Aihe

Parhaat vinkit oikeustieteellisen tenttien lukemiseen

Anonyymi

Kaipailisin vinkkejä oikeustieteellisen tenttien lukemiseen. Eli jos koealue on 600-1000 sivua niin mikä on lukutekniikkasi ja kuinka kauan käytät arviolta aikaa jos tavoitteena on saada 4-5 arvosanaksi? Toki kursseissa on paljon eroja ja osa asioista on hankalampia, kuin toiset mutta noin karkeasti? Olisin kiitollinen hyvistä vinkeistä.

6

159

  Vastaukset

  • Olen jo valmistumassa nyt syksyllä, mutta läpi opintojen ovat arvosanat pyörineet 4-5 paikkeilla, enkä koe että lukeminen olisi ollut mitenkään kovin raskasta. Kun alan valmistautua tenttiin, aloitan hyvissä ajoin ja jaan alueen niin, että jokaiselle päivälle on tullut opiskelua ehkä 3-4 tuntia. Käytän lukemisen tukena omia muistiinpanoja, joista sitten kertaan vielä yleensä viimeisen viikon ajan ennen tenttiä.

   Oma neuvo on siis alkaa hyvissä ajoin, tehdä sellainen lukusuunnitelma, joka sisältää säännöllisesti realistisen määrän lukua, muttei kuitenkaan näännytä: täytyy muistaa, ettei koko oikiksen ajan voi opiskella samalla tavalla vuorokauden ympäri kuin pääsykokeisiin.

  • Itse lukaisin kirjat nopeasti läpi sellaisista kursseista, jotka eivät kiinnostaneet. Kun pyrin parempaan arvosanaan, tein lukemisen aikana muistiinpanoja jatkuvasti, tiivistäen lukemaani. Kun tentti oli lähellä, kertasin muistiinpanoista useita kertoja. Mikäli en ymmärtänyt täysin, saatoin jopa hakea aiheesta lisätietoa internetistä taikka kirjastosta.

  • Lukemiseen täytyy olla tietty kiima. Homma tavallansa imee mukaansa. Heti kun tuntuu liaan työläältä on pidettävä breikkiä. Ulkoliikunta tyyliin kävely hapettaa ja vireyttää mentaaliset voimat ja patterit. Yleensäkin lukemisen pätkittäminen jaksoihin on hyväksi. Itse käytän puuvärikyniä higlightaamiseen ja jopa piirtelyyn. Permanentit korostukynät on syytä työntää roskikseen. Sellaisia sottauksia ei saa kummitettua poiskaan. Niin ja paras lukemiseen valmentava youtube sivusto on Thomas Frankin juutube sepustukset. Niissä on ytyä. Amazing , Itse en ole enää formaalissa opiskelijamoodissa. Olen sellainen eläkkeellä oleva DI joka on läpi elämänsä ollut innokas itsensä kehittäjä. Osaan ja teen kaikenlaista mutta lisää vaan uppoaa. https://www.youtube.com/c/Thomasfrank/videos

  • Ei ole oikotietä onneen. Jokaisella on oma tapansa lukea, mutta on ehkä muutamia juttuja, mitkä toimii useimmilla:

   -Tärkeintä on tietysti ihan se, että löytää itselleen mukavan lukuympäristö ja on mukava olo kun lukee tenttiin. Lukuympäristöä voi vaihdellakin. Kirjaston ohella luin paljon ihan vaan kotona. Välillä kesämökilläkin.

   -Aloita lukeminen ajoissa. Tämä neuvo on helppo antaa, mutta vaikea sitä on noudattaa. Itsekin paahdoin joskus viikon putkeen öitä tentteihin lukiessa, kun ei sitä vaan aina jaksanut olla niin säntillinen.. Toisaalta siinä mielessä ihan hyvää sekin on joskus kokea, koska työelämässä tulee eteen tilanteita, missä aikaa on vähän ja aineisto on massiivinen. Se pitää kyetä pureksimaan läpi ja tuottamaan ratkaisuja tiiviissäkin aikataulussa muiden töiden painaessa päälle.

   -Pilko tenttialue osiin ja kokonaisuuksiin. Lue ajatuksella vaikkapa kirjasta tietyt alueet yhtenä päivänä niin, että siitä muodostuu järkevä kokonaisuus.

   -Oikeustiede on paljon yksityiskohtia, mutta ei ole järkevää opetella kaikkia poikkeussääntöjä, jos ei hallitse ensin pääsääntöjä. Yleisestä erityiseen on hyvä ohjenuora.

   -Oikeusnormien opettelu ulkoa ei ole kaikki kaikessa, pyri mietittimään myös soveltamistilanteita ja kytkentää oikeuskäytäntöön. Tämä ainakin auttoi itseäni sisäistämään asioita.

  • Tee mieluummin oppimispäiväkirjoja aina kun mahdollista. Mielistele oikeita opettajia ja heidän/heidän suosiohenkilöiden julkaisuja monesta näkökulmasta. Muu täytettä. 5/5

   • höpönlöröä


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   11861
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   76
   7922