Kangasala = wannabe-Tampere

Anonyymi

Kangasala yrittää niin olla Pikku-Tamperetta, kun pitää oikein näkötornikahvilakin haalia. Eikö nekin rahat voisi käyttää sosiaali- ja terveydenhuoltoon? Ja voisiko jo sanoa, että oli paha virhe rakentaa koko ruosteköntti keskustaan muka kulttuuria tuomaan, senkin nielemät ylläpitokulut tarvittaisiin kipeästi sosiaali- ja terveyspuolelle. Henkilökunta on siellä kovilla korona-ajan ongelmien takia ja vielä ei ole edes toinen aalto pahimmillaan. Surettaa heidän puolestaan.

Sen kuulee, kun soittaa varatakseen aikaa, siellä on vastassa usein kaikkensa antanut ja äärimmilleen revitty hoitaja. Yritän hänelle puhua mahdollisimman ystävällisesti, sillä en halua olla osana kuormittamassa hänen jo muutenkin raskasta arkeaan. Kun hoitajia tarpeeksi ylikuormitetaan, osa menetetään arvokkaana työyhteisön jäsenenä ehkä lopullisesti, kun he jäävät sairauslomalle ja hakevat sen jälkeen uudelle alalle.

Mielenterveysongelmat ym. kasvavat varmasti tämän koronahomman takia, kun porukkaa päätyy kortistoon ja mahdolliset eristys- ja sulkutoimenpiteet (jos toinen aalto tästä pahenisi) varmasti aiheuttavat myös erinäisiä ongelmia. Tämä näkyy menetettyinä työ- ja elinvuosina. Joku voi päätyä työkyvyttömyyseläkkeelle, joku taasen mullan alle, kun hoitoon pääseminen on hankalaa jonojen vuoksi ja rahat on vähissä eli yksityinen ei ole vaihtoehto. Onko "cylttyyri" ja hienoperseily sun muut turhakkeet sen arvoista?

Hammashuollon ruuhkat myös tulevat pahenemaan sairastelujen aiheuttamien aikojen lykkääntymisen takia ja kun monet joutuivat koronaeristyksen tai koronatestin tulosten odottelun takia siirtämään aikaansa. Tulee kalliiksi, kun suun ongelmat kasaantuvat pitkien hoitojonojen vuoksi. Aina tarvitaan vain isompaa ja isompaa remonttia purukalustoon. Suun alueen terveysongelmat voivat johtaa myös muun elimistön terveysongelmiin.

Ruman rahareikäruostekuution "kulttuuritoiminnan" voisi lakkauttaa. Ei siellä juuri kukaan käy. Surkea elokuvatarjonta K-kinossa ja tylsät taidenäyttelyt täynnä toinen toistaan kamalampia töherryksiä. Taiteesta ei ole hyötyä, sitä ei voi syödä eikä se edistä tuki- ja liikuntaelimistön terveyttä tai henkistä hyvinvointia, kuten liikunta. Se on vain jonkun seinällä tyhjänpanttina roikkuva töherrys, jolla muka on olevinaan syvempi merkitys, jonka vain sivistynyt pikkurilliä koukistava "cylttyyri-ihminen" ymmärtää.

Jos kulttuuria haluaa, kirjasto löytyy ja sieltä voi ammentaa tietoa ja sivistää itseään. Kirjoista ainakin on todistetusti hyötyä niin aikuisille kuin lapsille, joten kirjasto on edelleenkin tärkeä. Fyysiset kirjat eivät rasita silmiä, kuten älylaitteet tai korvia, kuten äänikirjat, joihin onnistutaan usein valitsemaan ihan kaamea lukija. Fyysistä kirjaa voi lukea vaikka led-otsavalon kanssa, jos on sähkökatkos. Kestää taatusti paremmin kuin jokin älyvehje/e-lukija. Eikä silmille tule unelle haitallista sinistä valoa, kuten älylaitteiden ruudusta.

Ei sitä aikuisten taulutöherryksiä tuijottamalla mitään sivistystä saa, jopa päiväkoti-ikäiset lapset tekevät parempia sormivärimaalauksia, joista jopa erottaa, mitä se esittää. Ja lapsi kertookin suoraan ja rehellisesti, mitä hänen teoksensa esittää eikä ala hienostelemaan joillain ihme hienostelutermeillä ja muka syvemmillä merkityksillä. Yhtä hyvin paskakikkare purkissa voisi olla taidetta ja sille voisi myös keksiä syvemmän merkityksen, uppoaisi varmaan hyvin näihin ah niin hienoihin cylttyyri-ihmisiin.

Ymmärrän, että Tampereen kokoisella kaupungilla on taidemuseo, mutta tämmöinen kylä ei sellaista tarvitse, ennen kuin keskusta on herännyt eloon ja väestönkasvua on siellä suunnalla tapahtunut merkittävästi. Sitä tuskin tullaan näkemään lähitulevaisuudessa eli ruostekuutio nielee usean vuoden ajan rahaa, jolle olisi tärkeämpiäkin kohteita. Tampere on muutenkin niin vilkas paikka, että siellä taidemuseot kannattavat paremmin.

Ja siitä kahvilasta: Kirkkoharju ei ole mikään Pyynikinharju eikä siitä kahvilasta tulla ikinä saamaan samanlaista menestysjuttua, kun ei porukkaa kulje samalla tavalla kuin Pyynikillä, vaikka Kirkkoharjussa onkin suositut ulkoilureitit. Moni kuntoilija saattaa myös noudattaa terveellistä ruokavaliota ja karttaa pullia ja munkkeja. Se ei siis saisi olla vain makeiden ja rasvaisten herkkujen kahvila, vaan pitää olla valinnanvaraa myös terveystietoisille asiakkaille. Hyvä jos tulevassa kahvilassa saadaan kulut katettua, kovin voittoisaa tuosta tuskin tulee.

Täällä on kyllä ihme prioriteeteilla varustettuja päättäjiä. Auviselle voisi ainakin näyttää ovea ja tilalle kaupunginjohtaja, joka ymmärtää muunkin kuin "cylttyyrin" ja muun hienoperseilyn päälle.

12

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kahvila valmistunee tuolla työvauhdilla joskus talvella, jos silloinkaan.
      Tuskin montaakaan asiakasta tulee käymään kun ei autolla pääsee tornille.
      Eikä lenkkeilijät pysähdy sinne kahvittelemaan.
      Yhtä turha on rappuset harjulta vanhalle sorakuopalle.

      • Kyllä käy & raput ovat hyvät molemmissa paikoissa.


    • Anonyymi

      Tämä ruosteinen "Kimmo-Pyykkö museo" oli pienen piiri aivorihen tulos jolla saataisiin veronmaksajien rahoitta Kimmon taiteelle korkeampi hinta. Mutta ei se oikein ole onnistunut. Täysin epäonnistunut jo penkeiltääkin, niissä puutuu takapuoli.

      Mitä tulee terveyskeskuksen haoitajamitoitukseen niin kunnanjohtajakin tietää että koko ajan mennää alle THL:n minimien. Muka ei saada lisää hoitajia taloon mutta samalla unohdetaan että se listapalkka, se on minimiplkka. Maksetaanhan lääkäreillekkin yli listapalkan. Ja lääkärit eivät hoida potilaita. Potilaat hoitavat hoitajat.

      • Anonyymi

        Kangasala on surkee nukkumalähiö.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kangasala on surkee nukkumalähiö.

        Ei oo,tämä on luonnonkaunis pikkukaupunki,


      • Olen täysin eri mieltä,Kangasala Talo on hieno nostaa kaupungin imagoa.
        Kävin elokuvissa,eikä perse puutunut,mutta kun kävin terkkarissa niin puutui niska,siellä olevien kaiteiden ansiosta,kukahan älykääpiö on ne suunnitellut,pitäsi purkaa pois.
        Vanha odotutustila oli huomattasvasti parempi.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Kangasalla podetaan vain viinanvähyyttä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kangasalla podetaan vain viinanvähyyttä.

        Eikö näkötorni ole myös kallentiellä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kangasalla podetaan vain viinanvähyyttä.

        Moro,
        Toivottasvasti vähenee vielä lisää,että pysyis ihmisillä jotenkin järki päässä.


    • SE on ihan mukava,että sinne rakennetaan kahvila,lenkillä käydessä voi käydä kahvilla.
      Kyllä sitä veronmaksajien rahoja on huonomminkin käytetty.

      • Anonyymi

        Ei alkoholin ostaminen ulkomailta vaadi menemistä minihkään! Kotiin tilattuna saa viinat ja kaljat paljon Suomen kauppoja edullisemmin ulkomaalaisista verkkokaupoista.suomi jää ilman veroja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      50
      3699
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2118
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1594
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      15
      1444
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      11
      1401
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      20
      1322
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1218
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1144
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      10
      1079
    10. 23
      1059
    Aihe