Sivutoimisen yrittäjän työttömyysraha??

Anonyymi

Kävin äsken pitkän puhelun TE-toimiston kanssa, mutta asiaani ei oikein tullut selvyyttä. Osaisiko täällä kokeneemmat sanoa tähän jotain:
Haluan perustaa ohjelmapalvelu yrityksen (mm. melonta- ja retkeilykurssit). Ensimmäiset vuodet (1-3 vuotta) pyörittäisin yritystä kuitenkin opettajan työn ohessa. Tässä on esimerkkitilanne:
Perustan yrityksen ja ostan yritykselle kalustoa (kajakkeja ja melontavarusteita 8 000 eurolla). Syksyn ja ensi kevään aikana yrityksellä on myyntiä 2000 eurolla, eli toiminta on vielä tappiollista.
Työllistyn opettajana (äitiysloman sijaisuus) 1.9.2020-31.5.2021. Opettajan työ päättyy 31.5 ja ilmottaudun työttömäksi työnhakijaksi 1.6

Kysymys kuuluu, että olenko oikeutettu ansiosidonnaiseen työttömyystukeen kesän ajalta? (Kuten olisin normaalisti ilman tätä yritysideaa)

Haluan ehdottomasti perustaa tämän yrityksen ja aloittaa jossain kohtaa päätoimisena yrittäjänä. Mutta nyt mietin, että mikä ajankohta on oikea yrityksen perustamiseen. Jos työttömyystuki pienenee kesän ajalta /jää saamatta niin nyt ei ole oikea hetki.

4

78

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      maa on vahvasti sosialistinen ja te-toimisto tulee tekemään kaikkensa jotta et saa penniäkään. näkökulma on seuraava: jos sinulla menee niin hyvin ettei palkkatyö kelpaa vaan ryhdyt vapaaehtoisesti itsensätyöllistäjäksi, on se merkki siitä että tarvitset ns kommunistisen kurinpalautuksen jotta opit taas olemaan kunnon työläinen.
      noin kolme vuotta yrittämisen lopettamisen jälkeen on yhä ongelmia kelan ja te-toimiston kanssa- syyttelevät yrittäjäksi..

      maassa on tasa-arvo ja elinkeinovapaus, mutta edut ovat palkansaajille. ei työttömille eikä yrittäjille. ay-liike pitää tästä kiinni tuhoutumiseensa asti.
      joko suomi tai ay-pellet lähtevät. veikkaan että suomi.

    • Anonyymi

      ett varmasti ole, niin kuan kun on merkintä että olet ollut/olet yrittäjä tai olet mahdollisesti saanut jostain yrityksestä rahaa....sieltä tulee sellaset selvityspyynnöt että olet ihmeissään.... ne pyytää yrityksen välitilinpäätöksen yms...joita ei muuten tarvii ja jos satut olee vielä yrityksen hallituksessa niin olet yrittäjä vaikket mitään sieltä olisi saanutkaan. Vaikka tappiollista toimintaa yms...niiin tuskin saat mitään.

      Tiedän tuon kun perheessämme yrittäjä ja jokaista perheenjäsentä tivataan jos jostain vähäänkään hakee mitään avustusta, niiin sieltä tulee bumerangi ja tiedustelua, että ootko saanut rahaa ja mitä töitä olet tehnyt perheessä yms...

    • Anonyymi

      Nämä on valitettavan mielivaltaisia päätöksiä ja vaihtelee paikkakunnan ja käsittelijöiden mukaan. Kaikki säädökset vaihtuu niin nopeasti, etteivät TE-toimiston työntekijät kai oikein jaksa olla kärryillä edes omasta siivustaan. (ne johonkin "erikoistuneet" siis - kukaan ei toki kaikista eri asioista voikaan olla perillä viimeisimmän tiedon mukan)
      Siellähän on myös paljon nopsakkaan työllistettyjä työttömiä langan päässä ihan kujalla.

    • Anonyymi

      TE-toimiston työntekijät eivät tiedä yhtään mitään, mutta mene uusyrityskeskukseen. Sieltä saat oikeita vastauksia ja vieläpä ilmaiseksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6402
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4123
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      268
      2543
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2000
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1508
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1367
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1011
    Aihe