Kerro mihin paikkakunnalle muutit Suomessa

Anonyymi

Hei kaikille!

Koska täällä vaikuttaa olevan useampia, jotka miettivät Suomeen muuttoa, paljastetaan me muuton jo suorittaneet, mistä löysimme oman paikkamme Suomessa. Ole ystävällinen ja vastaa lyhyesti seuraaviin kysymyksiin. Kysely on tarkoitettu vain Ruotsista Suomeen muuttaneille.

1) Kun muutit Ruotsista Suomeen, mille paikkakunnalle muutit ensin?

2) Jäitkö asumaan kyseiselle paikkakunnalle, vai muutitko jonnekin toisaalle Suomessa? Tai muutitko peräti Suomesta pois?

3) Oletko tyytyväinen, että muutit Ruotsista Suomeen?

4) Oletko tyytyväinen nykyiseen kotipaikkakuntaasi?

5) Voisitko suositella nykyistä kotipaikkakuntaasi Ruotsista Suomeen muuttaville? Miksi?

12

137

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vastaan itse ensimmäisenä!

      1) Muutin ensin Vantaalle, koska olin vielä työelämässä mukana ja sain työpaikan lentokentältä. Vantaalla asuin reilun seitsemän vuotta ja olin tyytyväinen siihen silloin.

      2) Kun jäin eläkkeelle, aloin vakavasti miettiä, missä muualla voisin asua Suomessa. Kirjasin oikein paperille, mitä kaipasin: asumista hyvällä hinta/laatu-suhteella, järviä, hiljaisuutta, luontoa ja pikkukaupungin ilmapiiriä. Kävin katsomassa useampaa paikkakuntaa, mutta muutin sitten Vantaalta Savonlinnaan.

      3) Olen tosi tyytyväinen ja kaikki asiat ovat sujuneet helposti.

      4) Tykkään tästä Savonlinnasta todella paljon. Asun keskustassa hyvässä kerrostaloasunnossa. Talossa hissi, jotta vanhanakin pärjään. Parasta on upeat järvinäköalat. Naapurit on tosi mukavia, eikä ole ollut mitään häiriötä koskaan. Joskus joku hieman remontoi ja siitäkin melusta pahoitellaan Suomessa etukäteen. Savonrannassa mulla on pieni mökki, jossa viihdy paljon.

      5) Voin suositella Savonlinnaa. Täällä asiat sujuu. Ihmiset on lupsakoita niinkuin savolaiset on. Elämään suhtaudutaan rennosti. Paljon on tuoretta kalaa tarjolla ja varsinkin paistettuja muikkuja syödään paljon. Tykkään paljon lörtsyistä, mutta kalakukosta en välitä. Terveys- ja liikuntapalvelut on hyvät. Kirjasto myös. Käyn varmaan kerran kuussa Casino-kylpylässä, joka on tässä keskustassa. Linna on upea ja torilla on hauska meininki. Kavereita löytää helposti ja on erilaisia harrastuksia. Ei voi paljon moittia. Helppoa elämää, turvallista, rauhallista ja varsin hiljaistakin, vaikka kaupungissa eletään. Talvisin täällä on kunnon talvi, lunta ja upeat näkymät ikkunasta. Olen nähnyt täällä lähellä Puruvedellä elävän saimaannorpan kahdesti.

      • Anonyymi

        Minäkin muutin Vantaalle, kun sain kesätyön Helsingistä. Myöhemmin muutin tyttöystävän kanssa yhteiseen asumisoikeusasuntoon, joka saatiin Espoon Suurpellosta. Viime vuonna muutettiin omakotitaloon Nurmijärvelle. Kaikki nämä kaupungit ovat olleet omalla tavalla tosi hyviä paikkoja. Ei Suomessa ole missään sellaisia ongelmia kuin Ruotsissa. Ymmärrän silti niitäkin ihmisiä, jotka haluavat pysyä Ruotsissa. Jokainen tekee niinkuin parhaimmaksi näkee. Ruotsissa asuin Sundsvallissa yli kymmenen vuotta. Pari kertaa olen käynyt siellä Suomeen muuton jälkeen, eikä ole tehnyt mieli muuttaa sinne takaisin, vaikka se ihan kiva kaupunki onkin.


    • Anonyymi

      1 Poriin.
      2 Jäin.
      3 Todella vahvasti kyllä.
      4 Kyllä.
      5 Voin suositella. Pori on hyvä paikka. Riittävän iso ja sopivan pieni. Hienoja rantoja. Kesällä Reposaari on hieno ja kuulemma talvellakin mutten oo käyny talvella. Siis paikka tää Pori en oikein muuta nyt keksi.

    • Anonyymi

      Näsinmäki voisi olla yksi sellainen paikka , vaa taitaa tuhkani jäädä itämerreen :)

    • Anonyymi

      1) Muutin Södertäljestä Turkuun kuusi vuotta sitten opiskelemaan.

      2) Turku on kiva paikka, mutta kun muutettiin puolison kanssa yhteen, päätettiin muuttaa Naantaliin.

      3) Olen tosi tyytyväinen Suomeen muutosta.

