Sipilän hallitus oli maata rakentava, ja tulokset alkoi näkymään pienessä ajassa

Kokonaisvaikutus nyt suljettavista paperitehtaista on kolminkertainen, ollut ilmassa lukumäärä 850 se x 3 työtöntä lisää.

Nyt ollaan siinä että tehtaita suljetaan lakkojen takia. Ei olisi demarit saaneet antaa valtaa Ay-liikkeelle, heillä tämä malli ollut aiemmin, että on tyhjänpäiväisiä lakkoja ollut ja työpaikkoja mennyt, nyt 6 minuutin lakoilla yli kuukauden.

UPM:n toimitusjohtaja tylyttää ay-liikettä ja verotusta avoimessa kirjeessään.
UPM:n toimitusjohtajan Jussi Pesosen mukaan muun muassa dieselvero ja ammattiyhdistysliike ovat syynä suunnitelmiin Kaipolan tehtaan lopettamisesta.

Metsäyhtiö UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen perustelee suunnitelmia Kaipolan paperitehtaan sulkemisesta avoimessa kirjeessä.
Pesosen mukaan markkinoilla olisi tilaa suomalaiselle paperituotannolle, sillä maailmalla kulutetaan 15 kertaa enemmän paperia kuin Suomessa valmistetaan. Hän kiittelee myös suomalaisten tehtaiden ja työntekijöiden tasoa.

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/metsajatin-johtajalta-kylmat-terveiset-lakkoilijoille-toivottavasti-ymmartavat-tosiasiat/2ac0ad4d-929b-4fc8-ae4c-524640b1fcb4

Mitätön Marin pääministerinä ei saanut kampoihin Ay-liikeelle.
Marinin hallitus ja Elorannan SAK ajavat teollisuutta ulkomaille.
Ei tule mittään. Työllisyystoimia vain vastustetaan. Näennäisiä parannuksia ehdotetaan Haataisen ja Elorannan toimesta, jotka toisivat asiantuntijoiden mukaan 2.000-3.000 työllistä lisää. Pitäisi työllistää 30.000-100.000, mutta ei ole rahkeissa varaa.

SAK on juuttunut omissa työllistämisasioissaan 1970-luvulle.
- 2015 syksyllä järjestetyt kiristystoimet Eduskuntaa ja vastaan, jotka yksilöitiin Sipilän hallituksen työllisyystoimia vastaan
- tammikuun 2020 lakkoiluaalto
- ja yli vuoden Rinteen aloittama, Marinin jatkama työryhmätyöskentely työllisyystoimien eteen, joka ei ole tuottanut mitään muuta kuin laskuja ja jarrutusta, ajavat työpaikkoja ulkomaille.

UPM sulkee Kaipolan ja vähentää muistakin yksiköistä, Suomesta häviää 600-700 työpaikkaa. Kiittäköön työttömäksi joutuvat paperiliiton pomoja, Suomessa on paperimiehillä 30% korkeammat palkat kuin Saksassa ja Ruotsissa. Ja hallitus Ay-liikkeen sanelemana uhkailee 30 tunnin työviikoilla, kun ukot jo nyt makaavat sohvilla kalliita pekkaspäiviä tekemättä mitään. SAK on suurin työttömyyden aiheuttaja Suomessa.

Vuoden 2018 kiristettyjen ylisuurten palkankorotusten jälkeen on paennut yli 100.000 teollisuustyöpaikkaa ulkomaille. Ja ay-pomot vain naureskelevat. SAK ei ole oikeutettu instituutio työelämän UUDISTAMISESSA. Työelämän uudistaminen ei synny kolmikannassa. Se on historiaa. Ay-liike ei luo yhtään työpaikkaa, mutta toimillaan ajaa niitä pois Suomesta. Monen yrityksen työpaikoista yli 50% on jo ulkomailla ja osuus suurenee. Ay-liike kysyy: haluuks turpiin? Yrittäjä vastaa: en ja vie työpaikat pois.

Instituution oikeutus syntyy siitä, kykeneekö se tekemään nopeita päätöksiä tilanteessa, jossa niitä pitää tehdä. Lentokenttätoiminta on ollut ministeriöiltä ala-arvoista. Samoin annetaan yökerhoissa rellestää ilman koronavälejä. Maskihidastelu oli naurettavaa. Kiurun porukan 50-500-50 biljardi ei vakuuta. Siis AVIT ovat nyt päättäneet, että korkeintaan 50 saa olla yleisötilaisuuksissa. Kiuru yrittää vain sekoittaa soppaa ja kerätä pisteitä, ettei hän, ei SDP, mutta...

Kenellä on oikeutus? Poliitikot selittävät ja selittävät, Ay-liike rehvastelee voimankäytön kanssa, se heristelee nyrkkiään, Mutta realimaailmassa on nyt yt:t käynnissä ja 200.000 työtöntä ja yli 300.000 perhettä sosiaaliturvan varassa.
Mitä teet Marinin hallitus? Vai etkö tee mitään?

46

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      On kyllä aidosti huolestuttavaa ellei hallitus edes halua keskustella elinkeinoelämän kanssa.
      Elinkeinoelämä'h'n on joka tapauksessa se mikä pitää kansakunnan pystyssä ja hallituksen, olkoon sitten vaikka teinityttöjen hupihallitus, verotuot poissa ja kansalaiset leivässä ja toivon mukaan parempina aikoina särpimessä.
      Tällaisen vähäväkisen maan ainoa menestymisen tae on että hallitus ja elinkeinoelämä yhdessä johtavat ja hoitavat taloutta ja ketään ei katsota porvareiksi tai muuten kuvattaviksi vihamiehisksi siksi että haluavat yrittää ja oikeasti ylläpitää ja kehittää yhteiskuntaa.
      Tämä höttöhallitus on osoittanut jo hyvin vaarallisia sosialidemokratian pahoja puolia ilman tätäkin, mutta se että haluavat ihan itse määräillä mihin todellinen maata pystyssä pitävä kansa sidotaan on jo totaalisen vastuutonta.
      Toisaalta mitä muuta teinitytöttökjen tasolta odottasikaan!
      5 minuuttia sitten
      Marin väistelee kaikkia tilaisuuksia, missä pitäisi vastailla kysymyksiin ilman avustajien valmiiksi kirjoittamia vastauksia.

      Sannalle taitaa riittää pelkkä näköyhteys ettei sammakoita livahtaisi suusta yhtään enempää, tämmöäistä se on kun on kaupan kassalle annettu piäministerin pesti, sääliksi käy suomea ja suomalaisuutta kusessa ollaan koko kansa.

    • Anonyymi

      Sipilän hallitus oli todella maata "rakentava":

      Suomalaiset ovat kurkkuaan myöten täynnä Sipilän hallituksen leikkauksia, jotka kohdistuvat opiskelijoihin, lapsiperheisiin, työttömiin ja eläkeläisiin. Sipilä lupasi kaksi viikkoa ennen vaaleja, että näiltä ihmisiltä ja muilta tuensaajilta ei leikata senttiäkään. Vaalien jälkeen Sipilä leikkasi juuri heiltä. Eivät ihmiset unohda tällaista huijausta”,
      Pisteenä i:n päällä nyt kun on maailmanlaajuisesti pahin kriisi 2. maaimansodan jälkeen niin Sipilän hallitus ehti kustannusleikkauksillaan rampauttaa THL.n, jonka toimintakyky pitäisi olla 200 % koronapandemian aikana: terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) irtisanoi 94 työntekijää maaliskuussa alkaneiden yhteistoimintaneuvotteluiden tuloksena.Kaikkiaan THL:stä vähennetään 220 työntekijää. Osa karsinnoista tehtiin lopettamalla määräaikaisia työsuhteita sekä eläköitymisten kautta.Vähennysten syynä olivat valtion säästöt. THL:n rahoitus supistui 9,8 miljoonalla eurolla vuosina 2017–18.

      • Anonyymi

        Nytkö sitten parempaa, lue yltä!
        Maata ajetaan nyt alas, jokapäivä jotain negatiivistä.
        Ei punahelmat kuuluisi hallitukseen, eikä olisikaan jos persut tohtisi hallitukseen, eivät tohdi kun Soinin malli liki.


      • Anonyymi

        Sipilän vika koronakin.


    • Anonyymi

      Jotka laulaa kuorossa muiden mukana kansainvälistä. Ei sillä maata hoideta, aina vastustaen tekijöitä.

    • Anonyymi

      Metsäomaisuus on Suomen resurssi. Ay liike on saanut aikaan yhdessä vihervasemmiston kanssa tilanteen, jossa puuvarat kohta poltetaan polttolaitoksissa. Kilpailukyky on menetetty ja yhteinen omaisuutemme ei mene maailmalle tuottavana tuotteena.

      Ay liikkeelle on yrittänyt puhua järkeä useat hallitukset ja tahot. Vasemmiston toimia on yrittänyt hillitä monet ihmiset. Huonolla menestyksellä. Hyvinvointivaltion nimissä ja ammattiliittojen avustuksella ovat verot ja palkat koko ajan nousseet. Hallintoon on pesiytynyt tehottomuus ja ympäri Suomea levitetty yhteistä rahaa. Ja nykyinen hallitus ensi työkseen pyyhkäisi 1 miljardia vuosikustannuksia lisää ilman mitään tietoa uusista työpaikoista.

      Ajoittain on puhuttu Kreikan tiestä. Liioittelua? Pitäisikö puhua ainakin mini Kreikan tiestä.

      Kysymys ei ole mistään alipalkkausesta vaan menettelyistä ja politiikasta. Miten Ruotsi voi olla noin paljon kilpailukykyisempi?

      • Anonyymi

        Ruotsissa lakko kulttuuri erilaista, myäs Ay-liike on maksuvelvollinen siellä jos lakkkoilee tyhjästä. 6 minuutinkin lakot naurettavia.


    • Anonyymi

      Tuokin lakkopesä supistaa..
      SSAB käynnistää Suomen toiminnoissaan yt-neuvottelut

      Uutiset
      27.8.2020 14:50
      Py­hä­jo­ki­seu­tu

      SSAB on päät­tä­nyt käyn­nis­tää ko­ro­na­vi­rus­pan­de­mi­an myö­tä heik­ko­na jat­ku­vas­ta mark­ki­na­ti­lan­tees­ta ja ta­lou­del­li­ses­ta ke­hi­tyk­ses­tä joh­tu­en yt-neu­vot­te­lut Suo­men toi­min­nois­saan. Neu­vot­te­lut kos­ke­vat sekä lo­mau­tuk­sia et­tä mah­dol­li­sia ir­ti­sa­no­mi­sia.

      Neu­vot­te­lu­jen pii­ris­sä on SSAB-kon­ser­nin Suo­men hen­ki­lös­tö, pois­lu­kien ty­tä­ryh­ti­öt Ruuk­ki Const­ruc­ti­on ja Tib­nor. Hen­ki­lös­tön mah­dol­li­nen vä­hen­nys­tar­ve on 40 hen­ki­löä.

      Lo­mau­tet­ta­vien tark­ka mää­rä ja lo­mau­tus­ten pi­tuus rat­ke­a­vat neu­vot­te­luis­sa. Mah­dol­li­set lo­mau­tuk­set ja ir­ti­sa­no­mi­set al­kai­si­vat ai­kai­sin­taan vii­kol­la 43.

      Jo ai­em­min sekä toi­sel­la et­tä kol­man­nel­la vuo­si­nel­jän­nek­sel­lä on SSAB:n Suo­men toi­min­nois­sa jou­dut­tu tur­vau­tu­maan lo­mau­tuk­siin hei­ken­ty­neen mark­ki­na­ti­lan­teen ta­kia. Myös Ruot­sis­sa on ol­lut käy­tös­sä ly­hen­net­ty työ­ai­ka ja vas­taa­via jär­jes­te­ly­jä.

      • Anonyymi

        Lakkoilivat Rautaruukin aikaan kahvinkeittimestäkin kun olivat ostaneet väärän värisen istuen pääluottmusmies Siuvatin aikaan, kommunistihan olikin, jota jatkumoa ollut heilläkin lakkoina jatkuvasti. Sipilä kun tuli pääministeriksi, lakkoilivat siitäkin, että väärin äänestetty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lakkoilivat Rautaruukin aikaan kahvinkeittimestäkin kun olivat ostaneet väärän värisen istuen pääluottmusmies Siuvatin aikaan, kommunistihan olikin, jota jatkumoa ollut heilläkin lakkoina jatkuvasti. Sipilä kun tuli pääministeriksi, lakkoilivat siitäkin, että väärin äänestetty.

        Siuvatti oli kyllä aikansa lapsi, muistan Rautaruukilla yhden hänen puheen, joka alkoi; Yhdysvallat on belsebuubista ja maallinen helvetti... Ei ihme, että yritykset ei kannata suomessa, tosin hyvää tässä on se, että koskee aina kepulandiaan ja syrjäseutuihin, heikentää aina myös kepua. Eivät saa sukulaisiaan työllistettyä kunnissa.


    • Anonyymi

      Eikös sinne Kaipolan tuleville raunioille pitäisi kutsua myös vihreät ja läpipunaiset ministeritkin? Onhan se voiton päivän heillekin. Vapautuu myös hyviä tiloja vaikka kotouttamisbisnekseen.

      Saa nähdä, meneekö demarien johtama paperiliitto lakkoon ja pysäyttääkö demarien johtama AKT Suomen vientisatamat? Solidääriä nääs.
      Sdp ajaa suomea takaisin kivikaudelle. Nyt on aika avata silmät ja laittaa loppu tälle hullutukselle. Ay jäärät myös saatava kuriin ja palkankorotukset jäihin.

      Ministerit Kaipolaan perjantaina
      Pääministeri Sanna Marin tapaa perjantaina Jämsässä UPM:n tehtaan työntekijöiden ja Jämsän kaupungin edustajia.
      Aiheena on UPM:n paperitehtaan sulkeminen.
      Tapaamisiin osallistuvat myös työministeri Tuula Haatainen (sd) ja kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd).

      • Anonyymi

        Yllyttävätkö lakkoon ? taas demari ministeri päitä sitten tipahtaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yllyttävätkö lakkoon ? taas demari ministeri päitä sitten tipahtaa.

        Vähän taas siltä näyttää.


      • Anonyymi

        Valtio maksaa UPM:lle yritystukena 43 miljoonaa euroa vuodessa. Jussi Pesosen 7 miljoonan euron vuosipalkka saadaan siitä kokonaan maksettua. Pesonen taitaa tavallaan olla Suomen suuripalkkaisin valtion virkamies. Nallellenkin puheenjohtajapalkkio siitä voidaan maksaa. Ja vielä jää runsaasti yli.


    • Anonyymi

      Rumia päitä, juotaakin !

      • Anonyymi

        Tavjakin siihen vielä rumalla päällään..
        Oli siinäkin presidentti !


    • Anonyymi

      Jussi Pesonen 7 miljoonan euron vuosipalkkoineen on liian kallis työntekijä UPM:lle.

      • Anonyymi

        Kelpais varmaan sullekkin ! Arvostan näitä patruunoija jotka tuoneet paljon työtä ja toimeentuloa.


    • Anonyymi

      Kaikella on aikansa. Siihen kun tulee se, mikä täydellistä on. Raa'at hedelmätkin jää kypsymättä kiittämättömyyttä.

    • Anonyymi

      Miksi? Paperitehtaan henkilöt voi jäädä pois töistä 50V vanhana. Rahaa on pankkitilillä.

      Moni asuu maalla . Ei ne kotipaikkaa helpolla myy.

      Vaikka okt tulisi paljon myyntiin halvalla, niin ei ne kaupaksi mene, koska ei ole ostajia.

      • Anonyymi

        Punakaartin johjajina Ay-liikkeissä on rahamiehiä ja naisia, he ei edes ole työllisiä, jopa 2x pääministerin palkoilla-. Maistereita ja sellaisia, esim SAK johtaja on Eloranta valmistui ylioppilaaksi Naantalin lukiosta vuonna 1985 ja valtiotieteen maisteriksi Turun yliopistosta vuonna 1994 pääaineinaan kansainvälinen politiikka ja kansantaloustiede. Syyslukukauden 1992 Eloranta opiskeli Michiganin yliopistossa Yhdysvalloissa.
        SAK ja AY-Liitot on maistereille RAHAKKAIMPIA HOMMIA, MITÄ SAATAVILLA ON, SIIHEN SITTEN SOPEUDUTAAN. Joskus aina lakkoillaan, jäsenten mieliksi, tuntuu sitten maisterit johtajilta.

        https://www.sak.fi/yhteystiedot/henkilokuntahaku


    • Anonyymi

      Eikä Sipilää auttanut poikkeuksellisen hyvä kansainvälinen nousukausi. Eikä tässä tilanteessa mitään vaikutusta ole koronan aiheuttamalla kansainvälisellä poikkeuksellisen pahalla kriisikaudella. Kaikki aikaisempi oli vain Sipilän ansiota ja nyt tämä on vain Sannan syytä.

      • Anonyymi

        Väheksyt Sipilän ansioita. Sai keskustan kannatuksen historiallisesti suurimpaan romahdukseen.


    • Anonyymi

      Paperi punaporvarit.

      Punaporvarit ovat irtisanomisensa ansainneet. Varastomies täysillä ikälisillä tekee ruumiillista työtä ja tienaa vain 32 000 €/v. bruttona toisin kuin ökyrikkaat paperimiehet.

    • Anonyymi

      SAAT USKOO 100 VARMASTI ERÄS KULJETUSALAN LIITTO PISTÄÄ SUOMEN KIINNI SIINÄHÄN EK HÄKÄPÖNTTÖ, VM KUULAPÄÄ HETEMÄKI JA MUUT VEIVARIT MIETTII MISSÄ MENI PERSEELLEEN MYÖS HIHHULI SIPILÄ, KURJA ORPO, BABY MARINAADI JA ÄÄNEKOSKEN HUIMA HARAKKA EI PYSTY RATTAITA KÄYNNISTÄMÄÄN.

      • Anonyymi

        Mitä sillä tarkoitusta, jolla heikompiosaisia vain kyykytetään.
        Ketä luulisi iloitsevan kun köyhiä kävelytetään esim Helsinsingissä.
        Maalle ei lakot vaikuta, kun muutenkin on omat asiat kunnossa. Useat pienipalkkaiset ei pääse kulkemaan töihinsä ym, jotka yleisten varassa esim Helsingissä tätä runsaasti.

        Ay-lakot menee vääriin osoitteisiin aina.
        Päämisteri nyt, ettei osaa näitä, on kuin lakkolaisten puolella. " oam minsiteri" kuten Ay-johtaja sanoikin. Mutta mitä se hyödyttää olla lakossa kuin paperimiehillä nyt, tulee työttömyyttä hyvin palkatuista töistään. Lakoillaan ei ollut mitää aihetta.
        Ei lakot kuulu enää nykyaikaan. Punaporvarit vain sillä leikkii hölmöjen kanssa, maisterit jotka saa siten Ay-johtajat omia palkkojaan nostettua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä sillä tarkoitusta, jolla heikompiosaisia vain kyykytetään.
        Ketä luulisi iloitsevan kun köyhiä kävelytetään esim Helsinsingissä.
        Maalle ei lakot vaikuta, kun muutenkin on omat asiat kunnossa. Useat pienipalkkaiset ei pääse kulkemaan töihinsä ym, jotka yleisten varassa esim Helsingissä tätä runsaasti.

        Ay-lakot menee vääriin osoitteisiin aina.
        Päämisteri nyt, ettei osaa näitä, on kuin lakkolaisten puolella. " oam minsiteri" kuten Ay-johtaja sanoikin. Mutta mitä se hyödyttää olla lakossa kuin paperimiehillä nyt, tulee työttömyyttä hyvin palkatuista töistään. Lakoillaan ei ollut mitää aihetta.
        Ei lakot kuulu enää nykyaikaan. Punaporvarit vain sillä leikkii hölmöjen kanssa, maisterit jotka saa siten Ay-johtajat omia palkkojaan nostettua.

        Oi mihin sitä AY-liikettä tarvitaan? Aivan jottei tarvitse tehdä töitä 4 eruolla, mites sie pärjäisit jos saisit 4 euron tuntipalkkaa? Missä nyt on ollut lakkoja kuin lapissa, ja mihin tarvitaan porvaria?
        Milloin tämä porvari ihme tuottaa muutakin kuin jätettä?
        UutisetTalous
        Valtionyhtiö pumppaa lisää rahaa Terrafameen - tavoitteena varmistaa akkukemikaalien tuotanto
        Tänään klo 12:11
        Valtion kokonaan omistama Suomen Malmijalostus myöntää kaivosyhtiö Terrafamelle uutta rahoitusta enintään 80,5 miljoonaa euroa.


    • Anonyymi

      Kilpailukyky ja työn hinta. Ensimmäinen huonontunut monilla tärkeillä aloilla, jälkimmäinen aivan liian korkea, lisää työttömyyttä ja pimeää työtä. Jos noita kahta ei saada paremmaksi, meillä eikä lapsillamme ole tulevaisuutta. Kun vielä raju velanotto rasittaa tulevia veronmaksajia vuosikymmeniä.

    • Anonyymi

      Mitätön pääministeri Sanna Marin ei saanut kampoihin AY-liikkeelle, ei pystynyt estämään AY-liikkeen vallan kasvua, eikä se ollut tarkoituskaan estää.
      Ketähän tämäkin nyt muka yllätti.
      Paperiliiton lakko helmikuussa, ennen koronakriisiä. Vihervasemmistohallituksen uhoilut, kikyn poistot, työajan lyhennys puheet, veronkorotukset...
      Suuryhtiöt on globaalisia. Suomessa on kallista tuottaa, lakko herkkyys, sekä vasemmistolaishallitus luovat jatkuvan epävarmuuden, joten kannattavampaa ja häiriöttömämpää on siirtää tuotanto ulkomaille.

      Ei ei Antti Rinteenkään vappusatanen ollut tullakseen, eikä sitä ollut tarkoituskaan tullakseen.
      Eihän AY-väki antanut 6 minuutin lisäystä, työaikaan ja nyt sitten Sanna Marin alkoi esittää jopa 6 tunnin työaikaa. No siitä seurasi Kaipolantehtaalla nolla tuntia työtä ja nolla palkalla ja eläke edut myös nolla.
      Ay-liikkeen kikytunnit poistettiin , toisinsanoen AY-liike ampui kärpäsen tykillä ja siinä meni nyt muutama paperikonekin mukana ja paljon muuta, olihan vihreät liipaisimella, totta kai olivat . Kovia tyttöjä ja poikia nuo vihreä - punikki-vasurit( kommarit).
      Sanna Marinilta hyvin hoidettu, tuo tärkein, ilmastokysymys.
      ...ha...haaaa.....

    • Anonyymi

      Luin nyt uudestaan tuon eilisen hyvän avauksesi. Vaikka en sille vastannut - sorry - se minut kuitenkin sai miettimään noita, joista tein tämän avaukseni.

      Kävin nyt uudelleen avauksellasi ja luin sen loppuun laittamastasi linkistä enemmän tuosta Pasi Kivisaaresta. Järkimies näkyy olevan. Mitäpä muuta sellaisen taustan omaavalta odottaisikaan. Hyvin mahdollista, että hän pääsee vielä aikanaan kepun johtoon. Vaikea tulisi kuitenkin olemaan tehtävänsä nostaakseen kepun takaisin suurten puolueiden joukkoon, vaikea syistä, joita olen tuonut esille.

      • Anonyymi

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Miksi edes punavihreät hallituksessa ?

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Ei Nerneri ole enää pääministeri, vana lesbojen kasvatti äärivasemmistolainen Sanna Marin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei Nerneri ole enää pääministeri, vana lesbojen kasvatti äärivasemmistolainen Sanna Marin.

        Toivon että pääministeri muistaa kaikki teikäläisten(oikeistolaisten) loukkaavat kirjoitukset kun hän tekee poliittisia päätöksiään, keiden eduista leikataan ja veroja nostetaan yms.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toivon että pääministeri muistaa kaikki teikäläisten(oikeistolaisten) loukkaavat kirjoitukset kun hän tekee poliittisia päätöksiään, keiden eduista leikataan ja veroja nostetaan yms.

        meinaakko että Stalin tyylinen teurastus tulossa kun punikit pääsee valtaan.


    • Anonyymi

      Hieman valveutuneena duunarina ihmetyttää Marinin huolettumuus velkaantumisesta ja puheista lyhennetystä työajasta. Äsken vielä lisättiin työaikaa hieman, ja suuri huoli kaikilla oli kestävyysvajeesta. Onko pääministeri sisäistänyt tilanteen jossa Suomikin on. Nimittäin kilpailukyvyn merkityksen tärkeillä vientialoilla. Sehän ratkaisee pitkälle maamme tulevaisuuden. Marinin ajatuksia kuunnellessa ei voi välttyä ajatuksesta että vieläkään demarit eivät ole päässeet eroon suljetun talouden rasitteistaan.

    • Anonyymi

      Kuluneella viikolla on saatu ikäviä yt-uutisia eri puolilta maata. Työllisyydestä on tulossa syksyn iso poliittinen kysymys, jota ratkottaessa ei saa unohtaa sukupolvien tasapuolista kohtelua.
      Tasaisesti piiskaa kaikille vai saavutettuja etuja vain osalle? mm 5100 € tienaaville paperimiheille, jotka lakkoili miljardeien hintaisesti. Heittivän sen maksun muille kuin itselleen. Eli lasku tuli lakoistaan, joka oli 6minuutista.

    • Anonyymi

      Jämsässä UPM sulkee Kaipolan tehtaan. Pääministeri Sanna Marin (sd) kävi paikan päällä kauhistelemassa tilannetta perjantaina. Mukana oli koko demariköörin ykkösjoukko eli työministeri Tuula Haatainen ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari.

      Viattomilla pääministerisilmillä voi vapaasti kauhistella UPM:n päätöstä sen jälkeen, kun on itse esittänyt neljän päivän työviikkoa ja kuuden tunnin työpäivää. UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen sanoi, että ulkoiset kustannukset ja verorasitus kävivät niin koviksi, ettei tehtaan ylläpitoa kannattanut jatkaa. Pääministerin puheet tuskin lisäävät yritysten investointihalukkuutta Suomeen.

      Onneksi on vielä Erkki Tuomioja (sd). Hän esitti, että tappiollista toimintaa voitaisiin jatkaa valtion voimin ja valtio voisi ostaa tehtaan. Hyvä idea! Valtion voi ottaa kaiken tappiollisen toiminnan kontolleen, koska velkarahaa saa. Neuvostoliittokin kokeili vastaavaa reseptiä kunnioitettavat rapiat 70 vuotta.

      Ja sitten vasemmistoliitto. Vassareiden puheenjohtaja Li Andersson esitti asevelvollisuusajan lyhentämistä työttömyyden nimissä. Ehkä työllisyyttä lisää myös kansanedustaja Markus Mustajärven (vas) ajama hanke hävittäjähankkeen torppaamisesta nykysuunnitelmalla.

      • Anonyymi

        Erkki ja Tarja ostaisi tehtaan..hehehe.


    • Anonyymi

      Työttömyyteen, tai tarkemmin työvihamielisyyteen kannustava viherpuolue on Marinin kanssa samoilla linjoilla.

    • Anonyymi

      Näin näreet.

    • Anonyymi

      Valtiovarainministeri Matti "mulukku" Vanhanen (kesk) ei niele professoreiden ehdotusta, jonka mukaan hallituksen tulisi siirtyä sipilististen lestalahkolaisyritysten suorista tuista vastikkeelliseen tukeen kuten lainojen takauksiin.

      Eipä tietenkään.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1635
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1499
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      66
      1398
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      34
      1363
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      49
      1314
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1238
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1136
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe