Millaisessa maailmassa et haluaisi elää?

Anonyymi

Oma taustani

Synnyin 1960-luvun alkupuolella ja kävin koulua 1970- luvun ja kirjoitin ylioppilaaksi 1980-luvun alussa.

Tuohon aikaan Neuvostoliitto oli edelleen voimissaan ja vaikutti Suomen talouteen ja ylipäätään maassa vallinneeseen mentaliteettiin.

Tuohon aikaan oli valllitsevana ideana se, että jokaisesta pitää pitää huoli. Olipa ihminen miten köyhä tahansa, viranomaisten velvollisuus oli pitää huoli siitä, että hän tuli toimeen. Ja muiden ihmisten tuli pitää tätä hyvänä ideana. Ja niin me pidimmekin! Se vaikutti mitä luonnollisimmilta ja järkeenkäyvimmältä.

Miten sitten kävikään…

Neuvostoliitto lakkautettiin 1991. Niin Suomessa kuin entisen Neuvostoliiton alueella tuli voimaan niinsanotun vapaan markkinatalouden palvominen. Valtion omistuksessa olleita yrityksiä yksityistettiin ja kansalle levitettävä propaganda vaihdettiin solidaarisuutta ja heikoista huolta pitämisen propagoimisesta rikkaimpien eduista huoltapitävään ja köyhien toimeentulosta piittaamattomaan propagandaan.

Tavalliset suomalaiset opetettiin uskomaan jokainen-on-oman-onnensa-seppä –ideologiaan.

Kolme vuosikymmentä meni

Suomi joutui 1990-luvun alussa suuriin talousvaikeuksiin Neuvostoliiton lakkauttamisen johdosta. Kymmenet tuhannet keskiluokkaiset ihmiset menettivät omaisuutensa ja jopa riistivät oman henkensä kun tuolloisen Tasavallan Presidentti Mauno Koiviston määräyksestä tuomioistuimet tuomitsivat rikkaiden hyväksi köyhien kustannuksella.

Mauno Koivisto oli jo 1960-luvulta lähtien ollut tunnettu antikommunistisena demarina. Mutta mitäpä tavalliset suomalaiset olisivat noihin aikoihin — saati nykyään — ymmärtäneet siitä mitä antikommunismi tarkoittaa?

Välttämättömyys, talouden realiteetit

Tuota 1990-luvun alun omaisuuden siirtoa keskiluokalta rikkaille ei tietenkään esitetty tällaisena eikä edelleenkään valtaosa suomalaisista sitä tällaisena miellä – ei edes valtaosa heistä, jotka olivat luovuttavana/kupattavana osapuolena.

On tosiaan huomiotaherättävää, että jopa ne tahot, jotka joutuivat kärsimään tuosta 1990-luvun alun omaisuudensiirrosta, eivät halua ymmärtää sitä yhteiskunnallista luokkavastakkaisuuksiin perustuvaa analyysia, joka tuon tapahtuman pystyy selittämään.

Sen sijaan he haluavat selittää tapahtuneen irrallisena sattumanvaraisena tapahtumana, joka ei liity millään tavalla yhteiskunnan talousjärjestelmään! Yiihaa!! :-/

Ja nyt

Noista synkistä Neuvostoliiton lakkauttamisen ajoista on kulunut noin 30 vuotta ja nyt on uusi ryöstö meneillään – ei pelkästään Suomessa, vaan koko läntisessä maailmassa. Tällä kertaa koronaviruksen verukkeella.

Koronavirus ei ole oleellisesti vaarallisempi kuin flunssavirus. Mistä johtuu hysteria ja paniikki?

Ensiksi voimme katsoa tilastolukuja ja todeta, että koronavirus ihan oikeasti ei ole flunssaa vaarallisempi tauti ja että viranomaisten toimenpiteillä ei ole mainittavaa vaikutusta siihen:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jannekejo/korona-vs-flunssa-vertailua-lukujen-valossa/

Miksi tuota hysteriaa sitten lietsotaan? Siksi, että koko maailma halutaan saattaa samanlaisen kuppauksen kohteeksi kuin Suomi 1990-luvun alussa.

Takaisin otsikon kysymykseen: Millaisessa maailmassa et haluaisi elää?

Ehkäpä tällaisessa nykyisenkaltaisessa, jossa keskiluokkaisten ihmisten omaisuus muilutetaan rikkaille milloin milläkin tekosyyllä – tällä kertaa koronaviruksesta ”johtuneella” velkaantumisella?

Tämä valtioiden velkaantumisen kautta toteutettava varallisuudensiirto tulee tapahtumaan kaikissa niinsanotuissa läntisissä maissa. Mitä tulee koronaviruksen johdosta tehtävään näkyvään pelleilyyn, se vaihtelee hieman. Useissa Euroopan maissa on jo maskipakko, mutta Suomessa ei vielä. Jos sellainen tulee Suomeen, voimme tulkita sen merkiksi alistumisesta. Maskin käyttäminen on merkki alistumisesta.

Entä sitten? Mitä voit tehdä?

Tämä on se vaikea kysymys. Mitä kukaan voi tehdä tilanteessa, jossa maailman vaaleilla valitut päättäjät tuntuvat menettäneen järkensä?

Jos kansat tai edes yksi kansa voisi yhdistyä jonkin yhden ja toisenlaisen politiikan taakse, toivoa olisi. Mutta vuosikymmenien ajan toteutettu aivopesu on saanut kansalaiset uskomaan, että mitään vaihtoehtoa ei voi olla. Siksipä ei ole juuri toivoa paremmasta ennenkuin on törmätty seinään oikein kunnolla.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jannekejo/keskipitkan-ajan-poliittinen-saaennuste-diktatuuria-ja-terrorismia/

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jannekejo/millaisessa-maailmassa-et-haluaisi-elaa/

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Päätä seinään? Tasistelija on hakannut kalloaan konklaaviin yli 25 vuotta. Pulkaariassa on kansasnnousua, erkki kehiin takaisin. Erkintiellä pitää polliisin partijoida vähinttä 3 kertaa vrk:ssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      226
      1988
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      69
      1728
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      69
      1506
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      105
      1199
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1120
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1085
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      6
      1006
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      950
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      881
    Aihe