Otan taas keskustalaisena muutamia päivän asioita esille

Ja toistan senkin, ettei maassa olisi hallitusta ilman keskustapuoletta.
Samoin olisimme menettäneet lyhyen itsenäisyydyn 1918 punakapinassa, jonka toverit oli kääntyneet Bolseviikki-venäjän puoleen mm Stalin yllytti aseelliseen kapinaan laillista hallitusta ja itsenäistä maata vastaan, oli Stalin paikalla marraskuussa SDP puoluekokouksessa. mm venäjälle paenneita punaisia ei kohdellyt helläkätisesti 30 -luvulla, kun tapatti yli 30000 heitä mm 1917-1918 SDP puheenjohtajana ollut Kullervo Manner myös kuului tapetuihin, hän oli joStalinin vankilassa ennen sitä.

Val­tio­va­rain­mi­nis­te­riön vir­ka­mie­hil­tä kova lista työl­li­syys­toi­mia: elä­ke­put­ki pois, työt­tö­myys­tur­vaan hei­ken­nyk­siä, vuo­rot­te­lu­va­paa pois
Virkamiesmuistio listasi toimia, joilla työllisyyttä voitaisiin parantaa 60 000 työllisellä.
Valtiovarainministeriö esitteli perjantaina virkamiesjohtonsa ehdotukset työllisyystoimista. Ne sisältävät kovia toimia kuten ikääntyneiden pitkäaikaistyöttömien eläkeputken poistaminen, työttömyysetuuksien kiristäminen ja opintoetuuksien heikentäminen.
Virkamiesmuistio ehdottaa kaikista varhaisista työelämän poistumisen reiteistä luopumista. Se tarkoittaisi myös osittaisesta varhennetusta vanhuuseläkkeestä luopumista.

Myös työkyvyttömyyseläkkeitä koskevat erityissäännöt tulisi poistaa. Lisäksi tulevasta eläkkeestä tehtäisiin varhennusvähennys eläköitymistä edeltävällä työttömyysjaksolla käytettyjen etuuspäivien perusteella. Ikääntyneisiin kohdistettavilla toimilla voitaisiin saada noin 30 000 lisätyöllisen vaikutus keskipitkällä aikavälillä. Ansiosidonnaisen työttömyysturvan enimmäiskesto kytkettäisiin työssäoloehtoon. Pitkään jatkunut työssäolo kerryttäisi nykyisen työttömyysturvan enimmäiskeston, mutta lyhyempi lyhyemmän enimmäisketon.
Toinen vaihtoehto olisi uudistaa järjestelmä samanlaiseksi kuin sairauspäivärahassa, jossa otetaan huomioon 28 kuukauden tarkastelujakso ja lasketaan keskimääräiset palkkatulot.
Työttömyysturva ei jatkossa kartuttaisi eläkeoikeutta. Vuorotteluvapaasta tulisi luopua kokonaan, virkamiehet ehdottavat.

Työttömien määräaikaishaastatteluja ja henkilökohtaisia palveluja pitäisi virkamiesmuistion mukaan lisätä. Kyseeseen voisivat tulla aluksi esimerkiksi kahden viikon välein tapahtuvat säännölliset haastattelut sekä viikoittainen omaraportointi.
Sanktiojärjestelmää työttömien velvoitteiden laiminlyöneistä pitäisi muuttaa siten, että nykyisin kovien ja harvoin määrättyjen seurausten sijaan pitäisi soveltaa porrastetusti kovenevia sanktioita tiheällä seurannalla.
– Kun ammattisuoja poistuu kolmen kuukauden työttömyyden jälkeen, on joko laajennettava työnhakua uusille aloille tai nykyistä voimakkaammin etsittävä mahdollisuuksia kouluttautua.

Työllisyyden hoidon virkamiehet sälyttäisivät ensisijaisesti kunnille. Palkkatuettu työ ei enää jatkossa kerryttäisi työssäoloehtoa ja tukea maksettaisiin vain yrityksessä tapahtuvalle työlle.
Työnantajan taloudellista vastuuta työkyvyttömyydestä kiristettäisiin.
Työttömyysturvaa ja -palveluja uudistamisella uskotaan saatavan yhteensä jopa
25 000 lisätyöllistä.

Aikuiskoulutustuki tehoton
Aikuiskoulutustuen vaikuttavuus on muistion mukaan heikko. Mattilan mukaan sille pitäisi tehdä jotain tai tuki lakkauttaa, jos muuta ei keksitä. Lainapainotteisuus olisi yksi vaihtoehto.
Työttömyysturvalla opiskelussa olisi oltava nykyistä vahvempi työvoimapoliittinen peruste.
Yleistä opintotukea maksettaisiin vain tutkinnon tavoiteajan. Sen sijaan opiskelun aikaista työnteko tuettaisiin korottamalla opintotuen tulorajoja.

Opintoetuuksia muuttamalla voitaisiin työllisyyttä lisätä virkamiesmuistion mukaan 5 000:lla. Vaihtoehtoja virkamiehet ovat hakeneet tutkimuskirjallisuudesta ja muiden maiden kokemuksista.
– On riski, että kerran korkealle noussut työttömyys pyrkii jumiutumaan korkeaksi. Se olisi erittäin tärkeätä nyt välttää. Työllisyyden lisäämisellä on myös iso vaikutus eriarvoisuuden vähentymiseen. Julkinen talous joko seisoo tai kaatuu työllisyyden mukana, valtiosihteeri Martti Hetemäki sanoi.
https://www.kaleva.fi/valtiovarainministerion-virkamiehilta-kova-lista-t/2783996
Summa summarum! työttömillä ei maata nosteta lamasta, vaan saada työhön mahdollisimamn moni.

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tehköön töitä ne, joita se kiinnostaa. Itselläni ainakin on parempaa tekemistä.

      • Anonyymi

        Mitähän teet Pankkolängvitsi ?


    • Anonyymi

      Olen pitkäaikaistyötön. Olen sitä mieltä että Suomessa on helppo olla työtön. Ei kyllä kukaan kiusaa. Ja vielä helpottui kun tuli Rinteen hallitus. Yhtään soittoa ei ole kohta vuoteen tullut. Ja rahat tulee tilille kätevästi.

      Kyllä joku vastuu pitäisi olla myös työttömällä että työllistyy.
      Sen takia pidän hyvänä porkkanaa eli porrastetaan. Ja myös keppiä, jos et hae töitä niin leikkuri puree. Ruotsissa se toimii niin ja on demareiden rakentama.

      Me ollaan vaan sellaisia, että on helppo jäädä kotiin sohvalle jos ei ole mitään vaadetta. Ja 400 päivää on pitkä aika. Sen kun on löhöillyt, hankala on siitä riuhtaista itseään vauhtiin.

      Ja vielä jos alkaa rahat loppua, niin kai sitä pitää myös työttömien tinkiä, marjojakaan ei viitsi verottomasti poimia..

      • Anonyymi

        Aivan olet entinen kepulainen "kansanedustaja" jolle kukaan ei tarjoa työtä, rehulako se täällä?


    • Anonyymi

      Kuuleppas ylivääpeli Orhonen. Keskustapuoluetta ei ollut olemassakaan v. 1918. Eikä ole enää nytkään. Annat kunniaa puolueelle, joka eli parikymmentä vuotat ja on jo aikoja sitten kuollut ja kuopattu.

      Jäljittelet nimessä Kapteeni Korhosta, yrittäisit jäljitellä sitä muutenkin. Tiedoissa ja esitystaidossa. Mahdotonta varmaan mutta yrittäisit edes. Lukisit vähän historiaakin mutta tulisit silti enemmän tähän päivään.

      • Anonyymi

        Samaa ahnetta maa-aatelistoa ne oli silloinkin. Ei välit Leniniin menneet poikki kuin vasta tammikuun 1918 lopulla. Huvikseenko luulet Enckellin Petrogradissa pyörineen. Kepulithan korostavat taituruuttaan, vaikka olivat valmiita työntymään syvälle Leninin peräaukkoon. Se oli tuottoisaa aikaa etenkin Kymenlaakson ja luovutetun Karjalan maalaisliittolaisille eli tuleville kepuleille myyrä vähän eevarttia Petrogradiin 1917. Hannes Ryömä on hyvin kertonut miten ahneita olivat. Oikeastaan Lenin teki pahan virheen tyhmyyttään. Kepulien esi-isät olisivat jopa liittyneet Neuvosto-Venäjään, jos Lenin olisi luvannut niille autonomian. Suurin valhe on vuosia 1918 jonkinlaisena heinähattujen vapaussotana. Leninhän petti lopulta Saksan ja sen vasallien Suomen maajuhanien käskystä punaiset. Hrutsevkin totesi Kekkosen pyynnöstä SKP:sta, että 'Suomessa on niin monta puoluetta. En minä ehdi kaikkien juhlissa vierailemaan'.


    • Anonyymi

      Tulee viellä aika jolloin hallitukset muodostetaan ilman leskustapuoluetta.

      • Anonyymi

        Ja siihen ei mene kauan, kepulle käy kuten sinisille..Pieru sahara...........


    • Anonyymi

      Sairaseläkeläinen Pankkolänvitsi vastasi neljästi. Jos kansakoulun sait juuri läpäistyä, sekin mennyt opissa hukkaan, kuin muukin.

      • Anonyymi

        Pankkomajurilla on taas ollut yksinäinen päivä. Näitä pankkolängvits/kopio-aloituksia pukkaa tuon tuostakin. Nytkin ensin aloitus Yliväpeli Orhosena ja ensimmäisenä rientää vastaamaan itselleen nimimerkillä Pankkolängvitsi. Akkako laittanut pihalle talosta, kun elämä on pelkkää Suoli24:sta sekä Kapin, Arskan, Mielipidepankin, Tarjan, Antin ja omien mielikuvituskaverien perässäjuoksemista? Ei mene hyvin diy-inssinä, Metsänhoitajana sekä Ruotsin armeijan vierailevana asiantuntijana esiintyneeltä. Montakos pöllittyä nikkiä on jo kontollasi? Kuinkas sen alppimajasi kanssa, menikö hankintahintaan? Entäs korona, hapsumattomatkat Fuengirolaan peruttu?

        Pankkomajurin keskustalaisuus on kovin perussuomalaisen oloinen. Niin paljon valh... muunneltua totuutta.


    • Anonyymi

      Tulitteko te ennen itsenäisyyttä, ette suinkaan.

    • Anonyymi

      Vilppulassa aseet luovutettiin kirkkoherralle. Keurun isännät kuulivat tästä, menivät alueelle naimaan työläisnaisia ja lopulta aloittivat siellä sodan. Kepu on Keuruulla suurin puolue ja maataloustuet muhkeat.

    • Anonyymi

      Kommunisti naiset kuuluukin naida kohdatessa. Se jo pitkä perinne porvareilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      615
      4403
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      49
      3520
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      70
      3207
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2971
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2324
    6. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2267
    7. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2241
    8. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      2060
    9. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      2015
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      48
      1973
    Aihe