Aquador 26HT kokemuksia

Anonyymi

Kertokaa veneen omistavat/omistaneet/käyttäneet kokemuksia veneestä. Mahtuuko 4 henkilöä hyvin yöpymään 3-5 päivää? Kykenenkö rantautumaan tuulisellakin kelillä yksin? Vene toiminee hyvin aallokoissakin? Onko jotain erikoista mitä pitää pitää mielessä jos on tuollaista ostamassa. DC:kin kiinnostaisi, mutta pressujen kanssa ropaaminen ei niinkään. Ei mulla kyllä ole kuomuleikeistä mitään kokemuksia, pelkkiä olettamuksia :)

Vai onko muita saman kokoluokan diesel-moottorisia samassa hintaluokassa mitä vois tiirailla?

3

2009

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pressuleikki tuossa 26 HT:ssakin lienee olevan edessä, jos ko. mallin haluat. Moni kakku päältä kaunis, niin näissä Aquadoireissakin valitettavasti. Näitä ei vaan ole tehty koviin keleihin, meriolosuhteisiin. Korjaustelakoilta voi käydä kysymässä, mutta on kohtuullisen kevyesti rakennettuja. Verrokkeihin verrattuna painoa niissä jopa tonnin verran vähemmän. Siksi näissä pienempiä koneita yleisesti. Piilossa olevat rakenteet on lisäksi jätetty melko viimeistelemättä, mikä voi aiheuttaa kosteusongelmia ja muuta sitten vähän myöhemmin.

      • Anonyymi

        8m veneelle 3,5t ei ole kyllä mitenkään verrokkeja vähemmän. Koneiden valinnat oli vuosituhannen vaihteen jälkeen muutenkin pienempiä tämän päivän mitoituksiin nähden, koneiden tehot kasvaa kokoajan. Se on sitten erijuttu mitä sillä teholla haluaa tehdä, onko ne huiput aina tärkeintä ja se, että lähtee kuin hauki rannasta.

        Aquadoria on jostain syystä näillä palstoilla aina mollattu, mutta oma kokemukseni on ollut ihan hyvä sekä tuttujen joiden tiedän myös omistavan ko. merkin veneitä. Hyvin niillä on kaikki pärjänneet reissuillansa eikä ole yhtään rungon takia telakalla ollut korjattavana. Aquadoreja on Suomessa myyty paljon ja niitä näkee liikenteessä päivittäin, toki joukkoon voi mahtua silloin huonojakin tapauksia. Meriolosuhteet riittää hyvin siihen keliin mitä mukavana kelinä voi pitää eli 12m/s ja 1,5m kun alkaa mennä yli niin ei ole muutenkaan järkevää enää lähteä matkaa taittamaan jos ei ole pakko. Jos sitä kovempaan keliin pitää mennä lomailemaan niin sitten suosiolla valinta Targaan tms. joka on taas tiloiltaan pieni tuossa kokoluokassa.

        On totta, että sisustusta ja puuosia purettaessa törmää viimeistelemättömiin pintoihin niiden osalta jotka eivät ole näkyvissä. Gelcoat pinnoitetta ei ole lasikuidun sisäpuolella vaan ulkopuolella. Käsittääkseni tämä on ihan normaali valmistustapa ja sama tilanne on muillakin valmistajilla, että ns. Divinycell puolta ei pinnoiteta.


    • Anonyymi

      Vastataan nyt kerrankin kysymykseen:

      Itse olen omistanut AQ 26 HT:n nyt jonkun aikaa ja aika hyvä käsitys on muodostunut veneen hyvistä ja huonoista puolista. Vene on 27 jalan (vene siis todella on 27 jalkaa eikä 26) kokoluokassa poikkeuksellisen tilava erityisesti leveän rungon puolesta. Volyymiä on entisestään saatu lisää leveillä palteilla, jotka taas heikentävät veneen allokko-ominaisuuksia kuten tekee myös loiva ja perästä kantava pohja. Trimmattavuus (konetrimmi) melko olematon, levytrimmiin reagoi herkästi. Muutoin ajettavuus todella miellyttävä. Kulutus siedettävä Pentan dieselillä, mutta ei pärjää kapeammalle ja kevyemmälle Grandezzalle. Vene ei vuoda vettä sisälle mistään ja Wallaksen lämmitin riittää pidemmällekin syksyyn. Defrosteri jopa liiankin tehokas. Vesitankki (60 litraa) turhan pieni, vettä pitää säännöstellä. Lämmitin ja muutama muu tekninen laite hankalassa paikassa huoltamisen kannalta. Koneeseen pääsee hyvin käsiksi äänieristepanelit irrotettua. Nukkumaan mahtuu väljästi neljä aikuista, pistopunkka yllättävän tilava vaikkei siltä näytä. Keulapunkkaan menee kolmekin aikuista. Wallaksen löpöliesi pikkukokkailuihin turha hitauden takia, mutta sama löytyy joka veneestä Suomessa. Itsellä kaasukeitin kahvinkeittoon ym. Jääkaappi on suht tilava (65 litraa) mutta astioille voisi olla tilavammat laatikot. Roskiskaappi ilahduttavan iso ja vetää sisäänsä normi kotitalousroskiksen, mahdollistaa jopa lajittelun. Ohjaamo hyvä ja paperikartalle kunnon taso. Kojelauta on pakko vuorata jollain mustalla, muuten näkyvyys vaarallisen huono ulos heijastusten takia. Itsellä tarrakiinnityksellä mustat muotoonleikatut kankaat. Kannet on hyvät kulkea ja keulan "poterosyvennys" kätevä. Kuitenkin sivukansilta perään meneminen on todella vaikeaa kun kaiteet loppuvat kesken. Etenkin kuomu päällä tämä on paha rasti. Siinä mielessä esim. Grandezza 27 on parempi. Plussaa tulee taas keulaluukusta joka on todella iso ja tekee veneestä lähes läpikäveltävän.

      Näitä katsellessa kannattaa muutama asia huomioida. Venettä on tehty 90-luvun lopulla aina 2000-luvun taitteeseen asti Irlannissa, josta tuli huonoja veneitä. Niitä ei juuri Suomessa. Sen jälkeen veneitä tehty Kuopiossa josta merkkinä FI-alkuinen sarjanumero. Venettä on vuosien saatossa uudistettu josta näkyvimmät vuoden 2004-2005 tienoilla tehty sisätilojen päivitys. Tällöin ohjaamoon mahtuu isokin plotteri karttatason ja sivulasin väliin ja muitakin pieniä uudistuksia. Venettä on tehty todella paljon ja oma vene on jo yli 400:s painos josta paljon lastentauteja korjattu ja venettä kehitetty. Yleisesti työn jälki on siistiä mutta paikoin virheellistäkin ja sinne päin tehtyä työn jälkeä löytyy. Kaikki liitokset on kuitenkin viimeisen päälle klemmaroitu, liimattu, tiivistetty jne.

      Veneitä lienee myyty eniten joko KAD-pentoilla ja Mercruiserin dieseleillä. Jos löytää suomesta D4/D6 DPH yhdistelmän niin se kannattaa melkein ostaa pois. Veneeseen sopii tuo painava kone ihan hyvin kantavan perän takia. Lisäksi huoltoverkosto kunnossa jos Mercureihin vertaa.

      Ennen 27-faceliftiä 26:iinkin uusittiin ohjaamo plotteriaikaan, mutta se on mielestäni huono. Ei ole enää tilaa paperikartalle ja plotterin näyttö liian loivassa kulmassa. Heijastuksenesto on kuitenkin niissä vakiona. Eli parhaat yksilöt löytynevät vuosimallihaarukasta 2006-2010.

      Tuossa nyt jotain. Saa kysyä jos muistan seurata ketjua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1592
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1359
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1192
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1169
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      44
      1038
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      67
      818
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      815
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      89
      696
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      184
      693
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      634
    Aihe