Aihe

Mökin hyötypuutarhan laajennus ensi kesälle

Anonyymi

Mökillä on ensimmäistä syksyä käytössä jyrsin, mikä monipuolistaa heti mahdollisuudet Hyötypuutarhan pitoon järkevällä työmäärällä. Suunnittelu on käynnistynyt ja tarkoitus on ajaa kasvimaa jyrsimellä kertaalleen jo tänä syksynä.

Tämä kesä meni kahdella lavalla, joista toisessa on yrttejä ja toisessa, korotetusta kuukausimansikka, sekä kasvatussäkissä minttu. Edellinen kolmen korotetun lavan hyötypuutarhan piti purkaa pois mökin kunnostustöiden vuoksi.

Mökillä on vesiautomaatti järvivedelle, joten on edellytykset rakentaa automaattinen kastelujärjestelmä. Hyötypuutarha on tarkoitus suunnitella niin, että se selviää kesällä pari viikkoa ilman paikalla oloa. Lisäksi on tulossa pienen pieni Palramin kasvihuone, johon mahtuu laskelmieni mukaan neljä kasvatussäkkiä.

Tämän hetkinen alustava suunnitelma on seuraava: Kasvimaa 2021
Ulos noin parin metrin vaot
- Porkkana
- Avomaa kurkku
- Kurpitsa
- Sokeriherne
- Sipuli
Lavoille
- Ruohosipuli
- Persilja
- Rosmariini
- Timjami
- Basilika
- Kuukausimansikka
Ruukkuun
- Minttu
Kasvihuoneeseen
- Tomaatti
- Vesimeloni
- Kesäkurpitsa

Onko tuossa liikaa heti, pitäisikö lähteä pienemmällä? Onko jotain niin vaikeita kasveja, että aloittelija epäonnistuu takuu varmasti? Puuttuuko jotain oleellista.

2

<50

  Vastaukset

  • Kurpitsa pitää esikasvattaa ja istuttaa lämpimään ja vahvaravinteiseen kasvupaikkaan. Meloni ja tomaatti samassa huoneessa arveluttaa, mutta voi kokeilla. Lämpö pitää kuitenkin säätää tomaateille sopivaksi.

   • Kiitti!


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Erätauko: Suomalainen nettikeskustelu julkisuuden henkilöistä - unohtuuko empatia?

   Erätaukokeskustelu tiistaina 1.12.2020 klo 14-16., tervetuloa! Julkisuuteen tavalla tai toisella päätyneistä henkilöistä keskusteleminen netissä tunt
   Viihde ja kulttuuri
   49
   1760