Miksi joku lapsi tykkäisi olla koulussa?

Anonyymi

Meillä ainakaan ei lapset tykkää olla koulussa. Naama mutrussa menevät kouluun, vaikka meillä kyllä ei olla mitään kouluvastaisia, vaan päin vastoin. Vaatii orientaatiota. Mutta miksi joku tykkäisi mennä ja olla koulussa, kun enhän minäkään tykännyt. Silti olen korkeakoulutettu. Eikä varmaan kukaan muukaan voi aidosti tykätä olla koulussa - tai töissä? Koulu oli Itselleni lähinnä haasteetonta pakkopullaa, jossa periaatteessa aivopestään ihmisiä yhteiskunnan muotiin sopiviksi. Työ on myöskin pakkopullaa.

Meillä lapsilla on kavereita vapaallakin ja meillä kaverit käy, niinpä edes kaverit ei ole kouluun se motivaattori. Ja eihän koulussa kavereiden kanssa edes olla, vaan siellä opiskellaan.
- Väitän, että koulussa muka viihtyvillä lapsilla on turvaton tylsä lapsuus alla. Perusturva jotenkin järkkynyt. Onko ollut ruoasta pulaa vai mistä. Aikuisen malli puuttuu ja perusturva, jonka koulu ja muut auktoriteetit tarjoavat. Aikuisuus ja vanhemmuus on monelle rooli, jota vedetään ettei muut hylkää. Ja lapsenhankinta on rooliodotuksiin vastaamista.

Huomaa opettajistakin, että ovat ymmärtäneet koulun merkityksen, kun muutaman tunnin koulupäiviä pitävät ja siitäkin iso osa on ruokailua ja välituntia. Koulu loppuu aina 15 minuuttia aikaisemmin. Mutta miksipä ei, kun nykyaikana tarvittavan tiedon hankkiminen on helppoa ja se ei periaatteessa edes tarvitse koulua. Maailma on muuttunut. Hyvä esimerkki tästä on viime kevään etäopetuskausi Koronan takia. Todella hyvin ainakin meillä lapset oppivat kotiopetuksessa ja enemmän pihalla kavereiden kanssa leikkivät kuin ikinä. Sosiaaliset taidot kehittyivät paljon enemmän kuin koulussa, koska ei tarvinnut pönöttää koulussa. Jaksamistaan ja koulusta kasvatusvastuuta itkivät lähinnä nämä perheteatteria vetävät, joilla on lapsia hankittuna ja jaksamisen kanssa ongelmia. Eipä roolissa muille eläminen voi olla muuta kuin raskas suoritus.

En sano sillä että koulu olisi turhaa, mutta kyllä se pakkopullaa on terveille lapsille joilla perusturva kunnossa. Sellaista roolisuorittamista tietyllä tapaa.

Suomi on jokseenkin sellainen herranpelkoinen maa ja tähän meitä kasvattaa/ aivopesee jo peruskoulu ja esimerkiksi puolustusvoimat. Itse ajattelevia ihmisiä näkee ikävän harvoin. Jo ala-asteen ensimmäisillä luokilla mielistely, hännystely, p-nuoleskelu Ja roolissa eläminen on ankaraa, kun niin paljon pelätään hylätyksi tulemista, koska lapsen tultu hylätyksi niin monta kertaa, kun on roolia suorittavien vanhempien toimesta aina puskettu jonkun muun haitaksi.

Karua tekstiä, mutta näin asian näen.

Kommenttia ja rakentavaa keskustelua arastelun aiheesta, kiitos.

3

100

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Jos on tylsä elämä.

  • Anonyymi

   Ei nykykoulussa opi mitään, opettajan hommat on niin helpot että 9-12 on työaikaa loppu laiskotellaan. Noissakin tunneissa on joka tunnin välissä 15 in välkkä ja 30 min ruokatunti!!! Vetäkää siitä. Sitten on yli suuret palkat ja pitkä kesälomat jolloin palkka juoksee. Miettikää, että kehta vielä valittaa.

   Sitten vielä avustajat tekee kaiken työn. Miettikää, unelmaduuni ettei trvi tehdä mitään.

   • Anonyymi

    Ihan saman oppii kuin ennenkin, mutta varmaan helpommalla kun nykytekniikalla kaikki paljon tehokkaampaa. Ei tarvitse istua kirjojen kanssa ja tehdä läksyjä. Ei ainakaan meidän lasten koulussa ole edes avustajia.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

   Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
   Maailman menoa
   186
   4206
  2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

   On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
   Maailman menoa
   229
   2176
  3. 133
   1637
  4. Luovutetaanko nainen?

   En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
   Ikävä
   67
   1311
  5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

   Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
   Sinkut
   172
   1038
  6. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

   Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
   Ikävä
   63
   1028
  7. J-miehelle toivon

   Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
   Ikävä
   77
   1017
  8. Haluatko S

   vielä yrittää?
   Ikävä
   54
   942
  9. Mies, tunnistatko minut tästä

   🙋 Nainen, järkevä, mukava ja kiltti?
   Ikävä
   77
   925
  10. Onko kaivattunne suosittu?

   Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
   Ikävä
   65
   909
  Aihe