Loukkaako vl-lestadiolainen opetus ihmisoikeuksia?

Anonyymi

Kesän Suviseurat kuuluvat ja näkyvät virtuaalisesti. Teknologia on otettu uskovaisten toimesta tehokäyttöön. Osa seuralähetyksistä on nähtävissä YouTubessa, Kesäseuradio fm-aalloilla lähettää ohjelmaa 24/7.

Kun on ollut aikaa ja tilaisuus kuunnella radiolähetystä, herää ihmetys siitä, voidaanko nyky-Suomessa edelleen opettaa vakavasti, että parisuhde tulisi solmia vain liikkeen sisällä olevien kesken ja ”jumalansanalla” kielletään puolison etsiminen liikkeen ulkopuolelta.

Tunnen tälläkin hetkellä useita liikkeeseen kuuluvia nuoria, jotka seurustelevat ”ulkopuolisten” kanssa. Useaan otteeseen on puheissa kielletty myös muunsukupuolisuus ja homoseksuaaliset suhteet. Nämä seksuaaliset suuntautumiset ovat tieteellisesti todistettu ja kuuluvat ihmisoikeutena jokaiselle, ilman pelkoa yhteisön painostuksesta.

Vakavasti otettavaksi tarkoitettu opetus sukupuolisuuden rajoittamisesta ja parisuhteen ehdoista loukkaa jo sellaisenaan ihmisarvoa. Ei voi olla oikein hyväksyä opetusta, jossa rajataan parinmuodostus yhteisönormein liikkeen jäsenten väliseksi ja se aiheuttaa tietoista ja tiedostamatonta ulossulkemista yhteisöstä. Sama koskee trans- ja homoseksuaalisuuden kieltämistä. Yksikin ulossulkeminen on ihmisarvoa loukkaava, aina henkilökohtainen tragedia. Tunnen myös useita tapauksia, joissa nuori on joutunut itse sulkemaan itsensä ulos seksuaalisen suuntautumisensa takia. Miksi näin vielä nuoremme joutuvat tekemään tänä päivänä?

Tiedän, että kautta aikojen lestadiolaisuudessa on solmittu parisuhteita yli jäsenyysehtojen. Joskus on ollut vielä tiukempaa, jolloin jotkut rakastuneet ovat tehneet nk. ”naimaparannuksen”. Toivoisi, että lestadiolaisessa opetuksessa siirryttäisiin tälle vuosituhannelle ja yksilön perusoikeuksia loukkaava opetus lopetettaisiin. Rakkaus kaikissa laillisessa muodoissaan tulisi sallia ja opetuksesta kitkeä syrjintä, kategorisesti!

Myöskään kenenkään henkilökohtainen usko Jumalaan ei voi olla kiinni siitä, että yhteisö asettaa ulkoisia käyttäytymis- ja jäsenyysnormeja. Suurin osa liikkeen jäsenistä on syntynyt ja kasvanut perheyhteisöissä, joissa sosiaalisten suhteiden takia halutaankin olla samanmielisiä ja osa yhteisöä. Koska kuuluminen johonkin yhteisöön on meille jokaiselle välttämätöntä, miksi sitten rajaisimme siitä ulos henkilöitä, joiden perustavaa laatua oleva persoonallisuus ja kokemus itsestä onkin toisenlainen.

Täyden ihmisarvon kunnioitus lähtee siitä, että mitkään lailliset henkilökohtaiset ja hyvien tapojen mukaisiksi hyväksytyt elämänvalinnat tämän yhteiskunnan jäsenenä eivät sulje ketään pois omasta yhteisöstä, oli se yhteisö hengellinen tai maallinen. Kenelläkään sivullisella ei tällaista oikeutta sulkea ulos ei saa olla. Jos esimerkiksi jäsenyyden ehdoksi asetetaan luopuminen samaa sukupuolta olevasta avioliitosta, kyse on piilo-orjuudesta ja alistamisesta. Tällainen opetus loukkaa varmasti ihmisoikeuksia.

