Turhat kuolemat

Anonyymi

Liikenteessä kuolee nuoria,he on jonkun lapsia.Paljonko pitää kuolla turhaan,ennen kuin tehdään jotain ,vai kannattaalo tehdä mitään? Lain mukaan vauhtikin saa olla 120km suomessa.Useissa kesäoloissa 100km merkkejä.On myös päihdekuskeja enempi.Liikenne on riski.Eilen näimme kaksi pahaa kolariautoa tienposkessa,liekkö selvitty,vai jäätiinkö vihannekseksi pitkäksi elämän ajaksi.Mikä teidän pahin näky,tai kokemus? Meillä joskus pitkääb pestiin verta lihapaloja autosta,kuormaauto onneksi edellä kuski shokissa oli..pelasti takaa tulevat,hlöautosta jäi jäljelle vain matalakasa.Ajoi väärää kaistaa vastaan maantiellä mäkeen.Tämmönen lähtö,mitään jäänyt ihmisestä.

18

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Liikennekuolemat niin turhia.Autokouluun noottia,opetusta vaikka 5h lisää juuri noista asioista.Ole vastuullinen kuljettaja,muista ne turvavälit,auto on kulkuväline pakko olla suomessa mihkään kun muuten et pääse!sama millä ajat.Päihdekuskeja on paljoon,ketään ne ei tunnu kiinnostavan,ajelkoot,omalla vastuullaan.Hirveen välinpitämätöntä,ohitukset mäkeen,mutkaan.

      • Anonyymi

        Eipä sitä simulaattorissa opi ajamaan oikeasti, vaikka sitä suositaan kustannusten takia.


    • Anonyymi

      Nuoria on kuollut aina liikenteessä ja tulee kuolemaan. Osa nuorista nyt vaan on sellaisia joiden ei pitäisi asenteen vuoksi saada ajokorttia ollenkaan.

      Viime yönä Nokialla kuoli kolme nuorta kun kännipäiten oli ajettu isoa kovaa ja auton lähtenyt loivassa kaarteessa ulos.

      Ehkä tuo on eräänlaista luonnon valintaa. Vika on tietysti vanhemmissa joten sitä saavat mitä kylvävät. Todella surullista että sivullisiakin kuolee noissa kohelluksissa.
      Matkustajien osalta voi sanoa että kukaan pakota lähtemään känniläisen kyytiin.

      • Anonyymi

        Vika on vanhemmista jos ne ovat välinpitämättömiä eivätkä kasvata lapsiaan kunnollisiksi kansalaisiksi. Eivät vanhemmat kuitenkaan pysty nuorien tekemisiä koko ajan valvomaan. Lisäksi 18 vuotta täyttänyt on ihan itse vastuussa omista teoistaan.


    • Anonyymi

      Muistetaan kuitenkin suhteellisuus.
      Liikenteessä kuolee vuosittain vähemmän kuin sairaalahenkilökunnan huonon asenteen ja leväperäisyyden vuoksi sairaalabakteeriin.
      Puun pienpolton vuoksi kuolee Suomessa verisuoni ja keuhkosairauksiin enemmän kuin liikenteessä.

      Kaikki kuolemat on turhia mutta ehkä kannattaisi miettiä onko liikennekuolemien määrä kuitenkaan ongelma vai olisiko jollain muulla elämän saralla saavutettavissa parempia tuloksia kuoleman ehkäisemisessä.

      Liikenne kuolemia ja/tai vakavia vammautumisia tulee jatkossa lisää kun enää ei edes laki velvoita käyttämään fillarikypärää ja tämähän pätee siis myös niihin sähköpotkulautoihin jotka ovat siis fillarisäädösten alaisia.

      • Anonyymi

        Tuo suhteellisuudesta muistuttaminen on tosiaan tarpeellista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo suhteellisuudesta muistuttaminen on tosiaan tarpeellista.

        Kirjailija Paasilinnan mukaan kuolleisuusprosentti on tasan 100 %


    • Anonyymi

      Asennekasvatus ja kasvatus yleensäkin on Suomessa jäänyt tekemättä. Vanhemmat jättävät kasvatuksen tarhan tädin ja koulun tehtäväksi ja lapset saavat tehdä ja riehua ihan mitä vaan ilman rajoja. Miten jo tehty virhe ja laiminlyönnit korjataan kun lapset luulevat olevansa niin fiksuja ja taitavia kun osaavat tietokone pelit ja etsiä vääriä ja tyhmiä "faktoja" netistä. Kusessa olemme kun nuo ehkä lopulta siirtyvät työelämään jne....

      • Anonyymi

        Ei ne kykene työntekoon kun siellä määräillään ja pakotetaan tekemään töitä.Joutuu herään aamulla aikasin eikä saa somettaa koko ajan.Masennuksen takia jäävät notkumaan sossun rahoilla luusereina.Eivät itse edes tajua olevansa pohjasakkaa.


    • Anonyymi

      Opetusta on vähennetty ja nykyään jo 17-vuotiaat saavat ajokortin tuosta vaan hakeamalla vain muutama tunti opetusta
      https://yle.fi/uutiset/3-11521080 (julkaistu 1.9.2020)

      Berner uudisti... ja poisti koulutusta. Esim. ennen oli teoriatunteja 19, mutta nyt riittää vain 4 tuntia, jonka jälkeen ei takuulla ole omaksuttu kaikkia liikennesääntöjä.

      Ajokortin hinta laskee kun ei oteta tunteja (ei tietenkään oteta, jos ei ole pakko), mutta millä hinnalla. Oma lapsi ja kyydissä olleet voivat kärsiä. Tai sivulliset.

      • Anonyymi

        Kyllä teoriatunteja pitää olla julmetun paljon enemmän kuin tuo 4. Ei voi käsittää että niin vähällä pääsee läpi. Toki ajamalla oppii parhaiten mutta pitää teoria ja säännöt olla myös hallussa.


    • Anonyymi

      Mielestäni on ihan hienoa, että tuo luonto fysiikan lakeineen poistaa epäkelvot yksilöt liikenteestä, jos ei autokoulun opettajat osaa antaa kunnon opetusta noihin liikennesääntöihin perustuen. No eihän niillä kyllä näytä olevan muutenkaan mielessä muu, kuin sen ajokortin hinnan äärimmäinen maksimoiminen!

      • Anonyymi

        Minä ainakin opetin itse poikani, ja tyttäreni ajamaan kunnon saksalaisilla autoilla niiden ajo-ominaisuuksien mukaan, eli 250km/h yleisen liikenteen seassa, koska kunnon saksalainen auto on hallittavissa vielä siinäkin nopeudessa helposti.

        Audi King.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä ainakin opetin itse poikani, ja tyttäreni ajamaan kunnon saksalaisilla autoilla niiden ajo-ominaisuuksien mukaan, eli 250km/h yleisen liikenteen seassa, koska kunnon saksalainen auto on hallittavissa vielä siinäkin nopeudessa helposti.

        Audi King.

        Asennevamma sen kun periytyy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asennevamma sen kun periytyy.

        Audistakaan jää mitään kun kunnolla pämähtää niin nähty..hautaatko audinosia kun lapsia eu näy..jotain punaista vain.Kortti pois ja ikinä takaisin.Syyte kuolemantuottamus liikenteenvaarantaminen.Audikin on vaan peltii mitään jää..muisto.


    • Anonyymi

      Ei siinä mitään, jos epäkelvot yksilöt poistaisivat vain itsensä elävien kirjoista mutta kun usein kärsii myös sivulliset uhrit. Emme elä yksin, joten siksi ei voi tehdä kuten itse haluaa, vaan pitää toimia ryhmän, eli kaikkien kannalta parhaalla tavalla ja noudattaa sääntöjä ja lakeja.

    • Anonyymi

      ‍🦽 Turhia kuolemia ja vammautumisia tulee sen takia,
      kun yhä harvempi uskoo onnettomuuteen,
      Useampi uskoo tulevansa lottoommalla rikkaaksi kuin ajavansa kolarin.

      ‍🦽 Voin kokemuksesta sanoa, että vähänkin vakavemman kolarin jälkeen on monenlaista kuulustelua, käräjiä ja vaivaa. Vaikka kuinka olisi varmasti oikeassa, aina jää tappiolle.
      Ja sitä kun auton arvo laskee kolaroinnin jälkeen ei korvaa kukaan.

    • Anonyymi

      Tosiasia on se, että nuoret hölmöilevät mopoiästä sinne noin 25 vuotiaaksi asti. Ja varsinkin se on silmiinpistävää, että poliisikaan ei välitä asiasta silloin kun asennekasvatuksella (lue rangaistuksilla) olisi vielä jotain tehtävissä. Piittaamattomuus liikennesäännöistä ja lainsäädännöstä alkaa keulimalla viritettyä mopoa...siihen ei kukaan puutu. Pojat on poikia ja heillä olevista mopoista pitkälti yli puolet...tai lähes kaikki on viritetty.
      Kevari-ikään kun mopon virittäjä pääsee, niin pitää myös kevari virittää, eihän ole sopivaa, että joku ajaa siitä mopolla ohi. Ketään ei puutu, pojat on poikia.
      Autokortti-ikään päästyään kovimmat mopon ja kevarin virittäjät eivät enää joudu virittämään, vaan ostavat isomoottorisen vanhan paskan...jonka kanssa voi ripotella kaverisakinkin ympäri tannerta ruumisautolla noukittavaksi, pojat oli poikia.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      225
      1963
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      68
      1711
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      69
      1506
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      105
      1199
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1110
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1075
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      5
      995
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      950
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      881
    Aihe