Bentsodiatsepiimin vaihto toiseen

Anonyymi

Onko kenelläkään täällä kokemuksia siitä, että tuleeko Opamoxista vieroitusoireita, jos sen lopettaa (tai ei jostain syystä voi väliaikaisesti ottaa), mutta jatkaa Diapamin käyttöä (jonka siis lääkäri määrännyt myös)? Päivittäisistä reilun vuoden olleista lääkityksistä kyse (annokset Opamox 30mg ja Diapam 5-10mg/vrk).

Eivätkö nuo kuitenkin ole periaatteessa aika samaa lääkettä , paitsi että Diapam on nopeampi ja pitkävaikutteisempi?

13

278

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Puolitoista tuntia vanha viesti eikä kukaan vielä ole keriinnyt vastata? -> Shadow bannilaisille tehdyt ketjut.

      • Anonyymi

        Hmm, nyt en ymmärtänyt?

        Minulla ei tietääkseni mistään syystä mitään bönnejä, eikä viesteissäni mitään väärää..? Ihan lääkärin määräämistä reseptilääkkeitä puhe. :)


    • Anonyymi

      Juu Diapam on ilman muuta parempi, mutta missä nuin kiva lääkäri että saat molempia yhtäaikaa?

    • Anonyymi

      Jos sinua huolettaa vieroitusoireet niin tee cross over eli tee vaihto syömällä niitä päällekkäin hetken aikaa ja sitten siirry toiseen. Esim. Ashton Manualissa on ohjeistettu miten sellainen tehdään annosmääriltä kohdassa oksatsepaami.https://www.benzo.org.uk/amisc/finnishmanual.pdf
      Kyseinen manuaali on muuten tarkoitettu lähinnä vieroitusta varten.

      Jotain oireita voi tulla joksikin aikaa jos herkkä olet ja toisen lääkkeen syöminen voi tuntua hiukan eriltä jos on tottunut toiseen lääkkeeseen. Diapam on pitkävaikutteisempi ja itse molempia lääkkeitä syöneenä tunsin sen jotenkin turruttavampana ja ehkä voimakkaampanakin.

      • Anonyymi

        Hmm... Siis hetkinen. Oletko käyttänyt diapamia JA oksatsepaamia samaan aikaan säännöllisesti? 5-10 mg diapamia ja 30 mg oksatsepaamia päivässä. Tajusin että olet siirtymässä oksatsepaamista diapamiin etkä ennen ole käyttänyt diapamia.. Vai miten asianlaita on...
        No jos tiputat tuon oksatsepaamin pois jota olet käyttänyt 30 mg päivässä, ja sinulle jää 5-10 mg diapam niin voi sinulle tulla vieroitusoireita ison annoksen kertapurkamisesta pois jos jatkat pelkkää diapamin käyttöä koska tiputat silloin ison bentsoannoksen pois kerralla. 30 mg oksatsepaamia vastaa tietyn vastaavustaulukon mukaan n.15 mg diapamia https://www.benzo.org.uk/bzequiv.htm Noin isoa määrää en itse tiputtaisi kerralla pois vaan vähentäisin. Toki noista vastaavuuksistakin joillain on eri näkökulmia, mutta tuo on suuntaa-antava. Diapam on hiukan voimakkaampaa tavaraa verrattuna oksatsepaamiin ja myös pitkävaikutteisempaa.
        Jos vieroitusta suunnittelet (tai en tiedä mistä syystä sinulla on tuo toinen lääke jäämässä pois), niin ensimmäisenä lukisin tuon Ashton manualin läpi.
        Sekään ei ole Jumalan sanaa, ja vieroitustahdissa kuuntelisin aina mielummin kehoa kuin jotain suositusta. Joillakin voi mennä bentsojen purkamiseen kuukausia, jopa vuosiakin pitkäaikaiskäytöstä ja voivat joutua pitämään taukoja vähentämisessä.


    • Anonyymi

      Kuulostaa aika isolta tiputuksella, jos olet vuoden käyttänyt näitä. Ihme, että lääkäri on edes sallinut niin pitkän ajan käyttöön tätä.

      Mitä jos vähennät vaikka 10mg pois ensin? tai sen 15mg. Ja sitten vaikka viikon tai kahden päästä vähennät/lopetat? Voi olla että ahdistusta nousee pintaan, mut ei siinä auta varmaan muuta kuin yrittää sietää.

      • Anonyymi

        Viikkokin voi olla joillekin aika kuule nopea vähennysaika 30 mg opamoxissa. Toki parempi kuin kerralla purku mutta ei eroa juuri siitä käytännössä juuri mitenkään. Jos kyse on lääkepurusta, tekisin siihen jonkun järkisuunnitelman miltä ei tuo kuulosta.
        Ja vastaus on, kyllä, voi tulla vieroitusoireita jos tiputtaa yli puolet bentsoannoksesta pois kertaheitolla ihan sama jatkaako toista bentsoa. Koska siinä tulee iso tiputus annoksessa joka voi aiheuttaa oireita.


    • Anonyymi

      No ei kai saman vaikuttavan lääkeaineen vaihtamisesta toiseen mitään vietoitusoireita voi tulla, mutta jos tässä nyt vähenee mitätön oxy määrä kokonaan niin luulis kestävän. Jos jostain vierotuksesta on kysymys niin on hyvä jakaa isompi käytetty määrä ensin tasaiseksi päivän mittaan ja alkaa sen jälkeen niitä vähentelemään.

      • Anonyymi

        Ei tuo oksatsepaami määrä mitätön määrä ole etteikö sitä kannattaisi ennemmin vähentää kuin kertaheitolla huitaista alas jos sitä on vuosi tullut vedettyä. Esim Ashton manuaalissakin aika pienillä pudotuksilla tullaan bentsomäärissä alas. Ashton Manual on bentsovieroitusta tutkineen professorin tekemä opas, jonka on suomentanut järvenpään sosiaalisairaala. Vanha, mutta monet sitä vieläkin lukee koska kyllä siinä vanhentumatontakin infoa on.

        Ja ei lääkkeen vaihdosta välttämättä vieroitusoireita tule mutta kaikilla ei aina suju kuin tanssi bentson vaihto esim diapamiin koska eivät vain pidä diapamin vaikutustavasta joka on pitkävaikutteisempi ja voivat vierastaa sitä. Eri bentsoissa on vähän eri vaikutustapa. Ja lisäksi vaihdellessa bentsosta toiseen vastaavuudet voi heittää, ja se voi aiheuttaa oloja.

        Aloittajan tapauksessa hänellä ilmeisesti on ollut jo kokemusta diapamista niin luulisi että tässä ei ongelmaa. Ihmetyttää vaan se miten hänelle on määrätty kahta bentsoa samaan aikaan ja yhtäkkiä puretaan yli puolet pois kertaheitolla


    • Anonyymi

      Minulla on ihan pysyviksi määrättyjä nuo lääkkeet siksi, että tarvitsen niitä, ei siihen sen enempää enempää "kivaa lääkäriä" tarvita. :)

      Lääkäri siis ei ole lopettamassa Opamoxia, vaan tilanne on nyt siis se, että olen pari viikkoa pakollisesti reissussa ja tyhmänä mennyt unohtamaan kotiin osan Opamoxista niin, että loppuvat pian ja on pakko olla loppuaika ilman niitä.

      Lääkäriin en uskalla olla asiasta yhteydessä, että ei vaan tulisi mitään turhia väärinkäyttöepäilyjä, joita minulla siis ei todellakaan ole ikinä ollut.

      Diapameja voin kyllä tarvittaessa sitten syödä enemmänkin, pystyisiköhän sillä sitten ehkäisemään mahdollisia vieroitusoireita?

      Tuota "30mg opamoxia vastaa 15mg Diapamia" en lähtisi allekirjoittamaan omalla kohdallani - itselläni tuo Opamox tuntuu todella paljon kevyemmältä/vähemmän mihinkään auttavalta.

      • Anonyymi

        Tarkennuksena tähän "tarvittaessa Diapamin enemmän ottamiseen" siis, että sen useimmiten ottamani 5mg/vrk sijasta ottaisin tuon 10mg , minkä lääkäri reseptiin kirjoittanut. Ei mitään väärinkäyttöjä tms siis todellakaan. :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkennuksena tähän "tarvittaessa Diapamin enemmän ottamiseen" siis, että sen useimmiten ottamani 5mg/vrk sijasta ottaisin tuon 10mg , minkä lääkäri reseptiin kirjoittanut. Ei mitään väärinkäyttöjä tms siis todellakaan. :)

        Mielestäni on aika samantekevää kumpaa ottaa. Olen vain itse pitänyt Diapamia jotenkin "puhtaampana" ja tehokkaampana. Se on rasvaliukoinen ja pysyy veressä pidempään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mielestäni on aika samantekevää kumpaa ottaa. Olen vain itse pitänyt Diapamia jotenkin "puhtaampana" ja tehokkaampana. Se on rasvaliukoinen ja pysyy veressä pidempään.

        Kiitos, helpottavaa kuulla jos tosiaan noin! Saako kysyä, että minkälaisilla annoksilla itse noita yleensä syöt/oletko vaihdellut niin, että söisit vain jompaa kumpaa?

        Ja juu, itsekin pidän Diapamia ehdottomasti tehokkaampana.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      101
      1497
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1064
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      976
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      877
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      822
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      654
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe