Miksi joku lapsi tykkäisi olla koulussa?

Anonyymi

Meillä ainakaan ei lapset tykkää olla koulussa. Naama mutrussa menevät kouluun, vaikka meillä kyllä ei olla mitään kouluvastaisia, vaan päin vastoin. Vaatii orientaatiota. Mutta miksi joku tykkäisi mennä ja olla koulussa, kun enhän minäkään tykännyt. Silti olen korkeakoulutettu. Eikä varmaan kukaan muukaan voi aidosti tykätä olla koulussa - tai töissä? Koulu oli Itselleni lähinnä haasteetonta pakkopullaa, jossa periaatteessa aivopestään ihmisiä yhteiskunnan muotiin sopiviksi. Työ on myöskin pakkopullaa.

Meillä lapsilla on kavereita vapaallakin ja meillä kaverit käy, niinpä edes kaverit ei ole kouluun se motivaattori. Ja eihän koulussa kavereiden kanssa edes olla, vaan siellä opiskellaan.
- Väitän, että koulussa muka viihtyvillä lapsilla on turvaton tylsä lapsuus alla. Perusturva jotenkin järkkynyt. Onko ollut ruoasta pulaa vai mistä. Aikuisen malli puuttuu ja perusturva, jonka koulu ja muut auktoriteetit tarjoavat. Aikuisuus ja vanhemmuus on monelle rooli, jota vedetään ettei muut hylkää. Ja lapsenhankinta on rooliodotuksiin vastaamista.

Huomaa opettajistakin, että ovat ymmärtäneet koulun merkityksen, kun muutaman tunnin koulupäiviä pitävät ja siitäkin iso osa on ruokailua ja välituntia. Koulu loppuu aina 15 minuuttia aikaisemmin. Mutta miksipä ei, kun nykyaikana tarvittavan tiedon hankkiminen on helppoa ja se ei periaatteessa edes tarvitse koulua. Maailma on muuttunut. Hyvä esimerkki tästä on viime kevään etäopetuskausi Koronan takia. Todella hyvin ainakin meillä lapset oppivat kotiopetuksessa ja enemmän pihalla kavereiden kanssa leikkivät kuin ikinä. Sosiaaliset taidot kehittyivät paljon enemmän kuin koulussa, koska ei tarvinnut pönöttää koulussa. Jaksamistaan ja koulusta kasvatusvastuuta itkivät lähinnä nämä perheteatteria vetävät, joilla on lapsia hankittuna ja jaksamisen kanssa ongelmia. Eipä roolissa muille eläminen voi olla muuta kuin raskas suoritus.

En sano sillä että koulu olisi turhaa, mutta kyllä se pakkopullaa on terveille lapsille joilla perusturva kunnossa. Sellaista roolisuorittamista tietyllä tapaa.

Suomi on jokseenkin sellainen herranpelkoinen maa ja tähän meitä kasvattaa/ aivopesee jo peruskoulu ja esimerkiksi puolustusvoimat. Itse ajattelevia ihmisiä näkee ikävän harvoin. Jo ala-asteen ensimmäisillä luokilla mielistely, hännystely, p-nuoleskelu Ja roolissa eläminen on ankaraa, kun niin paljon pelätään hylätyksi tulemista, koska lapsen tultu hylätyksi niin monta kertaa, kun on roolia suorittavien vanhempien toimesta aina puskettu jonkun muun haitaksi.

Karua tekstiä, mutta näin asian näen.

Kommenttia ja rakentavaa keskustelua arastelun aiheesta, kiitos.

3

105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos on tylsä elämä.

    • Anonyymi

      Ei nykykoulussa opi mitään, opettajan hommat on niin helpot että 9-12 on työaikaa loppu laiskotellaan. Noissakin tunneissa on joka tunnin välissä 15 in välkkä ja 30 min ruokatunti!!! Vetäkää siitä. Sitten on yli suuret palkat ja pitkä kesälomat jolloin palkka juoksee. Miettikää, että kehta vielä valittaa.

      Sitten vielä avustajat tekee kaiken työn. Miettikää, unelmaduuni ettei trvi tehdä mitään.

      • Anonyymi

        Ihan saman oppii kuin ennenkin, mutta varmaan helpommalla kun nykytekniikalla kaikki paljon tehokkaampaa. Ei tarvitse istua kirjojen kanssa ja tehdä läksyjä. Ei ainakaan meidän lasten koulussa ole edes avustajia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      251
      18429
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3135
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2161
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1850
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      269
      1403
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1272
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      82
      1083
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe