Miksi joku lapsi tykkäisi olla koulussa?

Anonyymi

Meillä ainakaan ei lapset tykkää olla koulussa. Naama mutrussa menevät kouluun, vaikka meillä kyllä ei olla mitään kouluvastaisia, vaan päin vastoin. Vaatii orientaatiota. Mutta miksi joku tykkäisi mennä ja olla koulussa, kun enhän minäkään tykännyt. Silti olen korkeakoulutettu. Eikä varmaan kukaan muukaan voi aidosti tykätä olla koulussa - tai töissä? Koulu oli Itselleni lähinnä haasteetonta pakkopullaa, jossa periaatteessa aivopestään ihmisiä yhteiskunnan muotiin sopiviksi. Työ on myöskin pakkopullaa.

Meillä lapsilla on kavereita vapaallakin ja meillä kaverit käy, niinpä edes kaverit ei ole kouluun se motivaattori. Ja eihän koulussa kavereiden kanssa edes olla, vaan siellä opiskellaan.
- Väitän, että koulussa muka viihtyvillä lapsilla on turvaton tylsä lapsuus alla. Perusturva jotenkin järkkynyt. Onko ollut ruoasta pulaa vai mistä. Aikuisen malli puuttuu ja perusturva, jonka koulu ja muut auktoriteetit tarjoavat. Aikuisuus ja vanhemmuus on monelle rooli, jota vedetään ettei muut hylkää. Ja lapsenhankinta on rooliodotuksiin vastaamista.

Huomaa opettajistakin, että ovat ymmärtäneet koulun merkityksen, kun muutaman tunnin koulupäiviä pitävät ja siitäkin iso osa on ruokailua ja välituntia. Koulu loppuu aina 15 minuuttia aikaisemmin. Mutta miksipä ei, kun nykyaikana tarvittavan tiedon hankkiminen on helppoa ja se ei periaatteessa edes tarvitse koulua. Maailma on muuttunut. Hyvä esimerkki tästä on viime kevään etäopetuskausi Koronan takia. Todella hyvin ainakin meillä lapset oppivat kotiopetuksessa ja enemmän pihalla kavereiden kanssa leikkivät kuin ikinä. Sosiaaliset taidot kehittyivät paljon enemmän kuin koulussa, koska ei tarvinnut pönöttää koulussa. Jaksamistaan ja koulusta kasvatusvastuuta itkivät lähinnä nämä perheteatteria vetävät, joilla on lapsia hankittuna ja jaksamisen kanssa ongelmia. Eipä roolissa muille eläminen voi olla muuta kuin raskas suoritus.

En sano sillä että koulu olisi turhaa, mutta kyllä se pakkopullaa on terveille lapsille joilla perusturva kunnossa. Sellaista roolisuorittamista tietyllä tapaa.

Suomi on jokseenkin sellainen herranpelkoinen maa ja tähän meitä kasvattaa/ aivopesee jo peruskoulu ja esimerkiksi puolustusvoimat. Itse ajattelevia ihmisiä näkee ikävän harvoin. Jo ala-asteen ensimmäisillä luokilla mielistely, hännystely, p-nuoleskelu Ja roolissa eläminen on ankaraa, kun niin paljon pelätään hylätyksi tulemista, koska lapsen tultu hylätyksi niin monta kertaa, kun on roolia suorittavien vanhempien toimesta aina puskettu jonkun muun haitaksi.

Karua tekstiä, mutta näin asian näen.

Kommenttia ja rakentavaa keskustelua arastelun aiheesta, kiitos.

3

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos on tylsä elämä.

    • Anonyymi

      Ei nykykoulussa opi mitään, opettajan hommat on niin helpot että 9-12 on työaikaa loppu laiskotellaan. Noissakin tunneissa on joka tunnin välissä 15 in välkkä ja 30 min ruokatunti!!! Vetäkää siitä. Sitten on yli suuret palkat ja pitkä kesälomat jolloin palkka juoksee. Miettikää, että kehta vielä valittaa.

      Sitten vielä avustajat tekee kaiken työn. Miettikää, unelmaduuni ettei trvi tehdä mitään.

      • Anonyymi

        Ihan saman oppii kuin ennenkin, mutta varmaan helpommalla kun nykytekniikalla kaikki paljon tehokkaampaa. Ei tarvitse istua kirjojen kanssa ja tehdä läksyjä. Ei ainakaan meidän lasten koulussa ole edes avustajia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe