valtaansa räikeästi väärin.

      Totuus on, että kymmenen raamatullisen käskyn viides käsky kieltää ihmisen tappamisen.
      Kristittyjen tulisi olla eturintamassa rauhan maailman rakentamisessa

      • Anonyymi

        Et taida tietää kristinuskosta, papin roolista puolustusvoimissa etkä puolustusvoimista oikein mitään.


    • Oikea media.
      Blogipalsta.
      Teologian tohtori Juha Ahvio 13.6.2020.

      "Pentikäisen (inhimillinen teologi) katsomus kristillisten kirkkojen oletetusta suuresta historiallisesta syyllisyydestä ja olemisesta osana valkoista ”valloittamisen ja ylivallan kulttuuria” sekä osana orjuuden edistämisen historiaa on erittäin kyseenalainen historiallisesta näkökulmasta. "

      Ei ole kyseenalainen vaan tosi. Nousevat kristilliset siirtomaavallat perustelivat uusorjuutta raamatulla. Raamattu tuki kehittymisensä aikana orjanomistusta. Uusorjuus oli loistava bisnes läntiselle, nousevalle kapitalismille.

      Ahvion toinen valhe. BLM on marxilainen liike.
      Yhdysvaltain afrikkalaisperäisten liike jota valkoihoisetkin tukevat, BLM, heidän sortamistaan vastaan ei ole marxilainen liike vaikka ajaakin rotuerottelun jäänteiden poistamista. Se on demokraattinen liike.

      Ahvion kertoma valhe totuus.
      Hän luettelee raamatun kohtia, joissa Jahve tai Jeesus jumalat tukevat orjuutta. Ahvio puolustelee silloista orjajärjestelmää sillä, että se olisi Jeesuksen rangaistus ennen vedenpaisumusta olleelle syntiselle ihmiskunnalle. Miksi rangaistus vasta syntisten kuoleman jälkeen eläville!

      Ahvio kertoo väärin "luvatun maan" valtaamissodista.
      Sodat olivat raamatun mukaan julmaverisiä jahvelaisten puolelta. Kylät poltettiin, siviili-ihmiset kehtolapsista vanhuksiin saakka surmattiin, eläimet surmattiin, Orjiksi saatettiin ottaa terveitä nuorukaisia ja sukukypsiä tyttöjä ja sitä pidettiin oikeana.
      Ahvion mukaan Jahve kosti kannattajiensa avulla vääräuskoisille julmasti niiden syntisyyden (vääräuskoisuus) takia.

      Ahvion kirjoitus on todellinen. Sisältö on siteeksi totta mutta suurin osa valhetta. Teologian tohtoriksi hän ei tunne raamatun sisältöä juurikaan tai sitten luottaa titteliinsä valehtelussa.

      "Oikean median" palstalla esiintyy luonnottoman paljon valheuutisointia.

      • Anonyymi

        On totta, että kommunismin piirissä on paljon valehtelua, mutta väitätkö nyt siis tätä Ahviotakin kommunistiksi? Ei hän minusta kyllä sellaiselta vaikuta.


      • Anonyymi

        Ahvio on näköjään perehtynyt hyvin aiheeseen, mutta sinä et edes Ahvion kirjoitukseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On totta, että kommunismin piirissä on paljon valehtelua, mutta väitätkö nyt siis tätä Ahviotakin kommunistiksi? Ei hän minusta kyllä sellaiselta vaikuta.

        Ei hän ehkä väitä Ahviota kommunistiksi. Hän vain luulee, että kun kommunistien omia tiedotuskanavia ei kukaan seuraa, niin hän voisi pitää tätä palstaa, joka on tarkoitettu keskusteuun liittyen Suomen Kommunistiseen puolueeseen, Suomen Kommunistisen puolueen tiedotus- ja propagandakanavana. Ei tuo Partacus ole siis ymmärtänyt tämän palstankaan merkitystä.


    • Anonyymi

      Oiotaanpa jälleen Partacuksen patologista valehtelua

      Kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden puheet aseiden turmiollisuudesta eivät koskettaneet konsaan Neuvostoliiton kommunismidiktatuuria ja sen satelliittivaltiota tai Kiinaa.

      Suomen Kommunistinen Puolue perustettiin Moskovassa Venäjän bolsevikkien tukiorganisaatioksi kommunismidiktatuurin ideologian levittämiseen kaikkialle maailmaan, ja sen ruton levittämistä tuli toteuttaa kaikin käytettävissä olevin keinoin, aseellisen voimankäytön kuuluessa aivan oleellisena osana kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden repertuaariin.

      Suomalaisten kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden pylväspyhimyksenään palvoma Otto Suomensyöjä Kuusinen oli kahteen kertaan mukana aseellisessa toiminnassa Suomen saattelussa kommunismiruton saastuttamaksi,

      Ensimmäinen näistä oli Venäjän bolsevikkien aseistama ja vaatima aseellinen kapina ja vallananastusyritys vuonna 1918, jonka onnistuessa Suomi olisi pakkoliitetty Leninin bolsevikkien kommunismidiktatuurin alamaiseksi.

      Toinen yritys oli talvella 1939-1940, jolloin Suur-Neuvostoliittoa Suomeen hyökkäyksellään tavoitellut Neuvostoliiton kommunismidiktatuuri oli liitossa kansallissosialistisen Saksan kanssa.
      Tuolloin Otto Suomensyöjä tekelehti olevansa peräti Suomen hallituksen pääministeri kutsuessaan puna-armeijan ryöstämään ja raiskaamaan maamme.

      Kuten tiedämme, niin molemmat noista aseelliseen väkivallan käyttöön perustuvista operaatioista meni myttyyn nimenomaan sen vuoksi, että Suomella oli oma armeija, jolla aggressiot kyettiin torjumaan

      Toisin kuin kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus valehtelee, niin Venäjä oli se joka hyökkäsi Ukrainaan, eikä suinkaan Ukraina Venäjälle, ja juuri tuo on jälleen yksi opetus Suomelle ja suomalaisille siitä, ettei ole mitään järkeä lähteä aseriisunnan tielle kun Suomella on pitkä raja kiistatta fasistisen, militaristisen ja imperialistisen valtion kanssa, joka ei kunnioita lainkaan naapureidensa itsemääräämisoikeutta ja valtiorajoja.

      Suomalaisten kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden Suomen aseistariisumisen tausta-ajatus onkin se sama mikä oli Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin vuosikymmeninä: heikentää ja lopulta lakkauttaa Suomen oma puolustuskyky kokonaan, jotta heidän oman isäntämaansa Venäjän vaikutusvalta Suomessa tulisi maksimoitua.

      Aivan kuten Otto Ville Kuusinen sai Leniniltä ansaitsemansa Suomensyöjä-tittelin paasattuaan Suomen kaltaisen pienen valtion osan olevan hävitä historiasta ja sulautua Venäjään, ovat nykypäivän suomalaiset kommunismidiktatuurin puuhastelijat yhtälailla Suomensyöjiä, vaatiessaan Suomen maanpuolustuskyvyn eliminointia, ja jälleen Venäjän imperialismin mahdollistamiseksi Ukrainan lailla myös Suomessa.

    • Suomalaisen valhemedian ykkönen tänä kesänä.
      Ei suinkaan edesmennyt ps-puolueen ihannoima mv-lehti juutalaisiin kohdistuneine vihamielisyyksineen.
      S.Hankamäen opus "Totuus kiihottaa" (2020). Suomen Perustan (ps) tilaama tutkimus.

      Ei sivua ilman valhetta tai vähintään jotain tosiasiaa käytetään ponnahduslautana sen vääristelemiseksi.

      5.2. Vastalauseita
      "Helsingin Sanomien toimitus muistuttaa anarkistista vallankumousjärjestöä, sillä se on hiipinyt kumousliikkeiden tueksi tavalla, joka tuo mieleen 1970-ja 1980-luvun kommunistien tavan vihata Amerikan konservatiiveja, republikaaneja ja Ronald Reagania. Esimerkkinä voi mainita toimittaja Laura Saarikosken ihastelevan jutun ”Trumpin vastainen vasemmistoliike on kasvanut dramaattisesti –HS vieraili aktivistien toimistossa Kaliforniassa, jossa suunnitellaan vallankumousta ja ollaan valmiita suoraan toimintaan”. Syy kansan kapinointiin on kirjoittajan mukaan oikeiston, sillä ”Trump ajaa vasemmistoa yhteen”...."

      - HS leimataan kommunistiseksi lehdeksi. Hyvä tavaton, kumpa olisikin niin sipilät ja persut olisivat aikoja sitten kuolleet poliittiseen vararikkoon.
      Taannoin palstalla nimmari "Hallaahon äänestäjä" heitti samanlaista propagandaa kuin Hankamäki.
      Toistaiseksi HS on ollut porvarillinen sanomalehti. Jos siinä on ollut trumpilaisuuden vastaisia tarinoita, nielkööt persut soppansa. Demokraatit tukevat USA:n kaikkien kansalaisten ja maassa asuvien ihmisoikeuksia.
      Hankamäki haluaa kieltää sellaiset porvarien kirjoitukset, jotka eivät ole perussuomalaisten porvareiden kantojen mukaisia.
      Edellä ollut kappale mamuista oli suoraa persutörkyä. Sirpale totta sisässä vahvistamassa persujen ihmisvihamielistä oppia.

      Hankamäki jatkaa Hesarista:
      "Suomen itsenäisyyden puolustaminen on Hesarin mukaan ”putinismia”.

      - Onko persu seonnut? Vain persut puolustaisivat putinistisesti itenäisyyttämme. Kaikki muut, putinismin vastustajat, viis välittäisivät Suomen itsenäisyydestä.
      Voi vain todeta että höhlyys, tyhmyyden ylistys, on huipussaan.

      Profeetta Hankamäki teologina.
      "Mooseksen kirjan aikaisia normeja lehti vastustaa lavastamalla EU-kriitikot vihan lähettiläiksi ja uhkaamalla Suomen teollisuuden puolustajia Vanhantestamentin vitsauksilla, Toimituksen mielestä ”pahoja” ovat perussuomalaiset, autoilu, ”setämiehet”, "

      - Hankamäki tarkoittanee julmaa Mooseksen lakia "käsi kädestä, silmä silmästä, hammas hampaasta, sydänveri sydänverestä". Mooseksen lakeja esitellään 2 - 4 Mooseksen kirjoissa. Vaikka hän tarkoittaisi kaikkia viittä Mooseksen kirjaa, hän puolustaa persuismia kirjan tieteen vastaisilla tiedoilla ja jumalansa Jahven vaatimilla julmuuksilla.
      Jos Hesari on lausunut, että persusuomalaiset setämiehet ovat pahoja niin totuus on aika lähellä.

      Hankamäen ja Hitlerin yhteys, jopa esitystavan ykseys:
      " Donald Trump, brexit, kansallismielisyys, seksuaalinen ehdottelu ja seksi sinänsä, mikä ilmentää noiden ”liberaalien” todellista vapaamielisyyttä. ”Hyviä” ovat vihreys, kasvisruoka, kauramaito, fillarikommunismi, biologisen sukupuolieron kieltäminen sekä feminismi, ikään kuin maamme olisi tasa-arvon kehitysmaa. Haitallinen maahanmuutto puolestaan on oikein sitä superkaksoisplushyvää. kuten heinäsirkoilla ja vedenpaisumuksella."

      - Hitler keksi samansuuntaisesti sairastuneesta porvarismista (ei tue rotuoppia eikä ole väkivalloin tuhoamassa työväenliikettä) seikkoja jotka muka ilmaisisivat kulttuurin rappiota kirjassaan "Mein Kampf". Hitlerkin jaaritteli niitä näitä pitkiä pätkiä ja esitti teemoja niiden sisällä.
      Tässä on lähestyminen seksuaalisuudessa vain heteroiden olemassaolon tunnustamiseen. Seksuaalinen poikkeavuus olisi tahallista syntiä Jeesus jumalaa vastaan.

      Esillä on täten parilta sivulta kopsatuissa persuismin näkemyksissä ripaus totta tekstin sisällä mutta pääasia on tukea jo aikaisemmin voimassa olevia persuismin inhottavia teesejä. Keppihevosena on käytetty porvarillista sanomalehteä. Niin teki Hitlerkin kirjoitellessaan teostaan.
      "Totuus kiihottaa" kirjan arvostelu on mediassa jäänyt vajavaiseksi keskittyen lähinnä persuismin vihamielisyyteen seksuaalisesti toisenlaisten suhteen. Oleellisempaa on paljastaa yhteydet fasismin ideologiaan.

    • SKP:n kannanotto Hankamäen opukseen on hyvinkin ajankohtainen:
      "Totuus kiihottaa -tekstin pitäisi tekijän mukaan olla mediakriittinen tutkimus. Todellisuudessa kyseessä on populistinen propagandateksti, joka lietsoo naisvihaa ja syrjintää sekä pilkkaa ihmisoikeuksia. Se ei myöskään täytä tieteelliselle tutkimukselle asetettuja vaatimuksia, vaikka se on sellaisena esitetty.
      Julkaisussa muun muassa väitetään, että naisiin kohdistuvat seksuaalirikokset ovat naisten omaa syytä, huoritellaan 13-vuotiaita lapsia sekä ilmoitetaan, että selkeästi ilmaistua suostumusta ei seksiin tarvita eikä avioliitossa voi raiskata.
      SKP:n keskuskomitea ihmettelee myös tapaa, jolla Jukka Hankamäki kirjoittaa kommunismista. Hankamäki näkee kommunismia kaikkialla: ”kommunismia” ovat muun muassa monikulttuurisuus, valtamedia, feminismi, identiteettipolitiikka sekä kehitysapu. Hankamäki lisäksi väittää, että kommunistit ohjailevat salaa porvaristoa, valtamediaa ja sosiaalista mediaa sekä ovat soluttautuneet valtion virkamieskuntaan."

      SKP osuu valtamediaa laajemmin Perussuomalaisuuden ihmisvihamieliseen ytimeen.

    • Anonyymi

      Jussi Halla-aho myöntää Perussuomalaisten uudessa nettilehdessä puolueelle tulleen paniikkireaktio "Totuus kiihottaa" opuksen takia. Kirjan jakelu on keskeytetty.
      Toistaiseksi se seisoo netissä, joten kuka tahansa voi tutustua tyhmyyden ylistykseen. Tekijänä tohtorismies.

    • Anonyymi

      Hankamäki näyttää tosiaan olevan mistään mitään tietämätön väittäessään kommunismin luuraavan kaikkialla, kun se ei tosiasiassa luuraa Suomessa enää, kiitos valistuneiden suomalaisten, missään muualla kuin parin ruplavetoisen kommunismidiktatuurin propagandaa ja Venäjä asiaa agitoivan kääpiölehden sivuilla ja siellä täällä hajanaisilla keskustelupalstoilla, joissa harvalukuiset kommunismidiktatuurin puuhastelijat valehtelevat, ja konttaavat kyllä edelleen aivan vanhaan malliin, mutta tällä kertaa kylläkin kiistatta fasistisen, militaristisen ja imperialistisen Kremlin kortteeraajan edessä.

      "Kommunistinen Työväenpuolue – Rauhan ja Sosialismin Puolesta r.p. ja Suomen Kommunistinen Puolue r.p on poistettu oikeusministeriössä pidettävästä puoluerekisteristä.

      Kyseisistä puolueista ei valittu ketään kansanedustajaksi vuosien 2019 ja 2015 eduskuntavaaleissa eivätkä puolueet myöskään saaneet sanotuissa vaaleissa vähintään kahta prosenttia koko maassa annetuista äänistä."

      https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/1410853/kaksi-puoluetta-poistettiin-puoluerekisterista

    • https://demokraatti.fi/naisten-tyranniasta-puhuneesta-kohukirjasta-sanotaan-nyt-ettei-silla-ollut-tarpeeksi-esilukijoita/

      Sosiaalidemokraatit kiinnittävät huomiota Perussuomalaisten näkemykseen naisesta alistettuna kotilieden ääreen.
      Demokraatti viittaa myös siihen, että Hankamäki tahtomattaan esitti oligarkkikapitalismin kulttuurisen olemuksen. Rajat kiinni, ateismi kieltoon, jokin uskonto pakolliseksi, halpatyövoimajärjestelmän luominen vapaan matkustuksen nimissä, demokraattinen porvaristo nurin ym ym..
      Linkissä on mainosti esitetty perussuomalaisten johtohenkilöiden sekoilut; valheet ja totuudet, miten kirja on ja ei Perustan tekstiä, kuka oikoluki tai ei. Toisin sanoen selittelyjen sekamelska.

    • https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/artoluukkanen/mita-tasta-kaikesta-tulee/
      Teologi Luukkanen on PS:n Perustan johtokunnassa ja muutenkin johtoporukkaa.
      Eräänlainen ideologi.

      "Samaan aikaan demlautunut oikeuslaitos näyttää politisoituneen lopullisesti: valtakunnansyyttäjän tärkein tehtävä näyttää olevan kytätä eri tavalla ajattelevia ja heittää rosikseen kansanedustaja, joka uskoo Pyhään Raamattuun."
      - Voi, voi sentään. Suomen korkein rikospoliisi kyttää raamattuun uskovia.
      Teesiin ei usko Erkkikään. Silkkaa valhetta.

      "Vauhti kiihtyy. Kulttuurivallankumous ja noitavainokampanja marssivat eteenpäin."
      - Tässä ilmeisesti pelotellaan Kiinan Maon aikaisella kulttuurivallankumouksella.
      Demokraattinen porvaristo, persuslangissa kommunistinen vihervasemmisto, pelottelee perussuomalaisia.
      Persut uhriutuvat kun muuta ei voi.

      "Vihreät taas istuvat häikäilemättä hallituksessa tekemässä vallankumousta, joka vie ihmisiltä autot, lihan ja omakotitalot. Heillä on selvä suunnitelma: kansan pitää lähteä asuinsijoiltaan ja muuttaa radanvarsiin!"
      - Shhhh...hei, vihreiden salaliitto aikoo puijata kansalaisten asunnot. Hirveätä eikö totta. Vihreät pakkoasuttaisivat radanvarret.

      Koko Luukkasen blogi on täyttä puhdasta valhemediaa. Kommentoijat nuijivat ukon tyhmyrien joukkoon.

    • Avaa mistä vaan persufilosofi, tohtori Hankamäen kirjan, jota persujohto ylisti maasta taivaaseen avajaisseremoniassa niin sanoja tulee eteen tolkuttomasti, asiaa ei lainkaan. Opuksen nimi on "Totuus kiihottaa".
      Totuutta eikä myöskään valhetta voi opuksesta löytää. Opus näyttää sisältävän pelkästään sanoja peräkkäin.


      4.2. Monikulttuuri-ideologia on toimittajien uustaistolaisuutta. (sivu 67).
      "Nykyisenä uustaistolaisuuden aikana kommunistista rajattoman maailman ihannetta tuodaan takaisin monikulttuurisuuden nimisenä. "

      - Herrajestas, antakaa armoa. Suomen pääideologia olisi marxilaisuus, marxilainen sosiologia!!! Näin tulee myös ymmärretyksi kepulaisten leimaaminen kommunisteiksi ja kokoomuslaistenkin.
      Hankamäki on rohkea Hitlerin jäljittelyssä, samoin Perussuomalaisten johtoryhmä.

      Tosiasia: Suomen maakamara on aina ollut monietninen ja monikulttuurinen kuten muutkin valtiot. Persuideologian maassa olisi aina vallinut sosialismi ja josta olisi päästävä pois. Minne? Muuta vaihtoehto ei ole kuin luopua sosiaaliturvasta ja antaa oligarkkikapitalisteille rajaton poliittinen valta. Tämä myös löytyy viimeisen PS-puolueen nettilehden artikkeista. Rivien välissä mutta selvästi vaaditaan työväestön elinehtojen jyrkkää alentamista.
      Suomi on paljonkin demokraattisempi valtio kuin USA. Mutta USASSAKIN jopa suuri osa valkoihoisesta väestöstä on vaatimassa rotuerottelun lopullista purkamisesta. USA on ja säilyy monikulttuurisena ja monietnisenä kuten Suomikin. Perussuomalaisten vaahtoaminen ei asiaa muuta.


      Entäpä Hankamäen jatko:
      "Monikulttuurisuus on sisäisesti kompleksinenkäsite. Sen kuvailema ja sitä kautta luotu yhteiskunta on ristiriitainen koostuessaan monesta erilaisesta kulttuurista. Siksi monikulttuurisuus johtaa helposti myös konformismiin, eli sopeuttamiseen, mukauttamiseen ja särmien pyöristelyyn, joiden tuloksena syntyy yksiaineksinen monokulttuuri. Monikulttuurisuus ei siis tuo moniarvoisuutta, joka on mahdollista yhdessäkin kulttuurissa, esimerkiksi tässä länsimaisessa kulttuurissamme.Sen sijaan monikulttuurinen yhteiskunta syntyy, kun Mersuun laitetaan50 prosenttia Ladan osia."

      Tohtorimme on täysin ulalla. Miettikääpä ensin siteerauksen järjettömyyttä siten että saako siitä lainkaan selvää.
      No niin. Nyt voi lukea nimimerkin arvelut, mitä tohtori ajaa takaa.
      Monikulttuurisuus on pääjuonne valtiollisessa kehityksessä. Pitkin historiaa vahvat valtiot ovat alistaneet heikompia ja samalla luoneet monikulttuurisen valtion. Pääkulttuuri ja etnisten ryhmien kulttuurit ovat eläneet rinnakkain ja muokanneet toisiaan. Nykyisemmässä historiassa kirjallisuus, televisio, elokuvat, matkailu luovat kulttuuria kaikissa maissa sita välttämättä tahtomatta. Tiede yhdistää kaikkia kansoja.
      Mikäli väkisin yritetään lannistaa jotain kulttuuria, esim. Irakia, niin se voi johtaa dramaattisiin ihmiskunnalle tuhoisiin seurauksiin.
      Eräs seikka: Hankamäki ja Perussuomalainen puolue haluaa rajoittaa vapaata matkustusta sanan laajassa merkityksessä.

      Opuksen alussa Hankamäki esittää ettei objektiivistä todellisuutta ole. Materialistinen filosofia tunnustaa objektiivisen todellisuuden. Tajunnan ulkopuolella ja siitä riippumatta materiaalinen maailma (rajaton avaruus) on olemassa kaikessa monimuotoisuudessaan.
      Hankamäki avasi teesillään tolkuttoman mahdollisuuden kirjoittaa puuta heinää. Toistaiseksi eteen on sattunut pelkästään Perussuomalaisen puolueen poliittisia tunnuksia ja joita Hankamäki pyrkii filosofian tohtorin tittelin varjolla tieteellistää.

      Lopputoteamus: Tässä kohtaa Hankamäen opuksessa ei ollut totta eikä valhetta vaan pelkkää suunsoittoa.

    • Anonyymi

      Yhdysvalloista uutinen.
      BLM-liikkeen johtaja: Valkoiset Jeesus-patsaat tulee kaataa – ”Valkoisen ylivallan symboleja”
      BLM on syntynyt etnisen syrjinnän vastaiseksi liikkeeksi. Somessa siitä kerrotaan enimmäkseen pahaa.

      Uutisen sisältö on kuitenkin totta. Kristinusko seurasi lännen kapitalismim siirtomaavalloittajia sekä myös Venäjän levittäytymistä itään Siperian puolella. Jeesus edusti lännen kapitalismin ylivaltaa alkuperäiskansoja ja niiden jumalia vastaan. Voidaan puhua oikeutetusti pakkokäännytyksestä.
      Ruotsi pakkokäännytti ensin suomalaisia paavin Jeesukseen, sittemmin Lutherin Jeesukseen. Saamelaiset pakkokäännytettiin myös. Novgorodin ja Ruotsin välisellä seudulla Konstantinopolin kreikkalaiskatolinen Jeesus teki omaa pakkokäännytystään.

      Tartteeko Jeesuksen kuvaksi laittaa seemiläisen kuva kuten hän, jos oli, oli sitä kansanryhmää tai peräti mustaihoinen. En tiedä.
      Raamattu kertoo, että Jeesus ja hänen äitinsä saivat poliittisen turvapaikan monijumalaisesta Egyptistä omien kiihkoilijoilijoiden uhalta..
      Uskonnot kuoleutuvat kuitenkin omia aikojaan. Pienryhmät kiihkoilkoot keskenään.

    • Hankamäen naisvihatarina olkoon. Se tuli esille toisessa aloituksessa. Sinänsä se teema on tohtorilta ja Perussuomalaisilta riman alitus kaikean kaikkiaan. Hankamäki saa siveyopissa arvosanan 4 miinus.

      Hankamäki kiistaa objektiivisen todellisuuden olemassaolon. Samalla hän asettaa todellisuuden ilmiöt illuusioksi ja joilla ei olisi materiaalista perustaa. Sen jälkeen onkin mahdollista esittää mutua mutun päälle. Se on normaali porvarillisen filosofin lähestymistapa.
      Historiallinen materialismi asettaa ihmiset keskinäisiin taloudellisiin suhteisiin. Hankamäki asettaa pääongelmaksi kansojen sekoittumisen, josta seuraisi ihmiskunnan rappeutuminen kun todellisuudessa etniset ryhmät on muodostuneet historian "betonimyllyssä" ja muodostuvat edelleen.
      Historiallinen materialismi asettaa keskeiseksi ihmisten suhteet tuotannossa ja sen seurauksena suhteiksi valtiovallassa ts. miten yhteiskunnallinen päällysrakenne on muovautunut tuotantosuhteiden muutosten seurannaisena. Ihmiskunnassa kaikki syntyneet ihmiset ovat yhdenvertaisesti olemassa olevia.

      Hankamäen filosofia asettaa etniset ryhmät vastakkain. Materialistinen filosofia asettaa tuotantovälineiden omistajat ja työläiset vastakkain. Materialismin filosofia ei jaa ihmisiä etnisten seikkojen perusteella omiksi tai vihollisiksi.
      Hankamäki ei toistaiseksi ole maininnut viimeistä suurta idealistista filosofia Friedrich Hegeliä eikä varmaan mainitsekaan. Hegelin idealismi oli ns. nurinpäin käännettyä maaterialismia, Marxin sanonta. Hegel kehitti dialektiikan eli yleisten liikelakien järjestelmän mutta uskovaisena taivaallisen hengen kautta. Marx ja Engels palauttivat vastakohdat, ristiriidan ym käsitteet luonnossa objektiivisesti oleviksi heijastamassa olioiden liikkeen ristiriitaisuutta kehityksen lähteenä.

      Persutohtorimme ei kelpaa siten minkäänlaiseen objektiivisesti olemassa olevan analyysiin. Ei hän pyrikään. Hän pyrkii esittämään perussuomalaisten poliittisia näkemyksi tohtorinhatun varjolla käyttäen varjoaineena filosofian nimikettä.
      Satusedäksi hän kyllä kelpaa.

    • Anonyymi

      Ja oiotaanpa sitten Partacuksen patologista valehtelua.

      Jostain syystä kommunistisatusedillä näyttää olleen hiukka parempi tarinankerronnan lahja mutta heikko tai pikemminin olematon totuudenpuhumisen taito viime vuosikymmeninä, mikä näkyy muun muassa ketjun aloituksessa, jossa palstan pääpolitrukki sortuu noloon mokaan valehdellessaan aivan alkuunsa itse.

      • Anonyymi

        Perussuomalainen pehmosetä osoittautui vankkumattomaksi valehtelijaksi. Hankamäen teoksesta tuli täydellinen fiasko. Omatkin hylkäsivät sen tai laittoivat pimentoon kunnes kohu laantuisi.


    • Perussuomalaisuuden limbotuotteen analyysi siirtyy aloituksen " Suomalaisen uusfasismin vaarallinen nousuyritys" alle.
      Toki täälläkin opuksen arviointia voi jatkaa.
      Edellä oleva viestittäjä ilmaisi hermostuneisuutensa persuismin raakalaisuuden alkaessa paljastua. Hermot tulevat vieläkin enemmän solmuun. Raakalaisuus näet paljastuu entistä selkeämmin, avaapa teoksen miltä sivulta tahansa.

      Sikäli sääli, että ansiokas tohtorin arvo-asteikon järjestelmä koki kovan kolauksen perussuomalaisessa Hankamäessä, joka kirjoitti jopa peruskoululaista alempiarvoisesti.

    • Tärkeä teema. Vapaus ja vastuu, sananvapaus ja velvollisuus.

      Hankamäki:
      "6.7. Ihmisoikeusretoriikan kääntöpuoli
      Valtamedia on onnistunut halkaisemaan julkisuuden kentän ystäviin ja vihollisiin. Se on julistanut Euroopan ja Pohjois-Amerikan kansallismieliset puolueet omiksi olkiukoikseen sekä jatkanut varjonyrkkeilyä niitä vastaan."

      - Historiallisesti tunnemme Perussuomalaisen puolueen itse kehittäneen erilaisia vihollisia väestöryhmien keskelle, erilaisten ihmisominaisuuksien keskelle, poliittisten ryhmien keskelle ja moneen muuhun.
      Demokraattisia arvoja puolustava media on sananvapauden nimissä kritisoinut ihmisoikeuksien vastaisia näkemyksiä.
      Tässä Hankamäki peräänkuuluttaa vastuusta vapaata rajoittamatonta sananvapautta. Sananvapauskäsite supistuu minimiin. Oikean tiedon levittämisellä ei olisi mitään merkitystä. Jokainen voisi sanoa mitä tahansa sylki suuhun tuo. Rajoittamattoman sananvapauden käsite merkitsee sivistyksen loppua. Ihmiskunta ja yksilö kokonaisuudessaan kehittyy totuuden etsinnän toimilla.

      "Totuutta ei voida kuitenkaan koskaan tavoitella ilmapiirissä, jota varjostaa tuomioiden uhka, sillä sellaisessa tilanteessa osapuolet vain puolustavat omia intressejään."

      - Väite on puoleksi totta. Ihmisellä tulisi olla vastuu siitä, että ei ainakaan tietoisesti valehtele tai perusteettomasti parjaa. Kun sivistys- ja tietotaso nousee tietoisen vastuun tasolle kurinpitotoimia ei tarvita. Saa väittää ja vastaväittää.
      Hankamäellä on asiasta esimerkkeinä perussuomalaisten vihapuheet ja joiden osasta on nostettu oikeustoimia. Niiden on todettu liittyvän tarkoituksellisesti sen tai tuon perusteettomaan parjaamiseen.

      "Sananvapautta ei pitäisi kahlita sen enempää rikosoikeudellisesti kuin”eettisestikään”, sillä rangaistuksen uhka ja pakkokeinot saavat yh-teiskunnallisen totuuden katoamaan, ja jälkikäteissensuuri kiertyy ennakkosensuuriksi, kun ihmiset pelästyvät ja alkavat itse kuohia käsityksiään."

      - Teesi edustaa rajoittamatonta sananvapautta, jossa voisi julkisesti uhata väkivallalla, kertoa kansalaisesta törkeitä valheita, kertoa jonkun olevan sitä vaikka hän sitä ei ole jne.. Vastuu ihmisen teoista vapautetaan. Alkaisi kaikkien sota kaikkia vastaan.

      "Kun huumori kielletään, kieltelijät joutuvat tuota pikaa itse naurunalaisiksi, ja juuri näin syntyy yhteiskuntakäytäntö, jota ei voida erottaa parodiasta. Huumori ei tietenkään kuole näin, vaan se muuttaa muotoaan, sillä valheellisissakin oloissa ihmisillä säilyy ihmisyyteen itseensä sisältyvä kyky erottaa tosi valheesta."

      - Kuka on kieltämässä huumoria? Huumorin esittäjän tulee tuntea kyky erottaa totuus valheesta. Julkisten henkilöiden vastuu sananvapaudesta kasvaa rivikansalaiseen nähden.

      "Käsiteanalyyttisesti katsoen myöskään Suomeen muuttaminen ei ole ihmisoikeus, eikä mikään etiikka velvoita ylläpitämään vieraita kansakuntia omaksi velaksi. Siinä tulee narun pää vetäjien käteen, ja suuri osa aihetta koskevasta diskursiivisesta kiistelystä johtuukin väitteeni mukaisesti yhteiskunnan perusstruktuurissa olevien käytännön ongelmien päätymisestä taitamattomien poliitikkojen käsiin."

      - Analyysi on suoraan Perussuomalaisten mamukielteisestä kannasta.
      Ihmisillä on oikeus muuttaa minne haluaa. Jokaisella valtiolla on oikeus säännellä maahanmuuttoa ja sitä ne tekevätkin. Inhimillinen etiikka tarkoittaa hädänalaisten auttamista. Maahanmuuton vastapooli eräässä suhteessa on toimia kansainvälisesti siten, ettei ihmisten tarvitse lähteä sodan tai nälän takia maailmalle.

      • Anonyymi

        Viimeisen virkkeen periaatetta on Väyrynen korostanut koko ajan.

        Oikea SOTILAS


    • Täytyy jatkaa täällä satunnaisella otannalla Hankamäen "Totuus kiihottaa" kirjan arvostelua, koska ylläpito poisti (jonkun pyynnöstä?) toisen aloituksen aiheesta.

      5.2. Vastalauseita. Sivut 83 ja 84
      "Mikään ei ole hauskempaa kuin se, että vihervasemmistolainen feministi, joka yleensä taistelee urheasti kaikkea ”rasismia”ja rotuajattelua vastaan, ”keksii”uuden sanan ”rotu”, alkaa puhua rodullistamisesta, vetoaa epäsuorasti rotuajatteluun ja soveltaa sitä pyrkiessään oikeuttamaan vierasperäisten kansojen maahanmuuttoa."

      - Hyvin ovela lausunto. Vähätietoinen menee helposti lankaan. Hankamäki peittää piiloon tärkeän asian.
      Hankamäki itse korvaa rotuopin sanalla "vieraslaji". Rotuoppi viittaisi suoraan Saksan natsien oppiin mutta vieraslaji ei sitä tekisi.
      Totuus: Rotuoppi = vieraslaji perussuomalaisessa slangissa.
      Sanakikkailu ei muuta käsitteen sisältöä.

      "Jos länsimaissa vallitsevaa syntyvyyden laskua ja väestökäyriin muodostumassa olevia kuhmuja koetetaan oikoa kehitysmaista tulevalla maahanmuutolla, tehdään samalla väestöpoliittinen valinta, jonka mukaan länsimaiset ihmiset tuomitaan väistymään omista kotimaistaan. "

      Tässä vieraslaji/rotuoppi tulee esiin puhtaan selvänä.
      Tässä on kyseessä yleinen äärioikeistolainen propagandateesi; EU:n vallanpitäjät haluavat vaihtaa olemassa olevan valkoihoisen perinteellisen väestön muualta tuotuun väestöön. Vaikka EU:n johtajat muuta pahaa tekevätkin, tähän teoriaan ei ole mitään todellista pohjaa. Parjattu vihervasemmistokin pysähtyy YK:n suosituksiin hädänalaisten ulkomaalaisten auttamiseksi sekä erillisten turvapaikanhakijoiden käsittelyyn, otetaanko vai ei.

      Uusi kaava: Rotuoppi = vieraslaji = EU:n väestönvaihto.
      Väestönvaihdon kuvitteellisella estämisellä puolustetaan valkoihoisten eurooppalaisten erinomaisuutta. Se myös tarkoittanee että jo Eurooppaan tulleet ja sukupolvia asuneet tulisi karkottaa vaikka sitä ei ääneen lausuttaisikaan.

      Marxilaisuuden suhteen ongelma ei ole väestön etnisyydessä. Ongelma on yhteiskunnassa tuotantovälineiden omistajien ja omistamattomien välillä.
      Marxilaisuuden sosiologian mukaan jälkeen jäänyt maailman osa tulee teollistaa. Se edistäisi teollisesti kehittyneidenkin maiden taloutta. Kehitysmaiden teollistaminen luo elämisen perustarvikkeiden turvaamiseen ja jolloin ei tarvitse lähteä ympäri maailmaa vaeltamaan. Toinen tärkeä seikka on sotian lakkauttaminen. Se poistaisi sotapakolaisongelman. Maailman väestö sekoittuisi omia aikojaan vuosisatojen kuluessa.
      Eteen tulee myös kysymys väestönkasvun hillitsemisestä. Niin teollisuuden kuin väestönkin jatkuva kasvu on mahdottomuus. Ongelma on havaittu mutta ei kovinkaan suuresti ole tehty mitään.

    • Anonyymi

      "Se myös tarkoittanee että jo Eurooppaan tulleet ja sukupolvia asuneet tulisi karkottaa vaikka sitä ei ääneen lausuttaisikaan."

      Eurooppalaisten syntyperä on muukalainen. Asutus saapui Lähi-idästä sekä Venäjän suunnasta n.30 - 40 000 vuotta sitten. Olemme ei-eurooppalaisten jälkeläismamuja.

    • Anonyymi

      Loppujen lopuksi olemme kaikki afrikkalaisten perillisiä.
      Ihmislajin kehitys on liitetty afrikkalaiseen, tummaihoiseen alkuperään.
      Noin 100 000 vuoden kehitystrendi on tässä. Ihmislaji levittäytyi Afrikasta ympäri maailmaa.
      Nyttemmin jotkut pölkkypäät, jotka historiaa eivät tunnne, kieltävät Homo Sapiens lajin syntyperän. Kaksinkertainen tohtori Hankamäki on eräs sellainen. Vielä kehtaa vaatia valtionpalkintoa huuhaaraamatustaan.

    • Anonyymi

      Monietninen Israelkin on syyllistynyt rasismiin
      Maahan muuttaneet etiopianjuutalaiset ovat valittaneet poliisiväkivallasta sekä syrjinnästä koulutuksessa, asuntojen saamisessa ja terveydenhoidossa.
      Israelin hallitus on myöntänyt antaneensa etiopianjuutalaisille naisille pitkäkestoisia ehkäisylääkkeitä vasten heidän tahtoaan, jotta väestöryhmän syntyvyys pienenisi. Asiasta on kertonut esimerkiksi israelilainen Haaretz-lehti.

      Tällaiset uutiset ovat harvinaisia Suomen mediassa.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1829
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1565
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1518
    8. 59
      1384
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe