JavaScript avusteinen kirjautuminen

Anonyymi

Mielin selainlaajennosta jossa olisi muutamien sivustojen osilta JavaScript koodilla tuotettu sisään kirjautuminen laajennoksen painikkeesta käsin. Esimerkiksi https://fi.pinterest.com/ olisi yksi sellainen sivusto. Onko huono ajatus?

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hyvin takkuisesti on tämä projekti alkanut, taitaa into kadota ennen kuin mitään saa kasaan.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Tulikin mielenkiintoinen ja omaperäinen ratkaisu tästä kirjautumisavustajasta, ja samalla törmäsin ongelmaan, annapas kun kuvailen ensin kirjautumisen.

      Kirjautuminen on toteutettu kirjanmerkkinä. Eli ihan tavallisen kirjanmerkin URL osoite on korvattu JavaScript koodilla. Ja se toimii, mutta on luotava jokaiselle sivulle omansa, no ei sekään mitään ihmeitä vaadi. On vain tällä hetkellä toteutettuna kahdelle eri sivustolle.

      Mutta nyt se ongelman kuvaus, kun tuo kirjanmerkki ratkaisu vaatii sitä että ollaan sillä sivustolla johon aiotaan kirjautua, ja parempi ratkaisu olisi että oltiinpa missä hyvänsä, tämä kirjautumisavustaja siirtää ensin sille sivulle ja sitten vasta tarjoaa tunnukset ja salasanat. Ja tätä en ole saanut pelittämään.

      Siinä käy niin että kuvitellaan että juuri tällä sivulla painan kirjanmerkkiä Pastebin sivulle, niin siirtyminen menee kyllä, mutta se loppuosa koodista suorittamatta, aivan kuin se olisi jäänyt tälle sivulle.

      Kuinka tämä ratkaistaan?

    • Anonyymi

      Tietysti yksi ratkaisu olisi tehdä selainlaajennos, ja sitten siinä jollakin onload() tapahtuman tuloksena tuo kirjautuminen. Tässä on kiusana se että joutuu luomaan useita tiedostoja, ei oikein ota tulta.

      Tämä kirjanmerkin uusi ominaisuus olisi paras.

    • Anonyymi

      Tein esimerkin, kuinka JavaScript toimii. Tämä poimii sivulta jolla olet, kaikki verkko-osoitteet ja kirjoittaa ne kehitystyökalujen console -välilehdelle. Nähdäksesi tulokset joudut painamaan F12 ja valitsemaan console -välilehden.

      Koodi: https://pastebin.com/6BQi5VS7

      Kirjanmerkin URL -kenttään sitä ei voi suoraan laittaa tuollaisena, se ei tulisi toimimaan. Sinun on suoritettava koodin tiivistys yksiriviseksi. Voit tehdä sen käsin tai komentokehotteessa näin:

      terser bookmark-url-to-console.js

      Tiivistetty koodi tulostuu näytölle, kopioi se siitä, ja liitä kirjanmerkin URL -kenttään. Koodin alkuun on laitettava:

      javascript:

      Muutoin ei muutoksia kirjanmerkkiin pysty edes tallentamaan. Tein tämän kirjautumisohjeen korvikkeena, koska kirjautumisavustaja tulisi olemaan erilainen jokaisella sivulla ja niin ollen asiaa ei välttämättä ymmärrettäisi oikein.

      Tämä sama voitaisiin tehdä myös selainlaajennoksena, mutta laajennoksen tekeminen vaatii paljon enemmän asiantuntemusta ennen kuin se toimii. Näin kirjanmerkkinä on helpompi tehdä ja ottaa käyttöön pieniä apuohjelmia.

      Tuo terser -apuohjelma, jolla tiivistetään palvelinpäässä JavaScript koodit, nopeasti latautuviksi, yksirivisiksi tumpeiksi, poistaa kaiken ylimääräisen. Tämä on ohjelma jota harvemmalla on valmiina, joten sen joutuu asentamaan tai tiivistelemään käsin, tärkeintä tiivistelyssä on että siihen ei jää rivinvaihtoja.

      • Anonyymi

        Tuossa on pientä kehittelyn varaa, vaikka niin että tulostaa erilleen sivuston sisäiset ja sivuston ulkoiset linkit.


      • Anonyymi

        Lisätäänpä vielä, jos käytät mainostenpoistajia, console -välilehdellä saattaa näkyä paljon punaisella tulostuneita vieheilmoituksia. Nämä syntyvät siitä kun mainoksia näyttävät karusellit eivät löydä elementtiä mihin mainos pitäisi sijoittaa.

        Ellet halua katsella noita virheviestejä, voit liittää tuon kooditumpin URL -kenttään niin että aloitat sen näin:

        javascript:console.clear();

        ja nyt siihen perään se tiivistetty tumppi, ja huomaa jos poistat esimerkistä rivit 15 ja 18 tulostuu myös linkit jotka viittaavat sivun ulkopuolelle.


    • Anonyymi

      Lisäsin vielä yhden kirjanmerkin, jolla saat selville oman ulkoisen IP-numerosi.
      https://pastebin.com/amySUSWZ

      Samassa yhteydessä huomautan, että et voi ajaa mitään kirjanmerkkiin liitettyä JavaScript koodia ollessasi selaimen asetus-sivuilla.

      • Anonyymi

        Vaikutti siltä että tuohonkin jäi hiomisen varaa, nimittäin jquery joka siinä alussa ladataan käytettäväksi, latautuu himpun verran liian hitaasti, eikä ole sivun käytettävissä ensimmäisellä kerralla.

        Eli niillä sivuilla joissa jquery on jo ennestään käytössä, tuo näyttää IP numeron kerralla, mutta muilla sivuilla joutuu yrittämään kahdesti. Jos kuka kehtaa lisätä pienen viiveen se korjaantuu sillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaikutti siltä että tuohonkin jäi hiomisen varaa, nimittäin jquery joka siinä alussa ladataan käytettäväksi, latautuu himpun verran liian hitaasti, eikä ole sivun käytettävissä ensimmäisellä kerralla.

        Eli niillä sivuilla joissa jquery on jo ennestään käytössä, tuo näyttää IP numeron kerralla, mutta muilla sivuilla joutuu yrittämään kahdesti. Jos kuka kehtaa lisätä pienen viiveen se korjaantuu sillä.

        Kävin laittamassa 1 sekunnin viiveen, ja valmiin tiivistyksen sinne alle.


    • Anonyymi

      Aika kätevä on Tampermonkey (tai Greasemonkey tai joku vastaava). Sinne voi laittaa omia skritejään ja valita millä sivuilla niitä suoritetaan. Ei tarvitse tehdä joka juttuun omaa laajennustaan tai noita kirjanmerkkejä, joita pitää kuitenkin aina klikata, jotta koodi suorittuisi.

      • Anonyymi

        Kävin katsomassa, ja "hello world" pätkää kokeilin, ei oikein avautunut väsyyneenä tuo homma.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1346
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe