Ujoutta vaiko sosiaalisten tilanteiden pelkoa

Anonyymi

Lenkillä ollessani kotini lähellä (suoraa tietä kilometrejä) huomaan että ihminen tulee vastaan. Käännyn välittömästi kotiin. Jos taas takanani tulee ihminen, lisään vauhtiani ettei se saa kiinni ja etsin pakotien. Kamalin tilanne on se kun edestä ja takaa tulee ihminen. Silloin olen nalkissa ja pakko kohdata ainakin toinen näistä. Kamala tilanne.

Tuttu lähettää viestin tai soittaa. Panen puhelimen kiinni.
Viimeksi eilen tuttu kysyi tulenko häihin, koska en ollut ilmoittanut tulostani. Eikö se riitä vastaukseksi etten ole ilmoittanut? No puhelin on kiinni nyt ainakin viikon. Taidan vaihtaa puhelinnumeroa.

Kahvitauolla töissä pitää olla useampi henkilö jotka juttelevat toisilleen. Älypuhelin on loistava keksintö. Luen uutisia niin ei tarvitse jutella kenellekään. Kauhea tilanne on se jos jään jonkun kanssa kaksin. Se toinen alkaa aina puhumaan.

Juhliin en mene, kuten en noihin häihinkään. Juhlissa on aivan liikaa porukkaa ja ahdistun niissä aina liikaa.

Jos joku ajaa pihaan niin menen piiloon ettei ikkunasta näe että olen kotona.
Kuuntelen koska lähtee ja tulen piilostani.

Olen onnellinen kun olen yksin eikä kukaan häiritse. Käyn metsässä kävelemässä, järvellä kalassa ja paras paikka on kotisohva.

3

<50

  Vastaukset

  • Korona on hyvä syy

  • Kyllä kuulostaisi sosiaalisten tilanteiden pelolle.
   "Ujous on sekä tunne että tapa toimia, ujous voi ilmetä useimmissa sosiaalisissa tilanteissa, tai tietyissä tilanteissa. Ujo ihminen voi olla myös sosiaalinen ja haluta viettää aikaa muiden kanssa, vaikka se vaatiikin enemmän totuttelua ja varautuneisuuden voittamista. Joskus taas ujot ihmiset viihtyvät paremmin yksin, tai vain muutamien ihmisten kanssa. Ujous ei välttämättä liity mitenkään jännittämiseen tai yleiseen pelokkuuteen, se on vain vaikeutta toimia olla vuorovaikutuksessa ja ilmaista itseään. Ujous ilmenee usein vieraiden ihmisten seurassa, mutta joskus myös ystävien kesken tai läheisten parissa. Toisaalta joskus ujous on vain alkukankeutta, ja tutustuttuaan hyvin muihin ujokin ihminen voi olla hyvin puhelias ja sosiaalinen.

   Joskus ujous voi olla sosiaalisten taitojen puutetta tai ne voivat olla kehittymässä. Näin voi olla esim. lapsilla, joilla on ujompi ja varautuneempi ikäkausi, ennen kuin he saavat itsevarmuutta toimia ryhmässä ja vuorovaikutuksessa. Harjoittelu ja myönteiset, hyväksyvät ihmissuhteet auttavat tässäkin asiassa."
   Tuo ertomasi ei oikein sovi tähän kuvaukseen.
   Mutta jos et kärsi tilanteestasi, jos haluat elää samaan malliin ei kai ole mitään syytä yrittääkää muuttaa mitään? Kuvaamasi lainen elämä kuulostaa näin ulkopuolisen korvissa hyvin surulliselle. Omasta mielestäni menetät valtavasti hyviä asioita elämässäsi, ja elät varsin rajoitettua elämää. Mutta kuten sanottu jos se sinua miellyttää jatka samaan malliin.

  • Sinulla on asiat siinä mielessä hyvin, että rohkeasti uskalsit kertoa tilanteestasi. Ei välttämättä kovin monille helppoa puhua edes tällaisista asioista. Jokuhan voisi vaikka tunnistaa ja se jos joku hävettää. Sinulla ei sitä häpeää ole, joten ehkä oletkin vain erakko luonteinen?

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  • Vihreiltä selvä viesti,jos emme saa ilmastotavotteita

   läpi lähdemme tästä hallituksesta. Ja tämä tule tapahtumaan aivan varmasti koska meillä ei ole varaa toteuttaa vihreiden toivomuslista. Nyt pitäisi alkaa miettimään ketkä tulevat vihreitten tilalle,vai kaatuuko koko hallitus .

   153
  • Huomisesta lähtien maksat tankillisen enemmän bensasta

   Tämä on Loistavaaaaaa!!!!111 Polttoainevero nousee huomenna: lisälasku keskimääräiselle autoilijalle noin bensatankin verran hs.fi/talous/art-2000006587264.html

   251
  • Tuksun elämä

   Seiska uutisoi raskaudesta ja kihloista, eli onko Tuksu oikeasti saanut elämänsä kuntoon? Vai onko totuus kuitenkin jotain muuta? Kihlauksia ja raskauksia on tuksulla ollut ennenkin mutta kaikki on aina hajonnut tai paljastunut valheeksi eli mitenkähän on tällä kertaa. On huhuja että entinen päihdehuuruinen elämä jatkuu eikä mitään vauvaa edes ole. Ja kuka on tämä kihlattu?

   85

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vaarallinen neuvo kansalle

   Hätkähdyttävä tieto marjastajille: Jopa yli puolet yksityisteiden rajoitusmerkeistä laittomia – Asiantuntija: "Itse tehtyjä ei tarvitse noudattaa" Ra
   Maailman menoa
   318
   6210
  2. Martinan kunnioitus muita kohtaan?

   Astuu kirkkoon rinnat paljaana . Just ja just peittää nännit. Hirveä myötähäpeä- kuka oikeesti kehtaa muutakuin Martina? Liian lyhyt hame! Ollaan k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   365
   3490
  3. Vihreiltä selvä viesti,jos emme saa ilmastotavotteita

   läpi lähdemme tästä hallituksesta. Ja tämä tule tapahtumaan aivan varmasti koska meillä ei ole varaa toteuttaa vihreiden toivomuslista. Nyt pitäisi al
   Perussuomalaiset
   150
   2965
  4. Onko taas Stefulla ja Sofialle tilanne päällä?

   Eilen niin iloisesti kilisteltiin laseja ja tänään ei kumpaakaan näy instassa..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   35
   1461