Liian kesyjä Agakonnia?

konnis

Olen omistanut jo 2 vuotta Bufo maritima -parin eli Jättikonnia, eläinkirjan nimen mukaan Agakonnia.
Kun meidän huoneistomme lämpötila on noin 25, olen antanut niiden jalotella vapaana omassa huoneessani. Minä ja mun puolisoni nyt pidetään lämpöisestä ilmasta, vaikka monet muut hikoavat tässä lämpötilassa jo.
Ne ovat tottuneet juomaan vettä, istumaan yöt pakasteastioissa joihin ne kömpivät, kun niitä janottaa... Ja koska ne ovat tottuneet ihmisten elämänrytmiin päästyään terraarion keinovankilan ulkopuolelle ihmisasuntoon, ne elävät päivärytmissä. Kuivankestävinä ne kävelevät mielellään puulattialla jossa ei ole mattoja, ja tuntuvat hakevan juotavaa vesikupeista heti kun tarvis. Nahkan ne luovat noin joka kk.
Ne kävelevät päivisin ja nukkuvat tai lepäävät, miten vain, öisin. Onko se muuten tavallista että sammakkoeläin sulkee silmät nukkuessaan? Niin ne tekevät.
Mutta ovatko ne LIIAN KESYJÄ? Ne seuraavat ihmistä, seuraavat minun askeliani kun tallon huoneessa, ja kun puhun niille, tulevat aina kohti? Tuntuu, kuin ne olisivat kaksi hitaahkoa, pulleata minikoiraa, se kuvaa niiden käytöstä.
Ja lisäksi paperipussin rapina, joka kertoo
kärpäs/jauhopukki/kastemato/...
ym. ateriasta, kun otan ostetun purnukan paperipussista, saa ne kiihdyksiin. Ne alkavat kömpiä kohti, jopa vingahdella. Voiko tuollainen eläin pitää omistajastaan, vaikkei juuri tunnistaisikaan sitä miksikään tunnetuksi eläinlajiksi? Tuntuu, että nuo 2 aga-konnaa tuntevat mut.
Ja ne pitävät, kun joskus sormenpäällä rapsutan, ts. sivelen selkää varovasti puhtaalla sormenpäällä tai mieluummin pesusienenkärjellä.
Ne sulkevat silmänsä ja vaipuvat jonkinlaiseen euforiaan, silmät puolikiinni.
Se ei ole sama kuin konnien aggressioele, siitä olen lukenut. Mutta... onko luonnotonta, jos sammakkoeläimet ovat noin... ovatko ne älykkäitä tai jotenkin, nauttiakseen olostaan, vai onko tuo jokin geenipoikkeama?

1

334

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joonas@Sammakkolampi

      Ihan ensimmäiseksi pitänee kertoa että otuksen validi tieteellinen nykyään nimi on Bufo marinus.

      Agakonna, tai jättikonna kuten mä olen tottunut lajia kutsumaan lienee ainoa sammakkoeläin jonka kanssa tuo on edes jossain määrin mahdollista. Se on sen verran suuri ja kestävänahkainen ettei heti jää jalan alle tai kuole nestehukkaan. Konnien luontaisilla elinalueilla on vielä himpun lämpimämpää ja taatusti runsaasti kosteampaa (tropiikin ilmankosteus on meikäkäisen saunan tasoa), mutta kestävänä lajina jättikonna kestää huoneilmastoakin jossain määrin. Eivät ne siellä "rehevöi" ja lisäänny, mutta eivät näköjään kuolekaan, ainakaan muutamassa vuodessa. Konnathan voivat hyvällä hoidolla elää kymmeniä vuosia! Saas nähdä miten pitkän elinkaaren nämä kuivassa ja kylmässä elävät kotikonnat saavuttavat. Taataksesi konnillesi mahdollisimman hyvän ja konnanarvoisen elämän kannattaisi varmaan kuitenkin harkita tilavan terraarion hankkimista.

      Konnat yleisesti ovat sammakkoeläimistä "viisaimpia". Ne oppivat helposti ruokintaa edeltävät toimet ja tulevat kerjäämään ruokaa. Eivät ne sinua henkilönä tunne, mutta tietävät varmasti että "tuon näköinen tyyppi yleensä tarkoittaa ruokaa".

      Sitä mitä konnat todella ajattelevat rapsuttelustasi en osaa sanoa. Mutta muistathan itse aina rapsutellessasi, ja muutenkin kun konnat ovat huoneistossa vapaana jollain tavalla huolehtia hygieniasta ja myrkyllisyydestä? Jättikonnathan erittävät ihostaan voimakkaasti ärsyttävää myrkkyä (bufotoksiinia), ja vaikka konnat kesyinä eivät sitä päällesi ruiskikaan, on myrkkyä niiden iholla jatkuvasti.

      Sammakkoeläimet sulkevat usein, mutta ei aina, silmänsä nukkuessaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyy tunnustaa

      että olet kauneinta mitä olen nähnyt. Käteni tärisevät vieläkin. Olen tosiaan ihastunut. Tästäkin vaikenen.
      Ikävä
      127
      1694
    2. jos saat yhden

      Toiveen esittää niin mikä olisi
      Ikävä
      101
      1219
    3. Huomenta päivää

      Somen ihmeelliseen maailmaan. 🤗☕🌞💞
      Ikävä
      201
      1078
    4. Jorma Uotinen jakoi hämmentävän kuvan tiukoissa trikoissa - Jopa Vappu Pimiä häkeltyy: "No wau"

      Jorma! Ei huono! Aikamoisen häkellyttävä kuva totta tosiaan! Lue lisää ja katso kuva: https://www.suomi24.fi/viihde/jo
      Suomalaiset julkkikset
      7
      1015
    5. Vanhempi mies

      Minä rakastan sua. Ja tiedän, että sullakin on tunteita mua kohtaan. Tätä elämää ei pitäisi tuhlata enää päivääkään. J
      Ikävä
      54
      911
    6. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      78
      833
    7. Aika haavat parantaa

      Hyvää huomenta ja mukavaa päivää. ☕🌾😊❤️🪷
      Ikävä
      171
      804
    8. Tänään kun näin sinut

      olit kuin taideteos. Arat ja väsyneet silmäni kaipaavat lepoa sinussa, mutta en voinut katsoa sinua niin paljon kuin hal
      Ikävä
      52
      802
    9. HUS näyttää, kuinka paljon turhaa tai vähemmän tarpeellista tehdään verorahoilla

      HUS on laskeskellut, että sieltä voidaan vähentää melkein tuhat ihmistä ilman, että se toiminta häiriintyy, johon verora
      Hallitus
      50
      793
    10. Nyt jos haluat vielä jotain nainen

      Niin laita tähän nimikirjain. Muuten klousaan keissin. Liikaa aikaa kulunut.
      Ikävä
      96
      793
    Aihe