Polkupyörät lähiliikennejunissa

Anonyymi

Pääkaupunkiseudun Lähiliikennejunissa on nyt muutaman vuoden saanut kuljettaa polkupyöriä myös ruuhka-aikana. Nyt  puhun ensisijaisesti pääradan R- ja Z-junista, sillä ne ei ole niitä, jossa on ns. monitoimitilaa. Eteisessä on ehkä 2-3 pyörän paikka ja osassa ei yhtään.

Suurin osa pyöräilijöistä on sitä mieltä, että me ihmiset ilman pyöriä emme saa seistä junan eteisessä, jotta he mahtuvat sinne! On jopa käsketty siirtymään vaunuosastoon sisälle, vaihtamaan eteistä tai jopa vaunua!

Ohjeiden mukaan on niin, että kuka on ensiksi junassa niin se saa olla. Polkupyöriä saa kuljettaa junissa mikäli on tilaa ja jos ei ole niin sitten jäädään odottamaan seuraavaa junaa. Pyöräilijöiden pitää myös huomioida muut matkustajat. Lisäksi, että käytävät tulee pitää vapaana. Missään ei ole sanottu/merkitty, että junan eteisessä ei saa seistä!

Kun pyöräilijät yrittävät tai tulevat väkisin pyörää työntämällä lähes täynnä olevan eteisiin niin jopa jotkut ilman pyörää olevat ovat myös sitä mieltä, että muiden pitää väistää pyöräilijöitä. Itse he eivät väistä!

Harva pyöräilijä huomioi sitä, että eivät osu likaisella pyörällä ihmisten vaatteisiin. Näin kesällä ei paljon uskalla pitää vaaleita vaatteita, koska niissä näkyy pyöräilijöiden aiheuttamat liat. Ne ovat usein sellaista, että ei lähde pesussa eli vaatteet roskiin! Jokunen kerran viikossa näen, kun pyöräilijä likastaa pyörällä ihmisen vaatteet ja on myös minulla on käynyt niin tänä vuonna muutaman kerran.

On se kumma, että pyöräilijöille ei riitä jalkakäytävien terrorisointi ja se pitää ulottaa myös juniin!

 Itse olen ihminen, joka uskaltaa sanoa itsekkäille juniin väkisin tuleville pyöräilijöille. Tosin saan siitä sitten pyöräilijöiltä ja muilta matkustajille kommentteja eli taitavat pitää minua idioottina, kun puutun itsekkäiden pyöräilijöiden käyttäytymiseen!

Ongelman ajattelin ratkaista niin, että jos minäkin kuljetan pyörää ruuhka-aikana junassa. Tänään mainitsin siitä muutamalle, jotka puuttuivat siihen, etten siirtynyt eteisestä osaston sisälle pyöräilijän tieltä. Tosin he eivät itsekään siirtyneet!

Katsotaan miten sitten huomenna sanovat! Itse en ole tähän asti lähtenyt kuljettamaan polkupyörää ruuhkajunissa, vaikka voittaisin sillä työmatkassa peräti 5 minuuttia suuntaansa!

1

<50

  Vastaukset

  • Tunnetusti suurin osa pyöräilijöistä on sitä mieltä, että kaikki muut huomioivat heidät. Heidän mielestä heillä on vain oikeuksia, mutta ei velvollisuuksia.

   Kun katselee liikenteessä niin näkee miten pyöräilijät ajavat.

   Entä sitten rautatieasemien laiturialueet? Siellä ajetaan pyörillä ja sähköpotkulaudoilla muista välittämättä. Laiturialueet ovat jalankulkualueita eikä tarkoitettu ajoneuvoille. Olen nähnyt pyöräilijöiden ja sähköpotkulautailijoiden ajavan myös Helsingin päärautatieaseman sisällä.

  SEISKA.FI

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Järkyttäviä Paljastuksia Nikon TV-sarjasta

   Tänään se sitten alkaa, sarja nikosta ja katiskasta. Ennakkotietojen mukaan sisältö paljon ikävämpää kuin luulin. Niko käyttänyt huumeita jo 13 vuotia
   Kotimaiset julkkisjuorut
   171
   5667
  2. Kuka maksaa ei-turvallisesta maasta tulevan pakkokatanteenin..

   ..eivät kai veronmaksajat Kelan ansiosidonnaisella päivärahalla? Vastuuton mokailija maksakoon mokiensa kulut itse! Se on Ruotsin risteilyltä tai Balk
   Maailman menoa
   172
   5130
  3. Henna ja Tauski jälleen yhdessä onnellisina

   Kihlatkin hankittu. https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/503fdd42-5bef-4519-ae07-de01ca6aa9ba
   Viihde ja kulttuuri
   25
   2514
  4. Suomi olisi itse tarvinnut kehitysapua

   suomen koronatalous ja sannan lahjarahat italiaan on kestämätön setti. Suomen julkinen ajetaan alas, teitä ei kunnosteta, omaa taloutta ei elvytetä..
   Maailman menoa
   225
   2288
  5. Heti alkoivat "asiantuntijat" sössöttämään

   ettei hallituksella ole oikeus pistää ihmisiä pakkokaranteeniin https://yle.fi/uutiset/3-11487500
   Maailman menoa
   268
   1980