Progressiosta tasaveroon

Anonyymi

Vuonna 2019 Suomessa maksettiin tuloveroja valtiolle ja kunnalle yhteensä 35 471 miljoonaa euroa. Pakollisia sosiaaliturvamaksuja siihen nähden hurjat 28 024 miljoonaa euroa. Tavaroista ja palveluista kerättyjä tasaveroja 33 915 miljoonaa euroa (joista pelkkää arvonlisäveroa 21 876 miljoonaa) – ja omaisuusverojakin suurennuslasilla erottuvat 3 476 miljoonaa euroa.
Verotuksen progressio on käytännössä lakkautettu.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vain palkkavero on progressiivinen ja sekin ehkä hieman liikaa koska lisästä aina piää jäädä itselleen yli puolet ja nyt ei taida ihan niin käydä.

      Palkkaveroon et voi vaikuttaa jos joinkin kokoisen palkan saat. mutyta esim autoveroon voit veron määrä on ihan eri luokkaa jos ostat pienen käyttäauton kuin jos törsään isoon loistoautoon. Maksat vain vähän veroja hampparin väärästä mutta kunnon pihvistä emennän.

      Ei tuo muukaan verotus ole samaa kaikille ja siinä voit omilla valinnoillasi vaikuttaa siihen veron määrään jonka haluat maksaa! Aja pikkuautolla ja syö hampparin väärää eikä verot rasita!

      • Anonyymi

        Eläketulon verotus on huomattavasti rankempaa kuin millään muulla tuloryhmällä. Ero on suurin noin 1500 - 1800 e/kk tulotasolla.
        Useimmilla eläkeläisillä kaikki menee välttämättömään kulutukseen ja lääkkeisiin, joten kokonaisveroaste on hävyttömän korkea.
        Suomen eläkeverotus on häpeällistä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eläketulon verotus on huomattavasti rankempaa kuin millään muulla tuloryhmällä. Ero on suurin noin 1500 - 1800 e/kk tulotasolla.
        Useimmilla eläkeläisillä kaikki menee välttämättömään kulutukseen ja lääkkeisiin, joten kokonaisveroaste on hävyttömän korkea.
        Suomen eläkeverotus on häpeällistä.

        En ole tutkinut asiaa mutta siinä voi vaikuttaa se, ettei eläkeläisillä ole kaikkia niitä vähennyksiä joita palkasta tehdään. Vaikka olen jo kohta 12 vuotta saanut työeläkettä, en ole koskaan moiseen huomiota kiinnittänyt.


    • Anonyymi

      Progressiivista tuloveroa on alennettu lähes kaikissaä läntisen kapitalismin maissa. Samalla myös palkkaveroa on hieman alennettu. Kokoomuksen veropolitiikka noudattaa linjaa, tuloverot alas - tasaveroa edustavat kulutusverot ylös. Tuloveron alennus valtiolle täytyy korvata tasaveroilla tai leikata yhteiskunnallisia palveluja kuten sotua ja koulutusta.
      Siirtyminen tasaveroon ei ole tasa-arvoinen. Kun tuloveron progressio alenee niin tasaverossa pienempituloisten veronmaksuvelvoite kasvaa ja rikkaiden osuus vähenee.
      Myös osalle pienyrittäjiä tasavero nostaa kustannuksia.

    • Anonyymi

      EU:n agenda oli alunperin yhtenäistää verotus alentamalla tuloverotuksen progressiota ja suuntaamalla verotus taseveroon. Suomessa sitä on toteutettu orjallisesti.
      Yritys- ja yhtiöverotusta on alennettu roimasti. Vaikka joko prosenttiluku voisi osoittaa esim. 45 % veroastetta voitosta niin se ei pidä paikkaansa. Voitosta vähennetään laillisesti erinäisiä osia ja lopusta 45 % vero. Todellinen veroaste voi olla esim. 20 %.

      Uusliberalismin aate pyrkii kaiken yksityistämiseen. Se onkin edennyt huimasti vuodesta 1980 alkaen. Sen vastapooli on ennestään rikkaiden suurta rikastumista. Viimeksi sanotun vastapooli on luonnollisesti valtion tulojen heikentyminen.
      Tasaverosuuntaus on rikastuttanut yksiä mutta aiheuttanut vaurioita valtion tuloille. Valtion tulojen korvike arvonlisäverolla ja muilla vastaavilla on aiheuttanut lisäkuluja palkkatyöväestölle.

      Rikkaiden rikastuminen puolestaan on johtanut siihen, ettei kaikille tuloille löydy tuottavia sijoituskohteita. Varallisuutta onkin enenevässä määrin siirretty verokeitaisiin. Valtio ja kunnat nuolevat näppejään tai karsivat toimintojaan.
      Kapitalismi on ajautumassa suureen talous- ja poliittiseen kriisiin.
      Sodat tuhoavat lisäksi valtavasti varallisuutta. Porvarien sodilla jaetaan markkkinoita uudelleen palkkatyöläisten tappioksi.

    • Anonyymi

      Oligarkkien kauppasota.
      Itämeren toinen kaasuputki.
      https://yle.fi/uutiset/3-11501704

      Yhdysvaltain kapitalismi uhoaa estävänsä putken loppunrakentamisen lähellä Saksaa. Putki ja kaasu lähtee Venäjältä. Saksa tarvitsee maakaasua.
      Myyjän ja ostajan asema ei muuttuisi mitenkään kaaputken valmistumisen jälkeen. Toinen myy, ostaja ostaa itselleen tarpeellista.
      Pienemmistäkin syistä sotia on sytytetty. Taustalla on ehdottomasti suuren rahan edustajien köydenveto.

    • Anonyymi

      Ansiotulojen tasaverotusta puollettiin jokin aika sitten Itä-Euroopan kansandemokratioiden käytännöllä. Palkkatyöläisillä oli sama veroprosentti.
      Näkemys ei ole suoraan verrannollinen.
      Niissä maissa yhtiöiden tuotto oli kokonaisuudessaan yhteiskunnan omaisuutta. Tuotoista voi päättää, mikä osa menee uustuotantoon, sotuun tai muihin valtion tarpeisiin.

      Lähinnä työnantajapiireissä puollettiin tasaveroa sen jälkeen kun osaketulojen verotukseen oli suoritettu suuria alennuksia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1249
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      740
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      288
      704
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      656
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      638
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe