terhi vene

Anonyymi

Tuli ostettua terhi vene oisko terhi 390 .Kokka kulmikas kuin mutteri.Minkä takia näihin ei ole tehty tapin reikää.Pystyskö näihin tekemään reiän pohjaan.

13

215

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Arvaan , että siihen ei ole tehty sitä alunperin, koska se on teknisesti vaativa tälle rakenteelle ja saattaa lyhentää elinikää, eikä ole kovin monelle kovin tärkeä asia.

   Varmasti pystyy tekemään reijän pohjaan, mutta eri asia on, saako sen tehtyä niin että veneen käyttökelpoinen elinikä ei lyhene.

   390 on rakennettu kahdesta ABS muoviosasta - ulkokuori ja sisäkuori, joiden välissä joko on tai ei ole uretaanivaahtoa. Yleensä Terhien käyttö loppuu, kun vene rupeaa vuotamaan vettä kuorien väliin jommalta kummalta puolelta. Itse tehty läpivienti on tältä osin aika haasteellinen, kun se jopa alkuperäisominaisuutena usein on ollut merkittävä tekijä eliniän lyhentäjänä - ulkopuolinen kohta joutuu rasitukselle alttiiksi esim kun vene vedetään maihin ja telakoidaan, ja sisäpuolella jos siihen astutaan. Telakoinnissa veneen pohjan muodot saattavat muuttua, jos tuenta ei ole riittävä.

   Itse miettisin, olisiko mahdollista ja tarkoituksenmukaista laitta läpivienti peräpeiliin - tässäkin täytyisi saada aikaan aikaa kestävä tiiviys, jotta peräpeilin rakenne ( oletettavasti vaneri ) ei kärsi lahovaurioita.

   Minulla oli muutaman vuoden verran käytössä pilssipumppu sadevettä varten, joka toimi muutaman kilon painoisella akulla. Se oli helppo ja toimiva ratkaisu verrattuna käsipumppuun tai äyskäriin - mutta ämpäri oli nopein.

  • Anonyymi

   Eikö tuollainen pikkuvene ole helpointa kääntää ympäri kun vetää sen maihin pidemmäksi aikaa? Ei tule roskiakaan veneeseen. Tai sitten hommata peite, niitä on edullisia näkynyt mainoksissa.

  • Anonyymi

   Miksi Terhi? Abs-muovi hapertuu vanhetessaan ja kuorien välissä oleva uretaani imee vettä kuin sieni. Ainoa tapa korjata on avata kuoret, poistaa märkä uretaani ja uudet tilalle. Toisin sanoen vanhaan veneeseen järjetön remontti.

   • Anonyymi

    Ei pahemmin haperru kun vahataan ja huolletaan kuin arvokkaampiakin veneitä. Uretaani ei merkittävästi ime vettä. Jos sitä kuorien väliin jostain vauriosta pääsee niin se kerääntyy pikkuhiljaa alimpaan kohtaan. Vene lämpimään pukeille niin että pohjaproppu on se alin kohta ja pohjapropun holkin irrotus niin enimmät vedet valuu ulos. Jättää lämpimään hyvään ilmanvaihtoon reiluksi puoleksi vuodeksi niin uretaani pohjapropun ympäristössä on täysin kuiva. Johonkin sopukkaan on voinut tilkka jäädä mutta ei se haittaa kulkua eikä aiheuta vaurioita kun ei päästä jäätymään. Ominaisuudet huomioiden hinnalle saa hyvän vastineen, siksi Terhi. Parempia saa kun latoo enemmän rahaa tiskiin.


  • Anonyymi

   Mutta kun sitä pohjaroppua ei ole.Kokan kohdalla ulkopuolella on joku kondessio veden poisto. Tietäskö kukaan mikä malli se on kun kokan pää on kulmikas kuin "mutteri"

   • Anonyymi

    Googlaa Terhi 390 ja katso kuvahaku. Mielestäni 390 vastaa aikaa hyvin kuvaustasi.


  • Anonyymi

   Pätevin ratkaisu ongelmiisi jos olet valinnut Terhi-veneen on viisi litraa 95-bensaa kaadettuna veneen pohjalle ja tulitikku sytytettynä kylkeen. Vanha hyväksi havaittu kikka jonka joku tällä palstalla aikoinaan vinkkasi. Kiitos hänelle!

   • Anonyymi

    Paras ratkaisu sinulle olisi, että luopuisit netin käytöstä kokonaan.


   • Anonyymi

    Joo toimii hyvin. Ainoa huono puoli on pikimusta savu jota tulee todella reippaasti. Ei kannata pistää tuleen valoisalla


   • Anonyymi

    Aina tämä sama idiootti täällä maukumassa! Kuulemma ei äiti ole vieläkään antanut ostaa venettä, mutta veneilypalstaa saa käydä lukemassa tissinlutkuttamisen välillä!


   • Anonyymi

    En suosittele polttamista tai jos poltat tee se pimeän aikaan. Pistin kerran yhden Terhin palamaan ja siitä lähti aivan järkyttävä musta savu jota koko naapuristo ihmetteli.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    En suosittele polttamista tai jos poltat tee se pimeän aikaan. Pistin kerran yhden Terhin palamaan ja siitä lähti aivan järkyttävä musta savu jota koko naapuristo ihmetteli.

    Joo, syksyllä illan pimetessä.


  • juu, hieman samoilla jäljillä edellisten mielipitten ilmaisijoiden kanssa. Jos välipohjas o uretaani ni kiireenvilkkaan nettiveneeseen myyntiilmotus jos sais jonkun korvauksen. Ja oon lukenut jostain kommenteist ettei terhissä käytettävä uretaani ime vettä ni paskapuhetta. Ittel Sea Fun ja paino rapia 300kg koko komeus ja raapasin siit lattian auki kolmest kohdasta ja poistin kokeilumielessä n 2 neliöö lattiast ja revein märät uretaanit n 200l ja laitoin aluksen kuivuun. Taitaa ol tekemätön kuivaus tai ainaski vuoden päivät sais ol, mut 2viikkoo saa riittää.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mitä ja miksi suomalaiset jännittää?

   Taas nähtiin osoitus siitä tuolla Tokiossa kun meidän ukko jännitti kisansa pipariksi. Eihän muut jännitä mitään. He vaan roiski haulikolla naama peru
   Maailman menoa
   121
   1390
  2. Olipa hyvä sarja Sofian salaisuudet

   Sofian ulosanti niin miellyttävää kuunneltavaa, toista kuin Maran öö, öö, tota, tota, mmmm, mmmmm. Ja Stefun äitikin oli mukana miesystävänsä kanssa,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   148
   1326
  3. En kaipaa enää "kaivattuani"

   Tai siis kaipaan, mutta en voisi kuvitellakaan enää meitä mihinkään suhteeseen. En toivo häneltä yhteydenottoja, enkä myöskään mielellään haluaisi en
   Ikävä
   93
   1242
  4. Sofia naureskelee Nikolle avoimesti

   Ilkeä akka https://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/a/23a3e901-b255-4986-acc4-287acedfded6
   Kotimaiset julkkisjuorut
   77
   1178
  5. Miksi Martina oli niin kamala Sofialle?

   Eron tullessa kuitenkin Martina oli kiitollinen, siunattu, onnellinen. Onhan tuo ihan tavanomaista että kaverin mieheen voi rakastua . Rakastuihan Mar
   Kotimaiset julkkisjuorut
   94
   1081
  6. Kiitos Seiskalle Sofian nolaamisesta!

   Pitkän aikaa Seiska selkeästi mielisteli pellepariskuntaa. Ei pienintäkään juttua esimerkiksi pellepariskunnan vapun sekoilu- ja riitelybileistä Levi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   935
  7. Mara Taas kiitollinen

   Mä en kestä😂.. Mara Taas kiitollisena istuu rannalla, eikö se vois keksiä jo jotain muuta tekstiä. Monta kuvaa taas missä MINÄ, MINÄ. Ja taas mennään
   Kotimaiset julkkisjuorut
   63
   897
  8. Analysoi teidän kohtaamisianne

   Mikä niissä vaikuttaa siltä että tunne on molemminpuolinen?
   Ikävä
   63
   884
  Aihe