Koira syö kaikkea mitä ei pitäisi

Anonyymi

Meillä nyt noin 4 kuukauden ikäinen sekarotuinen pentu ja ongelmana, että tahtoo järsiä ja pureskella kaikkea mitä ei pitäisi varsinkin kun sattuu villeyskohtaus päälle. Melkein mikä tahansa maistuu mitä ei saisi syödä. Varastaa kenkiä kenkähyllystä, puree ja repii koristetyynyjä ja on välillä kiinni vuoron perään myös sohvassa, verhoissa ja pöydän ja tuolien jaloissa. Kirsikkana kakun päälle hyökkäilee koko ajan myös sukkiin ja jalat ovatkin aivan ruvella tämän takia.

Monesti koira kyllä lopettaa kiellosta, mutta aloittaa uudestaan heti. Yritetty on kaiken näköistä. Ollaan ostettu suuri määrä erilaisia leluja, mutta ne eivät juuri koiraa kiinnosta. Saattaa hetken pitää suussa jos yrittää leikittää, mutta kaikki kielletty kuten kengät kiinnostavat aina enemmän. Ostettu myös erilaisia luita ja vaikkapa härän korvia järsittäväksi. Kun sellaisen antaa niin kiinnostaa ehkä minuutin pari ja sitten unohtaa sen ja taas ollaan kiinni esim jaloissa. Kokeiltu myös erilaisia kaupasta saatavia suihkeita joiden ainakin teoriassa pitäisi pitää koiran hampaat loitolla, mutta ainakaan meidän pentu ei niistä piittaa.

Tämä on pahentunut viime aikoina. Todennäköisesti hampaiden vaihtuminen nyt aiheuttaa puruhalua, mutta miten saisin koiran lopettamaan tuon? Sallittuja puruvaihtoehtoja kyllä on kasoittain mutta eivät ne kiinnosta yhtään.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Näin pennut ovat aina tehneet ja tulevat tekemään

      • Anonyymi

        Tuo on se totuus. Yksilöissä on toki eroja. Joillekkinei vaikuta mikään muu kuin aika, jotta kasvaa ja lopettaa.
        Koirakaverin kanssa leikki on myös hyväksi. Tietysti pitää tarkkaan valita se kovahermoinen kaveri, joka moisen touhun kestää.


    • Anonyymi

      Miten olette aktivoineet pentua vai oletteko? Järjestättekö sille mielenkiintoista tekemistä, jossa pääsee käyttämään aivojaan? Esim. aktivointipelit tai lelut joihin voi kätkeä herkkupaloja sisään. On aivan sama vaikka teillä olisi sata tavallista tylsää lelua jotka vain tylsinä lojuu lattialla niin on satavarmaa että sinun liikkuvat jalat irtoavine sukkineen kiinnostaa enemmän kuten myös roikkuvat verhot. Koiranpentua ei saisi ihmislapseen verrata mutta sanompa kuitenkin että kyllähän ihmislapsetkin mielellään tekevät kaikkea kiellettyä koska se on usein mielenkiintoista. Muistat varmaan omastakin lapsuudesta.

      Koiranpentu vaatii paljon aikaa ja sen kanssa pitää vähintäänkin leikkiä paljon ja osallistua. Se ei riitä että vain ostatte leluja ja olette sitten koko päivän koiraa huomioimatta. Loppuun mainittakoon että tuo käytös kuuluu pentuikään ja sama se mitä teette niin sitä ei kokonaan voi saada loppumaan vasta kuin iän ja kasvamisen myötä. Mutta aktivoinnilla sitä voi vähentää merkittävästi.

      • Anonyymi

        Meillä jätettii jo isommalle pennulle yksinolon ajaksi veskirulliin ja maitotölöihin herkkupaloja sisään. Niitä aukoessa kului aika ja energia, eikä tuhonnut muuta.
        Kun osa kätköistä jäi aukaisematta vähennettiin määrää. Lopulta vähennettiin ja jätettiin kokonaan pois koiran ollessa jotain 1,5v.Tilalle on tullut tapa antaa koiralle lähtiessä pieni nahkarouhetikku. Sen syö välillä yksinollessaan, ja välillä vasta kun tullaan kotiin.


    • Anonyymi

      se jalkoihin kiinnikäyminen pitää karsia pennulta pois välittömästi! niska-perse otteella ja sen verran lujasti että tuntuu! lässyttäminen ei auta.
      pennulla pitää olla sellainen ympäristö että se saa itsekseen touhuta aiheuttamatta vahinkoa itselleen tai ympäristölle. jos sellaista ympäristöä ei ole tarjolla kannattaa harkita onko syytä hankkia koiraa ollenkaan.

    • Anonyymi

      Kenkien pureminen ja tavaroiden johtuu hampaiden kasvusta maitohampaiden lähtemisestä. Osta pennulle pallo tai anna joku vanha kenkä sille. Se tarvii puremista ja hulluksi se tulee jos ei saa.
      Meillä ostin luita, possukorvia yms jossa meni aikaa ja sai purra.
      Lopulta se väsähti aina siihen puremiseen. Ulkona keppi jota saa purra jne jne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5450
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3497
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1622
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      198
      1564
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1038
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe