muutama kysymys...

Dark Lady

Osaisivatkohan jotkut viisaat fanit vastata pariin kysymykseen jotka ovat askarruttaneet mieltäni...
Mikähän lopulta ajaa Anin pahan puolelle?
Kuoleeko Padme taistelussa vai miten?
Tietääkö ani/vader että hänellä on tytär?

7

1019

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Star Wars tietäjä

      Tämä spoilaa sitten Episode III:sta aika paljon...

      Anakinhan on jo menettänyt äitinsä, niin kuin kaikki tietävät. Nyt Episode III:ssa hän pelkää menettävänsä Padmen, ja hän näkee unia jossa tämä kuolee. Sitten hän kuulee kansleri Palpatineltä, että joskus kauan sitten Sithin lordi Darth Plagueis löysi keinon estää kuolema. Anakinia alkaa kiehtomaan pimeän puolen voimat. Sitten jedineuvosto sai selvilleettä kansleri Palpatine oli sithin lordi, ja yritti hienovaraisesti käännyttää Anakinia. Neljä jediä menee sitten pidättämään hänet, mutta Palpatine tappaa heistä kolme, Mace Windua hän ei onnnistunut tappamaan. Anakin oli paikalla kun Palpatine taisteli jedejä vastaan, eikä tiennyt kummalle puolelle asettua. Sitten Palpatine esitti että hän oli muka jo häviämässä Windulle, ja kun Windu oli juuri tappamassa häntä, Anakin hyökkäsi ja tappoikin Mace Windun.

      Palpatine uskotteli kaikille, että jedit yrittivät salamurhata hänet. Niinpä hän määrää kaikki jedit tapettaviksi. Obi-Wan ja Yoda olivat olleet jossain muualla. Kun he palasivat jeditemppeliin, kaikki jedit olivat tapettu. He miettivät kuka oli tehnyt sen, ja sitten he löysivät videokameratallenteen josta selvisi, että Anakin ja kloonisotilaat olivat syyllisiä. Lisäksi Obi-Wanille ja Yodalle selvisi että Anakin oli lähtenyt planeetta mustafarille teurastamaan separatistiliikkeen johtoa.

      Obi-Wan lähtee Anakinin perään, mutta ei tiedä, että Padme tulee salamatkustajana mukana. Kun Obi-Wan saapuu mustafarille kaikki separatistien johtajat olivat jo tapettu.

      Padme löytää Anakinin ja yrittää puhua tälle järkeä. Anakin sanoo että pimeä puoli on vahvempi, ja että sen avulla hän pystyy estämään kuolemankin. Mutta kun Anakin näkee että Obi-Wan oli Padmen mukana, hän suuttuu Padmelle ja kuristaa tätä voiman avulla. Obi-Wan hyökkää Anakinin kimppuun ja taistelu alkaa. Taistelun lopulla Obi-Wan onnistuu katkaisemaan Anakinin valosapelia pitelevän käden. Mutta Anakin ottaakin sitten esille uuden, punaisen sapelin ja jatkaa taistelua yksikätisenä. Sitten Anakin meinaa pudota kielekkeen reunalta laavaan. Hön jää roikkumaan ainoan kätensä varaan. Obi-Wan tarjoutuu auttamaan Anakinia jos tämä tulisi järkiinsä. Mutta Anakin sanoo ettei tarvitse apua ja pudottautuu laavaan.

      Obi-Wan lähtee, ja korjaa talteen Anakinin sinisen valosapelin joka myöhemmin päätyy Lukelle. Padme ei selvinnyt täysin Anakinin kuristuksesta ja kuolee synnytettyään kaksoset, Luken ja Leian. Bail Organa niminen senaattori(tai joku) adoptoi Leian, ja Obi-Wan vie Luken Tatooinelle Owen Larsin kasvatettavaksi.

      Anakin poimitaan laavasta. Hänen kehonsa on palannut pahoin. Kaiken järjen mukaan hänen pitäisi olla kuollut, mutta viha ja voiman pimeä puoli pitävät hänet elämän ja kuoleman rajamailla. Hänet viedään leikkaussaliin, ja hänelle rakennetaan mekaanisia ruumiinosia, ja lopulta puetaan mustaan haarniskaan. Kun Anakin palaa tajuihinsa, hän kysyy Palpatineltä mitä Padmelle tapahtui. "Sinä tapoit hänet" Palpatine vastaa. Anakin tuhoaa leikkaussalin voiman avulla, ja kieltää itsensä. Anakin Skywalker on kuollut. Tästä lähin hän on sithin lordi nimeltä Darth Vader.


      Anakin / Darth Vader ei aluksi tiennyt että hänellä on lapsia ollenkaan. Mutta n.18 vuotta myöhemmin hänelle selviää että hänellä on poika nimeltä Luke Skywalker. Se, että hänellä on tytär selvisi hänelle vasta jedin paluun lopputaistelussa, kun hän aisti että Luken ajatukset viipyivät hänen sisaressaan...

      • Friikki

        Tämäkin spoilaa E3:a reippaasti joten lueskelkaa sen mukaan:)

        Käsittääkseni Anakinilla oli jo alkujaan hieman epävakaa ja väkivaltaan taipuvainen luonne. "Rogue Planet" kirjassa hän tappaa erään palkkamurhaajan (vähän yli kymmenvuotiaana) ja osoittaa samalla taipumusta pimeälle puolelle. "Kloonien hyökkäyksessä" hän tappaa kokonaisen kylän hiekkakansaa raivoissaan äitinsä kuolemasta näiden käsissä. Kolmosepisodissa hän näkee unta Padmen kuolemasta ja kääntyy Palpatinen puoleen. Palpatine manipuloi häntä pimeälle puolelle kertomalla tuon "kuolemanestojutun".

        En tiedä varmaksi, teeskentelikö Palpatine häviävänsä taistelun Windulle vai oliko oikeasti häviämässä (kuten kuvien teksteistä saa käsityksen). Varmaa kuitenkin on, että Anakin on kiperän päätöksen edessä jedien tullessa pidättämään Palpatinea. Hän päätyy pelastamaan Palpatinen kuolemalta ja siirtyy lopullisesti tämän oppilaaksi.

        Yoda oli Kashiyukin planeetalla (Wookieplaneetta) kun Palpatinen käsky jedien eliminoimisesta (perustui syytöksiin Palpatinea vastaan tehdystä attentaatista ja Dookun kanssa veljeilystä)tuli hänen tietoonsa. Wookiet (Chewbaccan johdolla?) pelastivat hänet kloonisotilailta.

        Mahtoivatko Obi Wan ja Padme haluta pelastaa loput separatistien johtajista lyödäkseen näiden avulla Palpatinen. No, ehkä se selviää kirjasta.

        Luulen, että Anakin tiesi Padmen olevan raskaana. Aika epätodennäköistä että ei olisi tiennyt kun heidän välinsä huononevat vasta lopun kuristuskohtauksessa. Aika todennäköistä että hän tiesi Padmen ehtineen synnyttää ennen kuolemaansa, mutta Leiasta hän ei saanut tietää kuin vähän ennen omaa kuolemaansa Luken ajatuksissaan "kavallettua" tämän.

        Bail Organa (Padmen vanha ystävä) adoptoi vastasyntyneen Leian ja Obi Wan vie Luken Anakinin velipuolen Owenin ja tämän vaimon Berun kasvatettavaksi Tatoiinelle. Hän sanoo Anakinin kuolleen kloonisodassa. Epäilemättä uskoo tässä vaiheessa sen olevan totta. Owen syyttää Obi wania Anakinin "kuolemasta" ja päättää katkaista välit tähän. Obi Wan jää asumaan Tatoiinelle pitääkseen silmällä Luken kehitystä.


    • Friikki

      Padmen kuolemasta minulla on seuraava käsitys: Anakin kuristaa raivostuneena Padmea, kun näkee tämän tuoneen Obi Wanin mukanaan. Obi Wan kuitenkin ehtii estämään Anakinin voimakuristuksen tappamasta Padmea.

      Obi Wan ja Padme lähtevät Anakinin pudottua laavaan yhdessä pois planeetalta ja tapaamiseen eloonjääneiden Palpatinen vastustajien (Mon Mothma, Yoda ja Bail Organa) kanssa. Padme kuitenkin sairastuu ja kuolee tuon tapaamisen aikana.

      Itselleni on vielä epäselvää, johtuuko tuo kuolema mitenkään Anakinin kuristuksesta. Keisari saattoi valehdellakin tälle.

      • count.dark

        Jos olet Theforce.net Jedi Councilin jäsen kuten mä, tietäisit että Padme saa pahoja sisäisiä vammoja kun Anakin/Darth Vader kuristaa häntä, jotka aiheuttavat lasten, Luke & Leia, syntymisen.
        Lopulta Padme kuolee synnytykseen, mutta ehtii puhua Obi-Wanin kanssa vielä hetken.
        Ja voisi myös sanoa että Padme kuolee särkyneeseen sydämeen.


      • Friikki
        count.dark kirjoitti:

        Jos olet Theforce.net Jedi Councilin jäsen kuten mä, tietäisit että Padme saa pahoja sisäisiä vammoja kun Anakin/Darth Vader kuristaa häntä, jotka aiheuttavat lasten, Luke & Leia, syntymisen.
        Lopulta Padme kuolee synnytykseen, mutta ehtii puhua Obi-Wanin kanssa vielä hetken.
        Ja voisi myös sanoa että Padme kuolee särkyneeseen sydämeen.

        Luultavasti. Itse lukemassani juonessa oli vähän hämärästi selostettu kuoleman syyt.

        Murtunut sydän...hmm. Sehän sen tyttöparan taisi lopulta todella tappaa. :(


    • M99i

      Lol

    • Homolueplz

      Oon myöhäs, mutta jos joku etsii vastausta vielä.

      1. Sinä joka sanoit, että Anakin varmasti tiesi että Padme oli raskaana, niin Padme itse kertoi Anakinille olevansa raskaana.

      2. Anakin ei pudottautunut laavaan, vaan Obi-Wan katkaisi tämän jalat ja toisen käden, ja toinen käsi paloi laavassa.

      3. Älä lue kirjoja, katso elokuvat jos haluat tietää oikeat ratkaisut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2324
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2177
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1981
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1432
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1363
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1282
    Aihe