Human :II: Nature team.

Anonyymi

https://www.inferno.fi/uutiset/ensimmaista-kertaa-koko-bandin-historiassa-sen-jokainen-jasen-on-ollut-kiinnostunut-jokaisen-kappaleen-teemoista-massiivisessa-haastattelussa-koko-nightwish-jasenisto/?fbclid=IwAR0USgLPP0RwDBOQfV_9TlIR-ekm1hFLCuQYt16DBBPfiW9OLb_P0Ie5fJ0

Musiikkia kuunnellaan nykyään monenlaisilla laitteilla mobiilivehkeistä täysimittaiseen hifiarsenaaliin, ja myös vinyyli on noussut suureen suosioon. Kuinka tämä on otettu huomioon?
– Ei me voitu lähestyä levyä siten, että tsekkailisimme jatkuvasti, miltä levy kuulostaa vaikkapa puhelimella kuunneltuna. Teimme sen siten, että se kuulostaa mahdollisimman laadukkaalta hyvillä laitteilla. Masteroinnissa eri formaatit otettiin toki huomioon, ja Jussilan Mika piti huolen, että kaikki toteutuu tasapainoisesti.

Nightwishin albumit on viimeistelty alusta alkaen kolmikolla Tero Kinnunen (äänitys), Mikko Karmila (miksaus) ja Mika Jussila (masterointi). Mitä arvelet, miksei bändi ole lähtenyt kokeilemaan muita tiimejä?
– Luulenpa, että se on ollut Tuomaksen ja bändin mielestä hieno homma, että teemme levyt tietyllä porukalla. Meillä on omat tavaramerkkimme, jotka kuuluvat tavallaan tämän bändin soundiin.

7

168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kokonaisuutena kenties paras Nightwish haastattelu mitä ikinä on tehty, paljon informaatiota ja mitä tulee albumien äänenlaatuun niin tilanne on se mikä se on, eli fanit kuuntelevat niin eritasoisilla vehkeillä että aina tulee valitusta jostain suunnalta. Itse olen ratkaissut tilanteen niin että kuuntelen pääasiassa pöytäkoneella johon on asennettu muutama äänenmuokkausohjelmisto ja sitten musiikin, mielialan tai kuulokekuuntelun mukaan veivataan säätöjä kohdilleen. Aina on löytynyt sopivat soundit.

    • Anonyymi

      Todella hyvä haastattelu.

    • Anonyymi

      Oliko alusta alkaen selvää, että Noisesta tehdään video? Yhdessä haastiksessa Holopainen väitti olleensa videota vastaan, mutta se tehtiin Floorin vaatimuksesta. Holopainen on aiemminkin antanut ristiriitaisia haastatteluja.

      • Anonyymi

        "Holopainen on aiemminkin antanut ristiriitaisia haastatteluja? " Joo Hlopainen pitää erottaa bändistä..


      • Anonyymi

        No Holopainen on ollut kait joka videota ja konserttitaltiointia vastaan. Ei siis mitään uutta mutta eikös olekin hienoa huomata että ei se Holopainen ole koskaan mikään diktaattori bändissä ollut.


    • Anonyymi

      Pitkästä aikaa jotain sellaista mitä mielenkiinnolla jaksoi lukea. Miksei voisi harkita päiväkirjan julkaisua leiriltä kun äänittivät levyänsä. Todennäköisesti jotain kattavaakin materiaalia löytyisi, jossa syvennyttäisiin kappale kappaleelta onnistumisiin ja epäonnistumisiin. Tuskin keikkailemaankaan pääsee, niin aiheesta kattava DVD, kiinnostaisi kyllä siinä missä joku muukin julkaisu.

      • Anonyymi

        Onpa muuten hyvä idea!

        Syvempiluotaus-DVD levyn synnytystuskista olisi mielenkiintoista katseltavaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2810
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2030
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      42
      1543
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      989
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe