terhi vene

Anonyymi

Tuli ostettua terhi vene oisko terhi 390 .Kokka kulmikas kuin mutteri.Minkä takia näihin ei ole tehty tapin reikää.Pystyskö näihin tekemään reiän pohjaan.

15

1346

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Arvaan , että siihen ei ole tehty sitä alunperin, koska se on teknisesti vaativa tälle rakenteelle ja saattaa lyhentää elinikää, eikä ole kovin monelle kovin tärkeä asia.

      Varmasti pystyy tekemään reijän pohjaan, mutta eri asia on, saako sen tehtyä niin että veneen käyttökelpoinen elinikä ei lyhene.

      390 on rakennettu kahdesta ABS muoviosasta - ulkokuori ja sisäkuori, joiden välissä joko on tai ei ole uretaanivaahtoa. Yleensä Terhien käyttö loppuu, kun vene rupeaa vuotamaan vettä kuorien väliin jommalta kummalta puolelta. Itse tehty läpivienti on tältä osin aika haasteellinen, kun se jopa alkuperäisominaisuutena usein on ollut merkittävä tekijä eliniän lyhentäjänä - ulkopuolinen kohta joutuu rasitukselle alttiiksi esim kun vene vedetään maihin ja telakoidaan, ja sisäpuolella jos siihen astutaan. Telakoinnissa veneen pohjan muodot saattavat muuttua, jos tuenta ei ole riittävä.

      Itse miettisin, olisiko mahdollista ja tarkoituksenmukaista laitta läpivienti peräpeiliin - tässäkin täytyisi saada aikaan aikaa kestävä tiiviys, jotta peräpeilin rakenne ( oletettavasti vaneri ) ei kärsi lahovaurioita.

      Minulla oli muutaman vuoden verran käytössä pilssipumppu sadevettä varten, joka toimi muutaman kilon painoisella akulla. Se oli helppo ja toimiva ratkaisu verrattuna käsipumppuun tai äyskäriin - mutta ämpäri oli nopein.

    • Anonyymi

      Eikö tuollainen pikkuvene ole helpointa kääntää ympäri kun vetää sen maihin pidemmäksi aikaa? Ei tule roskiakaan veneeseen. Tai sitten hommata peite, niitä on edullisia näkynyt mainoksissa.

    • Anonyymi

      Miksi Terhi? Abs-muovi hapertuu vanhetessaan ja kuorien välissä oleva uretaani imee vettä kuin sieni. Ainoa tapa korjata on avata kuoret, poistaa märkä uretaani ja uudet tilalle. Toisin sanoen vanhaan veneeseen järjetön remontti.

      • Anonyymi

        Ei pahemmin haperru kun vahataan ja huolletaan kuin arvokkaampiakin veneitä. Uretaani ei merkittävästi ime vettä. Jos sitä kuorien väliin jostain vauriosta pääsee niin se kerääntyy pikkuhiljaa alimpaan kohtaan. Vene lämpimään pukeille niin että pohjaproppu on se alin kohta ja pohjapropun holkin irrotus niin enimmät vedet valuu ulos. Jättää lämpimään hyvään ilmanvaihtoon reiluksi puoleksi vuodeksi niin uretaani pohjapropun ympäristössä on täysin kuiva. Johonkin sopukkaan on voinut tilkka jäädä mutta ei se haittaa kulkua eikä aiheuta vaurioita kun ei päästä jäätymään. Ominaisuudet huomioiden hinnalle saa hyvän vastineen, siksi Terhi. Parempia saa kun latoo enemmän rahaa tiskiin.


    • Anonyymi

      Mutta kun sitä pohjaroppua ei ole.Kokan kohdalla ulkopuolella on joku kondessio veden poisto. Tietäskö kukaan mikä malli se on kun kokan pää on kulmikas kuin "mutteri"

      • Anonyymi

        Googlaa Terhi 390 ja katso kuvahaku. Mielestäni 390 vastaa aikaa hyvin kuvaustasi.


    • Anonyymi

      Pätevin ratkaisu ongelmiisi jos olet valinnut Terhi-veneen on viisi litraa 95-bensaa kaadettuna veneen pohjalle ja tulitikku sytytettynä kylkeen. Vanha hyväksi havaittu kikka jonka joku tällä palstalla aikoinaan vinkkasi. Kiitos hänelle!

      • Anonyymi

        Paras ratkaisu sinulle olisi, että luopuisit netin käytöstä kokonaan.


      • Anonyymi

        Joo toimii hyvin. Ainoa huono puoli on pikimusta savu jota tulee todella reippaasti. Ei kannata pistää tuleen valoisalla


      • Anonyymi

        Aina tämä sama idiootti täällä maukumassa! Kuulemma ei äiti ole vieläkään antanut ostaa venettä, mutta veneilypalstaa saa käydä lukemassa tissinlutkuttamisen välillä!


      • Anonyymi

        En suosittele polttamista tai jos poltat tee se pimeän aikaan. Pistin kerran yhden Terhin palamaan ja siitä lähti aivan järkyttävä musta savu jota koko naapuristo ihmetteli.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En suosittele polttamista tai jos poltat tee se pimeän aikaan. Pistin kerran yhden Terhin palamaan ja siitä lähti aivan järkyttävä musta savu jota koko naapuristo ihmetteli.

        Joo, syksyllä illan pimetessä.


    • juu, hieman samoilla jäljillä edellisten mielipitten ilmaisijoiden kanssa. Jos välipohjas o uretaani ni kiireenvilkkaan nettiveneeseen myyntiilmotus jos sais jonkun korvauksen. Ja oon lukenut jostain kommenteist ettei terhissä käytettävä uretaani ime vettä ni paskapuhetta. Ittel Sea Fun ja paino rapia 300kg koko komeus ja raapasin siit lattian auki kolmest kohdasta ja poistin kokeilumielessä n 2 neliöö lattiast ja revein märät uretaanit n 200l ja laitoin aluksen kuivuun. Taitaa ol tekemätön kuivaus tai ainaski vuoden päivät sais ol, mut 2viikkoo saa riittää.

    • Anonyymi

      Terheissä vesi on tarkoitus varastoida sisä- ja ulkokuoren väliin. Tästä syystä tapinreikää ei ole.

    • Anonyymi

      Minulla on terhi vene vanha ostin terhi vixsiä sillä paikasin viat ja asensin pohja tulpan hyvin on pitäny

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      56
      2979
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      543
      2818
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      34
      1977
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1922
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1778
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1727
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1432
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      93
      1200
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1178
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1142
    Aihe