Marinin Omakehu eu-neuvotteluista

Anonyymi

Pääministeri demari taustainen Marin kehui aamun uutissa Suomen neuvotelleen itselleen hyvän sopimuksen. Rahaa saadaan 3,3 miljardia 7 vuoden aikana. Lisäksi maatalous saa 400 miljoonaa ja itä-suomikin 100 miljoonaa. Kuulostaako hyvältä?
Ainut mutta asiassa on se, että se maksaa meille 6,6 miljardia 7 vuoden aikana.
Nmm...
Tällaista matematiikkaa ei ennen koulussa opetettukaan.
Että "mukamas saan vaikka maksankin tuplaten".
Voi, voi Untuvikot.

43

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Persuilla totuus on aina toinen asia, eikä ole koskaan tärkeä.
      Vuodet ovat menneet vaalipäälliköllä pahasti sekaisin.

      • Anonyymi

        Butjettiaika on 7 vuotta. Ei se, jonka näit ideologisen savuverhon takaa aamun keltaisten lehtien virheellisesti ilmoittavan.
        Suomen nettomaksuosuus nousee yli 100 milj. eurolla vuodessa.
        Joka tapauksessa maksetaan tuplasti se mitä nyt tästä paketista pois saadaan, Arvoisa vasemmiston edustaja.
        Enkä ole vieläkään persuksi alkanut.


    • Anonyymi

      Juuri noin. Ja sitäpaitsi tuolla 400 miljoonalla korvataan pudotettuja maataloustukia.
      Eli toinen eu-käsi otti ja toinen antoi. Mutta saaja eli marin luulee saaneensa lisää. !!!

    • Anonyymi

      Välimeren "resupekka maat" nauraa Suomelle ja sen päätöksen teolle. Vauraat pohjolan maat maksaa heidän holtittoman talouden pidon. Suomelle
      annetaan ja luvataan maksaa n. 3,3 miljardia ja se lupaus maksaa Suomelle n. 7 miljardia.
      Vuosi toisensa jälkeen nettomaksamisen määrä vain nousee.
      "Voi, voi Untuvikot taas"

    • Anonyymi

      Voi voi voi... Ottakaa selvää asioista ennen kuin alatte kirjoitella, sopimus voisi olla nykyistä epäedullisempi ja paljon kalliimpi kuin nyt neuvoteltu on.

      Suomi ei ole maailman napa eikä voi määrätä YKSIN mistään, lopputulos on neuvottelujen summa ja se on hyvä..

      • Anonyymi

        Koita itse saada aukko siihen vasemmistolaisuus ideologian savuverhoon.
        Maksajan roolimme vain vahvistui ja se kohdistuu maille, joiden kanssa kaupankäynti me on vähäistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koita itse saada aukko siihen vasemmistolaisuus ideologian savuverhoon.
        Maksajan roolimme vain vahvistui ja se kohdistuu maille, joiden kanssa kaupankäynti me on vähäistä.

        Halla-ahon aivopesemä tyyppi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Halla-ahon aivopesemä tyyppi!

        Just noin. Persut eivät ymmärrä miten verotuksella hoidetaan nuo miljardit pois. Sanna neuvotteli hyvän sopimuksen Suomelle. Jos hänen tilallaan olisi ollut toinen, niin suomen maksuosuus olisi ollut reilusti yli 20 miljardia. Nyt tänä vuonna neuvotellessa se jäi vain 16.1 miljardiin.
        Sanna on erikoisen hyvä neuvottelija ja persut ovat tästäkin vain kateellisia. Tulevasta presidentistämme. Jos vain maamme on enää jaloillaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Just noin. Persut eivät ymmärrä miten verotuksella hoidetaan nuo miljardit pois. Sanna neuvotteli hyvän sopimuksen Suomelle. Jos hänen tilallaan olisi ollut toinen, niin suomen maksuosuus olisi ollut reilusti yli 20 miljardia. Nyt tänä vuonna neuvotellessa se jäi vain 16.1 miljardiin.
        Sanna on erikoisen hyvä neuvottelija ja persut ovat tästäkin vain kateellisia. Tulevasta presidentistämme. Jos vain maamme on enää jaloillaan

        Nyt kuolen nauruun..tuleva presidentti,oikeammin tuleva komissaari,tuli vaan pirun kalliiksi marinin komissaarin paikan osto veronmaksajalle


    • Anonyymi

      Kyllä EU ero olisi hyvä ja markka valuutaksi.

      Kyllä aikanaan Koivisto, Ahtisaari, Halonen Holkeri, Salolainen, Lipponen ja Niinistö vei meidät pirun ytimiin maksumaaksi.

    • Anonyymi

      Miten Suomi pärjäsi EU:n rahoituskehysneuvotteluissa?

      1. Tuimme sopua, sillä Suomen talous on vahvasti kytköksissä Euroopan talouden elpymiseen. Olemme keskellä vakavaa kriisiä ja järeät toimet ovat tarpeen. Halusimme elpymisvälineeseen kuitenkin muutoksia ja näitä onnistuimme saamaan.

      2. Saimme laskettua avustusten osuutta kokonaisuudesta 110 miljardia euroa. Lainan ja avustusten suhde on näin huomattavasti tasapainoisempi kuin komission esityksessä, jossa kaksi kolmasosaa olisi muodostunut avustuksista. Nyt niitä on noin puolet.

      3. Suomen vaatimuksesta elpymisvälineeseen tuli selkeä kirjaus kunkin maan enimmäisvastuista. Tarkkarajaisuus on ollut keskeisimpiä vaatimuksiamme ja tässä onnistuimme. Ilman tätä kirjausta pakettia ei olisi voinut hyväksyä.

      4. Elpymisväline vastaa nyt komission alkuperäistä ehdotusta paremmin koronakriisin vaikutuksiin, kun kriteereinä ovat myös vuoden 2020 ja 2021 talouskehitys.

      5. Monivuotisessa rahoituskehyksessä onnistuimme säilyttämään Suomen saannot maaseudun kehittämisrahoituksessa ja saimme ensimmäistä kertaa neuvoteltua 100 miljoonan euron lisätuen Pohjois- ja Itä-Suomen harvaan asutuille alueille.

      6. Oikeusvaltioperiaate kytkettiin osaksi EU-varojen käyttöä. Tämä oli Suomelle tärkeää. Myös ilmastoehdollisuus toteutui vahvana, kun kolmasosa kaikesta rahoituksesta on käytettävä ilmastotoimiin.

      7. Osassa kommenteista on alleviivattu sitä, että Suomi maksaa jäsenmaksuja enemmän kuin saa yhteisiä varoja. Näin on, kuten on aiemminkin ollut. Olemme nettomaksaja, sillä kuulumme unionin vauraimpiin maihin. Merkittävän nettomaksajan eli Britannian lähtö unionista aiheuttaa loven budjettiin, jonka johdosta myös Suomen kuten muidenkin maiden maksut kasvavat.

      8. Osassa kommenteista on myös kritisoitu sitä, miksi emme ole osa nuukaa nelikkoa. Näissä neuvotteluissa teimme tiivistä yhteistyötä Ruotsin, Tanskan, Hollannin ja Itävallan kanssa, ja onnistuimme näin pienentämään avustusten osuutta elpymisvälineestä merkittävästi. Tämän ansiosta Suomen maksu pienenivät yli 2 miljardia euroa, mutta saannot pysyivät hyvällä tasolla.

      9. Kaikessa intressimme eivät kuitenkaan ole yhtenevät nelikon kanssa. Suomi ei ole aiemmin hakenut neuvotteluissa kuten ei tälläkään kertaa jäsenmaksupalautuksia, koska olemme hyötyneet enemmän kansallisesta kuoresta. Myös nyt saimme neuvoteltua merkittävän 500 miljoonan kuoren. Samaan tasoon emme olisi yltäneet jäsenmaksupalautuksissa.

      10. On selvää, että 27 maan neuvotteluissa yksikään maa ei voi sanella lopputulosta, eikä saa kaikkea tavoittelemaansa. Kokonaisuus on aina kompromissi. Silti Suomi onnistui hyvin ja saavutimme merkittävän osan tavoitteistamme. Tämän takana voi seistä.

    • Anonyymi

      Kyllä pääministeri on oikeassa. Rehellinen työväestö, joka on hallituksen äänestänyt maahamme tietää miten maallamme on varaa avustella heikompia maita. Persut ovat tässä sokeita.

      Suomessa ihmisten elintaso on korkea. Katselkaa vaikka Outokumpua miten ihmiset ajavat kalliilla autolla ja asuvat hyvin varustetuissa asunnoissaan. Demarit ja Keskusta näkevät asiat oikein ja siksi on vara antaa köyhimmille maille oma osuutensa.
      Persut ovat niin itsekeskeistä porukkaa ja haluavat vain lihottaa entisestään suomalaisten ruokahaluja. Suomalaisille ei ole edes erikoinen asia maksaa muutama miljardi ylimääräisiä avustuksia.

    • Anonyymi

      Minkähän verran on eroa jonkun kreikkalaisen tai italian köyhien asumusten lämmityskuluissakin verrattuna johonkin Pihtiputaan mummon mökkiin..

      • Anonyymi

        Eroa ja eroa. Joka tapauksessa me suomalaiset olemme ahkeraa kansaa ja maksamme veroja mukisematta ja siten meillä on varaa auttaa huonommassa asemassa olevia. Pääministeri on fiksu ihminen ja toimii aivan oikein ja koko hallitus.
        Mikä ihmeen narina persuilla on tässäkin asiassa?????????????????????


    • Anonyymi

      Pääministeri Sanna Marin (sd) oli Brysselissä neuvottelemassa elvytyspaketista.
      EU pääsi sopuun 750 miljardin elpymispaketista ja EU:n seitsemänvuotisesta rahoituskehityksestä.

      – Kokonaisuus sisältää monia Suomelle tärkeitä asioita. Lopputulosta voidaan pitää Suomen näkökulmasta hyvänä. Elpymispaketissa 390 miljardia euroa jaetaan avustuksina ja 360 miljardia euroa lainoina, pääministeri Sanna Marin (sd) hehkutti Twitterissä tiistaiaamuna.

      Marin piti hyvänä myös sitä, että kolmasosa kaikesta rahoituksesta on käytettävä ilmastotoimiin ja että tutkimusrahoitus kasvaa lähes neljänneksen nykyisestä.

      Eikä tässä vielä kaikki.

      – Lisäksi osana lopullista sopua turvasimme maaseudun kehittämisrahoituksen, johon saimme neuvoteltua 400 miljoonaa euroa lisää kansallisen kuoren kautta, Marin jatkoi.

      Lisäksi Suomi sai Itä- ja Pohjois-Suomen harvaan asuttujen alueiden kehitysvaroihin 100 miljoonaa euroa kansallisen ”kirjekuoren” kautta.

      Mutta ei Suomi mitään lisää saanut, vaikka sellainen kuva monille syntyi. Maa- ja metsätalousministeriön mukaan Suomi saa maatalouden suoria EU-tukia tulevalla rahoituskaudella alustavan laskelman mukaan lähes saman verran kuin nykykaudella.

      Sovitulla kompensaatiorahalla vain paikataan rahoituskehyksiin päätettyjä maataloustukien leikkauksia, kuten kansanedustaja Päivi Räsänen (kd) asian tiivisti.

      ***

      Marinin hehkutus on turhaa. Todellisuudessa Suomea vietiin Brysselin yössä kuin sitä kuuluisaa kuoriämpäriä tai litran mittaa. Turpiin tuli ja huolella.

      STT:n mukaan Suomi arvioi saavansa EU:n koronaelpymispaketista 3,2 miljardia euroa. Arvion mukaan Suomen maksut elpymispakettiin ovat 6,6 miljardia euroa vuosina 2021–2058.

      Miinusta 3,4 miljardia euroa.

      Seitsenvuotisesta budjetista Suomi on saamassa oman arvionsa mukaan tulevalla kaudella 11,1 miljardia euroa ja on maksamassa 16,7 miljardia euroa.

      Siinä on miinusta 600 miljoonaa euroa edelliseen budjettikauteen verrattuna. Suomen maksuosuus kasvaa vajaat 100 miljoonaa euroa vuodessa.

      Lisäksi päälle tulevat takausvastuut kriisirahaston jäsenmaille antamista lainoista. Suomen ennestään massiiviset EU- ja eurovastuut kasvavat kriisirahaston myötä 13 miljardia euroa.

      Mainittakoon sekin, että tiukkaa linjaa Brysselissä vetänyt nuuka nelikko eli Ruotsi, Tanska, Itävalta ja Hollanti saivat neuvoteltua itselleen lähes neljän miljardin euron jäsenmaksuhyvitykset.

      Suomi ei edes vaatinut jäsenmaksuhyvityksiä. Ehkä Suomi sai sitten vastineeksi ns. poliittista pääomaa.

      – Suomi ei halunnut blokkiutua – yhteistyö tärkeämpää, Marin sanoi.

      Suomi – iloinen nettomaksaja, kertoo STT.

      • Anonyymi

        Hienoa lukea monipuolisia ja kiihkeästi kunkin omaa näkemystä tukevia kommentteja Suomen neuvottelutuloksesta Brysselissä! Minä niin ihailen nykyisiä nuoria, kirkasotsaisia, viestinnän täydellisesti hallitsevia, täydellisesti artikuloiva osaajia - poliitikot ja eri asiantuntijat mukaan lukien - mikä meno, mikä lento! Ja mikä asiantuntemus joka alalta puhumattakaan tulevaisuuden arvioinnista. Voi olla että pieniä pettymyksiä ajan myötä tulee kun vallanpitäjät joutuvat vuorotellen käymään joka ikisen suomalaisen kukkarolla kun maksuja alkaa langeta. Mutta hei - mitä väliä, hienoa että pärjäämme kaikkien kanssa ja pystymme pelastamaan tarvittaessa vaikka koko pallon kun vain uskomme kaiken mitä meille ylhäältä annetaan ja toimimme niin kuin käsketään.


    • Anonyymi

      Suomen maksuosuus on pienempi kuin Ruotsin/nenä.
      "Untuvikot" hoitivat hommansa paremmin näissä olosuhteissa kuin EU;ssa
      aiemmin "työskennelleet" kansantalouttamme toimillaan tuhonneet Erkki
      Liikanen tai sähkäverkkomme dumpannut Jyrki Käteinen. Näitten herrojen
      kohdalla on sanottava että persut vieraslajitutkimuksiltaan eivät huomaa edes
      niitä riskejä mitä tällaisten isänmaan partureitten loppusijoittaminen takaisin
      Sitraan ( keskustan poliitikkojen kaatopaikalle) tai Suomen pankkiin voi tuoda.
      Kääntykää kysymään H&H kerholta(Hakkarainen - Huhtasaari) kuinka nämä
      olisivat neuvotteluja vieneet ?

      • Anonyymi

        Persut eivät edes ymmärrä sitä, miten suomen on välttämätöntö maksaa miljardeja siitä, jotta teollisuutemme saisi markkina-alueita. Euroopan talous on saatava kuntoon hinnalla millä hyvänsä.
        Kuten pääministeri totesi, niin suomella on vara osallistua tähän rahoitukseen. Euroopan talouden kuntoonlaittamiseen.
        Olkaamme tyytyväisiä kun meillä on fiksu pääministeri.


      • Anonyymi

        On se tiheä tuo vassareiden poliittisidologinen savusumu verho. Sen läpi ei nää, vaikka mitä tulisi.
        Suomi lähti taas saksalaisten kelkkaan ja hylkäsi nuukan nelikon. Se kostautuu vielä muissa neuvotteluissa. Ja maksaa.
        Niin, enkä edelleenkään ole persu. Olen asioista terveen kriittisesti ajatteleva ja etsin uutia muualtakin kuin puoluelehdistä.
        Maksajan roolista katsottuna olen suuresti huolissani. Suomen omat vastuut eu-takauksissa ylittää tämän jälkeen jo 13 miljardia.
        Kun Italiaakin tunnen, niin sitä suuremmalla syyllä.
        Maa, jossa kuolleillekin maksetaan yhä eläkkeitä, Mafialla tiukat otteet taloudesta ja maa on mm. iänikuisten hökkelitalojen jne. myötä suurissa perus infra ongelmissa. Siksi olen huolissani.


    • Anonyymi

      Näen asian kertomani kaltaisena, mielipiteeni sivuaa muutamia muita täällä nähtyjä..

      Tosiasia on, että koko Eurooppa on koronan takia suurissa talousvaikeuksissa, ja jotain oli tehtävä. Niinpä päädyttiin elvytykseen, jonka yksityiskohdista väännettiin kättä hartaasti. Me olemme EU:n jäsen, eikä se asia hevillä muuksi muutu. Olemme myös yksi EU:n parhaiten menestyviä maita, ja siksi me maksamme enemmän kuin saamme. Olisi tietenkin mukavaa, jos kaikki antaisivat rahaa meille, mutta se nyt vaan ei mene niin. EU on yhteinen talousalue, joten myös elvytys on yhteinen asia.

      Koska kyseessä on rahallinen elvytys, niin puhutaan rahasta sekä lainan ja avustusten osuudesta paketissa. Komission esityksessä kaksi kolmasosaa olisi muodostunut avustuksista. Nyt niitä on noin puolet. Muun muassa Suomen ansiosta avustusten osuutta kokonaisuudesta alennettiin 110 miljardia euroa. Juuri tätä edellytti myös perustuslakivaliokunta omassa lausunnossaan, joten sen vaatimukset otettiin huomioon.

      Suomen vaatimuksesta elpymisvälineeseen tuli selkeä kirjaus kunkin maan enimmäisvastuista. Tämä tarkkarajaisuus on ollut Suomen tärkeimpiä vaatimuksia, ja se toteutui.

      Keskeisin kriitiikin aihe on se, että Suomi maksaa enemmän kuin saa. Näin on, kuten on aiemminkin ollut. Olemme nettomaksaja, sillä kuulumme unionin vauraimpiin maihin. Merkittävän nettomaksajan eli Britannian lähtö unionista aiheuttaa budjettiin loven, jonka paikkaamiseksi muiden maiden maksut kasvavat.

      On kritisoitu sitä, että Suomi ei ollut osa ”nuukaa nelikkoa”. Nämä maat saivat neuvoteltua itselleen jäsenmaksupalautuksia, mutta Suomi teki yhteistyötä Ruotsin, Tanskan, Hollannin ja Itävallan kanssa. Tällä yhteistyöllä onnistuttiin pienentämään avustusten osuutta, ja Suomen maksut pienenivät yli 2 miljardia euroa esitetystä.

      Suomi ei vaatinut eikä saanut jäsenmaksupalautuksia. Sen sijaan Suomi sai kansallisen kirjekuoren, jossa maatalous saa 400 miljoonaa euroa ja Itä- ja Pohjois-Suomen harvaanasutut alueet 100 miljoonaa euroa erillistä rahaa. Tämä on enemmän kuin jäsenmaksupalautukset olisivat olleet.

      Itseäni kiinnostaa tukien sitominen oikeusvaltioperiaatteeseen, ja siitäkin onnistuttiin sopimaan. EU:n tapaan varsinainen toteuttaminen jää EU-lainsäädännöllä säädettäväksi, mutta periaate on selkeä. Jos jokin maa ei noudata oikeusvaltioperiaatetta vaan ohjaa hallintoa ja lainkäyttöä poliittisin päätöksin, niin tuet voidaan evätä. Tämä päätös kohdistu tällä hetkellä Puolaan ja Unkariin, joiden toimet ovat herättäneet huolta. Tästä voitte lukea lisää täältä.

      Neuvottelujen tulos olisi voinut olla parempi, mutta olisipa voinut olla huonompikin. 27 maan neuvotteluissa yksikään maa ei voi sanella lopputulosta eikä saa kaikkea tavoittelemaansa. Kokonaisuus on aina kompromissi.

      • Anonyymi

        Miksi ihmiset eivät tajua?????????

        Seitsenvuotisesta budjetista Suomi on saamassa oman arvionsa mukaan tulevalla kaudella 11,1 miljardia euroa ja on maksamassa 16,7 miljardia euroa. Kun katsoo Outokumpulaisten menoa, niin Suomella on vara maksaa vaikka 20 milardia. Maamme on rikas maa ja siten avustamme köyhiä maita ja saamme olla mukana rakentamassa eurooppaa.
        Persuille tulisi opettaa ihan taloutemme perusasiat.


    • Anonyymi

      Tuossapa hieman lukuja, että ymmärrät ideologisen sumuverhosi takaa millaisista summista puhutaan.
      Miljardi on tuhat miljoonaa.
      16 Miljardia on 16 tuhatta miljoonaa.
      Netto takausvastuumme on nyt yli 13 miljardia, eli 13 tuhatta miljoonaa.
      Suomen valtion budjetti on noin 55 miljardia /v. eli 55 tuhatta miljoonaa.
      Elikkä olemme takaamassa välinmerenmaiden resupekka talouksia noin 25% osuudella valtion budjetistamme. Hurja osuus!
      Niin, siksi olen huolissani, vaikken persu olekkaan. Usko jo.

      • Anonyymi

        Hurjia summia. Kenelle on ja kenelle ei. Hallitus on pääminiterineen oikeassa nostaessaan suomen osuutta köyhien maiden talouden hoitamisessa. Marinin on fiksu ihminen tässäkin asiassa neuvotellessaan asian.
        Euroopassa oikein ihmetellään Suomen aktiivisuutta ja ihaillaan toimintaa yhteisen hyväksi. Työväestö onn erikoisen tyytyväinen hallituksen toimintaan ja ylpeä Sannan tuloksista. Tätä menoa jatkuen Sanna on presidentti. Hänessä on ainesta hoitaa maamme taloutta.
        Miljardit on vain miljardeja ja verotuksella hoidettava asia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hurjia summia. Kenelle on ja kenelle ei. Hallitus on pääminiterineen oikeassa nostaessaan suomen osuutta köyhien maiden talouden hoitamisessa. Marinin on fiksu ihminen tässäkin asiassa neuvotellessaan asian.
        Euroopassa oikein ihmetellään Suomen aktiivisuutta ja ihaillaan toimintaa yhteisen hyväksi. Työväestö onn erikoisen tyytyväinen hallituksen toimintaan ja ylpeä Sannan tuloksista. Tätä menoa jatkuen Sanna on presidentti. Hänessä on ainesta hoitaa maamme taloutta.
        Miljardit on vain miljardeja ja verotuksella hoidettava asia.

        Juuri näin! Me olemme sellaisia maailman pelastajia. Joulupukin maa auttaa aina kaikkia rahapulassa olevia. On ilo tehdä työtä, kun tietää palkkansa auttavan muita kaukana asuvia velkaantuneita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri näin! Me olemme sellaisia maailman pelastajia. Joulupukin maa auttaa aina kaikkia rahapulassa olevia. On ilo tehdä työtä, kun tietää palkkansa auttavan muita kaukana asuvia velkaantuneita.

        Just oli puolueemme kokouksessa suunnitella tulevaisuuteen uusi puolueemme tunnuslause presidentin vaali huomioiden:

        Iloista veronmaksajaa Sanna kiittää!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Suunnittelee miljardien rahan reiän ja siihen sen maksajat. Sannan kansansuosio on siten taattu ja nousee edelleen. Ihailtavaa ja kaunista katsoa ja kokea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hurjia summia. Kenelle on ja kenelle ei. Hallitus on pääminiterineen oikeassa nostaessaan suomen osuutta köyhien maiden talouden hoitamisessa. Marinin on fiksu ihminen tässäkin asiassa neuvotellessaan asian.
        Euroopassa oikein ihmetellään Suomen aktiivisuutta ja ihaillaan toimintaa yhteisen hyväksi. Työväestö onn erikoisen tyytyväinen hallituksen toimintaan ja ylpeä Sannan tuloksista. Tätä menoa jatkuen Sanna on presidentti. Hänessä on ainesta hoitaa maamme taloutta.
        Miljardit on vain miljardeja ja verotuksella hoidettava asia.

        Voi kun sinäkin maksaisit omalta osaltasi veroja,mut taidat olla sosdem,eli veronmajajien elätti kunnan suojatyö paikassa


    • Anonyymi

      Näinköhän työväestö hurraa syksyllä kun Marinin hallitus joutuu tosiasian eteen oman maan talousongelmista.
      Eläkepäätökset, ansiosidonnaisen jatko, lomaoikeus, Sairausloma omavastuu, pekkaset, työnhakuvelvoite, tulovero % kuntien ahdingon takia, polttoaine verotus. Niin Miljadien oman maan talousvajeen täytöksi.
      Olisi niille Miljardeille ollut käyttöä omassakin maassa. Enste.
      Että se vanha sanonta:
      Hoidetaanpa ensin se oma tunkio, sitten vasta toisten paskakasa. (sopisi termiksi myös EU, n talouden pitoon)

      • Anonyymi

        No, seuraa tilannetta. Demarien ja koko hallituspuolueiden äänestäjät vain ylistää Sannan neuvottelutaitoja. Koronan takia maamme taloutemme syöksyi ahdinkoon ja vekaantui ja pisarana vielä tämä järkyttävä lasku eurobudejettiin. Lisäksi aloitetaan ilmastonmuutokseen liittyvät verotuskaavailut. Sote ja kuntien talous oli jo valmiiksi ahdingossa ennen hallitusta
        Mennäppä sopimaan vielä valtavasta miljardien lisälaskusta tässä tilanteessa, joka on kaikilla tiedosssa.


    • Anonyymi

      Suomi saa 3,2 miljardia noin kolmen vuoden aikana vuoteen 2023 mennessä eli noin miljardin per vuosi. Suomi maksaa 6,6 miljardia vuoteen 2058 mennessä. Erotus 3,4 miljardia jakautuu 38 vuodelle, mistä tulee noin 100 miljoonaa per vuosi. Alle 20 euroa per nuppi per vuosi. Mielestäni ei ole paha hinta sille, että saadaan Euroopan talous taas käyntiin.

      • Anonyymi

        Juurikin näin ja helvetin iso piste.


      • Anonyymi

        Ja kuvittelet suomen voittavan tässä? Jakaa miljardeja alueelle, josta ei ole mitään takuita sen hyödyntämisestä.
        Ota selvä mikä maa ja minkä maan pankit tässä voittavat ja turvataan juuri heidän selusta???????
        Maata ei tarvinne erikseen mainita???????????
        Voitko edes ajatella mikä tilanne ja vaikutus olisi, jos nuo keinottelija maihin annetut miljardit kohdennettaisiinkin kotimaan elvytykseen????????
        Tuskin,


      • Anonyymi

        """""Alle 20 euroa per nuppi per vuosi. Mielestäni ei ole paha hinta sille, että saadaan Euroopan talous taas käyntiin.""""

        No, onpa ihmeellinen laskutapa. Vai 20 euroa!!!! Totuus vain on toinen.
        Jokainen suomalainen maksaa jatkossa EU:lle 147 euroa/vuosi – päälle tulee vielä 600 euron koronaelvytysraha.

        Suomi on hullu maa. Pääministeri kehuu maailmalla miten Suomi on rikas maa ja siten osallistuu EU maksuihin sillä asenteella. Mistähän tämä rikkaus tulee. Erittäin raskaasta kansalaisten verottamisesta ja näiden varojen kehumisesta.


    • Anonyymi

      Niin tässä hätärahoituksessa saa 3,2 miljardia./3 v aikana.
      Suomi Maksaa 6,6 miljardia MUIDEN VELKAA sinne 2058 asti. SEN PÄÄLLE MAKSAA
      Normi jäsenmaksua nettona n. 660 milj. euroa joka vuosi. (nousee joka vuosi)
      Takausvastuut Suomelle nyt jo n. 13 miljardia.

    • Anonyymi

      Onko Okun vasemmistolla edelleen sama laskukone käytössä tuossa EU asiassa, kun mitä käytitte surullisen kuuluisassa "koulu-uudistuksessa"?
      Muistaakseni sen piti tuottaa 400 thatta plussaa, mut tulikin yli 18 milj. Velat.
      Ja jäikö home koulunkin purku omaan piikkiin?
      Vissiin.
      Onko samat Talousnerot nyt myymässä Energiaa?
      Paljonkohan siitä tulee laskua kuntalaisille!
      Libertus.

      • Anonyymi

        Onneksi eivät olleet persut päättämässä asioista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onneksi eivät olleet persut päättämässä asioista.

        Perussuomalaiset olisi tehneet asiat paljon paremmin ja vanhukset saa apua vain äänestämällä Perussuomalaisia!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Perussuomalaiset olisi tehneet asiat paljon paremmin ja vanhukset saa apua vain äänestämällä Perussuomalaisia!!

        Marinin velkaseikkailut saa perussuomalaisten kannatuksen suureen nousuun ja nyt kun bussikin iskussa niin äänestäjät tietää ketä äänestää kun vaihtoehtoja puhdas 0


      • Anonyymi

        Persupuolue auttaa kansaa ainoana ja johto ohjaa miten tehään, luotan johtoon kun saavat visiot kuntoon!


      • Anonyymi

        Pitäis olla jo alkonlukko mopedissa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitäis olla jo alkonlukko mopedissa?

        Ei lukot auta kun ne promimimillet jyrää ja vanteet paukkuu, onneks parkkipaikalle ei nyt autoi voi mopolle hypätä


    • Anonyymi

      Tänä aamuna Kreikka on ilmoittanut, että uuden EU-rahoitussopimuksen myötä he aikovat toteuttaa tavoitteensa saada eurooppalaisia eläkeläisiä asukkaiksi.
      Kreikka lupaa 7% tasaveron tulijoille, eikä aijo tehdä mitään tätä etua heikentäviä sopimuksia, kuten Portugali ja Suomi teki pari vuotta sitten.
      Lisäksi Kreikka lupaa muita etuisuuksia.
      Tämän kaiken he voivat rahoittaa EU. n tukirahoituksella. Suomihan osallistuu sellaiseen n. 6,6 miljardilla. Kreikka kiittää.
      Mitähän Italia kertoo tekevänsä 88 miljardilla?

      • Anonyymi

        Helppohan on pitää maan verotusta alhaisella tasolla kun EU antaa samaan aikaan tukipaketteja. Kuten jokainen jo tiennee, niin suomessa verotus tulee kiristymään entisestään eli se siitä Marinin hyvästä neuvottelutaidokkuudesta.
        En ymmärrä miksi maamme politikot antaa kupata suomalaisia veronmaksajia surutta ja kertoa saaan aikaan miten Suomi on rikas maa.
        Jos joka EU maassa verotus olisi Suomen tasolla niin koko EU olisi maailman napa taloudessa kuin hyvinvoinnissa. Nyt sosialismi kukoistaa ja voimistuu voimistumistaan ja työväestö kiittää kurittajaansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helppohan on pitää maan verotusta alhaisella tasolla kun EU antaa samaan aikaan tukipaketteja. Kuten jokainen jo tiennee, niin suomessa verotus tulee kiristymään entisestään eli se siitä Marinin hyvästä neuvottelutaidokkuudesta.
        En ymmärrä miksi maamme politikot antaa kupata suomalaisia veronmaksajia surutta ja kertoa saaan aikaan miten Suomi on rikas maa.
        Jos joka EU maassa verotus olisi Suomen tasolla niin koko EU olisi maailman napa taloudessa kuin hyvinvoinnissa. Nyt sosialismi kukoistaa ja voimistuu voimistumistaan ja työväestö kiittää kurittajaansa.

        Ministereille ja kansanedustajille maksetaan PALKKIOTA. ei palkkaa.
        1. MIKÄ on palkkion verotus taso?!
        Uutiset kertoi aiemmin, että jos Kulumni olisi pysynyt ministerinä, palkkio olisi ollut kulukorvauksineen 700 thatta!!! euroa /4v.
        Kyllä minäkin puhuisin sillä taxalla verotuksen kiristyksestä. JA!!
        2. Jos me "siviilit" saadaan palkkiota, se ei kerrytä eläkettä.
        Kuinkas edustajilla ja ministereillä?!


    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      374
      3351
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      163
      1371
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      62
      1198
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      144
      1072
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      843
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      159
      774
    7. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      772
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      747
    9. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      115
      742
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      40
      719
    Aihe