      4) Naantali on todella kiva paikka.

      5) Me viihdytään tosi hyvin Naantalissa. Toisella on työ täällä ja toinen käy töissä Raisiossa. Täällä on kaikki mitä me arjessa tarvitaan ja enemmänkin. Vanha puutaloalue kahviloineen ja merenranta ovat tosi idyllisiä. Täällä on meri ja luonto koko ajan lähellä. Me pyöräillään paljon ja täältä pääsee helposti saaristoon retkipyöräilemään, mutta me pyöräillään myös sisämaan suuntaan. Turku on hyvin lähellä, mutta aika usein me hoidetaan ostoksia joko kotikunnassa tai Raisiossa. Turkuun mennään enemmän kulttuurin ja tapahtumien vuoksi sekä tietysti joidenkin erikoiskauppojen perässä. Tamperekaan ei ole kaukana ja siellä käydään välillä tuulettumassa. Länsi-Suomessa on paljon tapahtumia. Meidän suosikki on Pori Jazz ja Turun keskiaikatapahtuma on myös hieno.

    • Anonyymi

      1) Lahteen muutin. Täältä aikoinaan Ruotsiin lähdinkin. Olin Ruotsissa 5 vuotta.

      2) Jäin Lahteen.

      3) Joo.

      4) Joo.

      5) Voin suositella Lahtea Ruotsista muuttaville. Lahti on varsin rauhallinen paikka, vaikka joskus on kutsuttu Suomen gangstereiden pääkaupungiksi. Ei oo paljon maahanmuuttajia Lahdessa, paitsi Venäjän suunnalta on aika monia.

    • Anonyymi

      Eläkeläisiä ollaan ja muutettiin Mäntyharjulle, missä miehellä oli perintönä saatu talo. Tänne on jääty ja hyvin on viihdytty. Ei kaivata enää Ruotsiin eikä edes ulkomaan matkoille. Kyllä tämä Mäntyharju on hyvä paikka ja usein käydään Mikkelissä, Lahdessa ja Kouvolassakin sukulaisten luona. Mies kalastaa, joten tuoretta kalaa riittää. Minä kerään sienet ja yhdessä kerätään marjat. On oma rantasauna ja omaa rauhaa. Mahdottoman upea hiljaisuus ja lintuja ympärillä. Yhtään ei kaivata sitä melua, liikenneruuhkia, väenpaljoutta tai nuorison riehumista.

      • Anonyymi

        Mies luki tämän ja nauroi, että ollaanhan me käyty useampi kerta Virossa ja nyt yhden kerran Riiassakin. Myös Ahvenanmaalla on käyty ja Viipurissa kanavaristeilyllä. Minun tekis mieli Pietariin, mutta nyt on raja ihan kokonaan kiinni koronan vuoksi. Tarkoitin ensimmäisessä viestissä sitä, että taitaa olla meidän osalta jo Thaimaat ja Espanjat käytynä. Ei tee mieli sellaisiin hippapaikkoihin.


    • Anonyymi

      1) Kun muutit Ruotsista Suomeen, mille paikkakunnalle muutit ensin?
      - Espooseen

      2) Jäitkö asumaan kyseiselle paikkakunnalle, vai muutitko jonnekin toisaalle Suomessa? Tai muutitko peräti Suomesta pois?
      - Muutettiin Kirkkonummelle, kun löydettiin sieltä toiveiden mukainen koti ja haluttiin pienempään paikkaan. Käydään miehen kanssa silti kumpikin Espoon puolella töissä.

      3) Oletko tyytyväinen, että muutit Ruotsista Suomeen?
      - Ollaan tosi tyytyväisiä. Oltiin tosin päätetty etukäteen, ettei Ruotsiin jäädä pitkäksi ajaksi eikä edes harkittu lasten laittamista ruotsalaiseen kouluun. Olivat ruotsalaisessa päiväkodissa, kun siellä asuttiin.

      4) Oletko tyytyväinen nykyiseen kotipaikkakuntaasi?
      - Ollaan tosi tyytyväisiä. Maalaismainen paikkakunta pääkaupunkiseudun tuntumassa. Me ei tosin kauhean usein edes käydä Helsingissä, sillä suositaan Kirkkonummen palveluita ja mitä täältä ei löydy, löytyy oikeastaan aina Espoosta.

      5) Voisitko suositella nykyistä kotipaikkakuntaasi Ruotsista Suomeen muuttaville? Miksi?
      - Ilman muuta. Kirkkonummi on kiva paikka. Sopii myös ruotsinkielisille sekä kaksikielisille ihmisille. Tämä on tosi hyvä kotikunta lapsiperheille, mutta senioritkin viihtyvät täällä.

    • Anonyymi

      1) Kun muutit Ruotsista Suomeen, mille paikkakunnalle muutit ensin?

      >> muutettiin Lapin lääniin sen verran pienelle paikkakunnalle, etten kerro sitä täällä.

      2) Jäitkö asumaan kyseiselle paikkakunnalle, vai muutitko jonnekin toisaalle Suomessa? Tai muutitko peräti Suomesta pois?

      >> Jäimme kyseiselle paikkakunnalle ja ollaan asuttu jo melkein kolme vuotta täällä.

      3) Oletko tyytyväinen, että muutit Ruotsista Suomeen?

      >> Kyllä.

      4) Oletko tyytyväinen nykyiseen kotipaikkakuntaasi?

      >> Kyllä.

      5) Voisitko suositella nykyistä kotipaikkakuntaasi Ruotsista Suomeen muuttaville? Miksi?

      >> Kyllä. Meillä elämä sujuu täällä hyvin. Saatiin mitä haluttiin. Muutettiin tänne Uumajan seudulta rivitaloasunnosta, joten muutos oli melkoinen, mutta kaikki on mennyt hienosti.

    • Anonyymi

      Muutin Ruotsista Suomen Kalajoelle. Ensin muutin vuokra-asuntoon vuodeksi, koska olin vasta jäänyt eläkkeelle ja halusin ensin vähän tutustua paikkakuntaan sekä eläkeläisen elämään Suomessa. Sen vuoden aikana alkoi tuntua, että Kalajoki on hyvä paikka elää ja aloin etsiä omaa asuntoa. Siinä vaiheessa myin Ruotsista asuntooni, jossa oli ollut vuokralaisia. Mieleinen asunto löytyi lopulta Kalajoelta ja niinpä jäin tänne. Olen hyvin tyytyväinen Kalajokeen ja koko tähän seutuun. Joskus käydään Oulussa, Ylivieskassa ja Kokkolassa retkillä. Myös saariston risteilyillä käydään kesäisin. Voin suositella tätä seutua. Täällä on monta mukavaa paikkakuntaa. Pietarsaareen suunnitellaan retkeä, kun en ole siellä koskaan käynyt. Kesällä kävin Hailuodossa ensimmäistä kertaa. Suomi on kaunis ja hyvin toimiva maa. Täällä on turvallista ja siistiä. Olen löytänyt helposti uusia tuttavia ja tekemistä on paljon. Hoidan pihaa, katson televisiota, käyn kerran viikossa ainakin kirjastossa ja luen kirjoja, käyn vesijumpassa, välillä käydään kylpylässä ja retkillä. Meillä on myös patikkaporukka. Teemme kerran tai pari kuukaudessa pidemmän kävelyretken lähiseudulla. Aika usein käydään yhdessä ravintolassa syömässä tai kahvilassa kahvilla.

    • Anonyymi

      En muista kysymysten järjestystä, mutta tässä on vastaukseni. Muutettiin vuoden 2019 toukokuussa Suomeen. Todella hyvin on viihdytty, eikä paluumuutto kaduta yhtään. Muutettiin ensin vuokra-asuntoon Lahden keskustaan. Osa tavaroista oli varastossa, koska asunto oli pienehkö kaksio. Muutettiin siihen väliaikaisesti vain sen vuoksi, kun ei uskallettu ostaa omaa asuntoa Ruotsista käsin. Kesä siinä vähän ihmeteltiin Suomea, Lahtea ja omaa elämää. Olin juuri jäänyt eläkkeelle. Kuin oltaisiin lomalla oltu. Asuntonäytöissä käytiin todella paljon ja kierrettiin lähiseutuja autolla sekä pyörillä. Lopulta löydettiin meille hyvä asunto Hollolan kunnan puolelta. Hollola on Lahden naapurikunta.

      Voin suositella sekä Lahtea että Hollolaa. Etsimme asuntoa kummastakin paikasta ja käytiin Heinolassakin asuntonäytöissä. Hollola meidät houkutteli, kun löydettiin asunto, jonka läheisyydessä on meille kaikki tarvittava. Mies hiihtää ja hänellä on nyt ladut melkein kotiovelle asti. Minä käyn usein uimahallissa, joka on kävelymatkan päässä. Kodin lähellä on kauppoja, apteekki, terveyskeskus, muutama ruokapaikka, kahviloita, kirjasto ja kampaaja. Järvi on kävelymatkan päässä, luontoreittejä riittää ja leipomokin on lähellä. Pienen matkan päässä on myös Fazerin tehtaanmyymälä. Lahteen on hyvät bussiyhteydet, eikä matka kestä kuin vartin. Siellä on leffateatterit, konsertti, teatterit, museot, erikoiskaupat ja monet muut jutut. Tämä on meille hyvä. Tykätään, kun on Etelä-Suomen kaupungit lähellä ja kuitenkin saadaan pienellä paikkakunnalla asua. Hollolan kunta on hyvässä kunnossa ja asukkaat ovat tutkimusten mukaan tyytyväisiä palveluihin. Ihan Suomen kärkeä on kunnan asukkaiden tyytyväisyys omaan kuntaansa täällä Hollolassa. Keskussairaala on tuossa ihan lähellä ja Messilän laskettelukeskus. Olisi täällä mahdollisuuksia golfiin, maastopyöräilyyn, purjehdukseen ja vaikka mihin, mutta meille riittää rauhallisempi elämä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      139
      4051
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      121
      1581
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1396
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1254
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      47
      1128
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1086
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1071
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      60
      1028
    Aihe