33

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Onkohan yhtään lestahomo- tai lesboparia ry:n jäsenenä?

    • Anonyymi

      Raamattu sanoo selvästi, että avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto.

      • Anonyymi

        Avioliitosta on ohjeet raamatussa, mies ja nainen yhtyköön ja tulkoon " yhdeksi lihaksi"... ....
        VL-väki toimii raamatun ohjeiden mukaisesti ja jos ei kuka tätä hyväksy eipä voi mitään, kun sitten pitää etsiä se yhteisö joka hyväksyy "sekosuhteet"!
        Ei sitä mennä "maailman mukaan", vaan Jumalan sanan mukaan....
        Onneksi luterilainen kirkko ei vielä ole antanut lupaa samaa sukupuolta olevien parien vihkimisille, mutta voihan sekin aika koittaa, että kirkko "sekoaa" tässä asiassa.
        Sitten on mietinnän paikka, mitä tehdään, voihan se olla, että VL-väki ajetaan pois kirkon sisältä !? Siinä tulee kyllä tapahtumaan iso virhe , mutta aika näyttää miten käynee !?


      • Anonyymi

        Kyä näi o!

        Raamatuissa kivitetään ihmisiä, annetaan jumalalle eläinuhreja, naidaan omia tyttäriä ja poikia, leikellään esinahkoja, juodaan viiniä ja monta muuta kivaa juttua. Miksi ne asiat on hyljätty?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyä näi o!

        Raamatuissa kivitetään ihmisiä, annetaan jumalalle eläinuhreja, naidaan omia tyttäriä ja poikia, leikellään esinahkoja, juodaan viiniä ja monta muuta kivaa juttua. Miksi ne asiat on hyljätty?

        Tekeekö kristityt noin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyä näi o!

        Raamatuissa kivitetään ihmisiä, annetaan jumalalle eläinuhreja, naidaan omia tyttäriä ja poikia, leikellään esinahkoja, juodaan viiniä ja monta muuta kivaa juttua. Miksi ne asiat on hyljätty?

        Mitä sinun omatuntosi sanoo?
        Oletko paaduttanut itsesi, että et tunne oikeaa ja väärää? Asuuko sielussasi paholainen?
        Kaikki tuo höpinä 'tasa-arvista' ja 'homojen ym. Oikeuksista' on Saatanan eksytystä. Lesbot, homot ja transut ovat Saatanan vallassa. Ettekö tajua?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tekeekö kristityt noin?

        Täytys tehdä koska Raamattussa tehdään niin!


      • Anonyymi

        Missä kohti Avioliitosta puhutaan bibliassa.

        r


    • Anonyymi

      Jokaisella Jumalan luomalla ihmisellä on ihmisarvo. Vanhoillislestadiolaisten joukossa on myös homoja, mutta he haluavat elää Raamatun ohjeen mukaan, pysyvät sinkkuina. Jokaisella ihmisellä on omat koettelemuksensa. Ei sinkkuuteen kuole, vaikka nykymaailma melkein sitä väittää.

    • Anonyymi

      >>>>>että parisuhde tulisi solmia vain liikkeen sisällä olevien kesken ja ”jumalansanalla” kielletään puolison etsiminen liikkeen ulkopuolelta.** Ajatus on pahimpia rasistisia näkemyksiä, joka on kriminalisoitu. Ihme, etti ketään lestadiolaista ole pantu istumaan ko. asiasta, sehän on kiihottamista ihmisryhmää kohtaan.

      Taas seurustelu samaa sukupuolen kanssa on Raamatun mukaan rangaistava kuolemalla. 3 Moos 20:13: Jos joku makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan, tekevät he molemmat kauhistuksen; heidät rangaistakoon kuolemalla, he ovat verivelan alaiset.

      >>Myöskään kenenkään henkilökohtainen usko Jumalaan ei voi olla kiinni siitä, että yhteisö asettaa ulkoisia käyttäytymis- ja jäsenyysnormeja. ** Kristitylle tuollainen sanonta, uskoa Jumalaan on aika outo. Saatanakin uskoo Jumalaan, jos tarkoitat Abrahamin ja Iisakin, sekä Israelin Jumalaa Adonaita, mutta saatana ei myönnä, että Jeesus on kaikkivaltias, kuten sitä ei myönnä lestadiolaisetkaan, ja heillä ei ole pelastusta. Raamatusta on aika vaikea löytää jae, joka kertoo Jumalan pelastavan itseensä uskovat, mutta koko Raamatun punainen lanka on se, että Jeesus pelastaa omansa, Häntä seuraavat ja suulla tunnustavat ihmiset.

      Joten SRK;ta ei voida kutsua kristityiksi. Minulle monikin sanoo tavatessamme, että tule seuroihin, johon luonnollisesti esitän kysymyksen "miksi", minullahan on Jeesus, ja sitä kautta myös yhteys Jumalaan, joka heiltä uupuu, niin keskustelu jää siihen.

      Joh. 14:6 Jeesus vastasi: "Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.

      Eli jos ei ole Jeesusta, niin ei ole juuri mitään muutakaan.

      >>>Täyden ihmisarvon kunnioitus lähtee siitä, että mitkään lailliset henkilökohtaiset ja hyvien tapojen mukaisiksi hyväksytyt elämänvalinnat tämän yhteiskunnan jäsenenä eivät sulje ketään pois omasta yhteisöstä, oli se yhteisö hengellinen tai maallinen.*** Tässä voi sanoa, että kun miettii valintoja, on hyvä ajatella, mitä Jeesus samassa tilanteessa tekisi, silloin ollaan "tiellä elämässä".

      >>>Kenelläkään sivullisella ei tällaista oikeutta sulkea ulos ei saa olla. Jos esimerkiksi jäsenyyden ehdoksi asetetaan luopuminen samaa sukupuolta olevasta avioliitosta, kyse on piilo-orjuudesta ja alistamisesta. Tällainen opetus loukkaa varmasti ihmisoikeuksia.** Ei loukkaa, jos Raamattu on auktoriteetti, joka sen tulee kristitylle olla.

      Muuten, tosi hyvä kannanotto- kokonaisuus.


      r

    • Anonyymi

      Rasismi ja syrjintä ovat eri asioita. Rasismi liittyy rotuun.

    • Anonyymi

      Yhdentekevä asia, lahkoissa väki vähenee ja loppujen jälkeläisillä päät isonee.

      • Anonyymi

        Ei vähene väki!
        Väki meinasi vähetä, niin SRK antoi periksi ehkäisyasioissa ja TV:n katselukaan ei ole enää syntiä.
        Jos väki uhkaa vähetä lisää, niin seuraavaksi SRK sallii viinin juonnin korvakorujen käytön.

        Tää on kuulkaa kovvoo hommoo tämä taiteilu syntilistojen ja jäsenmäärän välillä!
        Aina välillä pitää antaa löysiä ja sit taas kiristellä.
        Onneksi Jumala antaa siihen voimia ja viisautta.


    • Anonyymi

      Kyllä on pöhköä elää toisten mieliksi. Tunnen monia, jotka ovat lähteneet tästä ahdistavasta poppoosta.
      Ovat muka muita parempia ja valittuja, entäs muut 7 miljardia? Onko muut ihmiset muka huonompia?

    • Anonyymi

      No kuullepa:
      Jos loukataanki ni ollaan kuitenki jumalan asialla ja jumala siunaa meitä siks.
      ollaan jumalan omia sontiaisia eiku sotilaita ni sunki kannattaa alaa meikäläiseksi!

    • Anonyymi

      Eikö suuri ihmisarvon loukkaus ole myös raiskaus avioliitossa? VL-vaimo ei saa kieltäytyä miehensä haluamasta seksistä.

      • Anonyymi

        En ole vl-avioliitossa, mutta en ymmärrä, miksi sotket raiskauksen tähän. Jos molemmat suostuvat, olipa syy sitten oma uskonnollinen vakaumus tai mikä tahansa, niin kyse on yhteistuumin harjoitetusta eli vapaaehtoisesta seksistä, kuten avioliitoissa ja suhteissa muutenkin.


    • Anonyymi

      Oikeus solmia avioliitto ja perustaa perhe

      16. artikla:

      1. Täysi-ikäisillä miehillä ja naisilla on oikeus solmia avioliitto ja perustaa perhe ilman minkäänlaisia rodusta, kansalaisuudesta tai uskonnosta johtuvia rajoituksia. Heillä on yhtäläiset oikeudet avioliittoon, avioliiton aikana ja sen purkamisen jälkeen.

      2. Avioliiton solmiminen tapahtukoon vain tulevien aviopuolisoiden vapaasta ja täydestä suostumuksesta.

      3. Perhe on yhteiskunnan luonnollinen ja perustava ydinosa ja sillä on oikeus yhteiskunnan ja valtion suojaan.

      Ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus

    • Anonyymi

      JOS ja kun ei niinkuin omasta mielestä tunnu olevan ns. vapautta VL-uskossa, niin ei sinä tarvitse pakolla olla !
      Elää vain sitten sitä "vapaata" eloaan, jos se tuntuu hyvältä !?
      Ei sitä voi olla vain osaksi uskomassa tai vain jotain "hyvää" asiaa sieltä itselle omimassa ja noukkia jotain "armon murusista", sitä ollaan uskomassa niinkuin VL-väki uskoo tai ei olla !
      Etsii sellaisen uskonyhteisön jossa lähes kaikki on sallittua, mutta olisiko syytä lukea Raamatusta mitä siellä sanotaan mm. samaa sukupuolta olevien parien elosta, esiaviollisista suhteista, yms. mistä aloittaja kirjoittaa !?
      EIKÄ ketään pakoteta kuuntelemaan suviseuralähetyksiä, eikä katsomaan youtube lähetyksestä seuroja ja kirkkotapahtumia, niitä seuraa ne joita ne kiinnostaa !
      Mitä "narinaa" ja valitusta näissä kirjoituksissa onkaan, turhaa syytöstä, jos ei ohjelmat kiinnosta, niin sulje vastaanotin, niin yksinkertaista se on ! Vapaus kait se on uskoa VL-väen sitä mikä tuntuu heistä oikealta, koska yhtä "rasismia" se on sekin, että haukutaan ja arvostellaan ihmisiä jotka uskovat Raamatun oppeihin !? HÖH ! sanon minä !!!

      • Anonyymi

        Ootko urpo vai muuten vaan pöljä???

        Et ilmeisesti tiedosta sitä, että yksikään lapsi ei saa valita vanhempiaan/ perhettä, johon syntyy.
        VL- aivopesua kun saa jo äidinmaidon mukana, niin aika monelle onkin se lahkon jättäminen himmapsen vaikeaa myöhemmällä iällä.
        Koko maailmankuva ja identiteetti on rakentunut VL- lahkolaisuuden ympärille: Syntilistat, opit, tuttavapiiri, jopa harrastukset ovat nivoutuneet VL- kulttiin.
        Tee siinä sitten rykäisy ja jätä harhaoppinen lahko.
        Sitä irtiottoa tehdessä on moni menettänyt mielenterveytensä, jopa henkensä.

        VL lahko on saatanasta!


      • Anonyymi

        Ja vielä jatkoa tuolle urpolle !?.

        Jokaisesta lahkosta eroaminen tekee kipeää.
        Samanlaisia henkisiä vammoja ovat saaneet ex-jehovat, ex- vellut, ex- hellarit, ex- mormoonit jne.
        HÖH ! sanon minä ja toivotan tuon huuto- ja lainausmerkkejä viljelevän naisoletetun kuumimpaan hel***ttiin ! ! !
        SRK kai palkannut ton empatiakyvyttömän naisoletetun trollaamaan näille sivuille


    • Anonyymi

      Ei kuule ole kukaan palkannut , ihan on minun omat mielipiteet ! Jos olisi omalla kohtaa vaikeaa olla VL-väen joukossa, niin tällä luonteella lähtisin pois, mutta kun tunnen väkeni omaksi uskonyhteisöksi en halua mennä minnekkään. !
      Tiedän kyllä minkälaista voi elämä olla ns. ulkopuolella, joskus , ulkoisesti ihan kelvollista, mutta toisilla ei niinkään "autuaallista" ole elämä.
      Olen jo sen verran vanha ja kaikkea kokenut, ettei lähteminen ole mielessäkään.
      Omassa perhepiirissä on ns. ulkopuolisia henkilöitä, silti meille rakkaita ja läheisiä, siis sitäkään en ymmärrä, että heitä mitenkään kukaan "karsastaa" , eikä se ole oikein jos poislähteneitä hyljeksitään.
      Aikuiset ihmiset voivat vapaasti valita "puolensa", koska raskasta se on olla "puoleksi uskomassa"! Meidän tulee elää toistemme kanssa sovussa, jos se vain meistä itsestämme riippuu ! Olen kumminkin myös äiti-ihminen, jolla on empatiakyky tallella ja tiedän ja tunnen monenlaisia kohtaloita olevan ihmisillä, mutta itselleni VL-väki on omaa perhepiiriäni, jossa haluan "talostella". Jokainen on vapaa valitsemaan oman "piirinsä"! Näilläkin palstoillla voi vapaasti tunnustaa uskonsa, vaikka joskus tuntee arkuutta, kun vaikuttaa siltä, ettei täällä saisi "omiaan" puolustaa, vaan vastapuolella on heti kritiikkiä, vaikka itsekin arvostelevat VL-väkeä. Joskus vain tekee mieli "sanoittaa" myös asioita omasta "vinkkelistä". Tämä "jutustelu" on kait sitten lopetettava, ettei toisille tule paha mieli !? HYVÄSTELEN nyt sitten tämän palstan !!!

      • Anonyymi

        Sä et ole empatiakykyä nähnytkään.
        Olet ansiokasta hoitokoukustaja- ainesta.
        Aivopesty mikä aivopesty


      • Anonyymi

        Älä jätä kirjoittelua. Viime aikoina täällä on ollut muutamia muitakin vl-uskon mukaisesti kirjoittelevia. Ei välitetä asiattomista kommenteista, asiallisten kanssa voidaan vaihtaa ajatuksia vaikka eivät samoin uskovia olisikaan...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä jätä kirjoittelua. Viime aikoina täällä on ollut muutamia muitakin vl-uskon mukaisesti kirjoittelevia. Ei välitetä asiattomista kommenteista, asiallisten kanssa voidaan vaihtaa ajatuksia vaikka eivät samoin uskovia olisikaan...

        Sinulle ( klo 19.59 ) vielä vastaan, kun ei tiedä jos en enää aamulla herää, kun olen jo vanha, niin, .......en mie enää viitsi kirjoitella, kun tulee surullinen olo noista mollauksista, kun kumminkin kaikki minut tuntevat pitävät minua empaattisena ja lojaalina ihmisenä.
        En mie ole mikään maailmanparantaja, kun en siihen pystykkään !
        Parempi antaa nämä palstat noille viisaammille kommentoijille, vaikka olen mie joutunut ja saanut lukea elämän varrella monia kirjoja ja kirjoituksia, ihan jo opiskelujenkin takia. Viisaampaa nyt vain vaijeta ja laittaa energiani muihin töihini ja käydä keskusteluja omissa joukoissa, jossa katseet ovat samaan suuntaan.... ......
        Eletään vain ja annetaan toistenkin elää ! ... ....


    • Anonyymi

      Ruumiillinen kuritus kiellettiin lailla 1980-luvulla, mutta senkin jälkeen sitä vielä esiintyi vl:ien keskuudessa ja ehkä muuallakin. Ajateltiin, että on parempi totella Jumalaa kuin maallista lakia.

    • Anonyymi

      Nokia kuulemma tuhoutui osittain lessujen palkattua vain lessuja.

      Lapset pitäisi suojella näiltä porukoilta ja maapallo heidän lisääntymiseltään yli kestävän rajan.

      • Anonyymi

        No mutta ainakin ovi- ja ikkunakauppa käy kuumana. Ja kattokauppa. Ja keittiökauppa.
        Lessut pitää Suomen talouden rattaat pyörimässä


      • Anonyymi

        Oulun "ihmemiehet"? Kalifornian Piilaakson teknologia-yrityksissä on paljon ns. avainhenkilöitä Intiasta, koska heidän uskonnollisissa rituaaleissa on paljon matematiikkaa. Tämän sain kuulla eräästä radio-ohjelmasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oulun "ihmemiehet"? Kalifornian Piilaakson teknologia-yrityksissä on paljon ns. avainhenkilöitä Intiasta, koska heidän uskonnollisissa rituaaleissa on paljon matematiikkaa. Tämän sain kuulla eräästä radio-ohjelmasta.

        Intian "oudot miehet":
        "Raamattu oli alunperin kirjoitettu vihityille, siis sellaisille, jotka olivat heränneet näkemään ja tuntemaan jumalallisen hengen läsnäolon kaikkialla sekä tiesivät ja olivat vakuuttuneet siitä, että se asusti heissä itsessään. Siitä syystä he eivät kaivanneet mitään muita näkyviä todisteita tuon olemuksen tuntemista varten.

        Mutta kun raamattu joutui yleiseksi omaisuudeksi ja avain sen pyhiin salaisuuksiin
        vihkimättömien, epäpyhien joukossa hävisi, silloin heidät valtasi
        tietämättömyys ja siitä johtui se sokaistuminen, jonka seurauksena kuollut kirjain tuli hengen tuntemisen sijaan, ja tämän johdosta syntyivät päinvastaiset, väärät raamatun tulkinnat, jotka – niin kuin tiedetään – ovat vieneet ihmiskunnan mitä suurimpiin eksytyksiin.

        Sen tähden vielä tänäänkin näemme, että – huolimatta kaikesta niin kutsutusta uskonnollisesta opetuksesta – ”uskonnolta”
        puuttuu kuitenkin sen älyllinen tulkinta. Tämän seurauksena on
        usein se, että uskonto muuttuu haaveiluksi ja taikauskoksi"..
        https://www.teosofia.net/e-kirjat/Bhagavad_Gita.pdf


    • Anonyymi

      No ei loukkaa.
      Ja jos loukkaakin, niin mitä välii?
      Vanhoilliset kuitenkin lisääntyy niin kovasti paljone, että johan siihen populaatioon muutama ihmisoikeusloukkauskin mahtuu.
      Ollaan kuin kaneja, täytetään maa

      • Anonyymi

        Nii ja vielä:
        Kun tehdään mahdollisimman paljon jälkeisiä, niin kyllä siellä joukossa sitten ihan priimaakin saattaa olla.
        Muissa uskontokunnissa tehdään vähän ja priimaa on tietentin enempi, mutta ne käyttääkin ehkäsyä ja sitä ei saa raamatuiden mukaan käyttää.


    • Anonyymi

      No, turha tuota on valittaa. Mihinkäs lesta tavoistaan pääsisi?

      Minua on ihmetyttänyt, kun useampi sukulainen on omien sanojensa mukaan asetettu puhujaksi vl-yhteisöön. Eikö voitaisi aloittaa kuulijaksi asettamisia? Ja heistä erityisesti osa valvojiksi, etteivät puhujat seuraamuksitta päästelisi suustaan aivan päättömiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1535
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe