Vanhaan hyvään aikaan

Anonyymi

raiskaajien, ryöstäjien, ja tappajien nimet, kuvan kera, laitettiin lehteen. Nykyään kaikki yritetään salata. tappajat ovat oikeudessa huputettuina, samoin raiskaajat. Kymmenvuotiaat haistattelevat opettajille, talonkirjoja ei ole, laittomasti maassa olevista ei tiedetä mitään. Raisiossakin lappaa sellaista jengiä, etteivät itseään ainakaan työllä elätä, ainakaan laillisella työllä. Jag har talat. Kovemmat tuomiot, ja nimi lehteen.

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Taidat muistella väärin.
      Journalistien moraali on vuosikymmeniä ollut se, että vain törkeimmistä tapauksista, joista on myös annettu kovimmat tuomiot, laitetaan tekijöiden nimet uutisjuttuun mukaan. Kuvia on hyvin harvoin, lukuun ottamatta jotakin Alibia, joka nyt ei ole kovinkaan vanha lehti ja jota lukevat vain tietyn tyyppiset ihmiset.

      Suurinta osaa ihmisistä ei yhtään kiinnosta tietää kuka teki ja minkä näköinen on.
      Mitä ihmettä niillä tiedoilla tekee?
      Lisäksi nykypäivänä, somen vuoksi, tällaisilla julkistuksilla pilataan muidenkin kuin jonkun tuomitun elämä. Lisäksi tuomion saaneellekin on annettava mahdollisuus selviä elämässä eteenpäin. Minkäs ihmeen takia sinä haluaisit pilata jonkun ihmisen elämän, siinä sivussa hänen omaistensakin elämän totaalisesti?
      Ei sunkas sun ystäväpiiriin kuuluvia ole hiljattain tuomittu kovista rikoksista ja heidän nimensä (muttei kuvansa) ovat olleet lehdissä, sanomalehdissä? Sehän on sitten eri asia, mitä kuvia te itse latailette someen muistakin kuin itsestänne!

      Omituisia intohimoja eräillä - pitää saada pärstäkuvat ja nimet talteen, että voi sitten raukkamaisesti huudella selän takana mitä mieleen tulee. Semmonen torirangaistus, ja joskus tai yleensä asioista, jotka eivät ole itseäsi satuttaneet tai aiheuttaneet mitään vahinkoa sinulle, mitättömistä asioista, asioista jotka normaali ihminen kykenee unohtamaan muutamassa päivässä!

    • Anonyymi

      Kannattaa lukea esim 50-60 luvun turun sanomia. Rikollisten nimet julkaistiin esim työmies se, ja se tappoi piika sen, ja sen. Alibi lehtenä on 41 vuotta vanha. Suurinta osaa ihmisiä todellakin kiinnostaa rikokset, ja niiden tekijät, mitä raaempi otsikko, sitä enemmän lehti myy. Miksi sitten pitäisi tiedot julkaista? yksinkertaisesti siksi että lainkuuliaiset ihmiset osaisivat varoa tappajia, ja raiskaajia, jotka parin vuoden jälkeen kulkevat jälleen vapaana,j ja kahdeksan kymmenestä jatkaa samalla linjalla.

      • Anonyymi

        Öööö...en ihan ymmärrä pointtia. Esim jos tänään tuomitaan ryöstöstä tai taposta vaikka Teppo Tappaja ja lehdessä kuva ja nimi, enpä usko että häntä kukaan muistaa muutaman vuoden päästä vapauduttuaan vankilasta. Mitä hyötyä siis julkaisemisesta? Muuta kuin joidenkin uteliaisuus?

        Toisekseen jos vaikkapa perheen äiti syyllistyy tappoon ja tai muuhun vakavaan rikokseen, luuletko että hänen lapsillaan on kivaa kun kouluassa ilkutaan asiasta ja levitellään kuvia uutisesta missä äidin nimi.


    • Anonyymi

      Samaa mieltä, oikeudessa ollaan huppu päässä, raiskaajien jutut salataan, mielestäni salailu on kansanvallan aliarvioimista. Kyllä kansan pitää saada tietää mitä maassa tehdään. Syynä yksityisyydensuoja, tosin uhreilla ei ollut mitään suojaa.

    • Anonyymi

      Äiti tappaa lapsensa, niin kyseessä on mielenhäiriö, on selvää ettei näitä julkaista. Toistuvasti vakaviin rikoksiin syyllistyvät ovat itse tiensä valinneet, ja tekevä rikokset tietoisesti. Kyllä pienillä paikkakunnilla tehdyt rikokset muistetaan, ja määrätyt julkisuudessa olleet rikolliset tunnetaan koko maassa. Miksi sitten pitäisi salata? Miksi väkivaltarikolliset sitten ovat huppu päässä oikeudessa, jolei heitä ketään muista?

    • Anonyymi

      Olin menossa ruokavälitunnilla syömään ja jätin laukun pingispöydälle. Ruokailun aikana pöydälle oli tullut istuskelemaan hämärän oloinen tyyppi, mutta häneen ei ollut kiinnitetty sen enempää huomiota. Henkilö oli poistunut laukun kanssa, ja kun tulin takaisin, laukusta ei ollut mitään tietoa, nainen kertoo.

      – Tyypistä on näköhavainto. Pankkikorttiani oli käytetty

    • Anonyymi

      Tiedonvälityksen maailma on nyt sen verran muuttunut 1870–1950-lukuun verrattuna, että jos noina aikoina on voitu julkaista jonkun pikkurikollisenkin nimi lehdessä, niin asia on jäänyt verrattain suppean lukijakunnan tietoisuuteen. Nykypäivänä jos julkaiset yhtään mitään missään netissä, niin hetkessä koko juttu on levinnyt ympäri maailmaa, eikä levittäjillä koskaan ole minkäänlaista taipumusta lähdekriittisyyteen. Niin, aloittaja puhuu lehtijutuista - ei siis kansalaisten itsensä liikkeelle panemista jutuista... Mutta sattuuhan sitä niinkin, että joku menee ja tekee tekaistun ilmoituksen poliisille, poliisi tekee juttua lehteen, ja siitähän lähtee leviämään, etsitään jotakuta tyyppiä kissojen ja korien kanssa paikkakunnalla jotkut tietäväisemmät osoittelevat jo sormi ojossa jotakuta tekijäksi ja juttu leviää ja paisuu, ja sitten hups heijaa tuleekin tietoon, että koko stoorissa ei ole mitään perää...Mutta... kuka korjaa sen vahingon mitä on aiheutettu somelevityksellä. Ei kukaan.

      Pitäs käyttää päätään, mutta kaikillahan ei pää tietenkään toimi samaan malliin....

      Just just!

      Kirjoittisit nyt ugh olen puhunut juttujas ihan omalla pärstäkuvas ja nimes meille näyttäen.

      Ps. saahan sitä elellä kerrostaloissakin omaa nimeään toisille kertomatta.... yleensä nää tyypit ovatkin sitten niitä, joista ei muuta kuin häiriötä koituu!

    • Anonyymi

      Mopolla ajavien on toimittava, aivan kuten muussakin elämässä, hyviä käyttäytymissääntöjä noudattaen ja toiset ihmiset huomioon ottaen, muistuttaa komisario Pasi Rissanen.

    • Anonyymi

      Kyllä ne huputetut raiskaajat , ja tappajat joita oikeudessa kuvataan ovat ihan syyllisiä, ja tuomitaan, vielä nimi, ja kuva, että lainkuuliaiset osaavat varoa Oikeustuomarin pitäisi ehdottomasti määrätä huppurikollisilta naama näkyviin, eihän sitä voi edes tuomita kun ei tiedä kuka siellä siellä hupun sisällä on. Salataan sitä, ja tätä, ja tuomiot naurettavan pieniä. Meno onkin raaistunut, ja samat tyypit ovat muutaman vuoden päästä taas vahingoittamassa ihmisiä.

      • Anonyymi

        Mitä varomista niissä, jos ne kerran joutuu vankilaan? Vai ooks sää kans vankilas ja lainkuuliaisena haluat varoa heitä sitten?


    • Anonyymi

      Meno onkin raaistunut....

      Onko sulla tilastotietoa, ihan pätevää tilastotietoa menon raaistumisesta?

      Mietipä onko siihen mahdolliseen raaistumisen tuntuun vaikuttamassa somen olemassa olo? Some levittää tietoa sinulle, joka nyt ainakin sanot meille olevasi lainkuuliainen mutta intohimoinen rikollisten henkilöllisyyksien perässä roikkuva tyyppi. Mutta some saattaa myös vaikuttaa rikollisten omaan käyttäytymiseen, tehdä siitä raaempaa.
      Luultavimmin kyseessä on kuitenkin tilanne, että sinä itse tongit nettiä niin paljon, että rupeaa tuntumaan, että meno on raaistunut, vaikka itse asiassa ne vanhat alan ammattilaiset olivat aivan yhtä raakoja kuin nämä nykyiset, sinä vain et (niin, jos nyt edes olet sen ikäinen, että todellista tietoa omaisit sen suhteen mitä aikoinaan on lehdissä kirjoitettu, eli olisit niitä lehtiä ihan oikeasti lukenut sivu sivulta...) kykene tilannetta nyt oikein tulkitsemaan... Somenarkkari!

      • Anonyymi

        Johan virkavaltakin on useasti raportoinut että meno on raaistunut. Ennen läträttiin viinan kanssa, nykyään huumeet nousseet suosioon. Huumeissa oleva hörhö voi tehdä aivan mitä vaan. Poliisia ei kunnioiteta, kuten ei oikeastaan mitään muutakaan. Kaikki pöllitään, rikotaan ja tuhritaan. Ja syytetään muita epäonnistumisista.

        Some toki tuo teoille ja uutisille näkyvyyttä mutta kyllä niitä tapahtumiakin on enemmän kuin aikaisemmin.


    • Anonyymi

      Poliisi tiedottaa nuorehkon miehen menehtyneen Kotkan poliisiasemalla.

      Poliisilla oli ollut tehtävä lauantai-iltapäivällä Kotkassa. Henkilö oli käyttäytynyt uhkaavasti, minkä vuoksi poliisi oli ottanut henkilön kiinni ja vienyt Kotkan poliisiasemalle päihtyneiden tiloihin, kertoo poliisi tiedotteessa.

      Henkilö löydettiin myöhemmin kuolleena poliisin tiloista. Menehtynyt henkilö on poliisin mukaan noin kolmekymmentävuotias.

    • Anonyymi

      Raiskauksien määrä on lisääntynyt esim 80 luvulta, ihan löytyy poliisin tiedotteista, ei siihen somenarkkaria tarvita. Mitä joku trolli vänkää, niin se ei totuutta muuta.

    • Anonyymi

      Hoitajiin kohdistuva väkivalta on lisääntynyt taysissa poikkeuksellisen suurta kasvua.. Lähde mediauutiset 21.7 2020.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5589
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3455
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1865
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1558
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1463
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1356
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1347
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe