Sähköpyörät on todella turvallisia.

Anonyymi

Kaikkialta kun kuuli kauheuksia sähköpyöristä niin luulin niitä tapahtuvan kun vihdoin hankin sellaisen alleni.
Toisin kävi!
Hankin sen alkujaan helpottamaan vaikea pääsyistä työmatkaa ja siksi, että vältän viruksen takia joukkoliikennettä. Työt mitä teen on todella fyysisiä, joten minun pitää jaksaa olla myös töissä eikä kuolla rasitukseen kesken päivän.
Matkojen helpotus tuli enemmän lisääntyneestä turvallisuudesta ja henkisestä jaksamisesta, kuin fyysisestä jaksamisesta.

Kun aina liikut pyörälläsi about samaa nopeutta ilman oman kehosi aiheuttamia vauhdin muutoksia, on usein tuttu tilannenopeus ja pystyt paremmin ennakoimaan asioita. Stressitaso laski sitä myötä ja omat virheetkin väheni, koska ei tarvinnut pelätä yhtä paljon törtön autoilijan tai läskipyöräilijän alle jäämistä, kun oli enemmän aikaa sekä jaksamista ennakoida jopa heitä.

Sähkötkin toimii vain polkiessa, joten hallinta pysyy, vaikka kuinka valitettiin, ettei ihmiset hallitse sähköpyöriä, koska ne liikkuu niin kovaa itsekseen. Valuvat kuulemma suojatielle. Ihme propagandaa, koska hämmennyin miten siitä saa ongelman kun ei ne sähköt toimi jos ei polje. Tarkoituksella yrittämälläkään on lähes mahdoton saada selalsita tilannetat aikaiseksi.
Tainnut mennä pyörät sekaisin ja missä minkälainekin moottorilla toimiva pyörä liikku, jos kerta tuollainen tilanne tullut vastaan. Tai itse ovat käyttäneet vääränlaista sähköpyörää liikenneväylällä mihin se ei kuulu.

Mutta.. Suosittelen sähköpyörää, jos sellaiseen on varaa, kun halvin oikein toimiva on perus hinnaltaa yli 1000 euroa. Tekee yhä kipeetä tuo hinta, maksan pitkään takaisin, mutta sähkis on auttanut ainakin minua ja pelastanut monelta vaaratilanteelta.

Sähköpyörä auttaa liikenteessä ihan kaikkia, paitsi kiitovauhtia ajavia tai MINÄMINÄMINÄ kuskeja. Toista noista ei auta mikään, tuskin edes sakot ja vankilan terapia.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Itse hommasin samasta syytä skootterin. Saa ajaa yli 25km/h ja kevyenliikenteen väyliäkin valtaosin.
      Autoilijoistakaan ei ole haittaa kun ajattelevat että mootorin kuljettamat skootterikuskit ovat ns. "oma porukkaa".

      • Anonyymi

        Tällä ei kauhean montaa kevyenliikenteenväylää ole missä skootterilla saisia ajaa, toisaalta osa syy siihen on varmaan se, ettei tarvitse sitä kevyenliikenteenväylää pitää kaupungin minkäänlaisessa kunnossa, jos siinä ei kulje yhtäkään oikeeta moottoriajoneuvoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tällä ei kauhean montaa kevyenliikenteenväylää ole missä skootterilla saisia ajaa, toisaalta osa syy siihen on varmaan se, ettei tarvitse sitä kevyenliikenteenväylää pitää kaupungin minkäänlaisessa kunnossa, jos siinä ei kulje yhtäkään oikeeta moottoriajoneuvoa.

        Taitaa olla moposkootteri. Sillä saa ajaa pyöräteitä, joiden merkissä on lisäkilpi "Sallittu mopoille". Tosin siinä samaan hintaan menevät sitten kaikki muutkin pyörätiet. Ei se ole niin nuukaa, ja valvonta on enintään satunnaista. Nykyinen moposkootteri on ihan eri laite kuin se moottorilla varustettu polkupyörä, jolle sääntö tehtiin 80-luvulla.

        Moposkootteri kulkee uutena noin 45 km/h. Sitten eräänä päivänä sinne vaihteistoon asennettu muovinen kuristusprikka kuluu loppuun ja kas, mopolla pääseekin yhtäkkiä lähes seitsemääkymppiä. Moniko menee liikkeeseen pyytämään, että laitetaan uusi rajoitin?


    • Anonyymi

      Kaikki riippuu käyttäjästä, eli ajoneuvon kuljettajasta. Häirikön käsissä lähes mikä tahansa ajoneuvo muuttuu vaaralliseksi.

      • Anonyymi

        Ne ovat usein yhtä huonoja kävelijöitä. Yleisin on tämä mies (ei aina) kävelijä jonka on pakko viedä koko väyläntila yksinään ja kaikissa tilanteessa muiden täytyy väistää häntä. Jopa kauppoje pakkauspisteillä koko tila on heidän.
        Toinen on nämä jotka räplää aina puhelinta, ei vaikuta olevan iästä tai sukupuolesta kiinni, ja hoipertelee puolelta toiselle - aika varmasti sitä puhelinta räplätään ajoneuvoa käyttäessäkin, liikkeessä, yhtä välinpitämättömästi.


    • Anonyymi

      Sähköpolkupyörä on turvallinen ja järkevä kulkuväline, mutta sähköpotkulaudat ovat todella vaarallisia varsinkin jos nopeus on rajoitettu 25 km tunnissa (jalkakäytävillä saa ajaa vain 15 km/h nopeuteen rajoitetulla). Sähköpyörällä 25 km/h on aika turvallista, mutta potkulaudalla sillä nopeudella loukkaantuu pahasti kaatuessaan.

      • Anonyymi

        Mutta potkulauta pysyy paremmin hallinnassa vauhdeissa kuin jos menee liian hitaasti. Itselläni ainakin manuaalisen pitkän matkan potkulaudan kanssa tullut kaikki kaatumiset liian hitaan vauhdin takia. Sama rullaluistellessa.
        Varmasti riippuu myös käyttäjän osaamisesta ja minkätyyppinen potkulauta.


      • Anonyymi

        Jälleen kerran kuski/käyttäjä päättää nopeuden ja miten sillä välineellä ajaa. Toiset ihmiset käyttäytyvät toisia ihmisiä vaarallisemmin. Ihmisessä se syy on lähes aina.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      1835
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1479
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1262
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1255
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1180
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      270
      969
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      942
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      895
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      101
      826
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      684
    Aihe