Uusi 10 prosentin korkoraja ei auta senttiäkään vanhoissa veloissa!

Anonyymi

Tämä uusi 10 prosentin korkoraja ei auta yhtään vanhoissa veloissa joissa korot säilyvät jättimäisinä. Ainoastaan jos jostain onnistut saamaan uuden pikavipin, siihen se voi vaikuttaa hetkeksi.
Suuri näyttävä esitys piti järjestää eduskuntaan, josta köyhät ei hyödy laisinkaan. Hallitus ei näy pystyvän korjaamaan tätäkään epäkohtaa, liekö suurpääoman vastustus liian kovaa?

19

102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tämä uusi korkoraja johtaa vain siihen että yhä suurempi osa ihmisistä ei saa mitään lainaa mistään. Tämä voi tietysti olla joko hyvä tai huono asia, riippuu mistä suunnasta asiaa tarkastelee.

      • Anonyymi

        On vaan hyvä asia, jos ei tuollaista lainaa saa. Yksikään järkevä ei ota noin kalliita lainoja, ei yksikään. Ne jotka tuollaisia lainoja ottavat ovat vähempiälyisiä tai ongelmatapauksia (peli, alko tai huume), ja silloin on vaan hyvä jos ei lainaa saa,


    • Anonyymi

      Pitihän se arvata, EKP jakaa lähes ilmaista rahaa pankeille pörssipeleihin. Köyhille ei riitä rahaa. Voi tätä maailmanmenoa.

      • Anonyymi

        EKP ei "jaa" rahaa pankeille, vaan lainaa. Pankit voivat sitten halutessaan lainata tätä rahaa eteenpäin. Koron jolla pankit lainaavat rahaa ulospäin määrittää arvio takaisinmaksun varmuudesta. Jos takaisinmaksuun liittyy niin suurta epävarmuutta että koron tulisi pankin arvion mukaan olla yli 10%, ei lainaa kannata myöntää.


      • Anonyymi

        Onhan sitä rahaa köyhillekin. Kokoajan makselevat työttömyyskorvauksia ja toimeentulotukia.


    • Anonyymi

      Tehtyjä sopimuksia pitää kunnioittaa. Oikeustoimikelpoiset ihmiset ovat ostaneet itselleen rahaa ennalta tiedossaolevaan hintaan. Ei kai siitä tarvitse valittaa.

      • Anonyymi

        Ei sossulandiassa. Täällä "aikuiset" eivät pysty huolehtimaan itsestään, joten valtion on huolehdittava kaikesta. Yhteiskunnan vika aina, ei koskaan yksilön. Ei ihme että ei verovarat riitä. :D


    • Anonyymi

      Onhan tämä jo alkua hyvään suuntaan. Pikavipit korkeinen korkoineen joutaisi kyllä kokonaan kieltää. Liian helposti moni on joutunut tähän pyöritykseen, eikä pääse nyt ulos tästä. Henkilökohtainen konkurssi Usan malliin voisi olla hyvä ratkaisu.

      • Anonyymi

        Ulosotto kyllä vastaa riittävän hyvin henkilökohtaista konkurssia. Suomessa on jo ainoana Euroopan maana veloilla jokin laissa määrätty vanhenemismisaika.

        90-prosenttisesti ulosotton joutuminen johtuu velallisen omasta syystä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ulosotto kyllä vastaa riittävän hyvin henkilökohtaista konkurssia. Suomessa on jo ainoana Euroopan maana veloilla jokin laissa määrätty vanhenemismisaika.

        90-prosenttisesti ulosotton joutuminen johtuu velallisen omasta syystä.

        Tuo prosentti lähentelee sataa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo prosentti lähentelee sataa

        Juu, mä haluan tietää että miten pääsee ulosottoon ihan vahingossa. Hupsista! :D


    • Anonyymi

      Juurikin näin. Tämä lakimuutos jonka piti auttaa ihmisiä, toimii nyt täysin päinvastoin. Monet lainapalvelut ovat myös todenneet että suuri joukko ihmisiä jää nyt täysin ilman mahdollisuutta saada mitään lainaa. https://www.vertaalainaa.fi/lainojen-korkokatto-10-vuoden-2020-loppuun/ Ja näiden vanhojen lainojen vaihtaminen edullisempaan ei todellakaan onnistu niin helposti kuin nuo päättäjät ajattelee....

    • Anonyymi

      Tietysti vanhoissa veloissa säilyy korkoprosentti. Miksi luulit että olisi vaikuttanut niihin myös?

      • Anonyymi

        Mutta vippifirmat tulkitsi heti lain omalla tavallaan. Kokeilin heti 1.7 saisinko mitään tsrjouksia kun korkokatto 10% oli astunut voimaan. Juu olisin saanut lainaa 19,99% korolla, joka ajalla 1.7-31.12.20 tilapäisesti olisi 10%. No onhan korkokatosta hyötyä jos pitää ottaa muutaman sadan vipin jonka vsrmaan maksaa pois nopeasti. Mutta jos ottaa useamman tonnin ainan ei tästä korkokatosta ole paljon iloa.


    • Anonyymi

      Nyt vaan nopeasti ottamaan se 10%:n laina ja maksamaan pois kaikki ne vanhat korkeakorkoiset vipit. Ja elämä hymyilee sen jälkeen kun velat hoidettu.
      Ei huolta kun vuoden vaihteen jälkeen olet jo velaton mies eikun henkilö.

      • Anonyymi

        Nykymaailmassa ei kannata ottaa velkaa. Ei koskaan tiedä onko viikonpäästä maailmaan tullut joku uusi "kuppa" joka lamaanuttaa talouden.
        Työttömyys on nykyään todennäköisempää kuin ennen.


      • Anonyymi

        Eipä niitä myönnetä 10% luottoja vaikka tulot on ihan hyvät


    • Anonyymi

      Netin myötä velkaantumisesta on keskusteltu jo parinkymmenen vuoden ajan joten uudet velallisen ovat aivan omaa tyhmyyttään ongelmistaan.

      1990 luvun alussa tehtiin velkajärjestelylaki joka oli tarkoitettu siihen hetkeen. Tuon lain olisi pitänyt päättyä vuosituhannen vaihteedeen, mutta ei siinä sitten niin käynyt. Kyllä takuusäätiön kaltainen takuu palvelu pitäisi riittää rajoineen. Jokainen maksaa siinä velkansa niinkuin normisti ajatellaan.

      • Anonyymi

        Aika harva saa sen takauksen Pitää olla aika isot tulot että hyväksytään ohjelmaan. Ja sitten on vielä pankista kiinni haluavatko antaa lainaa. Velkajärjestrlyyn sentään voi pästä vaikka olisi okemattomat tulit. Ehkä ei oikeudenmukaista velkojia kohti, jotka usein jäävät nuolemaan näppejään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4688
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      134
      4203
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      36
      2785
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      209
      1817
    5. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      37
      1357
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      25
      1339
    7. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1316
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      67
      1278
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1233
    10. Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."

      Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1212
    Aihe