Milloinkahan Suonenjoen vanha keskusta saadaan elävöitettyä?

Anonyymi

Sinne tarvitaan kauppoja ja kioskeja ja ravintoloita. Nyt sieltä ei voi ostaa edes maitolitraa. Hieno vanha keskusta on pelkkä nukkumapaikka. Pelkkiä kirpputoreja löytyy ja taloja laudat ikkunoissa. Sen Kakkulan pikkutalonkin voisi entistää ja tehdä siihen vaikka kioskin. Kunnan päättäjät HALOO. Tehkää asialle jotain.

25

973

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kunnan päättäjillä ei ole rahnaa eikä valtaa.. Ja kukahan niitä maitolitroja ostaisi? Maailma muuttuu, ja tuppukylät mukana. 50-luvulla ostettiin osulan lihapuolelta Kyrön makkaraa siivuina, 60-luvulla käytiin Melsan baarissa limsalla ja kuunneltiin levyautomaatista Chubby Checkeriä, 70-luvulla otettiin Mallasjuomaa Kyöpelissä jne.
      Sittten lähdin litomaan. Kun vuosia myöhemmin kävin katsomassa oli keskusta muuttanut eri paikkaan. Vanhaan ei ole paluuta.

      • Anonyymi

        Juuri näin; maailma muuttuu Eskoseni. Suonenjokikin on näivettyvä tuppukylä, anteeksi vaan.


    • Anonyymi

      Vanha keskusta on kapea, pimeä ja liiketilat pieneniä. Ei siellä ole tilaa autoillekkaan. Parempi vaan että on pari isompaa kauppaa ja isot parkkipaikat.

    • Anonyymi

      Voithan sinä aloittaa kaupan jne.Kunnostaa vaikka vanha ravintola Kyöpeli alkuun...

      • Anonyymi

        Muistuupa mieleeni, kun kesällä -70 meinattiin mennä isäni ja tuoreen vaimoni kanssa Kyöpeliin. Tarkoituksena tarjota isälleni konjakki ja vaimolleni votka puolukkamehulla ja itselleni kahvi, kun oltiin autollani liikkeellä. 22-vuotias vaimoni ei pääsyt sisälle kun ei ollut papereita. Hän kiukutteli hieman. Nyt, 72-vuotiaana hän muistelee kaiholla kun oli niin nuoren näköinen. Eli ei Kyöpeliä kannata korjata, kun eukkoni ei päässyt sinne sisälle.


      • Anonyymi

        Eikö juottoloita ole suonenjoella jo ihan tarpeeksi asukaslukuun nähden?


    • Anonyymi

      Stockmann konsernia johdettiin juuri samalla tavalla kuin Suonenjokea ja sen takia se menikin persiilleen.Jokainen tuoteryhmä, joka ei myynyt enää vanhaan malliin, karsittiin ja sen seurauksena ainakin miesasiakkailta vietiin syy avata Stockmann,in ovea. Siitä tehtiin jättiläiskokoinen rättikauppa ja jumbo kemppari. Talon johto toitotti sitä samaa mantraa, että "aika muuttuu". Ei aika mihinkään muutu. Ei se ole jokin irrallinen komponentti joka muuttuu ihmisestä riippumatta.

      Laineen entisen tavaratalon voisi räjäyttää sisältä ja rakentaa uudelleen kauppiastavarataloksi ja sinne kivä kahvio. Talojen takapihoilla ei muuta olekkaan kuin parkkipaikkoja. Ja kuka estää tulemasta jalkaisin? Miksi aina autolla? Sinne voisi rakentaa vaikka suuren tanssiravintolan. Asemakadusta voisi tehdä joulukadun runsaine köynnoksineen ja valoineen kuten Helsingin Aleksanterinkatu.

      Tuollainen ajatuslukko "ei niitä kukaan osta kuitenkaan" saa kylän kuin kaupunginkin rapautumaan. Sinne tulisi koko Rautalampikin ostoksille kun niillä itsellään ei ole mitään. Nykyihmiset (ainakin minä ja tuntemani ihmiset) kaipaavat uudelleen kivijalkakauppoja, kuten lihakauppoja, kalakauppoja, yms. Ei kaikkea tervitse ostaa marketeista. Kuten tuolla todettiin, niin se Kakkulan pikkutalosta saisi hiton hyvän monitoimikioskin terasseineen kaikkineen. Kyllä sinne vetoa saadaan kun vaan pannan toimeksi.

      • Anonyymi

        Kävellenkö ne Rautalampilaiset sinne tulisi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kävellenkö ne Rautalampilaiset sinne tulisi?

        Jos kuitenkin sähkörollaattorilla.


    • Anonyymi

      Minusta vanhojen keskustojen katutason tyhjät liikkeet on mielestäni todella ikävän ja masentavan näköisiä "Myytävänä" tai "Vuokrattavana" kyltteineen. Liikkeenpitäjiä niihin tuskin saa mistään vaikka annettaisi ilmaiseksi vuokralle. Miksei niitä voi saneerata vaikka halvoiksi asunnoiksi?

      • Anonyymi

        Alkaa näköjään mielikuvitus lentää. Halvoiksi asunnoiksi? Mitähän nekin nykyään ovat, kun vanhan saneeraus nykysääntöjen mukaiseen kuntoon maksaa enemmän kuin uuden rakentaminen. Siinä hautausmaan nurkalla oli 60-luvun puolivälin paikkeilla sellainen "halpa asunto". Entinen turkiskauppiaan mökki, "nousevan auringon talo". R.I.P. sen silloiselle, nykyään koiranputkea työntävälle asukille.


    • Anonyymi

      Kaikkein parasta olisi antaa valtiolle joka tekisi siitä pakolaiskeskuksen. Somaleja ja irakkeja ja afgaaneja vaan sinne asumaan niin saisivat tämän kylän nälkäiset naiset vähän savannin suonikasta luonnonkuoressa.

      • Anonyymi

        Samaa mieltä, saisivat mansikkatilalliset ilmaista työvoimaa, mikä onkin kokoomuslaisten ja keskustan loputon märkä unelma, huolehtia Suomen yrittäjille kaikin keinoin mahdollisimman halpaa ja mieluiten ilmaista työvoimaa. Sekä minimoida kaikki mahdolliset verot yrittäjiltä.
        Kun nämä pakolaiset eivät saa enää valtion apuja eivätkä työllistämistukia niin jäävät köyhän kunnan sosiaalihuollon varaan. Ja kuntahan on köyhä koska sen tukemat yritykset eivät halua maksaa veroja. Hauska yhtälö.


    • Anonyymi

      Kun Lidl saadaan Suonenjoelle se voisi sijaita vanhalla puolella, ei mahdu iso Lidl mutta kyllä kansa tietää ettei ole Lidlin voittanutta.

      • Anonyymi

        "Kaikkein parasta olisi antaa valtiolle joka tekisi siitä pakolaiskeskuksen......" Ruikuttaja taitaa olla aloitekyvytön ja luovuttanut peräkammarin poika, kun suosittelee oman kylän naisille savannin suonikasta. Eikö omasta puntista sitä löydy?


    • Anonyymi

      Tuli käytyä isommalla kirkolla ja Lidlissä. Ostoksia oli lähes 90 euron edestä ja hyvää, edullista ruokaa . Paikallismarketeissa ostos olisi ollut selvästi kalliimpi ja laadultaan huonompi. Kelvottomia nuo markettien paistopisteiden tuotteet. Halpuutettu lähinnä laadultaan ja suomalaisuudesta ei tietoakaan. LIDL vanhaankaupunkiin !

    • Anonyymi

      On todella sääli jos Asemakatu rakennuksineen rappeutuu. Olisi ihanaa jos siellä olisi elämää. Muistan sen ajan, kun vanha puoli oli niin eläväinen ja siellä oli kivoja rakennuksia, joita on sittemmin purettu. Oli monenlaisia kauppojakin, osa juuri niissä rakennuksissa jotka on jo purettu. Oli sekatavarakauppoja, tavaratalo Eskelinen ynnä muuta. Kansaa kulki Asemakadulla ja joulun aikoihin joulupukki jakoi kadulla vastaan tuleville lapsille karkkeja. Nuoria kulki Yhteislyseoon.

      Suonenjoki on paikkapaikoin jotenkin idyllinen. Voi kun se ei häviäisi, eikä kaikkea vanhaa laitettaisi maan tasalle tai annettaisi vain rappeutua.

    • Anonyymi

      Kyllä pikku baari parin- vaihtoa ja bordelli piristää...nuhjua kylän osaa.

    • Anonyymi

      Suonenjoessa on myös maailman kirkkain ja puhtain vesi. Ei taida olla toista vesistöä josta voi kupilla juoda suoraan vettä. Suonenjoki voisi istuttaa jokeen vaikka taimenia ja harjuksia ka kuhaa ja alkaa pitää uistelukilpailuja niin siitä tulisi toinen "mansikkakarnevaalin" tapainen vetonaula. Mutta eihän tuollaisia mahdollisuuksia paikalliset näe kun asuvat siellä itse.

      Jos Tuurin kyläkaupan toiminnan edelletyksiä olisi laskettu talousoppien pohjalta niin ei Keskisen Vesan olisi kannattanut perustaa nakkikioskia suurempaa yritystä Tuuriin. Mutta kuinka on nyt? Asiakkaat tulevat venäjältä ja ruotsista asti.

      • Anonyymi

        Enpä puhuisi tuosta joesta puhtaana.


      • Anonyymi

        Ainoastaan umpihullu juo suoraan jokivettä, älkää hyvät ihmiset uskoko tuon utopistin juttuja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainoastaan umpihullu juo suoraan jokivettä, älkää hyvät ihmiset uskoko tuon utopistin juttuja.

        Suonteenselällä voi juoda ihan vapaasti luonnonvettä ja keittää siitä kahvia. Itse olen tehnyt aina niin eikä koskaan ole ollut maha sekaisin.


    • Anonyymi

      asuin aikanaan s-joella , ja ainut mikä sinne sopisi olisi bordelli . näin metsien miehetkin sais edes joskus ,tietysti pitäs olla rahaakin ,juodahan siellä osataan kyllä .nykyisin asun muualla .

      • Anonyymi

        Minäkin asuin siellä. Sitä bordellia en silloin tullut ajatelleeksi, tyttöjä oli riittävästi, jopa minulla oli ystävänä yksi sellainen. Jaoimme nuoruuden kiihkeitä, fyysisen seurustelun hikisiä hetkiä antaen toisillemme elämän voimaa. Jokin kai onnistui, koska menin hänen kanssaan naimisiin 56 vuotta sitten. Kun muistelen nyt niitä aikoja kaljupäisenä, harmaantuneen vaimoni kuorsausta kuunnellen, niin vieläkin viisari hieman värähtää.


    • Anonyymi

      Palkataan Jetro Rostedt vetämään uudistusta elikkäs uusi liike keskusta tännne! vois olla korkea torni talo ja sitten iso kauppa keskus siinä! kaikki erikois liikkeet ja kahvilaa ja eri laista ravintelia kuten sussi baaria erikois olut kapakkaa ja niin pois päin! vilkastuis elo täällä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      57
      1922
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe