Puolueeton albumirankking

Anonyymi

Alla Planet Rockin näkemys Nightwishin albumien paremmuusjärjestyksestä.


10. Angels Fall First
9. Dark Passion Play
8. Human. :II: Nature.
7. Over the Hills and Far Away
6. Imaginaerum
5. Oceanborn
4. Endless Forms Most Beautiful
3. Century Child
2. Wishmaster
1. Once

Tarjan aikaiset parhaita.

18

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Floorin kausi on yhtä laulun, soiton ja bändimeiningin juhlaa. Eniten olen kuunnellut EFMBeetä ja Wacken 2013, mutta kaikki 2013->kiekot ovat hyviä. Äänityksellisesti nostan Human Naturen päivän ykköseksi. Levyjen soundimaailmat ovat niin häkellyttävän erilaisia, että on vaikeuksia naulata korvia ehdottomasti miellyttävin äänite.

    • Anonyymi

      Planet Rockin toimittaja on tasan yksi henkilö, eli nykyaikana tasan yhtä arvokas mielipide kuin kenen tahansa fanin mielipide. Toisekseen toimittaja ei tunne Nightwishin tuotantoa koska on listannut Over The Hills and Far Awayn runkoalbumiksi. Kyseessä lienee joku Tarjan fani joka tykkää iskelmähevista (powermetallista) koska Wishmaster ja Oceanborn on niin korkealla hänen listallaan. Iskelmähevin ystävät eivät ole kykeneviä tajuamaan Nightwishin ja etenkin Tuomas Holopaisen kehitystä. EFMB oli pieni notkahdus mutta muuten Nightwishin albumit ovat jatkuvasti parantuneet. Uusin Human. :II: Nature. albumi onkin sitten sen verran erillainen kuin Nightwishin aikaisempi tuotanto ja niin monipuolinen että sen sulattaminen ja sisäistäminen vaatii valtavasti kuuntelukertoja. Iskelmäheviin jämähtäneet voivat unahtaa sen ja vaipua muistoihin jatkuvista tuplabassoista, Empun kitarasooloista ja Tarjan puolitiehen jääneestä "oopperalaulusta". Korostan että kyseessä on tasan yhden ihmisen mielipide puhutaan sitten Planet Rockin toimittajasta tai tämän foorumin kirjoittajista. Pääasia on että bändistä kirjoitetaan ja uusia faneja kiinnostaisi koko tuotanto koska joka albumilla on niitä huippujuttuja, toisissa enemmän, toisissa vähemmän. Jokainen löytää omansa kun viitsii etsiä.

      • Anonyymi

        EFMB notkahdus? Minun kuulemistani yksi kaikkien aikojen rocklevyistä. Kai Hahto sanoi, että rummuista puuttui vähän kaikua. Sekään ei häiritse, kun kääntää lisää volumea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        EFMB notkahdus? Minun kuulemistani yksi kaikkien aikojen rocklevyistä. Kai Hahto sanoi, että rummuista puuttui vähän kaikua. Sekään ei häiritse, kun kääntää lisää volumea.

        Kyllä EFMB on selkeä notkahdus. Veikkaampa että tulevilla kiertueilla (sitten joskus) ei EFMB:n biisejä juuri kuulla, ehkä Elan ja Greatest Show aina silloin tällöin mutta lyhennettynä, Weak Fantasy on liian agressiivinen vakionumeroksi mutta voi aina silloin tällöin mahtua settiin . Ei sillä yksinkertaiseti ole muita kilpailukelpoisia biisejä kahden tunnin settiin. Ainoa mahdollisuus on tehdä Bruce Sprinsteenit ja alkaa vedellä neljän tunnin keikkoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä EFMB on selkeä notkahdus. Veikkaampa että tulevilla kiertueilla (sitten joskus) ei EFMB:n biisejä juuri kuulla, ehkä Elan ja Greatest Show aina silloin tällöin mutta lyhennettynä, Weak Fantasy on liian agressiivinen vakionumeroksi mutta voi aina silloin tällöin mahtua settiin . Ei sillä yksinkertaiseti ole muita kilpailukelpoisia biisejä kahden tunnin settiin. Ainoa mahdollisuus on tehdä Bruce Sprinsteenit ja alkaa vedellä neljän tunnin keikkoja.

        Konserttiohjelmisto ei ole yksi yhteen levyjen laadun kanssa. EFMB:ltä on esitetty livenä jo yhdeksän biisiä yhdestätoista. Setin pitäminen tuoreena menee hankalaksi, kun osa yleisöstä vaatii kestosuosikkeja, mitkä on soitettu jo puhki edellisillä kiertueilla. Ghost love score on varmaan paras encorena ja The Greatest Show on Earth sitä ennen, vaikka järjestys oli jo sama Decadesilla.


    • Anonyymi

      Josatin syystä oma listani poistettiin joten tässä se uudestaan:

      10. Angels fall firts
      9. Over the Hills ad far away
      8. Wishmaster
      7. DPP
      6. Oceanborn
      5. Century Child
      4. Imaginaerum
      3. Human nature
      2. Once
      1. EFMB

      • Anonyymi

        Tässä oma listaus:
        1. Imaginaerum
        2. Human Nature
        3. Once
        4. EFMB
        5. DPP
        6. Century child
        7. Wishmaster
        8. Oceanborn
        9. AFF


    • Anonyymi

      Oma lista
      9. Angels Fall First
      8. Oceanborn
      7. Wishmaster
      6. EFMB
      5. Century Child 4. Once 3. DPP 2. Human. .||. Nature. 1. Imaginaerum

    • Anonyymi

      Paalu on nähtävästi iäisyyteen Oncella ja Century Child ehkä kuitenkin vahvin kakkoseksi. Sitten alkaa jo olemaan hankalaa. En voi sijoittaa Human Naturea rehellisesti sanoen juurikaan mitenkään. Olen muistaakseni kuunnellut 5-6 krt. läpi.Kahtena ekana kertana nukahdin, oikeasti. Häpesin itseäni itselleni. Odottaa levyä vuosia ja noh, ei pidä antaa väsylle valtaa. Näin kävi. Muilla kerroilla löytänyt jo teoksen paremmin, Mitään suuria oivalluksia ja draamaa ei levyltä löydy, mutta pitää kuunella vaan lisää.

      1. Once
      2. Century Child ja DPP
      4. EMFB
      5. Wishmaster ja Imagu
      loput ihan sama

    • Anonyymi

      Tyyppi ei edes tiedä että Over the hills on ep eikä albumi🤪😝.

    • Anonyymi

      Uusfanit panikoivat alkuperäisen NWn albumien kiistattoman paremmuuden johdosta.

    • Anonyymi

      10. EFMB - Parempi nimitys olisi Endless Forms Most Generic. Kaikki biisit on rakennettu Nemo-formaatin mukaan.
      9. Once - Ainostaan Wish I had an Angel on oikeasti hyvö, muut on nemoilua.
      8. Imagienrum - Onhan siinä pari hyvääkin biisiä, mutta muuten epäonnistunut yritys tehdä Phantom of the Operan kaltaista roskaa.
      7. Over the Hills And far away - EP kylläkin mutta silti siinä on enemmän hyvää kuin sijoilla 8-10!
      6. Human Nature - Eka levy on ihan hyvää vaikkakin melodiat ovat hieman geneerisiä, toka levy on instrumentaali, joka ei anna musiikille mitään uutta!
      5. Wishmaster - Hyviä biisejä vaikkakin tavallaan Oceanborn part II
      4. Angels Falls First - Tämä Nightwish album erottuu joukosta! Se ei ole niin kansainvälinen vaan sisältää myös hieman kansanmusiikkimaisia otteita. Aivan niin kuin Within Temptation oli Enter albumina kanssa rohkea, NW oli aidoimmillaan tällöin.
      3. Oceanborn - Eka platta jonka heiltä hankin, oli juuri ilmestynyt. Paljon hyviä biisejä, mutta sisältää myös Swanheart ja Walking in the Air -roiskaukset. Sacrament of Wilderness on huippubiisi!
      2. Century Child - Paras Tarjan ajalta! Slaying the Dreamer, Bless the Child, Ever Dream, Dead to the Wold...toimii hyvin kokonaisuutena vaikka loppupuoli ei oo yhtä vahva kuin alkupuoli.
      1. Dark Passion Play - Rohkea tunnepitoinen levy huolimatta siitä että Tarjan erottaminen tapahtui väärin perustein. Siinä on yhtyeen rankimpia biisejä mutta myös herkkyyttä! Ihmiset jotka Evan kuulleessan luulivat yhtyeen olevan poppia...kuuunnelkaa Master Passion Greed ja Bye Bye Beautiful.

      Sanotaaan että ihan hyvä yhtye, mutta liikaa tehnyt samanlaista musiikkia. Within Temptation sentään muuttaa tyyliään hieman joka albumilla.

      • Anonyymi

        WT ei ole nykyään enää edes pop-metallia vaan aivan täyttä poppia.


      • Anonyymi

        "Sanotaaan että ihan hyvä yhtye, mutta liikaa tehnyt samanlaista musiikkia. Within Temptation sentään muuttaa tyyliään hieman joka albumilla."
        Joka osoittaa sen, että bändillä on musiikillinen linja hakusessa, koska ei löydy kunnon säveltäjää ja sanoittajaa.
        Hyvällä bändillä on tunnistettava soundi siitä aika harva pitkään elänyt yhtye tekee poikkeuksen. Nightwish teki 2005 saakka varsin samantyylistä musiikkia, koska solistilla oli rajoitteita imaisussa. Soundi oli kuitenkin aina tunnistettava. Nyt bändillä on genren paras laulaja, mutta soundi on delleen tuttua Nightwishia. Vaikka vuodet vierivät kivet pysyy, Rolling Stones tunnistetan heti jo ensimäisestä riffistä, ilman tätä se olisi jo hukkunut massaan 60 luvulla. Nightwishilla on ihan oma soundi tuossa metalligenressä, ilman sitä se olisit jo hukkunut massaan - Taape oli osa soundia, niin oli myös Anette, Floor on kun mansikka kakunpäällä.


      • Anonyymi

        WT on on ihan amatööri bändi joka loisti vuosituhannen alussa mutta menetti kaiken kunnioitukseni kun kopioi Chris Isaacin Wicked Gamen ihan yksi yhteen, teki uudet sanat ja nimesi biisin nimellä Faster. Tämän jälkeen WT on ollut minulle puhdas vitsi. Toisekseen kyllä joo Taikatalvi, Master Passion Greek, While Your Lips Are Red, The Greatest Show ... Tribal jne on kaikki ihan samanlaisia, ei niitä pirukaan erota toisistaan. Olisi kiva keskustella sellaisten henkilöiden kanssa joka olisi sillain aikuisten oikeasti kuunnellut esim Nightwishin tuotantoa ja vaikka Within Temptationin vaikka WT:n tuotannossa ei paljon kuunneltavaa löydykkään, koska WT:n biisit tuppaavat olemaan niin samanlaisia ;D


      • Anonyymi

        Jos musiikista ei ymmärrä muuta kuin tuplabasson niin kannattaa kuunnella muita bändejä kuin Nightwishiä. Eikös niitä löydy Helloweeniä, Stratovariusta ja vaikkapa jälkeenjääneistä koottua Sabatonia, sillä kun on ihan panssaritkin lavalla. On se kova. ;)


    • Anonyymi

      Parhaat on tehty ennen vuotta 2000. Sen jälkeen kaikki biisit on kuulostanut liian samanlaisilta. Bändi tarvitsisi lahjakkaamman säveltäjän ja jonkun joka osaisi kehittää parempia saundeja.

      • Anonyymi

        Lopeta tuo Erkki Junkkarisen kuunteleminen ja kokeile Nightwishiä. Siinä on bändi joka kehittyy jatkuvasti ja joka albumi on parempi kuin edeltäjänsä. Oletko myös ottanut huomioon että Erkki Junkkarinen kuoli 9. huhtikuuta 2008 joten ei häneltä voi tulla enää parempaa musiikkia.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6649
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4300
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2730
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1603
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1094
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1051
    Aihe