Noja-tuoli ( 5 )

Aloitankin näin illasta ketjun, jos aamulla ei taas pelaa, eikä huomenna ole aikaa monta kertaa yrittää.
En tykkää näistä kovin pitkistä ketjuista, on vaikeampaa selailla.
Päivästä tulikin aurinkoinen, vaikka aamulla näytti synkältä, 22,12 näyttää lämpötilaa, ihan tarpeeksi onkin.

Ihmetellä täytyy noita anonyymejä, jotka jaksavat mollata jatkuvasti tuiki tuntemattomia kirjoittajia.
Vuosien mittaan on kestokykyä koeteltu, mutta tyhmäksikään todettuna ei tämä matami lopeta, tekee sen sitten ihan omia aikojaan.
Pioni nikin on joku löytänyt ja jopa musa ketjussa lauluja esitän, en saanut selvää, kirjoitanko vai laulanko;)
Kyseisessä ketjussa en ole käynytkään ja runoketjun tuotteisiin typistyy sen alan tekstit.
Pioni olin tosiaan alussa ja sitten on SkillaN ollut aina ja joka viestissä.
Olisi aivan mahtavaa kohdata livenä nämä malliesimerkit, miten hienoja ja filmaattisia ovatkaan.
Heiltä ei niitä hienoja viestejä osaa selata, kun anonyymejä ovat, nuo ilkeät viestit ei kuuluu sivistykseen.

Politiikkaa olen varonut kirjoittamasta, jos punaiseksi on todettu, ei väärin ollenkaan, mutta tänne saa kirjoitta vihreät, siniset, mustatkin, miksi ei punaiset?
Juureni tunnen, voika kaikki toiset näin sanoa.

Nyt tuli todella erilainen aloitus, mutta sama matami kuin ennekin ja jatkaa ei kiusaksi tarkoittaen, mutta jatkaa kuitenkin.

Astukaa sisään ja noja-tuoliin on hyvä istahtaa, jatketaan entiseen tapaan.
Noja-tuolissa ei kenenkään viestejä tuomita, ei nimitellä, jokainen omana itsenään voi esiintyä.
Nyt sitten tuli koko aloitus minä, minä tyyliin;)

232

1947

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sinulla on ihan oikeus purkaa tuntojasi, kun kerran ´´päälle käydään.´´
      Luulotaudin kohteeksi olen itsekin joutunut 60 palstalla.
      Ajattelen asian niinpäin, että joku noilla ilkeilijöillä itsellään mättää pahasti omassa elämässään.
      Sitä, kun ajattelen alkaa tulla ihan säälin tunne heitä kohtaan.
      Mutta hyvä, ettet luovuta. Ei pidäkään, minun mielestäni.

      Käväisin järvellä, en kauaksi mennyt, mutta yhden syötävän kokoisen ahvenen sain.
      Sen kun voissa paista niin namm.
      Niilo-kissa se rannalla taas odotteli.
      Aika lämmin noin 19 astetta, ajattelin lähteä alataloon saunomaan, se kun on järven rannalla.
      Täältä ylhäältä on joku 90-100 metriä, no ei sekään paljon ole.
      Parin tunnin päästä sääteitojen mukaan tulee sadetta.

      • Iltaa, uuden ketjun on Skillan näemmä avannut, ihan kiva eikä tungostakaan ole enää näin illalla.
        Minäkin vasta nyt lukaisin kirjoituksia, ja huomasín olleeni taas luulotautisen hampaissa.
        On se kyllä säälikin, jos sekoo saadessaan eriävän mielipiteen, laittaa sen automaattisesti minun piikkiini. Näyttöähän siit jo saatiinkin.
        Jaa uutiset alkoi ja sitten onkin loppuillan ohjelmatarjonta.

        Hyvää ja leppoisaa iltaa, ja hyvää mieltä silti koko palstalle!


      • Anonyymi

        Eikö naapurisi katiskassa ollut kuin yksi vaivainen ahven?


    • Montako mielenterveysongelmista kärsivää uskotte tänne kirjoittavan?
      Eihän normaali ihminen käyttäydy noin kuin tämä henkilö. Henkilö, joka tietää vuosien ajoilta mitä olen/olette tänne kirjoittaneet. Tunnistan vain yhden. Yhdesta voi olla moneksi.

      En tunne juurikaan vanhempaa kirjoittajakaartia, mutta tämä yksi jaksaa seurata. 24/7 lie hänen päivystyksensä auki. Kävin tänään kirjoittamassa plus 70-palstalle, yrteistäni ja marjapensaistani heti sain sankollisen pahaa oloa takaisin.

      No, kuten olen jo kirjoittanut, ei hänen kommenttinsa minua loukkaa, pääsääntöisesti hymy huuliĺani niitä luen. 🤣 Älä skillan ota vakavasti, emme voi muuttaa häntä joten hyväksytään hänet joukkoomme.

    • Anonyymi

      Ilta päättyy juuri, ja uusi päivä muutaman hetken kuluttua.
      Hiljainen sunnuntai minulla, yksin kotona, sadetta ja harmaata ulkona, ruokakin oli eilistä keittoa lämmitettynä. Eipä ole jälkipolville paljonkaan kertomista.
      Mietitte noita nälvijöitä ja seuraajia. En ole pahemmin joutunut heidän hampaisiinsa täällä 80-palstalla. Alkuunhan tänne ei juuri kukaan edes vilkaissut, sinnikkäästi pidimme juttelua yllä ihan muutaman kirjoittajan, kanssa, eikä meitä nytkään ole liikaa. Onneksi S-S muutit mieltäsi ja palasit joukkoon. Se oli hyvä, sillä muuten olisit antanut viimeisen sanan niille, joilla ei ole mitään omaehtoista sanottavaa, vain nälvintää ja mollausta.
      Mukava italialaisdekkari Montalbano - vai mikä hänen nimensä nyt olikaan - tuli taas ohjelmistoon ykköselle. Nyt oli vähän kökkö juoni, mutta toivottavasti paranee seuraavilla kerroilla.
      Hyvää yötä. - Mkr. -

    • Anonyymi

      Ilmat ovat nyt viilentyneet oikein reippaasti, ei enää ole shortsikeli. Onpa kesä vasta puolessa, on vielä tulossa taas helteitäkin. Toivotaan!

      Varmaan niillä, jotka kovin epäystävällisiä ovat, on jotain harmia itsellä, mutta ei ole kiva, että tänne tulee harmiansa purkamaan ja koko palstan synkistää.
      Parempi muulla tavoin saada itsensä rauhoittumaan, vaikka kunnon kävelylenkki voisi auttaa.

      Nyt saadaan sadetta, siitä hyvä, että kaikki kasvaa, metsämarjat ja puutarhojen antimet! Eikä tarvi edes itse kastella!

      Leppoisaa päivää kaikille,
      Neeasa

      • Anonyymi

        Kiitos, Neea, ja samoin: leppoisaa päivää sinulle! 😊


      • Istun ruokahuoneen pöydän ääressä ja katselen ja kuuntelen sadetta. Liika on liikaa. Kukat ja yrtit hukkuvat ulkoruukuissa veden paljouteen, joten suunnittelen tässä pelastusoperaatiota. Pitänee rakentaa suojakatos, sen pitäisi olla lujarakenteinen, myrskypuuskien kestävä.
        Piha on kuin nuoltu ja erroosin vaara rannalla huomattavissa. Järven vesi korkealla ja aallot nuolevat kivien takana olevaa haltiakuustani.

        Yöt ovat ihania, tyyniä, taivaanranta oranssina, punaisena ja keltaisena värimerenä toivottaa hyvää yötä. En malta mennä nukkumaan ennen puolta yötä koska nyt sade- myrskypäivinä yö on kaunein aika vuorokaudesta.

        Juuri nyt aurinko osui pöytäliinan kukkasiin, toivoa on. Hain eilen ompelukoneen ja toissapäivänä maalaustelineen pensseleineen ja keskeneräisen taulun tekeleen. Kyllä tekemistä riittää. Fyysisen työn rinnalle psyykkistä työterapiaa 😊


    • Koleaa on täälläkin Dalajoen alajuoksulla ja aivan syksyinen tuntuma ilmassa. Juhannuksen aikaan oli ranta täynnä lomailijoita ja ohikulkijoita jotka olivat pysähtyneet picnickille tai kioskille, virkistäytymaaän pistäytymällä uimassa tai ottamassa vain aurinkoa ja camping oli myös täpösen täynnä ja jengit oli parkanneet jopa ruohomatolle. Koskaan täällä, vaikka suosittu pysäkki onkin, ole ollut tuollaista väenpaljoutta, mutta ilmeisesti tämä pandemia on lisännyt kotimaan matkailua, etenkin kun me "ruotsalaiset" emme ole kovin tervetulleita juuri minnekään.

      Mini-kasvihuoneessani kasvaa kaikki ja kohta sinne ei mahdu itse sisään; niin paljon tilaa vievät kurpitsat ja squashit, Ensimmäiset tomaatit ovat jo vaihtamassa väriä. Kyllä kasvihuone ja kasvimaa ovat olleet minulle kiitollinen ja mukava harrastus kun emme ole päässeet Suomeenkaan tulemaan.

      Hyvää alkuviikkoa kaikille,
      P

    • Rivakka kävely tosiaan auttaa, jos jokin keljuttaa tai kaipaa ajatusten tuuletusta. Täällä navakka tuuli taivuttelee puita , ei uskalla metsään mennä tutkimaan, olisiko kanttarelleja jo putkahtanut esiin. Aurinko vilahtelee huimasti kiitävien pilvien lomasta, omenien ja luumujen raakileita kopsahtelee puutarhassa vaeltavan päänuppiin. Pihan kesäkukkaruukkuja olen jo siirrellyt katosten suojaan, upeat pelakuuni eivät yhtään tykkää sateen ja tuulen pieksännästä. Eihän tämä nyt heinäkuun hempeätä säätä ole, mutta pitkän ajan säätiedoissa näytetään jo kahdenkymmenen lukemia ja aurinkoa, miten hyvin ennustukset sitten paikkansa pitävätkään. Tietysti on kurjaa, jos kesälomalle ei satu hellepäiviä, me eläkeläisethän saamme nauttia kaikki säät vaihteluineen.

      Edellisessa ketjussa Eliaanalla oli kiinnostavia asioita saunavastoista, mitä kaikkia puulajeja hän laittaa yhden oksan mukaan. Kuulostaa yhtä ihanalta kuin seitsemän niittykukan juhannustaika ! Katajasta olen kuullut, mutta mikäpä estää muitakin lehtipuita kuin koivua käyttämästä ! Meillä kasvaa tontin kulmassa metsälehmus, sitä aion kokeilla heti huomenna , koska on muutenkin tarkoitus sen alimmaisia maata laahaavia oksia karsia. Täällä eteläisessä Suomessa onnistuisi myös vaahtera- ja tammivastan teko helposti. Ainakin tammessa lehdet pysyvät hyvin, olen ollut monasti mukana sitomassa uimamaistereille siitä seppeleitä. Puutarhassamme kasvaa paljon erilaisia havukasveja, joista varsinkin hemlokeilla on pehmeät neulaset ja nyt lämpöä ja kosteutta saatuaan kerkät jopa parikymmensenttisiä. Monien puiden lehdet ja neulaset ovat aromaattisia ja sisältävät terveellisiä eteerisiä öljyjä, pitääkin omassa "spa-osastossa" alkaa kokeilla hemmotteluja niillä. Minulla on vasta , miehellä vihta, mutta voin kompromissina vastalla vihtoa, kuulostaakin paremmalta kuin vihdalla vastominen.

      Tänään on Eino Leinon, runon ja suven päivä. Leinon runoja on paljon sävelletty ja täälläkin lainattu, mutta Lauri Viidan vahvoja runoja vain vähän. Aila Meriluoto ja Lauri Viita elävät vielä anoppini ja muiden Ruoveden Muroleen sukulaisten kertomuksissa, sillä pariskunta pienine lapsineen asui jonkin aikaa siellä saaressa ja tarvitsi kyläläisten apua. Murole onkin ollut kuvataiteilijoiden tyyssija, Ellen Thesleff ja Elga Seeseman esimerkiksi.
      Tapani Kansa taitaa olla ainakin erään toisen palstalaisen suuri idoli, joten yhdistän kaksi ihastuttavaa, runon ja laulajan. Alfhild on kauneimpia äitiydestä kertovia runoja, ja miten hellästi Tapani sen tulkitseekaan !

      https://www.youtube.com/watch?v=_waKFmw9jfs


      • Eliaanan saunavihta (!) oli uutta minullekin. Nokkos- ja katajavihdasta muistan lukeneeni, mutta tämä versio oli uutta. Pitääpä kokeilla, etenkin kun oma pihamaa versoo noita mainittuja puun alkuja.
        Ramoonan kuvaukset omasta puutarhastaan ovat niin eläviä, että ne antavat muillekin mahdollisuuden "nähdä" sen runsautta ja tietysti myös kartuttaa omaa kasvitietoutta.

        Runon ja suven päivä noteerattiin Aamu-TV:ssäkin kun Kati Uotinen oli haastattelussa.
        Hän otti esille Tua Forströmin runot ja niiden kautta W H Audenin ajatukset runoudesta.
        Mieleen jäi, että "runot antavat meille mahdollisuuden seurustella kuolleiden kanssa jotka muistuttavat meitä ilon tärkeydestä ja antavat voimaa "ainakin sietää elämää" ja - Runot myös "pitävät meille hetken seuraa"... Ja hyvää seuraa pitävätkin...))
        Lauri Viidan Alfhild-runo oli meidän äidille niin rakas, että hän tahtoi sen kuolinilmoituksensa säkeeksi. Kauniimmin ei äitiyttä tosiaan voi kuvata.

        Harmi, että nyt on SkillaNkin joutunut jonkun hampaisiin. Pahalta tuntuu ulkopuolisestakin kun ei tässäkään tapauksessa voi katsoa että "niin metsä vastaa kuin sinne huutaa" Skillania hienotunteisempaa ja hyväntahoisempaa ei taida helposti löytyä "näissä keimeissä"...

        Tuolla "yleisellä puolella" jo vähän tilittelin tätä omaa koronankestokykyä, joten jätän sen nyt väliin. Kiva kuitenkin lukea kesäisiä tarinoita täällä.
        Ja onhan tässä nyt odotettavaakin. Poika kertoi, että näki jo kypsää mustikkaa metsässä. Minäkin näin, mutta metsätien varrella olivat niin pieniä, ettei niistä kyllä vielä ole poimittaviksi. Eiköhän sade ja lämpö niitä kuitenkin vielä kasvata.

        Mukavaa päivänjatkoa kaikille,
        demeter1


      • Anonyymi
        demeter1 kirjoitti:

        Eliaanan saunavihta (!) oli uutta minullekin. Nokkos- ja katajavihdasta muistan lukeneeni, mutta tämä versio oli uutta. Pitääpä kokeilla, etenkin kun oma pihamaa versoo noita mainittuja puun alkuja.
        Ramoonan kuvaukset omasta puutarhastaan ovat niin eläviä, että ne antavat muillekin mahdollisuuden "nähdä" sen runsautta ja tietysti myös kartuttaa omaa kasvitietoutta.

        Runon ja suven päivä noteerattiin Aamu-TV:ssäkin kun Kati Uotinen oli haastattelussa.
        Hän otti esille Tua Forströmin runot ja niiden kautta W H Audenin ajatukset runoudesta.
        Mieleen jäi, että "runot antavat meille mahdollisuuden seurustella kuolleiden kanssa jotka muistuttavat meitä ilon tärkeydestä ja antavat voimaa "ainakin sietää elämää" ja - Runot myös "pitävät meille hetken seuraa"... Ja hyvää seuraa pitävätkin...))
        Lauri Viidan Alfhild-runo oli meidän äidille niin rakas, että hän tahtoi sen kuolinilmoituksensa säkeeksi. Kauniimmin ei äitiyttä tosiaan voi kuvata.

        Harmi, että nyt on SkillaNkin joutunut jonkun hampaisiin. Pahalta tuntuu ulkopuolisestakin kun ei tässäkään tapauksessa voi katsoa että "niin metsä vastaa kuin sinne huutaa" Skillania hienotunteisempaa ja hyväntahoisempaa ei taida helposti löytyä "näissä keimeissä"...

        Tuolla "yleisellä puolella" jo vähän tilittelin tätä omaa koronankestokykyä, joten jätän sen nyt väliin. Kiva kuitenkin lukea kesäisiä tarinoita täällä.
        Ja onhan tässä nyt odotettavaakin. Poika kertoi, että näki jo kypsää mustikkaa metsässä. Minäkin näin, mutta metsätien varrella olivat niin pieniä, ettei niistä kyllä vielä ole poimittaviksi. Eiköhän sade ja lämpö niitä kuitenkin vielä kasvata.

        Mukavaa päivänjatkoa kaikille,
        demeter1

        Miaelina tässä:

        Tänään on Eino Leinon syntymäpäivä, runon ja suven päivä

        Eino Leino: Nocturne 1903

        Ruislinnun laulu korvissani,
        tähkäpäiden päällä täysi kuu;
        kesä-yön on onni omanani,
        kaskisavuun laaksot verhouu.
        En ma iloitse, en sure, huokaa;
        mutta metsän tummuus mulle tuokaa,
        puunto pilven, johon päivä hukkuu,
        siinto vaaran tuulisen, mi nukkuu,
        tuoksut vanamon ja varjot veen;
        niistä sydämeni laulun teen.

        Sulle laulan neiti, kesäheinä,
        sydämeni suuri hiljaisuus,
        uskontoni, soipa säveleinä,
        tammenlehvä-seppel vehryt, uus.
        En ma enää aja virvatulta,
        onpa kädessäni onnen kulta;
        pienentyy mun ympär' elon piiri;
        aika seisoo, nukkuu tuuliviiri;
        edessäni hämäräinen tie
        tuntemattomahan tupaan vie.

        Eino Leino: Nocturne 1903


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miaelina tässä:

        Tänään on Eino Leinon syntymäpäivä, runon ja suven päivä

        Eino Leino: Nocturne 1903

        Ruislinnun laulu korvissani,
        tähkäpäiden päällä täysi kuu;
        kesä-yön on onni omanani,
        kaskisavuun laaksot verhouu.
        En ma iloitse, en sure, huokaa;
        mutta metsän tummuus mulle tuokaa,
        puunto pilven, johon päivä hukkuu,
        siinto vaaran tuulisen, mi nukkuu,
        tuoksut vanamon ja varjot veen;
        niistä sydämeni laulun teen.

        Sulle laulan neiti, kesäheinä,
        sydämeni suuri hiljaisuus,
        uskontoni, soipa säveleinä,
        tammenlehvä-seppel vehryt, uus.
        En ma enää aja virvatulta,
        onpa kädessäni onnen kulta;
        pienentyy mun ympär' elon piiri;
        aika seisoo, nukkuu tuuliviiri;
        edessäni hämäräinen tie
        tuntemattomahan tupaan vie.

        Eino Leino: Nocturne 1903

        Tein ilmoituksen viestistä klo 18:33


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tein ilmoituksen viestistä klo 18:33

        Siis. kyse oli tuosta 18:33 kirjoitetusta viestistä, joka turhaan taas loukkaa ja huomauttelee tyhjästä ja turhasta.
        Onhan Eino Leinokin kirjoittanut kesä-yön samalla tavalla, se on makuasia, nythän ei olla sellaisissa kirjoituksissa, jotka pisteytetään ja arvostellaan.
        Ainoa arvostelua kaipaava virhe on loukata ja kirjoittaa ikäviä viestejä.
        Toivon sopua ja hyvää tunnelmaa! Miaelina.


    • Anonyymi

      Luulisi, että aloittaja olisi jo tässä vaiheessa oppinut oikeinkirjoitusta sen verran, ettei jatkuvasti kompastu samaan hyvin alkeelliseen kirjoitusvirheeseen.

      • Anonyymi

        Sitkeä sössöttjä olet. Jo tuota olet eslle tuonut ja asia on käsitelty.
        Aiheeton nalkutus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitkeä sössöttjä olet. Jo tuota olet eslle tuonut ja asia on käsitelty.
        Aiheeton nalkutus.

        Lataamon piuhoihin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Lataamon piuhoihin.

        Huomenta kauniiseen kesäaamuun, tuuli vaan myllertää melkoisesti saaden ilman viileämmäksi.
        Eilen pakastin mansikat ja puhdistin tyttärellekin laatikollisen pakastus kuntoon.
        30 euroa viisi kiloa.
        Siitä se alkaa vähitellen se säilömisaika, siiklit perunalajikkeista seuraavat, ne onnistuu pakastettuna hyvin, pieniä määriä aina laitan.

        Demeter kerrot mustikoiden jo sinertyvän, näin heinäkuun puolivälissä se kypsyminen useinkin on käsillä.
        Nyt mustikkaa tulee runsaasti, kerrotaan.
        Korona aika jättää oman leimansa, se on jo todettu, mikään ei palaa entiselleen, kovin ikävältä se tuntuu.

        Korppis ja Makriina hieman alakuloisen tuntuisia, sää ei iloa anna, ja kyllä se eilinen keittokin paremmalta maistuisi, kun pöydän toisella joku ystävä istuisi.
        Varmasti nuorillasi oli mukava viikonloppu.
        Korppis kuitenkin ilon aiheen jo saikin, kun maalipensselin kanssa tauluaan kohentelee, siinä aika vierähtää ja sään aiheuttamat kuin muutkin surut unohtuu.
        Aina ei elämä hyvältä maistu, mutta huominen voi tuoda isonkin ilon.

        Ramoona ilahdutti linkillään, herkästi tulkitsi Tapani Kansa Einari Vuorelan tekstin, molemmat kuuluvat lempi kuunneltaviin.
        Myös Nocturne on hyvin tuttu runona ja Loirin laulamana hyvä esitys, tosin en Loirin ihailija ole, Eino Leino runon mestari.
        Sini.s runokokoelmaa en ehtinyt eilen kuunnella, teen sen nyt.

        Paloma ja Neeassa saavat nauttia oman ahertamisensa tuotoksia, mikä sen ihanampaa, kuin suoraan pellosta tai kasvihuoneesta voi tuoreet tuotteet hakea, muistona minullakin, oli kuin juhlaa jännittää mitä sieltä maasta nouseekaan.
        Hyviähän olivat hellyydellä kasvatetut;)
        Yhtä jännää oli verkkoja vedestä nostaa, onko mitään, sätkiikö verkko, no aika usein jotain sieltä löytyi.
        Vesikielelle tulee, kun muistelee siikaa jonka sai ja savustuksen jälkeen siitä nautti, nam,nam.

        Sitten tämä surullisempi osio, sinulle jolle tunnun olevan ärsytyksen kohde, oletko ajatellut, että lukijoita on joka ketjussa toista tuhatta ja valituksia ei suuremmin tule.
        Sinulla vaan taitaa tuo ymmärtämisen taito olla kovin alhaalla, punakynä kirjoituksiani seuraa ja ei pitäisi isompia virheitä jäädä.
        Uskon että mainostajat Noja-tuoli ketjusta tykkää, suuren lukijamäärän vuoksi ja nyt sitten kelpasi parjattu otsikko kiusaa tekemään, no kiusa se on pienikin kiusa.
        Ihmettelen ettei ylläpito jo puutu noihin nimittelyihin, kunnianloukkauksiin jo sopivat.
        Mutta usko nyt jo viimein, että ei tuota tulosta minun suhteen tuo nimittely tai muukaan väheksyntä, olen sinut itseni kanssa. Piste.


      • SkillaN kirjoitti:

        Huomenta kauniiseen kesäaamuun, tuuli vaan myllertää melkoisesti saaden ilman viileämmäksi.
        Eilen pakastin mansikat ja puhdistin tyttärellekin laatikollisen pakastus kuntoon.
        30 euroa viisi kiloa.
        Siitä se alkaa vähitellen se säilömisaika, siiklit perunalajikkeista seuraavat, ne onnistuu pakastettuna hyvin, pieniä määriä aina laitan.

        Demeter kerrot mustikoiden jo sinertyvän, näin heinäkuun puolivälissä se kypsyminen useinkin on käsillä.
        Nyt mustikkaa tulee runsaasti, kerrotaan.
        Korona aika jättää oman leimansa, se on jo todettu, mikään ei palaa entiselleen, kovin ikävältä se tuntuu.

        Korppis ja Makriina hieman alakuloisen tuntuisia, sää ei iloa anna, ja kyllä se eilinen keittokin paremmalta maistuisi, kun pöydän toisella joku ystävä istuisi.
        Varmasti nuorillasi oli mukava viikonloppu.
        Korppis kuitenkin ilon aiheen jo saikin, kun maalipensselin kanssa tauluaan kohentelee, siinä aika vierähtää ja sään aiheuttamat kuin muutkin surut unohtuu.
        Aina ei elämä hyvältä maistu, mutta huominen voi tuoda isonkin ilon.

        Ramoona ilahdutti linkillään, herkästi tulkitsi Tapani Kansa Einari Vuorelan tekstin, molemmat kuuluvat lempi kuunneltaviin.
        Myös Nocturne on hyvin tuttu runona ja Loirin laulamana hyvä esitys, tosin en Loirin ihailija ole, Eino Leino runon mestari.
        Sini.s runokokoelmaa en ehtinyt eilen kuunnella, teen sen nyt.

        Paloma ja Neeassa saavat nauttia oman ahertamisensa tuotoksia, mikä sen ihanampaa, kuin suoraan pellosta tai kasvihuoneesta voi tuoreet tuotteet hakea, muistona minullakin, oli kuin juhlaa jännittää mitä sieltä maasta nouseekaan.
        Hyviähän olivat hellyydellä kasvatetut;)
        Yhtä jännää oli verkkoja vedestä nostaa, onko mitään, sätkiikö verkko, no aika usein jotain sieltä löytyi.
        Vesikielelle tulee, kun muistelee siikaa jonka sai ja savustuksen jälkeen siitä nautti, nam,nam.

        Sitten tämä surullisempi osio, sinulle jolle tunnun olevan ärsytyksen kohde, oletko ajatellut, että lukijoita on joka ketjussa toista tuhatta ja valituksia ei suuremmin tule.
        Sinulla vaan taitaa tuo ymmärtämisen taito olla kovin alhaalla, punakynä kirjoituksiani seuraa ja ei pitäisi isompia virheitä jäädä.
        Uskon että mainostajat Noja-tuoli ketjusta tykkää, suuren lukijamäärän vuoksi ja nyt sitten kelpasi parjattu otsikko kiusaa tekemään, no kiusa se on pienikin kiusa.
        Ihmettelen ettei ylläpito jo puutu noihin nimittelyihin, kunnianloukkauksiin jo sopivat.
        Mutta usko nyt jo viimein, että ei tuota tulosta minun suhteen tuo nimittely tai muukaan väheksyntä, olen sinut itseni kanssa. Piste.

        Tuulesta mainitsi Skillan siellä itäsuomenkin puolella. Taitaa euroopasta katsottuna koko skandinaavia olla tuulista!

        Poika vaan eilen puhelimessa mainitsi, Ahvenanmaan rajalla viettäessään lomaansa, pelkäävänsä kesäkeittiön nousevan lentoon! Huh, siinä sitä pulassa olisikin yksin siellä nyt ollessaan. Muistelin juuri nähneeni siellä jonkin alumiinikehikon, jonka yllä telttakangas on, ja kiinnitettynä maahan.

        Onneks meillä ei noita tornaadoja pahemmin nähdä sentään.

        Täällä pilkisteli aurinko niin somasti korkeassa koivunrungossa, mutta pilveen on vetäytynyt. Raikas ilmanala kyllä miellyttää ihoa nyt helteen jälkeen, joskin istuessa illalla tv-äärellä, jouduin vetämään villasukat jalkaani 😀))
        Aamukahvin kiireetön aika on vielä meneillään,,,, jostakin kaukaa tulee mieleen runo mummolan ajoista:

        On jälleen heinäkuu,
        vaan sellainen kuin mummu
        ei ollut kukaan muu 🌱


      • Anonyymi

        Luulisi, että sinäkin olisit jo muistanut, että olet asiasta muistuttanut useammankin kerran. Millä tavoin elämäsi paranee, jos palstalla alettaisiin korjata kirjoitusvirheitä ja ruvettaisiin pilkunviilaukseen?
        Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luulisi, että sinäkin olisit jo muistanut, että olet asiasta muistuttanut useammankin kerran. Millä tavoin elämäsi paranee, jos palstalla alettaisiin korjata kirjoitusvirheitä ja ruvettaisiin pilkunviilaukseen?
        Mkr.

        Ylläpidolle tässä viestiä.
        Kertokaa, mistä lukija tietää, kenelle vastausviestini lähetän? Jos napautan kohtaa "Kommentoi", niin toisinaan viestiin ilmaantuu alkuperäisen viestin alku, joten lukija tietää, kenelle vastaus on laadittu, mutta on herrassa, tuleeko ko. katkelma näkyviin vai ei. Nyt ei tullut, ja viestini on kummallinen heitto muiden mielipidekirjoitusten seassa.
        Kun kaikki kirjottavat anonyyminä, kuten yp. toivoo, niin mitään keskustelua ei synny.

        Nyt olen kiinnostunut näkemään, minne tämä vuodatus asettuu. Kirjoitin sen 8.51 kirjoitetun tekstini perään napsauttamalla "Kommentoi".

        Terveisin Makriina.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ylläpidolle tässä viestiä.
        Kertokaa, mistä lukija tietää, kenelle vastausviestini lähetän? Jos napautan kohtaa "Kommentoi", niin toisinaan viestiin ilmaantuu alkuperäisen viestin alku, joten lukija tietää, kenelle vastaus on laadittu, mutta on herrassa, tuleeko ko. katkelma näkyviin vai ei. Nyt ei tullut, ja viestini on kummallinen heitto muiden mielipidekirjoitusten seassa.
        Kun kaikki kirjottavat anonyyminä, kuten yp. toivoo, niin mitään keskustelua ei synny.

        Nyt olen kiinnostunut näkemään, minne tämä vuodatus asettuu. Kirjoitin sen 8.51 kirjoitetun tekstini perään napsauttamalla "Kommentoi".

        Terveisin Makriina.

        "Sama vika Rahikaisella", on vanha yleinen sanonta. En minäkään
        ole aina saanut kommenttiani tarkoittamaani paikkaan. Tästä
        Makriina kertoi.
        Tosin viimeaikoina "en ole saanut mihinkään." Siltä osin olen" lomaillut"
        Eipä silti aikani ole käynyt pitkäksi, tekemistä on löytynyt:)
        Nyt luin rästiin jääneitä viestejäkin. Hyvinhän on osallistujiakin ollut
        ja hyviä kirjoituksia. Kuitenkin . . . vaikka sanotaan, että meitä on moneksi,
        näyttää vielä ainakin yksi erikoisuus olevan. Hän on kirjoitustensa
        mukaan ollut Skillanin kimpussa nälvimässä vuosia tai jopa vuosikymmeniä.
        Jotain hänellä lie pahasti pielessä.
        Hyvinhän Skillan otti tuonkin ikävähkön asian. Jospa se siitä!
        Hyvää jatkoa teille itsekullekin:))


    • Hyvin huomioitu sinulta ynnämuu tuo SkillaN vainoaja, joka en ole minä, mutta olen minäkin mukamas palstan häirikkö, joka stalkkaan korppista? Minut hän nimesi suurimmaksi hänen stalkaajakseen, vaikka en ollut kirjoittanut mitään.

      Sini-sirkulla on taas omat "henkiolentonsa", jotka stalkkaavat häntä, mutta korppiksen mielestä täällä on vain yksi, ja se olen minä? joka tekee tätä kiusaa?

      Ota nyt näistä selvää, kuka on noin häirikkö, mutta minä se en ole.

      Minua ei ollenkaan häiritse sini-sirkun avioliitot ja hänen hienot ruokailunsa, saati korppiksen pihan rakennukset, koska melkein sain idean itsekkin, että niistä roskiin menevistä puulavoista voisi tehdä jotain?

      Mieheni teki niistä saunan ja pannun lämmitys puita ja oli aina tilannut kuorman tutulta toimittajalta.

      Nyt vain odotan tytärtäni Tanskasta, joten sisarukset voivat kohdata ja suunnitella, kuinka sitä Espoon kiinteistöä hoidetaan.?

      No, mamilla on hieman "hynää", että eiköhän heidänkin suunnitelmat sitten toteudu?

      • Kristiina@
        Miten selität nimimerkilläsi kirjoitetut herjaviestisi? Viesteissäsi esiintyy stalkkaajani käyttämät herjat. Olen kopioinut ja liittänyt niitä pariin otteeseen tänne, mutta jostain syystä ne häviävät nopeasti. Eli seli seli ei mene läpi. Saat stalkata en pane pahakseni, mutta älä vääristele tekstejäni.

        tv. Ämpäri

        Iltapäivää myös muille Ylisiltä@

        Tänään on ollut sellainen oto-töiden päivä pieniä hienosäätöjä sisä-ja ulkotiloissa. Ulkolämpömittarin asennus, parin lipaston laatikon siivous kun etsin jotain hukkaamaani.
        jääkääpin aluspöydän näkyvien osien maalaus ja yökimonolle ja kylpytakille iskin pari naulaa seinään vaalenaulakoksi. 😁

        Aamiaista söin kahviterassilla kun oli sopiva aurinkoinen aukko pilvimassassa. Nauraa hekotin serkkutyttöni kanssa puhelimessa ja korjasin katiskan merkin, muovisen litran viinipullon (tyhjän). Tuuli tosin on estänyt katiskan viennin kaislikon laitaan. Illalla jahka tuuli tyyntyy käyn heittämässä sen veteen.

        Koivunlehti pussukat puolivalmiina. Ajattelin viedä tuliaisina yökylässä pistäytyessäni kun lähden lomamatkalle.

        Nyt taidan ottaa päikkärit.


      • korpikirjailija kirjoitti:

        Kristiina@
        Miten selität nimimerkilläsi kirjoitetut herjaviestisi? Viesteissäsi esiintyy stalkkaajani käyttämät herjat. Olen kopioinut ja liittänyt niitä pariin otteeseen tänne, mutta jostain syystä ne häviävät nopeasti. Eli seli seli ei mene läpi. Saat stalkata en pane pahakseni, mutta älä vääristele tekstejäni.

        tv. Ämpäri

        Iltapäivää myös muille Ylisiltä@

        Tänään on ollut sellainen oto-töiden päivä pieniä hienosäätöjä sisä-ja ulkotiloissa. Ulkolämpömittarin asennus, parin lipaston laatikon siivous kun etsin jotain hukkaamaani.
        jääkääpin aluspöydän näkyvien osien maalaus ja yökimonolle ja kylpytakille iskin pari naulaa seinään vaalenaulakoksi. 😁

        Aamiaista söin kahviterassilla kun oli sopiva aurinkoinen aukko pilvimassassa. Nauraa hekotin serkkutyttöni kanssa puhelimessa ja korjasin katiskan merkin, muovisen litran viinipullon (tyhjän). Tuuli tosin on estänyt katiskan viennin kaislikon laitaan. Illalla jahka tuuli tyyntyy käyn heittämässä sen veteen.

        Koivunlehti pussukat puolivalmiina. Ajattelin viedä tuliaisina yökylässä pistäytyessäni kun lähden lomamatkalle.

        Nyt taidan ottaa päikkärit.

        Kun lopetin tuon aikaisemman viestini, kuulostelin, että tuuli on tyyntynyt joten päätin lähteä katiskan viestiin.

        Ensin papposin sadevedet veneestä, aurinkokin hymyili touhuilleni. Katiska veneeseen ja matkaan. Kaislikon reunaan päästyäni tuuli yltyi. Heitin katiskan kaislikkoon ja lähdin paluumatkalle. Onneksi käsivoimani ovat hyvät, soudin rauhallisesti vasten aallokkoa päästen kunnialla laiturin kylkeen.

        Pieni jännittävä seikkailu. Nyt päikkärille 😁


      • korpikirjailija kirjoitti:

        Kristiina@
        Miten selität nimimerkilläsi kirjoitetut herjaviestisi? Viesteissäsi esiintyy stalkkaajani käyttämät herjat. Olen kopioinut ja liittänyt niitä pariin otteeseen tänne, mutta jostain syystä ne häviävät nopeasti. Eli seli seli ei mene läpi. Saat stalkata en pane pahakseni, mutta älä vääristele tekstejäni.

        tv. Ämpäri

        Iltapäivää myös muille Ylisiltä@

        Tänään on ollut sellainen oto-töiden päivä pieniä hienosäätöjä sisä-ja ulkotiloissa. Ulkolämpömittarin asennus, parin lipaston laatikon siivous kun etsin jotain hukkaamaani.
        jääkääpin aluspöydän näkyvien osien maalaus ja yökimonolle ja kylpytakille iskin pari naulaa seinään vaalenaulakoksi. 😁

        Aamiaista söin kahviterassilla kun oli sopiva aurinkoinen aukko pilvimassassa. Nauraa hekotin serkkutyttöni kanssa puhelimessa ja korjasin katiskan merkin, muovisen litran viinipullon (tyhjän). Tuuli tosin on estänyt katiskan viennin kaislikon laitaan. Illalla jahka tuuli tyyntyy käyn heittämässä sen veteen.

        Koivunlehti pussukat puolivalmiina. Ajattelin viedä tuliaisina yökylässä pistäytyessäni kun lähden lomamatkalle.

        Nyt taidan ottaa päikkärit.

        Kuuleppa "Ämpäri" Korppis itse, että vetäiseppä tänne minun kirjoittamiani kommentteja, jotka olen mukamas poistanut? Onhan sinulla ne kuitenkin siellä arkistoissasi, joten laita ne vain jakoon tänne ja vastaa huutoosi, että minä olisin se sinun häirikkösi ja stalkkaajasi.?

        Miksi haluat minut pois täältä, koska en minäkään halua sinua pois. Päinvastoin odotan kuviasi faceen mökiltäsi ja jatkoa sinne blogiisi.


      • Kristiina23 kirjoitti:

        Kuuleppa "Ämpäri" Korppis itse, että vetäiseppä tänne minun kirjoittamiani kommentteja, jotka olen mukamas poistanut? Onhan sinulla ne kuitenkin siellä arkistoissasi, joten laita ne vain jakoon tänne ja vastaa huutoosi, että minä olisin se sinun häirikkösi ja stalkkaajasi.?

        Miksi haluat minut pois täältä, koska en minäkään halua sinua pois. Päinvastoin odotan kuviasi faceen mökiltäsi ja jatkoa sinne blogiisi.

        Kristiina23

        Kieltämättä tuli mieleeni tämä Karibian risteily, kuinka meidän oma "hyasintti/ämpäri" oli Kapteenin pöydässä ruokailemassa, mutta vain hän ja tämä P oli kuvissa, mutta ei sitä Kapteenia ja missä olisi ollut kuvat vaikka vain Hjalliksesta?

        Sekin on jäänyt selittämättä, että tämän salaperäisen P, Petze,Paul sukujuuret ovat jääneet vihjailuihin, että P. lapsilla(isovanhemilla) on joku perintötila siellä Kainuussa ja poika asuu Tampereella ja tytär ilmeisesti jossain lähellä, joka vierailee koiransa kanssa siellä, jota "ämpärikin" on joutunut sietämään.

        Aivan uskomatontakin olisi, että niin fiksu mies ja etenkin hänen lapsensa, jotka asuvat Suomessa, että eivät osaisi mukamas kommunikoida, kuin Hollanniksi ja Englanti olisi teidän "kotikieli"???

        Kai sieltä Kirkkokadulta Kainuusta löytyisi joku tuttava, joka voisi kertoa enemmänkin?

        No, tässä Kristiina pyytämäsi ote kommentistasi, jonka kiellät kirjoittaneesi.

        Kerroit seuraavasi minua facessa ja lukevasi blogiani. Blogini on avoin kaikille ja kertoo elämästäni siten kuin sitä elän.

        Facessa esiinnyit Arja Kuusistona, yksinäisenä ja arkana, halusit minun ystäväkseni. Tarkistin Arja Kuusiston faceprofiilin. En yllättynyt, Arjalla oli yli 900 ystävää. Kun en hyväksynyt Arjaa ystäväkseni, lyöttäydyit yhden facekaverini kaveriksi ja seurasit hänen kirjoituksia. Jos otin osaa hänen kommentointeihin näit kommenttini. Niinpä kerroit Suomi24 palstalla mitä olin vastannut tälle kaverilleni. Otin häneen yhteyden ja hän poisti sinut heti kaverilistalta.

        Tuntuuko tutulta?


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Kristiina23

        Kieltämättä tuli mieleeni tämä Karibian risteily, kuinka meidän oma "hyasintti/ämpäri" oli Kapteenin pöydässä ruokailemassa, mutta vain hän ja tämä P oli kuvissa, mutta ei sitä Kapteenia ja missä olisi ollut kuvat vaikka vain Hjalliksesta?

        Sekin on jäänyt selittämättä, että tämän salaperäisen P, Petze,Paul sukujuuret ovat jääneet vihjailuihin, että P. lapsilla(isovanhemilla) on joku perintötila siellä Kainuussa ja poika asuu Tampereella ja tytär ilmeisesti jossain lähellä, joka vierailee koiransa kanssa siellä, jota "ämpärikin" on joutunut sietämään.

        Aivan uskomatontakin olisi, että niin fiksu mies ja etenkin hänen lapsensa, jotka asuvat Suomessa, että eivät osaisi mukamas kommunikoida, kuin Hollanniksi ja Englanti olisi teidän "kotikieli"???

        Kai sieltä Kirkkokadulta Kainuusta löytyisi joku tuttava, joka voisi kertoa enemmänkin?

        No, tässä Kristiina pyytämäsi ote kommentistasi, jonka kiellät kirjoittaneesi.

        Kerroit seuraavasi minua facessa ja lukevasi blogiani. Blogini on avoin kaikille ja kertoo elämästäni siten kuin sitä elän.

        Facessa esiinnyit Arja Kuusistona, yksinäisenä ja arkana, halusit minun ystäväkseni. Tarkistin Arja Kuusiston faceprofiilin. En yllättynyt, Arjalla oli yli 900 ystävää. Kun en hyväksynyt Arjaa ystäväkseni, lyöttäydyit yhden facekaverini kaveriksi ja seurasit hänen kirjoituksia. Jos otin osaa hänen kommentointeihin näit kommenttini. Niinpä kerroit Suomi24 palstalla mitä olin vastannut tälle kaverilleni. Otin häneen yhteyden ja hän poisti sinut heti kaverilistalta.

        Tuntuuko tutulta?

        Painukaa helekattiin täältä tappelemasta kumpiki akka !!!!!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Painukaa helekattiin täältä tappelemasta kumpiki akka !!!!!

        En minä tappele. Kirjoitin kristiinan pyytämän vastineen.

        En jatka enää, tästä asiasta, jos vastaukseni pysyy eikä sitä poistateta.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        En minä tappele. Kirjoitin kristiinan pyytämän vastineen.

        En jatka enää, tästä asiasta, jos vastaukseni pysyy eikä sitä poistateta.

        Sinä olet pelkästään ärsyttävä itsensäkehuja ja riidankylväjä.
        Luuletko tosiaan, että joku viitsisi vuosikaudet seurata ja kytätä tekemisiäsi?
        Itsehän sinä tänne suollat elämääsi joka ainoa päivä.
        Ja että joku olisi sinulle kateellinen...voihan räpylä...on muorilla kovat luulot itsestään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä olet pelkästään ärsyttävä itsensäkehuja ja riidankylväjä.
        Luuletko tosiaan, että joku viitsisi vuosikaudet seurata ja kytätä tekemisiäsi?
        Itsehän sinä tänne suollat elämääsi joka ainoa päivä.
        Ja että joku olisi sinulle kateellinen...voihan räpylä...on muorilla kovat luulot itsestään.

        Kateellinenko sellaselle joka yksin mätänee saastuneen järven rannalla mökissään , joka on vailla kaikkia mukavuuksia ja kuormalavoilla juo kahvinsa. Kk ivaa jotain siitä, että tämä asuu yksiössä. Mutta ittellään ei ole edes yksiötä.


      • korpikirjailija kirjoitti:

        Kristiina23

        Kieltämättä tuli mieleeni tämä Karibian risteily, kuinka meidän oma "hyasintti/ämpäri" oli Kapteenin pöydässä ruokailemassa, mutta vain hän ja tämä P oli kuvissa, mutta ei sitä Kapteenia ja missä olisi ollut kuvat vaikka vain Hjalliksesta?

        Sekin on jäänyt selittämättä, että tämän salaperäisen P, Petze,Paul sukujuuret ovat jääneet vihjailuihin, että P. lapsilla(isovanhemilla) on joku perintötila siellä Kainuussa ja poika asuu Tampereella ja tytär ilmeisesti jossain lähellä, joka vierailee koiransa kanssa siellä, jota "ämpärikin" on joutunut sietämään.

        Aivan uskomatontakin olisi, että niin fiksu mies ja etenkin hänen lapsensa, jotka asuvat Suomessa, että eivät osaisi mukamas kommunikoida, kuin Hollanniksi ja Englanti olisi teidän "kotikieli"???

        Kai sieltä Kirkkokadulta Kainuusta löytyisi joku tuttava, joka voisi kertoa enemmänkin?

        No, tässä Kristiina pyytämäsi ote kommentistasi, jonka kiellät kirjoittaneesi.

        Kerroit seuraavasi minua facessa ja lukevasi blogiani. Blogini on avoin kaikille ja kertoo elämästäni siten kuin sitä elän.

        Facessa esiinnyit Arja Kuusistona, yksinäisenä ja arkana, halusit minun ystäväkseni. Tarkistin Arja Kuusiston faceprofiilin. En yllättynyt, Arjalla oli yli 900 ystävää. Kun en hyväksynyt Arjaa ystäväkseni, lyöttäydyit yhden facekaverini kaveriksi ja seurasit hänen kirjoituksia. Jos otin osaa hänen kommentointeihin näit kommenttini. Niinpä kerroit Suomi24 palstalla mitä olin vastannut tälle kaverilleni. Otin häneen yhteyden ja hän poisti sinut heti kaverilistalta.

        Tuntuuko tutulta?

        "Facessa esiinnyit Arja Kuusistona, yksinäisenä ja arkana, halusit minun ystäväkseni. Tarkistin Arja Kuusiston faceprofiilin. En yllättynyt, Arjalla oli yli 900 ystävää. Kun en hyväksynyt Arjaa ystäväkseni, lyöttäydyit yhden facekaverini kaveriksi ja seurasit hänen kirjoituksia. Jos otin osaa hänen kommentointeihin näit kommenttini. Niinpä kerroit Suomi24 palstalla mitä olin vastannut tälle kaverilleni. Otin häneen yhteyden ja hän poisti sinut heti kaverilistalta.

        Tuntuuko tutulta?"

        ??? Ei todellakaan tunnu ja miksi olisin ollut joku Arja Kuusisto? On minulla omakin nimi ja myös oma Face-tili, jossa on muutama kotikyläni serkkuja.

        Miksi syydät joidenkin Anonyymien kirjoituksia minun kontolleni, koska kaikkihan voi lukea, mitä olen itse kirjoittanut, mutta toisten kirjoituksista en vastaa.

        Tämä on todella naurettavaa, koska sorruin vastaamaan taas, vaikka olin jo päättänyt, että en kommentoi mitenkään kirjoituksiisi, saati mukamas stalkaisin sinua erityisesti, mutta tuo Arja Kuusiston ceissi jäi painamaan mieltäni, joten "pyykki on pesty" ja on vain huuhtelua vailla..

        No, sen olen kirjoittanut, että kaipaan kuviasi sieltä ranta tontiltasi, erityisesti siitä hienosta grillistäsi ja ihanasta kallio puutarhastasi, mutta anti olla, aivan hyvin voin ilman sitäkään tietoa, koska onhan noita ihania grillikatoksia ja puutarhoja toisaallakin.

        Haluat leimata minut psyykkisesti sairaaksi ja pakkomielteen omaavaksi, mutta ilmeisesti olen se, joka ei ymmärrä omaa tilaansa, koska minä koen taas sinut vainoharhaiseksi, joka etsii lakkaamatta syitä toisista, jotka ei ymmärrä sinun elämääsi ja asennettasi. Aina vain ovat moittimassa sinua, vaikka syytönhän sinä olet.

        Olkoon tämä viimeinen kirjoitus tänne Noja-tuoliin, jossa jo joku kehoitikin "riitelevien akkojen" poistumista täältä. No, nyt on tuoli vapaa osaltani.


    • Anonyymi

      Oho! Ilmaisiko Skillan aloituksessa poliittisen vakaumuksensa oikein juuriaan myöten, jos oikein ymmärsin tuon jossittelun?

      • Anonyymi

        Suomessa on syrjiminen rangaistavaa uskonnon, rodun ja poliittisen vakaumuksen perusteella, joten turha mussuttaa. Onko tuo Skillanin vainooja joku kateellinen sieltä jostain 20 takaa, joka ei onnistunut omaa ketjua vetämään ?


    • Nyt on operaattori vaihtunut ja sivut suorastaan ´´lennähtävät´´ auki.
      On se hyvä, kun on noita nuoria apuna.
      Sen verran ilmanala muuttui, että eilen jo lämmittelin alataloa, kun nuoripari tuli tänään.
      Rankkojakin sadekuuroja tullut.
      Pikkukoira hyökkäsi kissan kimppuun, kissa päästi isot sähinät ja loikkasi sängyn alle.
      Iso koira toimii rauhallisesti, kissan kanssa välillä nokakkain, ihan kun pusuttelisivat.
      Käärmeitä ei ole tänä kesänä näkynyt yhtään.
      Yksi kuollut vaskitsa oli tiellä, mutta sehän onkin lisko.
      Edelliskesänä näkyi useampi.
      Hyttysiäkään ei ole ollut, kuin nimeksi. Helteellä sensijaan oli rannassa paarmoja.
      Tässäpä tätä kesäistä arkea elellään, niinkuin ennenkin.

    • Anonyymi

      Kävin Kiasmassa tutustumassa Seppo Fräntin kokoelmaan. Fränti itsekin oli paikalla, sanoi meillekin pari sanaa siinä ohimennen. Erikoisia teoksia, osasta pidin, osasta en. Ei varmaankaan harvinaista.
      Modernit maalaukset herättävät usein vain ihmetystä, mutta kun näkee, että taitoa on takana ja värit leimuavat yhdessä, niin kyllä teoksesta nauttii.
      Kahviossa maistui raparperipiirakka kahvin kanssa. Edellisestä näyttelykäynnistä on monta kuukautta. Minulla ja ystävälläni on ollut tapana tavata kerran kuussa ja käydä jossakin näyttelyssä tai museossa, nyt on ollut tutusta syystä tauko.
      Mutta kyllä on kunto kehno. Selkäni motkotti heti ulos lähdössä, portaat aiheuttavat vaikeuksia, hidas kulku taululta toiselle vei mehut, onneksi oli istuimia siellä täällä.
      Mikäs on Noja-tuoli 6? Oletko avannut kaksi ketjua, SkillaN, vai joku sivullinen ollut asialla?
      Terveisin Mkr.

      • Anonyymi

        Kyllä se on "vakituisen kiusaajan" tekemä aloitus. Selviää myös
        tämän aamuisesta Skillanin tekstistä kun tarkkaan lukee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se on "vakituisen kiusaajan" tekemä aloitus. Selviää myös
        tämän aamuisesta Skillanin tekstistä kun tarkkaan lukee.

        Skillan antanee anteeksi, että ymmärtämättömyydessäni olen kirjoittanut väärään ketjuun.
        Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Skillan antanee anteeksi, että ymmärtämättömyydessäni olen kirjoittanut väärään ketjuun.
        Mkr.

        Huomenta ja ihan heti aloitukseen, näin alkuun, ei mitään haittaa Makriina, vahingoksi arvelinkin;)
        Viileni tuo ilma tuntuvasti, mutta minulle sopivampi, kuin helteet.

        Kiusaa tekevät, toivottavasti mielihyvää saavat ja olen samaa mieltä 13,43 anonyymin kanssa ehkä pitkän ajan tuttavuuksia ovat nämä sinnikkäät kiusan tekijät.
        Politiikka en halua juurikaan puhua ketjussamme, mutta tiedoksi on tullut suuntaukseni, enkä häpeää lainkaan tunne, päinvastoin juureni muistaen olen elänyt.

        Ynnämuu ja Makriina pahoittelivat tuota viestien oikeaan osumista, totta onkin ja harmi, minä sitä vanhaa oksapuuta olen useasti esittänyt laitetavaksi, siinä kohdentuisi oikeaan kohteeseen.
        Taitaa ylläpidon mielenkiinto olla muualla kuin meidän murheissa;)

        Ei taida tulla selväksi nuo ristiriidat korppiksen ja Kriistiina23 välillä, jospa ihan unohduksiin jättäisitte moiset.
        Kantaa en ota ja toivon kovin, että sopu löytyisi.
        Saitko kalaa katiskaan uimaan korpikirjailija?

        Mukavaa on odottaa tytärtä vierailulle Kristiina23, saatte kaikki asiat kuntoon.

        Käärmeistä puhekin jo niskavillat saa pystyyn nousemaan ja toinen kiusani itikat, huh sentään.
        Pienet koirat useinkin ärhäköitä, ehkä juuri pienestä koostaan johtuen, haukkuen puoliaan pitävät, minun koirani oli aina tukehtua, kun haukkumaan kiihtyi.

        Nuo tapaamiset varmaan tervetulleita ja teille mahdollisuuksia runsaasti kohdata vaikka kulttuuririennoissa Makriina.
        Raparperipiirakkaa minulla myös tänään tuleville vieraille.

        Myrskyä on ollut kaiketi koko maassa, eilen illallakin tuuli oli kovin reipasta, vähän ihan pelotti;)

        No nyt päivän puuhiin, taas en kirjautuneena saanut lähtemään, jospa onnistuisi tähän tapaan.
        Iloa päivään ja hymysuin viestejä lukekaa ja vastailkaa samassa hengessä toivoo skillan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huomenta ja ihan heti aloitukseen, näin alkuun, ei mitään haittaa Makriina, vahingoksi arvelinkin;)
        Viileni tuo ilma tuntuvasti, mutta minulle sopivampi, kuin helteet.

        Kiusaa tekevät, toivottavasti mielihyvää saavat ja olen samaa mieltä 13,43 anonyymin kanssa ehkä pitkän ajan tuttavuuksia ovat nämä sinnikkäät kiusan tekijät.
        Politiikka en halua juurikaan puhua ketjussamme, mutta tiedoksi on tullut suuntaukseni, enkä häpeää lainkaan tunne, päinvastoin juureni muistaen olen elänyt.

        Ynnämuu ja Makriina pahoittelivat tuota viestien oikeaan osumista, totta onkin ja harmi, minä sitä vanhaa oksapuuta olen useasti esittänyt laitetavaksi, siinä kohdentuisi oikeaan kohteeseen.
        Taitaa ylläpidon mielenkiinto olla muualla kuin meidän murheissa;)

        Ei taida tulla selväksi nuo ristiriidat korppiksen ja Kriistiina23 välillä, jospa ihan unohduksiin jättäisitte moiset.
        Kantaa en ota ja toivon kovin, että sopu löytyisi.
        Saitko kalaa katiskaan uimaan korpikirjailija?

        Mukavaa on odottaa tytärtä vierailulle Kristiina23, saatte kaikki asiat kuntoon.

        Käärmeistä puhekin jo niskavillat saa pystyyn nousemaan ja toinen kiusani itikat, huh sentään.
        Pienet koirat useinkin ärhäköitä, ehkä juuri pienestä koostaan johtuen, haukkuen puoliaan pitävät, minun koirani oli aina tukehtua, kun haukkumaan kiihtyi.

        Nuo tapaamiset varmaan tervetulleita ja teille mahdollisuuksia runsaasti kohdata vaikka kulttuuririennoissa Makriina.
        Raparperipiirakkaa minulla myös tänään tuleville vieraille.

        Myrskyä on ollut kaiketi koko maassa, eilen illallakin tuuli oli kovin reipasta, vähän ihan pelotti;)

        No nyt päivän puuhiin, taas en kirjautuneena saanut lähtemään, jospa onnistuisi tähän tapaan.
        Iloa päivään ja hymysuin viestejä lukekaa ja vastailkaa samassa hengessä toivoo skillan

        Sain kyllä maksaa kulttuuririennostani viime yönä, kun jalat kramppasivat ja särkivät ja pitivät minua hereillä tuntikausia. Välillä piti nousta pois vaakasuorasta asennosta, koska se on paha kintuilleni.
        Ajattelin, että kohtalo tässä muistuttaa minua koronan vaaroista ja karenssin tarpeellisuudesta. Uskoisin vähemmälläkin, ja nyt pysyn taas kotona pitkään.

        Päivän puuhat minuakin odottavat. Huusholli pitää raivata. Näin jo painajaisia, että taloon tuli yllätysvieraita, eikä ollut tyhjää tuolia heille tarjota. Piti ihan aamulla käydä huoneet läpi ja tarkistaa, että ei kai meillä sentään niin kauhea sekasorto vallitse!
        Taitaa ilma viilentyä. Ikkunat ovat olleet Juhannuksesta asti raollaan, ja nyt vähän siltä tuntuu, että voisi jonkun sulkea. Raikasta on.
        Hyvää päivänjatkoa, tv. Mkr.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sain kyllä maksaa kulttuuririennostani viime yönä, kun jalat kramppasivat ja särkivät ja pitivät minua hereillä tuntikausia. Välillä piti nousta pois vaakasuorasta asennosta, koska se on paha kintuilleni.
        Ajattelin, että kohtalo tässä muistuttaa minua koronan vaaroista ja karenssin tarpeellisuudesta. Uskoisin vähemmälläkin, ja nyt pysyn taas kotona pitkään.

        Päivän puuhat minuakin odottavat. Huusholli pitää raivata. Näin jo painajaisia, että taloon tuli yllätysvieraita, eikä ollut tyhjää tuolia heille tarjota. Piti ihan aamulla käydä huoneet läpi ja tarkistaa, että ei kai meillä sentään niin kauhea sekasorto vallitse!
        Taitaa ilma viilentyä. Ikkunat ovat olleet Juhannuksesta asti raollaan, ja nyt vähän siltä tuntuu, että voisi jonkun sulkea. Raikasta on.
        Hyvää päivänjatkoa, tv. Mkr.

        Saatiinpa kaunis ja lämmin päivä! Aamusta jo ihailin ikkunanäkymän kuulautta, eikä keittiökään kylmältä tuntunut ikkunan raosta huolimatta. Nyt on jo siivoojanikin käväissyt, kysyikin täällä kertaa ohjeita, joihin minä. että tee vain minkä katsot tarpeelliseksi: 😊))
        Eihän kaappien ovia 2 krt. viikossa kannata jynssätä, johan niistä maalit lähtee!
        Että on mukava lukea maltillista ja hyväntahtoista tekstiä Skillanilta, ja miten tarpeen se onkaan nykymaailmassa!

        Hyvä päivä on ulkoilullekin, vain hienoinen tuulenvire heiluttaa puiden lehvistöä pihalla.

        Olispa jo torielämäkin vilkastunut! Täällä Espoon Kaupunki lehdistössä ja mediassa peräänkuulutti viljelijöitä tuomaan tuotteitaan torimyyntiin! Varovaisia joutuvat olemaan koronan takia, itse myydessään, joten tukkuun vienti on tietty vaarattomampaa.

        Hauskaa kesäisen päivän viettoa kuitenkin 🌿🌷🐝☘️🌸


      • Anonyymi kirjoitti:

        Huomenta ja ihan heti aloitukseen, näin alkuun, ei mitään haittaa Makriina, vahingoksi arvelinkin;)
        Viileni tuo ilma tuntuvasti, mutta minulle sopivampi, kuin helteet.

        Kiusaa tekevät, toivottavasti mielihyvää saavat ja olen samaa mieltä 13,43 anonyymin kanssa ehkä pitkän ajan tuttavuuksia ovat nämä sinnikkäät kiusan tekijät.
        Politiikka en halua juurikaan puhua ketjussamme, mutta tiedoksi on tullut suuntaukseni, enkä häpeää lainkaan tunne, päinvastoin juureni muistaen olen elänyt.

        Ynnämuu ja Makriina pahoittelivat tuota viestien oikeaan osumista, totta onkin ja harmi, minä sitä vanhaa oksapuuta olen useasti esittänyt laitetavaksi, siinä kohdentuisi oikeaan kohteeseen.
        Taitaa ylläpidon mielenkiinto olla muualla kuin meidän murheissa;)

        Ei taida tulla selväksi nuo ristiriidat korppiksen ja Kriistiina23 välillä, jospa ihan unohduksiin jättäisitte moiset.
        Kantaa en ota ja toivon kovin, että sopu löytyisi.
        Saitko kalaa katiskaan uimaan korpikirjailija?

        Mukavaa on odottaa tytärtä vierailulle Kristiina23, saatte kaikki asiat kuntoon.

        Käärmeistä puhekin jo niskavillat saa pystyyn nousemaan ja toinen kiusani itikat, huh sentään.
        Pienet koirat useinkin ärhäköitä, ehkä juuri pienestä koostaan johtuen, haukkuen puoliaan pitävät, minun koirani oli aina tukehtua, kun haukkumaan kiihtyi.

        Nuo tapaamiset varmaan tervetulleita ja teille mahdollisuuksia runsaasti kohdata vaikka kulttuuririennoissa Makriina.
        Raparperipiirakkaa minulla myös tänään tuleville vieraille.

        Myrskyä on ollut kaiketi koko maassa, eilen illallakin tuuli oli kovin reipasta, vähän ihan pelotti;)

        No nyt päivän puuhiin, taas en kirjautuneena saanut lähtemään, jospa onnistuisi tähän tapaan.
        Iloa päivään ja hymysuin viestejä lukekaa ja vastailkaa samassa hengessä toivoo skillan

        Skillan kirjoitit....

        "Ei taida tulla selväksi nuo ristiriidat korppiksen ja Kriistiina23 välillä, jospa ihan unohduksiin jättäisitte moiset."

        Jospa et laskisi minua osalliseksi stalkkaajani pakkomielteisiin.

        En ole ikinä tietääkseni ollut riidoissa tai tuntenut kristiina23 nimimerkkiä, mutta kuten hän itse kirjoitti hän on epätodellisen kiinnostunut minusta, perheestäni ja omistuksistani ja tekemisistäni. Hän väärentelee teksteistäni kuten tuolta ylempää voitte lukea, että olisin istunut Karibian tai Kauko-Idän risteilyillä kapteenin pöydässä kuten huutokauppakeisari Palsanmäki 😊. En ole istunut, eikä varmaan Palsanmäkikään vaan olen osallistunut kuten kaikki muutkin risteilyaluksen vieraat kutsuttuina (vapaaehtoisesti) kapteenin illalliselle tai lounaalle. Näissä meetingeissä kapteeni istuu omassa pöydässään yleensä laivan päällystön kanssa. Vieraat sievästi omissa pöydissään.

        Minulla ei ole anteeksi pyydettävää ei annettavaa ei sopimita.

        Ainut mihin voin vaikuttaa on oma käytökseni. Olen hyväksynyt hänet, enkä loukkaannu koska ymmärrän häntä enkä paremmin luin muut. Psykologian termein, mieleltään järkkyneen ihmisen luoma viha/rakkaussuhde toiseen ihmiseen, tunne joka ohjaa häntä ja jolle hän ei voi mitään.

        Laskeudun tästä pian aamiaisen valmistukseen ja käyn kokemassa katiskan jahka ehdin. Tänään ei ole luvattu sateita, joten voisin paistaa grillissä ahvenia jos onnistaa.

        Mitä muuta saan aikaseksi jää nähtäväksi 🍓


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sain kyllä maksaa kulttuuririennostani viime yönä, kun jalat kramppasivat ja särkivät ja pitivät minua hereillä tuntikausia. Välillä piti nousta pois vaakasuorasta asennosta, koska se on paha kintuilleni.
        Ajattelin, että kohtalo tässä muistuttaa minua koronan vaaroista ja karenssin tarpeellisuudesta. Uskoisin vähemmälläkin, ja nyt pysyn taas kotona pitkään.

        Päivän puuhat minuakin odottavat. Huusholli pitää raivata. Näin jo painajaisia, että taloon tuli yllätysvieraita, eikä ollut tyhjää tuolia heille tarjota. Piti ihan aamulla käydä huoneet läpi ja tarkistaa, että ei kai meillä sentään niin kauhea sekasorto vallitse!
        Taitaa ilma viilentyä. Ikkunat ovat olleet Juhannuksesta asti raollaan, ja nyt vähän siltä tuntuu, että voisi jonkun sulkea. Raikasta on.
        Hyvää päivänjatkoa, tv. Mkr.

        Hei Makriina! Tuo kipuilu on tuttua, kun yht'äkkiä tulee rasitusta tottumattomiin lihaksiin, jopa niveliin. Ei nyt yöunta ole vienyt, mutta jalat jännästi kipeytyneet.
        Älä suotta jätä liikuntoa nyt, vaan päinvastoin, nostele ja liikuttele jalkojasi ulkonakin, sinulla onnellisella kun on vielä pihojakin 😊))

        Täällä kävelin portaissakin kevät talvella, vain liikuntaa saadakseni, tassuttelin ympäri lukaalia,... parvekkettakin syynäsin.
        Katleijahan aikanaan neuvoi, kun netissäkin tulee päivittäin selattua!
        Moikka taas,..sini.s


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Skillan kirjoitit....

        "Ei taida tulla selväksi nuo ristiriidat korppiksen ja Kriistiina23 välillä, jospa ihan unohduksiin jättäisitte moiset."

        Jospa et laskisi minua osalliseksi stalkkaajani pakkomielteisiin.

        En ole ikinä tietääkseni ollut riidoissa tai tuntenut kristiina23 nimimerkkiä, mutta kuten hän itse kirjoitti hän on epätodellisen kiinnostunut minusta, perheestäni ja omistuksistani ja tekemisistäni. Hän väärentelee teksteistäni kuten tuolta ylempää voitte lukea, että olisin istunut Karibian tai Kauko-Idän risteilyillä kapteenin pöydässä kuten huutokauppakeisari Palsanmäki 😊. En ole istunut, eikä varmaan Palsanmäkikään vaan olen osallistunut kuten kaikki muutkin risteilyaluksen vieraat kutsuttuina (vapaaehtoisesti) kapteenin illalliselle tai lounaalle. Näissä meetingeissä kapteeni istuu omassa pöydässään yleensä laivan päällystön kanssa. Vieraat sievästi omissa pöydissään.

        Minulla ei ole anteeksi pyydettävää ei annettavaa ei sopimita.

        Ainut mihin voin vaikuttaa on oma käytökseni. Olen hyväksynyt hänet, enkä loukkaannu koska ymmärrän häntä enkä paremmin luin muut. Psykologian termein, mieleltään järkkyneen ihmisen luoma viha/rakkaussuhde toiseen ihmiseen, tunne joka ohjaa häntä ja jolle hän ei voi mitään.

        Laskeudun tästä pian aamiaisen valmistukseen ja käyn kokemassa katiskan jahka ehdin. Tänään ei ole luvattu sateita, joten voisin paistaa grillissä ahvenia jos onnistaa.

        Mitä muuta saan aikaseksi jää nähtäväksi 🍓

        Voi lässyn lässyn...
        Vilkaise välillä peiliin.
        Alkaa jo kyllästyttää tuo jatkuva itsesi ihannointi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sain kyllä maksaa kulttuuririennostani viime yönä, kun jalat kramppasivat ja särkivät ja pitivät minua hereillä tuntikausia. Välillä piti nousta pois vaakasuorasta asennosta, koska se on paha kintuilleni.
        Ajattelin, että kohtalo tässä muistuttaa minua koronan vaaroista ja karenssin tarpeellisuudesta. Uskoisin vähemmälläkin, ja nyt pysyn taas kotona pitkään.

        Päivän puuhat minuakin odottavat. Huusholli pitää raivata. Näin jo painajaisia, että taloon tuli yllätysvieraita, eikä ollut tyhjää tuolia heille tarjota. Piti ihan aamulla käydä huoneet läpi ja tarkistaa, että ei kai meillä sentään niin kauhea sekasorto vallitse!
        Taitaa ilma viilentyä. Ikkunat ovat olleet Juhannuksesta asti raollaan, ja nyt vähän siltä tuntuu, että voisi jonkun sulkea. Raikasta on.
        Hyvää päivänjatkoa, tv. Mkr.

        Kiitollinen olen taas uudesta päivästä, satoi tai paistoi!
        Aurinkoista on tosiaan nyt niinkuin on useina päivinä viime aikoina ollut.
        Tämä kesä on tuntunut tosi hyvältä, on onnellista saada tämä kokea!

        Minä juuri eilen erään naapurini kanssa noista kuumista päivistä keskustelin, ja hän kertoi olevansa viilentymisestä iloinen, sillä kuumasta hän ei pidä. Sanoin, etten minäkään muuten, mutta kotona on niin hyvä siirtyä yläosattomiin liian kuumuuden yllättäessä. Ennen parvekkeelle menoaaan kannattaa mennä peilin eteen ja arvioida pukeutuminen. :)
        Samoin ovikellon soidessa. :)

        On ihmeellistä, että saa levätä ja olla rauhassa, lukea ja mietiskellä... Sitähän ei työelämän aikana. yli 40:nä vuotena voinut tehdä. Lomatkin olivat usein mökillä niin täynnä työtä, mutta onneksi erilaista kuin työaikana.

        Nautitaan nyt tästä kesästä! Miaelina.


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Skillan kirjoitit....

        "Ei taida tulla selväksi nuo ristiriidat korppiksen ja Kriistiina23 välillä, jospa ihan unohduksiin jättäisitte moiset."

        Jospa et laskisi minua osalliseksi stalkkaajani pakkomielteisiin.

        En ole ikinä tietääkseni ollut riidoissa tai tuntenut kristiina23 nimimerkkiä, mutta kuten hän itse kirjoitti hän on epätodellisen kiinnostunut minusta, perheestäni ja omistuksistani ja tekemisistäni. Hän väärentelee teksteistäni kuten tuolta ylempää voitte lukea, että olisin istunut Karibian tai Kauko-Idän risteilyillä kapteenin pöydässä kuten huutokauppakeisari Palsanmäki 😊. En ole istunut, eikä varmaan Palsanmäkikään vaan olen osallistunut kuten kaikki muutkin risteilyaluksen vieraat kutsuttuina (vapaaehtoisesti) kapteenin illalliselle tai lounaalle. Näissä meetingeissä kapteeni istuu omassa pöydässään yleensä laivan päällystön kanssa. Vieraat sievästi omissa pöydissään.

        Minulla ei ole anteeksi pyydettävää ei annettavaa ei sopimita.

        Ainut mihin voin vaikuttaa on oma käytökseni. Olen hyväksynyt hänet, enkä loukkaannu koska ymmärrän häntä enkä paremmin luin muut. Psykologian termein, mieleltään järkkyneen ihmisen luoma viha/rakkaussuhde toiseen ihmiseen, tunne joka ohjaa häntä ja jolle hän ei voi mitään.

        Laskeudun tästä pian aamiaisen valmistukseen ja käyn kokemassa katiskan jahka ehdin. Tänään ei ole luvattu sateita, joten voisin paistaa grillissä ahvenia jos onnistaa.

        Mitä muuta saan aikaseksi jää nähtäväksi 🍓

        Juokse nyt jo sinne saastuneeseen nuaksen jorpakkoos noitten psykolokioittes kanssa. Nyt sinulla on kristiina tulilinjoilla, joku aika sitten se oli joku nikiltään lesken. Molemmista olet hirveitä kirjoittanut, mutta tyypillistä taudin kuvallesi on, että et sitä myönnä vaikka arkistoista on löytynyt ja löytyy todisteita. Aina on sinulla riidat ja jahdit käynnissä ollut edellisilläkin palstoilla. Tietysti täälläkin. Olisitedes pysynyt siellä 70 palstalla ! Lupasit jo jättää noja-tuolin rauhaan . Mikset sitä tee ??????????????????


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juokse nyt jo sinne saastuneeseen nuaksen jorpakkoos noitten psykolokioittes kanssa. Nyt sinulla on kristiina tulilinjoilla, joku aika sitten se oli joku nikiltään lesken. Molemmista olet hirveitä kirjoittanut, mutta tyypillistä taudin kuvallesi on, että et sitä myönnä vaikka arkistoista on löytynyt ja löytyy todisteita. Aina on sinulla riidat ja jahdit käynnissä ollut edellisilläkin palstoilla. Tietysti täälläkin. Olisitedes pysynyt siellä 70 palstalla ! Lupasit jo jättää noja-tuolin rauhaan . Mikset sitä tee ??????????????????

        Kainuulainen puutarhatonttu on niin harhojensa ja kuvittelujensa kanssa solmussa, että turha sille on mitään sanoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juokse nyt jo sinne saastuneeseen nuaksen jorpakkoos noitten psykolokioittes kanssa. Nyt sinulla on kristiina tulilinjoilla, joku aika sitten se oli joku nikiltään lesken. Molemmista olet hirveitä kirjoittanut, mutta tyypillistä taudin kuvallesi on, että et sitä myönnä vaikka arkistoista on löytynyt ja löytyy todisteita. Aina on sinulla riidat ja jahdit käynnissä ollut edellisilläkin palstoilla. Tietysti täälläkin. Olisitedes pysynyt siellä 70 palstalla ! Lupasit jo jättää noja-tuolin rauhaan . Mikset sitä tee ??????????????????

        Lopettaisit nyt jo tuon jatkuvan Korpikirjailijan jahtaamisesi! Kauan olet sitä jahtiasi jaksanut kuten itsekin kerrot edellisiäkin palstoja jo kyylänneesi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lopettaisit nyt jo tuon jatkuvan Korpikirjailijan jahtaamisesi! Kauan olet sitä jahtiasi jaksanut kuten itsekin kerrot edellisiäkin palstoja jo kyylänneesi.

        Ja rekattu nikkisi oli mikä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi lässyn lässyn...
        Vilkaise välillä peiliin.
        Alkaa jo kyllästyttää tuo jatkuva itsesi ihannointi.

        Kyllästyneet pääsevät hetkessä pois tältä väsyttävältä saitilta. Etsitään vain "Enter" näppäimistöstä.
        Kyllä se löytyy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lopettaisit nyt jo tuon jatkuvan Korpikirjailijan jahtaamisesi! Kauan olet sitä jahtiasi jaksanut kuten itsekin kerrot edellisiäkin palstoja jo kyylänneesi.

        Se on totuus, että kk on saanut lähtöpassit joka saitilta rettelöintinsä takia. Sano sinä sitten sen toteamista kyyläämiseksi, jos se oloasi helpottaa. Harva 80palstalla kirjoittaja on suoraan tänne tullut, on saatu väkisinkin roiskeita niskoille tuosta milloin kenenkin kanssa tappelusta.


      • Anonyymi
        sinisiru kirjoitti:

        Saatiinpa kaunis ja lämmin päivä! Aamusta jo ihailin ikkunanäkymän kuulautta, eikä keittiökään kylmältä tuntunut ikkunan raosta huolimatta. Nyt on jo siivoojanikin käväissyt, kysyikin täällä kertaa ohjeita, joihin minä. että tee vain minkä katsot tarpeelliseksi: 😊))
        Eihän kaappien ovia 2 krt. viikossa kannata jynssätä, johan niistä maalit lähtee!
        Että on mukava lukea maltillista ja hyväntahtoista tekstiä Skillanilta, ja miten tarpeen se onkaan nykymaailmassa!

        Hyvä päivä on ulkoilullekin, vain hienoinen tuulenvire heiluttaa puiden lehvistöä pihalla.

        Olispa jo torielämäkin vilkastunut! Täällä Espoon Kaupunki lehdistössä ja mediassa peräänkuulutti viljelijöitä tuomaan tuotteitaan torimyyntiin! Varovaisia joutuvat olemaan koronan takia, itse myydessään, joten tukkuun vienti on tietty vaarattomampaa.

        Hauskaa kesäisen päivän viettoa kuitenkin 🌿🌷🐝☘️🌸

        Käykö sinillä siivooja kaksi kertaa viikossa ? Miten sinä niin sottaat ??


      • Anonyymi kirjoitti:

        Käykö sinillä siivooja kaksi kertaa viikossa ? Miten sinä niin sottaat ??

        Ei herttinen sentään, oonko kirjoittanut vahingossa viikossa ? 2 krt kuussa käy, nykyään.

        Ennen kävi 2 ihmistä kerran kuukaudessa, mutta nyt 1 ihminen kahden viikon välein, riittää tähän siivoukseen 😊))

        Muistatteko ennen, kun perjantai-iltana saattoi innostua viikkosiivouksen tekoon vauhdilla ? Lakanvaihdosta mattojen pudistamiseen, lattioiden pesut, ja pölyttömäksi jokapaikka! 😀

        Ihana olikin herätä lauantaiaamuna ilman kiireitä, ja koko viikonloppu tuntui juhlalta.

        Sää oli minusta parhaimmillaan tänään ulkoillessa, en tosin istuskellut missään rannoilla, vaan takasin tullessa jäin seuraamaan suuren Lippulaiva rakennuksen nousua, uljaita pylväikköjä ja koneiden, nostureiden ja miesten yhteistyötä.

        Verkkoaidattuna on pihan reuna ollut metron valtavasta montusta lähtien, nyt siinä oli 2 keltaista liikennestopparia, joilla istuin eikä montusta enää tietoakaan. Upea tavaratalo siitä tuleekin, juuri kotirappua vastapäätä.
        Ostaessani asuntoni en ollut seurannut Espoonlahden kaavoitusta sen ihmeemmin, mutta paremminhan ei olisi voinut käydäkään 😊))

        Nyt pienen räiskäletaikinan tekoon, että saan rullata mansikat ja sokerit lettuun, ja haukata namuskia iltapalaksi, maidon kanssa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on totuus, että kk on saanut lähtöpassit joka saitilta rettelöintinsä takia. Sano sinä sitten sen toteamista kyyläämiseksi, jos se oloasi helpottaa. Harva 80palstalla kirjoittaja on suoraan tänne tullut, on saatu väkisinkin roiskeita niskoille tuosta milloin kenenkin kanssa tappelusta.

        No, asiahan on niin, että olen vapaaehtoisesti tullut kahvipirttin ja Naja-tuolin kirjoittajaksi koska olen tuntenut siellä olevani hyvässä seurassa. En kaipaile väittelyä, en kilpailua kaikki tietämisestä. Sinä et jätä minua rauhaan, mutta kuten kirjoitin tiedän syyn.

        Ajoit minua pois plus 60-palstalta samoin plus 70-palstalta.
        Minä huitasen kintaalla komennoillesi. Kaikki mitä minusta kirjoitat on jo useaan kertaan kirjoitettu ei mitään uutta ei mitään erikoista, samojen asioiden jankuttamista. Neula on jäänyt raitaan.

        Tykkään Noja-tuolin kirjoittajista ja kirjoituksista, kukaan ei ole jankuta samaa koska jokainen päivä on meille erilainen.

        No..

        En saanut vieläkään saalista katiskallani. Taidan siirtyä mato-onkeen nyt kun on sopivan kostea maa ja matoja on helppo kaivaa.

        Tein ruukkukulkien pelastusoperaation vaihdoin kuivat mullat 😊 Istutin joitakin perentoja. Nyt huokasen ja nautin lasin valkoviiniä, kivenäisvedellä, basilikan lehdillä ja mansikalla tässä ilta-aurinkoterassilla.

        Korppis


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No, asiahan on niin, että olen vapaaehtoisesti tullut kahvipirttin ja Naja-tuolin kirjoittajaksi koska olen tuntenut siellä olevani hyvässä seurassa. En kaipaile väittelyä, en kilpailua kaikki tietämisestä. Sinä et jätä minua rauhaan, mutta kuten kirjoitin tiedän syyn.

        Ajoit minua pois plus 60-palstalta samoin plus 70-palstalta.
        Minä huitasen kintaalla komennoillesi. Kaikki mitä minusta kirjoitat on jo useaan kertaan kirjoitettu ei mitään uutta ei mitään erikoista, samojen asioiden jankuttamista. Neula on jäänyt raitaan.

        Tykkään Noja-tuolin kirjoittajista ja kirjoituksista, kukaan ei ole jankuta samaa koska jokainen päivä on meille erilainen.

        No..

        En saanut vieläkään saalista katiskallani. Taidan siirtyä mato-onkeen nyt kun on sopivan kostea maa ja matoja on helppo kaivaa.

        Tein ruukkukulkien pelastusoperaation vaihdoin kuivat mullat 😊 Istutin joitakin perentoja. Nyt huokasen ja nautin lasin valkoviiniä, kivenäisvedellä, basilikan lehdillä ja mansikalla tässä ilta-aurinkoterassilla.

        Korppis

        Tuo viinin joka iltanen lipitys on maksalle vaaraksi ja yksin juopottelu voi olla merkki alkoholismista. Eikö se vesi olis yhtä hyvä ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo viinin joka iltanen lipitys on maksalle vaaraksi ja yksin juopottelu voi olla merkki alkoholismista. Eikö se vesi olis yhtä hyvä ?

        Tutkimusten mukaan alkoholin kohtuullinen käyttö on eduksi muistitoimintojen säilymiselle.
        Minusta tuollainen "joka iltainen lipitys" ja "juopottelu" on liioittelua. Kuvaa vain asennettasi tai kaavoittumaasi ko. henkilöä kohtaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi lässyn lässyn...
        Vilkaise välillä peiliin.
        Alkaa jo kyllästyttää tuo jatkuva itsesi ihannointi.

        Mielestäni "kriitikon" on aika poiketa psykiatrin puheilla. jokin tuossa rikkinäisessä levyssä
        vaikuttaa valuvirheeltä.


    • Anonyymi

      Eilinen sadesää on mennyt ja kaunis aurinko lämmittää. Kyllä se aurinko huoneitakin lämmittää nyt, kun ei vielä ole lämmitys päällä, tuntuu joskus viileältä.
      Mutta hyvä on nukkua ja lämpimät peitot tuo hyvän unen.

      Makriina näki unia yllätysvieraista ja heti mietti onko talo kunnossa!
      Minulla oli vähän samantapainen uni ja unissani etsin pakastimista tarjottavaa!
      Kyllä löytyi ja sain kait sitten tyytyväisenä jatkaa uniani.
      Nykyään tuon koronan vuoksi ei vieraita ole käynyt, paitsi omat lähimmät,
      hekin puolevuoden tauon jälkeen.

      Muutenkin, onhan se kohteliasta, että soittaa, lähettää sähköpostia, tai viestiä, mahdollisuuksia on monia ottaa yhteyttä, ennenkuin kylään lähtee ainakin kauempaa, naapurit on eri asia, he piipahtavat vain.

      Kysyin kerran veljeni vaimolta, että kuinka sinä saat pidetyksi niin siistinä puutarhan? Hän sanoi, "Kun haraa heti sateen jälkeen, niin rikkaruohot ei pääse valtaamaan!"
      Sitä olen koettanut itsekin, ei aina niin hyvällä menestyksellä kuitenkaan!

      Keskikesän kaunista päivää kaikille !
      Neeasa

      • Anonyymi

        Minulla on pihassa vuohenputkea, ja siihen ei harat auta. Käsin ne on kiskottava kamaline juurineen, ja aina jää joku pätkä kasvamaan uutta. Kukinto on koiranputkea muistuttava nätti rypäs, ja nyt sitä on perennojen välissä vaikka millä mitalla parasta aikaa. Sitä ei saa pois kuin peittämällä hakkeella, tai kuten mökillä tein, peitin muovisäkeillä kasvuston. Muta toivoton taisteluhan se on. Kun otin säkit pois, innostui kasvamaan jälleen. Huoh.

        Mkr.


    • Anonyymi

      Puolipilvistä, ja jaksaa sadekin näyttää pienet pisaransa.
      Kävin kuitenkin koiran kanssa 4 km lenkin, eikä paljoa kastellut lämmin kesäsade.

      Odottelen nyt viikon päästä alkavaa pestiäni sinne maaseudun rauhaan. Koko tilan saan hoitooni kaikkien kissojen koirien kera, kun maalla etätöitä tekevät nuoret aloittavat kesälomansa. Kotimaata aikovat kiertää Lappia myöten, samoinhan meidänkin perhe aikoinaan teki. Jos säät suosivat ja matkustussäännöt antavat myöden, aikovat piipahtaa Jäämerellä Norjan puolella, ihan kuin mekin silloin kaukaisessa nuoruudessamme! Ihan tässä oma mielikin nuortuu, kun muistelee niitä Lapin reissujamme!
      Odottelen myös mustikkametsään pääsyä. Miltei joka vuosi olen noukkinut mustikat koko suvulle, saapas nähdä jaksanko vielä, mustikkaa on kuitenkin paljon tulossa tänne päin. Silmille hyväksi, sanovat nuo viisaammat, uskon myös minäkin, talvella myös suuri herkku, piirakkaa nauttiessa!
      Kummasti se aika kuluu, vaikka en mitään ihmeempää ole aikaan saanut, vielä koitan pysyä poissa noista kulttuuririennoistakin, vaikka joskus mieli tekisi jo tavata muitakin kuin omaa väkeä. Taidan kohta erakoitua kokonaan!🤣.Hyvää päivän jatkoa! km.



      .

    • Anonyymi

      Varmin tapa päästä rikkakasveista eroon on vaihtaa multa ja kukatkin samalla, muuten niiden juuriin voi jäädä alkuja vielä esim valkojuuri on oikein sitkeä, että jos sitä jää sentinkin pala juurta, se siitä taasen leviää.
      Tarvitaan kyllä miehistä voimaa tuohon koitokseen! Myös roskalava, johon voi kaikki laittaa pois vietäväksi.
      Sitten vain uusi multa ja kukat, ei tarvi perata sen jälkeen!
      Täällaisia suunnitteli
      Neeasa

      • Anonyymi

        Mminulla yli 40 v. vanha piha istutuksineen. Ei ole mitään mahdollisuutta vaihtaa multaa ja sitten istuttaa perennat uudelleen. Eiauta muu kuin yrittää pitää vuohenputki jossakin järjestyksessä. Ja kyllä se sen itsekin tietää! - Mkr. -


    • Anonyymi

      Omaan kukkapenkkini ainakin!
      N.

    • Anonyymi

      Kymppiuutisia kuuntelin, puhuttiin noista Etelä-Euroopan maiden tuki ja lainapaketeista, eräs sanoi suoraan sen, mitä moni ajattelee: on Suomelta typerää lainata ensin rahaa itselle ja laittaa sitä sitten noiden E-Euroopan maiden tukipakettiin!
      Lainaa voisi antaa, eikä sitäkään niin paljon, sillä "Ei kannettu vesi kaivossa pysy"!
      Hetken kuluttua on siellä taas "takki tyhjänä"!

      Suomi on itse koittanut aina velkansa hoitaa, sota-aikanakin Suomi maksoi Venäjälle huomattavia summia, vaikka ei olisi tarvinutakaan, ei ollut sinne mitään velkaa.
      Mutta tuli rauha kumminkin.naapurin kanssa.

      Suomi on ollut koko ajan nettomaksaja EU:lle. Esim. Puola on osannut junailla niin, että he eivät maksa, vaan saavat suuria rahamääriä EU:lta.

      Perus-sääntöjä on ollut, että jokainen maa hoitaa itse omat laskunsa ja maksunsa!
      Mihin ne on nyt joutumassa?
      Kyllä nyt pitää päättäjien olla kovana, eikä myöntyä kaikkeen mitä he pyytää.
      Sanotaan , että "Pyytää saa, mutta hullu se on joka maksaaa"!
      Onko Suomella huonot tyypit asialla!

      • Anonyymi

        Erittäin osuvasti kirjoitettu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Erittäin osuvasti kirjoitettu.

        Onhan siellä Hakkaraisen Teukka EU:ssa hoitamassa asioita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Erittäin osuvasti kirjoitettu.

        Todellakin osuvasti ja 'naulan kantaan' kirjoitit!


      • Anonyymi

        Tänään EURORYHMÄ. valitsee uuden puheenjohtajan ja ehdolla on Espanjan valtiovarainministerinä toimiva Nadia Calvano.

        Sen tietää, mitä sitten päätetään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tänään EURORYHMÄ. valitsee uuden puheenjohtajan ja ehdolla on Espanjan valtiovarainministerinä toimiva Nadia Calvano.

        Sen tietää, mitä sitten päätetään.

        Miksi "unohtaa " tietoisesti Suomen olleen monet alkuvuodet EU.ssa saajana, eikä suinkaan maksajana! Maataloustukia saamme yhä, joten mikä puhuu muualta siirtämänne kopiot,..itsekkyyskö vaiko ainainen pelko p****ssä ?


    • Anonyymi

      Moro!
      Minua häiritsi unessa koko yön kymmeniä vuosia vanha renkutus "Katso kenguru loikkaa", koska en muistanut sen sanoja. Tätä se aussisarjojen seuraaminen tekee.
      Koeta siinä nyt nukkua, kun kenguru loikkaa kaiken aikaa pään sisällä!
      Viideltä oli pakko nousta ja etsiä netistä. Onhan sen levyttänyt useampikin yhtye, Kukonpojat mm. sekä Monica Aspelund kumppaneineen. Yritin siirtää viitteen tähän, mutta enhän minä sitä saanut. Nimellä löytyy.
      Tuntuipa pöhköltä.
      Korona jyllää samaan tahtiin joka maassa, mutta eristäytymistä on jo pakko lieventää. Ei kuitenkaan houkuta lähteä mihinkään kotitanhuvilta.
      Amerikan sairastumisluvut kuulostavat hirveiltä, mutta kukaan ei kuitenkaan muistuta sitä, että maassa on 200 milj. asukasta.
      Saamamme tieto on aina jollakin lailla väitettyä, että se kuulostaisi pahemmalta.
      Kuulemma orpoja pakolaislapsia on nyt tuotu ensimmäinen erä Suomeen. Toivottavasti kuulemme lisää siitä, miten heitä kotoutetaan ja millaisiin olosuhteisiin he täällä asettuvat. Ja oliko joukossa tyttöjä, kuten alkuperäinen toivomus oli.
      Kenguruterveisin Mkr.

      • Anonyymi

        Vai kenguru unta 😴 Voi kun pystyisikin vielä hyppimään vaan tässä tilanteessa kun selkäkipu ei ota hellittääkseen ei hypellä. Vaikka en ole enää vuosiin uskaltanut veneeseenkään hypätä vaan sievästi laiturin reunakaidetta hyväksi käyttäen laskeutua alas.

        Aurinko paistaa, kohta aamiaisen tekoon ja katiskaa heiluttamaan.

        Ameriikan johtajasta on tulossa veljentyttärensä kirjoittama kirja. Kohta on taas pienen Suomen kansalla taivastelemista. No, mikäpä hänessä🌞


      • "Mies on pyytänyt sen" tuli päykä mieleeni kengurumuistoista 😊)) Hauskoja unikuvia tuleekin mieleesi, mikä on ihka elävää elämää!

        Mulla nousee valvetilassa "biisi" pinnalla, usein juuri sanoilla on oma merkityksensä.

        Aamu oli niin kiva herätä, illalla kun sain nuorenparin kyläilemään lättykestitykseen, samalla kun helppivät pakastimen sisällön siirtämisessä kuljetuspakastimeen. Olin kyllä helpottunut kun sulhasmies hoiti sulatuksen, tytär pesi laatikot, tään mamman saadessa paistetut räiskäleet pöytään.
        En tykkää lättyjen paistosta vahtimisineen yhtään,..siihen tytär: miksi sitten paistat? No, kun tykkään hassu syödä muutaman kerran vuodessa silti,.. 🤣))

        Nyt on jo aamukiintiö istumisineen täynnä, ja tippakahvitkin nautittu,..

        Mielekästä päivää vaan edelleen!


    • Anonyymi

      Huomenta, puolipilvisestä säästä ja ukkosen ennusteita lupaavasta päivän alusta.
      Eilen kiva ystäväporukka kokoonnuttiin luonani ja varmaan ikää karttui, kun naurettiin kovasti.
      Hesassa asuva eläkkeellä oleva historian lehtori kertoili "suuren maailman" tapahtumista ja rikastutti meidän elämää monilla hauskoilla jutuilla, hän teki työrupeaman Varkauden lukiossa näin tutustuimme, ihana ihminen kaikella tapaa.
      Hänen mökilleen meidän piti alun alkaen mennä, mutta sää silloin esti ja nyt sitten varman päälle paikka sovittiin.
      Hänellä oli sormus, joka puhelimeen lähettää kunnosta koskevia tietoja, en ollut kuullutkaan tuommoisesta laitteesta, se pitänee hankkia;)

      Sitkeistä kasveista ja niiden aiheuttamista kiusoista olette keskustelleet.
      Minulla myös kokemus elämänlangasta, joka vie vallatessaan kasvun toisilta kasveilta ja melko vaikea hävittää.
      Köynnöskasvina kaunis, mutta sitä virhettä ei pitäisi tehdä, että ottaa se omalle tontilleen.
      Tuo koko kukkapankin mullan vaihto keino olisi, mutta siihen tarvitsee jo apuvoimia, kuten Neeassa kerroitkin.

      Kissamummo tavallaan lomalle myös pääsee, kun maalle menee, koirat ja kissat sitten turvana siellä, huomioivat ainakin vieraat kulkijat.
      Kivaa oleskelua toivottelen;)

      Makriina sait ikävät pakotukset seuraksesi noista niin kaivatuista kohtaamisista, ei mukava.
      Eilen puhuttiin siitäkin, miten kodissa kävely edestakaisin jo auttaa pienesti noissa vaikeuksissa liikkumiseen.
      Kotihommat, kaikki askareet tuottavat paljon askeleita, jos mittari mukana kulkisi, ei sitä uskoisikaan, siis tepastelu kotonakin on liikuntaa;)

      Jätän kokonaan nuo teidän väliset asiat , en kantaa halua ottaa, en tiedä syitä, en halua tietääkään, ne ei kuulu minulle, jutellaan vaan kaikesta arkisesta elämästä jatkossakin korppis;)

      Nuo Eurooppa asiatkin on hakusissa, tuon muistan minäkin, että on tukiakin saatu, muistaakseni muihinkin tarkoitukseen kuin maataloustuet.
      Kai siihen liittymiseen myös velvoitteisiin sitouduttiin ja hyvä jos niissä voidaan pysyä.
      Asiat on olleet jo kauan voimassa, siis monen hallituksien toimiessa ja kaiketi niiltä pohjin jatkoakin seuraa.
      Eihän tuo velan otto kaikkein parasta talouden hoitoa ole, mutta minkäs teet, kun vaikeudet lisääntyy omassa maassakin.
      Isoja ja vaikeita asiat on hoitaa, toivoa pitää, että viisautta päättäjillä riittää.

      Nyt sitten korjailemaan eilisen vierailun aiheutuneita hommia, kuten parempien astioiden paikalleen laitto;)
      Kiva oli kyllä pitkästä aikaa kattaa pöytäkin hieman kauniimmin.
      Kesäistä päivää toivotan kaikille myötämielisille, menköön toivotukset myös vastarannan kiiskeille, eihän nämä meillä niin vaikeaa tee, toteaa skilla;)

    • Anonyymi

      Ainoastaan vuosina 1996, -97, ja 2000 on saatu hieman enemmän kuin on maksettu, muina vuosina jatkuvasti olemme olleet nettomaksajia EU:lle, siis maksamme sinne paljon enemmän kuin saamme!
      Pienen Suomen pitää elättää noita etelän rikkaita maita, jotka elävät holtittomasti,
      sitten pyytävät meiltä vain lisää euroja!
      Joku kuri sinne ja äkkiä!

      • Anonyymi

        Joku kuri sanoit,,,,, ehkä itseemme joskus voisikin kohdistaa, eikä vain vaatia saamista joka käänteessä!

        https://www.youtube.com/watch?v=VFi5xDQ_xAU


    • Anonyymi

      Hyvin menee EU politiikka, kun demarit meillä häärää. Hyvin menee pakolaisten hyysäys ja velan otto ja rahan jako muille maille, kun demarit ja vihervasemmisto ahkeroi. Ihmisoikeudet toteutuu muilla paitsi meillä Suomen veronmaksajilla. Muiden kaikki muut mielipiteet kuin teidän leimataan vihapuheeksi ja eri mieltä olevia saa maalittaa surutta. Onneksi olkoon skillan ja muut demarit, teillä menee hienosti !

      • Anonyymi

        Teidänkö eläkkeistänne ne puolin ja toisin avustukset on pois, vai mistä nyt kiikastaa ?
        Puolueet on jaoteltuna vain omassa päässäsi, eihän Skillanilla ole mitään osaa näihin kannanottoihin.
        Pyydä Makriinaa kanssasi väittelemään yleiselle puolelle!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Teidänkö eläkkeistänne ne puolin ja toisin avustukset on pois, vai mistä nyt kiikastaa ?
        Puolueet on jaoteltuna vain omassa päässäsi, eihän Skillanilla ole mitään osaa näihin kannanottoihin.
        Pyydä Makriinaa kanssasi väittelemään yleiselle puolelle!

        Miksi minua? En minä ole perillä EU:n rahanjaosta. Yhteiseen pottiin maksetaan ja siitä jaetaan tarvitseville.
        Minulta ei oteta enkä lisiä saa. Minulla on eläkkeeni, joka ei tärähdä, vaikka maailma ympärillä kuohuu.
        Eläkeläiset ovat olleet parhaimmassa asemassa koronan aikana. Meiltä ei ole otettu mitään. Avuliaat aatut ovat tuoneet ostokset ovelle. Netti on toiminut, laskut on maksettu sen kautta. Meilä ei hätää.
        Jälkikasvumme ne ovat joutuneet pelkäämään lomautuksia ja tekemään etätöitä, mutta kovin suurta hätää ei tässä omassa perheessäni ole ollut.
        Hyvää päivänjatkoa vain!
        Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi minua? En minä ole perillä EU:n rahanjaosta. Yhteiseen pottiin maksetaan ja siitä jaetaan tarvitseville.
        Minulta ei oteta enkä lisiä saa. Minulla on eläkkeeni, joka ei tärähdä, vaikka maailma ympärillä kuohuu.
        Eläkeläiset ovat olleet parhaimmassa asemassa koronan aikana. Meiltä ei ole otettu mitään. Avuliaat aatut ovat tuoneet ostokset ovelle. Netti on toiminut, laskut on maksettu sen kautta. Meilä ei hätää.
        Jälkikasvumme ne ovat joutuneet pelkäämään lomautuksia ja tekemään etätöitä, mutta kovin suurta hätää ei tässä omassa perheessäni ole ollut.
        Hyvää päivänjatkoa vain!
        Mkr.

        Ihan riittävä selvitys Makriinalta.


    • Kyllä minäkin kaipaan noita pitkiä istuntoja ystävien kesken, mitä SkillaN kuvasi.
      Sitä iloa ja keveyttä, mitä niistä parhaimmillaan saa.

      Olipa hyvä, että otitte esille tuon hyötyliikunnan, mitä ihan arkinen elämä omassa kodissa huomaamatta tarjoaa, 8000 askelta, kertoo isoveli, kun päivän suositus on 12000. Riippuu tietysti vähän kodista ja omasta ahkeruudesta,,))

      Minulla jäi sateiden ja haluttomuuden vuoksi pari päivää ilman reipasta kävelylenkkiä väliin, ihan istuessa päivät menivät ja niiden jälkeen melkein pelästyin omaa kangistumistani. Osa menee tiestysti kolestrolilääkityksen piikkiin, mutta silti.
      Eli ainakin opin, että jos tahdon säilyttää nykyisen toimintakykyni se vaatii minulta ponnisteluja.

      Tänään uskaltauduin lopulta kampaajalle. Ihan uusi tuttavuus: virolainen, 25 vuotta Suomessa asunut ja niin suorasanainen rouva, etten voinut kuin nyökkäillä kun hän esitti Suomi-kritiikkiään..)) Lopulta sain kuitenkin sanotuksi, että ollaanhan me sentään rehellisiä..)) Siinä hän ei pistänyt vastaan...
      Ja olimme samaa mieltä siitä, että pääministeri voisi leikata hiuksensa..))

      Ensi viikolla on sitten hammaslääkärin - tai suuhygienistin - vuoro. Kyllä nämä pakolliset toimet on pakko hoitaa. Ei voi elää kuin pellossa..))

      Kesäistä tarinointia on teillä edelleenkin. Km näyttää olevan marjanpoimija kuten minäkin. Kun toissapäivänä kankein jäsenin aloitin marjastamista mietin mielessäni, että minulla tuo marjastus liittyy niin kiinteästi vuoden kiertoon että jos/kun siitä täytyy luopua se onkin isomman surutyön paikka. Onneksi minulla on maalla luotettu marjanpoimija, jolta olen jo parin vuoden ajan ostanut lisämarjoja. Meillä etenkin mustikan kulutus on kova kun molemmat nuoret perheet niistä tykkäävät.

      Kovin epävakaa on päivän sää. Yksi sadakuuro saatiin jo niskaan asioille mennessä, yritän olla kytiksellä ja tehdä edes pienen lenkin kangistumisen ehkäisemiseksi..))

      Hyvää iltapäivää kaikille,
      demeter1

    • Nuoripari lähti tänään. Mies menee illalla töihin. Pojantytär onkin äitiyslomalla, kuukauden päivät laskettuun aikaan.
      Rankasti tulee vettä välillä ja sitten taas aurinko paistaa.
      Kävin tuossa ympäristössä katselemassa, noin desin kypsiä mustikoita noukin. Ovat vielä harvassa. Ei vielä piirakka-aineita saa.
      Kovin on märkää metsässäkin. Yhtään hyttystä en tavannut.
      Nyt onkin rauhallista, ovat kaikki työvuoroissa ja muuten omissa touhuissaan.
      Pikkuprinsessakin ja seisoi penkistä kiinni pitäen.
      Huomenissa pitää lähteä asioille ja kotona piipahtaa posti hakemassa.
      Tuli mieleeni, että kerran yhdessä puutarhalehdessä, joka tuli ilmaisjakeluna kotiin, oli sellainen, kuin mansikkavadelma.
      Onko jollain sellaisia, minä en ollut ennen kuullutkaan moisesta.

      • Anonyymi

        Puuskaista tuulta, toisella puolen taloa paistoi, toisella satoi, upean sateenkaaren saimme päivän bonuksena . Ollaan oltu pari päivää yhden alakoululaisen , kahden teinin ja koiran kaitsijoina, kun vanhempansa olivat Repoveden kansallispuistossa vaeltamassa. Vanhin on kiinteistöhuollossa kesätöissä, leikkaa nurmikoita päältäajettavalla traktorilla, kyllä siinä kaikki kesäsäät saa nauttia, onneksi varusteet ovat työnantajan puolesta kunnolliset. Tytölle ompelin hellemekon, vielä on aurinkoakin tilauksessa. Malli on helppo, suora kappale, jonka yläosaan ommellaan "smokkirypytys" käyttämällä alalankana koneessa kumilankaa. Mekosta tuli sievä , yläosasta hyvin istuva ja helmaan ilmavaa väljyyttä, rypytyksen voi ommella eri korkeuksiin, vaikka vyötärölle asti. Olkaimiakaan ei tarvita. Itselläni on näitä mekkoja ollut montakin ja vieläkin paria käytän - vanha jippohan tuo on, kankaaksi kannattaa valita ohut ja hyvin laskeutuva.

        Mansikkavadelmaa piti käydä googlaamassa, kasvit aina kiinnostavat. Nyt näyttää tulevan meille hyvä puutarhavadelmasato, pensasmustikka pitää välivuotta, mutta eivät nuo metsämarjojen aromiin yllä. Metsämustikat ovat vielä pieniä, ehkä nyt vettä saatuaan pullistuvat, paljon on raakoja vielä myös. Meillä on muutama saskatoon-pensas, marjatuomipihlajan syötäviä marjoja tuottavaa lajia. Marjat ovat mustikan tapaan käytettäviä , hiukan pähkinäisen makuisia. Linnuille ne ovat mieleen, ja meillä pensaat ovat kasvaneet liian korkeiksi, ei ehditä paljon satoa poimia eivätkä kaikki mausta edes pidä. Se kyllä luokitellaan supermarjaksi terveellisyydeltään ja on jo kauppaviljelyssäkin. Mustarastaita vierailee melko usein , räkättejäkin satunnaisesti . Verkkoja ei laiteta, kaksi haukan silhuettia vaappuu pelotteena naruissa. Lasten fantasiakuvioinen leijakin on käytössä ja virittelen välkkyviä ohuita nauhojakin. Joskus on rakenneltu ukkoa tai akkaa muistuttava variksenpelätti , mutta uskon että linnut nauravat sille yhtä paljon kuin mekin. Omenia ja luumuja on kehnohkon viime vuoden jälkeen tulossa valtavasti, on muillekin jaettavaa.

        Eliaanalla on kuvioissa pikkuprinsessa ja uusi vauva tulossa, onnea ! Kunpa tämä koronaa varjo väistyisi lopullisesti, nyt on saanut sentään jo hengähtää ja tavata rakkaita ja ystäviä.

        Kesäisissä tunnelmissa Ramoona


    • Anonyymi
      • Huomenet perjantaiaamuun ja viikonlopun alkuun, sää on monipuolinen, sataa, paistaa ja tuulee.
        Retroradio minkä kerroin ostaneeni toimii hyvin, hyvä äänentoisto ja soittamisen mahdollisuudet moneen tapaan.
        Nyt vaan ei sitten kaikki levyt sovikaan, kierros luvut ei täsmää, 331/2 lukee levyissä ja radio 33 vaatii, näin osa levyistä kelvottomia.
        Onneksi löytyy vielä kuunneltavaakin ja radiosta monia kanavia, tyytyväinen olen ostokseeni kaiken kaikkiaan.

        Demeter tuosta jäykkyydestä kerroit, kyllä siihen osan hankaluutta tuo muut vaivat, se liikkuminen kuitenkin on iso osa vaikuttaa notkeuteen.
        Itselläni on tuo kilpirauhasen vajatoiminta ja kuunnellessani toisten kertomaa, siinäkin paljon haittavaikutuksia, tosin itse en mitään ole osannut yhdistää tähän vaivaan, vaivat tulee ja menee omia aikojaan;)
        Kampaaja reissu minulla myös tänään, huomenna syntypäiville meno pitää vähän siistiytyä;)

        Ramoonalla varmaan mieleinen homma olla lapsenlikkana;)
        Mummin taitojen avulla nuori saa kaunista vaatetta ylleen ja herkuttelu varmaan päivittäistä;)
        Tuntuu kertomasi mukaan, että sinulla kasvaa kaikki maailman herkut, ainakin ne, mitkä maassamme kasvaa.
        Ihana on satoa odottaa ja kokea työn ja vaivan palkittuna olemista.
        Muistan miten mustarastaat söivät aroniapensaan sadon ei niitä meille jäänyt, mutta hyvä että saivat herkutella

        Eliaanalla odotuksissa uusi perheen lisäys, jännää aikaa, taas uusi ihmisen alku hellittäväksi iso-mummille;)
        Varmaan tuo mustikkasato ensi viikolla jo kerättävissä.
        Voi olla, että saisin kyydin metsän reunaan minäkin, jos sitten vaikka kepin avulla hyvään marikkoon pääsisin ja onnistuisin marjani itse keräämään, katsellaan tilanne miten käy;)

        Makriina on todettu järkeväksi, jalat maassa olevaksi, kai siksi keskustelua kanssasi ehdotetaan.
        Vakuuttunut olen minä myös tietämyksestäsi moneen asiaan ei vaan suun soittoon, näin varmaan ajatteli pyynnön esittänytkin, hyvällä tapaa.
        Eläkkeeseeni ei todellakaan ole ainakaan vielä nämä eurojen jakelut vaikuttaneet, saman saan pienin korotuksin kuin aiemminkin.
        Eipä taida minun vaikutuksestani mikään muuttua, ei ole tarpeenkaan, jos verot nousevat, yritän osaltani mukana olla mukisematta.
        Yhdessä on vaikeudet ennenkin voitettu, toivoisi näin tapahtuvan näinä vaikeus aikoinakin mitkä koronakin meille tuo.

        Nuo linkit ovat mukavia läpi käydä, kun harvoin tulee musiikki osioon pistäydyttyä, ei aika muka riitä;)
        Kaunis sanoma Kuusiston laulussa ja taito säilynyt vanhemmilla soittajillakin, se ei hevillä unohdu.

        Nyt perjantai päivän viettoon, ei huomaakaan, kun ilta jo koitaa, voikaa hyvin;)


    • Huomenta@

      Tuumasin illalla kumppanilleni, että on se kumma kun jotain jänskää sattuu ei muista selkäkipua. Tämä liittyy katiskan kokemiseen. Siellä oli yksi iso ahven, jonka oitis perkasin ja laitoin pakastimeen odottamaan seuraa. Josko tänään lisää ahvenia.

      Eilen kävimme Kajaanin kauppatorilla maistiaismansikoita ostamassa. En osta enkä hamstraa marjoja pakkaseen. Marketeista saan sen mitä talven aikana tarvitsen.

      Kauppatorin rantaan oli rakennettu upea uusi laivaravintola-terassi. Aijoimme käydä siellä huomenna kahvilla. Tänään siellä on avajaiset, mutta sää ei taida suosia.

      Eilinen ilta niemellä oli upeaa katseltavaa. Ilta-aurinkoterassille, paistoi todellakin aurinko ja toisella puolella taloa olevalla kahviterassilla pystyi ihailemaan ukkosta tumman harmaan järven yllä.

      Jaa, nyt aamupuuron keittoon.

      On se ilimoja pijellyt 🌞

      • Anonyymi

        En ole mitenkään erikoinen mansikoiden ystävä, mutta eilen ostarilla menin ostamaan litran, 5,50€. En minä sen kummemmin marjoja syynännyt, luotin siihen, että kauppias myy hyvää marjaa.
        No kotona sitten havaitsin, että olivat vähintään toissapäiväisiä, kosteita, litistyviä eikä maku ollut mistään kotoisin.
        No kuitenkin tämän kesän mansikkasatoon olen osallistunut . Pitäkää loput.
        Sää on täälläkin todennäköinen!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole mitenkään erikoinen mansikoiden ystävä, mutta eilen ostarilla menin ostamaan litran, 5,50€. En minä sen kummemmin marjoja syynännyt, luotin siihen, että kauppias myy hyvää marjaa.
        No kotona sitten havaitsin, että olivat vähintään toissapäiväisiä, kosteita, litistyviä eikä maku ollut mistään kotoisin.
        No kuitenkin tämän kesän mansikkasatoon olen osallistunut . Pitäkää loput.
        Sää on täälläkin todennäköinen!

        Mansikanostaja on siis hajamielinen Makriina. Allekirjoitus unohtui.
        Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole mitenkään erikoinen mansikoiden ystävä, mutta eilen ostarilla menin ostamaan litran, 5,50€. En minä sen kummemmin marjoja syynännyt, luotin siihen, että kauppias myy hyvää marjaa.
        No kotona sitten havaitsin, että olivat vähintään toissapäiväisiä, kosteita, litistyviä eikä maku ollut mistään kotoisin.
        No kuitenkin tämän kesän mansikkasatoon olen osallistunut . Pitäkää loput.
        Sää on täälläkin todennäköinen!

        Kantsii katsoa mistä maksaa. Minä ostin 5 kg laatikollisen torilta, siellä myyjä vastaa tuotteesta. Syötiin tuoreeltaan mahan täydeltä kolmena päivänä, hyvänä pysyivät jääkaapissa. Pari kiloa jäi, ne pakastin. Olivat Jongsekkiä, se on makea kiinteä lajike. En pakasta muuten ostomarjaa, siinä ei ole mitään järkeä. Eri juttu jositse poimii ja on omassa puutarhassa, niitä kantsii pakastaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kantsii katsoa mistä maksaa. Minä ostin 5 kg laatikollisen torilta, siellä myyjä vastaa tuotteesta. Syötiin tuoreeltaan mahan täydeltä kolmena päivänä, hyvänä pysyivät jääkaapissa. Pari kiloa jäi, ne pakastin. Olivat Jongsekkiä, se on makea kiinteä lajike. En pakasta muuten ostomarjaa, siinä ei ole mitään järkeä. Eri juttu jositse poimii ja on omassa puutarhassa, niitä kantsii pakastaa.

        Ihmettelin City-Marketin inten. lajikevalinnassa eilen, ettei tuoreita mansikoita mainosteta ollenkaan? Pakasteetko haluavat ensin tyhjentää, koska vihannes ja hedelmätiskeillä kyllä mansikkaa on myynnissä.
        Eipä silti, että pakastaisin nyt yksin elellessäni, kun kaupoista voi valita muitakin marjoja mieliteon ja tarpeen mukaan. Talvella olin mieltynyt lakkamarjoihin, ja mustikkaan.
        Puutarha-aikoina tuli niin runsaasti vadelmaa, että pitihän ne säilöä pakkaseen. Kanttarellejä ja kasvihuoneen tuotteita tuli kyllä kokeiltua, lähinnä kuitenkin lihatuotteet teurasaikana.

        Niin hieno ja kuulas päivä hyväili viileydellään, käväistessäni ulkona, pienet poutapilvet harvakseen ajelehtivät hiljaa taivaan sinessä.
        Jaa'a lounasaika muistuttaa nyt vatsakin tyhjyyttään, joten siitä sitten keittiöpuuhiin 😋)
        heippa vaan


    • Anonyymi

      Aurinkoa ja tuulta, kaikeksi onneksi ei sada!
      Puutarhalenkiltä palasin vähän huolestuneena, nääs omenapuiden oksat ovat kovalla koetuksella siksi, että omenoita on tulossa kuin viinirypäleitä!
      Varmaan pitäisi tukea joitain oksia, muuten repeävät ikävästi!

      Hammaslääkäriin minunkin pitäisi tilata aika, kuten demeter on tehnyt, tarkastaa täytyy. Se on kumma, että sitä tulee aina lingattua, pian tulee vuosi, kun olen viimeksi ollut hammaslääkärissä, no ei oikein kauan sentään.

      Hyvää kesäistä viikonloppua kaikille,
      Neeasa

    • Kiitos Ramoona onnentoivotuksesta. Sinun tarinaasi on aina mukava lukea.
      Pojanpojalla on tuo prinsessa, joka kohta täyttää vuoden ja tämän pojantyttären tulokas on poika.
      Mukavaa, kun on molempia sukupuolija. (Onko tuo nyt väärin sanottu nykyaikana.)
      Miniä ei halua päästää kissanpentuann vapaana kulkemaan, joten kotio on tehty isohko kissatarha ja sama on suunnitteilla tänne mökkimaallekin.
      Hain tänään kuulloteainetta ja sudin niitä tolppia miltei 3 tuntia ja toisen pään osa vielä sutimatta. Pitää odottaa kuivumista.
      Huonoa säätä jatkuvia sadekuuroja sanoi säätiedot.
      Klo 15 jälken taivas repesi, pelkkää auringonpaistetta koko ilta. Niin päätin sitten lähteä alataloon saunomaan. Uimassakin kävin pari kertaa.
      Täällä ylätalolla sitten grillaisin sapuskaa.
      Niilo-kissa kulki tietysti mukana.
      Itse tykkään elämässä eniten arjen soljumisesta, siksi on mukava mielestäni myös lukea teidän muiden arkitouhuista. Myös vinkkejä aina löytyy.

      • Hyvää huomenta melkoisen mukavalta näyttävään lauantaiaamuun.
        Pilviä seilaa ja varmaan jostain aikaa vettäkin tulee, näin on joka päivä lähiaikoina tehnyt.
        Nyt jo sitä helteistä tai ainakin pidempi aikaista poutaa kaivataan.

        Pakastamisesta on ollut paljon puhetta ja jokaisella oma näkemys, niin tulee ollakin;)
        Ehkä säästöjä ei kovinkaan paljon kerry, mutta se, että ei joka mielihalun tullen tarvitse kauppaan lähteä.
        Minä sen verran vanhanaikainen, että satoa talteen kerään, kun se mahdollisuus on.
        Olen samalta torikauppiaalta jo vuosia tuotteet hakenut ja hyviksi havainnut.

        Kyllä on mukava, kun molempia sukupuolia sukuun tulee, on hauska seurata kasvua ja eroavaisuuksia tyttöjen ja poikien välillä, jos niitä ilmenee, usein näin taitaa olla.
        Minä hieman harmissani, kun poikani ei saanut poikia, sukunimi meinaa unholaan jäädä, tosin tyttäret aikovat nimen säilyttää, vaikka avioliiton solmisivatkin.
        Tytär ei kahta nimeä halunnut, tai ei se siihen aikaan niin tavallista ollutkaan, kun hän avioon astui.
        Ei ihan joka paikassa nimi vastaan tule, siksi sen säilyttäminen olisi suotavaa, karjalaisuuden tuottama on nimi, ehkä jossakin vaiheessa vaihdettu alkuperäisestä.
        Kiva nuo kissa aidat, eivät pääse tuhoja tekemään ja kuitenkin vapautta liikkua.

        Varmaan huolesi aiheellinen Neeassa, kun omenat täyteen mittaan kasvavat, painoa varmaan paljon, paras varmaan tukipuut laittaa.
        Tänä vuonna omenoita kuin muistakin satoa odotetaan suuren puoleisesti.

        Kristiina23, en varmaan koskaan ole puoltakaan sanaa sinun kirjoittamista vastaan ole ollut,
        älä turhia mieti, joskus unohtuu joku tai tulee väärin sanottua, tarkoitus on huomioida.
        Eihän minun ole määrässä ketään kieltää tai käskeä, yksi kirjoittaja olen toisten mukana, tämä vaan on tullut tavaksi kantaa ottaa useamman viesteihin ja tuo aloitus jotenkin saa sen jatkuvuuden vuoksi tekemään.
        Kirjoitetaan, jos haluja riittää, sopua olen perännyt, en muuta.

        Nyt huomasin ylläpidon olleen hommissa, yksi ketju poistettu, ellen väärin nähnyt.
        Ynnämuun omalla nikilläkö viesti sen sai aikaan, kiitos siitä.
        Lapsellisia nuo tokaisut siellä olikin, ei meinaa syytä ymmärtää, miksi näitä aina vaan esiin tulee.
        Leppoisaan kahvipöytä keskusteluun ei kyllä viittaa;)

        Tänään sitten juhlimaan jo maaliskuussa täyttäneen ystävättären 85-vuotis päivää, kolmas yritys onnistuu;)
        Mukavaa päivää teille toisillekin, suokoon aurinko paistettaan;)


      • Että harmittaa tuon kirjautumisen häviäminen puhumattakaan muista "uudistusten" aiheuttamista harmeista. Malttaisivat nyt olla kikkailematta niiden kanssa.

        Eliaanalle olin onnittelut kirjoittanut, uusien pikkuisten lisääntymisestä. Taitaa olla niin, että mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän heistä osaa iloita, ihmeenä pitää.

        Itsekin olen jo haikeana harkinnut syöttötuolin pois rahtaamista kun nuorimmainenkaan ei sitä enää käytä. Pikkumieheltä on tosin tullut määräys, että edes vauvaleluja ei saa hävittää "ennen kuin hän on aikuinen"..)) Vähän samanlainen ukaasi kuin veljentytöltä, joka "määräsi" ettei meidän lapsuudenkotia saa hävittää. Hän muuttaa sinne, kun jää eläkkeelle, eli kahdenkymmenen vuoden kuluttua..)) Hän on myös kieltänyt minua kuolemasta, joten kai tässä täytyy pitää varansa...

        Samalla tavalla koen nojatuolin, Eliaana, hyviä vinkkejä omaan arkeen, mielen virkistystä, vertaisuutta. Kiitos niistä !

        Hyvää (sade)päivää kaikille,
        demeter1


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Hyvää huomenta melkoisen mukavalta näyttävään lauantaiaamuun.
        Pilviä seilaa ja varmaan jostain aikaa vettäkin tulee, näin on joka päivä lähiaikoina tehnyt.
        Nyt jo sitä helteistä tai ainakin pidempi aikaista poutaa kaivataan.

        Pakastamisesta on ollut paljon puhetta ja jokaisella oma näkemys, niin tulee ollakin;)
        Ehkä säästöjä ei kovinkaan paljon kerry, mutta se, että ei joka mielihalun tullen tarvitse kauppaan lähteä.
        Minä sen verran vanhanaikainen, että satoa talteen kerään, kun se mahdollisuus on.
        Olen samalta torikauppiaalta jo vuosia tuotteet hakenut ja hyviksi havainnut.

        Kyllä on mukava, kun molempia sukupuolia sukuun tulee, on hauska seurata kasvua ja eroavaisuuksia tyttöjen ja poikien välillä, jos niitä ilmenee, usein näin taitaa olla.
        Minä hieman harmissani, kun poikani ei saanut poikia, sukunimi meinaa unholaan jäädä, tosin tyttäret aikovat nimen säilyttää, vaikka avioliiton solmisivatkin.
        Tytär ei kahta nimeä halunnut, tai ei se siihen aikaan niin tavallista ollutkaan, kun hän avioon astui.
        Ei ihan joka paikassa nimi vastaan tule, siksi sen säilyttäminen olisi suotavaa, karjalaisuuden tuottama on nimi, ehkä jossakin vaiheessa vaihdettu alkuperäisestä.
        Kiva nuo kissa aidat, eivät pääse tuhoja tekemään ja kuitenkin vapautta liikkua.

        Varmaan huolesi aiheellinen Neeassa, kun omenat täyteen mittaan kasvavat, painoa varmaan paljon, paras varmaan tukipuut laittaa.
        Tänä vuonna omenoita kuin muistakin satoa odotetaan suuren puoleisesti.

        Kristiina23, en varmaan koskaan ole puoltakaan sanaa sinun kirjoittamista vastaan ole ollut,
        älä turhia mieti, joskus unohtuu joku tai tulee väärin sanottua, tarkoitus on huomioida.
        Eihän minun ole määrässä ketään kieltää tai käskeä, yksi kirjoittaja olen toisten mukana, tämä vaan on tullut tavaksi kantaa ottaa useamman viesteihin ja tuo aloitus jotenkin saa sen jatkuvuuden vuoksi tekemään.
        Kirjoitetaan, jos haluja riittää, sopua olen perännyt, en muuta.

        Nyt huomasin ylläpidon olleen hommissa, yksi ketju poistettu, ellen väärin nähnyt.
        Ynnämuun omalla nikilläkö viesti sen sai aikaan, kiitos siitä.
        Lapsellisia nuo tokaisut siellä olikin, ei meinaa syytä ymmärtää, miksi näitä aina vaan esiin tulee.
        Leppoisaan kahvipöytä keskusteluun ei kyllä viittaa;)

        Tänään sitten juhlimaan jo maaliskuussa täyttäneen ystävättären 85-vuotis päivää, kolmas yritys onnistuu;)
        Mukavaa päivää teille toisillekin, suokoon aurinko paistettaan;)

        Hei ja hyvää lauantai-huomenta, Skillan ja kaikki k (haluaisin sanoa) kahvipirttiläiset!!
        Sieltä ovat leppoisat ja hyvät muistot jääneet mieleeni.

        Meillä sadetta tlee nyt koko ajan, harmaalta näyttää ulkona, Eilen oli niin aurinkoista!
        Säät vaihtelevat ja niin pitää ollakin!

        Aamuhommelit ovat minulla vielä hiukan kesken, mutta ajattelin silti tänne pienen tervehdykseni teille laitta, voikaa hyvin! Miaelina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei ja hyvää lauantai-huomenta, Skillan ja kaikki k (haluaisin sanoa) kahvipirttiläiset!!
        Sieltä ovat leppoisat ja hyvät muistot jääneet mieleeni.

        Meillä sadetta tlee nyt koko ajan, harmaalta näyttää ulkona, Eilen oli niin aurinkoista!
        Säät vaihtelevat ja niin pitää ollakin!

        Aamuhommelit ovat minulla vielä hiukan kesken, mutta ajattelin silti tänne pienen tervehdykseni teille laitta, voikaa hyvin! Miaelina.

        Onkohan täällä joku kiusanhenki, joka tarkoituksella haluaa sekottaa nämä Noja-tuoli palstat? Nytkin on nostettu 4:n ylös, vaikka se on jo unhoon jätetty. Onneksi tuo turha ja ilkikurinen 6:n on hävinnyt ehkä ylläpidon puolesta. Mikä aiheuttaa kiusaamisen, vanhat ihmisetkö vai joku turhautunut nuorempi? Kuka viitsii tuollaista tehdä, aika paljon on vinkstahtanut päästään, jos tuollaisella naljailulla saa nautintonsa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Onkohan täällä joku kiusanhenki, joka tarkoituksella haluaa sekottaa nämä Noja-tuoli palstat? Nytkin on nostettu 4:n ylös, vaikka se on jo unhoon jätetty. Onneksi tuo turha ja ilkikurinen 6:n on hävinnyt ehkä ylläpidon puolesta. Mikä aiheuttaa kiusaamisen, vanhat ihmisetkö vai joku turhautunut nuorempi? Kuka viitsii tuollaista tehdä, aika paljon on vinkstahtanut päästään, jos tuollaisella naljailulla saa nautintonsa.

        Ei tuo mitään uutta ole Kahvipoirtin historiassa. Oli Pilmarin aikainen valtataistelu palstalla, jolloin joku ilkikurinen nosteli toistakymmentä Kahvipirttiä sivulle!

        Kuin aavelaivat nousivat ne yläriville, eikä edes selvinnyt miksi moinen kiusanteko kohdistui sopuisaan Kahvipirttiin. Mistä niitä ihmisten tarkoitusperiä, tai vaihtelunhalujakaan ottais selville, vähemmän kiinnostaviahan ne !

        Kylläpä keittiön uunivuokasta tulee hyvä tuoksu, ihan vesi suussa odottelen kalavuuan kypsymistä. Teinkin aika huolella sen,.
        .pakaste sipuliperunoista, joihin kuullotin voissa sipulia lisää, tilliä runsaasti sirottelin perunoiden joukkoon, ja päällimmäiseksi ison nieriäpalan hierottuna sitruunapippurilla ja suolalla. Liemeksi pari dl maitoa ja 1 muna. Katotaan mitä syntyi 😊))

        Nyt sirottelemaan vielä korppujauhot kalan pintaan voi nokareineen! Moikka taas ja rentouttavia viikonlopun iloja!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onkohan täällä joku kiusanhenki, joka tarkoituksella haluaa sekottaa nämä Noja-tuoli palstat? Nytkin on nostettu 4:n ylös, vaikka se on jo unhoon jätetty. Onneksi tuo turha ja ilkikurinen 6:n on hävinnyt ehkä ylläpidon puolesta. Mikä aiheuttaa kiusaamisen, vanhat ihmisetkö vai joku turhautunut nuorempi? Kuka viitsii tuollaista tehdä, aika paljon on vinkstahtanut päästään, jos tuollaisella naljailulla saa nautintonsa.

        Sinisiruako nyt eppäilet


    • Anonyymi

      Saman huomasin,että ilmeisesti tämä häirikkö, joka avasi sen kuutosen, niin nyt nostaa näitä vanhoja aloituksia ja halusi kuitenkin näitä Noj-tuoli aloituksia tänne enemmän, että voi moittia niistä.

      No, huvinsa kullakin?!

      • Anonyymi

        Yhtä eppäillään...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yhtä eppäillään...

        Ei hyökkäyksiä toisten päälle eikä epäilyksiä ei ollut Kahvipirtissä,

        oli rauha. ja sopu , huumori ja kertomukset vertaisten päivistä,

        oli viihtyisyys ja Skillan sai rauhassa johtaa.

        Mihin se katosi?


    • Minäkin haluan lähettää onnitteluni Eliaanalle perheen tulokkaan johdosta. Omat lapsenlapseni ovat jo kaikki aikuisia, mutta seuraavaa sukupolvea ei vielä näy, vaikka kohta pitäisi jo ryhtyä rupeamaan!
      Lapsista ja kengurulaulusta tuli äsken mieleeni huvittava tapaus, joka sattui ikääntyneelle naapurilleni lääkärissä. Hän valitteli selkäänsä ja ylipainoaan ja sanoi, että kun ei enää kyykkyhyppelykään suju. - Lääkäri katseli matamia miettiväisenä ja kysyi, miksi hänen pitäisi harrastaa kyykkyhyppelyä. Rouva nauroi makeasti ja kertoi, että oli unohtanut mainita lääkärille, että hän toimii vapaaehtoisena leikittäjänä eräässä päiväkerhossa, jossa lasten suosima leikki on "Jänis istui maassa", jonka loppuhuipentuma on kyykkyhyppely "Hyppää pois, hyppää pois, HYPPÄÄ pois!" Siitä hänen oli täytynyt luopua selkävaivansa takia.
      Kyllä lääkäreilläkin on joskus vaikeuksia pitää pokkansa, luulen minä.
      Eliaanalle terveisiä, että pian on tämä leikki teillä ajankohtainen! Kuinka onnistuu?

      • Anonyymi

        Muistan, että meille isovanhemmillekin on suositeltu näitä leikkisessioita ihan oman kunnon ja toimintakyvyn ylläpitämiseksi. Lasten kanssahan se vanhakin tunnetusti nuortuu..))

        Ja leikinomaisiahan ne liikuntatuokiot taitavat senioritaloissakin olla...
        demeter1


      • Anonyymi kirjoitti:

        Muistan, että meille isovanhemmillekin on suositeltu näitä leikkisessioita ihan oman kunnon ja toimintakyvyn ylläpitämiseksi. Lasten kanssahan se vanhakin tunnetusti nuortuu..))

        Ja leikinomaisiahan ne liikuntatuokiot taitavat senioritaloissakin olla...
        demeter1

        Lähes paperinohut nahka näkyy nieriällä olevan, rapsakka oli ja makoinen 😊))
        Onnistunut oli kalavuuan koostumus, kannattaakin hieman pakaste sipuluperunoita "tuunata" makunsa mukaan

        Ilta jo joutuukin pikkuhiljaa, päivän askareet on muut ohi, paitsi kanttarellien paisto iltaevääksi . Tyydyn vihreään teehen ja pariin paahtoleipään kanttarelleillä,
        ei ole muhennokseen kermaa nyt, eikä tapeellistakaan. Sienet on hyviä sipulin kanssa paistettuina, vaikka uusien perunoiden kanssa.

        Siitä se onkin hyvä, jos ei tunnu mielekkäältä enää käristellä mitää, on se päivä huomennakin 😊))

        Huvitti lukiessani epäilyksenalaiseksi joku minut halusi Nojatuolien hissaajana, sehän nyt olisikin melkoinen höntti virka 😂))
        Vettä ropisee ikkunapellille lujasti täällä, ihan kohisten sataakin , onneksi ehdin saada pyykit aamulla viikattua parvekkeelta. Olikin vain muutamia froteepyyhkeitä ja pannulappuja pakastinsulatuksen jälkeen.

        Lempeitä vauvaunelmia Eliaanalle :) ja illan rauhaa!


      • Anonyymi

        Enpä pompi jäniksenä, enkä hyppää kenguruna. On vain opittava
        elämään ja kulkemaan hiljemmin. Luonnollinen tilanne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Enpä pompi jäniksenä, enkä hyppää kenguruna. On vain opittava
        elämään ja kulkemaan hiljemmin. Luonnollinen tilanne.

        Tänään on yksi kesän hienoimmista aamuista!

        " Kesä yö tuoksut tuhlaten antaa
        ruusun terälehteen kastehelmiään luo.
        Varjo utuinen öisen linnun pois kantaa,
        ja vaieten tuuli laulun tuo.
        .
        On aamuun aikaa,
        käy tanssi varjojen hiljaa
        kunnes heräämään aamu kukkaset saa.
        On vielä aikaa,
        lammen kuultavaan pintaan
        yön kesäisen toiveet heijastaa..."
        .
        Tuota laulua on pitänyt tässä tänä aamuna hyräillä.
        Hyvän ystävän puhelu onneksi keskeytti mieluisalla tavalla laulelut ainakin vähäksi aikaa. Hyvää heinäkuun puolenvälin (ke) sunnuntaita! Miaelina.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tänään on yksi kesän hienoimmista aamuista!

        " Kesä yö tuoksut tuhlaten antaa
        ruusun terälehteen kastehelmiään luo.
        Varjo utuinen öisen linnun pois kantaa,
        ja vaieten tuuli laulun tuo.
        .
        On aamuun aikaa,
        käy tanssi varjojen hiljaa
        kunnes heräämään aamu kukkaset saa.
        On vielä aikaa,
        lammen kuultavaan pintaan
        yön kesäisen toiveet heijastaa..."
        .
        Tuota laulua on pitänyt tässä tänä aamuna hyräillä.
        Hyvän ystävän puhelu onneksi keskeytti mieluisalla tavalla laulelut ainakin vähäksi aikaa. Hyvää heinäkuun puolenvälin (ke) sunnuntaita! Miaelina.

        Sunnuntaiaamua, joka jo aivan pian päiväksi vaihtuu.
        Kaunis on tällä hetkellä säätila, mutta pilviä seilailee, voi sitä vettäkin tänään tulla;)
        Eilinen juhliminen onnistui hyvin, tarjoilu oli mahtavaa, italiaiseen tapaan ruokaa tuotiin pöytiin aina vaan lisää ja maistuvaa oli.

        Tuo on aika tavalista, että joku laulu jääkorvaan soimaan ja sitä sitten hyräilee pidemmän aikaa, kuten Miaelina kerroit, hyvin kesään sopiva laulu onkin.

        Demeter noista vanhojen tavaroiden säilyttämisistä puhuit, kyllä ne varmasti mukavia on aikuiseksi pääsevien lapsien muistoissa.
        Harmittelen, kun olen hävittänyt paljon lasten pienenä olleita tavaroita, olen kyllä antanut muistini mukaan heille itselleenkin jotain..
        Pitääkin tarkistaa ovatko saaneet ne kirjat joihin heidän alkutaipaleensa on kirjattu, vai pitääkö omia kätköjä etsiä.
        Yksi nukke tyttärelle ostettu istuu tuolissa ja sitä jo tämä suvun pieni neiti tykästeli;)

        Sinisiru kanttarellejä paistaa, niitä odotan minä myös saavan, jos tytär apajan löytää.
        Kerman käyttö on huomioitu jossakin noista Noja-tuoli ketjujen moittimisketjuissa huomioitu, no kyllä tämän iän saavuttanut voi kermalla herkutella;)

        Nuo lääkärissä käynnit puhuttivat eilenkin tapaamisessa, joku oli mennyt lääkäriin ja jo ovella oli lääkäri tokaissut, että tukisukkia on pidettävä jalkojen turvoksissa ollessa, tukisukat oli potilaalla jalassa.
        Minulla on sattunut aina mukavia lääkäreitä, nuoret lääkäritkin hyvin kohtelevat.
        Tuo hyppää pois on jostain syystä jäänyt liikkumisen osalta, mutta on sitä joskus hypättykin;)
        Eikö vaan Makriina?

        Kahvipirttiä moni kaipailee, no olihan se mukavaa aikaa.
        Kyllä silloinkin hajupoikaystävä piti yllä moittimista ja kanoiksi nimitteli, mutta en sen pahempaa muista, ei verrattavissakaan tähän nykyiseen, en edes viitsi kerrata.
        Hajupoika lupasi, ettei pirttiin astu piti lupauksensa, kerran taisi kukkakimpun minulle tuoda ja tällä osoitti, ettei vihan pito todellista ollut;)

        Miksi niin moni ketju jaksaa ketjustamme kiinnostua, onko se aiheiden puuttumista, vai mitä?
        Mainostajat tykkäävät, sillä lukijakertoja syntyy, harmillista että se on vaan Noja-tuoli ketjuille ikävää olla aina keskustelun keskipiste.
        Eipä näitä kirjoittajien aatoksia tiedä, muuta pyrkimys saada ketjumme pois lienee tarkoitus.
        Ei onnistu niin kauan, kunnes ylläpito sitä vaatii, tai oma halu lopettaa syntyy.

        Nyt tämänkin päivän viettoon, mikä on ohjelma, ei vielä ole selvinnyt, mutta iltaan päästään vaikka leväten, iloista päivää teillekin kirjoittajat kuin lukijatkin;)


    • Anonyymi

      "Näen Miaelinan, demeterin, sinisirun ja Makriinan. Kenetkähän minä näen ensikerralla? Kerro, kerro taikapeili oliko kaikilla hauskaa? Hei ensikertaan!"

      Tuli mieleen "Arja-tädin" ohjelma jostain vuosikymmenten takaa. Oli lastenohjelma. Vaan en muista ohjelman nimeä.

      "Oi laukkaa ratsu Reima, niin Reima ja riemut tenavain. Oi tullos mukaan laukkaan, niin nopsaan, niin nopsaan...",

      • Anonyymi

        Sen ohjelman nimi oli Tenavatuokio. Taikapeilissä oli vain raamit, josta Arja-täti kurkisteli tv-katsojia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sen ohjelman nimi oli Tenavatuokio. Taikapeilissä oli vain raamit, josta Arja-täti kurkisteli tv-katsojia.

        Tämä palsta onkin Tenatuokio...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä palsta onkin Tenatuokio...

        Parempi sekin on kuin tenutuokio.


    • Vuosi sitten Sinisirkku, Rituliini ja minä ylläpidimme tätä saittia. Mukana toki silloin-tällöin-kirjoittajia, mm. Kristiin23 ja muutama muu, mutta ei kovin monta osallistujaa ollut. Minusta se oli harmillista ja toivoin kovasti, että muutkin ikätoverit siirtyisivät tälle puolelle. Seitsemänkymppisissä oli kovat riidat menossa ja kummastelin sitä. Ajattelin, että tänne pakenevat ne, jotka eivät halua äkäillä tyhjästä.
      Kiitos siitä, että sitten tulitte, mutta se murhe seurasi, että ne perässälentäjät kiirehtivät myös mukaan. Ei se vanha saitti enää ollutkaan kiva. kun haukuttavat ja piikiteltävät poistuivat.
      Nyt on näillä peräskärppäsillä taas mukavaa, kun ovi jäi auki ja pääsivät pujahtamaan sisälle.
      Yritän hokea Koiviston mottoa, mutta aina vaan vaikeammaksi menee.

      Tänään lähden kaupungille ja tapaan veljeni ensi kertaa helmikuun jälkeen.
      Elämä voittaa.

      • Joo, muistan minäkin sen muutonyritykseni 80 palstalle,..vaikk'ei se kertaheitolla sujunut. Uusia ja mielenkiintoisiakin nimimerkkejä oli tullut totuttuun 70 , veihän sekin ilo ja totuttelu aikansa.

        Liian hiljaista oli itselleni niin pienellä määrällä 80 alkutaival, joten seilasin silloin yhä vanhallakin palstalla. Vasta Noja-tuolin päästyä alkuun kirjoittajineen, alkoi osallistujien määrä normalisoitumaan, ja muitakin aihealoituksia ilmestymään.

        Toivoisi osallistujien jo sopeutuvan toisiinsa, kahtiajaothan on liian jyrkkiä, vai onko taho joka rakastaa purnaamista ja epäsopua,...purnaa sitten vaan!
        Ei ole olemassa täälläkään vain onnettomia valittajia, tai tyytyväisiä kehujia, kattia kanssa 😊))
        Turhaa kirjoittajien työntämistä liian ahtaisiin leireihin, eihän siinä mitään mieltä olis !

        Ollaanhan me vapaat kuin taivaan linnut mielipiteissämme, koko 80 palsta 😊))


      • sinisiru kirjoitti:

        Joo, muistan minäkin sen muutonyritykseni 80 palstalle,..vaikk'ei se kertaheitolla sujunut. Uusia ja mielenkiintoisiakin nimimerkkejä oli tullut totuttuun 70 , veihän sekin ilo ja totuttelu aikansa.

        Liian hiljaista oli itselleni niin pienellä määrällä 80 alkutaival, joten seilasin silloin yhä vanhallakin palstalla. Vasta Noja-tuolin päästyä alkuun kirjoittajineen, alkoi osallistujien määrä normalisoitumaan, ja muitakin aihealoituksia ilmestymään.

        Toivoisi osallistujien jo sopeutuvan toisiinsa, kahtiajaothan on liian jyrkkiä, vai onko taho joka rakastaa purnaamista ja epäsopua,...purnaa sitten vaan!
        Ei ole olemassa täälläkään vain onnettomia valittajia, tai tyytyväisiä kehujia, kattia kanssa 😊))
        Turhaa kirjoittajien työntämistä liian ahtaisiin leireihin, eihän siinä mitään mieltä olis !

        Ollaanhan me vapaat kuin taivaan linnut mielipiteissämme, koko 80 palsta 😊))

        Näinhän se suunnilleen meni, kuten Makriina2 ja ss tässä kertoilevat.
        Tulin joskus 10v. sitten Kahvipirttiin ja sitten Noja-tuoliin. Kirjoittelin
        silloin "uudenpana" ahkerammin, nyt on nyt, tahtini on hidastunut. Koska
        saan vähemmän aikaisiksi, käytän sen ajan harkitummin parhaani mukaan.

        Lueskelen kyllä "vanhasta muististani" kasikymppisten viestit, Noja-tuolin
        ja vähän muitakin. Alkaa tuntumaan, etteipä vahinkoa tule, vaikka
        lukemisetkin unohtuisi. Hyviä hetkiäkin on paljon ollut ja mukana olo
        on tuntunut mielenkiintoiselta. Nyt on mennyt entisiäkin sekavammaksi.
        Skillan on yhtenään herjaajien hampaissa ja Noja-tuolikin kelpaa heidän
        (hänen) "työkaluksi" sotkemaan.
        No eihän tämä palstakaan maailmanlopun asia ole. Tänään oli komea,
        auringonpaisteinen päivä. Sitä en raskinnut heittää hukkaa, vaan oikaisin
        raitille. Tiedä vaikka alkaisi olla viimeiset kesäpäivät käsillä!
        Hyvää jatkoa teille!


    • Anonyymi

      Puolipilvistä jo, aamusella oli niin kaunis aurinko lämmittämässä.
      Makriina menee veljeään tapaamaan, aina on niin mukava nähdä sukulaisiaa,
      se on totta!
      Minäkin tapasin perjantaina siskoni tyttären perheineen. Kyllä se tapaaminen teki mieleni iloiseksi, se lämpö ja rakkaus kaikki muistuu mieleen ja vahvistuu taas!
      Nyt jo uskaltaa tavatakin, kun korona alkaa hiipumaan, tosin varovaisuutta täytyy
      olla edelleen.
      Eliaanalle parhaimmat onnentoivotukset uudesta perheenjäsenestä!
      Onse mukavaa ja jännittävää aikaa; kun saa mennä katsomaan ensikertaa pientä "tuhertajaa"!
      Sade alkoi juuri; siitä huolimatta hyvää päivää kaikille!
      Neeasa

      • Neeasalta on monesti pitänyt kysyä - ei ole tietenkään pakko vastata ..)) - oletko tyytyväinen polvileikkauksen tulokseen ? Siksi kysyn kun jokunen ikätoveri on ollut tyytymätön, valittaa kipuja edelleen... Olisiko se oma kuntoutus jäänyt puolitiehen tai sitten vain ollut huono tuuri.

        Kampaaja kertoi, että pari hänen asiakastaan on kertonut myös kaihileikkauksen epäonnistumisesta, mikä nyt sitten ei sattunut omalle kohdalle kun hienosti meni. Tietysti vaivojen laatu, se alkutilannekin merkitsee paljon...

        Hyvä kuitenkin, että varaosia on tarjolla..)) Harvoin kai ne tilannetta huonommaksi tekevät...
        demeter1


    • Kiitos teille kaikille onnentoivotuksista. Tasan 4 viikkoa, jännitys tässä väkisinkin nousee.
      Linnut ne ovat vilkkaalla tuulella. Aamuyöllä joutsenet huusivaat niin, että hetken jo luulin, jonkun alkaneen sirkkelöidä.
      Äsken, kun kävin jätepisteellä (1,5km sinne) joku lintu rääkäisi taivaan täydeltä.
      En nähnyt sitä, muttei oikein kuulostanut palokärjeltä, eikä korpiltakaan.
      Rääkäisyt oli niinkuin siltä väliltä.
      Housunpolvelle istui joku, liekö kukkakärpänen. Etupää kirkkaan vihreä ja takaosa kirkkaan punainen. Hieno oli.
      Tänään enimmäkseen aurinko paistellut ja mittarikin ulkona nousi 20 asteeseen.
      Pitänee mennä sutimaan ne kissantarhan tolppien toiset päät.
      No nyt ottivat toisen kissan.
      Ensi sunnuntaina tulevat tämä mummu ja vaari (poika ja miniä) yksi oma tyttö ja kaksi vierasta lasta ja sitten se eläintarha 3koiraa ja 2 kissaa.
      Nyt kun olen yksin, niin ihan oudolta, mutta välillä mukavaltakin tuntuu tämä hiljaisuus.

      • Anonyymi

        Noin minäkin hiljaisuuden olen kokenut kuin Eliaana kerroit, aluksi outoa, mutta kaikkeen sitten tottuu, ruuan laitto on helpompaa, omia lempiruokia voi laittaa usein. ja välillä mukavaltakin tuntuu hiljaisuus.

        Tulin juuri mustikasta, ajoin pyörällä metsän reunaan, ja pienen rasiallisen poimin,
        hiukan huimasi pitkään kumarassa olo aina. Se muutos edelliseen mustikkaretkeeni. verrattuna.

        Pysykää terveinä ja kirjoitelkaa, mitä teille kuuluu ! toivoo Miaelina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noin minäkin hiljaisuuden olen kokenut kuin Eliaana kerroit, aluksi outoa, mutta kaikkeen sitten tottuu, ruuan laitto on helpompaa, omia lempiruokia voi laittaa usein. ja välillä mukavaltakin tuntuu hiljaisuus.

        Tulin juuri mustikasta, ajoin pyörällä metsän reunaan, ja pienen rasiallisen poimin,
        hiukan huimasi pitkään kumarassa olo aina. Se muutos edelliseen mustikkaretkeeni. verrattuna.

        Pysykää terveinä ja kirjoitelkaa, mitä teille kuuluu ! toivoo Miaelina.

        Niin ja ONNEA, Eliaana , uuden vauvan odotukseen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Niin ja ONNEA, Eliaana , uuden vauvan odotukseen.

        Kiitos onnentoivotuksesta.
        Minulla on mustikka ja puolukkametsät ihan tässä ympärillä.
        Jonkin verran, siellä täällä on kypsä mustikka, vielä saa odottaa.
        Viime vuonna ei ollut mustikkaa.
        Puolukkaa on joka vuosi, milloin enemmän ja milloin vähemmän, mutta sitä olen aina riittävästi saanut.
        Ennen poimin marjoja sukulaisillekin. Se on jäänyt tuon alkavan nivelrikon takia.
        Tuo huimaus on kelju vaiva. Aina ei edes sen syytä löydy.


    • Sanoin aina ennen, että minusta ei olisi omaishoitajaksi.

      Äitini sanoi, että sitä sanaa et sano, jonka päähän et pääse.

      Näin se näyttää menevän.

      Takanani on omaishoitojakso hiukan yli kolme kuukautta. Ei sinänsä mitään verrattuna monen vuosia kestäneeseen omaishoitosuhteeseen.

      Olen antaurunut täysillä tehtävääni ja onnistunut hyvin. Kumppanini on kuntoutunut ja valmis matkustamaan synnyinmaahansa terveydenhoitoon. Tytär lähtee isänsä mukaan matkalle, jonka he joutuivat jo kerran perumaan.

      Nämä viimeiset kesäpäivät korvessa olemme viettäneet laatuaikaa yhdessä mökilläni. Olemme suunnitelleet tulevaa ja tilitelleet menneitä. Saunoneet käyneet katiskalla, syöneet hyvin ja istuneet lasiterassilla yli puolen yön ja turpakärärajöineet. Piipahtaneet kaupungissa ostoksilla ja kierrelleet kaupunkimme uusia nähtävyyksiä.

      Vanhemmuutta ihminen kuitenkin kaipaa juurilleen. En itsekään olisi enää valmis muuttamaan pysyvästi ulkomaille, mutta onneksi meille on annettu mahdollisuus elää osan vuodesta Suomessa ja osan Hollannissa.

      P. sanoikin eilen, että pääset vihdoin lomalle tästä raskaasta hoitovastuusta.
      Niinpä, auto kstsastukseen ja matkaan Pohjois Karjalaan. Katselen Kolin laelta mitä horisontissa näkyy.

      Illalla kun ilma viilenee, järven pinnalle nousee usvapatsaita. Usvainen on myös tulevaisuutemme, kuitenkin asenteemme optimistinen. Mottoni on ...Asioilla on tapana järjestyä, järjestyyhän ne.

      • Minäkin kannatan tuota mottoasi, vaikkemme aina voi säädellä sitä elämänlaivaa, aina voimme valita miten karikoihin suhtaudumme.
        Toinen motto on: Tulevien päivien päälle älä valoja vanno, sillä niiden kulku on tuntematon.


      • Anonyymi

        Komeat on Kolilta näkymät. Olen monesti siellä käynyt ja myös
        Pielisjärveltä päin veneretkellä katsellut.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Komeat on Kolilta näkymät. Olen monesti siellä käynyt ja myös
        Pielisjärveltä päin veneretkellä katsellut.

        Pielisjärven rannalle ensin ajelen, ystävättäreni luokse. Olen aikaisempina vuosina mato-ongella ahveniä pielisestä veneeseen nostellut.
        Hyviä ilmojakin ovat ensiviikon lopulle lupailleet. Kolilla kävin viimeksi x-mieheni ja esikoisen kanssa joskus 30-vuotta sitten.

        Jatkan Venäjän rajalle pikkuveljeä tervehtimään. Tarkoitus oli laskeutua itärajaa alas Kotkaan sisartani tapaamaan, mutta esikoinen aloittaa lomansa ja saapuu Korpeen. Joten jätän Kotkan reissun väliin. Meillä on esikoisen kanssa aina kivaa touhuilua mökillä.

        Ei pakkotyötä vaan ihanaa yhdessä oloa.


      • korppis kirjoitti:

        Pielisjärven rannalle ensin ajelen, ystävättäreni luokse. Olen aikaisempina vuosina mato-ongella ahveniä pielisestä veneeseen nostellut.
        Hyviä ilmojakin ovat ensiviikon lopulle lupailleet. Kolilla kävin viimeksi x-mieheni ja esikoisen kanssa joskus 30-vuotta sitten.

        Jatkan Venäjän rajalle pikkuveljeä tervehtimään. Tarkoitus oli laskeutua itärajaa alas Kotkaan sisartani tapaamaan, mutta esikoinen aloittaa lomansa ja saapuu Korpeen. Joten jätän Kotkan reissun väliin. Meillä on esikoisen kanssa aina kivaa touhuilua mökillä.

        Ei pakkotyötä vaan ihanaa yhdessä oloa.

        Huomenet viikonalkuun, kauniina alkaakin ja lämmintä riittää, en helteitä kaipaa.

        Olette menneistä keskustelleet, näin oli kuten kerroitte, vilkaisin silloin tällöin tänne 80 :saan minäkin ja kovin oli hiljaista, siirtyminen viivästyi.
        Lopulta sitten katsoin asialliseksi tänne tulla ja koska en pirttiä halunnut uusiin ympyröihin, aloitin tämän Noja-tuolin ja niinpä olen nyt toivomuksen mukaan numeroinut ketjut kirjoittajien pyynnöstä selvyyden antamiseksi.

        Makriina tänään pitkästä aikaa veljensä tapaa, se on jo melkein juhlan arvoinen asia, kai kahvit nautittekin leivoksen kanssa;)

        Eliaanalle myös vierailijoita tai oikeammin omaa väkeä usean henkilön, kissojen ja koirien kera saapuu, eipä hiljaisuus vaivaa, mukavaa yhdessä oloa varmaan.
        Kissat pääsevät uuteen aitaukseen nauttimaan vapauden tunteesta, varmasti nauttivat, kuten kaikki toisetkin maaseudun ihanuudesta.

        Sinisiru tuosta kahtia jakautumisesta kirjottajien osalta mainitsit, niin taitaa olla, no ei minua haittaa.
        Hyvin harvoin luenkaan muuta palstalta, miksi niin tekisinkään olen huomannut jotain kurkattuani, että ei kovin korkealentoista viestiä löydy.
        Jokainen saa puolestani nauttia omasta erinomaisuudestaan;)

        Ynnämuu, kauan olemme viestejä laittaneet ja sovussa kaiken aikaa, totta sanomisesi, ei tämä palsta koko maailmaa ole, löytyy muutakin.
        Väsymistä koen ja kauanko viitsin enää, jää omaan harkintaan, haikealta tuntuu mukavien kirjoittaja ystävien yhteydenotot jättää.
        Toivotaan, että kesää vielä pitkään kestäisi ja kaunista syksy aikaa jaksamme odotella;)

        Neeassa totesit miten kiva kun päästään jo vieraita vastaan ottamaan, hyvältä tuo tilanne näyttää, nyt vaan varotoimien kanssa estämme uuden korona aallon tulon.

        Demeter onnellinen saat olla, kun leikkaus hyvin meni ja näkö kirkastui, aika harvoin olen kuullut näitä epäonnistumisia, mutta ainahan leikkauksissa vaaransa.
        Minua ei ole muuten koskaan leikattukaan, kaihi on ainoa leikkaus ja se onnistui hyvin ja näkö on hyvänä pysynyt ja leikkauksestakin kohta kolmekymmentä vuotta.
        Tuntuu uskomattomalta ajatella, että niin kauan, eteenpäin vuosia ajatellen, hohhoijaa;)

        Korpikirjailija matkaa Kolin suuntaan suunnittelee, siellä maisemat onkin nähtävyys.
        Kovin kauan on aikaa siitä, kun minä siellä olen käynyt, silloin vielä liikkuvuus melkoisen luistavaa.
        Mukava kuulla, että ystäväsi jo kotiin pääsee, kunto kohentunut.
        Aina se koti on mihin kaipaa, vaikka kuinka hyvä vieraissakin olisi, vaikka toinen kotinsa täällä onkin, näin olen ymmärtänyt.
        Kiva tehdä suunnitelmia tulevaisuuteen, jos terveys sen kestää.

        Noista vanhoista sanonnoista sen verran, että viisautta on vannomatta olla minkään asian suhteen, tulevaisuus arvaamaton.
        Jotenkin ikävältä tuntui, kun Facebookissa oli mainittu Laten syntymäpäivän juhliminen, näinkö jäämme tänne vielä pois lähtömme jälkeenkin?
        Nyt sitten piste tälle vietille, voikaa hyvin ja pistäytykää kirjoittamassa.


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenet viikonalkuun, kauniina alkaakin ja lämmintä riittää, en helteitä kaipaa.

        Olette menneistä keskustelleet, näin oli kuten kerroitte, vilkaisin silloin tällöin tänne 80 :saan minäkin ja kovin oli hiljaista, siirtyminen viivästyi.
        Lopulta sitten katsoin asialliseksi tänne tulla ja koska en pirttiä halunnut uusiin ympyröihin, aloitin tämän Noja-tuolin ja niinpä olen nyt toivomuksen mukaan numeroinut ketjut kirjoittajien pyynnöstä selvyyden antamiseksi.

        Makriina tänään pitkästä aikaa veljensä tapaa, se on jo melkein juhlan arvoinen asia, kai kahvit nautittekin leivoksen kanssa;)

        Eliaanalle myös vierailijoita tai oikeammin omaa väkeä usean henkilön, kissojen ja koirien kera saapuu, eipä hiljaisuus vaivaa, mukavaa yhdessä oloa varmaan.
        Kissat pääsevät uuteen aitaukseen nauttimaan vapauden tunteesta, varmasti nauttivat, kuten kaikki toisetkin maaseudun ihanuudesta.

        Sinisiru tuosta kahtia jakautumisesta kirjottajien osalta mainitsit, niin taitaa olla, no ei minua haittaa.
        Hyvin harvoin luenkaan muuta palstalta, miksi niin tekisinkään olen huomannut jotain kurkattuani, että ei kovin korkealentoista viestiä löydy.
        Jokainen saa puolestani nauttia omasta erinomaisuudestaan;)

        Ynnämuu, kauan olemme viestejä laittaneet ja sovussa kaiken aikaa, totta sanomisesi, ei tämä palsta koko maailmaa ole, löytyy muutakin.
        Väsymistä koen ja kauanko viitsin enää, jää omaan harkintaan, haikealta tuntuu mukavien kirjoittaja ystävien yhteydenotot jättää.
        Toivotaan, että kesää vielä pitkään kestäisi ja kaunista syksy aikaa jaksamme odotella;)

        Neeassa totesit miten kiva kun päästään jo vieraita vastaan ottamaan, hyvältä tuo tilanne näyttää, nyt vaan varotoimien kanssa estämme uuden korona aallon tulon.

        Demeter onnellinen saat olla, kun leikkaus hyvin meni ja näkö kirkastui, aika harvoin olen kuullut näitä epäonnistumisia, mutta ainahan leikkauksissa vaaransa.
        Minua ei ole muuten koskaan leikattukaan, kaihi on ainoa leikkaus ja se onnistui hyvin ja näkö on hyvänä pysynyt ja leikkauksestakin kohta kolmekymmentä vuotta.
        Tuntuu uskomattomalta ajatella, että niin kauan, eteenpäin vuosia ajatellen, hohhoijaa;)

        Korpikirjailija matkaa Kolin suuntaan suunnittelee, siellä maisemat onkin nähtävyys.
        Kovin kauan on aikaa siitä, kun minä siellä olen käynyt, silloin vielä liikkuvuus melkoisen luistavaa.
        Mukava kuulla, että ystäväsi jo kotiin pääsee, kunto kohentunut.
        Aina se koti on mihin kaipaa, vaikka kuinka hyvä vieraissakin olisi, vaikka toinen kotinsa täällä onkin, näin olen ymmärtänyt.
        Kiva tehdä suunnitelmia tulevaisuuteen, jos terveys sen kestää.

        Noista vanhoista sanonnoista sen verran, että viisautta on vannomatta olla minkään asian suhteen, tulevaisuus arvaamaton.
        Jotenkin ikävältä tuntui, kun Facebookissa oli mainittu Laten syntymäpäivän juhliminen, näinkö jäämme tänne vielä pois lähtömme jälkeenkin?
        Nyt sitten piste tälle vietille, voikaa hyvin ja pistäytykää kirjoittamassa.

        Ilmoitin Laten menehtymisestä Facebookissa, ja sain Kaverisivumme Laten kanssa muistoksi ylläpidolta 😊))
        Pari Laten lähestä laittoikin tykkäyksen siitä,¨
        heippa sini.s


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ilmoitin Laten menehtymisestä Facebookissa, ja sain Kaverisivumme Laten kanssa muistoksi ylläpidolta 😊))
        Pari Laten lähestä laittoikin tykkäyksen siitä,¨
        heippa sini.s

        Olen ajatellut, että palstalaiset eivät juurikaan kuule kirjoituskumppaneittensa kuolemasta. Laten Ss. tunsi facekaverinakin, ja Susmorsiamesta saimme kuulla palstalta. Mutta on varmasti monia, jotka vain katoavat.
        Lämmin ajatus heille.


      • Anonyymi
        Makriina2 kirjoitti:

        Olen ajatellut, että palstalaiset eivät juurikaan kuule kirjoituskumppaneittensa kuolemasta. Laten Ss. tunsi facekaverinakin, ja Susmorsiamesta saimme kuulla palstalta. Mutta on varmasti monia, jotka vain katoavat.
        Lämmin ajatus heille.

        Yksinkertaisempaa herkkua ei voi tehdä 😊 tilasin ruokalähetykseeni Isoäidin pitkon, jota pidä hyvänä ostopullana. Otin ja halkaisin pitkon, sivelin molemmat å puolet voilla. Viilsin 3 sm viipaleita, ja kastoin voipuolen kanelisokeriseokseen, ja tuoksi korppujen kuivaessa uunissa , on kerrassaan huumava  😊))

        Nuoret on tulleet saarelta, ja jos pistäytyvät on tarjota herkkukorppuja suolapalan lisäksi. On vain oltava itsekuria, etten innostu muuta kuin maistamaan niitä 🌷

        Paneekohan joku pahakseen kun kerron tampustani, ei luulisi kotoisten juttujen olevan haitaksi. Lapset tykkäsivät aikanaan noista voikorpuista, kyllähän ne rapeutuu uunissa.

        Huomenna on varsinainen ruuanlaittopäivä, tänään pääsin helpommalla valmiilla.
        Perjantaina onkin vihkimistilaisuus edessä,..lahjan tyttärelleni olen jo antanut, saa hääaamuna kiinnittää kaulaansa klassisen kultakorun, jota on ihaillut jo kauan.

        Vasta häävastaanottoon neuvotellaan sisarustensa kanssa, mitä hääparille annetaan 😊))
        Kätilä Minnallakin on 5 viikkoa kesälomaa nyt, niin tarpeen onkin, kun extra vuoroja oli joka päivä kätilöilläkin. Saarella on nyt lepäillyt ja palautunut, äänikin oli hieman innoton jutellessa. Tulevat kuitenkin kanssani kahvilatapaamisiin, kaksi tytöistä,kolmannella ei työpaikan vaihdon vuoksi ole vielä lomaa.

        Kahvia join tässä samalla, pikkuhommia on riittänyt tänään, aamusuihkusta pyykinpesuun ja lakananvaihtoon lihatuotteiden pakastamiseen ja kalan graavaukseen.
        Iltapala voileipä onkin viilin kanssa tiedossa!

        Heippa, organisoimallaha elämä sujuukin hyvin !
        terkkuja sini.sirkku


    • Anonyymi

      Joskus minua on ärsyttänyt Presidentti Koiviston sanonnat "kyllä se siitä" ja "tarttis tehdä jotain", niissä on vähän saamattomuuden ja jahkailun makua, josta taas Juha Sipilä käytti kuvaavaa sanaa vatulointi. Koiviston tokaisut ovat täällä palstallakin paljon siteerattuja, kuten "Ei pidä provosoitua, kun provosoidaan. Myös tuota "asioilla on tapana järjestyä", hän käytti ja kyllähän se usein paikkansa pitääkin, on jopa raamatullinen , lohdullinen ajatus. "Kukin päivä pitää huolen itsestään, eikä murehtimalla voi lisätä ikäänsä kyynäränkään vertaa". Itse en osaa aivan Hulda Huoleton olla, eivätkä lauseet ole sellaisinaan otettaviksi tarkoitettukaan. Mutta tietty luottamus siihen, että elämä kannattelee, onkin käsittääkseni ideana noissa. Koiviston kuolinilmoituksessa suomalaiset saivat kuin testamenttina tärkeät sanat : " Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme, että kaikki käy hyvin."

      Kolin kansallismaisemat tekisi mieli nähdä myös syksyn kuulaudessa ja ruskan loimutessa, talven hangilla tuskin tulee lähdetyksi tarpomaan, vaikka mummot ovatkin hyviä etenemään lumessa. Juuri tuollainen avara maisema, jossa maa, taivas ja vesi yhtyvät, selkiyttää ajatuksia, saa seista lujalla peruskalliolla ja nähdä korkealta, asiat loksahtavat mittasuhteisiinsa. Myös kotijärven usvapatsaista kerrot korpikirjailija kauniisti, katse kuitenkin horisontissa ja luottaen tulevaan. On rikkaus, kun elämässä on kiinnekohtia kotimaassa ja voi tuntea olevansa kotona maailmallakin, rakkaan ihmisen luona.

      Näitä poisnukkuneita kirjoituskumppaneita ajattelen lämmöllä minäkin. Eipä toivoisi jäävänsä tänne kummittelemaan sitten aikanaan, mutta mahtaako tämä suomi 24 kovin kauan edes pyöriä ja jospa tekisivät uudistuksen, että vaikka kahden käyttämättömän vuoden jälkeen rekattu nikki poistettaisiin.

      Nyt vielä soppaosuus ! Kävin ostamassa maatilakassin täynnä nostotuoretta satoa, mielessä ihana kesäkeitto äidin tapaan. Herneet olivat jo palkoja ja silvin ne , itse haluaisin laittaa litusia sokeriherneitä, kuten ennen kotona. Tietysti kukkakaalia, perunaa, porkkanaa ja paljon persiljasilppua, pinaattikin kävisi. Joskus olen lisännyt nauristakin, jos on ollut saatavilla. Liemeen kulutusmaitoa, voinokare ja hyppysellinen suolaa. Olis varmaan maistunut peruskoululaisellekin, vaikka tämä ruoka on varmaan jo poistettu kouluruokien listalta. Joskus lisään koskenlaskijajuustoa, mutta kyllä tämä perinteinen pitää ainakin kerran kesässä keittää. Etelärannikon sääkartat näyttävät lupaavilta tälle viikolle, toivottavasti ilmoja piisaa muuallekin !

      Ramoona

      • Huomenta taas, nyt hiljaisen oloiseen ketjuun, hiljaisuutta en ihmettele, kyllä palstan meininki halut kirjoitteluun vie.
        Toivon, että jaksavat tuolejaan mukana kuljettaa, mielikuvituksen puute kai vaivaa, kun ei muuta nimeä keksineet, siinäpä nuo menee muiden mukana.
        Ihmettelen tuota ainaista sisäpiiri mainintaa, koskaan en muista kenenkään kirjoittajan ketjuun tuloa estelty, tervetulleeksi yritetty kaikki muistaa toivottaa.
        Myös se, että täytämme palstan, yksi ketju Noja-tuoli on, jos joku niitä ilkeillen enemmän esiin tuo, on hänen ilonsa.
        Eihän lupaa edes tarvitse kysellä, ketjut on kaikille vapaita kirjoittaa, toisten huomioon ottamista on perätty, mitä ei nykyään palstalla edes yritetä toteuttaa.
        Olkoon miten on, jatketaan niin kauan kuin haluja riittää;)

        Sini-sirkku kyseli noita ruuanlaitto ohjeiden laittamisista, eihän ketjussa koskaan niitä ole moitittu, eikä lupaa kyselty.
        Monasti on kiitosta niistä tullut ja intoa kokeiluun tosillekin.
        Teillä on häät odotuksissa ja mieli niiden tiimoilla pyörii, mukavaa odotusta onkin.
        Samalla tiedossa nyt jo isommalla porukallakin, kun tauti antaa periksi ja lupa kokoontumiseen sallitaan.
        Kaivattua yhdessä oloa varmaan;)

        Ramoona mainitsit nuo sananparret vanhoilta ajoilta, niitä tulee viljeltyä minunkin, jotenkin helppo joku asia vahvistaa;)
        Tuo Koiviston kuolinilmoituksen sanonta luo jotenkin toivoa elämän jatkuvuudesta, ja toivosta, että aina voi hyväksi kaikki kääntyä.
        Olen omassa elämässäni tämän havainnut, kun joku asia masentaa ja luo toivotonta eteenpäin menon tunnetta, yön yli nukuttu, elämä jo saattaa hymyillä.
        Epäonni voi olla myös hyvin pitkäaikainen ja silloin uskon puute horjuu, jostakin kuitenkin voimia riittää ja se palkitaan.
        Olkoon tämä sanonta," toivossa on hyvä elää "voimia antava;)

        Olin Laten kaveri Facebookissa minä myös ja siksi ilmoitus syntymäpäivästä hämmästytti, kun tiesi tilanteen.
        Olen jossakin antanut poisto pyynnön kaikelle minua koskevaan, kun elämäni päättyy.
        Moni tämän liki 20 vuoden ystävistä on pois nukkunut, lämpimät ja hyvät ystävyys ajatukset heidän muistolleen.

        Kolin maisemia kuvailit Ramoona ja onhan ne mahtavat, siellä tuntee pienuutensa sen kaiken suuruuden keskellä.
        Tämä kotimaamme näyttää monessa muussa kohteessa sen ihanuuden johon ei ihmiskäsi pystyisi.
        Rikkaita olemme, kun sen aina muistaisi ja tyytymättömyyden tullen jaksaisi ajatella sitä kaikkea mitä oma maamme tarjoaa, turvaa ja rauhaa, toisten huomioon ottamista, sitä kaipaamme.
        Yhdessä eläen, sukupolvien yhteisin voimin maatamme paremmaksi elää ja olla rakennetaan.
        Historiaa tuntien, näin on ollut aiemminkin.

        Tuota kesäkeiton tyylistä tein minäkin, maitokaalia nimeltään, täällä aika tykätty ruoka myös, voisiko sanoa hieman köyhempi versio Ramoonan kertomasta kesäkeitosta, herneet ja kukkakaali puuttuu, hyvää sekin on.
        Nyt tuoreet tuotteet houkuttavat näiden kevyempien ruokien valmistamiseen.

        Jätänpä taas tällä kertaa tähän, aurinko paistaa ja elämä hymyilee, toivon että sama tunne teillä kaikilla;)


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta taas, nyt hiljaisen oloiseen ketjuun, hiljaisuutta en ihmettele, kyllä palstan meininki halut kirjoitteluun vie.
        Toivon, että jaksavat tuolejaan mukana kuljettaa, mielikuvituksen puute kai vaivaa, kun ei muuta nimeä keksineet, siinäpä nuo menee muiden mukana.
        Ihmettelen tuota ainaista sisäpiiri mainintaa, koskaan en muista kenenkään kirjoittajan ketjuun tuloa estelty, tervetulleeksi yritetty kaikki muistaa toivottaa.
        Myös se, että täytämme palstan, yksi ketju Noja-tuoli on, jos joku niitä ilkeillen enemmän esiin tuo, on hänen ilonsa.
        Eihän lupaa edes tarvitse kysellä, ketjut on kaikille vapaita kirjoittaa, toisten huomioon ottamista on perätty, mitä ei nykyään palstalla edes yritetä toteuttaa.
        Olkoon miten on, jatketaan niin kauan kuin haluja riittää;)

        Sini-sirkku kyseli noita ruuanlaitto ohjeiden laittamisista, eihän ketjussa koskaan niitä ole moitittu, eikä lupaa kyselty.
        Monasti on kiitosta niistä tullut ja intoa kokeiluun tosillekin.
        Teillä on häät odotuksissa ja mieli niiden tiimoilla pyörii, mukavaa odotusta onkin.
        Samalla tiedossa nyt jo isommalla porukallakin, kun tauti antaa periksi ja lupa kokoontumiseen sallitaan.
        Kaivattua yhdessä oloa varmaan;)

        Ramoona mainitsit nuo sananparret vanhoilta ajoilta, niitä tulee viljeltyä minunkin, jotenkin helppo joku asia vahvistaa;)
        Tuo Koiviston kuolinilmoituksen sanonta luo jotenkin toivoa elämän jatkuvuudesta, ja toivosta, että aina voi hyväksi kaikki kääntyä.
        Olen omassa elämässäni tämän havainnut, kun joku asia masentaa ja luo toivotonta eteenpäin menon tunnetta, yön yli nukuttu, elämä jo saattaa hymyillä.
        Epäonni voi olla myös hyvin pitkäaikainen ja silloin uskon puute horjuu, jostakin kuitenkin voimia riittää ja se palkitaan.
        Olkoon tämä sanonta," toivossa on hyvä elää "voimia antava;)

        Olin Laten kaveri Facebookissa minä myös ja siksi ilmoitus syntymäpäivästä hämmästytti, kun tiesi tilanteen.
        Olen jossakin antanut poisto pyynnön kaikelle minua koskevaan, kun elämäni päättyy.
        Moni tämän liki 20 vuoden ystävistä on pois nukkunut, lämpimät ja hyvät ystävyys ajatukset heidän muistolleen.

        Kolin maisemia kuvailit Ramoona ja onhan ne mahtavat, siellä tuntee pienuutensa sen kaiken suuruuden keskellä.
        Tämä kotimaamme näyttää monessa muussa kohteessa sen ihanuuden johon ei ihmiskäsi pystyisi.
        Rikkaita olemme, kun sen aina muistaisi ja tyytymättömyyden tullen jaksaisi ajatella sitä kaikkea mitä oma maamme tarjoaa, turvaa ja rauhaa, toisten huomioon ottamista, sitä kaipaamme.
        Yhdessä eläen, sukupolvien yhteisin voimin maatamme paremmaksi elää ja olla rakennetaan.
        Historiaa tuntien, näin on ollut aiemminkin.

        Tuota kesäkeiton tyylistä tein minäkin, maitokaalia nimeltään, täällä aika tykätty ruoka myös, voisiko sanoa hieman köyhempi versio Ramoonan kertomasta kesäkeitosta, herneet ja kukkakaali puuttuu, hyvää sekin on.
        Nyt tuoreet tuotteet houkuttavat näiden kevyempien ruokien valmistamiseen.

        Jätänpä taas tällä kertaa tähän, aurinko paistaa ja elämä hymyilee, toivon että sama tunne teillä kaikilla;)

        Lueppa historia uudelleen.
        Tuolla Noja-tuoli (4) lopussa ollaan asiasta eri mieltä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Lueppa historia uudelleen.
        Tuolla Noja-tuoli (4) lopussa ollaan asiasta eri mieltä.

        Kävin lukemassa tuon viestin ja vastaanpa jotakin.

        Oman elämäni aikainen historia koettu ja veli vastaan veli luettu ja katsottu moneen kertaan, siinäkin kirpeät menetykset tiedän, mutta eteenpäin vaan on menty yhdessä tekemällä.
        Sodan jälkeen myös yhteen hiileen puhaltaminen oli iso asia, sillä selvittiin ja nyt edessä olevien vaikeuksienkin kanssa on yhteishengellä iso mahti. näin haluan uskoa.

        Palstan riidatkin jäisi unholaan jos toisten huomioon ottaminen tapahtuisi hyvässä hengessä.


    • Huomenta Ramoona ja Skillan. Teidän tämän aamutekstinne ovat koskettavat ja lämmittävät. Kiitos niistä. Hyvillä mielin aloitan päivä pitkän yöunen jälkeen.
      Monelle meistä on kuluneena karanteeniaikana tämä palstamme muodostunut jokapäiväiseksi yhteydenpidoksi virtuaaliystäviin.
      Maailman kutistuessa on tärkeää pitää väyliä auki mahdollisuuksien mukaan.

      Facebookin sivuilta ei poisnukkuneita saa poistetuksi. Vieläkin siellä on tiedot veljestäni, joka nukkui pois jo v. 2014. Tuskin sitä sieltä muut havaitsevat kuin minä.
      Joskus on jopa lohduttavaa käydä hänen ketjussaan. Vähän meistä jälkipolville muistoksi jää.
      Minulla on se tilanne omassa suvussani, että olen miltei ainoa ennen sotia syntyneitten sukupolvea, vain toinen veljeni on syntynyt juuri talvisodan kynnyksellä. Kaikki muut, niin oman kuin miehenikin suvun jäsenet ovat nuorempia.

      Hyvää päivänjatkoa.

      • Facebookin salasanat pitää kirjata ja antaa esim. lapselle siltä varalta jos itselle jotain sattuu. Jos kukaan ei tiedä facebookin käyttäjän tunnuksia ne säilyy.

        Olen listannut kaikki salasanani muistikirjaan, joten lapseni pääsevät kaikkiin tileihini. Vain siten tilijen poistaminen onnistuu.

        Korvessa sataa ja pesukone pyörii. Pyykkiä jää toki huomisellekin. Olen pessyt jo kolme koneellista ja kylppärin lattialla on vielä iso kasa pestäviä. No, onpahan kaikki liinavaatteet ja muutkin käyttövaatteet niin omani kuin P.n pesty.

        Sain taas eilen muistutuksen mitättömyydestäni taloyhtiön organisaatiossa kun ajoin tänne kaupunkiasunnon pihaan. Naapuri riensi ovelle huomauttamaan, minun pitää siirtää autoni pois toiselta vieraspaikalta, että hänen poikansa iso BMV sopii kahdelle vieraspaikalle.

        No, kävin illalla mökillä nostamassa katiskan pois järvestä ja jätin auton tien sivuun, vuokalaisen paikalle 😊

        Olin yötä kaupungissa koska P. ja hänen tyttärensä lähtivät Hollantiin aamulla ja vein heidät junalle.

        Totuttelen, olen hyvin väsynyt.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Facebookin salasanat pitää kirjata ja antaa esim. lapselle siltä varalta jos itselle jotain sattuu. Jos kukaan ei tiedä facebookin käyttäjän tunnuksia ne säilyy.

        Olen listannut kaikki salasanani muistikirjaan, joten lapseni pääsevät kaikkiin tileihini. Vain siten tilijen poistaminen onnistuu.

        Korvessa sataa ja pesukone pyörii. Pyykkiä jää toki huomisellekin. Olen pessyt jo kolme koneellista ja kylppärin lattialla on vielä iso kasa pestäviä. No, onpahan kaikki liinavaatteet ja muutkin käyttövaatteet niin omani kuin P.n pesty.

        Sain taas eilen muistutuksen mitättömyydestäni taloyhtiön organisaatiossa kun ajoin tänne kaupunkiasunnon pihaan. Naapuri riensi ovelle huomauttamaan, minun pitää siirtää autoni pois toiselta vieraspaikalta, että hänen poikansa iso BMV sopii kahdelle vieraspaikalle.

        No, kävin illalla mökillä nostamassa katiskan pois järvestä ja jätin auton tien sivuun, vuokalaisen paikalle 😊

        Olin yötä kaupungissa koska P. ja hänen tyttärensä lähtivät Hollantiin aamulla ja vein heidät junalle.

        Totuttelen, olen hyvin väsynyt.

        Maltahan levätä kunnolla, korppis ennen kuin lähdet automatkalle.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Facebookin salasanat pitää kirjata ja antaa esim. lapselle siltä varalta jos itselle jotain sattuu. Jos kukaan ei tiedä facebookin käyttäjän tunnuksia ne säilyy.

        Olen listannut kaikki salasanani muistikirjaan, joten lapseni pääsevät kaikkiin tileihini. Vain siten tilijen poistaminen onnistuu.

        Korvessa sataa ja pesukone pyörii. Pyykkiä jää toki huomisellekin. Olen pessyt jo kolme koneellista ja kylppärin lattialla on vielä iso kasa pestäviä. No, onpahan kaikki liinavaatteet ja muutkin käyttövaatteet niin omani kuin P.n pesty.

        Sain taas eilen muistutuksen mitättömyydestäni taloyhtiön organisaatiossa kun ajoin tänne kaupunkiasunnon pihaan. Naapuri riensi ovelle huomauttamaan, minun pitää siirtää autoni pois toiselta vieraspaikalta, että hänen poikansa iso BMV sopii kahdelle vieraspaikalle.

        No, kävin illalla mökillä nostamassa katiskan pois järvestä ja jätin auton tien sivuun, vuokalaisen paikalle 😊

        Olin yötä kaupungissa koska P. ja hänen tyttärensä lähtivät Hollantiin aamulla ja vein heidät junalle.

        Totuttelen, olen hyvin väsynyt.

        Mitäs nyt tämä Vuokalainen tuumaa, kun jätit katis... eikun piti sanoman autosi hänen paikalle??


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Facebookin salasanat pitää kirjata ja antaa esim. lapselle siltä varalta jos itselle jotain sattuu. Jos kukaan ei tiedä facebookin käyttäjän tunnuksia ne säilyy.

        Olen listannut kaikki salasanani muistikirjaan, joten lapseni pääsevät kaikkiin tileihini. Vain siten tilijen poistaminen onnistuu.

        Korvessa sataa ja pesukone pyörii. Pyykkiä jää toki huomisellekin. Olen pessyt jo kolme koneellista ja kylppärin lattialla on vielä iso kasa pestäviä. No, onpahan kaikki liinavaatteet ja muutkin käyttövaatteet niin omani kuin P.n pesty.

        Sain taas eilen muistutuksen mitättömyydestäni taloyhtiön organisaatiossa kun ajoin tänne kaupunkiasunnon pihaan. Naapuri riensi ovelle huomauttamaan, minun pitää siirtää autoni pois toiselta vieraspaikalta, että hänen poikansa iso BMV sopii kahdelle vieraspaikalle.

        No, kävin illalla mökillä nostamassa katiskan pois järvestä ja jätin auton tien sivuun, vuokalaisen paikalle 😊

        Olin yötä kaupungissa koska P. ja hänen tyttärensä lähtivät Hollantiin aamulla ja vein heidät junalle.

        Totuttelen, olen hyvin väsynyt.

        Kai siinä P:n asunnossa on oma autopaikka ? Vai oltko vain P:m vieraana siellä ? Miksi sinun pitäisi saada pitää autosi vieraspaikalla ? Outoa valittaa vaikka itse on laittanut autonsa väärään paikkaan. Taloyhtiön omistajilla on sananvalta, ei vuokralaisilla .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kai siinä P:n asunnossa on oma autopaikka ? Vai oltko vain P:m vieraana siellä ? Miksi sinun pitäisi saada pitää autosi vieraspaikalla ? Outoa valittaa vaikka itse on laittanut autonsa väärään paikkaan. Taloyhtiön omistajilla on sananvalta, ei vuokralaisilla .

        Pitää ihan kysyä että mitä se sinulle kuuluu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitää ihan kysyä että mitä se sinulle kuuluu?

        Ja mitähän se sulle kuuluu, mitä tuolle kysyjälle kuuluu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja mitähän se sulle kuuluu, mitä tuolle kysyjälle kuuluu?

        Ei todellakaan kuulu jonkun tietyn asuntoyhtiön ongelmat yleiselle palstalle. Ennenkin tuo on juorunnut isännöitsijästä ja siitä miten huonosti siellä kohdellaan tätä hollantilaisen vuokralaista.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei todellakaan kuulu jonkun tietyn asuntoyhtiön ongelmat yleiselle palstalle. Ennenkin tuo on juorunnut isännöitsijästä ja siitä miten huonosti siellä kohdellaan tätä hollantilaisen vuokralaista.

        19:15
        Kyllä Noja-tuoliin kirjoittavat saavat puhua ongelmistaankin, kyllä niitä harmeja sattuu kelle tahansa. SE, mistä täällä ei yleensä pidetä, on ikävät väliintulot, joiden tarkoitus on vain keksiä kirjoittajista moitittavaa.
        Ei kannattaisi tuhlata ruutia enempään!

        Niin on päivä jälleen painunut iltaan, katselin tuossa Emmerdalin kotiin tultuani, eikä voinut sen surullisuudesta huolimatta nauraa Lisan ilmestyttyä kirkkoon siansonnassa leninki.
        ILtapalan aikakin venyi nyt myöhään, voileipä ja viili saakin nyt riittää 😊))

        Rauhaisaa illanviettoa nyt , ilman riitoja!


      • sinisiru kirjoitti:

        19:15
        Kyllä Noja-tuoliin kirjoittavat saavat puhua ongelmistaankin, kyllä niitä harmeja sattuu kelle tahansa. SE, mistä täällä ei yleensä pidetä, on ikävät väliintulot, joiden tarkoitus on vain keksiä kirjoittajista moitittavaa.
        Ei kannattaisi tuhlata ruutia enempään!

        Niin on päivä jälleen painunut iltaan, katselin tuossa Emmerdalin kotiin tultuani, eikä voinut sen surullisuudesta huolimatta nauraa Lisan ilmestyttyä kirkkoon siansonnassa leninki.
        ILtapalan aikakin venyi nyt myöhään, voileipä ja viili saakin nyt riittää 😊))

        Rauhaisaa illanviettoa nyt , ilman riitoja!

        Kaunis aamupäivä, katselen pääskystenpoikasten räpiköivää lentoa taivaalla, harjoitus se tekee mestareita vanhempien mallin mukaan;)
        Kärpästen lapset on pesiintyneet keittiön ikkunaan ja niitä tuhotessa aiheutin ikkunan pesun itselleni.
        Mistä oikein sisälle tulevat, kun tuuletusikkunoissa on verkot?

        Sinisiru asiaa kertoo, kyllä ketjuun voi kirjoittaa ilojaan ja surujaan, jokainen kirjoittelunsa vastaa.
        Emme kaipaa ollenkaan noita ikäviltä tuntuvia viestejä, mutta kai on yritettävä vaan kestää, joillakin tarve tähänkin;(

        Korpikirjailijalla jäähyväisten aika ja oman loman alkaminen.
        Toivotan onnistunutta matkaa kotimaahan meneville ja kivaa loman vietto lomalaiselle.
        Nuo vieraspaikat on vähissä meidänkin pihassa, mutta onneksi on tuo parkkialue kadun varressa.
        Nykyään auto on melkein joka taloudessa, parhaissa kaksikin, ja parkkitila jää vähäiseksi.

        Makriina totesit, että on mukava tämä kirjoittelu mahdollisuus, samaa mieltä olen, aika kuluu ja voi kirjoittelun avulla tutustua mukaviin kirjoittelijoihin.
        Arkistahan tämä on ja toistojakin tulee, mutta silti elämämme kulkee erilaisia latuja ja näin voimme huomioida ja oppia toisten elämisen sykkeestä.
        Vanhempia olen minäkin suvussamme, muutama serkku jakaa kanssani tämän iän ja muistot menneestä.
        Vuoden vanha olin, kun sota syttyi, joten ei muistoni yllä vanhempaan aikaan.
        Kuitenkin olen lukenut aikoinani paljon 1900 vuosien alkuvaiheista, tajunnut sen puutteen ja tuskan mitä nuo ajat sisällään pitää.
        Sodan jälkeisen ajan jo paljolti muistankin ja vanhempien kertomana nuo aikaisemmat vaikeat ajat olen mieleeni tallentanut.
        Nyt elämme rikkauden aikaa ja kutenkin niin paljon hädästä kerrotaan, milloin missäkin maan kolkalla.
        Oma maamme on kuin lintukoto, kunpa kaikki sen ymmärtäisi.

        Nyt on aika lähteä mustikkametsään kuka vaan siihen pystyy.
        Radiossa kerrottiin, että ensi talvena kaupan pakkaset ei oota myyvät, kerääjiä ei löydy.
        Nyt voisi sanoa, että on turvaudutta omaan mahdollisuuteen ja mennä metsään, ehkä ahkerammat sitten muistavat meitä huonokuntoisia;)
        Aurinkoa riittää varmaan tänään kaikille, siitä iloitkaamme;)


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Kaunis aamupäivä, katselen pääskystenpoikasten räpiköivää lentoa taivaalla, harjoitus se tekee mestareita vanhempien mallin mukaan;)
        Kärpästen lapset on pesiintyneet keittiön ikkunaan ja niitä tuhotessa aiheutin ikkunan pesun itselleni.
        Mistä oikein sisälle tulevat, kun tuuletusikkunoissa on verkot?

        Sinisiru asiaa kertoo, kyllä ketjuun voi kirjoittaa ilojaan ja surujaan, jokainen kirjoittelunsa vastaa.
        Emme kaipaa ollenkaan noita ikäviltä tuntuvia viestejä, mutta kai on yritettävä vaan kestää, joillakin tarve tähänkin;(

        Korpikirjailijalla jäähyväisten aika ja oman loman alkaminen.
        Toivotan onnistunutta matkaa kotimaahan meneville ja kivaa loman vietto lomalaiselle.
        Nuo vieraspaikat on vähissä meidänkin pihassa, mutta onneksi on tuo parkkialue kadun varressa.
        Nykyään auto on melkein joka taloudessa, parhaissa kaksikin, ja parkkitila jää vähäiseksi.

        Makriina totesit, että on mukava tämä kirjoittelu mahdollisuus, samaa mieltä olen, aika kuluu ja voi kirjoittelun avulla tutustua mukaviin kirjoittelijoihin.
        Arkistahan tämä on ja toistojakin tulee, mutta silti elämämme kulkee erilaisia latuja ja näin voimme huomioida ja oppia toisten elämisen sykkeestä.
        Vanhempia olen minäkin suvussamme, muutama serkku jakaa kanssani tämän iän ja muistot menneestä.
        Vuoden vanha olin, kun sota syttyi, joten ei muistoni yllä vanhempaan aikaan.
        Kuitenkin olen lukenut aikoinani paljon 1900 vuosien alkuvaiheista, tajunnut sen puutteen ja tuskan mitä nuo ajat sisällään pitää.
        Sodan jälkeisen ajan jo paljolti muistankin ja vanhempien kertomana nuo aikaisemmat vaikeat ajat olen mieleeni tallentanut.
        Nyt elämme rikkauden aikaa ja kutenkin niin paljon hädästä kerrotaan, milloin missäkin maan kolkalla.
        Oma maamme on kuin lintukoto, kunpa kaikki sen ymmärtäisi.

        Nyt on aika lähteä mustikkametsään kuka vaan siihen pystyy.
        Radiossa kerrottiin, että ensi talvena kaupan pakkaset ei oota myyvät, kerääjiä ei löydy.
        Nyt voisi sanoa, että on turvaudutta omaan mahdollisuuteen ja mennä metsään, ehkä ahkerammat sitten muistavat meitä huonokuntoisia;)
        Aurinkoa riittää varmaan tänään kaikille, siitä iloitkaamme;)

        Tänään juuri mietiskelin, että mistä anonyymeille on kehittynyt sellainen käsitys, että nimmarilla kirjoittavat ovat heille selitykset velkaa joka asiasta, kuten terveydentilastaan, ja vuosia sitten kerrotuista tapauksista, joihin verrataan sitten tämän päivän juttuja, ja pitää jopa selvittää läheisen ihmisen parkkipaikat jne. Miten tilanne onkin mennyt siihen, että anonyymeillä on ikään kuin katselupaikka meihin vakikirjoittajiin, ja joudumme heille sitten selittelemään elämämme kiemuroita. Ja hupaisaa vielä, että he eivät usko, mitä kirjoitamme.
        Olemme huvittajan asemassa. Kirjoituksemme ovat anoille jokapäiväinen pakina, johon annetaan arvostelupisteet.
        Omasta itsestään he eivät anna mitään.

        Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tänään juuri mietiskelin, että mistä anonyymeille on kehittynyt sellainen käsitys, että nimmarilla kirjoittavat ovat heille selitykset velkaa joka asiasta, kuten terveydentilastaan, ja vuosia sitten kerrotuista tapauksista, joihin verrataan sitten tämän päivän juttuja, ja pitää jopa selvittää läheisen ihmisen parkkipaikat jne. Miten tilanne onkin mennyt siihen, että anonyymeillä on ikään kuin katselupaikka meihin vakikirjoittajiin, ja joudumme heille sitten selittelemään elämämme kiemuroita. Ja hupaisaa vielä, että he eivät usko, mitä kirjoitamme.
        Olemme huvittajan asemassa. Kirjoituksemme ovat anoille jokapäiväinen pakina, johon annetaan arvostelupisteet.
        Omasta itsestään he eivät anna mitään.

        Mkr.

        Ette te mitään omista, asutte vuokrayksiössä yhteiskunnan maksamana. olette köyhiä kipeitä kouluttamattomia yksinäisiä . Tai jos joku jostain hyvinvointiinsa liittyvästä kertoo, se on leuhkimista ja huono-osaisten halveksimista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ette te mitään omista, asutte vuokrayksiössä yhteiskunnan maksamana. olette köyhiä kipeitä kouluttamattomia yksinäisiä . Tai jos joku jostain hyvinvointiinsa liittyvästä kertoo, se on leuhkimista ja huono-osaisten halveksimista.

        Entä sitten? Kiinnostut silti etkä kerro masa lukaalistasi mitään🤣Mkr.


    • Aurinkoinen aamu, nukuin pitkään nyt pitää koppeutua kirkolle menoon. Vielä jäi pyykkiä ja siivoan hieman paikkoja. Huomenna sitten mökin siivous ja perjantaina suuntaan lomalle. Esikoinen saapuu viikonlopulla joten kaikkea kivaa edessä.

      Seurasin P.n lentomatkaa Flightradasta. Pääsi kotiin turvallisesti.

      Autopaikoista 😁
      Kirjoitin? että naapurin pojan iso BMW tarvitsi kaksi autopaikkaa. Taloyhtiössä on kaikilla osakkailla omat autotallit. En tarvitse autopaikkaa, muten kuin pistäytyessäni esim. hakemassa vettä tai pyykillä. Asun mökillä. Kirkonkylän naapurin rouva on kuin anonyymi, joka etsii tekemisistäni ja tekemättömistäni huomauttamista.

      No, se siitä.

      Olen ollut allapäin, tarpeettomuuden ja ikävän tunne sisällä. Onneksi sade loppui ja aurinko paistaa. Terveyspalveluja P. lähti käyttämään. P. maksaa isoa sairasvakuutusmaksua Hollantiin ja saa ilmaisen terveydenhuollon.

      Asioilla on tapana järjestyä.

    • Anonyymi

      Todettva on,
      että tänne on pesiytynyt nyt paha ilmapiiri. Aina samaa
      Toisin ol Kahvipirtissä ennen.

      menen pois, en haluu pahan olon tarttuvan

      • Anonyymi

        No, niinhän se on kuin Kiinan kommunistisessa puolueessa, että me olemme kommunistinen puolue ja me määrittelemme mitä kommunismi on. Täällä voi sanoa vastaavasti, että me nimimerkillä tai muulla vastaavalla merkillä kirjoittavat olemme Noja-tuoli ja me määritämme mitä noja-tuolilaisuus on.


      • Anonyymi kirjoitti:

        No, niinhän se on kuin Kiinan kommunistisessa puolueessa, että me olemme kommunistinen puolue ja me määrittelemme mitä kommunismi on. Täällä voi sanoa vastaavasti, että me nimimerkillä tai muulla vastaavalla merkillä kirjoittavat olemme Noja-tuoli ja me määritämme mitä noja-tuolilaisuus on.

        Höpsistä,..Suomessahan ollaan ja muistellaan nyt vaikka Sandelsia aikanaan 😀 )) 🍀

        Niin, ja määritetään vielä mitä kunnon palstalaisuuskin on 😊))

        "Äl´yli päästä perhanaa
        niin vielä hetkinen,
        vaikk älyä ei riittämiin
        on sydän paikallaan!"

        Ja se onkin se kaikkein tärkein!

        On niin hyvä mieli kun eilen löysin sopivan lahjan hääparille 😊)) Minä kun en osaa tyhjin käsin olla todistajana omalle tytölleni.
        Heillä alkaa loma heti perjantaina ja suunnistavat saaristoon, joten olin käytännöllinen, ja ostin komean laukun täynnä monipuolisia grillausvälineitä lokeroissaan. Siihen on hyvä puhdistettuna ne laittaa kesän jälkeen, niin pysyvät kirkkaina ja puhtaina seuraavaan käyttöön.

        Hieman se sulhaselle on enemmän osoitettu, tytär kun sai jo kaulakorun 😊))
        Nyt pitänee alkaa siskonmakkarakeittoa valmistamaan, eilen meni päiväruoka myöhään ravatessa eri liikkeissä. Hyvä on nyt kuoria muutama peruna, kun pakasteessa on nupullaan olevat vihannekset keittoon!

        Heippa ja kevennetään viikkoa ilolla ❤️


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No, niinhän se on kuin Kiinan kommunistisessa puolueessa, että me olemme kommunistinen puolue ja me määrittelemme mitä kommunismi on. Täällä voi sanoa vastaavasti, että me nimimerkillä tai muulla vastaavalla merkillä kirjoittavat olemme Noja-tuoli ja me määritämme mitä noja-tuolilaisuus on.

        Jotenkin minulle on tullut sellainen tunne, että noja-tuolilaisuus pyrkii rajoittamaan sananvapautta. Voiko keskustella vapaasti aiheesta kuin aiheesta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jotenkin minulle on tullut sellainen tunne, että noja-tuolilaisuus pyrkii rajoittamaan sananvapautta. Voiko keskustella vapaasti aiheesta kuin aiheesta?

        Tuskin voi, kun helposti esitetään kysymys osaammeko keskustella


    • Anonyymi

      Hollanti säästi isot rahat kun korp hoiti hollantilaisen sairauden, helppohan se terveys on hoitaa.

      • Moi leski, eikö plus 60 -palstalla tapahdu mitään, etkö saa kuin siilen vastauksia rullatuoli-ja vanhainkotikonjakkipullojuttuihisi?

        korp....korp..🤣


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Moi leski, eikö plus 60 -palstalla tapahdu mitään, etkö saa kuin siilen vastauksia rullatuoli-ja vanhainkotikonjakkipullojuttuihisi?

        korp....korp..🤣

        Heh, hyvä Korppis.

        Leski riehunut täällä kasikymppisissä jo jonkun aikaa. Niin siinä vaan kävi että kuuskymppiset vähitellen hiljenee. Ei kiinnosta enää ylileveät rullatuolit tai Lapin sekstailut porontaljalla.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Heh, hyvä Korppis.

        Leski riehunut täällä kasikymppisissä jo jonkun aikaa. Niin siinä vaan kävi että kuuskymppiset vähitellen hiljenee. Ei kiinnosta enää ylileveät rullatuolit tai Lapin sekstailut porontaljalla.

        Enpä tunne nimimerkki Leskeä. Luen viestejä rajoitetusti, enkä tee
        "salapoliisityötä:)" Käyn vain 80v palstalla.
        Eipä huvita juuri kaikkia anonyymejä edes lukea, turhaa homaa.
        Kirjatut ja nimmarilliset luen. Ne ovat yleensä asiallisia.
        Pihistelen aikaani, sitä ei kannata turhaan haaskata:)

        Tänään oli komea, aurinkoinen päivä. Sitä en tuhlannut, vaan vietin
        muutaman tunnin ulkona. Kesä näemmä jatkuu. Teille hyvää jatkoa!


      • ynnämuu kirjoitti:

        Enpä tunne nimimerkki Leskeä. Luen viestejä rajoitetusti, enkä tee
        "salapoliisityötä:)" Käyn vain 80v palstalla.
        Eipä huvita juuri kaikkia anonyymejä edes lukea, turhaa homaa.
        Kirjatut ja nimmarilliset luen. Ne ovat yleensä asiallisia.
        Pihistelen aikaani, sitä ei kannata turhaan haaskata:)

        Tänään oli komea, aurinkoinen päivä. Sitä en tuhlannut, vaan vietin
        muutaman tunnin ulkona. Kesä näemmä jatkuu. Teille hyvää jatkoa!

        Huomenta ja kaunis sää jatkuu, mukava lomalaisille ja matkaajille.
        Mansikkalaatikoita näen kannettavan useampaan taloon, no kannattaakin, kohta ohi tämä sesonki onkin.
        Muuta satoa alkaa ilmaantumaan torillekin, pitäisi mennä katsomaan joko siiklit olisi kohtuu hintaisia, niitä pakkaseen muutaman pussin aion laittaa.
        Hedelmien hinnat on nousseet paljon, miksikähän, koronako syypää?
        Nyt on yksi korona tapaus todettu täällä meilläkin, kuusi sairastunutta todettu kaiken kaikkiaan.
        Tauti vaan jyllää.

        Aivan samoin totean, kuin ynnämuu, en tunne leskeä, lukenut olen, tuo anonyymien henkilökin jää minulta arvaamatta, tosin ei juuri kiinnostakaan, viesti minkä laittavat sen kyllä luen, jos kohdalle sattuu.
        Niin aikamme alkaa olla vähissä ynnämuu, tarkkaan on sen käyttö mietittävä;)
        Ei paljosta vaille enää jäädä, jos palstan viestejä lukee, eivät kaikki mieltä ilahduta, mutta jos joillekin pahan mielen purkamisessa auttaa, ohitetaan ne;)

        Joku kyseli rajoitetaanko Noja-tuolissa keskustelua, no ei toki, kaikilla on vapaus kirjoittaa mitä oma mieli tuottaa, tosin kovin toraisaa sanomista pyrimme välttämään.
        Oikea keskustelu on sitä, että kysymyksen tavoin jotain kysymme ja vastaus tulee jos asia kiinnostaa.
        Vuorovaikusta se on ja kaikkea taivaan ja maan väliltä.
        En ole ollenkaan selvillä, miksi ketjustamme sellainen kuva, että täällä on joku meininki, mikä määrää kuka mitäkin sanoo.
        Ikävä sanoa, että tämä anonyymi antoi luvan myös ikävään viestittelyyn.

        Kahvipirttiin moni vertaa ja sitä kaipaa, olihan se viestittely silloin rauhanomaisempaa, kieltämättä, mutta pyrimme samaa henkeä Noja-tuoliinkin rakentaa.
        Kirjottajathan sen määrittelee, liian kärkkäät mielipiteet voidaan unohtaa, toki mielipiteet jokainen ilmi voi tuoda, tapa millä ne esitetään ratkaisee.

        Makriina oivallisesti kerroit tuon tilanteen, olemme kuin suurennuslasin alla, kaikki sanomiset väännetään hankaliksi ja toistensa kehumiseksi.
        Kiitoksen antaminen viestien muodossa on pannassa, vaikka sen kuinka vilpittömästi tekeekin.
        Uskon tai ajattelen paremminkin, että kun seurantaan on päästy vaikea on asioiden oikeaa kantaa kertoa, selittelyn maku siitä tulee.
        Kilpailua ja kehuskelua kirjoittelumme on arvostelijain silmin, mitäpä tuosta kiistämään, olkoon.

        Omistamisestakin epäilyjä syntyi, luulisi sen todistaminen tarpeetonta olevan, jokainen elää omalla tavallaan, kuka omistaen, tai vuokralla, ei se ketään paljon lämmitä moinen tieto.

        Varmaan oudolta tuntuu, kun ystäväsi lähti korpikirjailija, mutta jälleen tapaaminen kuitenkin toivossa ja totta kai hoitoja kotimaahan oli mukava mennä saamaan, kun niistä on maksanut.

        Jospa tästä tuolista nyt nousisi, toivotan kivaa päivää kaikille ja olkaa tarkkoina Noja-tuoli numeroista, täytetään tätä mieluummin , onneksi osa on poistettu.
        Kiusanteko ei meitä haittaa;)


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta ja kaunis sää jatkuu, mukava lomalaisille ja matkaajille.
        Mansikkalaatikoita näen kannettavan useampaan taloon, no kannattaakin, kohta ohi tämä sesonki onkin.
        Muuta satoa alkaa ilmaantumaan torillekin, pitäisi mennä katsomaan joko siiklit olisi kohtuu hintaisia, niitä pakkaseen muutaman pussin aion laittaa.
        Hedelmien hinnat on nousseet paljon, miksikähän, koronako syypää?
        Nyt on yksi korona tapaus todettu täällä meilläkin, kuusi sairastunutta todettu kaiken kaikkiaan.
        Tauti vaan jyllää.

        Aivan samoin totean, kuin ynnämuu, en tunne leskeä, lukenut olen, tuo anonyymien henkilökin jää minulta arvaamatta, tosin ei juuri kiinnostakaan, viesti minkä laittavat sen kyllä luen, jos kohdalle sattuu.
        Niin aikamme alkaa olla vähissä ynnämuu, tarkkaan on sen käyttö mietittävä;)
        Ei paljosta vaille enää jäädä, jos palstan viestejä lukee, eivät kaikki mieltä ilahduta, mutta jos joillekin pahan mielen purkamisessa auttaa, ohitetaan ne;)

        Joku kyseli rajoitetaanko Noja-tuolissa keskustelua, no ei toki, kaikilla on vapaus kirjoittaa mitä oma mieli tuottaa, tosin kovin toraisaa sanomista pyrimme välttämään.
        Oikea keskustelu on sitä, että kysymyksen tavoin jotain kysymme ja vastaus tulee jos asia kiinnostaa.
        Vuorovaikusta se on ja kaikkea taivaan ja maan väliltä.
        En ole ollenkaan selvillä, miksi ketjustamme sellainen kuva, että täällä on joku meininki, mikä määrää kuka mitäkin sanoo.
        Ikävä sanoa, että tämä anonyymi antoi luvan myös ikävään viestittelyyn.

        Kahvipirttiin moni vertaa ja sitä kaipaa, olihan se viestittely silloin rauhanomaisempaa, kieltämättä, mutta pyrimme samaa henkeä Noja-tuoliinkin rakentaa.
        Kirjottajathan sen määrittelee, liian kärkkäät mielipiteet voidaan unohtaa, toki mielipiteet jokainen ilmi voi tuoda, tapa millä ne esitetään ratkaisee.

        Makriina oivallisesti kerroit tuon tilanteen, olemme kuin suurennuslasin alla, kaikki sanomiset väännetään hankaliksi ja toistensa kehumiseksi.
        Kiitoksen antaminen viestien muodossa on pannassa, vaikka sen kuinka vilpittömästi tekeekin.
        Uskon tai ajattelen paremminkin, että kun seurantaan on päästy vaikea on asioiden oikeaa kantaa kertoa, selittelyn maku siitä tulee.
        Kilpailua ja kehuskelua kirjoittelumme on arvostelijain silmin, mitäpä tuosta kiistämään, olkoon.

        Omistamisestakin epäilyjä syntyi, luulisi sen todistaminen tarpeetonta olevan, jokainen elää omalla tavallaan, kuka omistaen, tai vuokralla, ei se ketään paljon lämmitä moinen tieto.

        Varmaan oudolta tuntuu, kun ystäväsi lähti korpikirjailija, mutta jälleen tapaaminen kuitenkin toivossa ja totta kai hoitoja kotimaahan oli mukava mennä saamaan, kun niistä on maksanut.

        Jospa tästä tuolista nyt nousisi, toivotan kivaa päivää kaikille ja olkaa tarkkoina Noja-tuoli numeroista, täytetään tätä mieluummin , onneksi osa on poistettu.
        Kiusanteko ei meitä haittaa;)

        Hyvä Skillan, että jaksat leppoisasti asiat ottaa ristiriiidoista huolimatta!


    • Huomenta@

      Aikainen lintu madon löytää, eli olen tehnyt ns. etätöitä jo kolmisen tuntia ylisillä.

      Kaupunkiasunnon remppojen järjestelyt hoidettu. Ison pihakoivun runkoon ilmestyneen ruskean nesteen tytkimuspyyntö ja mahdollinen puun kaatokysely tehty.

      Laskut hoidettu maksupalveluun ja yhteydenpidot ystäviin ja sukulaisille naputeltu.

      Vielä joitakin järjestelyjä matkalle, ruohon leikkuu sekä iltapäivällä auton öljynvaihto ja katsastus. Ainahan tekemättömiä töitä löytyy, mutta ei mopolla mahdottomia.
      Eilen tein yhden tärkeän työn. Nakkasin ylisiltä pellolle vanhat naakinaikaiset bonnelpatjat. Nyt on jämäkät uudet patjat ja jospa niillä olisi tervehdyttävä vaikutus selkäkipuihini.

      Kirjoitit skillan ,,,,"Oikea keskustelu on sitä, että kysymyksen tavoin jotain kysymme ja vastaus tulee jos asia kiinnostaa."

      Onko ohjeesi keskustelua, vai mitätöimistä. Vastataan vain jos asia kiinnostaa. No, olen usein tehnyt vastakysymyksen ja jäånyt ilman vastausta.

      Nyt ulkohommiin 😊

      • Korpikirjailija, pahoillani olen, jos vastausta ilman olet jäänyt.
        Joskus vaan ajatus ei kaikkia tahtomalla tavalla kulje, tai vastausta ei ole, tai ei sitä osaa esille tuoda.

        Pitkiä on viestini(siitä on moitittu) kai sekin rajoittaa vastauksien antamista.

        Hyvää matkaa edelleen toivotan, ja yritän kysymyksiisi vastauksia antaa;) aina sattuu kun rapataan, eikös näinkin sanota;)


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Korpikirjailija, pahoillani olen, jos vastausta ilman olet jäänyt.
        Joskus vaan ajatus ei kaikkia tahtomalla tavalla kulje, tai vastausta ei ole, tai ei sitä osaa esille tuoda.

        Pitkiä on viestini(siitä on moitittu) kai sekin rajoittaa vastauksien antamista.

        Hyvää matkaa edelleen toivotan, ja yritän kysymyksiisi vastauksia antaa;) aina sattuu kun rapataan, eikös näinkin sanota;)

        Ei ollut sinusta skillan kysymys vaan yleinen huomio. Lähinnä anonyymit räksyttäjät kertoo omia tulkintojaan kirjoituksistani ja jos kysyn, eivät vastaa, sorry, et sinä.

        korppis


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ollut sinusta skillan kysymys vaan yleinen huomio. Lähinnä anonyymit räksyttäjät kertoo omia tulkintojaan kirjoituksistani ja jos kysyn, eivät vastaa, sorry, et sinä.

        korppis

        Ainakin kaksi räksyttäjää olet täällä jo nimennyt. Eikö niitä pitänyt olla vain yksi ?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ainakin kaksi räksyttäjää olet täällä jo nimennyt. Eikö niitä pitänyt olla vain yksi ?

        Mistä päättelit, että kaksi 😁

        Munullakin on kolme nimimerkkiä sinulla ainakin yksi rekattu kun pystyt itseäsi peukuttamaan ja suunaton määrä anonyymeyttä. Niin ja sinä päivystät, se lie raskasta hommaa.

        Ruohikko leikattu istun ja huilaan. Kohta kirkolle en suinkaan yksiöön vaan kuusioon 😊


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Mistä päättelit, että kaksi 😁

        Munullakin on kolme nimimerkkiä sinulla ainakin yksi rekattu kun pystyt itseäsi peukuttamaan ja suunaton määrä anonyymeyttä. Niin ja sinä päivystät, se lie raskasta hommaa.

        Ruohikko leikattu istun ja huilaan. Kohta kirkolle en suinkaan yksiöön vaan kuusioon 😊

        Naati nyt petsen neliöistä, kun sait ne nyt käyttöös .


      • Anonyymi kirjoitti:

        Naati nyt petsen neliöistä, kun sait ne nyt käyttöös .

        Mikä nyt kellekin auheuttaa nautintoa, ehkäpä sinulle jos sinulla olisi mahdollisuus vaihtaa, asuntoja, maisemia ja maata.

        Asun nyt mökillä ja kaupunkikotini toimii vain huoltokeskuksena. Haen vettä, pesen pyykit, tarkistan postin ja käyn joskus suihkussa jos en kehtaa rantasaunaa lämmittää. Onhan minulla mökillä retkisuihkukin, se on toimiva ratkaisu jos en viitsi ajaa kaupunliin.

        Uusi naapurini sanoikin, että miksipä asua kaupungissa kun on rantatila. Minulle antaa suunnattomasti iloa ja nautintoa asua mökilläni.

        Mistä sinä nautit? Miksipä miettiä minun nautintojani., omat nautintosi ovat sinulle tärkeämpiä.


      • Anonyymi

        Huussintyhjennykseen?


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Mikä nyt kellekin auheuttaa nautintoa, ehkäpä sinulle jos sinulla olisi mahdollisuus vaihtaa, asuntoja, maisemia ja maata.

        Asun nyt mökillä ja kaupunkikotini toimii vain huoltokeskuksena. Haen vettä, pesen pyykit, tarkistan postin ja käyn joskus suihkussa jos en kehtaa rantasaunaa lämmittää. Onhan minulla mökillä retkisuihkukin, se on toimiva ratkaisu jos en viitsi ajaa kaupunliin.

        Uusi naapurini sanoikin, että miksipä asua kaupungissa kun on rantatila. Minulle antaa suunnattomasti iloa ja nautintoa asua mökilläni.

        Mistä sinä nautit? Miksipä miettiä minun nautintojani., omat nautintosi ovat sinulle tärkeämpiä.

        Kyllä tämä oma koti riittää. On sentään ihan omassa omistuksessakin ja vanhuuden turvana.


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Mikä nyt kellekin auheuttaa nautintoa, ehkäpä sinulle jos sinulla olisi mahdollisuus vaihtaa, asuntoja, maisemia ja maata.

        Asun nyt mökillä ja kaupunkikotini toimii vain huoltokeskuksena. Haen vettä, pesen pyykit, tarkistan postin ja käyn joskus suihkussa jos en kehtaa rantasaunaa lämmittää. Onhan minulla mökillä retkisuihkukin, se on toimiva ratkaisu jos en viitsi ajaa kaupunliin.

        Uusi naapurini sanoikin, että miksipä asua kaupungissa kun on rantatila. Minulle antaa suunnattomasti iloa ja nautintoa asua mökilläni.

        Mistä sinä nautit? Miksipä miettiä minun nautintojani., omat nautintosi ovat sinulle tärkeämpiä.

        Minulle antaa tyydytystä asua omassa, itse maksamassani asunnossa. Millon muuten mökkiä ja sen tonttia on alettu sanoa rantatilaksi ? Maatila tai metsätila on sentään jotain ihan muuta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Minulle antaa tyydytystä asua omassa, itse maksamassani asunnossa. Millon muuten mökkiä ja sen tonttia on alettu sanoa rantatilaksi ? Maatila tai metsätila on sentään jotain ihan muuta.

        Älä ole katkera minulle. Päivä meni autohuollossa ja auto joutuu seisomaan. Juuri kun lomamatka on edessä. Häikkää moottorissa, öljyä sekoittuu bensiiniin. No, reipas viisi vuotta ajoin ja nyt hajoamassa. Ensi kuun alkuun siirtyy ajelut omalla autolla saan silloin kustannusarvion remontista. Mietintään jää auton vaihto tai kohtuu remppa.

        No, yksi hyvä asia on ympärilläni oleva turvaverkko. Ajan auton P.n talliin josta ensin ajan hänen autonsa ulos käyttööni.

        Asioillaon tapana järjestyä.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Älä ole katkera minulle. Päivä meni autohuollossa ja auto joutuu seisomaan. Juuri kun lomamatka on edessä. Häikkää moottorissa, öljyä sekoittuu bensiiniin. No, reipas viisi vuotta ajoin ja nyt hajoamassa. Ensi kuun alkuun siirtyy ajelut omalla autolla saan silloin kustannusarvion remontista. Mietintään jää auton vaihto tai kohtuu remppa.

        No, yksi hyvä asia on ympärilläni oleva turvaverkko. Ajan auton P.n talliin josta ensin ajan hänen autonsa ulos käyttööni.

        Asioillaon tapana järjestyä.

        Joillakin näyttää palstallaolon tärkein peruste olevan, että pääsee väittämään vastaan ja pääsee esiintymään vaikkei asiasta ymmärräkään. Vastaan vaan pitää väittää, sen luullaan olevan keskustelua.


    • Anonyymi

      Helle oli nujertaa minut eilen. Ensi kertaa elämässäni uuvuin niin täysin, että mietin, pääsenkö enää elävänä kotiin. Olin kaupungilla, ja jo lähtiessäni väsynyt, koska olin nukkunut taas huonosti ja herännyt ennen viittä.
      Kävin ystäväni kanssa lounaalla Cafe Engelissä Senaatintorin varrella, mutta torille en pystynyt menemään, helle oli niin ankara ja ilma seisoi. Ei siellä tungosta ollutkaan. Muillekin se oli liian kuuma paikka.
      Mukavahan se on tuttavia tavata ja kaupungilla humputella, nyt vain olin laskenut voimani liian hyviksi. Olisi pitänyt ehkä kantaa juomapulloa mukana ja ottaa hömpsyt välillä, Sitä pitää suositella kaikille. Nyt ei minulla ollut. En tiedä. olisiko auttanut.
      Tänään olen ihan kunnossa, uupumus meni pitkän yöunen mukana.
      Helteinen päivä, pilvet ovat liikkumatta sinistä taivasta vasten. Tästä ei kesä parane.

      Mkr.

    • Anonyymi

      Iltapäivää!
      Nyt on metsässä kyykitty ja mustikoita noukittu. Jonkun verran, eli 1 ämpärillinen on saatu. Mutta raskasta se työ on, ja itikat hyökkäili alvariinsa, vaikka kuinka niitä hätisteli. Taitaa jäädä yhteen ämpärilliseen minun keräämät mustikat. Liika on aina liikaa, vaikka kuinka luulisi hyvässä kunnossa olevan. Täytyy jo myöntää, että vanha olen. Suosiolla luovutan ne minun "salaiset " mustikkapaikkani nuoremmille. Mutta eipä taida monta niistä nuoremmista olla kiinnostunut mummin salapaikoista, ainoastaan 1 lapsenlapsi, vieläpä poika, lähti mukaani ja kiitettävästi hän marjapoimurilla saalista sai. Hirveä oli vaan puhdistusoperaatio hänen mielestään, tylsää puuhaa, sanoi sen olevan.
      Tottakai se metsässä samoilu ja kallioille kiipeily oli mukavampaa, ymmärtäähän sen.
      No, jotakin sain kuitenkin talven varalle, taidan siirtyä kauppa-tai torimyyjien puoleen, kun lisää tarvitsen. Onneksi ihana ja raikas ilma oli hyvä palkkio kaiken muun keskellä.
      Nyt loppupäivä pelkkää löhöilyä, terveisin km.

      • Anonyymi

        Mitä mieltä olette eurooppaministerin innosta EU ssa. laitta suomi maksamaan kauheat
        € summat. EU hun. ja sitten saamaan jotain takaisin sieltä. Se


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä mieltä olette eurooppaministerin innosta EU ssa. laitta suomi maksamaan kauheat
        € summat. EU hun. ja sitten saamaan jotain takaisin sieltä. Se

        Noh, miten sen nyt osaisi sanoa herkkänahkaisten noja-tuolilaisten ydinjoukkoa loukkaamatta, että mielestäni maksujen sinne pitää olla pienemmät kuin sieltä saamiset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noh, miten sen nyt osaisi sanoa herkkänahkaisten noja-tuolilaisten ydinjoukkoa loukkaamatta, että mielestäni maksujen sinne pitää olla pienemmät kuin sieltä saamiset.

        Kyllä Suomella on varaa , kun on varaa hakea partamiehiä,,,anteeks taaperoita leireiltä tänne sosiaaliturvaan. Ja nythän Ohisalo helpottaa alaikäisenä esiintyvien perheen yhdistämisen, niin kotiituminen helpottuu. Suomi maksoi jo omat sotakorvaukset, nyt sitten Lähi-idän sotien seuraukset


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä Suomella on varaa , kun on varaa hakea partamiehiä,,,anteeks taaperoita leireiltä tänne sosiaaliturvaan. Ja nythän Ohisalo helpottaa alaikäisenä esiintyvien perheen yhdistämisen, niin kotiituminen helpottuu. Suomi maksoi jo omat sotakorvaukset, nyt sitten Lähi-idän sotien seuraukset

        Nyt en purjehdi myötätuulessa.! Vaivalla kyhätty viestini poistetiin.
        En ymmärrä. . .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä Suomella on varaa , kun on varaa hakea partamiehiä,,,anteeks taaperoita leireiltä tänne sosiaaliturvaan. Ja nythän Ohisalo helpottaa alaikäisenä esiintyvien perheen yhdistämisen, niin kotiituminen helpottuu. Suomi maksoi jo omat sotakorvaukset, nyt sitten Lähi-idän sotien seuraukset

        Ruotsalaiset ottivat suomalaisia lapsipakolaisia sota-aikana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä mieltä olette eurooppaministerin innosta EU ssa. laitta suomi maksamaan kauheat
        € summat. EU hun. ja sitten saamaan jotain takaisin sieltä. Se

        Et ymmärrä siitä mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruotsalaiset ottivat suomalaisia lapsipakolaisia sota-aikana.

        Ja käyttivät heitä renkeinään tai piikoinaan.
        Rasismi on heillä verissä, perittyä suurvalta-ajoilta, jolloin alistivat ja verottivat raa'asti naapuriaan Suomea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja käyttivät heitä renkeinään tai piikoinaan.
        Rasismi on heillä verissä, perittyä suurvalta-ajoilta, jolloin alistivat ja verottivat raa'asti naapuriaan Suomea.

        Heikki Hietamiehen kirjan luettuani minullakin tuli sääli sotalasta Ruotsissa.
        Monia vuosia töissä ikävöiden kotia.


    • Anonyymi

      Kenkku koneeni taas kenkkuilee, en saa viestiä lähtemään.
      Toivotan mukavaa päivää, skillan

      • Anonyymi

        Corona tilanne edelleen näyttää hyvältä. Todetut tartunnat eivät ole sairaalahoitoa tarvitsevia enää siinä suhteessa kun i muualla maailmassa. Syy siihen on ainakin minulle epäselvä. Osaako joku muu sanoa?
        "Floridan infektiot leviävät nyt sekä vanhempiin ikäluokkiin että lapsiin. Huomatkaa, kuinka uusi aalto alkoi 18–30-vuotiaista nuorista aikuisista, mutta nyt tauti leviää vanhempiin ja alle 18-vuotiaisiin", Eric Feigl-Ding kirjoittaa Twitterissä.


      • Anonyymi

        Täytyy olla joku haitta sinun koneessasi! Tuo on liian usein tapahtunut. Onko sinulla mahdollisuutta saada joku asiantuntija paikalle?
        Tämä ongelmahan on monilla ikääntyneillä, jotka ovat hankkineet koneen eläkepäivinään ja opetelleet sen käytön epäonnistumisten ja onnistumisien kautta. Perustiedot puuttuvat, ja siksi moni asia tökkii jatkuvasti, vaikka olisi korjattavissa.
        Minä olen joutunut useampaankin kertaan ottamaan yhteyttä Elisaan ja saanut sieltä avun tulenpalavan kalliilla, mutta saanut kuitenkin masiinan toimintakykyiseksi. Pari kertaa on käytykin paikalla. Ensi alkuun minulla oli iso pöytäkone, taisi olla parikin, ensimmäinen perintönä sukulaispojalta. Yhä kaipaan tämän läppärin edeltäjää, jonka ohjelmaa osasin käyttää. Tässä nykyisessä on W10, ja se oli ikävä opetella, koneenkin toiminnot ovat minulle epäselvät aina vaan, vaikka olen jo vuosia tätäkin naputellut.
        Kaunis päivä tulossa. Voimani ovat vähissä, ja pihassa alkaa olla kamalasti kohennettavaa. Sora on alkanut kasvaa rikkaruohoa ja nurmikon reunat kaipaisivat trimmeriä. Ensi kerran vuosikymmenien asumisen jälkeen on pihani näin epäsiisti. Mutta en jaksa puurtaa enää.

        Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täytyy olla joku haitta sinun koneessasi! Tuo on liian usein tapahtunut. Onko sinulla mahdollisuutta saada joku asiantuntija paikalle?
        Tämä ongelmahan on monilla ikääntyneillä, jotka ovat hankkineet koneen eläkepäivinään ja opetelleet sen käytön epäonnistumisten ja onnistumisien kautta. Perustiedot puuttuvat, ja siksi moni asia tökkii jatkuvasti, vaikka olisi korjattavissa.
        Minä olen joutunut useampaankin kertaan ottamaan yhteyttä Elisaan ja saanut sieltä avun tulenpalavan kalliilla, mutta saanut kuitenkin masiinan toimintakykyiseksi. Pari kertaa on käytykin paikalla. Ensi alkuun minulla oli iso pöytäkone, taisi olla parikin, ensimmäinen perintönä sukulaispojalta. Yhä kaipaan tämän läppärin edeltäjää, jonka ohjelmaa osasin käyttää. Tässä nykyisessä on W10, ja se oli ikävä opetella, koneenkin toiminnot ovat minulle epäselvät aina vaan, vaikka olen jo vuosia tätäkin naputellut.
        Kaunis päivä tulossa. Voimani ovat vähissä, ja pihassa alkaa olla kamalasti kohennettavaa. Sora on alkanut kasvaa rikkaruohoa ja nurmikon reunat kaipaisivat trimmeriä. Ensi kerran vuosikymmenien asumisen jälkeen on pihani näin epäsiisti. Mutta en jaksa puurtaa enää.

        Mkr.

        Eikö se luonasi asuva poika auta ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö se luonasi asuva poika auta ?

        Kyllä, kun on kotosalla. Ajaa nurmikon ja leikkaa pensaat. Olen huono pyytämäään apuja. Melkein mieluummin askartelen itsekseni, kun olen yksin kotona.
        Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä, kun on kotosalla. Ajaa nurmikon ja leikkaa pensaat. Olen huono pyytämäään apuja. Melkein mieluummin askartelen itsekseni, kun olen yksin kotona.
        Mkr.

        . . . ja unohdin sanoa, että siivoaa tietokoneeni tarvittaessa!
        Mkr.


      • Anonyymi kirjoitti:

        . . . ja unohdin sanoa, että siivoaa tietokoneeni tarvittaessa!
        Mkr.

        Aurinkoiset terveiset häävastaanotolta 🌱🌹🌿, missä säteilevän onnellinen pariskunta tarjosi lounaan meille todistajille. Kuplivaa siemailimme puheen ja onnittelujen ollessa sydänlämpöisiä.
        Morsian oli valmistanut maukkaan Saariston voileipäkakun, ja runsaan kalainen äyriäisineen se olikin, täytekakun vielä kruunatessa kahvihetken.

        Aurinko säkenöi lämpöään ja valoa aikaisin hääaamuna pariskunnalle, jossa morsian oli pukeutunut lyhyeen turkoosinväriseen liehuvaan juhlamekkoon. Unelmanohut shaali, oli pukeva hartioilla, olkaimettoman puvun yllä, ja sulhanen taas pitkä ja komea juhlavan tummassa puvussaan.
        Ilo oli katsella heitä, miten hymy syttyikin heti kun kääntyivät toisiaan kohden, eikä suukosta vihkimisen jälkeen ollut tulla loppua ollenkaan,..😊))

        Sain kuvattua tärkeimmät kohokohdat heille muistoksi, ja ihan ilonen olen sairaanhoitaja tyttäreni lähtiessä saarelle nyt ansaitulle kesälomalle, raskaan koronakevään jälkeen.
        Mammakin saa nyt täällä kotona rentoutua, melko aikaisin kun tuli aamulla noustua.

        Hyvää ja leppoisaa viikonloppua toivottaen. 🦋


    • Kaunista ja lämmintä. Isoin aika menee ulkona ollen ja touhuten.
      Eilen lämmittelin saunan alatalolla. Järveen pulahdin 2 kertaa, vesikään ei ollut kylmentynyt.
      Pesin vielä yhden räsymaton, hieman isomman. Painoi märkänä aika lailla, hetki piti huilata sen urakan jälkeen.
      Varmaan kaunis tuo turkoosin värinen hääpuku kevyen hartiahuivin kanssa.
      Kivaa kommenttia lukiessa pää loihtii kuvia sisäisten silmien eteen.
      Tuolla Makriiran ketjussa jo mainitsinkin eilen käyneeni paikallisessa kotiseutumuseossa.
      Päätalo ja 6 muuta rakennusta, mukaan lukien sepän paja ja suutarin verstas. Joka osiossa oli paljon sen ajan huonekaluja ja tarvekaluja.
      Mustikoista vasta osa alkaa olla kypsiä. Vielä saavat kypsyä ja kasvaa, ehtiihän noita noukkia vielä.
      Oli ilmainen pääsy. Myös puistonäyttelyssä poikkesin.

      • Huomenta, yritystä tänäänkin, uusi kone on ostettu, mutta ensi viikon puolissa välin joudan tämän koneen ja uuteen tietojen siirron teettämään.
        Kaunis sää edelleen ja hellettä pukkaa, mikäs on eläessä.
        Mökille kutsu tuli ja huomenissa sitten on aikomus muutamaksi päiväksi lähteä.
        Kivaa vaihtelua.

        Makriina olet aivan oikeassa, kyllä koneessa on vaivoja, kun vielä ikää tälläkin, oli aika uusia.
        Kivahan se on että madollisuudet vaihtaa, kunpa olisi samat mahdollisuudet itseni toimintojen kanssa.
        Nyt otin pitkäaikaisen huollon myös koneen kohdalla, varoitin kyllä myyjää, että olen jatkuvasti teidän ilonanne, mukava oli hymysuisen myyjän vakuutus, että senkun vain;)

        Ihana tilaisuus varmasti tuo hääjuhla, siinä elämän tilanteessa on kaikki hyvin, toivotaan jatkuvankin.
        Poikani soitteli myös minulle, kun tivasin onko kaikki hyvin, kuuluu olevan, vähän tuntui väsyttävän ainainen autossa istuminen.
        Uuden koiran ottavat, nykyisen koiran kaveriksi, sopii hyvin, kun metsän keskellä asustavat.
        Utelin työkohteitaan ja ihmettelin Helsinginkin työkohdetta, että miten sielläkin, joku uusi alue on työkohde.
        Joensuu itäisin ja olikohan Polvijärvi pohjoisin ja Hämeenlinnakin tuntui olevan, saahan siinä kiertää.
        Paikkakuntamme venelaiturit, vierassatama lisäksi työkohteena.
        Paljon saa vaimo yksin aikaa viettää, mutta onneksi viihtyy yksin, kun työskentelee ihmisten parissa, aika raskaassa työkohteessa henkisesti.

        Varmaan eri paikoissa kypsyy mustikat eri tahtiin, mutta viikko vielä tätä hellettä alkaa satoa jo olla.
        Noista poimijoista kuuntelin tänä aamunakin, huolissaan ovat sadon korjuun suhteen, Thaimaa ei anna poimijoiden tulla, nyt toivovat, että mansikan poimintaan tulleet myös metsämarjoja voisivat poimia.
        Täälläkin näyttelyjä useampia, mutta minä saamaton en saa itseäni lähtemään, katujuna vielä kiertoajelun siinä ohessa antaisi.
        Nähtävyyksiä tällä katujuna kierroksella esitellään ja historiaa kaupungin elämästä valotetaan.

        Kyllähän monet lapset Ruotsiin lähettynä kokivat ikävää, mutta paljon oli heitäkin, jotka halusivat sinne jäädä.

        Torille mieli palaa, vaikka ei mitään suurempaa ostaisikaan, voi tavata jonkun tutunkin;)
        Nyt jo näkee liikkeellä useampia tuttujakin, kun uskaltautuvat enemmän liikkumaan.
        Mukavaa viikonlopun päivää ja juodaan vettä ja suojaudutaan liialta auringolta;)


      • SkillaN kirjoitti:

        Huomenta, yritystä tänäänkin, uusi kone on ostettu, mutta ensi viikon puolissa välin joudan tämän koneen ja uuteen tietojen siirron teettämään.
        Kaunis sää edelleen ja hellettä pukkaa, mikäs on eläessä.
        Mökille kutsu tuli ja huomenissa sitten on aikomus muutamaksi päiväksi lähteä.
        Kivaa vaihtelua.

        Makriina olet aivan oikeassa, kyllä koneessa on vaivoja, kun vielä ikää tälläkin, oli aika uusia.
        Kivahan se on että madollisuudet vaihtaa, kunpa olisi samat mahdollisuudet itseni toimintojen kanssa.
        Nyt otin pitkäaikaisen huollon myös koneen kohdalla, varoitin kyllä myyjää, että olen jatkuvasti teidän ilonanne, mukava oli hymysuisen myyjän vakuutus, että senkun vain;)

        Ihana tilaisuus varmasti tuo hääjuhla, siinä elämän tilanteessa on kaikki hyvin, toivotaan jatkuvankin.
        Poikani soitteli myös minulle, kun tivasin onko kaikki hyvin, kuuluu olevan, vähän tuntui väsyttävän ainainen autossa istuminen.
        Uuden koiran ottavat, nykyisen koiran kaveriksi, sopii hyvin, kun metsän keskellä asustavat.
        Utelin työkohteitaan ja ihmettelin Helsinginkin työkohdetta, että miten sielläkin, joku uusi alue on työkohde.
        Joensuu itäisin ja olikohan Polvijärvi pohjoisin ja Hämeenlinnakin tuntui olevan, saahan siinä kiertää.
        Paikkakuntamme venelaiturit, vierassatama lisäksi työkohteena.
        Paljon saa vaimo yksin aikaa viettää, mutta onneksi viihtyy yksin, kun työskentelee ihmisten parissa, aika raskaassa työkohteessa henkisesti.

        Varmaan eri paikoissa kypsyy mustikat eri tahtiin, mutta viikko vielä tätä hellettä alkaa satoa jo olla.
        Noista poimijoista kuuntelin tänä aamunakin, huolissaan ovat sadon korjuun suhteen, Thaimaa ei anna poimijoiden tulla, nyt toivovat, että mansikan poimintaan tulleet myös metsämarjoja voisivat poimia.
        Täälläkin näyttelyjä useampia, mutta minä saamaton en saa itseäni lähtemään, katujuna vielä kiertoajelun siinä ohessa antaisi.
        Nähtävyyksiä tällä katujuna kierroksella esitellään ja historiaa kaupungin elämästä valotetaan.

        Kyllähän monet lapset Ruotsiin lähettynä kokivat ikävää, mutta paljon oli heitäkin, jotka halusivat sinne jäädä.

        Torille mieli palaa, vaikka ei mitään suurempaa ostaisikaan, voi tavata jonkun tutunkin;)
        Nyt jo näkee liikkeellä useampia tuttujakin, kun uskaltautuvat enemmän liikkumaan.
        Mukavaa viikonlopun päivää ja juodaan vettä ja suojaudutaan liialta auringolta;)

        Tämmöinen oikkuilija tämä kone on, nyt lähti viesti eka käskystä, varmaan joku voisi saada toimivammaksi, mutta nyt hylkään tämän.
        Ehkä siitä syytä toimikin taas;)DD


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Tämmöinen oikkuilija tämä kone on, nyt lähti viesti eka käskystä, varmaan joku voisi saada toimivammaksi, mutta nyt hylkään tämän.
        Ehkä siitä syytä toimikin taas;)DD

        Kiitos aamun avauksestasi!

        Laitan kaikille mietelauseen, jonka on kirjoittanut Oscar Wilde.

        "Pidä rakkaus sydämessäsi.
        Elämä ilman sitä on kuin auringoton puutarha
        kukkien kuihduttua."

        .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos aamun avauksestasi!

        Laitan kaikille mietelauseen, jonka on kirjoittanut Oscar Wilde.

        "Pidä rakkaus sydämessäsi.
        Elämä ilman sitä on kuin auringoton puutarha
        kukkien kuihduttua."

        .

        Näin se noja-tuolilaisuus toimii.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin se noja-tuolilaisuus toimii.

        Vaikuttaa ihan siltä kuin joku olisi nostettu idolin asemaan. Esikuvan, joka myönteisyydellään hurmaa ja on samalla ilmoittanut tässä ketjussa juurevan, poliittisen suuntauksensa. Noja-tuolilaisuus ei kuitenkaan pidä politiikasta puhumista suotavana, koska on kyseenalaista osaammeko puhua.
        Helposti vain syntyy mielikuva, sitä en tosin tiedä onko tarkoitus synnyttää sellaisia mielikuvia, että ko. suuntauksessa asiat menevät yhtä myönteisesti kuin noja-tuolissa.
        Tuolla toisessa ketjussa joku kirjoittikin humoristiseen sävyyn, että "akkoja" vedetään sohvan alta niin, että pöly lentää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaikuttaa ihan siltä kuin joku olisi nostettu idolin asemaan. Esikuvan, joka myönteisyydellään hurmaa ja on samalla ilmoittanut tässä ketjussa juurevan, poliittisen suuntauksensa. Noja-tuolilaisuus ei kuitenkaan pidä politiikasta puhumista suotavana, koska on kyseenalaista osaammeko puhua.
        Helposti vain syntyy mielikuva, sitä en tosin tiedä onko tarkoitus synnyttää sellaisia mielikuvia, että ko. suuntauksessa asiat menevät yhtä myönteisesti kuin noja-tuolissa.
        Tuolla toisessa ketjussa joku kirjoittikin humoristiseen sävyyn, että "akkoja" vedetään sohvan alta niin, että pöly lentää.

        Jaha, onko savolaisuudesta kysymys?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Vaikuttaa ihan siltä kuin joku olisi nostettu idolin asemaan. Esikuvan, joka myönteisyydellään hurmaa ja on samalla ilmoittanut tässä ketjussa juurevan, poliittisen suuntauksensa. Noja-tuolilaisuus ei kuitenkaan pidä politiikasta puhumista suotavana, koska on kyseenalaista osaammeko puhua.
        Helposti vain syntyy mielikuva, sitä en tosin tiedä onko tarkoitus synnyttää sellaisia mielikuvia, että ko. suuntauksessa asiat menevät yhtä myönteisesti kuin noja-tuolissa.
        Tuolla toisessa ketjussa joku kirjoittikin humoristiseen sävyyn, että "akkoja" vedetään sohvan alta niin, että pöly lentää.

        Hieno kuulaan kaunis aamupäivä meneillään. Tänä kesänä ollaan saatukin tosi kesäisiä ilmoja, helteistä lähtien! Pitkä aika vielä on varsinaiseen syksyyn, ihan ilo läikähtää rinnassa keskellä tätä lämpöaaltoa 😊))

        Mietteitä herättää jollakin Noja-tuolissa kirjoittajien tyypit ? Outoa minusta, kun en koskaan luokittele ihmisiä poliittisesti, mitä ihmettä se minulle voisi merkitä?
        Jokainen tutuksi tullut kanssakirjoittaja edustaa vain persoonana minulle ymmärrettävyyttä, ja yleensä palstan kotoiset keskustelut on alunperin tuntuneet inhimillisiltä. Vahinko tosiaan , että ihmisten väliset ystävälliset puheenvuorot näyttävät keskittyneen Noja-tuoliin.

        Kiehtova maailma palstojen ulkopuolella, vie mielenkiinnon raikkaampiin aiheisiin, eihän palstojen sisärakenteet itsessään anna siipiä nousta liitoon.

        Luonnon ihanuus ja runsaus vetää puoleensa jo, ulos kesätuuleen näkemään ja kokemaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaikuttaa ihan siltä kuin joku olisi nostettu idolin asemaan. Esikuvan, joka myönteisyydellään hurmaa ja on samalla ilmoittanut tässä ketjussa juurevan, poliittisen suuntauksensa. Noja-tuolilaisuus ei kuitenkaan pidä politiikasta puhumista suotavana, koska on kyseenalaista osaammeko puhua.
        Helposti vain syntyy mielikuva, sitä en tosin tiedä onko tarkoitus synnyttää sellaisia mielikuvia, että ko. suuntauksessa asiat menevät yhtä myönteisesti kuin noja-tuolissa.
        Tuolla toisessa ketjussa joku kirjoittikin humoristiseen sävyyn, että "akkoja" vedetään sohvan alta niin, että pöly lentää.

        Vai siltä vaikuttaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaikuttaa ihan siltä kuin joku olisi nostettu idolin asemaan. Esikuvan, joka myönteisyydellään hurmaa ja on samalla ilmoittanut tässä ketjussa juurevan, poliittisen suuntauksensa. Noja-tuolilaisuus ei kuitenkaan pidä politiikasta puhumista suotavana, koska on kyseenalaista osaammeko puhua.
        Helposti vain syntyy mielikuva, sitä en tosin tiedä onko tarkoitus synnyttää sellaisia mielikuvia, että ko. suuntauksessa asiat menevät yhtä myönteisesti kuin noja-tuolissa.
        Tuolla toisessa ketjussa joku kirjoittikin humoristiseen sävyyn, että "akkoja" vedetään sohvan alta niin, että pöly lentää.

        Tuskin on skillanin sohvan alla lojuu pölyä. Eikä noita tomeria virkeitä naisia kukaan vedä eikä vedätä. Kateuden tunkkanwn lemu kyllä löyhkää siitä köyhänipee-ketjussa kauas.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaikuttaa ihan siltä kuin joku olisi nostettu idolin asemaan. Esikuvan, joka myönteisyydellään hurmaa ja on samalla ilmoittanut tässä ketjussa juurevan, poliittisen suuntauksensa. Noja-tuolilaisuus ei kuitenkaan pidä politiikasta puhumista suotavana, koska on kyseenalaista osaammeko puhua.
        Helposti vain syntyy mielikuva, sitä en tosin tiedä onko tarkoitus synnyttää sellaisia mielikuvia, että ko. suuntauksessa asiat menevät yhtä myönteisesti kuin noja-tuolissa.
        Tuolla toisessa ketjussa joku kirjoittikin humoristiseen sävyyn, että "akkoja" vedetään sohvan alta niin, että pöly lentää.

        Tuskin on nostettu. Itse on kai tähän halunnut ja systeemin kehitellyt.

        Tuota juurevaa, poliittista suuntaustaan hän ei sanojensa mukaan häpeä - taisi olla vielä niin, että: päinvastoin. On hyvä kuitenkin aina muistaa, että jos siitä suuntauksesta lähtenyt operaatio olisi voittanut itsenäisyytemme alussa, Suomi olisi polittiselta järjestelmältään aivan toisenlainen. Mielestäni nykyistä huonompi.


    • Anonyymi

      En tiedä. Mutta kohta varmaan taas mennään uuteen noja-tuoliin. Siellä numerojatkuvuus on turvattu, kun muiden tuolit on poistettu.
      Näitä vanhoja "jämiä" sitten jää.

      • Anonyymi

        Onhan siellä anonyymien omat neljäs ja toinen jäljellä, ja yksi numeroitu rukouskin. Sinne vaan!
        Skillan numeroin itse ketjunsa, ihan ilman neuvoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan siellä anonyymien omat neljäs ja toinen jäljellä, ja yksi numeroitu rukouskin. Sinne vaan!
        Skillan numeroin itse ketjunsa, ihan ilman neuvoja.

        Sananvapaus on turvattu silti, vaikka riidat ja torat obkin kielletty noja-tuolissa.

        Siinä on kyse meidän kaikkien hyvinvoinnista, ei tarvi kokea niitä.

        Mutta muuten, minusta Suomeen pitää mahtua kaikkien suomalaisten ilman mitään oikeudenkäyntejä, tilaa täytyy olla niin transuilla, homoilla kuin Räsäsilläkin!

        Kotimaassaan.

        .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sananvapaus on turvattu silti, vaikka riidat ja torat obkin kielletty noja-tuolissa.

        Siinä on kyse meidän kaikkien hyvinvoinnista, ei tarvi kokea niitä.

        Mutta muuten, minusta Suomeen pitää mahtua kaikkien suomalaisten ilman mitään oikeudenkäyntejä, tilaa täytyy olla niin transuilla, homoilla kuin Räsäsilläkin!

        Kotimaassaan.

        .

        Tuon kamalan kertomuksen ykköseltä klo 17.110 katseltuani kauhistuin tuota homo-fobiaa. Siksi tuo edellinen kirjoitus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuon kamalan kertomuksen ykköseltä klo 17.110 katseltuani kauhistuin tuota homo-fobiaa. Siksi tuo edellinen kirjoitus.

        Tarkoitin 17.10 arkipäivisin lähetettyä "Kotiin takaisin", jossa homomiestä
        "eheytettiin". kiduttamalla.
        Miksi ykköseltä tulee epämiellyttäviä ohjelmia murhista ja kidutuksista?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoitin 17.10 arkipäivisin lähetettyä "Kotiin takaisin", jossa homomiestä
        "eheytettiin". kiduttamalla.
        Miksi ykköseltä tulee epämiellyttäviä ohjelmia murhista ja kidutuksista?

        Miaelina, niitä näyttäisi tulevan nykyisin vähän joka kanavalla. Itselläni kaapelitv ja maksuttomia kanavia parisenkymmentä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuon kamalan kertomuksen ykköseltä klo 17.110 katseltuani kauhistuin tuota homo-fobiaa. Siksi tuo edellinen kirjoitus.

        En halua minäkään tuollaista katsella, mutta täällä jotkut ovat mieltyneet sadismiin .
        Onko ikä sekoittanut pään vai ovatko aina olleet kidutksiin ja väkivaltaan mieltyneitä.
        En halua lukea näiden katselijoiden kehuja edes.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En halua minäkään tuollaista katsella, mutta täällä jotkut ovat mieltyneet sadismiin .
        Onko ikä sekoittanut pään vai ovatko aina olleet kidutksiin ja väkivaltaan mieltyneitä.
        En halua lukea näiden katselijoiden kehuja edes.

        Hyvin pieni osa on tuo kuvaus, joka oli realiteettia homoudessa ennen. Jos on pakko ummistaa silmänsä todellisuudelle, kuvitellen normaali hermoisten olevan sadisteja, ei tajua omaa tilaansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En halua minäkään tuollaista katsella, mutta täällä jotkut ovat mieltyneet sadismiin .
        Onko ikä sekoittanut pään vai ovatko aina olleet kidutksiin ja väkivaltaan mieltyneitä.
        En halua lukea näiden katselijoiden kehuja edes.

        Jos sarjaa katselee, se ei tarkoita että on mieltynyt sadismiin ! Miten voit olla noin yksinkertainen ?


    • Anonyymi

      Sähkösokkihoitoa käytettiin mielenterveyspotilaisiin aikoinaan. Lobotomiaa käytettiin mielenterveyspotilailla myös siksi etteivät he saisi jälkeläisiä.
      Homouttahan pidettiin sairautena. Se on ollut sen aikainen käsitys.
      Sillälailla ajankuvausta siltä ajalta.

      • Anonyymi

        Homous oli Suomessakin tuomittu vuoteen 1972 saakka, eli jos jäi kiinni homoudesta joutui vankilaan, ilmankos sitä koetettiin parantaa mitä erilaisimmilla keinoilla. Totuudenmukainen on tuo "Kotiin takaisin" - sarja. Ei kannata katsoa, jos pelkää katsoa sen ajan todellisuutta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Homous oli Suomessakin tuomittu vuoteen 1972 saakka, eli jos jäi kiinni homoudesta joutui vankilaan, ilmankos sitä koetettiin parantaa mitä erilaisimmilla keinoilla. Totuudenmukainen on tuo "Kotiin takaisin" - sarja. Ei kannata katsoa, jos pelkää katsoa sen ajan todellisuutta.

        Tuskin käytännössä ketään on tuomittu vankilaan homoudesta, vaikka se vielä laissa olikin. Homot olivat kaapissaja hiljaa.
        Sarja on realistinen, lapsellista tuon mielisairaalan kuvauksen takia miaelinoiden inistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuskin käytännössä ketään on tuomittu vankilaan homoudesta, vaikka se vielä laissa olikin. Homot olivat kaapissaja hiljaa.
        Sarja on realistinen, lapsellista tuon mielisairaalan kuvauksen takia miaelinoiden inistä.

        Olen kyllä samaa mieltä siitä, että väkivaltaa ja kaikenlaisia rikollissarjoja on tarjonnassa todellla paljon. Joku kai niiden perään sitten kyselee, tuskin kaupalliset kanavat niitä muuten esittäisivät.
        Tuossa "Kotiin takaisin"-sarjassa on minustakin homoseksuaalien tilanne esitetty hyvin realistisesti, ei kai se häävi ollut 50-luvulla oikein missään päin maailmaa.

        Oscar-palkittu elokuva Brokeback Mountain käsitteli myös samaa aihetta ja niin koskettavasti että ainakin minulle välittyi hyvin se, millaisessa ahdingossa poikkeavan piti elää, millaisiin tekoihin homofobia saattoi ihmisiä ajaa.
        demeter1


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tuskin käytännössä ketään on tuomittu vankilaan homoudesta, vaikka se vielä laissa olikin. Homot olivat kaapissaja hiljaa.
        Sarja on realistinen, lapsellista tuon mielisairaalan kuvauksen takia miaelinoiden inistä.

        Käväisin lukemassa netistä asiasta. Suomessa ssatettiin tuomita jopa 2 vuodeksi linnaan. Ehdonalaisella kuitenkin pärjättiin, mutta suurin asia oli häpeä ja häväistys, jonka kohteeksi homot joutuivat. Suomi on ollut kireämpi kuin muut pohjoismaat, joissa homous poistettiin rikoslaista vuosikymmeniä aikaisemmin kuin Suomessa. Sen vuoksi suomalaiset homot muuttivat Tukholmaan pakoon lainkouraa.
        Järkyttävältä tuntuu, että yhteiskunnat vainosivat kansalaisia heidän taipumuksensa vuoksi lähes näihin päiviin saakka, ja monissa maissa vieläkin kuolemantuomioita myöden.


      • Anonyymi
        Makriina2 kirjoitti:

        Käväisin lukemassa netistä asiasta. Suomessa ssatettiin tuomita jopa 2 vuodeksi linnaan. Ehdonalaisella kuitenkin pärjättiin, mutta suurin asia oli häpeä ja häväistys, jonka kohteeksi homot joutuivat. Suomi on ollut kireämpi kuin muut pohjoismaat, joissa homous poistettiin rikoslaista vuosikymmeniä aikaisemmin kuin Suomessa. Sen vuoksi suomalaiset homot muuttivat Tukholmaan pakoon lainkouraa.
        Järkyttävältä tuntuu, että yhteiskunnat vainosivat kansalaisia heidän taipumuksensa vuoksi lähes näihin päiviin saakka, ja monissa maissa vieläkin kuolemantuomioita myöden.

        Järkyttävää että meille tulee homonvihaajia muka pakolaisina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Järkyttävää että meille tulee homonvihaajia muka pakolaisina.

        Älä huoli. Eivät he täällä yksin ole.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Jaaha, tästä voi kommentoida aloitusta.
      Ethän sä voi lopettaa, koska sulla on niin uskollinen akkaryhmä johdettavanasi. Suuri osa siitä ryhmästä odottaa aamuisin viestiäsi ja kirkuu onnesta, kun saavat päivittäisen ryhmävastauksesi. Silloin on henki päällä.

      • Anonyymi

        Vai sen sortin uskollisuudelta näyttää. Voisiko verrata tarinaan lammaskatraasta, jossa johtajalammas juoksee edellä ja hyppää esteen yli. Muut juoksevat perässä peräkanaa ja hyppäävät samassa paikassa, vaikka este on vedetty pois johtajan ylityksen jälkeen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vai sen sortin uskollisuudelta näyttää. Voisiko verrata tarinaan lammaskatraasta, jossa johtajalammas juoksee edellä ja hyppää esteen yli. Muut juoksevat perässä peräkanaa ja hyppäävät samassa paikassa, vaikka este on vedetty pois johtajan ylityksen jälkeen?

        Ei mitään johdonmukaisuutta tuossa, silloinhan jokaisen tarinakin pitäisi olla kopio johtajasta! Hyvä ja ystävällinen henki on ihanan yhteistä, mitä nyt soranheittäjätparat joskus kitisee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei mitään johdonmukaisuutta tuossa, silloinhan jokaisen tarinakin pitäisi olla kopio johtajasta! Hyvä ja ystävällinen henki on ihanan yhteistä, mitä nyt soranheittäjätparat joskus kitisee.

        Niinpä, soranheittäjätparoilla on siihen oikeus. Onneksi Suomessa vallitsee länsimainen demokratia. Toveripiirejä se saattaa harmittaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä, soranheittäjätparoilla on siihen oikeus. Onneksi Suomessa vallitsee länsimainen demokratia. Toveripiirejä se saattaa harmittaa.

        Minusta toveripiirit ovat sisäänlämpiäviä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minusta toveripiirit ovat sisäänlämpiäviä.

        Älä muuta sano. Tovereilla empatiat muita kohtaan ovat kyseenalaisia.


    • Anonyymi

      Olen ollut havaitsevani, että sosiaalitemokraatit ovat vähentäneet toveri-sanan käyttöä.

      • Anonyymi

        Kyllä Sanna Marin toveri-sanaa käytti. Katselin televisiosta, kun oli sdp:n sisäinen vääntö: Marin vastaan Lindman, jonka Marin tiukassa äänestyksessä voitti. Olisiko ollut puolevaltuuston kokous.


    • Anonyymi

      Muistan, kun olin vaalien alla eräällä torilla. Siellä eri poliittiset ryhmät tarjosivat vaaliesitteitä ja pientä syötävää samalla. Kävin useassa eri kohteessa nautiskelemassa, myös sdp:n katoksessa makkaran ottamassa. Sitä syödessäni, tuli eräs tuntematon mies minua toveriksi kutsuen tiedustelemaan onko politiikka rikki. Vastasin: on aivan perseestä.

      • Anonyymi

        Kelpasi ilmainen makkara, mutta heitit ruman kommentin tarjotun makupalan yli.
        Ei taida olla kovinkaan vakuuttava kotikasvatus takana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kelpasi ilmainen makkara, mutta heitit ruman kommentin tarjotun makupalan yli.
        Ei taida olla kovinkaan vakuuttava kotikasvatus takana.

        Ei hän sitä rumana pitänyt. Huumorin merkeissä jatkoimme keskustelua.


    • Anonyymi

      Uteliaana selailin näitä eri ryhmiä.
      Ihmeekseni havaitsin, että tässä ryhmässä on otsikon kautta aiheeksi merkitty Noja-tuoli. Kuitenkin täällä puhutaan mitä milloinkin.
      Ja varsinkin se herätti ihmetystä, että näitä Noja-tuoleja on useita ja se, että näiden Noja-tuolien aloittaja on aina sama nimimerkki. Onko hänellä pyrkimys Sometähdeksi?

      • Anonyymi

        Et ole ajan tasalla! Nämä nojatuolit on kaapattu ja viety pois Skillanilta. Kirjoittajat irvivät nojatuolipalstaa. Eivät osaa avata omia ketjuja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et ole ajan tasalla! Nämä nojatuolit on kaapattu ja viety pois Skillanilta. Kirjoittajat irvivät nojatuolipalstaa. Eivät osaa avata omia ketjuja.

        Kaapattu no johan tekstiä ihan kuin joku kirjoittaja omistaisi nämä palstat.
        Irvimistä vartenhan täällä sepitellään tarinoita ja keksitään juttuja, tosissaan
        saa ottaa ken tahtoo. Ketjujen avaaminen on vaikeaa eivät kaikki osaa.


    • Anonyymi

      Tälle ihmettijälle voi valaista tämän Skillan nimmarin käytöstä, että hänellä oli jo kuuluisa Kahvipirtti tuolla 70 palstalla, noin (20-v), mutta häädettiin tuonne 80 palstalle, koska joku tiesi hänen ikänsä.

      Moni on yrittänyt yhtä jatkuvaa palstaa valloittaa, milloin milläkin "tannsi ladolla", tai muuten herjata Skillan:nia.

      Onnekisi meiltä svolaisista riittää sinua, toisin, kuin hämäläisistä.

      • Anonyymi

        Kiusan tekoahan tämä. He jotka ovat seuranneet, tietää lähtökohdat. Se
        alkoi Noja- tuoli muodon käyttämisestä. Joku tekosyyhän sekin. Kauempaa
        ne jurnutukset jollekin ovat päähän iskostautuneet.


    • Anonyymi

      Jahas, sekavalta vaikuttaa. Enpäs osaa sanoa mitään.

    • Anonyymi

      Missäs ilkeilijät ovat?

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2072
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1481
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      23
      1462
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1387
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe