Raivokohtaukset

Anonyymi

Hei- puhumaton, vahvasti autistinen tyttöni, nyt 19v- alkoi saamaan vakavia käytösongelmia maaliskuussa 2020. Raivo liitettiin aluksi koronaongelmaan. Oireet pahenivat loppukevättä ja alkukesää kohden- päivittäin suurta raivoa koulussa, aggressiivisuutta, jota EI IKINÄ ennen ole ollut. Tyttö on ollut varsin lempeä ja sopeutuva. Joutunut nyt kesän aikana 2x sairaalaan hillittömien raivojen takia- ensin kesäkuussa peijakseen akuuttipsykiatrian osastolle, hyvä 4 pv ja kotiutettiin- raivo alkoi 3 ph kul uudestaan. Nyt kohta 4 vkoa Hus Neuropsykosastolla, ed joka päivä raivoa ja joutuu lepositeisiin.

12

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      luultavasti liittyy koronatilanteeseen ja siitä seuranneisiin muutoksiin. osastot luultavasti vain lisää ahdistusta (joka näyttäytyy aggressiona). autisteille on tärkeää rutiini ja se, että tietää mitä tapahtuu etukäteen. kuvien avulla selittäminen ja kuvitettu päiväjärjestys voi auttaa jos ei ole jo käytössä. ja sitten kun tilanne tasaantuu ja koulu alkaa. aggressiota voi myös helpottaa lääkityksellä, mutta omasta kokemuksesta voin sanoa, että käytöshäiriöihin on aina joku syy taustalla. osasto ei ole kellekään hyvä paikka (tosin joskus tarpeellinen), varsinkaan autistiselle ihmiselle, jos ei ymmärrä kunnolla syytä ja on täysin vieras ympäristö, jota ei voi täysin hallita.

      • Anonyymi

        Tämä on hyvä vastaus. Autistinen helposti aistii muutoksen ja maaliskuussa oli aika iso muutos ihmisissä ja kaikessa ympärillä ihan jokaiselle. Onneksi tänne oli tullut yksi hyvä vastaus aloittajalle ennen tuota kaikkea muuta..


    • Anonyymi

      Autismikirjolla on aistiyliherkkyyttä ja lääkeyliherkkyyttä. En itse aspergerina suosittele reseptilääkkeitä enkä osastohoitoa kenellekään autismikirjolaiselle. Sen sijaan nuo kuvaamasi oireet ja jopa autismin ydinoireet helpottuvat yhdellä lääkkeellä, josta ei voi lääkäreille edes puhua, reseptin kysyminen lääkäriltä siihen on syössyt minut pysyviin ongelmiin ja merkintöihin lääkäreiden kanssa. Kuitenkin kaikkialta Suomea saa sipulikanavalta tai tor verkosta miten sitä samaa nyt kutsutaankin sovittua kaupat 40e usean kuukauden lääkeannoksen kannabista ja 15e halvin lasinen polttoväline tai 70e höyristin alan laillisissa fyysisissä kaupoissa. Kaikki lajikkeet jotka sisältävät cbd:tä auttavat. Ei muuta kun puhelimen app storesta asentaa tor browserin ja wickr chätin. Kannabiksen hallussapidosta saa korkeintaan sakot, joka kyllä tietyissä ammateissa näkyy max 5 vuotta työnantajille, mutta ainoastaan uutta paikkaa haettaessa, jos pyytävät rikostaustan selvityksen, mutta vaikea siitä on kiinnijäädä, jos ei itse käytä ja kuljettaa vahvasti tuoksuvan pussukan pienessä lasipurkissa, pilttipurkki vaikka, saa alle eurolla sisältöineen. Laillisesti asiaa voi kokeilla Tallinassa mutta ei tuoda, mutta korona-aikaan parempi pysyä Suomessa. Isoin riski tässä on se, että tämä toimii niin hyvin, että äitinä suutut siitä, miksi tätä hoitoa ei sallita ja alat poliittiseksi ja joudut isoihin ongelmiin.

      • Anonyymi

        Jos tyttö alkaa puhua, et silti voi kertoa todellista syytä mikä muutoksen on saanut aikaan. Tämä todella vaikuttaa parantavasti myös ymmärrys- ja hahmotuskykyyn autistisilla, posiitiviset vaikutukset ovat isoja ja negatiiviset vältetään kokonaan, kunhan et anna periksi sille, että tytär käyttäisi isoja määriä, pitää aina pystyä olemaan ilman ja ottaessakin tyytyä yhteen max kahteen imaisuun kerralla, kolmas myöhemmin samana päivänä ja se on raja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos tyttö alkaa puhua, et silti voi kertoa todellista syytä mikä muutoksen on saanut aikaan. Tämä todella vaikuttaa parantavasti myös ymmärrys- ja hahmotuskykyyn autistisilla, posiitiviset vaikutukset ovat isoja ja negatiiviset vältetään kokonaan, kunhan et anna periksi sille, että tytär käyttäisi isoja määriä, pitää aina pystyä olemaan ilman ja ottaessakin tyytyä yhteen max kahteen imaisuun kerralla, kolmas myöhemmin samana päivänä ja se on raja.

        Saksilla siis pieniä hienoksi ja laittaa muutama murunen, niin että se 40e annos riittää 1-2kk päivittäiskäytössäkin. En tarkoita, että alkaa laskea imaisuja, se oli vaan havainnollistava esimerkki.


    • Anonyymi

      Youtubesta löytyy dokumentteja kuinka eri tason autismikirjon häiriöitä hoidetaan Israelissa kannabiksella ja tietenkin myös paljon amerikkalaisia perhevideoita aiheesta kuinka itseään vahingoittavat ja esineitä hajottavat vakavasti autistiset raivokohtauksiensa pauloissa ovat saaneet raivokohtaukset kokonaan katoamaan ja kuinka ovat alkaneet ensi kertaa puhua vähän. Ei videon vakavasti autistiset aikuispotilaat kyllä näyttelijöiltä vaikuta ja muutokset ovat silminhavaittavia. Myös osassa niin pieniä lapsia, etteivät varmasti osaa näytellä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      3970
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3782
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      605
      3758
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      15
      2419
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      72
      2342
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      328
      1995
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      1980
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      188
      1819
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1509
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1382
    Aihe